|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Pomagam...raz w roku, rzucam na WOŚP i tyle
![]() ![]() ![]() ![]() Co do urlopu w USA a dzieci - współczuję. W PL i NL, jak widać jest inaczej. O innych krajach się nie wypowiadam, bo nie mam pojęcia. Jeśli chodzi o Surowych Rodziców, to ten program mnie rozwala po całości. Po 1. zachowanie takie a nie inne młodzieży, nie bierze się z powietrza i uważam, że to wypadkowa problemów z komunikacją między dzieckiem a rodzicem. Z resztą, podobnie było w SuperNiani, gdzie rodzice nie potrafili wychowywać maluchów i dzieciaki rządziły wszystkimi. Rodzice, zamiast powiedzieć stanowczo nie, wyznaczyć granice, to dawali słodycza, włączali bajkę i po problemie. Dziecko ledwo tupnęło nóżką a już miało, co chciało a potem k...y leciały , bo gdzieś usłyszało a rodzice nic "bo to małe dziecko". Potem sobie taki maluch wyrasta na nastolatka i jest, jak jest. Po 2. wątpię w wartości wychowawcze tego programu...już sama przemoc opisana przez was wyżej, mnie mocno zniesmaczyła. No i...sorry, ale jak ktoś ma tak w głowie, to raczej przez tydzień się nie zmieni. Moi rodzice by sobie na coś takiego nie pozwolili i od razu by było: "jesteś taka dorosła, to się pakuj i radź sobie sama a nie za nasze pieniądze". Jak widziałam, że za jakąś prawie pełnoletnią panną matka biega z kanapkami i ją pakuje, bo jej się nie chce palcem ruszyć, to ręce opadają. W przypadkach, które ja widziałam (nie oglądam tego programu regulanie, bo mnie wkurza), to rodzice sobie sami ukręcili ten bat, niestety. Może zdarzyły się jakieś wyjątki, ale tego nie widziałam. Co do macierzyństwa a absorbującej pracy. Wiem, nie moja sprawa, ale zawsze ciekawiła mnie relacja matka-córka u Martyny Wojciechowskiej i jej córki. Martyna sporo jeździ w dalekie strony, więc pewnie większość czasu jej nei ma w domu. Podziwiam ją za jej dokonania, ale nie chciałabym chyba mamy widywać tylko w tv i w książkach. Sądzę, że się mocno stara i chce godzić jedno z drugim. Wierzę, że sporo nadrabiają straconego czasu i mają się dobrze ![]() Pewnie, jakbym była podróżniczką, zakochaną w swojej pasji, to bym nie zdecydowała się na dziecko. Ciężko byłoby z tego zrezygnować. |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jakie miałoby to miec przełożenie na bycie nudnym , przecież jest wielu bałaganiarzy nudnych jak flaki z olejem, choćby jak stereotypowy gracz komputerowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ekspert od Dupy Strony
|
No to właśnie zależy jaki urlop. Jeśli chodzi o macierzyński to ok, zgadzam się, dlatego wypadałoby mieć umowę o pracę a nie umowę zlecenia i tu rozumiem autorkę posta.
#274 |
Zakorzenienie
|
Macierzyński i wychowawczy przysługują na umowie o pracę oraz w przypadku własnej działalności ( tu były zawirowania z wychowawczym), inne rodzaje pracy nie podlegają pod kodeks pracy, tak samo jak osoby niezartudnione, jednak w Polsce większość rodzących kobiet to kobiety na etacie, stąd moje uogólnienie "z urzędu"
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | ||||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
To mnie rozwaliło podejście "teściowej". Do 18 jej córka kryła się z fajkami, po 18 mogła palić na legalu, w domu, z rodzicami.
![]() |
#276 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() to brat mojego chłopaka jest przed trzydziestką i dalej ukrywa przed rodzicami fakt, że pali (mimo iż już z nimi nie mieszka ![]() Ja zresztą też jestem już dawno po 18 a i też ukrywam się przed rodzicami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
#279 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I coś takiego nie dotyczy tylko dzieci z bogatych rodzin, chociaż to najbardziej ("moi rodzice mają kasę, wszystko mi wolno). I własnie takie osoby zostają idolami w swojej grupie wiekowej, a później inni, żeby się upodobnić robią dokładnie to samo, niszczą sobie zdrowie, bo przecież taka moda i G. tak robi... Kto sam tego nie przeżyje/nie zobaczy ten nie zrozumie, do jakiego stopnia jest zdemoralizowana młodzież. Mało jest osób w młodym wieku, które dostają na tyle duże wsparcie psychiczne od rodziców, żeby nie wpaść w nałogi związane z "nową modą uzależnienia od fajek/trawki/libacji". No i taka osoba musi mieć naprawdę dużo oleju w głowie, bo ciężko nie brać, jak biorą inni, nawet jesli musiałbyś wydać na fajki całe kieszonkowe. No i dużo zależy od wychowania, skoro matka w domu pali, to dlaczego dziecko palić nie może? Skoro ojciec pije hektolitry wódki, to dlaczego dziecko nie może? Kwestia wzorców, jakie dana osoba wynosi z domu. Edytowane przez ahoooj Czas edycji: 2013-04-22 o 08:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zakorzenienie
|
Mnie zdziwiła moda na komputerowe wersje starych bajek, jak Troskliwe Misie i Pszczółka Maja
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Samara, on pali i tak i tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Cytat:
No, tu masz 100 % racji.
![]() |
#285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Nudne osoby (cokolwiek to dla ludzi znaczy) są i wśród pedantów jak i bałaganiarzy. Ja to znowu wyniosłam chyba magazynowanie. Tzn nie zbieram jak moja rodzina np starych drukarek, ubrań których nie założę. Ale już czasopisma to tak ![]()
![]() |
#287 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Wiem, to drugie zdanie nie odnosiło się do Twojej wypowiedzi, po prostu mnie to zaciekawiło, bo większość kobiet pewnie w tym przedziale decyduje się na 1 dziecko.
#288 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ze mnie się znajomi śmieją jak mówię, że mam nadzieję, że mój brat nie będzie miał żony i dzieci. A ja to mówię całkiem serio, bo on się nie nadaje.
![]() |
#290 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Podobną sytuację miałam na dworcu w Gdańsku, młody chłopak powiedział, że brakuje mu na bilet do domu ![]() Sama doświadczyłam bezinteresownej pomocy od wielu osób, więc jeśli mogę też ją komuś zaoferuję, ale na pewno nie dam już nikomu gotówki do ręki ![]()
![]() |
#295 |
Konto usunięte
|
Eks mojego brata, bardzo ją lubiłam ale irytowało mnie, że tak się dawała wykorzystywać. Jak mój braciszek zarządził sprzątanie w swoim pokoju to głównie ona latała ze ścierką i odkurzaczem. Wszelkie upomnienia mojej mamy nie dawały rezultatu. Żadnej babie nie życzę takiego nieszczęścia jakim będzie ślub z moim braciszkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Ona potrafiła w czasie sesji, przyjść i zacząć sprzątać. Kiedyś mojej mamie umyła przy okazji gary i posprzątała resztę domu. Sama byłam świadkiem, bo za czasów mieszkania we Wrocku, wchodzę do domu a tu...ona lata z odkurzaczem i nikogo nie ma. Już wiem, czemu moja mama ją tak kocha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | ||
Konto usunięte
|
Bo zaraz jakiś ban nam poleci, ze tak nie uwazamy
![]() Cytat:
Eh, jest kilka wątków na wizazu o zyciu z kims takim ;/ Tragiczne skutki ogolnie. Albo ta jego dziewczyna zastapi mu matke sluzaca albo z nia zerwie. Mamusia nie pomyslala, ze syna trzeba wychowac na innej kobiety. Cytat:
Nie rozumiem sytuacji, gdzie rodzice pala, dziecko sie uzaleznilo od dymu i sie meczy, ale palic nie moze. Rodzic madry z wiekiem, ze to zle, ze chce rzucic, ze rak, ale dziecko juz uzaleznil. Poza tym jak ktos jest uzalezniony i mu sie kaze nagle rzucac to jest duza szansa, ze nie wytrzyma i szybko sie rzuci na papierosa. Ja tam jestem za ograniczaniem albo jakimis lekami, sa dostepne bez recepty, chyba wiecej osob w ten sposob odnioslo sukces. Dworzec we Wrocławiu, o tym mozna by ksiazki pisac. Jaka tam jest impreza w poczekalni. Jedni robia sobie libacje na ladzie kasy, inni tancza spiewaja i prosza 'na herbate', cos teraz ktos pisal o pladze szczurów. Najbardziej nie rozbraja laska około 30stki, staje na srodku i zwoluje uwage wszystkich, zaczyna przemawiac, jak to jej bagaz ukradli, policja nie przyjela zgloszenia, dworzec nie dal biletu akredytacyjnego, ona postanowila zawalczyc o siebie i prosi o pieniadze na bilet. I tak prosi co chwilę. Za dnia az tak teraz nie jest, ale jak byl remont to byla totalna orgia, a teraz jest jak zamykaja dworzec na noc i wszyscy sie skupiaja w jednym malym miejscu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Miarka się przebrała w momencie, kiedy wykorzystał moją szczoteczkę do zębów do czyszczenia sobie butów! Nawet mi o tym nie powiedział i przez jakiś tydzień myłam nią zęby, bo chłopak kupił sobie nowe vansy, które musiały być czyste! Okropność! Myślałam, że ciocia jakoś go ochrzani za to, a ona się tylko śmiała i powiedziała "głupiutki syneczek". Nawet nie odkupił mi szczoteczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
#300 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
jeste w szoku ![]() Cytat:
Swego czasu trochę podróżowałam po Polsce. Mnóstwo oszustów i osób wyłudzających kasę. Kiedyś kupiłam gościowi chleb to chodził po deptaku w centrum miasta i usiłował go sprzedać ![]() W ogóle dworce są pełne różnych osobowości ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.