|
|
#14581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ebi Smolarek
EJ!! Nie panikować!!! Jaki spadek !!! Ogranijcie sie!!
Będzie dobrze...... Chyba ![]() Kuba Sebek i Ebi dadzą se radę. Przy takich kibickach jak my zaraz się wezmą w garść
|
|
|
|
#14582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ej! Wam tez sie nie wyswietla kto jest na wątku?!
|
|
#14583 |
|
Zadomowienie
|
A mnie bardziej Ebiego. Kuba jest młody. Zdąży jeszcze parę razy zmienić klub. A jeśli będzie sobie dobrze radził, to nawet grając w 2. lidze zostanie zauważony.
A Ebi... do młodzieniaszków już nie należy Jeśli latem żaden sensowny klub się o niego nie upomni, to jego kariera może stanąć w miejscu... |
|
|
|
#14584 |
|
Zakorzenienie
|
ojej...widzę że z BVB znów kiepsko
dziewczyny nie wywołujmy wilka z lasu i miejmy nadzieję ze bedzie dobrze |
|
|
|
#14585 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no.. ;/ pewnie znowu jakies "udoskonalenie" wizazu ;/ Cytat:
poza tym jak wywnioskowala Tri jak mu sie dobrze uklada w pilce to i w zyciu osobistym mu sie dobrze uklada wiec i odwrotnie tez tak musi byc ze jak w zyciu prywatnym mu sie dobrze uklada to i w pilke idzie mu gra lepiej, a w zyciu osobistym wszystko co najlepsze (czyt. MY) jeszcze przed nim wiec i w pilke pewnie wszystko co najlepsze jeszcze przed nim
|
|
|
#14586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No prostee!! Ebi poczekaj do lipca, gdy spotkasz w Krakowie swoje żony!!
|
|
#14587 |
|
Zakorzenienie
|
Były trener reprezentacji: sprzedałem mecz
Czy sprzedałem kiedyś mecz? Z ręką na sercu - po latach mogę się przyznać. Młody byłem, prawa nie znałem. Albo znałem je na tyle słabo, że moja wiedza nie wpływała na moje oceny moralne - powiedział w wywiadzie dla "Super Expressu" były trener piłkarskiej reprezentacji Polski, Jacek Gmoch. - Grałem wtedy w Legii, wyjechaliśmy na mecz z drużyną, która broniła się przed spadkiem z ligi. Rywal tej drużyny dał nam kasę za wygranie tego meczu. Od naszego zwycięstwa zależał z kolei jego los - powiedział Gmoch. - Wygraliśmy 4:1 i były dwie premie. Kapitan sprawiedliwie podzielił pulę, więc byłem bardzo zadowolony. Oczywiście jest to naganne. Dzisiaj bym tego nie zrobił. Ale wtedy nie widziałem w tym nic złego. W końcu grałem, żeby wygrać. Do tyłu nie biegałem. Były też inne przypadki. Trzymano mnie za ręce w murze, żebym nie wykopał piłki. Dopadałem kolesia w kiblu i lałem ze łba, bo mi nie podał piłki, chociaż mógł i powinien, ale nie chciał. W futbolu świętych nie ma. Korupcja była, jest i będzie. widziałyście tylko ja czegoś tu nie rozumiem tamta drużyna wyższa zapłaciła im zeby wygrali z tą słabsza skoro broniła się przed spadkiem to pewnie i tak by wygrali a tamci by zaoszczędzili kasę
|
|
|
|
#14588 | |
|
MUSEarka
|
Cytat:
Gmoch?! ten stary pryk?! nie ładnie.. a fe
|
|
#14589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szoking!!Przeglądałam przed chwilą jakże "ciekawą" gazetę mojej babci. A mianowicie "Życie na gorąco", a tam w części poświęconej na podróże opisują Dortmund. Z boku w rameczce pisza o Borussii coś w stylu: Jest tu tez jeden z najlepszych klubów pierwszej Bundesligi ( ) ze stanionem Westfallenstadion, który jest najeikszy i najpiękniejszy w Niemczech... Chyba jakies mało aktualne informacje mają... Potem jest jeszcze o Ebim słówko, że gra w BVB...
|
|
#14590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wybaczcie że się smieje :pliz" bo boję się o BVB
|
|
|
|
|
#14591 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#14592 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tri wszystkich zarazasz tą Swoją psychometrią ![]() A propo: Jak nazwałas swojego pieska?? Cytat:
A słowami" W futbolu świętych nie ma. Korupcja była, jest i będzie. Chodzi jednak o jej skalę - konkluduje trener Gmoch" daje przyzwolenie na korpucje, zupelnie jakby mowił, mozna korumpowac, ale nie duzo tylko trochę(zupełnie jak smolarszczyzna )Z takim podejsciem to my się nigdy tego brudu(korupcji) z piłki nie pozbedziemy!!! Edit: "BRAVOsport: A pasuje ci kuchnia niemiecka? EBI: Jest smaczna, ale zdecydowanie wolę polskie dania. Nasza kuchnia jest najlepsza! " kurcze, On naprawde czuje się Polakiem
|
||
|
|
|
#14593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W koncu jest Polakiem...
|
|
#14594 |
|
MUSEarka
|
no bo polska kuchnia jest najlepsza, ale Ebi pryznaje przeciez że Włoska, też jest niezła
i faktycznie - dobre żarełko
|
#14595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) i bede w przyszlosci psychologiem czy to jest jakis dluzszy wywiad? masz go moze calosci albo ktoras z dziewczyn moze ma? a co do wypowiedzi wie chlopak co dobre ja osobiscie uwazam ze nasza kuchnia jest jedna z najlepszych bo wloska tez jest dobra i meksykanska, dobra tez jest kuchania japonska i chinska... kwestia gustu ale niemiecka to raczej dobra nie jest
|
|
|
#14596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tej, która chyba najczesciej odwiedzamy.Taaak-Ebi ja Ci gwarantuje pyszny bigos Chyba lubisz?Cos włoskiego?Hmm no spaghetti tradycyjnie mogę Ci zrobic i zapiekanke ![]() Meksykańskiego? Tylko tacos przychodzi mi do głowy taka autoreklama![]() A sushi to Ty mi mozesz zrobić:P Tylko niech żadna sie nie przyczepia co do tego zdania, bo on nie brzmi/nie miało brzmiec dwuznacznie!!![]() Moze kazda zgłosi tu popis swoich zdolności kulinarnych żeby Ebi wiedział w czym wybierać?
|
|
|
|
|
#14597 | |
|
MUSEarka
|
Cytat:
- greckie pulpeciki serowe - sernik na zimno - kruche ciasteczka - zapiekanka piaczarkowo - ryzowa - zapiekane ziemniaczki w przyprawach to narazie tyle co umiem zrobić :P ale zaczynam sie uczyć...
|
|
#14598 |
|
Raczkowanie
|
Nareszcie powrocilam do pełnej sprawności
A jeśli chodzi o popisy kulinarne to Ebi nie najad by sie u mnie bo ja wegetarianka jestem i żadne mielone czy schabowe nie wchodzą w gre ale spagetti to moge mu robić codziennie bo sama je uwielbiam
|
|
#14599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, dobra, skoro już zaczął się ten temat, to umiem zrobić herbatę, kawę, kanapki, ugotować ziemniaki, zrobić jakąś sałatkę, a nawet spagetti. Ale surowego mięsa się nie dotykam. Przecież to kiedyś żyło! Dopiero, gdy jest już przyrządzone, moje opory znikają. I na szczęście moja babcia mieszka w bloku obok, więc często dostaję od niej zapas kotletów na cały tydzień i tylko podgrzewam dla całej rodziny. Ale jakbym miała się przeprowadzić do Ebiego, do Dortmundu, to na pewno bym wzięła książkę kucharską i się nauczyła porządnie gotować. A na razie mogę go skusić moim wspaniałym sernikiem, a nawet dwoma, bo umiem piec biało-czarny i tradycyjny oraz faworkami, ciasteczkami itd. ![]() Edit: A właśnie teraz są u mnie goście (w tym najlepszy przyjaciel mojego taty - były piłkarz z jakiejś 2. czy 3. ligi) i wszyscy się zachwycają moim ciastem z polewą advocatovą Tylko, że to chyba nie jest kuchnia Polska, tylko niemiecka, bo przepis moja mama wyciągnęła kiedyś od mojej kuzynki mieszkającej już chyba jakieś 15 lat w Niemczech I to jest teraz tajny przepis mój i mojej mamy ![]() Aha, i opowiedziałam już wszystkim gościom, jak to było fajnie na meczu Bo od kilku dni moi rodzice już wiedzą i tata jest ze mnie bardzo dumny
|
|
|
|
|
#14600 |
|
Raczkowanie
|
o jejku Madzia musiałaś o tych faworkach mówić...ja tak kocham faworki i juz mam na nie ochote
no trudno moja babcia nie będzie dziś spać zaraz do niej zadzwonie i poprosze żeby mi zrobiła je na jutro ( jak dobrze że jutro jade do niej).A jeśli chodzi o Ebiego to woziłabym go na obiadki do babci bo ona nigdy nikogo nie wypusci z domu zanim wszystkiego nie zje
|
|
#14601 | |
|
MUSEarka
|
Cytat:
w sensie że słodkościami ![]() moi rodzice jakbym pojechała na mecz bez ich wiedzy to by mnie chyba obdarli ze skóry ale naprawde masz bardzo ładne zdjęcie na tej stronie Legi
|
|
#14602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm... co ja umiem ugotować?! Yyy... Bardziej upiec
Serniczek, murzynka, zebrę, szarlotkę, ciasto z biszkoptem masą owocami i galaretką... A ugotowac to jakieś proste obiady ![]() Cytat:
Na mnie by byli źli pewnie... Fajnego masz tatę... Rozumie Cię. Ja się z moim tylko kłócę... :/
|
|
#14603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moge zaproponować Ebiemu -kotlety wszelkiej maści (mielone,schabowe, z piersi kurczaka -spagetti :d -naleśniki z serem -racuszki -kakaowiec -kopytka -kluski śląskie -drożdżowca -sałatka brokułowa i z kapusty pekińskiej ...i wieeele innych generalnie jestem w stanie ugotowac wszystko tylko na pierwszy raz musze miec przepis Magda a jak powiedziałaś rodzicom że byłaś na meczu ???
|
|
|
|
|
#14604 | |
|
MUSEarka
|
Cytat:
|
|
#14605 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przez was jestem głodna!! Przypomniało mi się: Cytat:
![]() Edit: Może skończmy z tymi potrawami, bo nas na "Moje gotowanie" przeniosą
|
|
#14606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mi też sie nie pokazuje kto sie czai na wątku A co do moich zdolności kulinarych... Nie chwaląc się... Ale podobno gotuję całkiem nieźle (ale nie wiem czy to z grzeczności tak mówia czy faktycznie tak jest ). I w zależności od sytuacji i upodobań (albo zachcianek KULINARNYCH!!! Od razu zaznaczam, żeby nie było ) potrafię przyrządzic sporo rzeczy Mama mnie nauczywszy
|
|
|
|
|
#14607 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#14608 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To tylko ja taka mało zdolna jestem... Bo leniwa... Ale z głodu bym nie umarła jakbym miała sobie sama gotowac... ![]() Cytat:
|
|
#14609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi juz się od południa normalnie pokazuje kto jest ![]() dobrze ze zaznaczyłaś ze kulinarnych |
|
|
|
|
#14610 |
|
Zakorzenienie
|
EEEJJJ... Dlaczego tak?? A mi sie nie wyswietla kto jest... Ja się tak nie bawię....
Wolałam od razu zaznaczyć że kulinarnych żeby potem żadnych niedociągnięć..... Hmmm... Nieścisłości nie było |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Będzie dobrze...... Chyba 

Jeśli latem żaden sensowny klub się o niego nie upomni, to jego kariera może stanąć w miejscu...

Tylko, że to chyba nie jest kuchnia Polska, tylko niemiecka, bo przepis moja mama wyciągnęła kiedyś od mojej kuzynki mieszkającej już chyba jakieś 15 lat w Niemczech