|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
imionaaaa ...mój tż od lat chce syna Szczepana
może jak już się okaże że będzie chłopak to namówie go na inne imię, chociaż nawet się do niego rpzyzwyczaiłam ![]() a dla dziewczynki to mi się podoba Karolinka, Zuzia, Olga, Zosia. Haina i kilka innych te chyba najbardziej a tż żadne z tych się nie podoba ostatnio jakis cudem wymyśliliśmy Natalke i obu nam się spodobało a teraz to nie wiem co zrobimy jak będzie dziewczynka
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe my właśnie też chcieliśmy oryginalne ale nie też bez przesady .....
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#3423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba wierzyć, że będzie dobrze! |
|
|
|
|
#3424 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba- b. ładny brzusio
Doczytałam o tym raku, mam nadzieje że ta osoba z tego wyjdzie i wszystko się dobrze skończy Co do wagi to u mnie +1kg. Imion mamy kilka typów, ale poczekamy aż poznamy pleć i wtedy będziemy intensywniej myśleć ![]() Ja mam dziś bardzo zły dzień... ehh ostatnio płaczliwa jestem,głównie rycze z złości i bezsilności Dzisiaj kolejna osoba ogląda Nasz samochód więc mam nadzieje,ze go kupi... może chociaż jakaś 1 miła wiadomosć będzie w tym dniu ![]() Widzę, że Ktosiula i Ilona już po wizytach więc czekamy na relację dziewczyny;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-22 o 16:10 |
|
|
|
#3425 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba oby tej osobie udało się wrócić do zdrowia
Mya przykro, że musiałaś taka młodziutka, taką tragedię przeżywać Dzastin trzymam kciuki za pomyślne wiatry w sprzedaży Acelinka dzięki za rady, własnie nie pamiętałam co w razie pogorszenia można przyjmować podratowałam się rano łyżką miodu i czosnkiem póki co nie jest gorzej
|
|
|
|
#3426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Anulka, o ktorej masz wizytę?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3427 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3428 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzastin o 18:30
A smak czosnku to własciewie nawet lubie tylko ten smrodek nieszczęsny
|
|
|
|
#3429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3430 | |
|
Zakorzenienie
|
aja lubię czosnek, sosy czosnkowe i wszystko z nim związane
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA dostałam 6 dni wolnego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To musimy się wyrobić w tydzień z tymi postami żebym na II wątek się załapała kurdę, cieszę sie jak dziecko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
Mam to samo.. masakra jakaś, jak sobie o tym pomysle to niektóre przyczyny są tak bezsensowne..
|
|
#3431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spokojnie się wyrobimy w tydzień ![]() Hormony nam buzują...
|
|
|
|
#3432 |
|
Wtajemniczenie
|
super Ryba, należało Ci się
|
|
|
|
#3433 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze usg mamy już za sobą
maleństwo ma 8,5mm .... jak to gin powiedział tętna jeszcze nie widać.... może na kolejnym usg już usłyszę serduszko Po wizycie pojechaliśmy ze zdjęciem do mojej mamy..... strasznie się stresowałam....i nie potrzebnie....mama była zaskoczona ale mówi ,że coś czuła....myślałam,że będzie gadania.....trochę tylko pogadała,że nie mamy ślubu itd. powiedziała ,że jak urodzę to mamy przyjechać do niej ,żebym czasami się nie przemęczała ona się nami zajmie a my będziemy się cieszyć każdą chwilą z dzidziusiem ,że akurat będą święta to spędzimy je z nowym członkiem rodziny.... a jak poszliśmy na spacerek to już chciała kupować rzeczy dla maluszka bo zobaczyła sklep z ubrankami bo to troszkę jeszcze wcześnie na zakupy zadzwoniłyśmy do babci wszyscy szczęśliwi a tak się stresowałam
|
#3434 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie denerwuj się, jutro będzie lepiej.Cytat:
Rogala też planuję kupić, dobrze, że Ci się sprawdza.Cytat:
Cytat:
![]() Nie mam czasu przeczytać wszystkiego ale wpadłam Wam powiedzieć, że u Nas wszystko dobrze! Bąbel rośnie jak trzeba, ma 10 mm, piękny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy czy jakiś tam. Serducho bije jak szalone! Jestem spokojna i uśmiechnięta ![]() Zajrzę później, buziol!
|
|
#3435 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Pięknie ![]()
||
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ryba suuperrrr! Wolne ![]() A ja tam u Trele pipkę widze. Wydaję mi się , że to zdjęcie robione jest od dołu i centralnie pokazuje cipciaczka a z tyłu ma rąsie
|
|
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
no jakbym nie dostała to chyba bym się zwolniła i napisała do jakiejś gazety .
![]() Nie no cieszę się i aż nie mogę uwierzyć w to. potem nawet dał mi troche luzu w pracy najwięcej mam 3 dni pod rząd po 12 h w maju a czerwiec/lipiec/sierpień mogę zejść do kilku godzin tygodniowo ale wypłata wtedy jak mi wyliczył 400 zł wyjdzie brutto :/ więc pewnie odpuszczę. Umowy nie zmieni bo mu jest wygodniej tak jak jest choć o ciąży nie powiedziałam bo powiedział że robi redukcje etatu i na moje stanowisko będzie tylko dwie osoby z 3 czyli już w ogóle lipnie. Zostałam ja z jakimś chłopakiem, na którego mam alergie jak na Pieńkowską z DDtvn. I aż mnie z nadmiaru emocji głowa bardziej rozbolała :/
|
#3438 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wstawisz fotkę swojego bąbla? ;> Cytat:
kurdę muszę coś wszamać bo już 20 godzin nie jem ale z tego 6 godzin snu :P
|
|
#3440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
) Ale ja teraz nie moge sobie przypomniec jak na to patrzecWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3442 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko czy by Ci się chciało sądzić, to szybko by poszło, ale pewnie troche stresu by Cię to kosztowało. tez tej pieńkowskiej nie trawie, bogata zadufana laluśka ![]() wywaliłam cały ogromny wór ciuchów trzeba iśc na zakupy ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
ładnie proszę jeść, regularnie
|
||||||
|
|
|
#3443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3444 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo o tkmaxxie nie pomyślałam, ale nie lubię tego sklepu...dla mnie to taki wielki lumpeks Za taką cenę to bym też brała od razu Cytat:
oby jutro było lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
oby to był tylko chwilowy spadek formy... trzymam kciuki, żeby się sprzedał ![]() Cytat:
należy Ci się odpoczynek i wykorzystaj ten czas jak najlepiej Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3446 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Później chciałam anonimowo przejść przygotowania ślubne, więc z nowego konta sobie na nich pisałam, ale też powiązałam je niejako z pewnym publicznym zajęciem. To konto będzie wyłącznie do ciążowych spraw. Ale wywęszyć ze znajomych chyba nie wywęszył nikt, a przynajmniej nic o tym nie wiem ![]() Cytat:
Super Tydzień wolnego, aż pozazdrościć ![]() Cytat:
![]() Ja już po wizycie Mam założoną kartę ciąży. Lekarz pochwalił moją szyjkę że ponoć piękna . Troche się strachu najadłam bo podczas usg od razu pokazał mi pęcherzyk a w pęcherzyku nic... I kręci tym usg i kręci, mnie już trochę zimno.. po czym bach! 6 mm cudo z bijącym serduchem Aha, no i wg OM to 6t4d, a wg usg 6t3d więc prawie tak samo ![]() Po wizycie zadowoleni postanowiliśmy pojechać do KFC bo już byłam okropnie głodna no i nęcił mnie ten Twister, więc skusiłam się na B-Smarta z mini twisterem, ugryzłam... i ... oddałam TŻtowi ![]() Zjadłam frytki a na twistera patrzyłam tęsknie jak lądował w jego buzi... Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-04-22 o 18:22 |
|||
|
|
|
#3447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakby każdy lekarz się stresował z różnych ciążoowych spraw to myślę, że większość ciąż dałoby się uratować. Mnie denerwuje jak lekarz mówi : nic sie nie dzieje, proszę przyjść za 3 tygodnie. Dziekuje do widzenia.
Moja poprzednia ginekolożka tak powiedziała :/ tzn, cos na tej zasadzie. A teraz? wchodzę, a mój lekarz już wie że ja jestem w ciąży, otwiera karte pyta sie co i jak jak sie czuje, sprawdza wage ciśnienie, robi USG opowiada " o rusza się, ciekawe jak Go zmierze., macha do Pani rączką, tu jest głowka, tu nóżka.." no i potem mówi tylko jakie badania z lecić ew. jak nie trzeba to mówi nastepnym razem zlecimy to i to, ładne wg USG to ten tydzień wg om ten itd.. a potem miło dziekuje do widzenia. No ale co ja chciałam napisać.. no że takie olewackie podejście do pacjentki jest NAJGORSZE bo nigdy nie wiemy co nam jest? Mój internista nigdy sam z siebie nie powiedział na co jestem chora :/ zawsze antybiotyk zapisuje i tyle. a wydaje mi się że powinna mówić, choć uważam ją za bardzo dobrą lekarkę. Kupiłam se schabowego ;d co prawda malutki jest no ale głodna jestem ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę odgrzać gołąbkejsona mam jakiś superhiper pyszny chleb, zobaczymy co z niego za typ
|
|
|
|
|
#3450 |
|
Raczkowanie
|
ja byłam na usg byłam jakieś 3 minuty szybko kazał się rozebrać położyłam się zrobił usg przez brzuch ale nic nie mówił....potem powiedział,że macica jest w tyłozgięciu że jest widoczny pęcherzyk żółtkowy poszerzone swiatłko, tętna nie widać,przydatka prawa lewa bez zmian...zatoka douglasa wolna...nic mi to nie mowi..... a na usg w prawym dolnym rogu pisze tak:
G.A 5w4d EDD 19-12-2013 CZY TO JEST TYDZIEŃ CIĄŻY I TERMIN PORODU BO LEKARZ NIC NIE POWIEDZIAŁ
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.

może jak już się okaże że będzie chłopak to namówie go na inne imię, chociaż nawet się do niego rpzyzwyczaiłam 

Chociaż Jula, Ula to podobne
Ślub 25.08.2012
podratowałam się rano łyżką miodu i czosnkiem
póki co nie jest gorzej

masakra jakaś, jak sobie o tym pomysle to niektóre przyczyny są tak bezsensowne..

za dzisiejsze wizyty!
za wizyte paulinaizabela

oby jutro było lepiej