|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Mykam spać, bo jestem padnięta przez ten weekend, a plecy to mi wysiadają normalnie
|
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Cytat:
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- A ile dziewczynki już ważą??? Bo Emilka z 8200g jak nic.....
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie Emilka wyglada w spacerowce ![]() Malenstfo super,z e macie juz chrzestnych ![]() Odmrozilam zamrazarke, umyłam. Jutro czesc lodówki do wymycia. Teraz ide spac
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam sie z rana i znikam zaraz. Dzisiaj mam na 9.35, ale jeszcze muszę mieszkanie po weekendzie ogarnąć
|
|
#875 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki kochane za całusy wsparcia, miałam straszne wyrzuty, że tak się zdenerwowałam, bo wszystko to czuł Adaś i wyraźnie widziałam to po jego reakcjach. A wczoraj mam wrażenie, że wszystko odsypiał;D Tż słodziutki jak miodzio, ale i tak paru tematów mu nie odpuściłam i jeszcze dłuuuugo będzie nadrabiał;-) Ale względnie jest ok;-)
Metko- ;-*** Koleżanka jak koleżanka...próbowała mi zarzucić, porozmawiałyśmy- nie szczędziłam jej słów typu, że przyjaciółki się nie zostawiają na sześć miesięcy ciąży;P Zobaczymy co z tym wszystkim zrobi. Nie posiedziało się źle, ale to coś w stylu "umarł król, niech żyje król... Blonde- a widzisz piękna, tak długo czekałaś na ten wyjazd, tyle schodów było z paszportem, a teraz to takie realne i już prawie, prawie;-) Butterku - spóźnione, ale szczere! Spełnienia w każdym znaczeniu tego słowa...zdrowia, bo bez niego niczego nie da się zdziałać i oparcia w dobrych ludziach, których mam nadzieję przyciągasz do siebie swoją dobrocią;-*** Natala- na pewno niepotrzebne zmartwienia. I moim zdaniem lepiej, że bąbelka jest większa od prognoz, aniżeli na odwrót... Onyks- gratki z budową! Tylko się cieszyć, że tak idzie. I spacerkowana <Wzdycha>. A ja tam za @ wogóle nie tęsknię, ale rozumiem twoją radość;-) Bikula- mam nadzieję, że z Emilcią już lepiej? Taki piękny wynik to pół roczku!!! Tylko kiedy to przeleciało...Ja sama ani nie wiem, kiedy mi się 6 mc zaczął...I strasznie słodko Emilka wygląda w tej spacerówce! Maleństwo- gratuluję chrzestnych;-) Aaa, i nie wiem czy wam pisałam, że zakupiłam sobie dwie tuniki i dwie sukienki;D będzie ładna pogoda to pocykają mi zdjęcia w kompletach;D No i jak widzicie cierpię na bezsenność...męczyłam się dziś od 4, wstałam o 5:30 i siedzę w maseczce;P
|
|
#876 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ciąża rozwój tego znacznie przyspieszyła i dolegliwości wzmogła, bo zmiany hormonalne powodują poluźnienie się wszelkich wiązadeł. I niestety nic już mi tam tego dysku nie trzyma... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Miejmy nadzieję, że się mylę. Za to na udach zaczynają mi pękać żyłki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Niestety te wszystkie schorzenia mogą być wskazaniem do cc Wszystko zależy, jak się paskudztwo będzie rozwijało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale... Czy Emilka 1) nie jest za nisko? 2) nie ma za długich szelek? ![]() Cytat:
Czuję się dobrze, dziękuję No, oczywiście poza kręgosłupem Pisałam parę stron temu, co tam lekarz powiedział - nie jest ciekawie A sprzątania mam dość - a ledwo zaczęłam Wszystko jest w kurzu! Wszystko! ![]() Butter, spóźnione najserdeczniejsze życzenia, duuużo zdrówka, miłości, szczęścia i spełnienia wszystkich najskrytszych! Przepraszam, że dopiero dziś, cały weekend nie włączałam kompa
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-04-22 o 07:39 |
|||||||||
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Cytat:
![]() tomalinka dlaczego dzis jest poniedziałek
|
|
#880 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
![]() Melduje, że żyje, choć brak mi na wszystko czasu W pracy mamy rewolucję, po pracy też ciągle gdzieś nas nosi...EH. Staram się być chociaż na bieżąco z tym co piszecie. Mam nadzieję, że za jakiś czas wszystko się uspokoi. W najgorszym razie jak pójdę na L4, a planuje do końca czerwca pracować ![]() Bardzo za Wami tęsknię, za pisaniem i w ogóle...Mam nadzieję, że wy troszkę też ![]() Co u mnie? Poza sajgonem, zaczęliśmy 18tydzień Podobnie jak Aaby męczę się z okropnym bólem pleców...ten weekend to była katastrofa...umycie włosów w wannie - trauma...eh, ale dziś trochę lepiej. Ćwiczenia pomagają na chwilkę. Najlepiej się czuję spacerując. Natomiast siedzenie najgorzej wpływa na mój kręgosłup. No, ale cóż - byle do przodu Wierzę, że w końcu przejdzie! Przed ciążą zdarzały mi się bóle kręgosłupa, zwykle niestety z mojej winy, bo jakimś przetrenowaniu, zbyt długi bieg, skakanka, ale nie było to regułą. Wiem też, że od dziecka praktycznie mam skoliozę, ale na jakim etapie jest teraz, to lepiej nie wiedzieć ![]() BUTTER, spóźnione życzenia ode mnie! WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, już 18ty tydzień? Szok! Czy tylko moja ciąża się tak wlecze? Mówisz, że bóle pleców i że skolioza? To absolutnie współczuję, bo to coś jak u mnie ![]() Nie pamiętam, czy jesteś z dziewczyn "basenowych", ale lekarz absolutnie przy takich dolegliwościach basenu zabronił - tak dla ciekawości, gdybyś się wybierała ![]() A jak się czujesz poza tym?
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
agnusek
za 18 tydzien,współczuję bolu pleców
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Aaby Agnusek dołączam się do cierpiących w powodu bólu pleców jak mnie boli to albo między łopatkami, albo krzyże wczoraj jak siedzieliśmy przy grillu to mnie na górze rozbolały, że masakra nie byłam w stanie przy zlewie umyć naczyń a jak wracaliśmy ze spacerku to nie mogłam prawie iść bo znowu krzyże bolały, a wkurzam się bo brzucha mam ledwo ledwo to co będzie później
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Weekend był stanowczo za krótki dla mnie.. ![]() Ide po kawkę.
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Agnusek, mi też w 18 tyg. nie było za bardzo widać brzuszka - ale potem wyskoczył ![]() Nie mam ostatnio czasu na podczytywanie, nie mówiąc już o pisaniu. Teściowa w końcu trafiła do szpitala, dziś ma mieć zabieg. Robiłam ostatnio badania TSH i niestety mimo regularnego brania Euthyrox 50 wzrosło mi do 3,15 (norma jest do 2,5, a najlepiej do 1,5) |
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Czemu te weekendy tak szybko lecą?
W piątek przyjechały meble Mnie koło 23 złapała senność, więc położyłam się na kanapie. Nagle mnie tak wzdęło i zaczął mnie boleć brzuch, że zwijałam się z bólu Jedyny powód, jaki przyszedł mi na myśl, to truskawki - zjadłam jakąś godzinę wcześniej sporą porcję. Mąż składał szafkę do 0.30, obudził mnie i poszliśmy spać. W sobotę składania c.d., a wieczorem byliśmy u mojej siostry. Wczoraj została ostatnia szafka. Ja wzięłam się powoli za ogarnianie mieszkania, mąż podłączał antenę, złożył witrynę, wieczorem chwila lenistwa. Znów truskawki i znów potworny ból i wzdęcie Czy to może mieć jakiś związek z ciążą, czy truskawki takie pryskane czy co? Nigdy nie miałam takich problemów, a teraz masakra Wczoraj nawet wzięłam no-spę, bo nie chciałam Jr męczyć, ale niewiele pomogła.Rano na szczęście wstałam bez dolegliwości. Muszę z ginem pogadać, bo nie wiem, czy to zbieg okoliczności czy co ![]() Przez ten ból poszliśmy spać grubo po północy - i dziś oczy same mi lecą Chcę już 15 ![]() Aaa, do tego solidnie boli mnie gardło Muszę wracając z pracy kupić sobie Tantum Verde, choć mam wrażenie, że infekcja szybko się rozwija. Do tego mam lekki ból głowy - boję się, że się przeziębiłam
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska87, zapomniałam Ci napisać, jak byłaś po USG tym pierwszym, prenatalnym, że mi lekarz w mojej ciąży powiedział przy tym badaniu, że "coś tam dynda", na pytanie o płeć dziecka
Potem jednak okazało się, że to dziewczynka
|
|
|
|
#888 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
Zdjęcia mam jednej sałatki - i tyle..nie było czasu zrobić więcej zdjęć, a wczoraj to już został resztki..i wiadomo, nie wyglądają już tak ładnie.Ale kulinarnie impreza wyszła przednio, że tak nieskromnie powiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, no to faktycznie szkoda, że nie poszłaś przed ciążą..no ale wiadomo, jakby się człowiek każdym małym bolem przejmował, to by oszalał ![]() A gdybyś tak na zwolnienie czmychnęła i leżała? ![]() Cytat:
Cytat:
za zabieg teściowej ![]() Bierzesz leki? |
|||||
|
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
kasia Ciebie tez bole pleców męcza? wspołczuje,
no własnie jakby tez ![]() asiuk trzymam kciuki za tesciowa, kurcze czemu mimo leków tsh wzrosło, nie rozumiem, aaby no to pracowity weekend mial tz ![]() zdrówka życzę
|
#890 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też musialabym sobie kupić, bo juz mam dość chodzenia nieustannie w jeansach i podkoszulku..![]() A ja wstałam o 7 i dalej jestem jakaś niedospana ![]() Cytat:
A mówił coś lekarz jak to po ciąży może wyglądać? Czeka Cię jakaś dłuższa rehabilitacja? Mi też pękają żyłki na udach ale ja i tak mam mnóstwo pajęczynek, więc nawet się już tym tak nie martwię. Kilka więcej czy mniej nie robi już dużej różnicy ![]() Nie przemęczaj się za bardzo z tym sprzątaniem Cytat:
A czujesz już jakieś kopniaczki? Współczuje tego bólu kręgosłupa
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczęły w tym tygodniu może za dużo chodziłam?
|
|
#892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam brać teraz co drugi dzień dawkę 75 na zmianę z 50 i po 6 tygodniach zrobić badania. Nie wiem, czemu wzrosło - dawka widocznie niewystarczająca. Na tej najmniejszej, 25, w ogóle mi nic nie spadło, tylko się podwyższyło - endo była wtedy szczerze zdziwiona. Na dawce 50, po 3 miesiącach brania, też spadło mi tylko do 2,47, niby w normie. ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() Ja to w ogóle miałam tak, że na pierwszym USG (chyba tak w 5 tyg. ciąży) lekarka powiedziała, drapiąc się po głowie, że wygląda jej to na bliźniaki Potem był etap, że jest jedno, ale może chłopak. No i zostało na pojedynczej dziewczynce
|
||
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
mysia kawka zrobiona? wiesz o co chcę zapytac
|
#894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aż w końcu lekarz by mi powiedział, że symuluję, i skończyłyby się wizyty Zwolnienie... No nie, na razie nie wchodzi w grę. Ale tak jak planowałam pracować np. do końca 8ego m-ca, tak teraz, kiedy doszły te dolegliwości, obawiam się że pójdę znacznie wcześniej... Oj tak, praktycznie od 1,5 tygodnia wraca z pracy i ciągle coś dłubie, i w weekend też ani chwili wytchnienia. A teraz jeszcze czeka go mycie okien i większe sprzątanie, bo wiadomo, że wszystkiego sama nie zrobię. Widzę, że jest już tym zmęczony, dlatego tym bardziej nie mogę doczekać się końca ![]() Cytat:
Lekarz nie mówił, co będzie po. Na pewno po porodzie koniecznie zdjęcie rtg! Wtedy pewnie jakieś zabiegi, masaże, ćwiczenia, żeby to paskudztwo wzmocnić. No u mnie żyłki to pewnie w genach - mama ma bardzo popękane na nogach. Ale nie sądziłam, że mogą w takim tempie wyskakiwać ![]() Wiem wiem, mąż mi dużo pomaga, a ja powolutku sobie sprzątam, z przerwami
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
tak juz mam kawę!
![]() o co?? o @?? jak tak , to dostałam w piatek wieczorem.
|
#896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja posadziłam już chyba wszystko co chciałam. Zostały tylko ogórki, ale to 8 maja. Marchew, pietruszka, cebula, koperek, sałata, rzodkiewka, bób. 30 krzaków truskawek nawet =) W tym tygodniu muszę rozplanować gdzie drzewa owocowe będą rosły i też zaczynamy sadzić. Pora i selera nie siałam bo to już podobno za późno, trzeba z sadzonek. Jutro mi mąż kupi i też posadzę. W ogóle miałam pracowity weekend. Dzisiaj rano myślałam, że nie wsiądę na rower...ale dałam radę =) Teraz robię kawkę i biorę się do roboty. Majówka niedługo i nie chcę mieć później zaległości dlatego robię trochę na zaś Coś mi odpowiedzi poucinało chyba...To tak w skrócie: Malenstfo fajnie że chrześni już są! Bika fajoska spacerówka =) I najważniejsze- Butter Wszystkiego najlepszego!!! Duuuuużo zdrówka, spełnienia marzeń (ty już wiesz jakich ) i kolejnych świetnych pomysłów na mega przepyszne jedzonko =)
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2013-04-22 o 09:07 |
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Butter super, że imprezka udana,
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Współczuję problemów "kręgosłupowych" ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- ![]() No właśnie...... mino iż nie pracuję, też nie przepadam za poniedziałkami (pewnie dlatego, że muszę w poniedziałek "ustawiać" Emilkę, bo się po weekendach z moją rodziną rozregulowuje )
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie pocieszę Cię, jak urodzisz, to tygodnie będą Ci mijały w tempie weekendu
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() Gratuluję w sumie to nie mogło być inaczej ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Dzięki trochę mała, ale może być ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Aaaa.... no chyba że tak..... na zdjęciu na którym śpi, jest wysoko specjalnie, żeby na nią nie wiało i tam ma rozłozone na płasko, więc w sumie obojęte jak leży. A na zdjęciu gdzie nie śpi, jest w pozycji "półsiedzącej" więc pewnie jakby była za wysoko to by się zsunęła ![]() Ale fakt, faktem użyliśmy tego wózka wczoraj pierwszy raz, więc może być coś nie tak jeszcze się "dotrzemy"
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

A ostatnio obie się zastanawiamy czy po prostu nie znaleźć łądnych białych sukieneczek, które będą wykorzystane jeszcze później..ale zobaczymy...zdjęcia jakby co też zrobię i pokażę 
ona ostatnio cierpi na bezsenność.... sypia po 10 godzin na dobę, a ja przy niej padam 
tak się Emilka prezentuje w wersji spacerowej wózka

wczoraj jak siedzieliśmy przy grillu to mnie na górze rozbolały, że masakra nie byłam w stanie przy zlewie umyć naczyń