|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]() Cytat:
i trzymam kciuki za karmienie
|
|
#2642 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
hejo
![]() jestem zmęczona spaniem... ![]() zrobiłam sobię kawkę,kanapuszki i jakimś cudem musze umówić się jutro do mojego gina. prosze o kciuki
|
|
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co dzisiaj na wizycie będzie, czy zrobi usg czy tylko ktg?
Mała od rana buszuje jak pijany zając, chyba już "idzie" na wizytę
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
luzik...
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Sharp gratuluję ukończenia remontu
![]() Marchewka ja badania piersi też nie miałam jeszcze ani razu hump brawa za skończony 31 tydzień ![]() ![]() anka206 dobrze, że jeszcze nie rodzisz, bo jest jeszcze czas diabli ja planuję wziąć 3 koszule Veronic synek cudny :roza :co do ilości wód płodowych nie wiem ile ja mam ale lekarz mówił, że jest jeszcze ich bardzo dużo co do poglądów osób starszych jak to one chodziły w ciązy zbierały ziemniaki etc etc, to ciotki tak truły, ale moja mama nie. Widzi jak się martwię o małą i wie, że muszę leżeć. Czy wiek ma na to wpływ?? Skoro ja np. mam 23 lata a leżę... Dawniej były inne czasy, jak nasze córki będą rodzić będzie jeszcze inaczej. kciuki za dzisiejsze wizyty Nadrobione U nas wczoraj też był grilek, ale dziś o wiele lepsza pogoda
|
#2647 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozdrowienia dla zony!Cytat:
czyzby slownik sprawil Ci psikusa? bo literki juz gotowe Cytat:
![]() Barwineczek musisz sobie dac jakis zapas, 10 dni max po terminie wiec faktycznie 3 tyg, to Twoje ostateczne slowo hehe. glowa do gory, jeszcze troszke! pozno pojawilas sie na forum, wiec dotrzymaj nam teraz towarzystwa ![]() ![]() DZIEN DOBRY! |
|||
|
|
|
#2648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie tak wygladam hehe. widze Jenny, ze masz ostatnio motorek w tylku jak ja...ja powinnam sie ubrac i czekac az tz wpadnie przejazdem i podrzuci mnie do laboratorium. musze zrobic hormony tarczycowe, bo 24go wizyta. ale dzisiaj duzo wizytujacych! sciskam kciuki ![]() ok ide zjesc jakies male sniadanie, ubrac sie i trzeba troche popracowac
|
|
|
|
|
#2650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cześć ale pogooda |
||
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
jutro 9.20 mam wizytę
|
|
|
|
#2652 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Angie, a powiedz mi, czy Ty masz jakąś listę od szpitala z Bartoszyc co masz wziąć dla siebie i dzidziusia? Bo ja się zastanawiam co ewentualnie byłoby mi potrzebne, czy może szpital coś daje... Jak cuś, to będę najwyżej czekała na Twoją relację i Twoje porady ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Uuuu... Szybko zleci! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() pawie_oczko, xal, ankaaa206, colorblue, banka26, sharpnowaja - za wizyty!
|
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Veronic trzymamy kciuki ![]() Kurcze. Muszę małża poinstruowac żeby w razie czego też wam dał znać co i jak ![]() Ja w końcu zjadłam dziś normalne bułki na śniadanie. Tutaj dają mi teraz tylko ten chrupki styropian a mama mi wczoraj przemycila normalną bułkę ![]() Jak wyjde do domu to nawet będę omijać w sklepie półki z tym chrupkim pieczywem. No ile można? Na śniadanie 4 sztuki, 2gie śniadanie 2 sztuki, podwieczorek 2 sztuki, kolacja 4 i pozna kolacja 2
|
||
|
|
|
#2654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do brzucha, tez nie rozumiem. moja mama szybko sasiadke zbila z tropu, bo chyba wyczula, ze zaczne byc niemila ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2655 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w piękny poniedziałkowy poranek.
Wstawiłam pranie, więc czekam aż się wypierze i idę na spacerek. Grzech nie skorzystać z takiej pogody! No i muszę do US zanieść korektę pit ![]() Muszę się Wam pochwalić, że wczoraj teście przywieźli Kubusiową brykę i oboje z Mężem jesteśmy mega zadowoleni (mimo, że kupno w ciemno, przez allegro, nie oglądając na żywo osobiście). Mężu dumnie wczoraj złożył wersję z gondolką i śmigał po całej chacie, najpierw na pusto, później z misiem Nie dał mi się dopchać do wózka ![]() Generalnie wózek wygląda jak nowy, zero zabrudzeń, otarć itp!
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-04-22 o 09:28 |
|
|
|
#2656 |
|
Zakorzenienie
|
obys juz pakowala rzeczy i szykowala sie do domku!
pogoda cudna, wiec zwalniaj lozko, niech sobie tam leza te, ktore naprawde potrzebuja
|
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
![]() no właśnie nie, przynajmniej pisały tylko o jednej przed samymi partymi. No ale zapytam dziś o to lekarza axella ja mam nadzieję że dziś mam ostatnią wizytę ![]() Aaś aż mi zrobiłam ochotę na taką świeżutką bułeczkę
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze to jedyny okres kiedy organizm musi zebrac sily na dalsze czasy wiec po co mowic "ja mialam gorzej, wiec ty nie narzekaj?" na szczescie mnie tak mama nie mowi...ona od poczatku wie, ze ciaza problematyczna i gdyby mogla codziennie chodzilaby mi do sklepu i robila wszystko za mnie, byle wnuczka i corka byly zdrowe.
|
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie pisałam z mamą i powiedziała mi jedno: po porodzie śpij kiedy się da, no i przede wszystkim olej bałagan!!! no, tak zrobię... z resztą ja tam często bałagan olewam
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my byliśmy wczoraj u moich rodziców i oprócz załatwionego łóżeczka, mama już skombinowała materacyk (gryka-kokos, nieużywany za 50 zł, bo synek jej koleżanki nie śpi w łóżeczku tylko z rodzicami), ochraniacz, jakieś kołderki do wózka, prześcieradła, pościel.. i chodzi po lumpach i wynajduje małe ubranka.. normalnie szaleństwo, zanim ja się zbiorę do kompletowania wyprawki to się okaże że moja mama połowę roboty już odwaliła "a bo taka okazja była"
|
|
#2662 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
szprotka
za wózek. Też muszę parasolkę kupić
|
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dziadkow! i dla meza tez, chcialabym go zobaczyc z tym misiem hehe.
|
|
|
|
|
#2665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też mam taki plan, a awaryjnie jeszcze mi mama wczoraj zapowiedziałą że jakby już było bardzo źle to mogę im dziecko na noc podrzucić. oni przeżyją to jakoś, a my się wyśpimy
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
Diabli no bardzo fajne te książeczki
nawet nie wiedziałm ze takie są dzieki za linki czekam na męża żeby podrzucił mnie na miasto bo jest dostawa w ciucholandzie moze cos sie upoluje |
|
|
|
#2667 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zwracam się z uprzejmą prośbą o zaprzestanie praktykowania 36-godzinnych porodów w czerwcu. Cytat:
Cytat:
Ale tych na gałkę od Lenkiewicza w Toruniu na starówce to nic nie przebije. ![]() Cytat:
Cytat:
za laktację i szybkie wyjście do domku! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Siemanerko. Muszę Wam powiedzieć, że moja mama i babcia, to chyba są z innej planety, bo one znowu uważają w drugą stronę, że ci młodzi to mają dzisiaj bardzo ciężko. Trudno o dobrą pracę, o mieszkaniu to szkoda mówić, wiecznie podwyżki wszystkiego, tylko nie pensji itd. Strasznie żałują młodych małżeństw. ![]() A tak poza tym, to pogoda zapowiada się bombowa. No to buziak. Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-04-22 o 09:42 |
||||||||
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mamy. Moja też mi wszystko kupuje mimo że już wszytsko mam, bo właśnie "okazja była" albo "na pewno kiedyś się przyda".
|
|
|
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty kochana bierz sie do roboty i kompletuj wyprawke, bo teraz czas juz naprawde przyspieszy
|
|
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
mam tyyyle sprzątania a mi sę nie chce przeokropnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

i trzymam kciuki za karmienie

Ale może jakąs pomoc sobie zorganizuję).

Jak cuś, to będę najwyżej czekała na Twoją relację i Twoje porady