Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-22, 18:13   #2701
Niunia20
Rozeznanie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

ja mogę wypisać co mam z wyprawki trochę przez te 4 dni nadrobiłam choć i tak nie jest dużo...
więc
z ciuszków 56 większość używanych tylko kilka nowych
body krótki rękaw 9 szt
śpiochy 1 szt
pajace 4 szt
spodenki 1 szt
kaftaniki 3 szt
połśpiochy 1 szt
komplet na wyjście ze szpitala 1 szt

z ciuszków 62 używane i nowe
body krótki rękaw 9 szt
śpiochy 1 szt
pajace 4 szt
spodenki 3 szt
kaftaniki 3 szt
połśpiochy 1 szt

koszulki na krótki 3 szt
rampersy 2 szt
bluzki na długi rękaw
3 szt
sweterki 3 szt
do tego ze 4 śliniaki z 8 par skarpet 2 pary łapek niedrapek i 3 czapeczki jak widzicie z 56 mam niezłe braki.... najgorsze jest to że nie mam wcale body odpinanych po całej długości

z akcesoriów
mam
1 cienki kocyk
7 pieluch tetrowych
1 pieluchę flanelową
1 paczkę małą pampersów
2 paczki wkładów bella mama to dla mnie

w tym tygodniu chcę dokupić wanienkę pieluchy flanelowe szczotkę do włosów chociaż moje to się raczej łyse urodzi cążki nożyczki termometr do kąpieli rożek
w kolejnych tygodniach butelki miałam teraz kupić ale chyba sie wstrzymam, smoczki, termoopakowanie, klipsy do smoczków, myjkę do butelek łóżeczko materac pościel ręczniki kocyk cienki i gruby przewijak. w czerwcu wózek laktator ręczny sterylizator
rzeczy apteczne dla mnie i kosmetyki dla dziecka powoli jak tylko będą w aptece w promocjach teraz czekam na emolium emulsje 500 ml za 40 zł
z ciuszków 56 planuję dokupić
body rozpinane po długości na długi i na krótki rękaw po 5 szt koszulki na krótki rękaw 5 szt śpiochy pajace półśpiochy po 3 szt
Stary 2013-04-22, 18:14   #2702
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
no to Kochana, pisz, czytaj, nadrabiaj bo my tu nie tylko plotkujemy, my tu też o poważnych sprawach gaworzymy

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Kluseczko, masz racyję
ale zanim mój mózg ciążowy się rozpędzi to wpierw się wściekam a potem zapominam, co też ja chciałam rzec [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------
?
Czarusia..powinnam se teraz rozpłakaś po tej kluseczce, ale mnie rozśmieszyłaś

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:16   #2703
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Dzis bylam z szwagierka na zakupach i widzialam butki na koturnie 30% taniej Co rzadko zdarza sie w takich sklepach nawet rozmiar byl moj ale wydaje mi sie ze za msc ewentualnie 2 nie dam rady chodzic w takich butach. A Co wy myslicie o butach na koturnie w zaawansowanej ciazy?
ja bym nie dała rady na wysokim, czy szpilce czy koturnie.
musi być teraz wygodnie, stabilnie, by się nie stracić równowagi, bo nam się przez brzuch zmienił środek ciężkości

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Czarusia..powinnam se teraz rozpłakaś po tej kluseczce, ale mnie rozśmieszyłaś
nie płakaj, śmiejmy się i w dooopie z wyzywaniem nas od grubasków i innych hipciów. Po porodzie będziem laski jak się patrzy
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:18   #2704
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arricia29 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! chcialabym zebyscie napisaly w skrocie na jakim etapie przygotowac jestescie? mianowicie bede tez mama sierpniowa, i poza paroma body nie mam jeszcze nic ;p a przegladam wasz watek i chyba pasowaloby zebym zabrala sie porzadnie za przygotowywania! macie juz wozek? lozeczko? wanienke? wyprawke?

ps: prosze przy okazji o dopisanie mnie do listy mam sierpniowych! Termin porodu 18.08.2012 Chlopczyk ;D
O, chłopczyk. Ci są u nas mile widziani

Co do wyprawi to ja mam powiedźmy 1/3 rzeczy z mojej magicznej listy. Te "największe": wózek, łóżeczko, materac kupiliśmy w zeszłym tygodniu, a mamy już 30 tc więc na wszystko jest czas Mamy kilka ubranek, ale to garstka, dwie butelki TT, cieniutki kocyk, pieluchy tetrowe i flanelowe, dwa śliniaczki, dwie łapki niedrapki (dwie pary ), dwa ręczniki kąpielowe z kapturkiem i dla mnie koszule do szpitala i jedną z lumpka do samego porodu i to w sumie tyle. W połowie maja po wypłacie chcę kupić smoczki, wanienkę, kocyki, rzeczy z działu higiena i kąpiel (szczotka, cążki do paznokci itd.) troszkę ciuszków i całą wyprawkę dla mnie do szpitala (wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe, podpaski itd.)
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   

Edytowane przez Anulka_p
Czas edycji: 2013-04-22 o 18:21
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:20   #2705
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
ja mogę wypisać co mam z wyprawki trochę przez te 4 dni nadrobiłam choć i tak nie jest dużo...
więc
z ciuszków 56 większość używanych tylko kilka nowych
body krótki rękaw 9 szt
śpiochy 1 szt
pajace 4 szt
spodenki 1 szt
kaftaniki 3 szt
połśpiochy 1 szt
komplet na wyjście ze szpitala 1 szt

z ciuszków 62 używane i nowe
body krótki rękaw 9 szt
śpiochy 1 szt
pajace 4 szt
spodenki 3 szt
kaftaniki 3 szt
połśpiochy 1 szt

koszulki na krótki 3 szt
rampersy 2 szt
bluzki na długi rękaw
3 szt
sweterki 3 szt
do tego ze 4 śliniaki z 8 par skarpet 2 pary łapek niedrapek i 3 czapeczki jak widzicie z 56 mam niezłe braki.... najgorsze jest to że nie mam wcale body odpinanych po całej długości

z akcesoriów
mam
1 cienki kocyk
7 pieluch tetrowych
1 pieluchę flanelową
1 paczkę małą pampersów
2 paczki wkładów bella mama to dla mnie

w tym tygodniu chcę dokupić wanienkę pieluchy flanelowe szczotkę do włosów chociaż moje to się raczej łyse urodzi cążki nożyczki termometr do kąpieli rożek
w kolejnych tygodniach butelki miałam teraz kupić ale chyba sie wstrzymam, smoczki, termoopakowanie, klipsy do smoczków, myjkę do butelek łóżeczko materac pościel ręczniki kocyk cienki i gruby przewijak. w czerwcu wózek laktator ręczny sterylizator
rzeczy apteczne dla mnie i kosmetyki dla dziecka powoli jak tylko będą w aptece w promocjach teraz czekam na emolium emulsje 500 ml za 40 zł
z ciuszków 56 planuję dokupić
body rozpinane po długości na długi i na krótki rękaw po 5 szt koszulki na krótki rękaw 5 szt śpiochy pajace półśpiochy po 3 szt
no już trochę tego jest
u mnie pozostaje sfinalizowanie pieluch, butelek, materaca, łóżeczka, środków higienicznych dla mnie i Synka, no i jeszcze staniki "karmiące" i parę jakiś pierdółek.
Dodatkowo muszę przejrzeć po raz enty ciuszki, bo brakuje mi napewno śpiochów

ale prawie wszystkie wymienione rzeczy mam już upatrzone, spisane u kogo co kupuję i z drobnicy to ze 3 paczki mnie wyjdą, bo nie wszystko u jednego sprzedawcy

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-04-22 o 18:21
Stary 2013-04-22, 18:20   #2706
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym nie dała rady na wysokim, czy szpilce czy koturnie.
musi być teraz wygodnie, stabilnie, by się nie stracić równowagi, bo nam się przez brzuch zmienił środek ciężkości

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

nie płakaj, śmiejmy się i w dooopie z wyzywaniem nas od grubasków i innych hipciów. Po porodzie będziem laski jak się patrzy
my juz teraz jesteśmy laski...ale z brzuchami a po porodzie to już wogole

PS. Kółko wzajemnej adoracji heheheh

28.07.2013r.
Stary 2013-04-22, 18:24   #2707
czarownica1
Zakorzenienie

już mi się przypomniało o co miałam rano pytać

ja jestem zdecydowana na butelki TT prawie od samego początku, ale ...

czy mam kupić 2 butelki antylkolkowe, czy jedna zwykła jedną kolkę? Na start kupuję 15o ml, jak będzie trzeba to dokupię, bo może moje dojarki będą miały dużo mleka i nie będzie potrzeba
Stary 2013-04-22, 18:24   #2708
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki.

Mam dzisiaj mega stres- rano na papierze zobaczyłam kropeczkę krwi- wielkości głowki od szpili
Nie wiem o co chodzi. Do tej pory wszystko ok, w środku też "czysto"- obserwuję Młody kręci się niesamowicie i to mnie uspokaja. Kurczę, kurczę, kurczę
Obserwuj się, może to tylko jakieś obtarcie tak jak dziewczyny piszą ! Na pewno wszystko dobrze !

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!To co przechodze po tej glukozie to jakaś masakra!!!Wytrzymałam aż do drugiego badania!I w drodze do domu się zaczeło!Wymiotuje wszystkim co zjem lub pije!Dopiero teraz małymi łyczkami wypiłam pół kubka gorzkiej herbatyi póki co już pół godziny nie miałam spotkania z toaletą!Czy któraś też tak miała?Bo już sama nie wiem czy to przez glukoze czy może wczoraj coś zjadłam co mogło mi zaszkodzić a glukoza to tylko spotęgowała????
Ojjjj współczuję, chyba najgorzej z nas wszystkich przeszłaś glukozę. Możliwe, że to przez glukozę, jak najbardziej !

Cytat:
UFF nadrobiłam....
EN..a nie zagoiłaby mu się prędzej jakby sobie ją lizał...podobno psiaki mają coś w tej swojej ślinie...
Nie przejmuj się faceci tak czasem palną, nie pomyślą, ze komuś przykrość sprawią....

jaki szpicBezk jak ta lala
PS. Ładne majty możesz konkurować z Tweed:P
No jak byłam z nim w zeszły pon u weta to powiedział, że najlepiej żeby sobie ją lizał i tak dalej i żeby normalnie chodził na spacery. I tak zrobiliśmy, ale że to taka głębsza rana to chyba mu się dostała jakaś bakteria i ropa się zaczęła tworzyć (domniemuje, bo po paru dniach pies znowu przestał na łape w ogóle stawać), więc teraz to już lekarstwa wkroczyły i skarpetki Tżta na to bo inaczej nigdy nie dojdzie się z tym do ładu..

A za majty dziękuję, też je lubię, ale jednak na moim chudszym tyłku hahaha

Cytat:
czesc dziewczyny! chcialabym zebyscie napisaly w skrocie na jakim etapie przygotowac jestescie? mianowicie bede tez mama sierpniowa, i poza paroma body nie mam jeszcze nic ;p a przegladam wasz watek i chyba pasowaloby zebym zabrala sie porzadnie za przygotowywania! macie juz wozek? lozeczko? wanienke? wyprawke?

ps: prosze przy okazji o dopisanie mnie do listy mam sierpniowych! Termin porodu 18.08.2012 Chlopczyk ;D
Witaj z nami !
Odnośnie wyprawki, a termin ostatni mam wyliczony na 14.07- ja mam tylko i wyłącznie ubranka, a to i tak za mało niz potrzebuje. Do tego mam obiecane łóżeczko, podgrzewacz do butelek. Ale nic więcej nie mamy i póki co czekamy do konca czerwca praktycznie z wiekszymi wydatkami bo krucho u nas z kasą. Torbę jakoś sklecę wiadomo wcześniej, ale wózek, fotelik do samochodu itp zdecydowanie na sam koniec zostawiamy, bo nie mamy wyjścia. Więc nie jesteś sama, a jednak masz dużo więcej czasu w porównaniu do mnie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Wróciłam.
Boże jak ja się zasapałam
Wyleciałam z domu jak z procy, pełna energii i mknęłam takim normalnym swoim dość żwawym tempem z dobre 15 minut i .... nagle zaczęło mi się słabo robić i w głowie kręcić
Już chyba trzeba trochę wolniej spacerować
A tak poza tym to miałam wrażenie, że ludzie się na mnie gapią jak na zjawisko jakieś-brzucha wielkiego nie widzieli?

Tu można, ale wyjdź człowieku na miasto to gapią się jak na dziwoląga
Wyobraziłam sobie jak wybiegasz pełna energii i wracasz zasapana jak koń po wyścigu.. w sumie nie tylko wyobraziłam, co przypomniałam sobie siebie z dzisiaj tylko z południa
Na mnie też się tak gapią, nie wiem- czuję się jakbym była pierwszą kobietą w ciąży co najmniej

Cytat:
a ja dziś usłyszałam od Teściowej: pokaż się grubasku
a potem dobiła mnie moja Mama, która znajomej powiedziała, że nie wysiadam z samochodu bo jestem tak gruba że mi ciężko
obie żartem to powiedziały ale kurza dooopa moja wrażliwość podparta burzą hormonów nie zna się na żartach
No takie komentarze mimo wszystko podświadomie gdzieś bolą i wiem to sama po sobie. Nie przejmuj się, wszystkie się kulamy !

Cytat:
To mnie teściowa wczoraj powitała identycznie
Ale no co zrobić jak ma rację

A mąż wczoraj naśmiewał się ze mnie do swojego brata, że jak leżę i chcę usiąść to robię to jak TAKI GRUBY CZŁOWIEK No subtelny ten mój ukochany

A później stwierdził, że ja nic nie przytyłam tylko brzuszek mi rośnie
I jeszcze mnie pyta:
- A ty dalej robisz sobie te zdjęcia co tydzień?
- Robię i później jak urodzę też będę robić żeby udokumentować jak wracam z powrotem do formy
- Eee to dwa zdjęcia może zdążysz cyknąć i już!
-

On mnie chyba naprawdę kocha skoro nie widzi jak ja przytyłam
Ma wiarę w Ciebie, to się chwali
mój to ciągle tylko do mnie grubasku mówi, a jak mówię dzisiaj, że schudłam troszkę przez zdrowe jedzenie to prawie, że się na mnie wydarł, że nie przytyłam a potem się śmieje, że się kulam jak piłka.

Cytat:
Niestety, część mojego poczucia humoru zabił jeden plemnik, który wywołał tę burzę hormonów + dowalił mi kg
Ja Ci powiem, że miałam wczoraj podobną rozmowę z Tżtem jeżeli chodzi o sens.
Mówię do niego, że mały mnie kopie po żebrach i że to "przez" niego mam już 1kg w brzuchu, a on do mnie:

"Moja droga, ja wlałem w Ciebie może z 1g, nie moja wina, że masz zdolność przerobienia tego na kilogramy"

Idę zaraz robić obiadek i ciastka kruche Tżtowi.
W ogóle to gdzie dzisiaj Margosia? Szuka zaginionego Męża czy jak? czy może wyszła na słonce i jej się spodobało?

Przyjechał ojciec Tżta z lekarstwami dla psa i daje taki spray na tą ranę.. a ja mu mówię, że mu moczę tak samo w szarym mydle, bo ma właściwości odkażające i wyciąga ropę i do tego ma maść antybiotykową. A ten do mnie, że absolutnie, że tylko to, bo tak LEKARZ POWIEDZIAŁ. Stwierdziłam, że nie będę z nim nawet dyskutować na ten temat tylko będę robiła tak samo to co do tej pory, bo psu to przynosi ulgę i inny lekarz TEŻ TAK POWIEDZIAŁ. Nie mam siły
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:28   #2709
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

gratuluję 100dniówek i kolejnych tygodni!
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
nie zdążyłam wrócić do pracy i mnie wkurzyli
każdego dnia mam robić raporty co robiłam wkurza mnie ten szef
i to już od dziś te raporty
11 dni w maju? to całkiem nieźle.. jak przetrwaćjeszcze teraz to może i dla kasy faktycznie warto.. ale czy dla zdrowia twojego??:

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

I czy zamierza któraś chustować???
my zamierzamy, ale zobaczymy co Mały na to

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Uf, dotarłam
gratulacje!

Cytat:
Dzwoniłam do endo i moje TSH wynosi 0,88

Było 4,6!
wo, ładny spadek. SUper

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Jaka teściowa bezczelna w ogóle

Co do teściowych... moja dzwoniła dzisiaj do mnie a ja jej ustawiłam piękny dzwonek http://www.youtube.com/watch?v=ZvCI-gNK_y4

Niestety mąż słyszał i się na mnie obraził trochę

Po dzisiejszym USG Kubuś nadal jest Kubusiem a waży grubas już pół kilo
gratulacje wizyty

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
hejo Dziewczyny znacie jakis uzytkowników na allegro gdzie można kupić praktycznie wszystko dla niemolaka, za jednym razem? wczoraj któraś pisała o r_p77 ale nie ma tam niektórych rzeczy....
a powiedzcie jaki proszek kupujecie jeelp, czy dzidzius
ja kupowałąm u gapa_kids sporo rzeczy, kilka pewnie jeszcze u r_p77 dokupię

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A no i jeszcze w jednej kwestii muszę się pożalić-
<przytul> nie znoszę takich wrzut. Nie przejmuj się!

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!To co przechodze po tej glukozie to jakaś masakra!!!Wytrzymałam aż do drugiego badania!I w drodze do domu się zaczeło!Wymiotuje wszystkim co zjem lub pije!Dopiero teraz małymi łyczkami wypiłam pół kubka gorzkiej herbatyi póki co już pół godziny nie miałam spotkania z toaletą!Czy któraś też tak miała?Bo już sama nie wiem czy to przez glukoze czy może wczoraj coś zjadłam co mogło mi zaszkodzić a glukoza to tylko spotęgowała????
biedacttwoooooo

Cytat:

witamy w naszym gronie

Dzoan: tak można gratulować lenistwa mój organizm odmówił współpracy w kwestii pracy, także w poprzednim tygodniu zostałam przez lekarza wysłana na l4. ale 29 tygodni przepracowałam uczciwie.

a w pracy dzisiaj zamiast godzinkę zeszło mi 4h. ale już wszystko właściwie załatwiłam

Oliath
: gratki z kredytem!

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

aaaaaa i to promo w smyku... nic mamie nie powiem, bo aż szkoda.. w sobotę kupiła matę Igorkowi:
http://www.smyk.com/tiny-love-maly-o...y-dla-dzieci-p

jest extra.. no ale w pierwszej cenie kupiła( eh eh

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:28   #2710
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
brzmi zachecajaco dzieki za przywitanie i tez ide odpoczac, gra o tron nowy odcinek!

Aha i musze tu jeszcze jakies informacje pouzupelniac... chwila chwila gdzie tu sa "ustawienia".... :P hihi
oo zauwazylam ze jestes z Krakowa,z kąd dokladniej?
Cytat:
;D dobrze ze ten niziołek ma tylko drasniecie na twarzy... on jest moim ulubionym bohaterem ;D a wiecie ze kobiety w ciazy nie powinny spedzac wiecej niz 4 godzinny dziennie przy komputerze? tylko jak tu nie spedzac jak tyle rzeczy to ogarniecia!
Aaaa jakbym miala patrzec co mozna a co nie to bym wogole nic nie jadła pila i z domu nie wychodzila... oczywiscie w miare zdrowego razsadku..

En no Margos chyba faktycznie szuka meza... chodziaz ona.. nie? to jeszcze nie teraz.. napewno nie pojechala na porodowke!??hehehe

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:29   #2711
Neni1984
Zakorzenienie

Ja już się chwaliłam, że mam większość wyprawki Z grubszych rzeczy to łóżeczko muszę kupić.
A po przemyśleniu zrezygnowałam z zakupu rożka, pościeli do łóżeczka, podgrzewacza do butelek, sterylizatora, butelek (mam 1 na początek), pieluch flanelowych.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-04-22 o 18:32
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:35   #2712
madi82
Zakorzenienie

Margoś męża znalazła wczoraj
Ale gdzie się dziś ona podziewa???
Chyba od rana jej nie widziałam....może się zestresowała włóczykijem i pognała na porodówkę.....wiem kiepski żart...ale MARGOSIA.....ma ktos nr na jej toster?

28.07.2013r.
Stary 2013-04-22, 18:35   #2713
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Wyobraziłam sobie jak wybiegasz pełna energii i wracasz zasapana jak koń po wyścigu.. w sumie nie tylko wyobraziłam, co przypomniałam sobie siebie z dzisiaj tylko z południa
Na mnie też się tak gapią, nie wiem- czuję się jakbym była pierwszą kobietą w ciąży co najmniej

Ja Ci powiem, że miałam wczoraj podobną rozmowę z Tżtem jeżeli chodzi o sens.
Mówię do niego, że mały mnie kopie po żebrach i że to "przez" niego mam już 1kg w brzuchu, a on do mnie:

"Moja droga, ja wlałem w Ciebie może z 1g, nie moja wina, że masz zdolność przerobienia tego na kilogramy"

To dobrze sobie wyobraziłaś
Dobrze to ujęłaś. Wcześniej nosiło się płaszcz to ten brzuchol mniej było widać, a dziś to miałam wrażenie, że jestem atrakcją miasta

Atrakcją będę też później, bo TŻ znów mnie po browary wysyła

Rozmowa z TŻ
A teścia olej. A co Twój TŻ na to?
Stary 2013-04-22, 18:38   #2714
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej Melduję się i spróbuję Was trochę nadrobić Słoneczne uściski z Jastarni
Dziś obłaziliśmy miasteczko, a teraz małż śpi, a ja z Wami trochę popiszę Jest super, odpoczwamy, Filip szaleje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3793.jpg (97,4 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3803.jpg (43,6 KB, 48 załadowań)

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:39   #2715
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dziś obłaziliśmy miasteczko, a teraz małż śpi, a ja z Wami trochę popiszę Jest super, odpoczwamy, Filip szaleje
Nie tylko Filip szaleje
Fajne fotki!!!
Ahh zazdroszczę
Stary 2013-04-22, 18:40   #2716
Charlize89
Rozeznanie

Hey, to mój pierwszy post w tym wątku.
Od zeszłego tygodnia chorowałam na zapalenie krtani a potem to już nie wiem w co się przerodziło. Gorączka, ból gardła, kichanie itd....
Zaraził mnie TŻ, ojciec i "kochana" teściowa

Cały czas czytałam was przez telefon, więc jestem na bieżąco.
Dziękuję dziewczyną, które broniły mnie przed skreśleniem Neni, Oliath, Fiazo jeśli kogoś pominęłam to przepraszam. Miło mi, że mnie kojarzycie.
Staram się jak najwięcej udzielać, ale czasem to nie wychodzi. Ciężko tak się wkręcić do was, jesteście od początku, macie swoje sprawy i już się trochę znacie.

W zeszłym tygodniu przyszła paczka z łóżeczkiem, stoi skręcone w pokoju dziennym i czeka aż przemeblujemy z TŻ sypialnie. Od szwagierki dostałam ubranka, głównie pajacyki, body, kaftaniki ale tego mi najbardziej trzeba.

To na razie tyle, będę się starała pisać na bieżąco.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:40   #2717
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
szalona Kejt
Boszzzz jakie piękne widoki!!!
Czemu nam to robisz????
Pięknie fruwasz z Fifim

28.07.2013r.
Stary 2013-04-22, 18:42   #2718
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Od zeszłego tygodnia chorowałam na zapalenie krtani a potem to już nie wiem w co się przerodziło. Gorączka, ból gardła, kichanie itd....

Dziękuję dziewczyną, które broniły mnie przed skreśleniem Neni, Oliath, Fiazo jeśli kogoś pominęłam to przepraszam. Miło mi, że mnie kojarzycie.
Staram się jak najwięcej udzielać, ale czasem to nie wychodzi. Ciężko tak się wkręcić do was, jesteście od początku, macie swoje sprawy i już się trochę znacie.

W zeszłym tygodniu przyszła paczka z łóżeczkiem, stoi skręcone w pokoju dziennym i czeka aż przemeblujemy z TŻ sypialnie. Od szwagierki dostałam ubranka, głównie pajacyki, body, kaftaniki ale tego mi najbardziej trzeba.

Hej
Stary 2013-04-22, 18:45   #2719
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość

Ja też Cię broniłam:P
Nie martw się to nie jest tak, ze jakoś super się znamy bo jak wdac gadamy tu poważnie i o totalnych głupotach...więc wbijaj jak tylko chcesz...my jestesmy przyjazne otoczeniu

28.07.2013r.
Stary 2013-04-22, 18:47   #2720
d0tkaaa
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

ogladacie mozgo-j e b a na tvn? hahahah

Zuza

Razem
Stary 2013-04-22, 18:53   #2721
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
O, chłopczyk. Ci są u nas mile widziani
Jak cię zaraz huknę! A dziewczynki to nie?

Cytat:
Przyjechał ojciec Tżta z lekarstwami dla psa i daje taki spray na tą ranę.. a ja mu mówię, że mu moczę tak samo w szarym mydle, bo ma właściwości odkażające i wyciąga ropę i do tego ma maść antybiotykową. A ten do mnie, że absolutnie, że tylko to, bo tak LEKARZ POWIEDZIAŁ. Stwierdziłam, że nie będę z nim nawet dyskutować na ten temat tylko będę robiła tak samo to co do tej pory, bo psu to przynosi ulgę i inny lekarz TEŻ TAK POWIEDZIAŁ. Nie mam siły
Wiesz co spróbuj rivanol. On odkaża, ściąga ropę i goi rany. Naprawdę fajna sprawa. Ja przy koniach to stosuję jako okłady na rany, ale myślę, że moczenie też będzie ok.

Moooje plecy!
Muszę się wziąć i spisać co mam, a czego brakuje. Jutro pani wysyła wózek więc w śr powinien być
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:55   #2722
Niunia20
Rozeznanie

a dziewczyny zostawiacie sobie coś do kupienia w prezencie przez innych np znajomych z pracy??

ja odłożyłam zakup maty edukacyjnej, leżaczka bujaczka FP i karuzeli do łóżeczka jeśli nikt nie kupi to dokupię później ale wiem że u tż w pracy zawsze sie składają to pewnie na matę edukacyjną u mnie w pracy na karuzelę a leżaczek bujaczek chyba chrzestny będzie stawiał o ile małemu damy na imię JAŚ... a ja jeszcze nie wiem jak będzie mały miał na imię teraz mamy Kacper Mateusz Łukasz i Wiktor...
mały będzie miał 1 dziadka więc dumny mój tatuś chce sponsorować wózek a mama dokupuje inne przydasie chociaż wiem że na wózek też odkłada.... pewnie będą się kłócić
od teściowej nie dostaliśmy i pewnie nic nie dostaniemy ale wystarczy ze na nią codziennie muszę patrzeć i jest mi niedobrze więc nic od niej nie chcę i lepiej byłoby gdyby nic nie kupowała nie musiałabym tego używać.....
ostatnio żeby mi poprawić humor zaczęła opowiadać jaki to program oglądała o kobiecie która rodziła i lekarze...... i tu jej przerwałam powiedziałam że nie muszę tego słuchać i wyszłam.będzie mnie baba straszyć.....
teraz robimy remont w jej mieszkaniu bo z nią mieszkamy i ktos się zapytał czy nam pomaga finansowo i co powiedziała chcą to niech robią... a zaraz tż ma jej pokój remontować i powinien jej powiedzieć chcesz to sobie rób...ale nie chcę się wtrącać i jeszcze z nim kłócić ale moim zdaniem nie powinien kiwnąć palcem bo kuchnia kosztowała nas 700 zł elektryka 700 hydraulika 1000 zł a ona nawet złotówki nie dała....jeszcze się teraz rządzi w kuchni i robi po swojemu.... a tak slicznie biało zielono było a teraz mam na ścianie brązowy zegarek na szafce niebieskie radio żółtą solniczkę i niebieską ceratę jej gust kolorystyczny mnie powala...wspomnę po raz n-tyże ona ma 24m2 a my 12 we trójkę wrrrrrrrrrrrrrrrrr

ufffff musiałam sobie ulżyć....
Stary 2013-04-22, 18:59   #2723
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Witaj
Ja mam TP na 17.08.2013 to jesteśmy na podobnym etapie.
Ciagle mi sie wydaje ze mam jeszcze dużo czasu. Zamierzam zacząć kupować w okolicach 30 tc. Bedą to zakupy przez internet więc pójdzie sprawnie. Wózek kupię w połowie lipca bo nie chce nim zagracac mieszkania teraz. Mam trochę ciuszkow i laktator na dzień dzisiejszy

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Dzis bylam z szwagierka na zakupach i widzialam butki na koturnie 30% taniej Co rzadko zdarza sie w takich sklepach nawet rozmiar byl moj ale wydaje mi sie ze za msc ewentualnie 2 nie dam rady chodzic w takich butach. A Co wy myslicie o butach na koturnie w zaawansowanej ciazy?
Zależy jaki wysoki koturn, ja bardzo lubię jak jest stabilny. Pare razy poszłam do pracy w balerinkach i to nie dla mnie bolą mnie stopy i kręgosłup od plaskich butów, nie mówiąc juz o chodzie kaczuchy

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 19:04   #2724
d0tkaaa
Zakorzenienie

jak ktoras by chciala...
dla chłopca,ladne rzeczy he
http://allegro.pl/wyprawka-dla-ksiec...175659204.html

http://allegro.pl/p75-mega-wyprawka-...177841962.html

i ta aukcja mi sie podoba ale pewnie i tak nie skorzystam -dla dziewczynki :
http://allegro.pl/juz-wiosna-modna-c...175990865.html

Zuza

Razem
Stary 2013-04-22, 19:05   #2725
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hmm moze jakas ceratka z gumką?
ceratka nie oddycha - ja kupiłam coś takiego: http://allegro.pl/oddychajacy-wodood...190875809.html

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
No przecież, są i nasze najgrubsze na wątku
strach pomyśleć, jak wyglądają te szczuplejsze

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
a powiedzcie jaki proszek kupujecie jeelp, czy dzidzius
ja "poszłam w" płyny - kupiłam Bobini i Białego Jelonka

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
zrobiłam sobie pycha zupę meksykańską, wersję bezmięsną i umrę z rozkoszy zaraz w prawdzie to zimowa zupa bardziej, ostra wersja tak mnie rozgrzała, że aż mi pot po plecach leci
przepis! przeeeeepis! przeeeeeeeeeeeeeeeepis! porszę

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 19:06   #2726
misiaczka555
Wtajemniczenie

Za godzinke kończę prace

Niunia tez pomyślałam o znajomych z pracy, dlatego mate jeśli nikt nie da w prezencie kupię z 2 tyg po porodzie. Z lezaczkiem to mam problem bo chce z niego korzystać juz od początku ( mozna?) więc chyba nie będę czekać poza tym ja chce hustaweczke co by Maja nie potrzebowała mnie do bujania hehe

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-04-22, 19:11   #2727
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
a dziewczyny zostawiacie sobie coś do kupienia w prezencie przez innych np znajomych z pracy??

ja odłożyłam zakup maty edukacyjnej, leżaczka bujaczka FP i karuzeli do łóżeczka jeśli nikt nie kupi to dokupię później ale wiem że u tż w pracy zawsze sie składają to pewnie na matę edukacyjną u mnie w pracy na karuzelę a leżaczek bujaczek chyba chrzestny będzie stawiał o ile małemu damy na imię JAŚ... a ja jeszcze nie wiem jak będzie mały miał na imię teraz mamy Kacper Mateusz Łukasz i Wiktor...
mały będzie miał 1 dziadka więc dumny mój tatuś chce sponsorować wózek a mama dokupuje inne przydasie chociaż wiem że na wózek też odkłada.... pewnie będą się kłócić
od teściowej nie dostaliśmy i pewnie nic nie dostaniemy ale wystarczy ze na nią codziennie muszę patrzeć i jest mi niedobrze więc nic od niej nie chcę i lepiej byłoby gdyby nic nie kupowała nie musiałabym tego używać.....
ostatnio żeby mi poprawić humor zaczęła opowiadać jaki to program oglądała o kobiecie która rodziła i lekarze...... i tu jej przerwałam powiedziałam że nie muszę tego słuchać i wyszłam.będzie mnie baba straszyć.....
teraz robimy remont w jej mieszkaniu bo z nią mieszkamy i ktos się zapytał czy nam pomaga finansowo i co powiedziała chcą to niech robią... a zaraz tż ma jej pokój remontować i powinien jej powiedzieć chcesz to sobie rób...ale nie chcę się wtrącać i jeszcze z nim kłócić ale moim zdaniem nie powinien kiwnąć palcem bo kuchnia kosztowała nas 700 zł elektryka 700 hydraulika 1000 zł a ona nawet złotówki nie dała....jeszcze się teraz rządzi w kuchni i robi po swojemu.... a tak slicznie biało zielono było a teraz mam na ścianie brązowy zegarek na szafce niebieskie radio żółtą solniczkę i niebieską ceratę jej gust kolorystyczny mnie powala...wspomnę po raz n-tyże ona ma 24m2 a my 12 we trójkę wrrrrrrrrrrrrrrrrr

ufffff musiałam sobie ulżyć....
Ehh no tak często bywa, że z rodziną to najlepiej na zdjęciu
Dlatego cieszę się, że mieszkamy u siebie

A co do pierwszej części - my nic nie zostawiliśmy jakoś specjalnie dla innych. U mnie w pracy raczej się nie zrzucą, bo jestem na L4 od bardzo dawna, więc jakoś to przejdzie bokiem-tak myślę. TŻ u siebie pracuje niedawno i nie wiem jakie tam są zwyczaje, ale wątpię, że coś nam kupią.
Bujaczek kupiła nam moja mama, matę dostaniemy w spadku, a karuzelę kupiliśmy my
Ale myślę, że spokojnie coś wymyślimy jak ktoś się nagle zaproponuje
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Witaj
Ja mam TP na 17.08.2013 to jesteśmy na podobnym etapie.
Ciagle mi sie wydaje ze mam jeszcze dużo czasu. Zamierzam zacząć kupować w okolicach 30 tc. Bedą to zakupy przez internet więc pójdzie sprawnie. Wózek kupię w połowie lipca bo nie chce nim zagracac mieszkania teraz. Mam trochę ciuszkow i laktator na dzień dzisiejszy

Zależy jaki wysoki koturn, ja bardzo lubię jak jest stabilny. Pare razy poszłam do pracy w balerinkach i to nie dla mnie bolą mnie stopy i kręgosłup od plaskich butów, nie mówiąc juz o chodzie kaczuchy
Zakupy przez neta to fajna sprawa
W 2-3 dni można wszystko na spokojnie kupić, a potem tylko przyjmować kurierów
Ale polecam zrobić sobie wcześniej listę i nad każdym produktem się pochylić-wybrać konkretną markę, rodzaj, ilość itp., bo to jest najtrudniejsza część kompletowania wyprawki. Później to łatwizna i sama przyjemność- siedzisz i klikasz

A co do butów-po stokroć wolę koturny niż płaski obcas. Balerinki mam i omijam.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-04-22 o 19:15
Stary 2013-04-22, 19:12   #2728
misiaczka555
Wtajemniczenie

Ja mam jakieś skrzywienie psychiczne z ubraniami dla małej. Nie kupilabym gotowych wyprawek bo najzwyczajniej w świecie mam radoche z wyboru każdego ubranka. Przeglądam z każdej strony i cieszę sie jak glupol.
Nawet "zloszcze" sie jak znajomi donoszą ciuszki po swoich dzieciach bo to oglądanie to juz nie to samo i mniej zostaje do kupienia przeze mnie a TZ mnie ogranicza w moich zapedach

Moze mi sie to zmieni przy drugim dziecku....szkoda ze nie planuje

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-04-22, 19:13   #2729
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Ja też Cię broniłam:P
Nie martw się to nie jest tak, ze jakoś super się znamy bo jak wdac gadamy tu poważnie i o totalnych głupotach...więc wbijaj jak tylko chcesz...my jestesmy przyjazne otoczeniu
Dziękuję za miłe słowa
Cytat:
W Jastarni? To nie daleko mojej mieściny, na pewno przez nią przejeżdżaliście, bo wątpię, że pociągiem jechaliście, bo nie kursują w tej chwili (remont torów).
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 19:15   #2730
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Zakupy przez neta to fajna sprawa
W 2-3 dni można wszystko na spokojnie kupić, a potem tylko przyjmować kurierów
Ale polecam zrobić sobie wcześniej listę i nad każdym produktem się pochylić-wybrać konkretną markę, rodzaj, ilość itp., bo to jest najtrudniejsza część kompletowania wyprawki.

A co do butów-po stokroć wolę koturny niż płaski obcas. Balerinki mam i omijam.
Neni ja taki leniuch jestem ze juz dawno pospisywalam m.in od ciebie skąd i co kupujesz także masz duży wkład w wyprawke dla mojej cory

MAJA🍼

23.08.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości