Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-22, 07:47   #2371
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Hej!

za tygodnie, miesiące, trymestry!
Kciuki za wizyty!!!!!

Słońce = dobry humor od rana, choćby nie wiem co.

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja specjalnie wcześniej się wykąpałam, bo myślałam, że jak zwykle usnę na filmie, a obejrzałam do końca, cala spocona (mały chyba też nie oczekiwał takie zoakończenia, bo pod koniec buszował strasznie )

Ja niestety oglądać nie mogę, ale zawsze jakieś diablisko mnie skusi (ostatnio z tż "obejrzałam" "sinister"... większość filmu miałam oczy zasłonięte ręką i tylko czytała napisy, a i tak zasnąć nie mogłam). I też mam problem z wzięciem prysznica po horrorze, także znam ból

I doborowa obsada w Lęku... Chyba tam grał Gere i Norton, nie?

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Moj Tz ma to samo. Juz pomijając to , ze zawsze jakieś wydziwieńia kupuje to tu to spoko było,ale w Pl wlasnie tak sie czasem to kończyło,ze wlasnie kasjerki nie wiedziały ocb i Tz nie mógł tego mieć i średnio to rozumiał, ze cos jest w sklepie, a kupić nie ma jak

To wlasnie moj Tz z tymi serami ma świra jest smakoszem. Ma książki etc. Zamawia sery z Francji takie smierdziale , ze bym za free ich nie chciała. No i ma je w lodówce szczelnie zamknięte. Do tego szafki boczne sa wypełnione jakimiś dziwnymi sosami i pastami, a ja nie cierpię sosow. Naprawde dla mnie moze tylko sól i pieprz byc bo lubie sam smak warzywa naturalny.

Ostatnio odkrylam fajne przyprawy bez chemi "Dary natury" znalazłam je w Pl sklepie . Fajne maja mieszanki. Jedyne co to opakowanie jest kiepskie,ale ja mam słoiczki wiec mi to nie przeszkadza az tak.

Wit.C jest duzo w wisniach. Ja miałam bardziej na myśli te wit.w postaci tabletki

Ja na zdrowie nie żałuje. Kiedyś mojej ciotki Tz mowi do mnie "przestań myślisz, ze będziesz żyć wiecznie?" Odp. " jasne, ze nie ,ale mam nadzieje, ze dłużej od ciebie "

Ja przeziebilam sie gardło mi boli. Pije miód wlasnie, a ja nie choruje praktycznie. Zazwyczaj w lato i to w Pl na wakacjach
Ostatnio nie pilam miodu i widać juz mi brakowało. Kocham miód i czcze wszystkie pszczolki.

Do tego jeszcze muszę jechać z Tz po jego brata i szwagierke na lotnisko. Gorączki nie mam , a jest mi gorąco.

za wszystkie wizyty.
Miłego dzionka życzę

W sumie ja też mało choruję. TŻ za to sporo :/ Kupiłam mu już zimą tran i jeszcze jakąś multiwitaminę, bo miałam już tego dość. Ale tak to u nas żadnych tabletek, nic.
A w ciąży też piłam dużo mleka z miodem.
W Przekroju najnowszym jest jakiś artykuł o wyginięciu pszczół, muszę go przeczytać, bo nie wiem, o co biega, a mam nadzieję, że to nieprawda...

Cytat:
Kotek
Ale fajowy! Uwielbiam takie duże koty
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:51   #2372
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Jaka ja niekulturalna... DZIEŃ DOBRY!

..i witamy się z Lolem rozpoczynającym się 27. tygodniu Jestem w lekkim szoku, że to już 27..normalnie kilka razy przeliczałam, myśląc że to niemożliwe..że to chyba 26..ale nie.. 26. to my kończymy..

no i kciukasy za wizytujące

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:52   #2373
czarownica1
Zakorzenienie

Dzień dobry

dziś w nocy myślałam, że pękła mi wątroba albo woreczek żółciowy. Kurcze skąd u mnie ten ból? Może jakieś "przyczepy" mięśni nadrywam? Bo nie wierzę, że Synek mi tak wali po wątrobie.

Kciuki za wizyty Dziewczynki!

Margosia piszesz, że na badania nie chce Ci się... mnie wczoraj pierwszy raz nie chciało się wstać wieczorem po nospe i nie wziełam Codziennie witaminy, magnez, nospa... od paru miesięcy - zaczyna mnie to nudzić

No i witam się w 29 tyg.
Teraz to już szybko pójdzie pewnie bo uruchamiamy pewne domowe sprawy, remont pewnie w przyszłym tygodniu ruszy.
Liczyłam, że pojedziemy choć na jeden dzień na ryby na naszą działkę, ale tam pewnie jeszcze pozalewane, do leśniczówki za daleko się teraz wlec na jeden dzień, więc siedzimy i wykorzystujemy czas na rewolucje chałupną
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:53   #2374
Konto usunięte

Dziewczyny, mam problem ze zmywarką, jeśli ktoś byłby w stanie mi pomóc, byłabym wdzięczna...

Otóż bardzo często nie rozpuszcza mi się tabletka. Jak wypadnie z pojemniczka, to pół biedy, raczej się rozpuści, ale najgorsze jest to, że ona często się klei do tego pojemniczka i w nim jeszcze siedzi taka nierozpuszczona :/ I znowu dzisiaj otwarłam zmywarkę rano, a tu do drzwiczek pojemniczka przyklejona tabletka :/ I znowu muszę puszczać ponownie zmywarkę....
Dodam, że dotyczy to różnych tabletek, zarówno Finish, Somat jak i Rossmannowych. Czy któraś z Was wie, jak można tego uniknąć? Osuszam dokładnie pojemniczek przed włożeniem tabletki, więc jest w nich sucho, jak ona tam ląduje....
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:55   #2375
czarownica1
Zakorzenienie

Nooo i u mnie słońce, więc zimowe pranie zrobię i z grubsza pochowam, ale muszę też pracą się zająć.

tak piszecie o mięsie i właśnie sobie uprzytomniłam, że ja go wogóle nie jem (w zeszłym tygodniu 2 dni cyckowe miałam, ale kura to nie mięso jak to mówi mój Tż )

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Perse, nie pomogę, nie posiadam zmywarki i nie wiem czy chcę posiadać

Samantha, ja mam taką słabość do kotów, że wszystkie koty bym przygarnęła, wyprzytulała, nie umiem obojętnie przejść by choć raz nie "cićnąć" do kota na ulicy, a jak na wakacjach przychodził do nas piękny młody dachowiec to byłam go gotowa ukraść, ale rozsądek wziął górę - mam w domu kotkę, która jest tak zazdrosna o mnie, że ledwo toleruje druga i gdyby kolejny kot się pojawił to pewnie by rozchorowała się na amen.
Znana jestem tu i ówdzie z tego, że mam kota na punkcie ... kotów
Może kiedyś coś na ten temat opowiem

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-04-22 o 08:00
Stary 2013-04-22, 07:58   #2376
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzień dobry

3mam dziewczyny kciuki za wizyty!

Znowu po 6tej sie obudziłam i koniec spania.. mały kopie o tej godzinie, więc wygląda na to że czas się zacząć przyzwyczajać..
Cytat:

Ja mam takie samo podejście

Na tunczyka uważaj tego Albacorne białego on jest w ciazy w ogóle zabroniony
No i fajnie z tymi rybami masz. Ja wlasnie bronię sie tez przed tym bo u nas niestety wyszła jakas afera , ze tilapia okazało sie , ze jest sprowadzana z Chin i ja trzymają i hoduja w szambie
a co z tym rodzajem tuńczyka jest? przez pierwsze 4-5 mies ciąży od ryb też mnie odrzucało, więc mało w ogóle jadłam.. no i jak brat gotował kiełbasę to jeden jedyny raz musiałam wyjść do ostatniego pokoju bo niedobrze mi się zrobiło... wcześniej zapach mięsa kompletnie mi nie przeszkadzał.. na szczęście teraz jest lepiej i rybki w miarę mogę jeść i zapachy żadne mi nie przeszkadzają.
Kupujemy rybki tylko właściwie w biedronce.. w auchan się już dwa razy nacieliśmy... i to na początku ciąży akurat..

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Takie osoby to skarb!
Moja koleżanka opowiadała, jak jechała tramwajem w zaawansowanej ciąży i poprosiła młodego faceta czy ustąpiłby jej miejsca, a on do niej: "Nie, trzeba było zrobić sobie dziecko z facetem, który ma samochód" ...
ostro

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
fiazo a Ty kiedy masz zamiar iśc na L4 już na dobre??
podłączę się..
jakie święta masz w maju?

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Złośliwość rzeczy martwych

Wiecie muszę dzisiaj zrobić badania i najgorsze jest to, że pierwszy raz w ciąży nie chce mi się siku

Lipa jakaś totalna
hahha, mi też, dlatego mój Kuśtyk jest w kuchni..

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam się w 24 tygodniu.Nie odzywałam się ostatnio bo miałam strasnie zalatany tydzień,ale cały czas podczytywałam!Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!Ja zarax pędze opić się glukozą.Mam nadzieje,że jakoś przetrwam,ale ciężko będzie bo mdło mi odkąd wstałam.Miłego dnia !
gratulację tygodnia i powodzenia na glukozie!

jadę dzisiaj do pracy zwolnienie zawieźć (pierwsze;P) i domknąć kilka tematów.
Miłego dnia!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:02   #2377
czarownica1
Zakorzenienie

Elaine, na tunczyka w ciąży należy uważać, tak jak i na łososia bałtyckiego, no i oczywiście pangi, sole i inne wschodnie wynalazki. Tunczyk i łosoś bałtycki (to ta blada odmiana łososia) mocno chłoną rtęć i dietetycy i lekarze stanowczo mówią "nie" jeśli chodzi o kobiety w ciązy.
Stary 2013-04-22, 08:04   #2378
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Perse: hm.. kurde u mnie sie zdarza że sie nie rozpuści jak wypadnie, ale to wina ustawienia naczyń na tej dolnej pólce.. ale żeby nie odpadała z pojemniczka to nie wiem

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

czarownica: wiem wiem... generalnie długo żyjące należy omijać lub spożywać w niewielkich ilościach, łososia norweskiego odpuścić (efekt jak po kurczakach, o czym Mela pisała) i wędzone tylko w wysokich temperaturach. Pytałam się o ten jeden rodzaj tuńczyka, który jest całkowicie zabroniony.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:05   #2379
czarownica1
Zakorzenienie

OLIATH, Słoneczko Ty nasze, a może Ty wrzucisz "babcine" porady do Ważnych Informacji? Dużo Dziewcząt się tym interesuje, pytają, a przeszukiwanie naszego wątku graniczy troszkę z cudem
Stary 2013-04-22, 08:08   #2380
Konto usunięte

Czarownica przyłączam się do prośby

To wszystko o soli, sodzie, occie... Ubrankach, wszystkim.
Czasami czytam dyskusję, wylatuje mi z głowy, a jutro okazuje się to potrzebne (jak to z ubrankami) i nie ma szans tego odnaleźć
Stary 2013-04-22, 08:11   #2381
czarownica1
Zakorzenienie

Oli, wypiszesz Dziołszkom porady?
Stary 2013-04-22, 08:23   #2382
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Elaine, na tunczyka w ciąży należy uważać, tak jak i na łososia bałtyckiego, no i oczywiście pangi, sole i inne wschodnie wynalazki. Tunczyk i łosoś bałtycki (to ta blada odmiana łososia) mocno chłoną rtęć i dietetycy i lekarze stanowczo mówią "nie" jeśli chodzi o kobiety w ciązy.
co do tuńczyka, to nie należy przekraczać 4 puszek na tydzień)
także zastraszanie tuńczykiem jest dużo przesadzone!)

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Cytat:
o właśnie! prosimy

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:28   #2383
czarownica1
Zakorzenienie

ja nie zastraszam
widać co "kraj to obyczaj" i znowu potwierdza się, że każdy lekarz ma swoją opinię, choć ja miałam to szczęście spotkać kilka osób, które były w tym temacie zgodne
W każdym razie ja dylematu, czy jeść go czy nie ja nie mam, bo nie przepadam
Stary 2013-04-22, 08:29   #2384
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
OLIATH, Słoneczko Ty nasze, a może Ty wrzucisz "babcine" porady do Ważnych Informacji? Dużo Dziewcząt się tym interesuje, pytają, a przeszukiwanie naszego wątku graniczy troszkę z cudem
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40426591]Czarownica przyłączam się do prośby

To wszystko o soli, sodzie, occie... Ubrankach, wszystkim.
Czasami czytam dyskusję, wylatuje mi z głowy, a jutro okazuje się to potrzebne (jak to z ubrankami) i nie ma szans tego odnaleźć [/QUOTE]

Cytat:
Niom wypisze oczywiscie tylko musze usiasc do tego, wiec moze mi sie dzis nie udac, ale na pewno wypisze jak ktos potrzebuje

Pomalowane ale jeszcze ze dwie warstwy pojda jak nic

Ide foty na Allegro robic
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:29   #2385
czarownica1
Zakorzenienie

ale się zdziwiłam, leże w pizamie a tu kurier u bram - DHL ranny ptaszek
Stary 2013-04-22, 08:34   #2386
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
to Cię złapał... ja też czekam - na dwóch, ale myślę, że jutro dojadą, bo zakupy z piątku, a nie podejrzewam, żeby ktoś tak późno robił wysyłki...

ale mam zamuł - jaaaa - kawa nic nie dała
na dodatek miałam tyle planów na dziś, a mąż z bólem ucha i po nocce śpi, więc na wizytę po skierowanie do ORL jadę ja... i to zaraz

Stary 2013-04-22, 08:37   #2387
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
ja nie zastraszam
widać co "kraj to obyczaj" i znowu potwierdza się, że każdy lekarz ma swoją opinię, choć ja miałam to szczęście spotkać kilka osób, które były w tym temacie zgodne
W każdym razie ja dylematu, czy jeść go czy nie ja nie mam, bo nie przepadam
wiesz dzieci częściej w łonie matki chorują ze względu na cukrzyce ciążową, z powodu picia alkoholu przez matki niż z powodu "przedawkowania" tuńczyka")
także nie ma co panikować

poza tym ja też smakoszem tuńczyka nie jestem witaj w klubie

a poza tym "co kraj to obyczaj"???? ja z polski jestem)) nie z Kambodży czy srilanki, więc mam czysto polskie podejście

---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
no proszę, jaka niespodzianka
no ale przyjnajmniej masz z głowy czekanie!

Stary 2013-04-22, 08:37   #2388
czarownica1
Zakorzenienie

pierzecie teraz używki i prasujecie z myślą, że wystarczy czy też jeszcze raz przed porodem przepierka i prasowanko?
Stary 2013-04-22, 08:38   #2389
Guuusiaa
Zadomowienie

Padam tyle pisałyście przez weekend że nie dam rady was nadrobić...

A ja całe dnie na dworzu spędzam i coraz mnie mniej na wizazu
Wczoraj to już przesadziliśmy z małżem bo jak padłam o 20 tak wstałam dziś o 8

Czy wy pijecie napoje gazowane?
Bo mnie ostatnio tak ciśnie na Cole że muszę wypić codziennie...

Jak mi się nic nie chce dziś a trzeba odebrać wyniki glukozy i zrobić obiad...
Jeszcze tak mi się buzia opaliła że chodzący burak jestem

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:40   #2390
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
pierzecie teraz używki i prasujecie z myślą, że wystarczy czy też jeszcze raz przed porodem przepierka i prasowanko?
ja zamierzam okolo 35 tygodnia, bo wtedy planuje iść na macierzyński i będę mieć więcej czasu.
i pa będę prać wszystko, używane i nówki też

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Czy wy pijecie napoje gazowane?
Bo mnie ostatnio tak ciśnie na Cole że muszę wypić codziennie...
tak pijam cole i pepsi czasami też

Stary 2013-04-22, 08:40   #2391
Konto usunięte

Cytat:
Używki na razie piorę raz w moim proszku i na normalnym programie, wrzucam do wora, a bezpośrednio przed TP będę prać w proszku dziecięcym i prasować (tzn. poproszę mamę, żeby mi prasowała, bo ja tego nienawidzę robić, a ona z chęcią mi pomoże).
Stary 2013-04-22, 08:40   #2392
czarownica1
Zakorzenienie

Domcia, z tym krajem i obyczajem to mi się tak napisało, broń Boże nie biłam w Ciebie Wybacz ciężarnej jeśli Cię uraziła

Tuńczyk jest dla mnie za suchy, czasem w jakiejś sałątce jeszcze zjem a tak to zwykle koty zjadaja puszkę jak jednak się pokuszę kupić

kurier przywiózl drapak dla kota i co, kota to nie interesuje... woli solarke na słoncu
Stary 2013-04-22, 08:42   #2393
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
ja powoli piorę i co poprasowane leżeć będzie pod prześcieradłem, żeby kurzu nie łapało - nie zostawiam na ostatni moment, bo jego nie sposób przewidzieć

Stary 2013-04-22, 08:42   #2394
Guuusiaa
Zadomowienie

A jeszcze jedno pytanie bo może coś przeoczyłam...

Czy wiadomo co z Ewusią???
Bo widzę że się logowała wczoraj o 18:51 ???

Rośnij kruszynko rośnij

Stary 2013-04-22, 08:44   #2395
Konto usunięte

Nie, Gusia, nie wiadomo.
Loguje się, zagląda do nas, ale nic nie pisze...
Stary 2013-04-22, 08:45   #2396
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Witamy się z Kacperkiem w 29 tygodniu

Przeleciałam coście w weekend naskrobały trochę bo mieliśmy gości 2 dni i nie maiłam czasu zajrzeć na dłużej niż chwilkę
Zmęczona jestem okrutnie po tym weekendzie niby nic takiego nie robiłam ale nad czterema osobami polatać to już chyba ie na moje siły.
Tż mi dużo pomógł ale ja to już coraz bardziej ociężała się robię, normalnie masakra jakaś
A gdzie tu do lipca o losie

Mela gratuluję córuni

Trzyma kciuki za dzisiejsze wizyty i gratki dla nowych tygodni

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:46   #2397
czarownica1
Zakorzenienie

No, to dobrze kombinowałam, że używki najpierw po swojemu i niech czyste leżą, a poźniej jeszcze raz wszystko w dziecinnym i prasowanko.
Perse, u mnie też Mama poprasuje, bo lubi to robić a ja nie wystoję z kręgosłupem przy desce
A pieluchy tetrowe wygotuję w płatkach mydlanych i też prasowanie ale to już przed porodem pewnie. Raz wygotuję a potem to już tylko prać będę w płynach dla dzieci.

Roxi, ja też coś się robię zmulona. Kawke wypiłam, ale coś mnie bierze na spanie.
Zmykam niedługo plan dnia wykonać, póki słońce to mi pranie w ogrodzie wyschnie

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
A jeszcze jedno pytanie bo może coś przeoczyłam...

Czy wiadomo co z Ewusią???
Bo widzę że się logowała wczoraj o 18:51 ???
Z Ewusią cisza...
Stary 2013-04-22, 08:48   #2398
Guuusiaa
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40426964]Nie, Gusia, nie wiadomo.
Loguje się, zagląda do nas, ale nic nie pisze...[/QUOTE]

A może by napisać do niej na Facebooku?

Rośnij kruszynko rośnij

Stary 2013-04-22, 08:50   #2399
Konto usunięte

Cytat:
A może by napisać do niej na Facebooku?
Chyba już dziewczyny pisały.
Stary 2013-04-22, 08:53   #2400
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
A pieluchy tetrowe wygotuję w płatkach mydlanych i też prasowanie ale to już przed porodem pewnie. Raz wygotuję a potem to już tylko prać będę w płynach dla dzieci.
ciekawam efektu mnie się przy Norbercie porządne, podwójnie tkane, grube, polskie pieluchy w 60C zrobiły... kształtu niewiadomego To już nie pieluchy z naszych czasów, że mamy gotowały w kociołku i nic im nie było - moich nie złożyłabym w prostokąt, gdyby takie miało być ich przeznaczenie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości