Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-22, 17:17   #2911
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ostatnio taka się skończyła chyba za 80zł a na kup teraz to i 150zł chcą za używkę strasznie przeginają z cenami
masakra.. 150 za używkę to faktycznie przegięcie. No ale fakt, że jest fajna. ciekawe ile nowa kosztuje

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 17:18   #2912
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
masakra.. 150 za używkę to faktycznie przegięcie. No ale fakt, że jest fajna. ciekawe ile nowa kosztuje
najtaniej widziałam za 190zł

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 17:24   #2913
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Powiedz chłopu, że jak se zrobił tak ma, mógł przekazać geny z wczesniejszym porodem
spoko, tż nie ma ,,pretensji" tylko ja sie irytuję że jakoś tak sama sie nakręciłam pod jego wpływem... jak blondynka (która od tygodnia jestem)
Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Info od Veronic:
"Hej! Przesyłam foto Wojtka z dziś. Czujemy się dobrze. Najwcześniej wyjdziemy jutro wieczorem, to wszystko zależy od wyników Małego. Niestety nie mam neta, więc sama nie mogę tego wstawić A ktoś urodził od soboty ? Pozdrawiamy "

"Pogratuluj Kasi w moim imieniu! Ja urodziłam sn, miałam tylko nacięcie, ale było mega ciężko. Teraz mój Mały praktycznie ciągle śpi Słodziak taki jeść jeszcze za bardzo nie chce, mam nadzieję, że się rozkręci w końcu to wcześniak z 36 tygodnia, ale jest silny "

W załączniku fotka Wojtusia
śliczny maluch
wiecie, jak patrzę na takie zdjecia to nie moge uwierzyć że podobny skarb siedzi we mnie z jednej strony gadam do niego, głaszczę itd a z drugiej nie moge uwierzyć

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
eh tego też się boję w szpitalu bo ja muszę mięć CISZĘ. Właśnie jak byłam u koleżanki w szpitalu to mieli w jednej sali taką chrapiącą babkę i mimo że były na dwóch różnych końcach korytarza to nie spała przez nią;
no, trafić na fajną współlokatorke to jest szczęście ja się troche boję że np. do dziewczyny będą przychodzić znajomi, rodzina i nie będę miała prywatności + zarazki!!!!
Do mnie co najwyżej przyjdzie mama reszta rodziny, znajomych dopiero do domu po paru tygodniach!

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Niby tak, ale przeciez dziewczyny majace terminy kilka dni po nas tez moga sie pospieszyc no zobaczymy, niech sie dzieje wola nieba z nia sie zawsze zgadzac trzeba
amen

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Udało mi się zorganizować KTG bez większych prolemów. Mam chodzić 2 razy w tygodniu, jeśli nic się nie będzie działo.
Kurcze... z jednej strony jestem podekscytowana, a z drugiej obawiam się, że Sofcia tak się tylko droczy i jeszcze ze 3 tyg posiedzi '
nie martw się, nie posiedzi ja muszę zagadac z moim ginem o regularnym ktg super że już sie ,,rozwierasz"

Cytat:
wersja robocza naszego łóżeczka - nie wiem jak przymocować literki
śliczny kacik, ale ja bym zdjeła na razie karuzelę koniecznie moze to pod wpływem książek i SR ale jestem zdania że noworodek potrzebuje spokoju, jak najmniej bodźców przez pierwsze tygodnie widzi wszsytko na czarno-biało, nie potrafi skupić wzroku na jednym przedmiocie co dopiero mówić o ruszajacych się kilku kształtach też mam karuzelę ale czeka na dalsze miesiace.

kończę i idę zrobić obiad pa!

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 17:28   #2914
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
śliczny kacik, ale ja bym zdjeła na razie karuzelę koniecznie moze to pod wpływem książek i SR ale jestem zdania że noworodek potrzebuje spokoju, jak najmniej bodźców przez pierwsze tygodnie widzi wszsytko na czarno-biało, nie potrafi skupić wzroku na jednym przedmiocie co dopiero mówić o ruszajacych się kilku kształtach też mam karuzelę ale czeka na dalsze miesiace.
Nie będę jej zakładała na początku Dziś przyszła to chciałam zobaczyć jak to będzie wszystko wyglądało

Stary 2013-04-22, 17:38   #2915
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Mam ktg co wizytę od 28 tc, od 38 będzie co tydzień, a od 40 codziennie
oo, dokładnie tak jak u mnie czyli co, niemiecki standard?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 17:44   #2916
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga Chwalę się skręconym łóżeczkiem i pościelą
Super i ściany bardzo mi się podobają!

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Ja tez się pochwalę Nikosiowym pokoikiem, jeszcze nie ubierałam łóżeczka, bo u mnie sie strasznie kurzy
Uwielbiam taki styl, ale jak widzę nie ja jedna... Chcę mieć sypialnie właśnie taką rustykalną

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
My już po wizycie.
I hmm było badanie tylko na samolocie.
I UWAGA UWAGA, mała wstawiona w kanał rodny, gotowa do porodu
Rozwarcia na szczęście nie ma, nie wiem co z szyjką, na temat wód powiedział, że nie powala ilość, ale w normie.
No i żebym zaciskała nogi chociaż ze 2 tyg, potem mogę szaleć.
A teraz mam leżeć, nie łazić po sklepach, jedynie nie za długie spacery.
KTG wyszło OK.
I co tydzień wstawiać się na KTG.
Eee no i gdyby odpukać zaczęło się już to spokojnie mogę rodzić w naszym szpitalu, że 34 tc to już bezpiecznie, ale wiadomo lepiej poczekać

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Aaaa i rozsmieszył mnie:

"Aniołku wszystko teraz zależy od Ciebie kiedy urodzisz"
Tiaaaaa jasne....
To zaciskam zeby zaciskanie nóg podziałało jescze te 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wrocilam z laboratorium, wyniki beda na srode na wizyte u endo uwielbiam tamtejsza recepcjonistke wielka kolejka, ja na koncu ogonka. ona wraca z lazienki i przez pol korytarza krzyczy "oooo dzien dobry. co tam slychac?" yyy dobrze, rosne sobie "to ile jeszcze zostalo?" miesiac "ooo to moze beda dwa? jestescie pewni, ze jedno?"
i tej kobiecie akurat wszystko wybaczam, bo mowi to w tak fajny sposob, ze raczej mnie bawi, a nie wkurza. wszyscy ludzie gapia sie na mnie, a ona pyta po co przyszlam i zalatwia poza kolejka jak vipa na srode bede miala gotowe komputerowo wystawione pisemko o wskazaniu do cesarki, recznie gin nie mogl odczytac
Ty już masz wszędzie wtyki A gin już nie będzie miał żadnej wymówki, jak mu komputerowy wydruk pod nos podstawisz. Swoją drogą, czemu on taki uparty to nie wiem

Cytat:
Nam na SR położna dała listę "Produkty niewskazane" i "Produkty zalecane" postaram się za niedługo zrobić foto i tutaj wrzucić, a jak nie to przepiszę
Zrób koniecznie, fajnie będzie mieć wszystko w jednym miejscu

Justi, ja przez Ciebie też zachorowałam na tę karuzelę! Będę polować Alo sugerować rodzinie, jak będą chcieli jakieś wypasione prezenty robić
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 17:48   #2917
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Ash chodź do mnie leżeć do szpitala plizzzz będzie wesoło
W ramach zachęty mogę powiedzieć że na tej ich diecie cukrzycowej schudlam 4 kg od lutego

A pamiętacie jak pisałam że dopadły mnie już chyba wszystkie choroby ciężarnych oprócz nadciśnienia? Tadam! Od dziś mierze 4 razy dziennie bo coś wysokie wczoraj wyszło i muszą mnie posprawdzać parę dni

Jeszcze nie całe 3 tygodnie.... Jeszcze nie całe 3 tygodnie.... Jeszcze nie całe 3 tygodnie....
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 17:48   #2918
becik_4
Zadomowienie

dziewczyny jak buszujecie po ciucholandach to kupujecie te rzeczy dla maluszków na wagę? i ile kosztują za kilogram bo ja dzisiaj byłam i kupiłam pare rzeczy po 65 zł za kg i nie wiem czy to dużo czy mało bo w sumie to mój drugi raz na takich zakupach
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 17:48   #2919
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi, ja przez Ciebie też zachorowałam na tę karuzelę! Będę polować Alo sugerować rodzinie, jak będą chcieli jakieś wypasione prezenty robić
jak dla mnie jest świeeetna

Stary 2013-04-22, 17:50   #2920
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
kończę i idę zrobić obiad pa!
a my właśnie zjedliśmy
teraz chwilka przerwy i czas na deser
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 17:50   #2921
Ashyshqa
Zakorzenienie

Nie pocytowało mi wszystkiego

Justi, u Was też widzę fajne ściany. Mam ten sam dylemat jeśli chodzi o literki, ale pomyślałam, zeby powiesić je na żyłkach przyczepionych do listewki. Ale jeszcze nie wiem.
Stary 2013-04-22, 17:51   #2922
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
A pamiętacie jak pisałam że dopadły mnie już chyba wszystkie choroby ciężarnych oprócz nadciśnienia? Tadam! Od dziś mierze 4 razy dziennie bo coś wysokie wczoraj wyszło i muszą mnie posprawdzać parę dni

Jeszcze nie całe 3 tygodnie.... Jeszcze nie całe 3 tygodnie.... Jeszcze nie całe 3 tygodnie....
Jeszcze niecałe 3 tygodnie

Stary 2013-04-22, 17:52   #2923
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
to wtedy co ja duża dziewczyna z niej ale widzę, że tak leniwa jak mój mały
ja termin mam na 3.05 terminem z dzisiejszego usg 5.05 się nie sugeruje... ja wiem czy taka duża , plasuje się w granicach 50 centyli więc raczej średniak w 32t5d ważyła ponad 1900, minimalnie poniżej średniej, teraz trochę nadgoniła
Stary 2013-04-22, 17:52   #2924
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi, u Was też widzę fajne ściany. Mam ten sam dylemat jeśli chodzi o literki, ale pomyślałam, zeby powiesić je na żyłkach przyczepionych do listewki. Ale jeszcze nie wiem.
Modny kolor u nas na wątku, Kinga chyba też taki ma

a co do literek to nie wiem, zobaczę czy mąż mi jakąś listewkę przymocuje (bo początkowo myślałam o półce nad łóżeczkiem ale przy naszych ścianach to mało bezpieczne) a jak nie to jakieś dwa gwoździe małe

Stary 2013-04-22, 17:53   #2925
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A ile Mała już waży ??
Nie wiem, już chyba nie będę mieć USG, było tylko KTG. A, usg było bo tak bardzo wypchała dupkę, że aż zapytałam czy to na pewno dupka, bo bardzo buszuje i może się przekręciła to lekarka tylko przyłozyła głowicę dla potwierdzenia że główna na miejscu, dupka to ten bąbel koło pepka a kopytkami przebiera pod żebrami

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 17:59   #2926
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ash chodź do mnie leżeć do szpitala plizzzz będzie wesoło
W ramach zachęty mogę powiedzieć że na tej ich diecie cukrzycowej schudlam 4 kg od lutego

Ja tam na leżenie się nie piszę. Jak już pojadę do szpitala to rodzić, no! Z resztą do Ciebie nie tak łatwo się dostać moja droga, za bardzo oblegani jesteście i jest ostra selekcja na bramce

A dieta cukrzycowa domowa, może aż skuteczna nie była, ale na wyniki nie narzekam (+10kg, a mam nadzieję, że niedługo rodzę więc może dużo więcej nie wskoczy )

A ciśnienie nie jest powiązane z cholestazą?

Aaś! Jeszcze tylko 3 tygodnie! A w zasadzie 2 i pół!
Stary 2013-04-22, 18:03   #2927
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
wiecie, jak patrzę na takie zdjecia to nie moge uwierzyć że podobny skarb siedzi we mnie z jednej strony gadam do niego, głaszczę itd a z drugiej nie moge uwierzyć

no, trafić na fajną współlokatorke to jest szczęście ja się troche boję że np. do dziewczyny będą przychodzić znajomi, rodzina i nie będę miała prywatności + zarazki!!!!
Do mnie co najwyżej przyjdzie mama reszta rodziny, znajomych dopiero do domu po paru tygodniach!
1) ja też nie mogę uwierzyć, niby się wie ale absolutnie brak świadomości

2) też się bałam, że nie wiadomo z kim będę leżeć, dlatego zdecydowałam na indywidualną salę

Cytat:
ja termin mam na 3.05 terminem z dzisiejszego usg 5.05 się nie sugeruje... ja wiem czy taka duża , plasuje się w granicach 50 centyli więc raczej średniak w 32t5d ważyła ponad 1900, minimalnie poniżej średniej, teraz trochę nadgoniła
ja mam termin na 2.05, ale tak jak któraś tu pisała, te późniejsze terminy moga sie rozpakować, a my możemy i do 10 chodzić

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Ja tam na leżenie się nie piszę. Jak już pojadę do szpitala to rodzić, no! Z resztą do Ciebie nie tak łatwo się dostać moja droga, za bardzo oblegani jesteście i jest ostra selekcja na bramce

A dieta cukrzycowa domowa, może aż skuteczna nie była, ale na wyniki nie narzekam (+10kg, a mam nadzieję, że niedługo rodzę więc może dużo więcej nie wskoczy )

A ciśnienie nie jest powiązane z cholestazą?

Aaś! Jeszcze tylko 3 tygodnie! A w zasadzie 2 i pół!
cisnienie i cholestaza do dwie różne rzeczy niezależne od siebie
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:06   #2928
pawie_oczko
Wtajemniczenie

dziękujemy z Nelką za gratki

Lonely - dzięki szkoda, że nie ma "kup teraz" bo nie lubię śledzić aukcji ale może się uda

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:

ja mam termin na 2.05, ale tak jak któraś tu pisała, te późniejsze terminy moga sie rozpakować, a my możemy i do 10 chodzić

chyba nawet ja to pisałam
pożyjemy- zobaczymy
ja tam się cieszę z obecnej sytuacji, jest dobrze, mała zdrowa, wyniki OK, nic innego jak się cieszyć, przygotowywać, wysypiać, odpoczywać, leniuchować a że my z mężem mamy jeszcze kilka rzeczy do dopięcia i budowę na głowię to nawet na rękę mała nam idzie z tym niespieszeniem się
Stary 2013-04-22, 18:12   #2929
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

cisnienie i cholestaza do dwie różne rzeczy niezależne od siebie
A widzisz, a mi się gdzieś obiło o uszy, że wysokie ciśnienie może być jednym z objawów cholestazy. Ale może sobie klocki z różnych układanek sama poskładałam
Stary 2013-04-22, 18:15   #2930
ankaaa206
Wtajemniczenie

Ash super wieści! ja bym skakala z radości że zaczyna się cos dziać

Aśś normalnie żadne chorobsko ciążowe Ci nie odpuszcza

podpisuję się rękami i nogami że leżenie w szpitalu bardziej męczy niż cokolwiek, od powrotu caly czas śpię i czuję się jakbym pół tony węgla przerzuciła.
Jestem zła na tż, niby tylko 4 dni mnie nie było a w domu taki syf że głowa mała, prosiłam go źeby pranie zrobił i zakupy mi dziś bo w lodówce echo i co, jajco, pojechał sobie na szkolenie i wróci pewnie o 20, dobrze że mam kanapki ze szpitala i troche jedzenia, jak wroci - to to to mu pokaże o!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:16   #2931
Mysia mysz
Zakorzenienie

a ja bym nie chciała leżeć sama, zawsze mi ktoś młodego popilnuje jak wyjdę się wykąpać czy coś no i zawsze raźniej
Stary 2013-04-22, 18:18   #2932
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
o wreszcie ktoś mi odpisał

ale wiesz, nie sugeruj się tym, bo każdy robi jak mu wygodnie na poprzednim moim mamusiowym były dziiewczyny, które w ogóle prawie nie prasowały i dzieci przeżyły

Cytat:
Zaraz Was nadrobię, tylko na szybko napiszę wieści z frontu

Udało mi się zorganizować KTG bez większych prolemów. Mam chodzić 2 razy w tygodniu, jeśli nic się nie będzie działo.
Dziś miałam mieć zapis 30min ale zaczęły pisać się skurcze regularne co 10 min więc przetrzymali mnie 1h20min a potem miałam badanie na samolocie. Szyjka skrócona (1cm), więc jeszcze nie całkiem zgładzona, ale przepuszcza palec Lekarka powiedziała, że może się jeszcze nie rozpocząć akcja ani dziś, ani jutro, bo nie wiadomo, które skurcze wpłynęły na rozwarcie, ale do terminu raczej nie dotrwam
Pozwolili mi wrócić do domu ale mam liczyc skurcze i jakby się nasiliły, albo pojawiło się krwawienie, albo odeszły wody to biegiem na IP.

Kurcze... z jednej strony jestem podekscytowana, a z drugiej obawiam się, że Sofcia tak się tylko droczy i jeszcze ze 3 tyg posiedzi '

No nic, zobaczymy, a tym czasem lecę nadrabiać
no co ty, pewnie lada moment ci sie akcja rozkręci. Nie chcę straszyć, ale ja jak miałam w nocy z córą takie co 12 minut, to na drugi dzień urodziłam
kciukasy
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:18   #2933
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Jedo Bartatina Alu Free Line czy jakoś tak (już chyba dłuższej nazwy nie mógł mieć ) Kupiliśmy od znajomych za 200pln, więc co by to nie było to i tak bym brałam pewnie Tym bardziej, że planujemy dość szybko na lekką spacerówkę się przestawić.

A z KTG... No mam nadzieję, że uznają. To ze względu na skurcze i cukrzyce. Skoro, ze względu na cukrzycę chcą, żebym się położyła w szpitalu jeśli do terminu nie urodzę, to może KTG mi też nie odmówią Pójdziemy po obiadku i się okaże
A nic gin nie mówił, ze Mała większa ze względu na cukrzycę? albo,z e może być cesaraka? ja idę w czwartek na usg i juz przeżywam co mi powie, boję sie, ze powie,z e Mały jest za duży i że to wina moich cukrów

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hejka w ten słoneczny dzień!!!:-D

My po wizycie już.

34 tydzień, 12kg na plusie.
Przyplątała się drożdżyca:-(
zrobiła mi wyjątkowo usg,żeby sprawdzić ułożenie:-D
Dalej główka w dole. Waga jakieś 2200g. Termin z usg wychodzi na 4-5 czerwca.

JENNY KOLEJNA WIZYTA 13 MAJA
Zapisz jak możesz:-*

Trzymam kciuki za pozostałe wizyty!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za wizytę

Cytat:
Uwaga Chwalę się skręconym łóżeczkiem i pościelą
Cały kącik maluszka nie jest jeszcze gotowy..
musimy zdemontować lustro..
W założeniach łóżeczko miało stać w innym miejscu, ale to chyba najlepsze rozwiązanie..
pod łóżeczkiem będzie szuflada w kolorze ciemnego brązu (już ją dorobiliśmy i pomalowaliśmy )
Muszę jeszcze uszyć literki z filcu, w miejscu gdzie teraz jest lustro..
No i musimy zamówić szafkę z szufladami, która będzie stała koło łóżeczka.
Będą w niej rzeczy Wiktorka, a na niej zamontujemy przewijak.
Kupiłam taki sztywny przewijak do zamontowania na łóżeczku, ale chyba umieszczą go na komodzie

Czy któraś z Was umieszcza przewijak na łóżeczku ?

-----
edit: nie przestarszcie się tego różu on w rzeczywistości nie daje tak po oczach a czwarta ściana, ta na którą będzie patrzył Wiktorek jest już w innym kolorze (bardziej chłopięcym )
Cytat:
fajną macie sypialnie zostawiłaś ubrane łóżeczko czy ściągasz pościel?

Ja tez się pochwalę Nikosiowym pokoikiem, jeszcze nie ubierałam łóżeczka, bo u mnie sie strasznie kurzy
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a to pokój, a raczej sypialnia nasza i naszego Nikusia :
Dziewczyny kąciki maluszków super
Cytat:
Pewnie tak

a co do badania to ja też nigdy nie krwawiłam, nie czułam dyskomfortu, bardzo delikatnie mnie bada

to dobrze, że kupiłam 2 komplety

Kurczaka, ryby, jakieś chude mięso

wersja robocza naszego łóżeczka - nie wiem jak przymocować literki
Ja mam tą samą karuzelkę i na zywo jest jeszce ładniejsza
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:20   #2934
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarka powiedziała, że może się jeszcze nie rozpocząć akcja ani dziś, ani jutro, bo nie wiadomo, które skurcze wpłynęły na rozwarcie, ale do terminu raczej nie dotrwam
ooo, szykuje się nam księżniczka
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:23   #2935
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Super i ściany bardzo mi się podobają!

Cytat:
witki opadają
ale już finiszujesz, jeszcze troszkę i będziesz tuliła swoje gwiazdeczki

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak buszujecie po ciucholandach to kupujecie te rzeczy dla maluszków na wagę? i ile kosztują za kilogram bo ja dzisiaj byłam i kupiłam pare rzeczy po 65 zł za kg i nie wiem czy to dużo czy mało bo w sumie to mój drugi raz na takich zakupach
u mnie w dniu dostawy (poniedziałek) jest 60zł za kg i te dziecięce ciuszki wychodzą w przyzwoitej cenie.. Codziennie jest coraz taniej. Ale ja raczej kupuję w poniedziałki bo wtedy najfajniejsze rzeczy można dostać. Cjoć zdarzyło mi się kupić też fajne ciuszki pod koniec tygodnia za 20zł/kg
w drugim lumpku rzeczy nie są na wagę tylko wycenione i wychoodzi chyba drożej niż 60zł/kg

Cytat:
dziękujemy z Nelką za gratki

Lonely - dzięki szkoda, że nie ma "kup teraz" bo nie lubię śledzić aukcji ale może się uda
musisz poszperać, widziałam też tę karuzelę na tablicy i na allegro niektóre aukcje też chyba miały opcję kup teraz

Stary 2013-04-22, 18:24   #2936
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
A nic gin nie mówił, ze Mała większa ze względu na cukrzycę? albo,z e może być cesaraka? ja idę w czwartek na usg i juz przeżywam co mi powie, boję sie, ze powie,z e Mały jest za duży i że to wina moich cukrów

Ja mam tą samą karuzelkę i na zywo jest jeszce ładniejsza
Wydaje mi się, że jeśli ciężarna przestrzega diety to dziecko nie będzie większe

To prawda, na żywo jest jeszcze ładniejsza, melodie są cudne a te maskotki urocze

idę trochę poleżeć

Stary 2013-04-22, 18:25   #2937
lonely_lady
Zakorzenienie

zaraz lecimy na basen
znowu wszyscy będą się gapić na mój brzuchol
ale co tam, najważniejsze że sobie popływam

Stary 2013-04-22, 18:26   #2938
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a ja bym nie chciała leżeć sama, zawsze mi ktoś młodego popilnuje jak wyjdę się wykąpać czy coś no i zawsze raźniej
dokładnie, ja wychodzę z tego samego założenia uwielbiam towarzystwo
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 18:29   #2939
lonely_lady
Zakorzenienie

aaa miałam Wam wrzucić fotkę pianki dla Małego. Jest na 102-109cm
czyli chyba tak na ponad 2 latka..

no i oczywiście brzuchol też się wcisną na zdjęcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050671.jpg (115,8 KB, 40 załadowań)

Stary 2013-04-22, 18:33   #2940
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
A jakie masz te cukry? Wysokie mimo diety? Bo moje są zasadniczo w normie. Czasem mi tylko się jakieś podknięcie przytrafi. A w ostatnich 2 tygodniach stosowałam dietę delikatnie mówiąc mieszaną Bo i lody były i muffinki i pizza A cukry po tym wszystkim idealne a nawet z tych niskich powiedziałabym. Pozwoliłam sobie troszkę poluzować, bo wiem, ze czekolady nie zjem jeszcze długo, a teraz mniej małej zaszkodzi, niż przy karmieniu

Ale, ale, lekarka tydzien temu powiedziała mi, że sądząc z rozmiarów brzucha, mała jest spora. Niby ma jeszcze dużo luzu, wód, ale brzuch jest spory. USG mam za tydzień (jeśli nie urodzę wcześniej) i też jestem ciekawa... Do tej pory na wszystkich USG była w środeczku normy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości