|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Dobra dziewczyny, spinam poślady i biorę się za robotę, bo znów sie obudzę o 14.00
![]() Miłego plotkowania
|
|
|
|
#2702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]() Ok,czyli nikt nie urodził, bo tamte porody już znam Dzięki !
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 28 byłby super
|
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
u Ciebie to juz naprawde JUZ
lubie jak wstawiasz te ikonke |
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
moja szwagierka ma 28
nie lubię ale 30 fajny
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie lubie jej uzywac...
![]() Cytat:
![]() 1wszy max.. dlużej nie dam rady |
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plan jest żeby zacząć zabawę w kompletowanie wyprawki w maju (czyli gdzieś po weekendzie majowym). Ale ogólnie to żaden problem – siądę sobie do allegro, zamówię rzeczy do szpitala, pieluchy i powoli zacznę ogarniać to czego brakuje
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
śliczny blondasek
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
anoxee, odnośnie tego co napisałas, o podejściu rodziców...
moja mama znowu troche mnie wkurza tym, że zatrzymała się w czasach, kiedy człowiek po skończeniu szkoły dostawał pracę i był zadowolony, niczym się nie musiał przejmować, a pracę miał ta samą do emerytury, tak jak ona i mój ojciec, oni przez całe życie przepracowali w tym samym miejscu. Nie rozumieją tego, jak młodzi teraz muszą zapierniczać i starać się, i też przede wszystkim tego, że niestety muszą wykonywać pracę niezgodną ze swoim wykształceniem i za jakieś psie pieniądze. Moja mama wiecznie narzeka na pracę mojego brata, że po studiach a stoi w sklepoie na ochronie... a ja jej mówię, że co ma zrobić, jak ma małe dziecko i żonę na utrzymaniu? lepiej unieść się dumą i umrzeć z głodu? ostatnio jej powiedziałam, że jak Kubuś podrośnie i będę szukac pracy i nie znajdę w zawodzie to choćby do sklepu pójdę pracować, a ona mi na to, że chyba mnie pogięło... |
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smutne jest to,że takie czasy..do tego smutne że włąśnie najbliższzi nie rozumieją bo po szkole od razu szli do pracy i pracują do dziś..eh
|
|
|
|
|
#2712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2713 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
kobiety!Pędzicie jak szalone U nas teoretycznie 51 dni! Ale trzymam się swojego przeczucia, że jednak będzie ich mniej ![]() ---- Pakuję dupsko w jeansy (które mnie irytują jak już wspominałam, bo są grube i mam całą dupę później mokrą, a w tej wsi nic nie ma... ale Mąż się chyba powoli lituje i może w środę wywiezie mnie na zakupy do OLN ) i spadam załatwić sprawę.Bajo!
|
|
#2714 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Super!
Hehe, nic mi się nie pomyliło Sonia to rosyjskie zdrobnienie od Sofii. Bardzo mi się podoba i mówię tak czasem na małą Ale nie martw się, nie ty jedna reagujesz tak --> wtf ![]() Cytat:
Ale to też tylko do serów, pasztetów itd... Już niedługo Aaś! Spoko, spoko, Tobie chętnie dam zarobić A motywy jeszcze będziemy mawiać ![]() Cytat:
I to nawet z parasolką Hehe, a mi jak najbardziej Zawsze miałam plany, żeby wcześnie rodzinę założyć, tylko jak na złość odpowiedniego ojca dla moich dzieci poznałam jak miałam 23 lata, wiec się przeciągnęło ![]() Cytat:
My dziś z Sofcią idziemy na KTG. Już tydzień temu dostałam taki przykaz od lekarki, ale przez to moje przeziębienie wolałam siedzieć w domu. W weekend nie chciałam się pchać do szpitala, wiec dziś idziemy do przyszpitalnej przychodni. Mam nadzieję, że uznają odręcznie napisane zalecenie lekarki (nie mam tego na druku skierowania, a ona nie pracuje w tym szpitalu). Zobaczymy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Czaaad! Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-04-22 o 10:52 |
|||||
|
|
|
#2715 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zagapiłabym się![]() Cytat:
Cytat:
a może 30??![]() ![]() Cytat:
Właśnie myślę nad prezentem![]() Cytat:
![]() Dawniej ,rodzice opowiadają, że człowiekowi jak nie pasowało, to zmieniał pracę... A teraz??
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to trzymam aby uznali zalecenie
|
|
|
|
|
#2717 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
ładna waga małego |
||
|
|
|
#2718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siostra tż-a (państwowa praca, urząd) cały dzień siedzi w necie w robocie, nie narzeka na pracę, ale rozwaliła mi system przed sylwestrem stwierdzając, że... ona musi siedzieć do 15 w pracy w sylwestra!!! Pracując w markecie siedziałam w sylwka do 18 w robocie, a sąsiadka w tym roku pracowała do 23 (Żabka). Tż stwierdził, że jakby w urzędach odłączyli internet, to połowa osób by się sama zwolniła - z nudów. ![]() Ale najwięcej agresji wzbudzają we mnie górnicy (oczywiście są też normalne przypadki), którym się wszystko należy, bo takie jest prawo. Jasne, że mam 26 dni urlopu i to mój urlop. Ale nie wszędzie (jak na kopalni) dzwonię sobie dzień wcześniej, albo w tym samym dniu i mówię, że proszę o urlop, bo mnie dzisiaj nie będzie. Oczywiście, mam urlop na żądanie - czasami niestety tylko teoretycznie. Jasne, że mąż może wziąć L4 na żonę w połogu nawet 2 tygodnie, później 2 tygodnie ojcowskiego i 2 tygodnie urlopu. Tylko, że może się okazać, że później będzie miał jeszcze więcej czasu dla żony i dziecka jak pracodawcy się tak zachce. Kolejna sprawa, to wykorzystanie urlopu do końca września nast. roku. Świetnie, ale przychodzi dyrektor, nakazuje wybrać wszystkie urlopy do końca roku i oświadcza, że nikt nie ma mieć żadnych zaległych urlopów i wszyscy tak robią, bo co mają zrobić? No wg kilku znajomych górników powinni się zebrać i protestować. Niestety mamy takie czasy jakie mamy i pracuje się tam gdzie jest praca. No, jeszcze można unieść się dumą i nie pracować za 1200/m-c i... głodować.
|
|
|
|
|
#2719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i za rozpoczęcie 8 miesiąca ![]() Cytat:
a jak coś to aptek w okolicy nie brakuje ![]() Cytat:
a tam zaoszczędzę, wydam na coś innego
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Jedo Bartatina Alu Free Line czy jakoś tak (już chyba dłuższej nazwy nie mógł mieć
) Kupiliśmy od znajomych za 200pln, więc co by to nie było to i tak bym brałam pewnie A z KTG... No mam nadzieję, że uznają. To ze względu na skurcze i cukrzyce. Skoro, ze względu na cukrzycę chcą, żebym się położyła w szpitalu jeśli do terminu nie urodzę, to może KTG mi też nie odmówią Pójdziemy po obiadku i się okaże
Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-04-22 o 11:04 |
|
|
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja nie chciałam 4 dużych kół no ale skoro macie plan używać parasolki szybko to nie ma się co zastanawiać
|
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() to tak jak ja luuuuuuuuuz ![]() Cytat:
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyna z charakterem - widocznie woli zabawy z kolegami hehe. tez wczoraj zastanawialam sie co to bedzie, skoro mala ma tyyyyle sukienek...juz widze jak w nich smiga po drzewach
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Hejka w ten słoneczny dzień!!!:-D
My po wizycie już. 34 tydzień, 12kg na plusie. Przyplątała się drożdżyca:-( zrobiła mi wyjątkowo usg,żeby sprawdzić ułożenie:-D Dalej główka w dole. Waga jakieś 2200g. Termin z usg wychodzi na 4-5 czerwca. JENNY KOLEJNA WIZYTA 13 MAJA Zapisz jak możesz:-* Trzymam kciuki za pozostałe wizyty!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
To już raczej się nie stransportuje??
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę. i fajnie że miałaś okazję podglądnąć Tymka poza tym szybkiego pozbycia się grzybków życzę
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i rodzice i teście a nawet babcia wszyscy popierali, że chciałam pracować jak najdłużej, (teściowa pracowała do terminu ) i nikt się nade mną specjalnie nie rozczulał, ale mi to akurat pasuje jedynie TŻ zwłaszcza teraz mnie pilnuje żebym się położyła, nie nosiła itp., ale dlatego, że mu mówię, że brzuch mi się napina czy nogi puchną..póki się czułam dobrze to mnie tak nie pilnował
|
|
|
#2729 | |||||
|
BAN stały
|
Witam w taki słoneczny dzień
![]() Jak ja lubię TAKIE wizyty u mojej lekarki. O 7.30 byłam już pod gabinetem, a tam kartka że ma urlop i dopiero jutro się pojawi Zapewne jutro to już ostatnia wizyta przed porodem. Kręgosłup coraz mocniej mnie boli, pisałyście ostatnio o basenie. Takie pytanko mam czy pod koniec ciąży można się jeszcze spokojnie przejść na basen? choć bardziej mi chodzi o jakiś brodzik czy jakuzy? czy to pomaga? Nie wytrzymuję już z tym bólem pleców, a zauważyłam że dłuższa kąpiel w wannie dobrze na mnie wpływa, ale na krótko pomaga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czyli następnym razem jak pójdziesz do szpitala to już zapewne będzie maluszek Cytat:
![]() Cytat:
![]() to u mnie oby szczęśliwa 13 do końca ![]() Cytat:
36tc ![]()
|
|||||
|
|
|
#2730 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wezmę przepis od siostry i zrobie takie ciacho na przyjazd mojego mężusia![]() Cytat:
za wizytęDrożdżyca? jak się to leczy? Ciekawe ile moja mała waży bo mamy ten sam termin. Ja mam dopiero wizyte 10 maja to się pewnie wtedy dowiem dla wszystkich za skończone i rozpoczęte tygodnie i dla tych którym już niewiele zostało czasu![]() U mnie dziś piękna pogoda, ja niestety jak zwykle na 15 na zajęcia. Pocieszające jest to że już niedługo i będę miała l4 obym pracę zdążyła oddać bo ze mnie leniuszek jest
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

czekamy aż u axelli się rozkręci, bo dzioucha potrzebna jak nic

a Ty kochana bierz sie do roboty i kompletuj wyprawke, bo teraz czas juz naprawde przyspieszy 

Jeszcze mam kupe czasu. 
ale mam sie nastawiac pozytywnie, Kuba zaczal przybierac ale zrobil sie zolty, ma teraz badania i jak wyjda zle to zostajemy do poniedzialku, ogolnie fajnie miec dzidziusia :p tylko wszystko za bardzo przezywam i plakalam poloznej jak maly dostal mm 

No to buziak. 
aby uznali zalecenie