Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-22, 20:22   #3481
koala19
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
hihi

ooo fajnie ale słyszałam, że 4D to ok 24-26 tydzień najlepiej pójść wtedy super widać
ja zarejestrowałam sie na coś takiego
"Pierwszy trymestr + USG "genetyczne" płodu - 3D/4D HDlive
z komputerową oceną ryzyka wystąpienia wad genetycznych
(FMF, Sonomedica PTU, PTG)"

270zł no ale jakoś to przeżyje
Stary 2013-04-22, 20:22   #3482
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość

Mojemu Mężowi się podoba Maja, ale pojawiło się kilka w okolicy, więc ja nie chcę. Mnie od zawsze podobała się Milenka, ale teraz jest na nie wielki boom więc też nie chcę, żeby miała 10 Milenek w przedszkolu

Rybko jak brzuszek
Jest boom na Milenki? Nie wiedziałam...a nam się właśnie Milenka bardzo spodobała... hm..... może w moich okolicach nie będzie boomu na Milenki :P

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
aja lubię czosnek, sosy czosnkowe i wszystko z nim związane

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

dostałam 6 dni wolnego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

..
Suuuuuper! Musisz wypocząć jak Bóg przykazał My też mamy majówke wolna i jedziemy do Zakopca! Juuuhuuu

Cytat:
Ja już po wizycie Mam założoną kartę ciąży. Lekarz pochwalił moją szyjkę że ponoć piękna Niestety nie widziałam więc się nie zachwycę . Troche się strachu najadłam bo podczas usg od razu pokazał mi pęcherzyk a w pęcherzyku nic... I kręci tym usg i kręci, mnie już trochę zimno.. po czym bach! 6 mm cudo z bijącym serduchem Łza mi poleciała i mega uśmiech na twarzy, że serduszko bije. Kropek usadowił się w lewej części macicy i oby było mu tam dobrze przez najbliższe 7 miesięcy. Pęcherzyk żółtkowy ma 3,4 mm, badania wszystkie super, waga 50 kg czyli -1kg.

Aha, no i wg OM to 6t4d, a wg usg 6t3d więc prawie tak samo

Po wizycie zadowoleni postanowiliśmy pojechać do KFC bo już byłam okropnie głodna no i nęcił mnie ten Twister, więc skusiłam się na B-Smarta z mini twisterem, ugryzłam... i ... oddałam TŻtowi
Zjadłam frytki a na twistera patrzyłam tęsknie jak lądował w jego buzi...
Same dobre wieści Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie słyszałam serduszka ....zaczynam 7 tydzień więc jeszcze chyba na to wcześnie
Cytat:
Pęcherzyk żółtkowy tak mi pisze na kartce która jest dołączona do usg....
Czyli w 5 tyg i 4 dniu tak jak pisze na usg to jest normalne ,że nie słychać nic???? duży chyba ten pęcherzyk jak na nie całe 6 tygodni 8,5mm ....
zresztą co ja się dziwię ....ja mam 180cm a mój TŻ 181cm to nie ma po kim być małe mała modeleczka nam rośnie albo koszykarz

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

szczerze to nawet monitora nie widziałam i jeszcze jak wstalam to kazał mi się ubrać w łazience zanim weszłam ...to on już drzwi następnej pacjentce prawie otwierał
Jak on tak mógł nic ci nie powiedzieć, dziad jeden! Aż sie we mnie zagotowało. Jeśli miałaś przez brzuch to mogło nie być widać serduszka, dowcipnie może by już było ale też niekoniecznie.
A te 8,5 mm to może pęcherzyk ciążowy bo to by się zgadzało z wiekiem ciąży. A pęcherzyk żółtkowy jest wewnątrz niego i odżywia bejbika i produkuje hormony. Tylko czemu masz na kartce napisane żółtkowy to nie wiem.... W każdym razie wszystko jest OK i tak jak powinno być Gratuluję

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

U nas też wszystko dobrze 6,25 cm, machał(a) łapkami, ale jak między nóżki pani chciała popatrzeć i szturchać w brzuch zaczęła, to się dupką do nas odwrócił i tyle wiem najważniejsze, że wszystko w normie
Wstydniś Gratuluję

Piękne wieści dzisiaj, oby jak najwięcej takich! Brzuszek mnie dziś pobolewa jak na okres, więc lecę wypoczywać. Do jutra!

Mikki extra porównanie, widać różnicę! Calkiem inny kształt!

Edytowane przez ktosiula
Czas edycji: 2013-04-22 o 20:33
ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 20:29   #3483
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Jest boom na Milenki? Nie wiedziałam...a nam się właśnie Milenka bardzo spodobała... hm..... może w moich okolicach nie będzie boomu na Milenki :P

Suuuuuper! Musisz wypocząć jak Bóg przykazał My też mamy majówke wolna i jedziemy do Zakopca! Juuuhuuu

Po wizycie pojechaliśmy ze zdjęciem do mojej mamy..... strasznie się stresowałam....i nie potrzebnie....mama była zaskoczona ale mówi ,że coś czuła....myślałam,że będzie gadania.....trochę tylko pogadała,że nie

[

Jak on tak mógł nic ci nie powiedzieć, dziad jeden! Aż sie we mnie zagotowało. Jeśli miałaś przez brzuch to mogło nie być widać serduszka, dowcipnie może by już było ale też niekoniecznie.
A te 8,5 mm to może pęcherzyk ciążowy bo to by się zgadzało z wiekiem ciąży. A pęcherzyk żółtkowy jest wewnątrz niego i odżywia bejbika i produkuje hormony. Tylko czemu masz na kartce napisane żółtkowy to nie wiem.... W każdym razie wszystko jest OK i tak jak powinno być Gratuluję

Wstydniś Gratuluję

Piękne wieści dzisiaj, oby jak najwięcej takich! Brzuszek mnie dziś pobolewa jak na okres, więc lecę wypoczywać. Do jutra!

Właśnie w moich okolicach jest szał, biorąc pod uwagę dziewczynki z okolicznych miejscowości to jest pełno Milenek i Lenek

Też właśnie myślę że Ilonce się pomyliła wielkość pęcherzyka ciążowego z pęcherzykiem żółtkowym Bo żółtkowy jak pisze w mojej mądrej książce pojawia się ok 5 tc, więc biorąc pod uwagę, że ciąża ma 6 tyg... to przyrosnął w gigantycznym tempie

Majówka w Zakopcu brzmi super, tylko te tłumy... Dobrze że mam blisko to możemy podjechać w niezaludnione dni

Uciekam do łóżka, miłego wieczoru.
Stary 2013-04-22, 20:54   #3484
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Siema Laseczki

Jestem taaaaka śpiąca i głodna

Czuje... jakbym miała dużą pomarańczę pod pępkiem
Spoko oko to tylko jakis urwisek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 20:54   #3485
issia88
Zakorzenienie

Hej Mamuśki

Wybaczcie, ale nie mam siły nadrobić AŻ tyle stron
Byłam u ginekolożki. Plamienia ustały to już wiecie :P ale jeszcze mam brać luteinę.
Dzidzia od środy urosła 6mm, a więc ma 16mm pięknie widać serduszko, główkę, nawet ginka kręgosłup widziała, czego ja dostrzec nie mogłam
Termin porodu wyznaczyła jednak na 1 grudnia, więc proszę o zmianę :P i leci na 7 tydz i 4 dzień. Koło 20 maja mam się zapisać na usg genetyczne, więc jutro będę się umawiać Także cała szczęśliwa jestem

A co do imion to ja się nie będę chwalić jakie imiona chce mój TŻ wiecznie toczymy wojne na ten temat
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 20:56   #3486
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Byłam u ginekolożki. Plamienia ustały to już wiecie :P ale jeszcze mam brać luteinę.
Dzidzia od środy urosła 6mm, a więc ma 16mm pięknie widać serduszko, główkę, nawet ginka kręgosłup widziała, czego ja dostrzec nie mogłam
Termin porodu wyznaczyła jednak na 1 grudnia, więc proszę o zmianę :P i leci na 7 tydz i 4 dzień. Koło 20 maja mam się zapisać na usg genetyczne, więc jutro będę się umawiać Także cała szczęśliwa jestem

A co do imion to ja się nie będę chwalić jakie imiona chce mój TŻ wiecznie toczymy wojne na ten temat
Gratuluję szybko rosnącego maleństwa

Pochwal sie imionami, może dla którejśc z nas będą inspiracją

Edytowane przez Anoula
Czas edycji: 2013-04-22 o 20:57
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 20:57   #3487
kruszynka86
Raczkowanie

acelinka piękna kołyska

dzidzzia rano trochę zarzuciałam sobie szybkie tempo i zrobiło mi się słabo, a potem te nitki

Firjal kciuki zaciśnięte

gratulacje za wizyty

dziś w pracy koleżanka narobiła mi ochoty na ogórka małosolnego ja chcę ogórka w ogóle mi wszystko z ogórkami najlepiej smakuje i jeszcze pomidorki by się przydały, taki małe, podłużne mmmmmmmmm...

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 21:06   #3488
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Gratuluję szybko rosnącego maleństwa

Pochwal sie imionami, może dla którejśc z nas będą inspiracją

Anulka te imiona nie będą inspiracja dla żadnej z Was
Imię dla chłopca po tacie TŻta: Józef, Józio
Imię dla dziewczynki po babci TŻta: Helena, Helenka

Hele to jeszcze przezyje, ale Józka never ever
Ja chce chłopczyka Filipka, a córkę to albo Marysia z kolei po mojej babci, Zuzia albo Zosia Samosia ale jeszcze pewnie coś wymyślę z czasem
Stary 2013-04-22, 21:12   #3489
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka te imiona nie będą inspiracja dla żadnej z Was
Imię dla chłopca po tacie TŻta: Józef, Józio
Imię dla dziewczynki po babci TŻta: Helena, Helenka

Hele to jeszcze przezyje, ale Józka never ever
Ja chce chłopczyka Filipka, a córkę to albo Marysia z kolei po mojej babci, Zuzia albo Zosia Samosia ale jeszcze pewnie coś wymyślę z czasem
Helena mi się podoba, ale imię odpadło w przedbiegach ja z TŻ mam przeprawy straszne co do imienia. Kiedyś nie chciał odpuścić i miała być Natalia. Ja mu wtedy powiedziałam imię, które mi się podoba, a które stwierdziłam ze do nazwiska nie będzie pasować. Na początku ze nie, a teraz ze mu się bardzo podoba i daje mi wybór między Natalią a Idalia z męskich imion znowu żadne mu się nie podoba.

Maria jest świetnym imieniem takie uniwersalne, ale mama TŻ ma tak na imię i niestety nie mogę tak nazwać córki bo wtedy by moja się obraziła.
Stary 2013-04-22, 21:15   #3490
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
ja zarejestrowałam sie na coś takiego
"Pierwszy trymestr + USG "genetyczne" płodu - 3D/4D HDlive
z komputerową oceną ryzyka wystąpienia wad genetycznych
(FMF, Sonomedica PTU, PTG)"

270zł no ale jakoś to przeżyje
ostatnio w o matko wypowiadał się lekarz że te usg 4d to tylko dla pacjentek/kasy bo pod wzgl lekarskim/medycznym nie ma większego znaczenia bo tylko na usg 2d są w stanie dobrze ocenić narządy itp ale wiadomo jak ma się możliwość podejrzeć malucha to kto by nie skorzystał ja koło 26 tyg mam zamiar pójść.. muszę się dopytać czy mój pakiet medyczny to obejmuje

Cytat:
Hej Mamuśki

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
acelinka piękna kołyska

dzidzzia rano trochę zarzuciałam sobie szybkie tempo i zrobiło mi się słabo, a potem te nitki

Firjal kciuki zaciśnięte

gratulacje za wizyty

dziś w pracy koleżanka narobiła mi ochoty na ogórka małosolnego ja chcę ogórka w ogóle mi wszystko z ogórkami najlepiej smakuje i jeszcze pomidorki by się przydały, taki małe, podłużne mmmmmmmmm...
ogóraski... mmmm.....

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 21:19   #3491
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Helena mi się podoba, ale imię odpadło w przedbiegach ja z TŻ mam przeprawy straszne co do imienia. Kiedyś nie chciał odpuścić i miała być Natalia. Ja mu wtedy powiedziałam imię, które mi się podoba, a które stwierdziłam ze do nazwiska nie będzie pasować. Na początku ze nie, a teraz ze mu się bardzo podoba i daje mi wybór między Natalią a Idalia z męskich imion znowu żadne mu się nie podoba.

Maria jest świetnym imieniem takie uniwersalne, ale mama TŻ ma tak na imię i niestety nie mogę tak nazwać córki bo wtedy by moja się obraziła.
Anulka ja kiedyś slyszalam ze imie wybiera matka także wiesz... jakas przewagę mamy
To ja bym wybrala Natalie, bo Idalia pierwsze slysze a po drugie smiesznie brzmi - Idalia
Mój to sobie jeszcze wymyslil ze synowi da imie po sobie czyli Tomasz Junior bo mu się Tomasz podoba i koniec kropka
Stary 2013-04-22, 21:27   #3492
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka ja kiedyś slyszalam ze imie wybiera matka także wiesz... jakas przewagę mamy
To ja bym wybrala Natalie, bo Idalia pierwsze slysze a po drugie smiesznie brzmi - Idalia
Mój to sobie jeszcze wymyslil ze synowi da imie po sobie czyli Tomasz Junior bo mu się Tomasz podoba i koniec kropka
Mi się Idalia podoba ze względu na jego znaczenie, znalażłam za czasów jak szukałam sobie patronki na bieżmowanie. Ale myslę, ze do niego potrzeba obcobrzmiącego nazwiska, z moim panieńskim byłoby ok ale TŻ kończy się -ski, wiec moim zdaniem odpada, natomiat ja mam z Nataliami złe wspomnienia i dlatego jakoś sie do tego imienia nie mogę przekonać.

Właśnie teoretycznie mama wybiera. Jak przytaczam ten argument TŻ i mówię, że to przecież ja jestem w ciazy i będę 9 miesęcy nosić malucha w brzuchu to on stwirdza, ze w ciąży JESTEŚMY razem i że to jest też jego dziecko i też chce decydować hehe.

Któryś mój ex, student psychologii powiedział ze to źle swiadczy o rodzicach jak nadają swojemu dziecku imiona po sobie (nie mówię że to zdaniem podzielam wiec bez obrazy ). Ale moze on miał jakiś uraz bo on dostał imię po ojcu, który niedługo potem zostawił jego matkę z 3 dzieci.
Stary 2013-04-22, 21:30   #3493
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja rozmawialam O imionach dzis z moim Tzt I mowie ze on ma nazwisko do ktorego ciezko dobrac ladne imie a on mi na to ze to corka , ze I tak wyjdzie za màż I zmieni nazwisko prédzej czy pòźniej ( raczej później ) I ja nie bede miała wpływu na jakie dla przykladu podał mi swoja koleżanke której rodzice dali piekne imie BoguMiła a ona wzieła po meżu nazwisko Szatan

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 21:38   #3494
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja rozmawialam O imionach dzis z moim Tzt I mowie ze on ma nazwisko do ktorego ciezko dobrac ladne imie a on mi na to ze to corka , ze I tak wyjdzie za màż I zmieni nazwisko prédzej czy pòźniej ( raczej później ) I ja nie bede miała wpływu na jakie dla przykladu podał mi swoja koleżanke której rodzice dali piekne imie BoguMiła a ona wzieła po meżu nazwisko Szatan

Oj tak z dziewczynami to różnie bywa kiedys słyszałam, ze była taka kobieta w Polsce, która z panieńskiego była Gotuj, a po ślubie miała dwuczłonowe i wyszło Gotuj- Bigos nie wiem ile w tym prawdy, ale chyba bym sie na takie połączenie nie zdecydowała.

Natomiast pewna jesteme historii zza wielkiej wody a mianowicie z Ameryki Południowej gdzie pewna kobieta otrzymała na chrzcie imię Dolores (bóle) panieńskie miała Fuertes (silne) a wyszła z pana Barriga (brzuch) i według tamtejszych prawideł stała się panią Dolores Fuertes de Barriga (czyli dosłownie silne bóle brzucha).
Stary 2013-04-22, 21:43   #3495
kruszynka86
Raczkowanie

magalska tak mi gdzieś w głowie świta, że te ogóraski to na siusiaka wróżba ale głowy nie dam, że tak będzie, choć przeczucie jest ale może być i niespodzianka... Ciekawe kto tam mieszka w brzuszku?

imiona to chyba już pisałam Krzyś lub Kinga, planujemy wszyscy mieć imiona na K

Trele
ta koleżanka dobre

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 21:43   #3496
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Zrobiłam dzisiaj porównanie 9 i 11 tygodnia Najbardziej widać wieczorem, rano tylko delikatnie odstaje.
Wow! Niezła różnica

Gratuluje wszystkich usg!

Ja zrobiłam dzis betę - 195

Chyba poczekam na wątek styczniowo-lutowy, bo czuje się tu mega opóźniona
Stary 2013-04-22, 21:47   #3497
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Chyba poczekam na wątek styczniowo-lutowy, bo czuje się tu mega opóźniona
Zaczekaj na USG możne się okazać ze końcówka grudnia Gratuluję maleństwa
Stary 2013-04-22, 21:54   #3498
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się Idalia podoba ze względu na jego znaczenie, znalażłam za czasów jak szukałam sobie patronki na bieżmowanie. Ale myslę, ze do niego potrzeba obcobrzmiącego nazwiska, z moim panieńskim byłoby ok ale TŻ kończy się -ski, wiec moim zdaniem odpada, natomiat ja mam z Nataliami złe wspomnienia i dlatego jakoś sie do tego imienia nie mogę przekonać.

Właśnie teoretycznie mama wybiera. Jak przytaczam ten argument TŻ i mówię, że to przecież ja jestem w ciazy i będę 9 miesęcy nosić malucha w brzuchu to on stwirdza, ze w ciąży JESTEŚMY razem i że to jest też jego dziecko i też chce decydować hehe.

Któryś mój ex, student psychologii powiedział ze to źle swiadczy o rodzicach jak nadają swojemu dziecku imiona po sobie (nie mówię że to zdaniem podzielam wiec bez obrazy ). Ale moze on miał jakiś uraz bo on dostał imię po ojcu, który niedługo potem zostawił jego matkę z 3 dzieci.
Nie, nie, nie, nie będzie ani Tomasz ani Józef Nie ma wyjścia musi zaakceptować Filipa inaczej rozwodowe

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ja rozmawialam O imionach dzis z moim Tzt I mowie ze on ma nazwisko do ktorego ciezko dobrac ladne imie a on mi na to ze to corka , ze I tak wyjdzie za m&agrave;ż I zmieni nazwisko prédzej czy p&ograve;źniej ( raczej później ) I ja nie bede miała wpływu na jakie dla przykladu podał mi swoja koleżanke której rodzice dali piekne imie BoguMiła a ona wzieła po meżu nazwisko Szatan

Biedna koleżanka Nie chciała zmienić swojego imienia chociaż?
Stary 2013-04-22, 21:54   #3499
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczekaj na USG możne się okazać ze końcówka grudnia Gratuluję maleństwa
OM mówi, że 29 grudnia. Owulacje miałam ciut później, więc wychodzi zupełnie przełom grudnia i styczna.
Ale i tak jestem daleeeeko w tyle za Wami wszystkimi
Stary 2013-04-22, 21:56   #3500
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, nie, nie, nie będzie ani Tomasz ani Józef Nie ma wyjścia musi zaakceptować Filipa inaczej rozwodowe
Ja w obliczu takich argumentów bym się ugięła

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
OM mówi, że 29 grudnia. Owulacje miałam ciut później, więc wychodzi zupełnie przełom grudnia i styczna.
Ale i tak jestem daleeeeko w tyle za Wami wszystkimi
Nie wszystkimi jest nas kilka z połowy grudnia, więc nie jesteś daleko za nami
Stary 2013-04-22, 22:01   #3501
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
magalska tak mi gdzieś w głowie świta, że te ogóraski to na siusiaka wróżba ale głowy nie dam, że tak będzie, choć przeczucie jest ale może być i niespodzianka... Ciekawe kto tam mieszka w brzuszku?

imiona to chyba już pisałam Krzyś lub Kinga, planujemy wszyscy mieć imiona na K

Trele
ta koleżanka dobre
no właśnie my już wiemy że chłopak

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-22, 22:34   #3502
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
to dzidzia ma 8,5mm czy sam pecherzyk? bo sie pogubiłam...

ja w 6t2d mialam pecherzyk wielkosci chyba 8mm a dzidzia miała 3mm ale to bylo widac w szpitalu na ich sprzecie bo dzien wczesniej bylam u ginekologa i nie bylo widać dziecka wiec bylo podejrzenie pustego jaja...

ja mam wizyte z usg 30 we wtorek, a genetyczne w
piatek 26. szarpnełam sie na usg 4D HDlive
8.5 ma pęcherzyk a dzidzi nie wiem, tętna nie było jeszcze...zresztą ten lekarz mi nic nie mowił .. ja mowie dzidzia mimo tego ,że nie wiem czy już tam jest... ale ja jestem optymistką ostatnio i wiem,że wszystko będzie jak najbardziej ok

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:

Wstydniś Gratuluję

Nie wiem już sama.....na tej kartce co dostałam razem z usg pisze pechrzyk żółtkowy 8.5mm ja już się gubie..... a to dlatego,że nic nie mówił!!!!

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Właśnie w moich okolicach jest szał, biorąc pod uwagę dziewczynki z okolicznych miejscowości to jest pełno Milenek i Lenek

Też właśnie myślę że Ilonce się pomyliła wielkość pęcherzyka ciążowego z pęcherzykiem żółtkowym Bo żółtkowy jak pisze w mojej mądrej książce pojawia się ok 5 tc, więc biorąc pod uwagę, że ciąża ma 6 tyg... to przyrosnął w gigantycznym tempie

Majówka w Zakopcu brzmi super, tylko te tłumy... Dobrze że mam blisko to możemy podjechać w niezaludnione dni

Uciekam do łóżka, miłego wieczoru.
Dlatego też napisałam do Was bo tak tam pisze pęcherzyk żółtkowy a obok 8,5mm..... wiem jedno,że mam pecha do lekarzy gin jak poszłam do niego po testach ....spławił mnie..... a ten nic mi nie powiedział..... masakra Tylko ja mam takiego pecha.....

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Oj tak z dziewczynami to różnie bywa kiedys słyszałam, ze była taka kobieta w Polsce, która z panieńskiego była Gotuj, a po ślubie miała dwuczłonowe i wyszło Gotuj- Bigos nie wiem ile w tym prawdy, ale chyba bym sie na takie połączenie nie zdecydowała.

Natomiast pewna jesteme historii zza wielkiej wody a mianowicie z Ameryki Południowej gdzie pewna kobieta otrzymała na chrzcie imię Dolores (bóle) panieńskie miała Fuertes (silne) a wyszła z pana Barriga (brzuch) i według tamtejszych prawideł stała się panią Dolores Fuertes de Barriga (czyli dosłownie silne bóle brzucha).
Gotuj-Bigos

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 22:43   #3503
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem w szpitalu. W piątek byłam u mojego ginekologa. Zrobił usg i stwierdził że w macicy nic nie widzi ale widzi coś przy prawym jajniku i a podejrzenie ciąży pozamacicznej. Powiedział żeby nie czekać tylko natychmiast jechać do szpitala. Przyjęli mnie na oddział. Lekarz zrobił usg i faktycznie potwierdził ciążę pozamaciczną i dał dwie opcje do wyboru: zastrzyk lub laparoskopie. Zrobili mi bete i reszte badań krwi i kazali czekać. Wieczorem dwie inne lekarki ponownie zrobiły usg, tym razem wzięły mnie na patologię ciąży i tam zastępca ordynatora powiedział że widzi zdrowy pęcherzyk żółtkowy w macicy. A to na jajniku to plamka żółta czy coś. Beta ponad 6000. Powiedział że prawdopodobnie będzie dobrze ale chcą mnie zostawić aż pojawi się zarodek. Wczoraj miałam kolejne usg. Pęcherzyk widać jeszcze dokładniej i jest zalążek zarodka i stwierdził że wszytsko jest na najlepszej drodze i nie ma powodów do niepokoju a jutro kolejna beta i usg. Powiedział że chyba mój ginekolog się zestresował że mnie wysłał na oddział.
Ale Ci lekarz stracha napędził. Dobrze że okazało się że wszystko w porządku i że nie ma powodów do niepokoju

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Zdjęcie Wam wrzucę, hahaha co prawda chuda nie jestem więc proszę się nie śmiać !
14t4d
Jejuuu ale masz już fajny brzuszek

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

dostałam 6 dni wolnego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Super że dostałaś wolne musisz ten czas maksymalnie wykorzystać, przede wszystkim na zasłużony odpoczynek

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Pierwsze usg mamy już za sobą maleństwo ma 8,5mm .... jak to gin powiedział tętna jeszcze nie widać.... może na kolejnym usg już usłyszę serduszko

Po wizycie pojechaliśmy ze zdjęciem do mojej mamy..... strasznie się stresowałam....i nie potrzebnie....mama była zaskoczona ale mówi ,że coś czuła....myślałam,że będzie gadania.....trochę tylko pogadała,że nie mamy ślubu itd. powiedziała ,że jak urodzę to mamy przyjechać do niej ,żebym czasami się nie przemęczała ona się nami zajmie a my będziemy się cieszyć każdą chwilą z dzidziusiem ,że akurat będą święta to spędzimy je z nowym członkiem rodziny.... a jak poszliśmy na spacerek to już chciała kupować rzeczy dla maluszka bo zobaczyła sklep z ubrankami nie mogliśmy jej powstrzymać bo to troszkę jeszcze wcześnie na zakupy zadzwoniłyśmy do babci wszyscy szczęśliwi a tak się stresowałam
Super że z maleństwem wszystko w porządku i suuuper reakcja mamy !!

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:

Nie mam czasu przeczytać wszystkiego ale wpadłam Wam powiedzieć, że u Nas wszystko dobrze! Bąbel rośnie jak trzeba, ma 10 mm, piękny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy czy jakiś tam. Serducho bije jak szalone! Jestem spokojna i uśmiechnięta

Zajrzę później, buziol!

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Cytat:
Ja już po wizycie Mam założoną kartę ciąży. Lekarz pochwalił moją szyjkę że ponoć piękna Niestety nie widziałam więc się nie zachwycę . Troche się strachu najadłam bo podczas usg od razu pokazał mi pęcherzyk a w pęcherzyku nic... I kręci tym usg i kręci, mnie już trochę zimno.. po czym bach! 6 mm cudo z bijącym serduchem Łza mi poleciała i mega uśmiech na twarzy, że serduszko bije. Kropek usadowił się w lewej części macicy i oby było mu tam dobrze przez najbliższe 7 miesięcy. Pęcherzyk żółtkowy ma 3,4 mm, badania wszystkie super, waga 50 kg czyli -1kg.

Aha, no i wg OM to 6t4d, a wg usg 6t3d więc prawie tak samo
Kolejna bardzo dobra wiadomość

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

U nas też wszystko dobrze 6,25 cm, machał(a) łapkami, ale jak między nóżki pani chciała popatrzeć i szturchać w brzuch zaczęła, to się dupką do nas odwrócił i tyle wiem najważniejsze, że wszystko w normie
a to mały łobuz albo łobuziara nie chciał/a się ujawnić

Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak Wam zazdroszczę tych wszystkich wizyt, ja mam wizytę jutro i już dzisiaj się okropnie stresuje ;/. W ogóle coś mnie dzisiaj brzuch pobolewał teraz mnie lewy jajnik ciągnie... Mam nadzieje że tam w środku wszystko jest w porządku...
Jestem niespokojna tylko dlatego że tak dawno nie widziałam mojego bąbla

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-04-22 o 22:46
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 22:45   #3504
_Peggy
Zakorzenienie

Widzę że przewija się temt imion. Mój TŻ dziś wyskoczył z imieniem Waldemar dla Synka Mi coś Piotruś chodzi po głowie
Moja Mam od kiedy wie o ciąży pyta o Julkę
Stary 2013-04-22, 23:01   #3505
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Widzę że przewija się temt imion. Mój TŻ dziś wyskoczył z imieniem Waldemar dla Synka Mi coś Piotruś chodzi po głowie
Moja Mam od kiedy wie o ciąży pyta o Julkę
Mój TŻ chce Jesice i Brajana....... a ja Kornelia Zuzia i Kacper albo Antoś .... nie wiem co z tego wyjdzie

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 23:35   #3506
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ chce Jesice i Brajana....... a ja Kornelia Zuzia i Kacper albo Antoś .... nie wiem co z tego wyjdzie
Zuzanna i Antoni Piękne imiona.

Nam podobaja się tradycyjne imiona, ale zupełnie inne
Stary 2013-04-23, 01:05   #3507
babku
Zadomowienie

Przeczytałam 7 stron, nacytowałam się jak głupia i jestem gotowa wyrzucić laptop przez okno. Nic mi się nie zacytowało i nie pamiętam już kompletnie co chciałam napisać.
Miałam dziś znów bardzo zajęty dzień. Gdyby nie warunki szkodliwe, to chyba wróciła bym do pracy, bo jak pracowałam, to byłam mniej zmęczona niż teraz
Byłam dzisiaj państwowo na wizycie, niestety bez usg, ale odebrałam badania. Jest wszystko w normie. Ginekolog po badaniu na fotelu stwierdziła, że dużo urósł mój dzidziol, więc bardzo się cieszę. Skomentowała nawet mój brzuszek i powiedziała, że to normalne, że już tak widać, bo jestem szczupła i to jak najbardziej już ciążowy brzuszek. Zdenerwowała mnie jak zwykle położna w rejestracji, bo nie chciała dać mi do skserowania moich badań, ponieważ to są ich badania... Na szczęście ginekolog była innego zdania i bez problemu mi je dała. Dała mi również skierowanie na usg i pomimo, że prywatnie mam już wyznaczone na 8 maja, to chyba skorzystam i jutro zadzwonię czy mogę przyjść. Będzie to dopiero moje drugie usg więc myślę, że mogę sobie na nie pozwolić. Po za tym będzie zgodnie z naturą, bo przez brzuch Taki żarcik, Peggi nie gniewaj się

Strasznie przepraszam, że nie odniosłam się do żadnej z Was, ale nie dam rady o tej godzinie, lecieć znów te 7 stron. W każdym razie gratuluję wizyt, a za jedną (nie pamiętam niestety którą) trzymam kciuki, żeby wszystko pozytywnie się wyjaśniło.

Spokojnej nocki i snów jak moje ostatnio. Same romanse i pornole mi się śnią
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 01:43   #3508
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Jak tylko będę miała chłopczyka to z miłą chęcią odkupie ciuszki od Ciebie do września daleko akurat będziemy wiedzieć co będzie ja jestem z Sosnowca a Ty?
Witaj ja akurat z Dandowki
Ale obecnie na emigracji w Norwegii.
Jak cos pisz na priva ;-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 07:26   #3509
Kabriela
Zadomowienie

A u mnie nie jest tak wesoło! Byłam na usg i co i mam przyjść 8 maja, ponieważ teraz miałam mieć usg genetyczne jak się okazało i dzidzia jest za mała na to badanie. Wiem tylko tyle, że jest zwinięta w kłębuszek. Dalej nic nie wiem. I jak ja mam się nie martwić....ech
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 07:59   #3510
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
A u mnie nie jest tak wesoło! Byłam na usg i co i mam przyjść 8 maja, ponieważ teraz miałam mieć usg genetyczne jak się okazało i dzidzia jest za mała na to badanie. Wiem tylko tyle, że jest zwinięta w kłębuszek. Dalej nic nie wiem. I jak ja mam się nie martwić....ech
a który masz tydzień i ile ma dzidzia? jak dzidzia jest zwinięta w kłębek to i krótsza...

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości