Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-21, 21:43   #4141
exclusivee
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII

Cytat:
Napisane przez 7Paulina7 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zrobiłam sobie góre sama pare pasemek alfa 11.21 na wodzie 12% ale niestety wyszło żółto ale nie tak jak ostatnio. Mimo zmiany wody farba nie zdziałała cudów - kondycja po farbowaniu rewelacyjna - teraz nie wiem czy wziąć 9,21 i 10-tke czy wrócic do 11,11+11,20 czy mam próbować koleston. Musze za ok 2 tyg zrobić włosy bo jade znów na zdjęcia i nie moge miec mocnego, widocznego odrostu.
Podoba mi sie kolor dziewczyny na 2 foto ale to chyba kazdemu kto je widział - wiem że robiła kolorem cappucino a potem zrobiła bezowym blondem.
Myślałam że to 2gie zdjęcie pokazuje Twój aktualny kolor włosów na początku Pasowałby Ci

Cytat:
Napisane przez jjulitaa Pokaż wiadomość
Jejku Bunny, ale mnie podniosłaś na duchu
Właśnie zawsze ścinam je na prosto, tylko się tak kruszą, że wychodzi cieniowanie.
Tak myślę, że, aby pozbyć się całego rozjaśniacza to bym musiałabym się ściąć na grzyba a takiej fryzurki to nie, nie, nie lubię.
Więc pomęczę się jeszcze z 6 miesięcy ( aż te zdrowe będą do brody) z takimi końcami i zetnę wtedy cały rozjaśniacz na raz ! Myślisz, że to dobry pomysł
Po maski, które poleciłaś polecę jutro do sklepu.
A i mam jeszcze jedno pytanie, wybacz, że Cię tak męczę, ale przez bloga stałaś się moim włosowym guru
Co sądzisz o moim kolorze, jest ok?
Bo mam naturalny ciemny brąz, a farbuję tylko na 9%. Różnymi farbami jaka, akurat mi się spodoba i jakoś się specjalnie nie przejmuję tym co wyjdzie.

exclusivee widziałam, że pisałaś o jantarze.
Robiłam nim 2 kuracje i miałam przyrost 2cm w miesiąc, gdzie normalnie mam 0,8-1cm góra.
Więc moim zdaniem naprawdę działa. I dodatkowo mnóstwo nowych włosów. Na fotkach swoim co wstawiałam widać takie sterczące włoski, to wszystkie dzięki tej wcierce.
Dobrze wiedzieć Potrzebuję na gwałt nowych cm bo muszę ściąć najbardziej popalone końce w maju

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 22:03   #4142
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Przepraszam ale chyba dzisiaj nie dam rady wstawic fotek,bo Tż okupuje kompa z Ps a tam musze rozmiar zmienic
Spartacus sie zaczął
kocham ten serial
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 22:07   #4143
exclusivee
Zakorzenienie

Jak to przeczytałam myślałam że padnę
Fragment recenzji loreal casting:
"przy pierwszym użyciu byłam mega zadowolona.
kolor wyszedł śliczny.
włosy pięknie błyszczały.
stosuję zampon przeciwłupieżowy, który wiadomo szybciej wypłukuje kolor i ja się z tym liczę ale i tak jestem zadowolona z długiego czasu utrzymania się koloru po aplikacji.
drugim razem też byłam zadowolona po aplikacji.
trzeci raz tragedia.ale już chyba wiem dlaczego.
za trzecim razem krem wogóle nie pokrył mi siwych włosów choć mam ich pięć na krzyżale mam.
połysk niby był ale brak koloru...wkurzyłam się...
domyśliłam się dlaczego...
nałożyłam farbę tak jak zawsze z tym, że na nieumyte wręcz przetłuszczone włosy i sprawa jasna!
kolor wogóle nie pokrył włosów przez nieświeżość włosów.nawet nie pomyśłałam,żeby głowę najpierw umyć. mam nauczkę.
od tamej pory zawsze najpierw myję włosy, suszę a potem aplikuję farbę.
polecam bo to naprawdę przyjemny produkt.
"

Zabójstwo dla włosów

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-21, 22:11   #4144
jjulitaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość

Dobrze wiedzieć Potrzebuję na gwałt nowych cm bo muszę ściąć najbardziej popalone końce w maju
Uuuu to już trochę mało czasu masz Też bym sobie chętnie powcierała jantar, ale akurat mam przerwę na seboradin od wypadania. A on na porost mi nic nie działa
Widziałam Twoje fotki na blogu ( jesteś śliczna ), to włosy Twoje wyglądają całkiem zdrowo.

Zaciekawiły mnie ćwiczenia z Twojego podpisu, z myślą o wakacjach ćwiczę od 2 tygodni z Mel B + ograniczenie niezdrowego żarcia.
To widzę mamy takie same plany zapuścić włosy i figura
jjulitaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 22:23   #4145
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Uuuu to już trochę mało czasu masz Też bym sobie chętnie powcierała jantar, ale akurat mam przerwę na seboradin od wypadania. A on na porost mi nic nie działa
Widziałam Twoje fotki na blogu ( jesteś śliczna ), to włosy Twoje wyglądają całkiem zdrowo.

Zaciekawiły mnie ćwiczenia z Twojego podpisu, z myślą o wakacjach ćwiczę od 2 tygodni z Mel B + ograniczenie niezdrowego żarcia.
To widzę mamy takie same plany zapuścić włosy i figura
Dziękuję Włosy może i na takie na zdj wyglądają, ale niestety nie są To zasługa prostownicy i jedwabiu chi

O ćwiczeniach jest wątek na wizażu, ja akurat je wybrałam bo potrzebuję czegoś co nie trwa zbyt długo, 50 minut ćwiczeń mnie zniechęca, więc szukałam czegoś krótszego na zachętę

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-21, 22:37   #4146
jjulitaa
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Włosy może i na takie na zdj wyglądają, ale niestety nie są To zasługa prostownicy i jedwabiu chi

O ćwiczeniach jest wątek na wizażu, ja akurat je wybrałam bo potrzebuję czegoś co nie trwa zbyt długo, 50 minut ćwiczeń mnie zniechęca, więc szukałam czegoś krótszego na zachętę
o jedwab CHI dobrze, że mi przypomniałaś.
Miałam go z rok temu i zupełnie zapomniałam, a pamiętam, że super mi działał na końcówki i ten jego zapach...
Ja ostatnio użyłam lokówki to później przez tydzień doprowadzałam końcówki do w miarę dobrego stanu. Te końce mam tak zniszczone, że boję się je nawet czesać, ale obciąć to mi szkoda

Mnie zniechęcił do ćwiczeń skalpel Chodakowskiej przysypiałam w trakcie. Tak się ciągnęło te 40 minut. Z Mel B sama wybierasz części ciała jakie chcesz robić i mi zazwyczaj z rozgrzewką i rozciąganiem wychodzi ok 30m.
I po 2 tygodniach nie mam już prawię cellulitu. Ale szukam czegoś dodatkowe na zmianę.
jjulitaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 22:59   #4147
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Palette C10+ 12% oksy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0069.jpg (41,6 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0079.jpg (76,9 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0080.jpg (75,4 KB, 63 załadowań)
Stary 2013-04-21, 23:15   #4148
exclusivee
Zakorzenienie

Laski załamałam się Znalazłam czółenka, dokładnie takie jak chciałam, w neonowym żółtym kolorze, niski obcas, z lakierowanej skórki, a do tego tanie... i co? I nie ma wkładki 24,5 w rozmiarach Jest jedynie 24 i 25 i nic pomiędzy nimi Dla zainteresowanych: http://allegro.pl/hit-czolenka-neony...191109945.html

Cytat:
o jedwab CHI dobrze, że mi przypomniałaś.
Miałam go z rok temu i zupełnie zapomniałam, a pamiętam, że super mi działał na końcówki i ten jego zapach...
Ja ostatnio użyłam lokówki to później przez tydzień doprowadzałam końcówki do w miarę dobrego stanu. Te końce mam tak zniszczone, że boję się je nawet czesać, ale obciąć to mi szkoda

Mnie zniechęcił do ćwiczeń skalpel Chodakowskiej przysypiałam w trakcie. Tak się ciągnęło te 40 minut. Z Mel B sama wybierasz części ciała jakie chcesz robić i mi zazwyczaj z rozgrzewką i rozciąganiem wychodzi ok 30m.
I po 2 tygodniach nie mam już prawię cellulitu. Ale szukam czegoś dodatkowe na zmianę.
Ćwiczenia z Jillian trwają podobnie, koło pół godz

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Palette C10+ 12% oksy
Godne pozazdroszczenia włosy

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-21, 23:17   #4149
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Laski załamałam się Znalazłam czółenka, dokładnie takie jak chciałam, w neonowym żółtym kolorze, niski obcas, z lakierowanej skórki, a do tego tanie... i co? I nie ma wkładki 24,5 w rozmiarach Jest jedynie 24 i 25 i nic pomiędzy nimi Dla zainteresowanych: http://allegro.pl/hit-czolenka-neony...191109945.html

Godne pozazdroszczenia włosy
Czółenka sliczne i faktycznie na ten sezon jak znalazl

Dziękuje
Stary 2013-04-21, 23:21   #4150
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Czółenka sliczne i faktycznie na ten sezon jak znalazl

Dziękuje
Gdyby była wkładka 24,5 to nawet bym się nie wahała, bo na takie od dłuższego czasu poluję, a tu lipka

I nie ma za co, naprawdę cudny kolor i cudne długie włosy!

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-21, 23:22   #4151
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Palette C10+ 12% oksy
Piękne
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 23:23   #4152
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Piękne
Cytat:
Gdyby była wkładka 24,5 to nawet bym się nie wahała, bo na takie od dłuższego czasu poluję, a tu lipka

I nie ma za co, naprawdę cudny kolor i cudne długie włosy!
Dziekuje slicznie dziewczyny:ro za:
Stary 2013-04-21, 23:24   #4153
exclusivee
Zakorzenienie

Te buty wołają do mnie: "Mamo" http://allegro.pl/extra-szpilki-czol...188510625.html Są też żółte

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-21, 23:26   #4154
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Te buty wołają do mnie: "Mamo" http://allegro.pl/extra-szpilki-czol...188510625.html Są też żółte
Różowe
Stary 2013-04-22, 00:42   #4155
milka_m
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Ale miałam fajny weekend, szkoda, że już się skończył

Kylie włosy cudo, zakochałam się w nich

Zrobiłam recenzję tego podkładu Pierre Rene, kto zainteresowany, to jest na blogu
Ex nie wiem, czy będzie się u Ciebie długo utrzymywał, bo nie wiem, jaką masz cerę, jak tłustą to myślę, że może być problem. U mnie nos po kilku godzinach się świeci i wiadomo, że wtedy łatwiej schodzi. Chyba jednak musiałabyś sama spróbować

Dobranoc, do jutra

Blog

milka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 01:51   #4156
exclusivee
Zakorzenienie

Dziewczyny zobaczcie jaka masakra http://panidomunazakupach.blogspot.c...a-zyciowa.html nie sądziłam że Schwarzkopf może wypuścić takiego bubla

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-22, 07:12   #4157
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny zobaczcie jaka masakra http://panidomunazakupach.blogspot.c...a-zyciowa.html nie sądziłam że Schwarzkopf może wypuścić takiego bubla
o ja

Ex na maturę to się idzie przede wszystkim z wiedzą A strój tak żeby ci było wygodnie, żebyś się dobrze czuła, a nie myślała cały czas, że coś cię uwiera, że źle wyglądasz etc. Jeżeli to klasyczny model jeansów - bez przetarć, poszarpań, wzorków itp. i do tego elegancka góra i eleganckie buty- to nie widzę przeciwwskazań Ale ja jestem bardzo tolerancyjna jeżeli chodzi o strój I w odróżnieniu do części wizażanek piszących na forum moda uważam, że ocenia się wiedzę ucznia/studenta, a nie jego ubranie. Nie każdy dobrze czuje się w garsonce Ważne żeby było czysto i schludnie..... i wiedza w głowie
Na swoją maturę ubrałam się elegancko- czarne spodnie w kant, czarny żakiet i biała koszula, buty na obcasie, nie pamiętam tylko, jaką torebkę miałam Niestety było mi bardzo gorąco, pisaliśmy w sali gimnastycznej, a drugi egzamin w takiej małej salce- bo przedmiot zdawało tylko 5 czy 6 osób Każdy zdjął żakiet, sweterek czy marynarkę - nie dość, że gorąco to i nerwy Spodnie i żakiet na dwa egzaminy miałam ten sam - zmieniłam tylko bluzkę Na ustne byłam w spódnicy i bluzce koszulowej -przed samym wejściem ubrałam żakiet
To było 12 lat temu Nikt wtedy nie zwracał aż takiej uwagi na swój kolor włosów, czy aby nie żółknie Nie stosował wcierek na taką skalę, jak teraz Bardziej liczyło się żeby nauczyć się i zdać dobrze egzamin, później jeszcze były egzaminy na studia - ludzie ubrani różnie, nawet w jeansach
Czasami się śmieję, jak zbliża się wrzesień i październik - od razu posty, jak się ubrać na rozpoczęcie roku, na rozpoczęcie roku akademickiego, jak ubierają się studentki danego kierunku...... itp.
Sama zainteresowałam się tym, jak ubierają się teraz studentki uczelni, na którą się wybieram. Zobaczyłam na żywo i trochę mnie zdziwiło, że studenci prawa przychodzą w spodniach dresowych Jak zaczynałam x lat temu studia to po sąsiedzku miałam Wydział Prawa i studentki pierwszego roku ubierały się w kostiumy, garnitury... nosiły teczki , a teraz w dresie

kylie fajny kolor Podcięłabym tylko te końcówki wiem, wiem, że zapuszczasz i szkoda każdego centymetra

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

czekam dziś na kuriera - przywiezie torbę i portfel z Mango
Stary 2013-04-22, 07:49   #4158
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
o ja

kylie fajny kolor Podcięłabym tylko te końcówki wiem, wiem, że zapuszczasz i szkoda każdego centymetra

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

wczoraj byl u mnie straszny wiatr wiec dlatego tez tak konce wygladaja, bo sa poprostu "rozwichrzone" wiatrem co widac nawet w gornej partii wlosow, ze nie sa "idealnie" przeczesane. Nie nosze szczotek ze soba
ale podciecie by sie im troszke przydalo dla samej zasady.
Stary 2013-04-22, 08:30   #4159
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj byl u mnie straszny wiatr wiec dlatego tez tak konce wygladaja, bo sa poprostu "rozwichrzone" wiatrem co widac nawet w gornej partii wlosow, ze nie sa "idealnie" przeczesane. Nie nosze szczotek ze soba
ale podciecie by sie im troszke przydalo dla samej zasady.
Moim też by się przydało, bo są suche, ale jak obetnę końcówki to znowu zostanę z bardzo krótkimi. Może nie zaszkodzi im, jak przetrzymam je jeszcze trochę.
Wiesz, jak to jest czasami z fryzjerem: mówisz centymetr, a leci 5

A pokażesz jakieś foto z przodu?
Stary 2013-04-22, 08:41   #4160
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku Bunny, ale mnie podniosłaś na duchu
Właśnie zawsze ścinam je na prosto, tylko się tak kruszą, że wychodzi cieniowanie.
Tak myślę, że, aby pozbyć się całego rozjaśniacza to bym musiałabym się ściąć na grzyba a takiej fryzurki to nie, nie, nie lubię.
Więc pomęczę się jeszcze z 6 miesięcy ( aż te zdrowe będą do brody) z takimi końcami i zetnę wtedy cały rozjaśniacz na raz ! Myślisz, że to dobry pomysł
Po maski, które poleciłaś polecę jutro do sklepu.
A i mam jeszcze jedno pytanie, wybacz, że Cię tak męczę, ale przez bloga stałaś się moim włosowym guru
Co sądzisz o moim kolorze, jest ok?
Bo mam naturalny ciemny brąz, a farbuję tylko na 9%. Różnymi farbami jaka, akurat mi się spodoba i jakoś się specjalnie nie przejmuję tym co wyjdzie.

exclusivee widziałam, że pisałaś o jantarze.
Robiłam nim 2 kuracje i miałam przyrost 2cm w miesiąc, gdzie normalnie mam 0,8-1cm góra.
Więc moim zdaniem naprawdę działa. I dodatkowo mnóstwo nowych włosów. Na fotkach swoim co wstawiałam widać takie sterczące włoski, to wszystkie dzięki tej wcierce.
a no to jesli beda zdrowsze to cieniowanie zniknie
mysle ze dobry pomysl, sama tez obcielam finalnie 10cm bo nie chcialam czekac roku z siankiem na koncach zetniesz na boba takiego dluzszego nawet- przy okazji konce beda rowne i bedziesz z tego zapuszczac sobie juz spokojnie.
wlosowe guru nie istnieja sa tylko fryzjerzy z pasja
ciekawe ze masz takie ciemne a na farbie na 9% wychodzi ci tak jasno?
myslalam ze robisz czyms w stylu palette a10 albo garnier 111.
pamietaj rozjasniac sam odrost ewentualnie krotki malaks- zeby dlugosciom nie dokopywac.
powodzenia!
Stary 2013-04-22, 08:47   #4161
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Moim też by się przydało, bo są suche, ale jak obetnę końcówki to znowu zostanę z bardzo krótkimi. Może nie zaszkodzi im, jak przetrzymam je jeszcze trochę.
Wiesz, jak to jest czasami z fryzjerem: mówisz centymetr, a leci 5

A pokażesz jakieś foto z przodu?
w albumie
zapraszam
Stary 2013-04-22, 08:53   #4162
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam ale chyba dzisiaj nie dam rady wstawic fotek,bo Tż okupuje kompa z Ps a tam musze rozmiar zmienic
Spartacus sie zaczął
kocham ten serial
to w avie to twoje?

Cytat:
Jak to przeczytałam myślałam że padnę
Fragment recenzji loreal casting:
"przy pierwszym użyciu byłam mega zadowolona.
kolor wyszedł śliczny.
włosy pięknie błyszczały.
stosuję zampon przeciwłupieżowy, który wiadomo szybciej wypłukuje kolor i ja się z tym liczę ale i tak jestem zadowolona z długiego czasu utrzymania się koloru po aplikacji.
drugim razem też byłam zadowolona po aplikacji.
trzeci raz tragedia.ale już chyba wiem dlaczego.
za trzecim razem krem wogóle nie pokrył mi siwych włosów choć mam ich pięć na krzyżale mam.
połysk niby był ale brak koloru...wkurzyłam się...
domyśliłam się dlaczego...
nałożyłam farbę tak jak zawsze z tym, że na nieumyte wręcz przetłuszczone włosy i sprawa jasna!
kolor wogóle nie pokrył włosów przez nieświeżość włosów.nawet nie pomyśłałam,żeby głowę najpierw umyć. mam nauczkę.
od tamej pory zawsze najpierw myję włosy, suszę a potem aplikuję farbę.
polecam bo to naprawdę przyjemny produkt.
"

Zabójstwo dla włosów
dlatego ja nie czytam tych recenzji i sie nie sugeruje

Cytat:
Palette C10+ 12% oksy
o rany boskie kolor mega

Cytat:
jestem sceptyczna- widac ze laska ma wlosy po przejsciach...
widac ze byly parokrotnie farbowane- a producent zastrzega ze wlosy zniszczone nie moga byc poddane temu zabiegowi.
nie wiemy czy przez 2 tyg od uzycia nie farbowala wlosow?
to tez wazne.
do tego wlosy sa cieniutkie- na takie to w ogole odradza sie zabiegi ktore ingeruja dodatkowo we wlos, nie chcialabys zobaczyc jak ona by wygladala jakby ktos jej strzelil farbe superrozjasniajaca i potem trwala szkoda wlosow wiadomo...nie kazdy produkt dla kazdego.

dobra, jade na zakupy
cel- letnie sandalki-koturny zeby moc wytanczyc
i moze torebusia?
do pozniej
Stary 2013-04-22, 08:55   #4163
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
w albumie
zapraszam
ładnie
Kto ci robi brwi?
Moje są takie beznadziejne , nawet po kosmetyczce- nie wiem albo jej się nie chce ładnie zrobić, albo ja przesadzam , ale nie podobają mi się nawet zaraz po wizycie
Stary 2013-04-22, 08:59   #4164
exclusivee
Zakorzenienie

Hej kochane

Byłam koło 8 w lidlu po te jegginsy z gazetki Z moim szczęściem weszłam do sklepu i 2ga para białych spodni jaką wzięłam do rąk to rozmiar 36, więc od razu popędziłam do kasy.. Spodnie wykonane są z naprawdę fajnego materiału, są praktycznie takie jak dżinsy z tym że mają gumkę na górze Jednak jest jedno ale Ostatnim razem rozmiar 36 mnie opinał i był dopasowany (potem wyczytałam że to jakaś mniejsza S) a te są szersze niestety i trochę materiał jest luźny na nogach na nogach + mają proste nogawki Tzn. iść w nich mogę normalnie bo nie spadają mi i w miarę na mnie wyglądają ale że tak powiem "szału nie ma", liczyłam na to że 36 będzie bardziej opięte.. Będę musiała chyba dać babci nogawki do zwężenia bo nie lubię luźniejszych spodni Poza tym jak najbardziej ok, i dla osób troszkę wyższych jak 156cm polecam, za 29zł warto

Cytat:
o ja

Ex na maturę to się idzie przede wszystkim z wiedzą A strój tak żeby ci było wygodnie, żebyś się dobrze czuła, a nie myślała cały czas, że coś cię uwiera, że źle wyglądasz etc. Jeżeli to klasyczny model jeansów - bez przetarć, poszarpań, wzorków itp. i do tego elegancka góra i eleganckie buty- to nie widzę przeciwwskazań Ale ja jestem bardzo tolerancyjna jeżeli chodzi o strój I w odróżnieniu do części wizażanek piszących na forum moda uważam, że ocenia się wiedzę ucznia/studenta, a nie jego ubranie. Nie każdy dobrze czuje się w garsonce Ważne żeby było czysto i schludnie..... i wiedza w głowie
Na swoją maturę ubrałam się elegancko- czarne spodnie w kant, czarny żakiet i biała koszula, buty na obcasie, nie pamiętam tylko, jaką torebkę miałam Niestety było mi bardzo gorąco, pisaliśmy w sali gimnastycznej, a drugi egzamin w takiej małej salce- bo przedmiot zdawało tylko 5 czy 6 osób Każdy zdjął żakiet, sweterek czy marynarkę - nie dość, że gorąco to i nerwy Spodnie i żakiet na dwa egzaminy miałam ten sam - zmieniłam tylko bluzkę Na ustne byłam w spódnicy i bluzce koszulowej -przed samym wejściem ubrałam żakiet
To było 12 lat temu Nikt wtedy nie zwracał aż takiej uwagi na swój kolor włosów, czy aby nie żółknie Nie stosował wcierek na taką skalę, jak teraz Bardziej liczyło się żeby nauczyć się i zdać dobrze egzamin, później jeszcze były egzaminy na studia - ludzie ubrani różnie, nawet w jeansach
Czasami się śmieję, jak zbliża się wrzesień i październik - od razu posty, jak się ubrać na rozpoczęcie roku, na rozpoczęcie roku akademickiego, jak ubierają się studentki danego kierunku...... itp.
Sama zainteresowałam się tym, jak ubierają się teraz studentki uczelni, na którą się wybieram. Zobaczyłam na żywo i trochę mnie zdziwiło, że studenci prawa przychodzą w spodniach dresowych Jak zaczynałam x lat temu studia to po sąsiedzku miałam Wydział Prawa i studentki pierwszego roku ubierały się w kostiumy, garnitury... nosiły teczki , a teraz w dresie

Dziękuję za opinię

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-22, 09:00   #4165
ajam89
Raczkowanie

mam prośbe o rade. Niecały tydzień temu farbowalam włosy więc odrostów jeszcze nie mam, niestety kolor mimo, że jest bardzo jasny to dla mnie za bardzo ciepły. Kupiłam londe 18 bo już kiedys nią farbowałam i wiem, że wychodzi bardzo popielato, tylko... chciałam sie dowiedzieć czy:
1. moge ją położyć tylko na jakieś 10 minut żeby ten kolor ochłodzić bo nie chce zabardzo niszczyć włosow ciągłym ich farbowaniem więc wolałabym skrócić czas.
2. czy moge podmienić oxydant. Z tego co wiem jest tam 9%. Ja nie chce żeby wlosy mi jeszcze bardziej pojaśniło, tylko ochłodziło i tak sie zastanawiam czy zmienić oxy na 6 lub 3 %. Czy lepiej nie ryzykować, że nic nie chwyci i zrobic już z tym co jest przy farbie
ajam89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 09:01   #4166
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
to w avie to twoje?

o rany boskie kolor mega

widac ze byly parokrotnie farbowane- a producent zastrzega ze wlosy zniszczone nie moga byc poddane temu zabiegowi.
to tez wazne.
do tego wlosy sa cieniutkie- na takie to w ogole odradza sie zabiegi ktore ingeruja dodatkowo we wlos, nie chcialabys zobaczyc jak ona by wygladala jakby ktos jej strzelil farbe superrozjasniajaca i potem trwala szkoda wlosow wiadomo...nie kazdy produkt dla kazdego.

dobra, jade na zakupy
i moze torebusia?
do pozniej
tak ,moje
dziekuje kochana, pamietaj,że one tak wygladaja dzieki Tobie

Cytat:
ładnie
Kto ci robi brwi?
Moje są takie beznadziejne , nawet po kosmetyczce- nie wiem albo jej się nie chce ładnie zrobić, albo ja przesadzam , ale nie podobają mi się nawet zaraz po wizycie
sama sobie robie
cieniem z bell dostepnym w biednej bronce podrysowuje je sobie
Polecam te cienie kosztuja chyba 6 zl a sa rewelacyjne

Edytowane przez xXxKYLIExXx
Czas edycji: 2013-04-22 o 09:13
Stary 2013-04-22, 09:17   #4167
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
to w avie to twoje?

to tez wazne.

dobra, jade na zakupy
i moze torebusia?
do pozniej
Wyczytałam tam w poście że włosy farbowała ostatni raz 2 miesiące przed użyciem tego specyfiku też farbą firmy Schwarzkopf na ciemny blond. I miała podobno włosy zdrowe przed zabiegiem, używała masek, odżywek i olejków. Te zdjęcia co są w poście to po użyciu tego już. Z ciekawości przeglądnęłam KWC i tam jest więcej opinii o tym że produkt robi z włosów siano/wysusza je, więc coś z tym produktem ewidentnie jest nie tak.

Udanych łowów

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2013-04-22 o 09:19
Stary 2013-04-22, 09:19   #4168
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
tak ,moje
dziekuje kochana, pamietaj,że one tak wygladaja dzieki Tobie

sama sobie robie
cieniem z bell dostepnym w biednej bronce podrysowuje je sobie
Polecam te cienie kosztuja chyba 6 zl a sa rewelacyjne
pewnie nie będę potrafiła równo zrobić w kwestii brwi jestem beztalenciem

Przypomniałam sobie dziewczynę ze szkoły Zgoliła brwi maszynką i rysowała czarną kredką dwa łuki Jak nie będę miała pomysłu na swoje to wykorzystam jej patent
Stary 2013-04-22, 09:24   #4169
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajam89 Pokaż wiadomość
mam prośbe o rade. Niecały tydzień temu farbowalam włosy więc odrostów jeszcze nie mam, niestety kolor mimo, że jest bardzo jasny to dla mnie za bardzo ciepły. Kupiłam londe 18 bo już kiedys nią farbowałam i wiem, że wychodzi bardzo popielato, tylko... chciałam sie dowiedzieć czy:
1. moge ją położyć tylko na jakieś 10 minut żeby ten kolor ochłodzić bo nie chce zabardzo niszczyć włosow ciągłym ich farbowaniem więc wolałabym skrócić czas.
2. czy moge podmienić oxydant. Z tego co wiem jest tam 9%. Ja nie chce żeby wlosy mi jeszcze bardziej pojaśniło, tylko ochłodziło i tak sie zastanawiam czy zmienić oxy na 6 lub 3 %. Czy lepiej nie ryzykować, że nic nie chwyci i zrobic już z tym co jest przy farbie
Sądzę że powinnaś rozcieńczyć oxy na 6% i położyć na 10-15min Tylko że nie dam sobie ręki uciąć, nie ja tu jestem specjalistką

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
pewnie nie będę potrafiła równo zrobić w kwestii brwi jestem beztalenciem

Przypomniałam sobie dziewczynę ze szkoły Zgoliła brwi maszynką i rysowała czarną kredką dwa łuki Jak nie będę miała pomysłu na swoje to wykorzystam jej patent
Ja brwi sama wyrywam pęsetą albo nitką A potem lubię ich kształt poprawić pędzelkiem do eyelinera z essence i cieniem brązowym

O matko, do tej pory nie raz takie babeczki/dziewczyny widuję

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-22, 09:28   #4170
201606240916
Konto usunięte

Hej Kochane

xXxKYLIExXx piękne masz włosy

Ja nadal czekam na swoje alfaparfy, i jak tylko przyjdą, to działam z przyciemnieniem.

Chciałam się wam pochwalić moimi osiągnięciami. Dzięki dziewczynom z tego wątku, wzięłam się za siebie, i zaczęłam robić domowe treningi. Na pierwszy rzut poszło 30 Day Shred J.M. W tamtym tygodniu zakończyłam go, i popatrzcie ile cm zgubiłam
talie -4cm
pas -6cm
biodra -5cm
uda -1cm

aż chce się żyć

Lecę z syniem na zabawy do ogrodu, pogodę mamy super
Buziaki i miłego dnia blondaski
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości