Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-22, 13:09   #2521
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
I kazda pewnie by wbiła z soczkiem dla ciężarnek i browarem dla niego
e tam, ja wpadnę w nastepne wakacje, jak już odzyskam talię osy ... Z browarkiem dla każdego.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:11   #2522
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Ja tez mam glukoze zrobić na wizytę 6 maja i będę wtedy w 26tc (juz?????? Chciałam to napisać w formie ze ja tez wcześnie mam te glukoze)

Ja sie nie boje smaku i pawia po niej (koleżanka zwymiotowala i babki z labo sie na nią darly a wcześniej wlasnie ja poganialy ze ma to na raz wypić i jej sie coflo) ja sie boje wyniku bo nie chce być na tej diecie itp
A babcia moja miała cukrzycę i nie wiem czy to ma coś na rzeczy?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:13   #2523
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Ja tez mam glukoze zrobić na wizytę 6 maja i będę wtedy w 26tc (juz?????? Chciałam to napisać w formie ze ja tez wcześnie mam te glukoze)

Ja sie nie boje smaku i pawia po niej (koleżanka zwymiotowala i babki z labo sie na nią darly a wcześniej wlasnie ja poganialy ze ma to na raz wypić i jej sie coflo) ja sie boje wyniku bo nie chce być na tej diecie itp
A babcia moja miała cukrzycę i nie wiem czy to ma coś na rzeczy?
Moj gin mówi, że glukozę robi się między 24 a 28 tc, ja jestem w 26, a dokładniej 25 i 5 dzień. Czyli jak ty będziesz robiła to będziesz w podobnym czasie

Chce mi się spać po tej glukozie, młody też śpi, odzywał się troszkę, ale mniej niż zwykle. A mnie się wydawało, że glukoza powinna pobudzać, nie czaję już tego ... po batoniku szaleje zawsze.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-04-22 o 13:16
Stary 2013-04-22, 13:15   #2524
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Jedyne co mnie pocieszyła, to to, że w sumie znów niewiele przytyłam, bo ważę jakieś 64,3-64,5kg, więc od początku ciąży to jakieś 2,5kg resztę zostawiam na III trymestr
2,5 kg? trzymasz fason
Stary 2013-04-22, 13:17   #2525
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Moj gin mówi, że glukozę robi się między 24 a 28 tc, ja jestem w 26, a dokładniej 25 i 5 dzień. Czyli jak ty będziesz robiła to będziesz w podobnym czasie
Czyli w sam raz
Współczuje ci tych przeżyć na glukozie
A jak twoja szyjka sie sprawuje?

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-04-22, 13:17   #2526
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
e tam, ja wpadnę w nastepne wakacje, jak już odzyskam talię osy ... Z browarkiem dla każdego.
To ja tez wtedy wpadne Ale tylko 1 browarek?Tylko smaki złapie Ja bardzo lubie piwko
Stary 2013-04-22, 13:17   #2527
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
To idź na L4 i .... to
już policzyłam i wg mego planu w maju to bym popracowała 11 dni

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:19   #2528
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli w sam raz
Współczuje ci tych przeżyć na glukozie
A jak twoja szyjka sie sprawuje?
dziś się dowiem jak się sprawuje, miejmy nadzieję, że dobrze się trzyma O 17 wizyta.

Rockyyy po 1 ... kracie

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-04-22 o 13:21
Stary 2013-04-22, 13:19   #2529
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Kotek
Jaka poza Super kicior

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam się w 24 tygodniu.Nie odzywałam się ostatnio bo miałam strasnie zalatany tydzień,ale cały czas podczytywałam!Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!Ja zarax pędze opić się glukozą.Mam nadzieje,że jakoś przetrwam,ale ciężko będzie bo mdło mi odkąd wstałam.Miłego dnia !
za tc
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
..i witamy się z Lolem rozpoczynającym się 27. tygodniu Jestem w lekkim szoku, że to już 27..normalnie kilka razy przeliczałam, myśląc że to niemożliwe..że to chyba 26..ale nie.. 26. to my kończymy..
Ja jutro się przywitam w tym tygodniu

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
KREDYT URUCHOMIONY, Dzizas mam ponad sto tysi na koncie w tej chwili
Gdybym posiadala penisa, wszyscy analitycy bankowi mogliby mi go teraz cmokac i migiem spadac na drzewo
Za kredycik Jedynie spłaty współczuję
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:21   #2530
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej laseczki, ja w końcu w domu, śniadanie zjadłam

Nie wiem jak to u was wygląda, ale moja jazda tramwajem i w ogóle jakiekolwiek funkcjonowanie na czczo baaaardzo słabo się prezentują Dobrze, że znów mi się dzisiaj udało i w tramwaju jakaś młodziutka dziewczyna szybko ustąpiła mi miejsca, bo już na drugim przystanku czułam, jak mi wszystko podchodzi i ciało zaczęło mrowić Czyli znowu bym padała... skoczyłam szybko do żabki po jakiegoś bana chociaż po morfologii (bo szłam później na spotkanie z położną), to też jakoś sprawnie poszło, bo zostałam przepuszczona... ale teraz ledwo żyję, a mieszkanie błaga o sprzątanie

Jedyne co mnie pocieszyła, to to, że w sumie znów niewiele przytyłam, bo ważę jakieś 64,3-64,5kg, więc od początku ciąży to jakieś 2,5kg resztę zostawiam na III trymestr
:
a to w 3 trym tyje sie najbardziej?

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
dziś się dowiem jak się sprawuje, miejmy nadzieję, że dobrze się trzyma O 17 wizyta.

Rockyyy po 1 ... kracie
To trzymam kciuki za dobre wieści

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-04-22, 13:22   #2531
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

To trzymam kciuki za dobre wieści

przydadzą się,

co do tycia: przeważnie tak, ale różnie bywa z tym tyciem w III trym .... Mam koleżankę co przez I i II przytyła 12 kg, a w III 4kg

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-04-22 o 13:24
Stary 2013-04-22, 13:24   #2532
surka
Zakorzenienie

A teraz uciekam na kolejną wizytę Miłego dzionka
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:25   #2533
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Rockyyy po 1 ... kracie
Już mądrze godosz dziołcha

Trzymam za wizyte
Stary 2013-04-22, 13:27   #2534
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
wszystko ok, syn dalej synem, nie wszystko dało się zobaczyć bo plecami się obrócił, waży 664g
i dostałam skierowanie na glukozę 75g

i spotkałam żonę byłego mego, okazało się że w ciąży też
, duzy chłopak już i do tego wstydniś !

Cytat:
Dziewczyny jak długo czekałyście na wyniki glukozy? bo tak się zastanawiam czy jakbym w piątek poszła zrobić plus toxo, krew i mocz, to do 6 maja w dzień wizyty będę miała wyniki już? majówka zabiera 2 dni robocze, to w 4 dni laboratorium się wyrobi?
Glukoza tego samego dnia, krew i mocz też, na toxo czekałam 1 dzień. Myślę, że Twoje lab na pewno wyrobi się w 4 dni

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dzien dobry kochane brzuchatki. Ja pomalu wracam do swiata zywych.....weekend byl imprezowy tzn. obfity w wymioty i zawroty glowy...
jeszcze w dodatku mam wrazenie ze mnie boli prawa nerka tzn. nie wiem czy to kregoslup czy nerka
Oj współczuję bo niezbyt ciekawie to brzmi, mam nadzieję, że już lepiej?

Cytat:

Byłam na glukozie - MASAKRA jakaś

Samo wypicie nie było takie złe, gorzej było potem. Wyszłam z pokoju pobrań i po 5 min byłam cała zalana potem, czułaam się jakby ktos mi w łeb dał. Tż pojechał mnie rejestrowac do rodzinnej,, wiec byłam sama wtedy, ale ludzie cco jakis czas podchodzili pytac sie czy dobrze sie czuje. Było po mnie widac bo pielegniarka wyszla do mnie. Najgorsze było pierwsze 20 min., potem co jakis czas miałam atak - nagle gorzej i znowu lepiej. Do godziny było już w miarę ok., względem tego co wczesniej to super.

Mialam 75g i trzy kłucia z zyły. Przeżyłam, ale myslałam ze zemdleję, słabo mi było.
Oj biedaku, dobrze, że to już za Tobą. Mi było najgorzej pierwsze 30 minut- potem co jakiś czas niedobrze, a ostatnie 40 min przespałam w poczekalni więc już całkiem ok

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
odebrałam dzisiaj wyniki i cukrzycy ciążowej nie mam bo wyniki w dolnej granicy normy tj na czczo 75,94 a po obciążeniu 79,87 a normy mam od 75-106, mocz też dobry tylko krew chyba nie bardzo, hemoglobina znowu spała i już jest 10,2 a norma zaczyna się od 12. Inne parametry też pospadały, no nic zobaczymy co ginka na to dzisiaj powie. I oczywiście zahaczyłam o lumpeks i kilka szmatek znowu dla małego wyniosłam i 3 bluzki dla siebie bo brzuch mi wychodzi w niektórych
Super, że wyniki w porządku ! Pokaż ciuszki

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ok wrocilam na szybko bo ide poscierac kurze umyc podloge i na spacer opalic troche ryjek i rece hehe bylysmy w tym lidlu oczywiscie jak zobaczylam tlum pod ciuchami to mi sie odechcialo ale kupilam spodnie w ladnym kolorze takim brzoskwiniowym czy jakims wzielam 40(sa za duze...)ale kijowo leza i ide.je oddac pozniej..(moze wezme 38jak zostalo to przymierze)ale za to bluzke dorwalam typowo na lato na ramiaczkach...jest dosyc cienka i luzna ma pqsek akurat pod brzuchem wiec na brzuszku luzna.ale nie lata..:-P pojde zobaczyc moze jeszcze.bedzie biala to sobie kupie bo material itp super.wzielam s i jest ok na teraz i po ciazy he.

co do pepsi czy coli to ja pije namietnie w duzych ilosciach ..nie umiem sobie odmowic.gratuluje tyg i badan itp

ja mialam badania.rano a wyniki wieczor-bo ktoras pytala..lece pozniej zagladne.
Przez Ciebie poszłam do lidla i kupiłam te jegginsy ale białe, bo w moje sprzed ciąży to się już nie wcisnę d*pskiem
Wzięłam 38 i są ok- na jak długo starczą nie wiem, ale najwyżej ponoszę je jeszcze po ciąży

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Aha taki piszecie o tych lodach, że kupiłam sobie w sklepie moje ukochane bambino. Żałuję, że po sprzedaży fabryki trochę się na jakości im popsuło, ale i tak są dobre. Drugiego mam w zamrażarce i ledwo się powstrzymuję przed zjedzeniem.
Co dziś na obiadek macie?
Ja mam mielone z indyka i pomidorki w puszce więc jakieś spaghetti zrobię co by na wadze za bardzo nie stracić
Ja jeszcze dzisiaj loda nie pochłonęłam, ale na pewno coś kupię
na obiad ale to wieczorem bardziej mamy dzisiaj fileta z indyka marynowanego w ziołach i cytrynie+ sałatka grecka+ ryż

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Kurcze chmurzy się chyba u mnie
TŻ przyleciał z balkonu wielce zadowolony mi to ogłosić
Zadowolony, bo ma na popołudniu do pracy
u mnie piękne słoneczko grzeje !

Cytat:

Nie wiem jak to u was wygląda, ale moja jazda tramwajem i w ogóle jakiekolwiek funkcjonowanie na czczo baaaardzo słabo się prezentują Dobrze, że znów mi się dzisiaj udało i w tramwaju jakaś młodziutka dziewczyna szybko ustąpiła mi miejsca, bo już na drugim przystanku czułam, jak mi wszystko podchodzi i ciało zaczęło mrowić Czyli znowu bym padała... skoczyłam szybko do żabki po jakiegoś bana chociaż po morfologii (bo szłam później na spotkanie z położną), to też jakoś sprawnie poszło, bo zostałam przepuszczona... ale teraz ledwo żyję, a mieszkanie błaga o sprzątanie

I Ty mówisz, że się kulasz? błagam Cię chudzino !
Dobrze, że tam u Ciebie tacy ludzie uprzejmi, w Krk jeszcze nikt nigdy mi nie ustąpił miejsca/ nie przepuścił w kolejce. w autobusie wręcz się patrzą, żebym ja ustąpiła.. (oczywiście żwawe babeczki jadące po raz setny na targ danego dnia.. )

Cytat:
Gdybym posiadala penisa, wszyscy analitycy bankowi mogliby mi go teraz cmokac i migiem spadac na drzewo
"Cmoknij mnie w pompę"

Byłam w lidlu, kupiłam jegginsy białe o których pisała Dotka. Wzięłam 38, uwielbiam białe spodnie, a trafiłam na ostatnią parę z tego numeru. 29 zł to nie majątek, a nie chce mi się kupować w normalnym sklepie bo mam ambitny plan zrzucić nadprogramowe kg od razu po ciąży i się wbić w moje 34, a nie 38 A ładne są, polecam !W drodze powrotnej troche podjechałam autobusem, a część na nogach więc spacer sobie ładny zrobiłam. Dobrze się czuję, jak zdrowo jem, naprawdę i mimo tego, że wczoraj lody u Mamy zjadłam i trochę czekolady to dzisiaj 200g mniej na wadze przy czym jestem najedzona jak ta lala codziennie, ale juz nie takimi rzeczami jak w zimie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-04-22 o 13:29
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:28   #2535
karolajn1987
Wtajemniczenie

cześć Niunie

chciałam się najpierw przywitać, potem będę nadrabiać
ja już po spacerku z psem, posiedziałyśmy też trochę w parku, potem ją wykąpałam, wyprałam pościel, właśnie wróciłam ze sklepu i biorę się za obiad dziś tworzę łazanki

Zapisałam się do SR, którą znalazłam przez przypadek i okazało się, że jest na NFZ Tż pewnie nie da rady ze mną chodzić, bo mam dupiate godziny pracy, ale przynajmniej ja się czegoś dowiem
Jutro idę na pierwsze zajęcia

Pytanie do dziewczyn, które kupiły albo zamierzają kupić butle TT:
jest sens wydawać kasę na te z czujnikiem ciepła?czy lepiej te zwykłe?

I czy zamierza któraś chustować???
Stary 2013-04-22, 13:31   #2536
Rockyyy
Zakorzenienie

Zjadłam kopytka,wypiłam kawke z mlekiem i troche ożyłam.U nas 17 stopni,Tz dzwonił i mówi: ,,nie siedz za bardzo na dworze bo wieje a sie przeziębiłaś.Jak juz to idz na wizaż"

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
cześć Niunie

ja już po spacerku z psem, posiedziałyśmy też trochę w parku, potem ją wykąpałam, wyprałam pościel, właśnie wróciłam ze sklepu i biorę się za obiad dziś tworzę łazanki

Zapisałam się do SR, którą znalazłam przez przypadek i okazało się, że jest na NFZ Tż pewnie nie da rady ze mną chodzić, bo mam dupiate godziny pracy, ale przynajmniej ja się czegoś dowiem

W SR mozna sie duzo dowiedziec ,zwłaszcza taka zielona osoba jak ja

Ja nie wiem jaką butle kupie a o chustowaniu nawet nie myślałam
Stary 2013-04-22, 13:32   #2537
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
cześć Niunie

Fajnie, zajmiesz sobie trochę czasu SR
Ja nic nie wiem o butelkach TT więc siedzę cicho

Odnośnie chustowania też raczej odpuszczam, proponowałam Tżtowi, że mu kupię by mógł nosić małego, ale odpowiedział, że nie jest babą w Afryce więc wnioskuję, że raczej nie chce

Cytat:
Zjadłam kopytka,wypiłam kawke z mlekiem i troche ożyłam.U nas 17 stopni,Tz dzwonił i mówi: ,,nie siedz za bardzo na dworze bo wieje a sie przeziębiłaś.Jak juz to idz na wizaż"
jaki troskliwy

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-04-22, 13:32   #2538
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
W drodze powrotnej troche podjechałam autobusem, a część na nogach więc spacer sobie ładny zrobiłam. Dobrze się czuję, jak zdrowo jem, naprawdę i mimo tego, że wczoraj lody u Mamy zjadłam i trochę czekolady to dzisiaj 200g mniej na wadze przy czym jestem najedzona jak ta lala codziennie, ale juz nie takimi rzeczami jak w zimie
no ładnie, za ruch i odżywianie
Stary 2013-04-22, 13:33   #2539
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Heloooo

Nadaje z pracy mam dziś dobry humor bo juz od soboty mam 9 dni wolnego
No i za 9 dni zobaczę Mejeczke bo mam wizytę u gina
I słonko u nas pięknie świeci i grzeje
I TZ mnie dziś rano w zaskakujący sposób obodzil

Poczytam co u was i lecę trochę popracować.
Ps. Czy mnie oczy mylą czy Neni coś pisała ze ma balkon z widokiem na Sniezke?
za doby humor to jak Cię obudził?
Cytat:
Zaciekawiłaś mnieJak Cię obudził?

Tak, mam widok na Śnieżkę Fajnie to wygląda, bo śnieg jeszcze leży.
A za domem mam taki widok. Niestety strasznie słaba jakość i nie oddaje uroku Uwielbiamy tam robić grila i gapić się na te góry
o jaki masz piekny widok..jakbyś na wsi mieszkała, a nie w mieście

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja już po 1 wizycie. Ogólnie wszystko ok, szyjka zamknięta, serduszko słyszałam Wizyta była bez usg

Ale jadę jeszcze dzisiaj prywatnie, więc mam nadzieję, że zobaczę córcię, która pozostanie córcią

Ale dostałam już skierowanie na Hbs i przeciw ciała odpornościowe, które mam zrobić na następną wizytę czyli 20.05. i to będzie 30 tc., a ginka mówi, że te wyniki posłużą mi już do porodu, nie wiem czy to nie za wcześnie
za jedną wizytę i trzymam kciuki za kolejną.. na pewno będzie z usg
Ja Hbs i przeciwciała odpornościowe miałam w pierwszym trymestrze skierowanie i już od wtedy gin mówił, że to mam trzymać do szpitala..

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Ja miałam robioną glukozę we wtorek i w czwartek były wyniki

Apropo glukozy - miałam robioną w 21tc, 75 g i szłam jak na ścięcie, zestresowana i z nastawieniem, że chyba zwymiotuje prędzej, niż dam radę... A się okazało, że wypiłam bez problemu, przez te 2 godziny czułam się super (tylko głód mnie troche męczył ) i wyniki na czczo 62, po 2h 109 - nie taki diabeł straszny
pocieszające .. dzięki

Cytat:
Super, że nie wiele przytyłaś.

Ja od ostatniej wizyty przytyłam 4 kg Od dzisiaj zakaz słodyczy sobie robię i słodkich napojów. Nie wiem tylko co ja zrobię z całą szufladą lodów w zamrażalnce i szafką słodyczy
Od kiedy gin mi powiedział, ze za dużo przytyłam, zaczęłam się bardziej pilnować (choć i tak nadal sporo jem) i od prawie 3 tyg od wizyty waga pokazuje mi mniej więcej tyle samo.. góra pół kg więcej..zależy czy jestem najedzona czy głodna i czy w szlafroku wchodzę mam nadzieję, że dotrwam jeszcze 2 tyg i będę mogła się szczycić, że ciągu 10 tyg przytyłam 6,5 (a nie jak do tej pory w ciągu 5 tyg tyle)

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:34   #2540
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
cześć Niunie

My będziemy chustować

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:35   #2541
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki troskliwy
:d
Stary 2013-04-22, 13:36   #2542
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratuluje kredytu
I

Cytat:
cześć Niunie

Też sie zastanawiałam czy kupować te z czujnikiem ale zamówiłam laktator i tam w zestawie była butelka 150 ml zwykła więc na razie nie kupuję tej 150 ml z czujnikiem, chyba że skuszę się na 260 ml z czujnikiem ale jeszcze nie wiem.

Chustować bym bardzo chciała, ale jeszcze tego tematu nie ogarniałam
Cytat:

Idę na loda z migdałami to może pomoże na zgagę
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:37   #2543
lachryma
Zakorzenienie

my na pewno nie będzie używać chust, jakoś nas to nie przekonuje. byłam na 2 pokazach z wiązania chust, różnych firm i jakoś to nie dla mnie
Stary 2013-04-22, 13:39   #2544
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Idę na loda z migdałami to może pomoże na zgagę
A ja mam ochote na maślankę brzoskwiniową
Wogóle musze zacząc pochłaniac więcej nabiału bo się ostatnio zapomniałam pod tym względem....No...za wyj.lodów
Stary 2013-04-22, 13:39   #2545
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
my na pewno nie będzie używać chust, jakoś nas to nie przekonuje. byłam na 2 pokazach z wiązania chust, różnych firm i jakoś to nie dla mnie
ja też nie będę chustować

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-04-22, 13:41   #2546
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Rockyyy po 1 ... kracie
Zostawcie kilka buteleczek i dla mnie. Też się wybieram jako Neni córka

Cytat:
[COLOR="SeaGreen"][SIZE="3"]

Według mnie to zbędny wydatek. Najlepiej sprawdza się nadgarstek do mierzenia temperatury

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:42   #2547
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Zostawcie kilka buteleczek i dla mnie. Też się wybieram jako Neni córka

Nie wiem czy Neni pozwoli pić swojemu dziecku
Stary 2013-04-22, 13:43   #2548
Anulka_p
Zakorzenienie

Uf, dotarłam

Po wizycie wszystko ok Michaś wariował, kopał w "słuchawkę" USG
Nie wiem czy to może być przyczyną, że nie znam dokładnej wagi mojego maleństwa. Pani doktor powiedziała, że mały waży między 1200 a 1500 g. Może to kwestia sprzętu, chociaż podczas ostatniego USG podała dokładną wagę - 898 g. No nic, ważne, że rośnie. Mamusia też, choć teraz oszczędniej, bo od ostatniej wizyty zaledwie 1,5 kg. Stęskniłam się już za widokiem mojego synka, więc dzisiejszą wizytą jestem usatysfakcjonowana

Zabieram się szybko za jakiś obiad i odkurzanie. Wpadnę później i poczytam co tam wyprawiałyście przez cały dzień
Do później
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:45   #2549
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
hejka

na wstępie gratki za rozpoczęte tygodnie i kciuki za dzisiejsze wizytowanie

jakoś dziś jestem bez humoru...
nawet słońce nie pomaga.

dziewczyny, kupujecie podkład wodoodporny do wózka? są takie uniwersalne rozmiary do gondoli?
ja nie kupuję, nawet nie wiedziałam, że trzeba
Cytat:
Perse, stokrotka, dotka dziękuję za odpowiedzi.. widzę, że wyniki glukozy szybko u Was są, więc może u mnie też będzie góra do 1 dnia..Myślę, że na spokojnie w piątek mogę robić..Ciekawe jak sama to zniosę

To zależy od tego ile macie miejsca w salonie i czego oczekujecie.. narożniki fajne są, ale gdybym miała sporo miejsca to wolałabym chyba zestaw 3+2+1 albo 3+3..więcej możliwości z przestawianiem i dostosowywaniem do aktualnych potrzeb

Jejku jak to czytam, to sama mam stresa
Na szczęście już po wszystkim masz

za wyniki glukozy
Ja też się zastanawiam jak mi teraz wyjdzie hemoglobina.. ostatnio miałam 11,7 i już mi zelazo kazał łykać, choć z tego co dziewczyny piszą w ciąży mieściłam się w normie. Widać mój gin dmucha na zimne i woli od razu działać
do dobrze, że tak dmucha na zimne, moja się nie przejęła wynikiem 11,2 wiec teraz mam 10,2, zobaczymy co na to powie
Cytat:
Zaciekawiłaś mnieJak Cię obudził?

Tak, mam widok na Śnieżkę Fajnie to wygląda, bo śnieg jeszcze leży.
A za domem mam taki widok. Niestety strasznie słaba jakość i nie oddaje uroku Uwielbiamy tam robić grila i gapić się na te góry
śliczny widok, lubię Twoje okolice
Cytat:

Ja już po 1 wizycie. Ogólnie wszystko ok, szyjka zamknięta, serduszko słyszałam Wizyta była bez usg

Ale jadę jeszcze dzisiaj prywatnie, więc mam nadzieję, że zobaczę córcię, która pozostanie córcią

Ale dostałam już skierowanie na Hbs i przeciw ciała odpornościowe, które mam zrobić na następną wizytę czyli 20.05. i to będzie 30 tc., a ginka mówi, że te wyniki posłużą mi już do porodu, nie wiem czy to nie za wcześnie
'super, że ogólnie ok, że szyjka się trzyma to czekamy na relacje z kolejnej wizyty

Cytat:

malutko przytyłaś, fajnie
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
nie zdążyłam wrócić do pracy i mnie wkurzyli
każdego dnia mam robić raporty co robiłam wkurza mnie ten szef
i to już od dziś te raporty
u mnie kiedyś też takie pomysły mieli, masakra
Cytat:

dobra jesteś:co jest: i bogata dzisiaj

Cytat:

Chce mi się spać po tej glukozie, młody też śpi, odzywał się troszkę, ale mniej niż zwykle. A mnie się wydawało, że glukoza powinna pobudzać, nie czaję już tego ... po batoniku szaleje zawsze.
ja też po glukozie byłam śpiąca i 2 h spałam

Cytat:

Super, że wyniki w porządku ! Pokaż ciuszki
pokaże jak wyschną bo teraz się piorą

mieszkanie ogarnięte, zaraz trzeba poszykować do obiadu, potem idę się z koleżankami spotkać a wieczorem do gina

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:45   #2550
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
2,5 kg? trzymasz fason
Nie wiem jak, bo opcję odkurzacz mam cały czas Chyba mały wszystko zjada
Cytat:
Każda ciąża jest inna, ja sobie wolę trochę tych kg jednak zostawić na później, bo wiadomo, że małe wtedy najintensywniej rośnie - więc więcej kcal się przyda, no i opuchlizna
Cytat:
I Ty mówisz, że się kulasz? błagam Cię chudzino !
Dobrze, że tam u Ciebie tacy ludzie uprzejmi, w Krk jeszcze nikt nigdy mi nie ustąpił miejsca/ nie przepuścił w kolejce. w autobusie wręcz się patrzą, żebym ja ustąpiła.. (oczywiście żwawe babeczki jadące po raz setny na targ danego dnia.. )

Byłam w lidlu, kupiłam jegginsy białe o których pisała Dotka. Wzięłam 38, uwielbiam białe spodnie, a trafiłam na ostatnią parę z tego numeru. 29 zł to nie majątek, a nie chce mi się kupować w normalnym sklepie bo mam ambitny plan zrzucić nadprogramowe kg od razu po ciąży i się wbić w moje 34, a nie 38 A ładne są, polecam !W drodze powrotnej troche podjechałam autobusem, a część na nogach więc spacer sobie ładny zrobiłam. Dobrze się czuję, jak zdrowo jem, naprawdę i mimo tego, że wczoraj lody u Mamy zjadłam i trochę czekolady to dzisiaj 200g mniej na wadze przy czym jestem najedzona jak ta lala codziennie, ale juz nie takimi rzeczami jak w zimie
chudzinami to bym jednak nie szastała poza tym je startowałam z już konkretną wagą

kurdee, sama pisałam wam o tych ciuchach z lidla i zapomniałam teraz to już po ptakach, pewnie szarańcza wszystko przebrała... zresztą siłą mnie nikt z domu już dzisiaj nie wyrzuci

Jeszcze czekam na kuriera z zakupami od r_p77, który mam nadzieję nie pojawił się rano, kiedy mnie nie było, bo zostawiłam komórkę w samochodzie tż, o losie

Cytat:

podzieliłabyś się

Ja się zastanawiam nad chustą... ale w tym przypadku akurat cieszę się, że moja ciąża jest taka "młoda" w stosunku do waszych, bo wy wypróbujecie, ja poczytam opinie i będę wtedy myśleć

Aaa no i dzisiaj ze spotkania z położną wyszłam z paroma pierdółkami: gazikami jałowymi, próbką sudocremu (będzie w razie czego, chociaż i tak nie planuję zbyt często używać), próbką płynu z Loveli, Espumisanem i butelką Aventu 125ml(czyli taką, jaką planowałam kupić - tak się zastanawiam czy w ogóle nie dać sobie spokoju z butelkami, zostawić tylko tą jako zabezpieczenie, bo i tak chcę, chcę, chcę karmić piersią, a ta jedna będzie np. na herbatkę). Po drodzę kupiłam jeszcze grzebyk do włosków i szczoteczkę+ cążki z nożyczkami.
Kupiłabym coś jeszcze, ale kurczę nie wiem co musze pogadać z siostrą co konkretnie chcą nam dać, tak żebym niepotrzebnie niczego nie dublowała

Aaa, przypomniało mi się, ostatnio właśnie gadałam z siostrą, to okazało się, że nie miała nawet materaca pianka-kokos-gryka, tylko zwykły pianka-kokos i to ten właśnie chwaliła no nic, w przyszłym miesiącu może już któryś zamówię i będzie spokój

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości