Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 08:57   #3061
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
napis jest idealny

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A wieczorem z Marchewką będziemy się dokształcać w temacie "Jak rodzić?"
Czekamy na relację

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
A wiecie że czwartek - piątek ma być 26 stopni?
Wiemy i już rozpaczamy nie wiemy co założyć a na pół dnia jedziemy do Katowic
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
zdrówka dla was obojga
dziękuję

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
No i się okazało, że u mojego męża w pracy to nikt nie wie, że się spodziewamy, zaczęłam się śmiać, że jak się zacznie to zadzwonię na stacjonarny do sekretarki żeby mi go jak najszybciej do szpitala przysłali to będzie zonk
łoł, to nieźle u mojego wszyscy wiedzą, więc pewnie nawet okolicznościowy dostanie bez problemu na telefon w razie czego i w ogóle jak się zacznie to może zadzwonić i nie przychodzić a później się z nimi rozliczy
Mój mąż jest jednym z tych na kopalni, którzy faktycznie wolne mogą mieć z dnia na dzień ale sobie zasłużył u kierownika

----

Cześć i czołem!

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Czesc dziewczeta, witam sie w drodze do pracy (jej,ale to brzmi dziwnie ) ktos poza Humpback jeszcze u nas chodzi do pracy?

Bylam na ostatnich juz chyba badaniach krwi, i przy okazji odebralam wyniki na paciorka - z pochwy negatywny, z odbytu pozytywny wiec chyba dobrze, ze pobieraja oba wymazy jak sie okazuje. A juz sie ucieszylam,ze nie mam tego badziewia jak zobaczylam pierwszy wyniki
No ale nic, wiem, ze nie jestem sama...
Wpadne pozniej choc dzis zapowiada sie busy, busy day.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
oj, niefajnie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
współczuję Wam dziewczynki, że nie mozecie spać, ja pewnie gdybym mogła to bym spała do 10, ale mój mąż wychodzi z założenia, że jak on nie śpi to ja też nie muszę
Co Ty mówisz to mój jak już rano jesteśmy razem (rzadkość bo on pracuje na rano a ja zazwyczaj w weekend mam szkołę) i wstanie przede mną to siedzi cicho jak myszka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:57   #3062
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

dzień dobry.
Chyba deszcz padał w nocy nie mogłam spać - ostatnio to norma
Od wczoraj wszedł mi strach tzn boję oddalać się od domu sama...
Chodzę tylko z małą do zerówki plus pobliskie sklepy.
Poszłabym do biedry ale to ponad 4km w tą i z powrotem więc nie ryzykuję Boję się że zacznę rodzić gdzieś "na mieście" Goopie myślenie ale wolę nie ryzykować...

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Wczoraj posprzątałam w domu-została mi tylko łazienka, więc jak zaprowadzę małą do zerówki to sobie ją ogarnę a potem wstawię pralkę z praniem dla młodego - przyjdą mi dziś kolejne rzeczy zamówione w usa, więc trzeba będzie to ogarnąć..
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:57   #3063
ada32
Wtajemniczenie

witajcie moje drogie
przede wszystkim bardzo Wam dziękujemy z Wiktorkiem za życzenia urodzinowe

mało mam czasu ale co rano ..jak wszyscy jeszcze śpia..zaglądam do Was i strasznie jestem ciekawa co i jak
wizaż uzależnia!!
czy moze któraś mamusia zdradzi mi czy mamy jakieś maleństwo na wątku od wczoraj rana??

za wizyty te wczorajsze i dzisiejsze trzymałam i trzymam kciuki

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:58   #3064
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
łoł, to nieźle u mojego wszyscy wiedzą, więc pewnie nawet okolicznościowy dostanie bez problemu na telefon w razie czego i w ogóle jak się zacznie to może zadzwonić i nie przychodzić a później się z nimi rozliczy
Mój mąż jest jednym z tych na kopalni, którzy faktycznie wolne mogą mieć z dnia na dzień ale sobie zasłużył u kierownika
Mój jest bardzo "wylewny" nikt nie pytał o dzieci to nic nie mówił Z resztą tam są same chłopy ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 08:59   #3065
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Aaaa my z Bartusiem kończymy 36 tydzień, zostały 4

Stary 2013-04-23, 09:02   #3066
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
ja się upałami cieszę o ile mam perspektywę wyjazdu poza Kraków. bo na wsi to sobie latam po podwórku ubrana byle-jak, nie przejmując się wyglądem, albo leżę na hamaku w cieniu orzecha

relacja będzie wieczorem, ale jakie będą fotki to się okaże. młody póki co nie ma zadatków na modela i zdjęcia jakie mamy to pupa, plecy, pupa, siurak między rozchylonymi nogami, pupa, zasłonięta buzia z boku itd. itp. no ale liczę że jak mu zaserwuję dziś dobry obiad, to da się udobruchać i będzie ładnie pozował
Ja jadę we wtorek do Zakopca w czwartek jak byliśmy na usg w luxmed to już nam fotek nie dal druknietych tylko płytkę, a pozostałe dwie wizyty miałam 3 metry wydruku:p
Stary 2013-04-23, 09:05   #3067
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jest bardzo "wylewny" nikt nie pytał o dzieci to nic nie mówił Z resztą tam są same chłopy ...
u mojego też same chłopy ale on się od razu pochwalił.. zła byłam wtedy bardzo

Stary 2013-04-23, 09:07   #3068
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
Ja jadę we wtorek do Zakopca w czwartek jak byliśmy na usg w luxmed to już nam fotek nie dal druknietych tylko płytkę, a pozostałe dwie wizyty miałam 3 metry wydruku:p
super to zapowiada się że będzie dużo zdjęć - zwykle miałam drukowane po 3, no ale usg było na każdej wizycie płytkę musiałaś przynieść czy dawali?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:08   #3069
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
u mojego też same chłopy ale on się od razu pochwalił.. zła byłam wtedy bardzo
Moj tez nie potrafil utrzymac jezyka za zebami. Chyba u niego w pracy wiedzieli wczesniej niz w mojej. Za to teraz wszyscy go pytaja bez przerwy, czy juz, czy juz ma za swoje

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:10   #3070
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
napis jest idealny

Czekamy na relację

Wiemy i już rozpaczamy nie wiemy co założyć a na pół dnia jedziemy do Katowic
dziękuję

----

Cześć i czołem!

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

oj, niefajnie

Co Ty mówisz to mój jak już rano jesteśmy razem (rzadkość bo on pracuje na rano a ja zazwyczaj w weekend mam szkołę) i wstanie przede mną to siedzi cicho jak myszka
u mnie wygląda to tak (budzik ma na 6): 4.30- "chodź tu do mnie przytul się" no to odwracam się i przytulam, ale juz oko otworzyłam
5- wychodzi z łózka, bierze kompa i wychodzi z pokoju
6- przychodzi "przesuń się troche" następuje przytulenie i gadanie do mnie, czyli brak snu
6.30- pobudka no bo pora zrobić śniadanie, więc zwlekam się z łóżka robię śniadanie i wracam do łóżka, co wywołuje zdziwienie
7.30- kolejna pobudka, pora zrobić jedzenie do pracy, no to już nie idę spać

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
mój chciał dzwonić do moich rodziców o 12 w nocy zaraz po teście, jeszcze nie byłam u lekarza a już wszyscy wiedzieli
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:17   #3071
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Moj tez nie potrafil utrzymac jezyka za zebami. Chyba u niego w pracy wiedzieli wczesniej niz w mojej. Za to teraz wszyscy go pytaja bez przerwy, czy juz, czy juz ma za swoje
Może tego mój chciał uniknąć

Cytat:
u mnie wygląda to tak (budzik ma na 6): 4.30- "chodź tu do mnie przytul się" no to odwracam się i przytulam, ale juz oko otworzyłam
6- przychodzi "przesuń się troche" następuje przytulenie i gadanie do mnie, czyli brak snu
6.30- pobudka no bo pora zrobić śniadanie, więc zwlekam się z łóżka robię śniadanie i wracam do łóżka, co wywołuje zdziwienie
Ło matko, chyba bym powiedziała, żeby zamówił śniadanko u mamusi skoro go nie nauczyła robić samemu ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:18   #3072
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI

[/COLOR]siedzę w mojej "ruchowej" pozycji i Nikoś dokazuje jak mały motorek, cały dzień odpoczywał to teraz szaleje

idę spać, dobranoc[/QUOTE]

A jak wyglada ta pozycja?

Cytat:
Ze mną leżała dziewczyna która miała skurcze do 120 prawie i ją lekko pobolewalo. A przy takich to już rodzic można
Inna opcja to stały zapis 24/7. Także mogłam mieć gorzej.

Ale mój brzuch już się powoli buntuje...mimo że za każdym razem najpierw go wycieram chusteczka łagodzącą podraznienia i wklepuje balsam to i tak jakieś zaczerwienienia mam i swedzi czasami...ech:-(

A wiecie że czwartek - piątek ma być 26 stopni?
Tej lasce to zazdroszcze. Porod to musial byc dla niej pikus. Tez bym tak mogla miec.
Ty biedna jestes , wcale sie nie dziwie, ze Twoj brzuchol ma juz dosc. Mam nadzieje ze jeszcze jakos dotrwa te 3 tygodnie. A w ogole to jestes mega, my tu narzekamy na dupereleaTy juz od tylu tyvpdni wszpitalu.

Cytat:
spoko ja zmieniałam lekarza w 28t, najważniejszy jest komfort psychiczny i poczucie bezpieczeństwa a nie że jej nie chce się wydać skierowania na posiew..

no to jesteśmy w kontakcie. ja mam po przeliczeniach 3 bodziaki z krótkim rękawem 1x56/62, 2x62
Uff...to dobrze ze nie ja jedna mam takie zmiany. Troche mam wyrzuty sumienia bo nie zwyklam jakos tak ludzi odprawiac, alejuz naprawde czuje sie zmeczona jej beztroska podczaa gdy nawet inni lekarze i polozna mowia ze dzialac nalezy.
Odnosnie tych ciuszkow to mam podobnie. Jakims cudem mam pelno innych rozmarow a 56bardzo malo. Dokupilam troche ost.na netcie wiec dopisuje do mojej listy i sobiezaraz sprawdze czy juz to lepiej wyglada

Cytat:

Bylam na ostatnich juz chyba badaniach krwi, i przy okazji odebralam wyniki na paciorka - z pochwy negatywny, z odbytu pozytywny wiec chyba dobrze, ze pobieraja oba wymazy jak sie okazuje. A juz sie ucieszylam,ze nie mam tego badziewia jak zobaczylam pierwszy wyniki

Ech...biedna. mam wrazenie ze tego paciorkowca to latwo zalapa , bo juz kilka z dziewczyn mialo.

Ja rano wstalam,oddalam mocz do posiewu. Dalam TZ by zawiozl (bo ma po drodze) i wrocilam do lozka. Teraz was podczytalam i chyba dalej ide pospac jeszcze

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:18   #3073
nuna2
Zakorzenienie

Dzień doberek. Ja byłam dziś na badaniach, zobaczymy czy wszystko w krwi ok Po śniadanku, położyłam się do łóżka i was ponadrabiam
Stary 2013-04-23, 09:18   #3074
Paulina 87
Wtajemniczenie

dziewczyny wychodze dzisiaj do domu )) : jupi::j upi:
Stary 2013-04-23, 09:20   #3075
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Witam
kolejny dzień i dalej nic eh a tak chciałam dziś urodzić ale pewnie nic z tego nie będzie
wczoraj pozałatwialiśmy trochę spraw urzędowych no i pojechaliśmy na wieś do ciotki TŻta. Trochę pospacerowaliśmy bo pogoda była piękna. Chodziliśmy w krótkich rękawkach, TŻ nawet spodnie miał krótkie

dziś mój TŻcik ma urodziny i właśnie piekę biszkopt na placuszka. Mam nadzieję że wyjdzie No i dziś mija 10 m-cy od naszego ślubu

color za wizytę i maluszka

justyna trzyma kciuki żebyście dostali jak najszybciej kasę za wózek

Elusiek chodziki to zło

loney za łóżeczko, a kolor pokoju bardzo mi się podoba- mam dwie ściany w kuchni w takim kolorze
Stary 2013-04-23, 09:23   #3076
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
super

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:23   #3077
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Może tego mój chciał uniknąć

Ło matko, chyba bym powiedziała, żeby zamówił śniadanko u mamusi skoro go nie nauczyła robić samemu ...
to nie mamusia go nauczyła, on mieszkał sam zanim się poznaliśmy i wszytko sam robił, to ja go nauczyłam , zresztą zarówno w jego jak i w mojej rodzinie to kobiety zajmowały się takimi rzeczami
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:24   #3078
vil84
Wtajemniczenie

dzień dobry
czytam od wczoraj na raty więc nie cytuje co do fotelika recaro to faktycznie my mamy, trochę ciężkawy jest ale poza tym super. nie kupowaliśmy go do noszenia więc daje radę
znalazłam chyba receptę na sen. fatalną, ale jedyne rozwiązanie. Przemek zaś dwie noce budził się średnio co dwie godziny, a godzinę potem trwało zanim zjadł, zasnął itp więc śpię w nocy średnio po 3 h i to na raty, ale zaczęłam się kłaść spać przed 20, a mąż po 22 karmi, przewija i kładzie go do mnie do pokoju i mogę pospać w porywach 4 godziny bez przerwy - ale dzięki temu jestem w stanie wstać o tej 5-6 ostatecznie, posiedzieć z Młodym bo nad ranem nie śpi i po 3 godziny a potem mam czas na sprzątnięcie, śniadanie, ogarnięcie się i nawet makijaż - teraz już mam wszystko zrobione. ale śpi od 7.30
wczoraj byliśmy u pediatry, Przemek waży 3200 więc przytył pół kilo od wyjścia ze szpitala a potem zrobiliśmy dłuuuuugi spacer, załatwiłam po drodze mnóstwo rzeczy, i wróciłam cała szcześliwa że mogę chodzić, nic mnie nie boli, poza nogami

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:25   #3079
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
to nie mamusia go nauczyła, on mieszkał sam zanim się poznaliśmy i wszytko sam robił, to ja go nauczyłam , zresztą zarówno w jego jak i w mojej rodzinie to kobiety zajmowały się takimi rzeczami
rozpieściłaś go

Julka
Stary 2013-04-23, 09:26   #3080
szczesliwa25
Rozeznanie

Jakoś ostatnio na wszystko brakowało mi czasu, a jak już leżałam rozwalona - bo to teraz chyba najbardziej pasujący do mnie opis - na kanapie to nie mogłam się zmotywować do pisania

niemniej dzielnie nadrabiałam co tu się dzieje

lonly - jak słodko, że u Was już takie kompletne łóżeczko, my pewnie złożymy na tydzień przed. Mieszkamy w miejscu gdzie wycierać kurze mogłabym codziennie, więc nie chcę żeby małemu się pościel zawczasu kurzyła.

barwineczek - o ile dobrze pamiętam to Twój pokoik z białymi meblami? cudo!

dzisiaj zaczęliśmy 35tc i jestem zdumiona tym, jak w ciągu ostatniego tygodnia nie dość, że 'wywaliło' mi brzuch to jeszcze o ile jest mi ze wszystkim ciężej.

Jem śniadanko, mam przepyszną herbatę - kupiłam w sklepie ekologicznym herbatę z suszonych poziomek, ależ cudna!
I biorę się za sprzątanie. Wczoraj ogarnęłam naszą sypialnię - normalnie to bym jeszcze ogarnęła i salon i łazienkę, ale sypialnia była akurat na moje obecne zdolności. Dziś mam nadzieję nieco nadgonić

Dzień dobry wszystkim
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:27   #3081
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzień dobry
czytam od wczoraj na raty więc nie cytuje co do fotelika recaro to faktycznie my mamy, trochę ciężkawy jest ale poza tym super. nie kupowaliśmy go do noszenia więc daje radę
znalazłam chyba receptę na sen. fatalną, ale jedyne rozwiązanie. Przemek zaś dwie noce budził się średnio co dwie godziny, a godzinę potem trwało zanim zjadł, zasnął itp więc śpię w nocy średnio po 3 h i to na raty, ale zaczęłam się kłaść spać przed 20, a mąż po 22 karmi, przewija i kładzie go do mnie do pokoju i mogę pospać w porywach 4 godziny bez przerwy - ale dzięki temu jestem w stanie wstać o tej 5-6 ostatecznie, posiedzieć z Młodym bo nad ranem nie śpi i po 3 godziny a potem mam czas na sprzątnięcie, śniadanie, ogarnięcie się i nawet makijaż - teraz już mam wszystko zrobione. ale śpi od 7.30
wczoraj byliśmy u pediatry, Przemek waży 3200 więc przytył pół kilo od wyjścia ze szpitala a potem zrobiliśmy dłuuuuugi spacer, załatwiłam po drodze mnóstwo rzeczy, i wróciłam cała szcześliwa że mogę chodzić, nic mnie nie boli, poza nogami
brawo dla Przemusia za wagę zazdroszczę Ci spacerów tym bardziej że jest piękna pogoda

Julka
Stary 2013-04-23, 09:27   #3082
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczeta, witam sie w drodze do pracy (jej,ale to brzmi dziwnie ) ktos poza Humpback jeszcze u nas chodzi do pracy?

uuuiu. ale będzie dobrze

Cytat:
współczuję Wam dziewczynki, że nie mozecie spać, ja pewnie gdybym mogła to bym spała do 10, ale mój mąż wychodzi z założenia, że jak on nie śpi to ja też nie muszę
Zazdraszczam
Cytat:

Cytat:
Ja na początyku małżeństwa też byłam taka dobra. Potem mi przeszło Teraz mój TŻ nawet nie próbuje gderać na ten temat....
Poza tym -on jak wstawałam o 5 do pracy nie robił mi śniadanka, więc spadówka

Cytat:
Rewelacyjna wiadomość
Stary 2013-04-23, 09:28   #3083
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek
ja jak nie wstaję rano, to mój mąż nie ma szans na to że zrobię mu śniadanie. odwracam się na drugi bok i śpię dalej

Cytat:
Napisane przez Magiusa
Uff...to dobrze ze nie ja jedna mam takie zmiany. Troche mam wyrzuty sumienia bo nie zwyklam jakos tak ludzi odprawiac, alejuz naprawde czuje sie zmeczona jej beztroska podczaa gdy nawet inni lekarze i polozna mowia ze dzialac nalezy
ja byłam do tego zmuszona, więc żadnych wyrzutów sumienia nie miałam. zresztą jak tyle razy z nią poruszałaś ten temat bakterii, to nie powinna być zdziwiona że zmienisz lekarza.
Stary 2013-04-23, 09:28   #3084
szczesliwa25
Rozeznanie

vil - dopiero teraz doczytałam - jeszcze troszkę, troszkę i wszystko się unormuje Ponoć organizm się przyzwyczaja.
Mnie w perspektywie cc bardzo cieszy, że możesz już swobodnie spacerować i robić inne domowe rzeczy
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:29   #3085
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:

No to kiszka. Będziesz dostawać antybiotyk czy jak?

Cytat:
świetne porównanie

mogłabym iść za miast Ciebie chociaż na jeden, bo bym chciała chociaż jeden

co kobieta to inny próg bólu, dlatego są takie różnice w podawaniu czasu porodu, jedna powie że rodzi od 5h a druga powoli zaczyna czuć, że się coś dzieje

za wszystkie wizytki i gratulacje wszystkim rozpoczynającym nowe tygodnie

mnie od rana trochę bolały plecy jak na @ ale w łóżeczku wszsytko przeszło

Zapraszam;-) podlaczymy jeszcze jedną pelote i raz się w dyżurce trojaczki zamiast bliźniaków zapiszą
Może nikt się nie kapnie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
dzień dobry.
Chyba deszcz padał w nocy nie mogłam spać - ostatnio to norma
Od wczoraj wszedł mi strach tzn boję oddalać się od domu sama...
Chodzę tylko z małą do zerówki plus pobliskie sklepy.
Poszłabym do biedry ale to ponad 4km w tą i z powrotem więc nie ryzykuję Boję się że zacznę rodzić gdzieś "na mieście" Goopie myślenie ale wolę nie ryzykować...

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Wczoraj posprzątałam w domu-została mi tylko łazienka, więc jak zaprowadzę małą do zerówki to sobie ją ogarnę a potem wstawię pralkę z praniem dla młodego - przyjdą mi dziś kolejne rzeczy zamówione w usa, więc trzeba będzie to ogarnąć..
Ale jakbyś w biedrze urodziła to już na bank byś miała zniżki gratis do końca życia

Cytat:
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:30   #3086
diabli
Zakorzenienie

dzien dobry. czas na sniadanie i nadrabianie w nocy wstawalam nawet i co godzine, siku-pic i znow spac najgorzej wstac z lozka...

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
aaa miałam Wam wrzucić fotkę pianki dla Małego. Jest na 102-109cm
czyli chyba tak na ponad 2 latka..
superowa ta pianka!

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Cześć
Trochę nas nie było... w sobote wieczorem miałam lekką stłuczkę wjechałam na parkingu autem w stojącego obok opla który źle zaparkował Kupa zamieszania policja wina obopólna on źle zaparkował, ja wjechałam. W sumie rozeszło się bez żadnych oświadczeń mandatów... niestety tak się zdenerwowałam, że siedziałam wczoraj i dziś całe dnie w domu z bólem brzucha. Mały się rusz bez plamień itp lekarz powiedział że widocznie wywołane stresem i jak jest tak jak opisuje to spokojnie mogę zostać w domku w środe mam egzamin i muszę się zacząć w końcu uczyć
oj to mialas nieciekawa przygode. daruj sobie jezdzenie autem, bo szkoda nerwow. w ciazy jestesmy baaardzo zakrecone i bez sensu zebys obila autko z drugiej strony
ps. mam juz dla Ciebie przygotowana paczke. rzeczy udalo mi sie upchnac do tego samego pudelka. zostawilam ja jeszcze w starym mieszkaniu, ale postaram sie wyslac jak najszybciej, tylko musze tz zmobilizowac zeby mi to zaniosl na poczte ciuszki superowe -meskie. mysle, ze bedziesz zadowolona.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:30   #3087
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
super

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziś mój TŻcik ma urodziny i właśnie piekę biszkopt na placuszka. Mam nadzieję że wyjdzie No i dziś mija 10 m-cy od naszego ślubu
no to wszystkiego najlepszego dla twojego TŻ z okazji urodzin

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
dzisiaj zaczęliśmy 35tc i jestem zdumiona tym, jak w ciągu ostatniego tygodnia nie dość, że 'wywaliło' mi brzuch to jeszcze o ile jest mi ze wszystkim ciężej.
Stary 2013-04-23, 09:31   #3088
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Sharp a słyszałas o szamanskim sposobie szczypania brodawek 2xdziennie po 10min?
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:34   #3089
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Ajlowju.

Byłam dzisiaj na SR i niczego ciekawego się nie dowiedziałam. Dostałam listę rzeczy, które należy zabrać do szpitala oraz plan porodu. Wiem tyle, że plan porodu jest ważnym dokumentem i nie jest tylko po to żeby był. Jest uważnie czytany i konsultowany z rodzącą itp.

Ogólnie to położna mnie drażniła dzisiaj swoimi opiniami, np. delikatnie wyśmiała dziewczynę, która zapytała czy po cc dostanie dziecko na przykład do karmienia. Położna chyba nie skumała, że "do karmienia" to zwrot klucz i spytała ironicznie w jaki niby sposób chciałaby pani się zajmować tym dzieckiem. Widziałam minę tej dziewczyny i mówię, że jak poprosi, to pewnie do karmienia jej położne dziecko przyniosą. Na co położna, że "ale nie musi prosić, bo wtedy nie musi karmić". Jaha, że nie musi, ale może chce? I ogólnie takie pierdu pierdu o anegdotach jak to było kiedyś na porodówce. W większości oczywiście zmyślone, jak np. historia o babce, która trzeci raz z rzędu rodziła bliźnięta i mąż przyszedł do niej z tymi dzieciakami, "z czwórką przedszkolaków za rękę, a oni zasmarkani po kolana"... iiiiiiitttttddd...

I oczywiście o torbach, że to złooooo i nie wolno i bla bla... Ciekawe, że ja miałam wielgachną torbę i nawet stała na ziemi i nikt mi nic nie powiedział. Wg niej najlepiej spakować się w reklamówki. Plus jest taki, że na poporodowej podobno są szafki oprócz tych stolików przy łóżkach. Zobaczymy. Idę na początku maja zobaczyć oddział.
hehe sama sie teraz z siebie smieje wystac na siedzaco...

A co do szkoły rodzenia to jakaś masakra po prostu.. To już wiem dlaczego niektóre piszą ze to strata czasu...

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
wgl jaka akacja w nocy w szpitalu dziś była, jakiejś dziewczynie łożysko się odkleiło i dostała mega krwotoku, cały korytarz w krwawych plamach, pielegniarki latały z worakami z krwią i szybko ja na stół operacyjny wieźli, rano wszyscy ledwo żywi byli, a najlepsze jest to że jeden doktorek miał dyżur uwaga od 7 rano w sobote do dzisiaj - chodził po korytarzu jak cień człowieka, bo zbytnio się wyspać nie mógł bo co chwilę ktoś na oddzial przyjezdzał z ip
kurcze bałabym się, żeby mnie taki lekarz leczył.. To jakos zabronione powinno być.. Nie ma innych lekarzy zeby go zastąpić??

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Kurde, ale Antoś szaleje normalnie zaczynam się aż tym martwić ...
mój wczoraj tak szalal.. ale chyba się zmęczył bo dzisiaj w ogóle się nie rusza.. 3 razy nogą machnąl od rana..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:38   #3090
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
, Przemek waży 3200 więc przytył pół kilo od wyjścia ze szpitala a potem zrobiliśmy dłuuuuugi spacer, załatwiłam po drodze mnóstwo rzeczy, i wróciłam cała szcześliwa że mogę chodzić, nic mnie nie boli, poza nogami
Ładnie przybiera na wadze
Ty już nie walczysz z naturalnym karmieniem?
Fajnie, że już się dobrze czujesz i nic Cię nie boli.
Póki co to wszystko przede mną...

Cytat:
Ale jakbyś w biedrze urodziła to już na bank byś miała zniżki gratis do końca życia
To już wolę w ikeii na jakimś łóżku przynajmniej a nie w zasyfionej biedrze

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzien dobry. czas na sniadanie i nadrabianie w nocy wstawalam nawet i co godzine, siku-pic i znow spac najgorzej wstac z lozka...
.
Oj to prawda Mi się wczoraj ręka ześlizgnęła podczas wstawania i cudem nie spadłam z łóżka

Mój TŻ wczoraj miał rozkminki typu: "już niedługo będziesz rodzić - jak ja sobie poradzę tu sam bez Ciebie jak ja młodej wytłumaczę to co się dzieje"
"ale to tylko kilka dni mnie nie bedzie"
"wiem ale bedziemy tesknic"
ja się chyba w tym szpitalu wypuknę żeby jak najszybciej wyjść do domu...
Chyba zaczął się cykać nowej sytuacji...

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2013-04-23 o 09:39
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości