Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 04:53   #3031
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

pf... nie spię już..bezsensu nawet się zmuszać do spania bo za 2h mam budzik i trzeba się zwijac..

:<

"SPRZĄTANIE DOMU PRZY DZIECKU TO JAK MYCIE ZĘBÓW W TRAKCIE JEDZENIA CZEKOLADEK"

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-04-23 o 05:01
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 05:02   #3032
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
pf... nie spię już..bezsensu nawet się zmuszać do spania bo za 2h mam budzik i trzeba się zwijac..

witam w klubie.
Za godzinę ktg więc też bez sensu...

Wkurzaja mnie już te zapisy 6x dziennie...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 05:09   #3033
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
witam w klubie.

dobrze,że robią.. była babka na patologii która miała fest skurcze i ich nie czuła masakra..

ale 6razy to sporo...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 06:08   #3034
angie83
Raczkowanie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

ZemuszSkończyłam nadrabiać. Właśnie wstałam na siku i już od tego czasu ni hu hu nie mogę zasnąć. Ale to standart, pobujam się ze dwie godziny i zapewne mnie zmuli.
za zakupy,zakończone tygodnie i piękne pokoiki dla dzidziusiow
U mnie już wszystko zamówione,czekam tylko na książkę język niemowlaka i muszę dokupić stanior do karmienia.coś mi w brzuchu kurczy,chyba coś przegryze
Stary 2013-04-23, 06:09   #3035
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
ZemuszSkończyłam nadrabiać. Właśnie wstałam na siku i już od tego czasu ni hu hu nie mogę zasnąć. Ale to standart, pobujam się ze dwie godziny i zapewne mnie zmuli.
za zakupy,zakończone tygodnie i piękne pokoiki dla dzidziusiow
U mnie już wszystko zamówione,czekam tylko na książkę język niemowlaka i muszę dokupić stanior do karmienia.coś mi w brzuchu kurczy,chyba coś przegryze
ja właśnie wciągnęłam śniadanko.. za 2h już jadę do ginka..a póki co jeszcze w łóżeczku

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 06:11   #3036
angie83
Raczkowanie

Sorki za błędy językowe,ale pisze z telefonu tz,i włącza mi się przewidywanie tekstu
Stary 2013-04-23, 06:13   #3037
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam

Cytat:
dobrze,że robią.. była babka na patologii która miała fest skurcze i ich nie czuła masakra..

ale 6razy to sporo...
Ze mną leżała dziewczyna która miała skurcze do 120 prawie i ją lekko pobolewalo. A przy takich to już rodzic można
Inna opcja to stały zapis 24/7. Także mogłam mieć gorzej.

Ale mój brzuch już się powoli buntuje...mimo że za każdym razem najpierw go wycieram chusteczka łagodzącą podraznienia i wklepuje balsam to i tak jakieś zaczerwienienia mam i swedzi czasami...ech:-(

A wiecie że czwartek - piątek ma być 26 stopni?
Stary 2013-04-23, 06:20   #3038
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakowa

Cytat:
Ze mną leżała dziewczyna która miała skurcze do 120 prawie i ją lekko pobolewalo. A przy takich to już rodzic można

Ale mój brzuch już się powoli buntuje...mimo że za każdym razem najpierw go wycieram chusteczka łagodzącą podraznienia i wklepuje balsam to i tak jakieś zaczerwienienia mam i swedzi czasami...ech:-(

a 1go 28

ciekawe czy dotrwam

mi zawsze wychodzi wysypka po żelu tym usg

skurcze 120? jezzzzuusie umarlabym z bólu..w polowie juz boli

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

aaa, powiem Wam jeszcze śmieszną rzecz na dzień dobry

ostatnio codzień budze się ze snu w którym nie mam brzucha,budzę się i sprawdzam czy jest,taka zaspna łapię mega stres że go nie ma

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 06:26   #3039
Elusiek
BAN stały

Witamy z rana

Dziś wizyta u gina, może dziś się nie dowiem się jak wczoraj pod drzwiami gabinetu, że sobie urlop wzięła bo............

Wczoraj na bolący kręgosłup tż spróbował zrobić mi delikatny masaż, no i bolą plecy jeszcze bardziej niż wczoraj już nie wiem czy się śmiać czy płakać
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 06:39   #3040
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozp

Cytat:
a 1go 28

ciekawe czy dotrwam

mi zawsze wychodzi wysypka po żelu tym usg

skurcze 120? jezzzzuusie umarlabym z bólu..w polowie juz boli

---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

aaa, powiem Wam jeszcze śmieszną rzecz na dzień dobry

ostatnio codzień budze się ze snu w którym nie mam brzucha,budzę się i sprawdzam czy jest,taka zaspna łapię mega stres że go nie ma

Proś o parafine jeśli mają albo zwykłej oliwki używaj

No właśnie!! Jakiś hardcor z niej był

Ja to bym chciala przez chwilę nie czuc brzucha. Może trochę lżej by mi było a tak to już mam dosyć przekrecania się z boku na bok przez 5 min

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Witamy z rana

Dziś wizyta u gina, może dziś się nie dowiem się jak wczoraj pod drzwiami gabinetu, że sobie urlop wzięła bo............

Wczoraj na bolący kręgosłup tż spróbował zrobić mi delikatny masaż, no i bolą plecy jeszcze bardziej niż wczoraj już nie wiem czy się śmiać czy płakać
Masaż pierwsza klasa
Może mu nie mów bo się jeszcze w sobie zamknie i już ci w życiu nie zrobi
Stary 2013-04-23, 06:41   #3041
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas si

Cytat:
Proś o parafine jeśli mają albo zwykłej oliwki używaj

No właśnie!! Jakiś hardcor z niej był

Ja to bym chciala przez chwilę nie czuc brzucha. Może trochę lżej by mi było a tak to już mam dosyć przekrecania się z boku na bok przez 5 min

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Masaż pierwsza klasa
Może mu nie mów bo się jeszcze w sobie zamknie i już ci w życiu nie zrobi

jeszcze pare dni/tygodni i będziemy się obracały ile wlezie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 06:50   #3042
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dziń Dybry :ziewa:

Trzymam dziołchy kciuki za wizyty

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 07:12   #3043
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Noż kurna, ja już mam od jednego lekarza i od naszej położnej info, że to trzeba leczyć a ta mi pisze, że bakterie są wszędzie i spoko.
Zmieniam prowadzącego , co z tego, ze to już 30 tc.
spoko ja zmieniałam lekarza w 28t, najważniejszy jest komfort psychiczny i poczucie bezpieczeństwa a nie że jej nie chce się wydać skierowania na posiew..

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
zrobię może nawet jutro, tylko powiedz ile potrzebujesz tylko maleńkie są naprawdę 0-3 m, większych nie mam stay in touch
no to jesteśmy w kontakcie. ja mam po przeliczeniach 3 bodziaki z krótkim rękawem 1x56/62, 2x62

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja tam sądzę, że lepiej sensownie klimę ustawić niż otworzyć okna i młodemu na tylnym siedzeniu głowę urwać:P
ja też. zwłaszcza że moim zdaniem znacznie gorzej jest jak się dziecko przegrzeje podczas upału w nagrzanym aucie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
wgl jaka akacja w nocy w szpitalu dziś była, jakiejś dziewczynie łożysko się odkleiło i dostała mega krwotoku, cały korytarz w krwawych plamach, pielegniarki latały z worakami z krwią i szybko ja na stół operacyjny wieźli, rano wszyscy ledwo żywi byli, a najlepsze jest to że jeden doktorek miał dyżur uwaga od 7 rano w sobote do dzisiaj - chodził po korytarzu jak cień człowieka, bo zbytnio się wyspać nie mógł bo co chwilę ktoś na oddzial przyjezdzał z ip
mam nadzieję że wszystko z nią ok. nie wiedziałam że 1 lekarz może tyle być na dyżurze pod rząd..

Cytat:
a wiecie co dziś mnie spotkało...wybrałam się do dentysty, idę sobie na przystanek, się toczę, jestem jakieś 500 m od domu i zbliżam się do końca naszej ulicy, gdzie stoi dom, a przed bramą samochód parkuje kobieta, już w sumie z niego wychodzi. nasze spojrzenia skrzyżowały się na sekundę dosłownie, po czym słyszę pytanie: "czy pani tu mieszka?" , "tak" odpowiadam, a ona wręcza mi wizytówkę: dyplomowana położna środowiskowa jutro do niej dzwonię, sympatyczna jak to położna, super wrażenie zrobiła od jakiegoś czasu próbuję się dodzwonić do położnych z przychodni na osiedlu, ale chyba wiecznie w terenie, a numer stacjonarny i nie udało się. a tu masz- przyszła koza do woza

zamówiłam dziś rzeczy do szpitala i parę drobiazgów pielęgnacyjnych dla córy. zamierzałam kupić w hurtowni krakowskiej u jednej kobiety, którą znam, ale dziś natknęłam się na komentarze jej aukcji w internecie i stwierdziłam, że z takim "elementem" nie chcę mieć do czynienia, a tym bardziej dać jej zarobić. Żenująca obsługa... W odpowiedzi na komentarz negatywny jakiejś klientki odnośnie pasa poporodowego babka napisała: "Pieniądze zostały zwrócone prosze sobie dokładnie sprawdzić a potem wystawiać komentarz. Nie tylko pani pas jest potrzebny do życia przydałby sie jeszcze mózg". Nie wiem, może jestem przewrażliwiona, ale zamówiłam u r_p77, chociaż nie miał paru rzeczy. Kupię w zwykłej aptece majtki wielorazowe?
o jak miło z tą położną
a majtki są do kupienia w aptece
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 07:16   #3044
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
spoko ja zmieniałam lekarza w 28t, najważniejszy jest komfort psychiczny i poczucie bezpieczeństwa a nie że jej nie chce się wydać skierowania na posiew..

cały czas zapominam zapytać jak nowy lekarz, to ktoś z Ż? polecony przez poprzednią?
Stary 2013-04-23, 07:22   #3045
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
cholera jasna... małżon mi się pochorował i chyba mnie zaraził, gardło zaczyna mnie boleć
zdrówka dla was obojga

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja mam teraz 34tc i nikt mi nic nie mówił, że mam sie skontaktować z jakaś położną. Gin dała mi tylko ulotkę ze niby darmowa szkoła rodzenia na zasadzie prywatnych spotkań z położną.
po zasadniczo obowiązek jest żeby skontaktować się z położną po porodzie. ale można również pod koniec 2 trymestru zacząć się umawiać

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mamy wózek! Przyjechały też do mnie kilka innych wyprawkowych elementów, które już wrzuciłam do pralki

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:

Cytat:

tak już się nie mogę doczekać

Cytat:

oby dziś była i powodzenia

Cytat:
cały czas zapominam zapytać jak nowy lekarz, to ktoś z Ż? polecony przez poprzednią?
polecony przez poprzednią, ale nie z Żeromskiego tylko z LuxMedu (nawet nie wiem w jakim szpitalu pracuje). ale bardzo fajny gość. miły, delikatny, sympatyczny i zasypał mnie mnóstwem badań bo on musi mieć pewność że wszystko jest OK

no to nadrobione, mogę się zmywać do pracy miłego dnia wszystkim
Stary 2013-04-23, 07:28   #3046
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy z rana

trzymam kciuki za wizyte i swoja droga dziwne zachowanie lekarza i opr bym go jak by dziisj byl/byla bo powinien zadzwonic do pacjentow i poinformowac o tym .... przynajmniej moja na nfz , jezeli ma zamiar byc zamkniety gabinet dwoni i przepisuje na inny dzien
Axella trzymam kciuki za wizyte
Cytat:
Za wizytę i gbs i za zmagania z codziennością

fajnie wyszło, zobaczymy jaka będzie położna na odwiedzinach

mój lekarz zalecał właśnie te wielorazowe, a tych jednorazowych nie.

jak będzie ciepło to będę przykrywać małą jakimś kawałkiem bawełny, może jakąś poszewką na naszą poduszkę w ikei są takie bawełniane taniutkie kocyki, Ty chyba je też masz, to może zakupię, bo jadę po ręczniczki.

z tymi skurczami chodziło mi o to jak długo trwały w sumie, 1h mówisz, to jakby mi się w domu przytrafiła taka akcja to według zaleceń mojego gina mam już jechać do szpitala. ciekawe co tam ze mną zrobią jak po godzinie ustąpią?!

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

rzeczywiście
mamas& papas!
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 07:29   #3047
ankaaa206
Wtajemniczenie

witamy z rana mam nadzieję że moje dziecię bedzie tak grzeczne jak teraz w brzuch tj kopie dopiero ok 8, w nocy śpi - normalnie aniołek.
To niefajnie ze tak ciepło ma być w weekend bo mam tylko 2 pary czarnych zimowych legginsów, może coś uda mi się na allegro wyszperać.
My już po śniadaniu - pizza z wczoraj
zestaw leków zjedzonych i teraz leżenie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 07:30   #3048
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
polecony przez poprzednią, ale nie z Żeromskiego tylko z LuxMedu (nawet nie wiem w jakim szpitalu pracuje). ale bardzo fajny gość. miły, delikatny, sympatyczny i zasypał mnie mnóstwem badań bo on musi mieć pewność że wszystko jest OK

no to nadrobione, mogę się zmywać do pracy miłego dnia wszystkim

no to git super, że jesteś zadowolona ze zmiany
Stary 2013-04-23, 07:35   #3049
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
witamy z rana mam nadzieję że moje dziecię bedzie tak grzeczne jak teraz w brzuch tj kopie dopiero ok 8, w nocy śpi - normalnie aniołek.
To niefajnie ze tak ciepło ma być w weekend bo mam tylko 2 pary czarnych zimowych legginsów, może coś uda mi się na allegro wyszperać.
My już po śniadaniu - pizza z wczoraj
zestaw leków zjedzonych i teraz leżenie

łooo,to moja Z fika pół nocy,a teraz śpi.. i tak do południa.byłoby fjnie bo i obiad się zrobi i sprzątnie.. a w nocy..oj tam oj tam

teraz

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

http://dd9.photoblog.pl/np5/201303/F7/146947138.jpg

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 08:10   #3050
joooasia
Raczkowanie

Dzień dobry

za kolejne tygodnie i za przecudne pokoiki dla Maleństw

idę się obudzić...

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:16   #3051
dhalii
Raczkowanie

Witam się z rana

Dzisiaj wieczorem mamy wizytę, ciekawe jak tam sytuacja wygląda

Cytat:

Boskie

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:16   #3052
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Witam się i ja

Młody wyprawiony do szkoły,czas na śniadanko

Kciuki za dzisiejsze wizyty!!!:-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:26   #3053
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Dzisiaj wieczorem mamy wizytę, ciekawe jak tam sytuacja wygląda

jak ja lubię takie poranki w pracy - koleżanka zrobiła pyszny sernik na zimno z brzoskwiniami, za oknem słońce, szefuńcio gdzieś daleko. po prostu czysty relaks

a wieczorem idziemy na USG 3 trymestru, to sobie zobaczymy co u małego słychać
Stary 2013-04-23, 08:43   #3054
lonely_lady
Zakorzenienie

Hejka
śniadanko już zjedzone, miałam zrobić jajecznicę ze szczypiorkiem, który pięknie wyhodowałam na parapecie
ale naszła mnie ochota na rybkę więc otworzyłam puszkę śledzi w pomidorach i zjadłam 3 kanapki

Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj, czekamy na relacje

---
co do tych prognozowanych upałów.. normalnie bym się cieszyła, a tak to sama nie wiem czy się cieszyć.. na słonku się nie poopalam, krótkich spodenek czy spódnicy nie ubiorę, bo nogi mam straaaaszne
no i teraz w ciąży jakoś kiepsko znoszę upały..
no ale zobaczymy, może będzie dobrze

Cytat:

dobre muszę to zapamiętać i będę używała jako argumentu

Cytat:
witam w klubie.

jejjj.. ja to Cię podziwiam..
fajnie, że jesteś z dziewczynkami pod taką świetną opieką, ale co się namęczysz to tylko Ty jedna wiesz

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Sorki za błędy językowe,ale pisze z telefonu tz,i włącza mi się przewidywanie tekstu
heheh, wiem coś o tym.. ta funkcja mnie prześladuje
dlatego z telefonu nie lubię pisać

Cytat:
a mi masaże Tż przynoszą mega ulgę
bóle kręgosłupa męczą mnie już prawie od początku ciąży
strasznie bolące i męczące.. choć powiem szczerze, że ostatnio jakby zmniejszyło się ich nasilenie..
no i biodra po nocy już mnie nie bolą

Cytat:

jak ja lubię takie poranki w pracy - koleżanka zrobiła pyszny sernik na zimno z brzoskwiniami, za oknem słońce, szefuńcio gdzieś daleko. po prostu czysty relaks

a wieczorem idziemy na USG 3 trymestru, to sobie zobaczymy co u małego słychać
ale Ci dobrze
oooo !!! fajnie, dziś przeczytamy relację z USG IIItrymestru
przyszykuj nam fajną fotkę
nasz wstydzioch, ostatnio na tym USG zasłaniał buźkę i nie dał sobie zrobić zdjęcia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:46   #3055
xal
Zakorzenienie

Color a wy już w nowym mieszkanku czy jeszcze się remontuje?
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Był widocznie niedoinformowany. Nie przysługuje mu nic z automatu. Jedynie 2 dni okolicznościowego za urodzenie dziecka. Ten zasiłek opiekuńczy zależy od "widzi mi się lekarza" i pracownik może wykorzystać maksymalnie 14 dni w roku. Lekarz może stwierdzić, że pacjentka radzi sobie świetnie i nie potrzebuje żadnej opieki. Też co szpital, to obyczaj. U nas podobno dają L4 mężowi na 7 dni, może w tym szpitalu, gdzie rodziła żona Twojego kolegi dają 5?
Te 5 dni to może dostał w poniedziałek to mu wpisali do piątku?
Te 2 okolicznościowego to też trzeba zgłosić a nie z automatu.
No i się okazało, że u mojego męża w pracy to nikt nie wie, że się spodziewamy, zaczęłam się śmiać, że jak się zacznie to zadzwonię na stacjonarny do sekretarki żeby mi go jak najszybciej do szpitala przysłali to będzie zonk

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:48   #3056
lonely_lady
Zakorzenienie

pora wskoczyć na mopa i umyć podłogi

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:51   #3057
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
pora wskoczyć na mopa i umyć podłogi
Rozpędzisz się aż do mnie?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:52   #3058
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
co do tych prognozowanych upałów.. normalnie bym się cieszyła, a tak to sama nie wiem czy się cieszyć.. na słonku się nie poopalam, krótkich spodenek czy spódnicy nie ubiorę, bo nogi mam straaaaszne
no i teraz w ciąży jakoś kiepsko znoszę upały..
no ale zobaczymy, może będzie dobrze

oooo !!! fajnie, dziś przeczytamy relację z USG IIItrymestru
przyszykuj nam fajną fotkę
nasz wstydzioch, ostatnio na tym USG zasłaniał buźkę i nie dał sobie zrobić zdjęcia
ja się upałami cieszę o ile mam perspektywę wyjazdu poza Kraków. bo na wsi to sobie latam po podwórku ubrana byle-jak, nie przejmując się wyglądem, albo leżę na hamaku w cieniu orzecha

relacja będzie wieczorem, ale jakie będą fotki to się okaże. młody póki co nie ma zadatków na modela i zdjęcia jakie mamy to pupa, plecy, pupa, siurak między rozchylonymi nogami, pupa, zasłonięta buzia z boku itd. itp. no ale liczę że jak mu zaserwuję dziś dobry obiad, to da się udobruchać i będzie ładnie pozował
Stary 2013-04-23, 08:53   #3059
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Czesc dziewczeta, witam sie w drodze do pracy (jej,ale to brzmi dziwnie ) ktos poza Humpback jeszcze u nas chodzi do pracy?

Bylam na ostatnich juz chyba badaniach krwi, i przy okazji odebralam wyniki na paciorka - z pochwy negatywny, z odbytu pozytywny wiec chyba dobrze, ze pobieraja oba wymazy jak sie okazuje. A juz sie ucieszylam,ze nie mam tego badziewia jak zobaczylam pierwszy wyniki
No ale nic, wiem, ze nie jestem sama...
Wpadne pozniej choc dzis zapowiada sie busy, busy day.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:54   #3060
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:

świetne porównanie

Cytat:
witam w klubie.

mogłabym iść za miast Ciebie chociaż na jeden, bo bym chciała chociaż jeden

Cytat:

co kobieta to inny próg bólu, dlatego są takie różnice w podawaniu czasu porodu, jedna powie że rodzi od 5h a druga powoli zaczyna czuć, że się coś dzieje

za wszystkie wizytki i gratulacje wszystkim rozpoczynającym nowe tygodnie

mnie od rana trochę bolały plecy jak na @ ale w łóżeczku wszsytko przeszło

współczuję Wam dziewczynki, że nie mozecie spać, ja pewnie gdybym mogła to bym spała do 10, ale mój mąż wychodzi z założenia, że jak on nie śpi to ja też nie muszę
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości