Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-22, 13:58   #2821
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a to pokój, a raczej sypialnia nasza i naszego Nikusia :

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 13:59   #2822
dhalii
Raczkowanie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Śliczne te Wasze pokoiki i łóżeczka

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 14:01   #2823
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Mysia dzięki za cynk o szklankach , kupiłam 2 zestawy
polecam się za 15 zł żal nie wziąść biedronka mi powinna jakiś % odpalić:P
jakie wzory kupiłaś?
Stary 2013-04-22, 14:03   #2824
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
polecam się za 15 zł żal nie wziąść biedronka mi powinna jakiś % odpalić:P
jakie wzory kupiłaś?
te same co Ty najładniejsze były i też jedne mniejsze i jedne większe teraz czekam aż mi mąż zamontuje półkę na te szklanki bo jakoś się zabrać nie może

Stary 2013-04-22, 14:04   #2825
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Justi ale ja brałam osłone:-/ dokładnie o nazwie MULTILAC SYNBIOTYK.

Ehh. Pierwszy raz to badziewie mam:-/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 14:06   #2826
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Justi ale ja brałam osłone:-/ dokładnie o nazwie MULTILAC SYNBIOTYK.

Ehh. Pierwszy raz to badziewie mam:-/

a to lipa :/ najgorzej jak się pierwszy raz coś złapie, później już o wiele łatwiej o infekcje :/

Stary 2013-04-22, 14:08   #2827
Kamciatka
Rozeznanie

Witam się z powrotem
Melduję, że zadania wykonane - naczynia umyte, kuchnia sprzątnięta, pranie na balkonie, kurze wytarte... Niestety nie obyło się bez strat - zbiłam wazonik i pamiątke z Hiszpanii
Musiałąm aż z domu wyjść i przyniosłam se lody z biedry - bakaliowe Tak więc półgodzinna przerwa przy lodach i zaraz się biorę za naleśniki z serem waniliowym i dżemem jagodowym, polanie bitą śmietaną i podane z lodami bakaliowymi
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 14:09   #2828
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

cholera przez Was też mam ochotę na naleśniki

Stary 2013-04-22, 14:09   #2829
humpback
Zakorzenienie

anka śliczny pokoik

Cytat:
Napisane przez diabli
uwielbiam tamtejsza recepcjonistke wielka kolejka, ja na koncu ogonka. ona wraca z lazienki i przez pol korytarza krzyczy "oooo dzien dobry. co tam slychac?" yyy dobrze, rosne sobie "to ile jeszcze zostalo?" miesiac "ooo to moze beda dwa? jestescie pewni, ze jedno?"
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 14:18   #2830
Tity
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Nie nadrobię niestety bo za dużo...
Dzisiaj byłam na pobraniu wymazu. naczekałam się jak durna w przychodni, najpierw baba czytałam, potem brała wcale nie jak kto przyszedł, a na koniec powiedziała "kto ma ochotę".... i się władowała taka co najpóźniej przyszła i nie w ciąży.... Bolał mnie żołądek i było mi tak gorąco, że myślałam, że zemdleję. W każdym razie w czwartek mam mieć wynika na paciorkowca, jak wszystko ok to 6 maja idę na następną wizytę i już mi wyznaczy termin cc. Tak więc już niedługo

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 14:23   #2831
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Tak więc półgodzinna przerwa przy lodach i zaraz się biorę za naleśniki z serem waniliowym i dżemem jagodowym, polanie bitą śmietaną i podane z lodami bakaliowymi

jak nic trzeba będzie zrobić naleśniki jutro, bo mi żołądek zassa z tej wielkiej ochoty
Stary 2013-04-22, 14:25   #2832
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hejka w ten słoneczny dzień!!!:-D

My po wizycie już.

34 tydzień, 12kg na plusie.
Przyplątała się drożdżyca:-(
zrobiła mi wyjątkowo usg,żeby sprawdzić ułożenie:-D
Dalej główka w dole. Waga jakieś 2200g. Termin z usg wychodzi na 4-5 czerwca.

JENNY KOLEJNA WIZYTA 13 MAJA
Zapisz jak możesz:-*

Trzymam kciuki za pozostałe wizyty!!!

za dzidzię, juz się przygotowuje do wyjścia, już się raczej nie przekręci

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Witam w taki słoneczny dzień

Jak ja lubię TAKIE wizyty u mojej lekarki. O 7.30 byłam już pod gabinetem, a tam kartka że ma urlop i dopiero jutro się pojawi więc dziś nici z usg, badań i wyspania się Zapewne jutro to już ostatnia wizyta przed porodem. Kręgosłup coraz mocniej mnie boli, pisałyście ostatnio o basenie. Takie pytanko mam czy pod koniec ciąży można się jeszcze spokojnie przejść na basen? choć bardziej mi chodzi o jakiś brodzik czy jakuzy? czy to pomaga? Nie wytrzymuję już z tym bólem pleców, a zauważyłam że dłuższa kąpiel w wannie dobrze na mnie wpływa, ale na krótko pomaga
Mi tu ktoraś cieżarna poleciła okłady ciepłe, też mam mega bóle i one pomagają bardzo. Basen tez, ale jak wychodzę z wody to mam wrażenie, ze cały ciezar powraca, także ulga jest w wodzie, poza nią znó to samo

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
nie wiem czy to dobrze, ale złapałam wiatr w żagle, latam jak kot z pęcherzem, nie poznaję siebie , jeszcze 2 tygodnie temu płakałam wieczorami, że mam dość a teraz jest mi bardzo dobrze, im bliżej końca tym bardziej odległe jest to wszsytko moze się wezmę za obcinanie bukszpanów
Czyżby poród się jednak wbrew twoim przeczuciom zblizał?
Stary 2013-04-22, 14:25   #2833
xal
Zakorzenienie

Po wizycie, nastepna 06 maja
Wszystko ok, szyjka się szykuje, ale wszystko terminowo. Lekarka powiedziała, że spokojnie za 2 tygodnie się spotkamy, więc małej się przed czasem nie spieszy
Pytałam o opiekę po porodzie dla tatusia to powiedziała, że to szpital wypisuje albo ginekolog prowadzący a nie lekarz pierwszego kontaktu, ale fajnie jakby któraś z was jeszcze o to dopytała.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 14:26   #2834
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość

co do poglądów osób starszych jak to one chodziły w ciązy zbierały ziemniaki etc etc, to ciotki tak truły, ale moja mama nie. Widzi jak się martwię o małą i wie, że muszę leżeć. Czy wiek ma na to wpływ?? Skoro ja np. mam 23 lata a leżę... Dawniej były inne czasy, jak nasze córki będą rodzić będzie jeszcze inaczej.
Moja babcia tez twierdzi, ze kiedyś było inaczej. Kobiety były mocniejsze, pracowały ciezko i rodziły nawet na polach. I pewnie ma rację, ale jak mi kazała leżeć to rozumiała to, że teraz jest inaczej i sama dzwoniła sprawdzić czy leże. I zawsze martwi sie, że siedzę sama w domu jak Tż i mama są w pracy.

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Muszę się Wam pochwalić, że wczoraj teście przywieźli Kubusiową brykę i oboje z Mężem jesteśmy mega zadowoleni (mimo, że kupno w ciemno, przez allegro, nie oglądając na żywo osobiście). Mężu dumnie wczoraj złożył wersję z gondolką i śmigał po całej chacie, najpierw na pusto, później z misiem Nie dał mi się dopchać do wózka
Generalnie wózek wygląda jak nowy, zero zabrudzeń, otarć itp! Muszę tylko kupić parasolkę, bo mi się zamarzyło ją mieć
za wózek.
My tez właśnie w takim stanie kupiliśmy i jesteśmy zadowoleni.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
G
My już po wizycie.
I hmm było badanie tylko na samolocie.
I UWAGA UWAGA, mała wstawiona w kanał rodny, gotowa do porodu
Rozwarcia na szczęście nie ma, nie wiem co z szyjką, na temat wód powiedział, że nie powala ilość, ale w normie.
No i żebym zaciskała nogi chociaż ze 2 tyg, potem mogę szaleć.
A teraz mam leżeć, nie łazić po sklepach, jedynie nie za długie spacery.
KTG wyszło OK.
I co tydzień wstawiać się na KTG.
Eee no i gdyby odpukać zaczęło się już to spokojnie mogę rodzić w naszym szpitalu, że 34 tc to już bezpiecznie, ale wiadomo lepiej poczekać
O matko ty jesteś troche ponad tydzień przede mną i już mała chce wychodzić...przeraziłaś mnie. Chyba dotarło, że to już niedługo.

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Rozmawialiśmy z tż-em o tej sytuacji i jeśli to jacyś rutynowi złodzieje, to pewnie nic z tego nie będzie. Jednak jeśli to jakaś sobie tam rodzinka, która chciała "skorzystać" z okazji i zarobić 200zł, to się mogą nieźle zdziwić, a przede wszystkim wystraszyć. I oby tak było!
No mam taką nadzieję, że się uda. Niby to nie dużo kasy ale zawsze się przyda.

A my dziś zaczynamy 34tc

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 14:33   #2835
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
ale ma duży pokoik, ja też chcę taki, mój ma tylko 8m2

Cytat:
Witam się z powrotem
Melduję, że zadania wykonane - naczynia umyte, kuchnia sprzątnięta, pranie na balkonie, kurze wytarte... Niestety nie obyło się bez strat - zbiłam wazonik i pamiątke z Hiszpanii
Musiałąm aż z domu wyjść i przyniosłam se lody z biedry - bakaliowe Tak więc półgodzinna przerwa przy lodach i zaraz się biorę za naleśniki z serem waniliowym i dżemem jagodowym, polanie bitą śmietaną i podane z lodami bakaliowymi
oj aż mnie zmuliło od słodkosci dzisiaj, już mi się odechciało naleśników. Byłam u męża w pracy po jego podpis i akurat dziewczyna miała urodziny a ich zwyczajem jest ciasto i szampan, zaraz mnie wciągnęły żebym została na ciacho- skończyło się na 3 kawałkach, a potem w domu zjadłam 5 ciastek zaraz nie wytrzymam co mnie podkusiło żeby się najeść słodkiego a potem dziwie się że waga rośnie

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
za dzidzię, juz się przygotowuje do wyjścia, już się raczej nie przekręci

Mi tu ktoraś cieżarna poleciła okłady ciepłe, też mam mega bóle i one pomagają bardzo. Basen tez, ale jak wychodzę z wody to mam wrażenie, ze cały ciezar powraca, także ulga jest w wodzie, poza nią znó to samo

Czyżby poród się jednak wbrew twoim przeczuciom zblizał?
mocno wątpie, czop na swoim miejscu, żadnych bolesnych skurczy, ani jakiegokolwiek bólu, śluz bez zmian, poza kalendarzem absolutnie nic nie wskazuje na zbliżający się termin porodu

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a to lipa :/ najgorzej jak się pierwszy raz coś złapie, później już o wiele łatwiej o infekcje :/
podobno jedne kobiety mają większe predyspozycje do infekcji od innych
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 14:36   #2836
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba najmniej zrozumienia potrafią okazać osoby "ustawione", albo pracujące na państwowych stanowiskach.
Ja pracuję na państwowym ale rozumiem, że z pracą problem może być, bo sama długo nie miałam i nie miał mi kto wychodzić
A neta w pracy nie mam bo ja w terenie pracuję więc jakby wyłączyli to się nie zwolnię z nudów czasami faktycznie narzekam na płacę, bo dają mi co raz więcej odpowiedzialności zawodowej a pomocy czy kasy żadnej. Żeby spokojnie pracować musiałam się sama ubezpieczyć od "błędów" więc dźwigają mi ciśnienie lekarza co mają o jedno zero w wypłacie więcej a nie mogą się ubezpieczyć ...

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
Jeju, jak super mieć córeczkę!!!
U mnie pierwsza będzie córcia a zawsze chciałam mieć syna, żeby się w końcu kolejką pobawić bo od małej chciałam autka i kolejki, ale rodzice, że nie, bo ja jestem dziewczynką więc miałam nadzieję na stare lata sobie odbić. No nic, jak mała zechce to polecę kupić jak na skrzydłach

Stary 2013-04-22, 14:37   #2837
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Uwaga Chwalę się skręconym łóżeczkiem i pościelą
Cały kącik maluszka nie jest jeszcze gotowy..
musimy zdemontować lustro..
W założeniach łóżeczko miało stać w innym miejscu, ale to chyba najlepsze rozwiązanie..

-----
edit: nie przestarszcie się tego różu on w rzeczywistości nie daje tak po oczach a czwarta ściana, ta na którą będzie patrzył Wiktorek jest już w innym kolorze (bardziej chłopięcym )
Kacik uroczy, a róz mi bardzo wpadł w oko, wlaśnie taki dający po oczach. Do niedawna mielismy sypialnię w kolorze "soczysta malina" (2 ściany), kocham takie mocne odważne kolory, ale stwierdziłam, ze ta czerwień moze by dziecko drażniła i przemalowaliśmy.
A jaka to firma i kolor tej farby?

Cytat:
jeszcze chociaż ze dwa tygodnie poczekaj

mam pytanie, czy w trakcie wizyt macie rutynowo robione ktg czy tylko jak sie coś dzieje?

ja nie miałam ani razu ktg, ani wód mi też nie mierzył- może na oko było ok?

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

literki zamawiałam, to była pierwsza rzecz którą miałam dla Nikiego na niczym mi tyle czasu nie zeszło co nad wyborem kolorów literek
Pokoik małego super
Mam ktg co wizytę od 28 tc, od 38 będzie co tydzień, a od 40 codziennie
Stary 2013-04-22, 14:40   #2838
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wszystko ok, szyjka się szykuje, ale wszystko terminowo. Lekarka powiedziała, że spokojnie za 2 tygodnie się spotkamy, więc małej się przed czasem nie spieszy
Pytałam o opiekę po porodzie dla tatusia to powiedziała, że to szpital wypisuje albo ginekolog prowadzący a nie lekarz pierwszego kontaktu, ale fajnie jakby któraś z was jeszcze o to dopytała.

mogę to potwierdzić - albo szpital albo gin prowadzący

Stary 2013-04-22, 14:42   #2839
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
jeszcze chociaż ze dwa tygodnie poczekaj

mam pytanie, czy w trakcie wizyt macie rutynowo robione ktg czy tylko jak sie coś dzieje?

ja nie miałam ani razu ktg, ani wód mi też nie mierzył- może na oko było ok?

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

literki zamawiałam, to była pierwsza rzecz którą miałam dla Nikiego na niczym mi tyle czasu nie zeszło co nad wyborem kolorów literek
Mój ma swoją pielęgniarkę i swoje ktg i każda ma robione po 31 tc co tydzień.
Cytat:
aleeee ma salooooon, mhm, fajnie
Cytat:
fajną macie sypialnie zostawiłaś ubrane łóżeczko czy ściągasz pościel?

Ja tez się pochwalę Nikosiowym pokoikiem, jeszcze nie ubierałam łóżeczka, bo u mnie sie strasznie kurzy
OOooo moje klimaty ten pokój Łikełowskie
Bardzo fajnie
Cytat:

To wizytujemy razem

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Moja babcia tez twierdzi, ze kiedyś było inaczej. Kobiety były mocniejsze, pracowały ciezko i rodziły nawet na polach. I pewnie ma rację, ale jak mi kazała leżeć to rozumiała to, że teraz jest inaczej i sama dzwoniła sprawdzić czy leże. I zawsze martwi sie, że siedzę sama w domu jak Tż i mama są w pracy.

za wózek.
My tez właśnie w takim stanie kupiliśmy i jesteśmy zadowoleni.

O matko ty jesteś troche ponad tydzień przede mną i już mała chce wychodzić...przeraziłaś mnie. Chyba dotarło, że to już niedługo.

A my dziś zaczynamy 34tc
Wiesz szłam z nastawieniem, że wszystko jest ok i mogę szaleć bo naprawdę w końcu czuję się dobrze, prócz tam standardowych dolegliwości ciążowych.
I wolałabym się nie bać przedwczesnego porodu.
Widocznie tak ma być, a nóż widelec może dłużej posiedzi
Ale torbę muszę spakować w tym tygodniu

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 14:42   #2840
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
podobno jedne kobiety mają większe predyspozycje do infekcji od innych
pewnie tak

Przyszła mi karuzelka dla Bartusia jest świetna
http://www.youtube.com/watch?v=gzayXq0d45Y

Stary 2013-04-22, 14:44   #2841
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dzisiaj wlazłam na wage i +17 kg, w tym 2 kg w ostatnich 2 tygodniach :sciana: Wyszedł mi wielki hamburgers w Jeffsie, tygodniowe hot-dogi oraz codzienne słodycze i lody..ehhh juz chyba sobie nie moge wmawiac ze to woda.. bo ilez moge miec tej wody przeciez nie 10 kg..
Mam nadzieję, że woda i dziecko to właśnie 10kg

Cytat:

Dobra, zabieram sie za rzeczone naleśniki, widzę, ze tu więcej amatorek naleśniczorów
Zarqaz głodny lew od progu będzie ryczał "Co na obiad?" Juz mu mówiłam, żeby sobie więcej kanapek do pracy robił, potem 15.00 a on konia z kopytami by pozarł, taki głodny
Stary 2013-04-22, 14:45   #2842
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

A my dziś zaczynamy 34tc
Stary 2013-04-22, 14:46   #2843
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, zabieram sie za rzeczone naleśniki, widzę, ze tu więcej amatorek naleśniczorów
Zarqaz głodny lew od progu będzie ryczał "Co na obiad?" Juz mu mówiłam, żeby sobie więcej kanapek do pracy robił, potem 15.00 a on konia z kopytami by pozarł, taki głodny
A ja mam dziś wolne bo małż poleciał od razu po pracy do dziadka malować a ten obiecał mu gróchówkę na obiad więc zrobię tylko coś dla siebie na szybko

Stary 2013-04-22, 14:47   #2844
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was umieszcza przewijak na łóżeczku ?
Chyba ja.
Piszę chyba, bo moje przygotowania są w totalnym proszku, jeszcze wczoraj (chyba nie pisałam) okazało się, że coś się stało z kablem i prąd do lampy na suficie nie dochodzi w naszym remontowanym pokoju
Nie mam pojęcia gdzie postawię łóżeczko, a jeszcze wypadałoby obok postawić fotel do karmienia ...
Trzymam się opinii lekarki, że na nastepnej wizycie u niej będę w 2 paku to zdążę ogarnać mieszkanie przed porodem.

Stary 2013-04-22, 14:47   #2845
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
xal, mojemu małżowi w pracy powiedziała przełożona, że może wziąć na mnie opiekę. Ona niby mówiła, że na tydzień wystawia szpital, a o jeszcze jeden tydzień może przedłużyć lekarz prowadzący ciążę. Ale jak jest faktycznie, to nie wiem, bo się nie orientowaliśmy "u źródła". Spytam na wizycie za tydzień.

Cytat:

A my dziś zaczynamy 34tc
Co Ty mówisz, jakie niedużo? 234zł to dla mnie bardzo dużo $$.

za 34tc!

Cytat:
Ja pracuję na państwowym ale rozumiem, że z pracą problem może być, bo sama długo nie miałam i nie miał mi kto wychodzić
A neta w pracy nie mam bo ja w terenie pracuję więc jakby wyłączyli to się nie zwolnię z nudów czasami faktycznie narzekam na płacę, bo dają mi co raz więcej odpowiedzialności zawodowej a pomocy czy kasy żadnej. Żeby spokojnie pracować musiałam się sama ubezpieczyć od "błędów" więc dźwigają mi ciśnienie lekarza co mają o jedno zero w wypłacie więcej a nie mogą się ubezpieczyć ...
Nie chciałam Cię urazić. Wiadomo, że nie można wrzucić wszystkich do jednego worka, bo współczuję paniom w urzędach, które pracują na stanowiskach przeznaczonych w głównej mierze na kontakty z petentami. Ja niektórych petentów bym zabiła. Oparłam się na przykładzie szwagierki. Ja jej życzę jak najlepiej, ale nie wiem na cholerę państwu polskiemu takie stanowisko pracy, skoro ona potrafi 8h siedzieć w necie, bo nie ma nic do roboty.

Siedzę i się śmieję sama do siebie. Młody wyczynia takie cuda, że mi brzuch lata na prawo i lewo, ale tylko jak klikam na klawiaturze. W momencie jak przestaję, to cisza. Zaczynam klikać i znowu skacze jak szalony. Jakie te dzieciaczki są kochane.

Uciekam, do wieczora gaduły.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 14:52   #2846
xal
Zakorzenienie

A, po wizycie u lekarza, po badaniu an fotelu zauważyłam trochę krwi, ze sluzem, ale czerwone od krwi. Mam nadzieję to chwilowe, Axella chyba tak miała, jak do jutra nie przejdzie to się zacznę przejmować.
I jeszcze jedna niemiła niespodzianka, posiedziałam ze 2 dni po 15 minut z ryjkiem do slońca i mi się plamy na czole zrobiły chyba krem z filtrem 50 co miał być dla młodej stanie wśród moich kosmetyków w łazience.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
xal, mojemu małżowi w pracy powiedziała przełożona, że może wziąć na mnie opiekę. Ona niby mówiła, że na tydzień wystawia szpital, a o jeszcze jeden tydzień może przedłużyć lekarz prowadzący ciążę. Ale jak jest faktycznie, to nie wiem, bo się nie orientowaliśmy "u źródła". Spytam na wizycie za tydzień.

Nie chciałam Cię urazić.
A nie wiesz czy ta opieka to jest 100% czy 80%?

Spoko, nie czuję się urażona Ale faktycznie znam takie co to u nas pracują na miejscu (obsługa administracyjna) i mają wszelkie stronki plotkarskie w 1 paluszku, a na nk czy fb to aktywność widać tylko w godzinach pracy.

Stary 2013-04-22, 14:57   #2847
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Wiesz szłam z nastawieniem, że wszystko jest ok i mogę szaleć bo naprawdę w końcu czuję się dobrze, prócz tam standardowych dolegliwości ciążowych.
I wolałabym się nie bać przedwczesnego porodu.
Widocznie tak ma być, a nóż widelec może dłużej posiedzi
Ale torbę muszę spakować w tym tygodniu
No nie dziwię Ci się. Ale przynajmniej juz wiesz, ze mała jest bezpieczna. A nóż jak sie po oszczędzasz to będzie do terminu siedzieć. Ja też chyba muszę o mojej torbie pomyśleć. Pogoda ładna to mogę pranie zrobić. Ja mam wizyte w czwartek i tez się boję, że powie mi, że mała sie już gdzieś wybiera. Bo niby mam odpoczywać dużo ale jakoś tak mi ten czas leci, że nie mam kiedy. A dziś to jestem tak nieogarnięta, że szok. Stwierdziłam, że od jutra do czwartku większość czasu chce poleżeć żeby znów nie było.
Tż mnie naciska, że mamy na zakupy jechać, że obiecywałam, że jak pozwoli mi sie ruszyć to od razu. Chyba się trochę boi, że zostanie to na jego głowie. A Tu nie ma dobrego terminu,żeby nie musiał brać wolnego, żebyśmy zakupy zrobili dla małej i jeszcze od razu odwiedzili Diabli po leżaczek i poszli do tego dermatologa...

Laura

Stary 2013-04-22, 14:57   #2848
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Jestem na chwilę w domu, więc może uda mi się chociaż trochę nadrobić

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 14:59   #2849
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Co Ty mówisz, jakie niedużo? 234zł to dla mnie bardzo dużo $$.

za 34tc!
Na początku też tak sobie myślałam, ale chyba pogodziłam się z myślą, że już nie odzyskamy tej kasy. A teraz jak pomyślę to to może być np połowa ceny fotelika albo coś koło tego.

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
A, po wizycie u lekarza, po badaniu an fotelu zauważyłam trochę krwi, ze sluzem, ale czerwone od krwi.
Też tak miałam po ostatniej wizycie...

Laura

Stary 2013-04-22, 15:06   #2850
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję, że woda i dziecko to właśnie 10kg
dziecko waży przy porodzie ok 4, wody 1-1,5, łożyszko 0,5, ze dwa litry dodaktowej krwi, powiekszona macica z kilogram

tak liczyłam że poza tkanką tłuszczowa maksymalnie 10kg wychodzi
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości