|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Doskwiera mi samotność...
Drogie Wizażanki, mam 18 lat i jestem bardzo samotna. Zanim zaczniecie pisać, że w tym wieku nie warto się tym przejmować, proszę przeczytajcie do końca.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Doskwiera mi samotność...
Jedna z moich koleżanek też tak miała. Była ładną dziewczyną, mądrą, ale trochę nijaką. Ubierała się przeciętnie, nie chciała się rzucać w oczy. Była przyćmiona przez inne dziewczyny, z którymi się kolegowała, nie byłam tak pewna siebie, przebojowa itp. Jej problem się skończył gdy zmieniła szkołę i towarzystwo, przestała czuć się gorsza od koleżanek. Pojawiła się odwaga by zmienić styl, nieco charakter. I udało jej się znaleść chłopaka, a z tego co wiem, to jest z nim do tej pory.
Mam nadzieję, że Tobie też się uda ;-) Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No właśnie czasami czuję się taka nijaka... Bardzo nie lubię tego uczucia. Nawet nie chodzi o wygląd, bo tutaj dosyć wyróżniam się swoim stylem. Po prostu czuję się nijaka wewnętrznie.
![]() I wiem, że brak partnera nie musi oznaczać samotności. Ale ja mam taką naturę, że czuję się samotna nawet wśród ludzi. Mimo wielu koleżanek, nadal odczuwam tę samotność. Po prostu brak mi bratniej duszy, kogoś przed kim mogłabym się otworzyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jesteś na pewno wrażliwą, wartościową osobą, nie powinnaś czuć się nijaka! Musisz koniecznie popracować nad pewnością siebie! ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Też miałam taki okres w swoim życiu ;-) Jedno jest pewne: przestań szukać faceta na siłę (przestań widzieć w każdym poznanym chłopaku kandydata na "chłopaka"), zapisz się na jakieś zajęcia dodatkowe, wolontariat a zobaczysz, że facet zainteresowany tobą sam się znajdzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ej. Mówisz o samotności, a brakuje Ci tylko faceta. Też faceta nie mam (19 lat) - z prostego powodu -ten, którego bym chciała jest daleko i pewnie o mnie nie pamięta, a cała reszta jest irytująca, jeśli próbuje przejść ze stopy koleżeńskiej gdziekolwiek dalej
![]() Powiem Ci jedno - jeśli na coś marnujesz młodość, to nie na brak randek. A na zamartwianie się z powodu braku faceta. 100 lat temu owszem, miałabyś się czym martwić. A dzisiaj? Jesteś młoda, piękna i zdrowa, nie wymyślaj problemów na siłę. ![]()
Edytowane przez arrachne Czas edycji: 2013-04-21 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
mam to samo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa.
I tak gwoli wyjaśnienia- to nie jest tak, że siedzę po kątach i kwiczę, bo nie mam nikogo do przytulania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
wiem, znam ten bol. ale w zyciu trzeba patrzec z innej strony. nic nie dzieje sie bez przyczyny. po to np. teraz nie jestes w zwiazku, zebys mogla robic inne rzeczy, ktore czasem zwiazki i milosc Ci ogranicza(nie mowie ze to regula, ale kwestie wyjazdow sa czesto problemem)
po to sa gorsze chwile, zeby docelowo bylo nam lepiej. na kazdego z nas czeka szczescia, ja staram sie tak myslec, choc oczywiscie nie zawsze mi to wychodzi polecam "sekret", "zakochaj sie w zyciu", "potega podswiadomosci" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Autorko trochę więcej pewności siebie! głowa do góry, biust do przodu, pupa wypięta i śmiało przez życie, szkolny korytarz itd., tylko środkiem, a nie pod ścianami, to pomaga ![]() ![]() ![]() Tą książkę polecali mi w pracy, masakra, nie mogłam przez to przebrnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
moze sprobuj poszukac jakiegos zupelnie innego towarzystwa: kurs tanca, zajecia plastyczne, kurs hiszpanskiego... wiem, banaly, na dodatek drogie, ale swietna alternatywa jest np. weekendow praca, np. w jakiejs restauracji, knajpie, sklepie, gdziekolwiek, gdzie kreca sie faceci, klienci, ludzie... Mozesz pokazac sie z zupelnie innej strony, praca nie musi zajmowac Ci duzo czasu, ale dac Ci mnostwo nowych znajomosci. Rusz sie!! No i sama dobrze wiesz, ze na wszystko jest odpowiednia pora, nic na sile.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za wszystkie rady! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.