|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Cytat:
![]() Wiemy i już rozpaczamy nie wiemy co założyć a na pół dnia jedziemy do Katowic ![]() dziękuję Cytat:
u mojego wszyscy wiedzą, więc pewnie nawet okolicznościowy dostanie bez problemu na telefon w razie czego i w ogóle jak się zacznie to może zadzwonić i nie przychodzić a później się z nimi rozliczy ![]() Mój mąż jest jednym z tych na kopalni, którzy faktycznie wolne mogą mieć z dnia na dzień ale sobie zasłużył u kierownika ---- Cześć i czołem! ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
to mój jak już rano jesteśmy razem (rzadkość bo on pracuje na rano a ja zazwyczaj w weekend mam szkołę) i wstanie przede mną to siedzi cicho jak myszka
|
|||||
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Chyba deszcz padał w nocy nie mogłam spać - ostatnio to norma![]() Od wczoraj wszedł mi strach Chodzę tylko z małą do zerówki plus pobliskie sklepy. Poszłabym do biedry ale to ponad 4km w tą i z powrotem więc nie ryzykuję Boję się że zacznę rodzić gdzieś "na mieście" Goopie myślenie ale wolę nie ryzykować...Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() Wczoraj posprzątałam w domu-została mi tylko łazienka, więc jak zaprowadzę małą do zerówki to sobie ją ogarnę a potem wstawię pralkę z praniem dla młodego - przyjdą mi dziś kolejne rzeczy zamówione w usa, więc trzeba będzie to ogarnąć..
|
|
#3063 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie moje drogie
przede wszystkim bardzo Wam dziękujemy z Wiktorkiem za życzenia urodzinowe ![]() mało mam czasu ale co rano ..jak wszyscy jeszcze śpia..zaglądam do Was i strasznie jestem ciekawa co i jak ![]() wizaż uzależnia!! czy moze któraś mamusia zdradzi mi czy mamy jakieś maleństwo na wątku od wczoraj rana?? za wizyty te wczorajsze i dzisiejsze trzymałam i trzymam kciuki |
|
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikt nie pytał o dzieci to nic nie mówił Z resztą tam są same chłopy ...
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to zapowiada się że będzie dużo zdjęć - zwykle miałam drukowane po 3, no ale usg było na każdej wizycie płytkę musiałaś przynieść czy dawali?
|
|
#3069 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
ma za swoje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3070 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
5- wychodzi z łózka, bierze kompa i wychodzi z pokoju 6- przychodzi "przesuń się troche" następuje przytulenie i gadanie do mnie, czyli brak snu 6.30- pobudka no bo pora zrobić śniadanie, więc zwlekam się z łóżka robię śniadanie i wracam do łóżka, co wywołuje zdziwienie 7.30- kolejna pobudka, pora zrobić jedzenie do pracy, no to już nie idę spać ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- mój chciał dzwonić do moich rodziców o 12 w nocy zaraz po teście, jeszcze nie byłam u lekarza a już wszyscy wiedzieli |
|
|
|
|
#3071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI
[/COLOR]siedzę w mojej "ruchowej" pozycji i Nikoś dokazuje jak mały motorek, cały dzień odpoczywał to teraz szaleje
![]() idę spać, dobranoc[/QUOTE] A jak wyglada ta pozycja? Cytat:
Ty biedna jestes , wcale sie nie dziwie, ze Twoj brzuchol ma juz dosc. Mam nadzieje ze jeszcze jakos dotrwa te 3 tygodnie. A w ogole to jestes mega, my tu narzekamy na dupereleaTy juz od tylu tyvpdni wszpitalu. Cytat:
Odnosnie tych ciuszkow to mam podobnie. Jakims cudem mam pelno innych rozmarow a 56bardzo malo. Dokupilam troche ost.na netcie wiec dopisuje do mojej listy i sobiezaraz sprawdze czy juz to lepiej wyglada Cytat:
Ja rano wstalam,oddalam mocz do posiewu. Dalam TZ by zawiozl (bo ma po drodze) i wrocilam do lozka. Teraz was podczytalam i chyba dalej ide pospac jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek. Ja byłam dziś na badaniach, zobaczymy czy wszystko w krwi ok
Po śniadanku, położyłam się do łóżka i was ponadrabiam
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Witam
kolejny dzień i dalej nic eh a tak chciałam dziś urodzić ale pewnie nic z tego nie będzie![]() wczoraj pozałatwialiśmy trochę spraw urzędowych no i pojechaliśmy na wieś do ciotki TŻta. Trochę pospacerowaliśmy bo pogoda była piękna. Chodziliśmy w krótkich rękawkach, TŻ nawet spodnie miał krótkie ![]() dziś mój TŻcik ma urodziny i właśnie piekę biszkopt na placuszka. Mam nadzieję że wyjdzie No i dziś mija 10 m-cy od naszego ślubu![]() color za wizytę i maluszkajustyna trzyma kciuki żebyście dostali jak najszybciej kasę za wózek Elusiek chodziki to zło loney za łóżeczko, a kolor pokoju bardzo mi się podoba- mam dwie ściany w kuchni w takim kolorze
|
|
|
|
#3077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3078 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
czytam od wczoraj na raty więc nie cytuje co do fotelika recaro to faktycznie my mamy, trochę ciężkawy jest ale poza tym super. nie kupowaliśmy go do noszenia więc daje radę ![]() znalazłam chyba receptę na sen. fatalną, ale jedyne rozwiązanie. Przemek zaś dwie noce budził się średnio co dwie godziny, a godzinę potem trwało zanim zjadł, zasnął itp więc śpię w nocy średnio po 3 h i to na raty, ale zaczęłam się kłaść spać przed 20, a mąż po 22 karmi, przewija i kładzie go do mnie do pokoju i mogę pospać w porywach 4 godziny bez przerwy - ale dzięki temu jestem w stanie wstać o tej 5-6 ostatecznie, posiedzieć z Młodym bo nad ranem nie śpi i po 3 godziny a potem mam czas na sprzątnięcie, śniadanie, ogarnięcie się i nawet makijaż - teraz już mam wszystko zrobione. ale śpi od 7.30 ![]() wczoraj byliśmy u pediatry, Przemek waży 3200 więc przytył pół kilo od wyjścia ze szpitala a potem zrobiliśmy dłuuuuugi spacer, załatwiłam po drodze mnóstwo rzeczy, i wróciłam cała szcześliwa że mogę chodzić, nic mnie nie boli, poza nogami
|
|
|
|
#3079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3080 |
|
Rozeznanie
|
Jakoś ostatnio na wszystko brakowało mi czasu, a jak już leżałam rozwalona - bo to teraz chyba najbardziej pasujący do mnie opis - na kanapie to nie mogłam się zmotywować do pisania
![]() niemniej dzielnie nadrabiałam co tu się dzieje ![]() lonly - jak słodko, że u Was już takie kompletne łóżeczko, my pewnie złożymy na tydzień przed. Mieszkamy w miejscu gdzie wycierać kurze mogłabym codziennie, więc nie chcę żeby małemu się pościel zawczasu kurzyła. barwineczek - o ile dobrze pamiętam to Twój pokoik z białymi meblami? cudo! dzisiaj zaczęliśmy 35tc i jestem zdumiona tym, jak w ciągu ostatniego tygodnia nie dość, że 'wywaliło' mi brzuch to jeszcze o ile jest mi ze wszystkim ciężej. Jem śniadanko, mam przepyszną herbatę - kupiłam w sklepie ekologicznym herbatę z suszonych poziomek, ależ cudna! I biorę się za sprzątanie. Wczoraj ogarnęłam naszą sypialnię - normalnie to bym jeszcze ogarnęła i salon i łazienkę, ale sypialnia była akurat na moje obecne zdolności. Dziś mam nadzieję nieco nadgonić ![]() Dzień dobry wszystkim
|
|
|
|
#3081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszczę Ci spacerów tym bardziej że jest piękna pogoda
|
|
|
|
|
#3082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Poza tym -on jak wstawałam o 5 do pracy nie robił mi śniadanka, więc spadówka ![]() Rewelacyjna wiadomość
|
|
|
#3083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3084 |
|
Rozeznanie
|
vil - dopiero teraz doczytałam - jeszcze troszkę, troszkę i wszystko się unormuje
Ponoć organizm się przyzwyczaja.Mnie w perspektywie cc bardzo cieszy, że możesz już swobodnie spacerować i robić inne domowe rzeczy |
|
|
|
#3085 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
![]() Może nikt się nie kapnie Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#3086 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry. czas na sniadanie i nadrabianie
najgorzej wstac z lozka...Cytat:
Cytat:
![]() ps. mam juz dla Ciebie przygotowana paczke. rzeczy udalo mi sie upchnac do tego samego pudelka. zostawilam ja jeszcze w starym mieszkaniu, ale postaram sie wyslac jak najszybciej, tylko musze tz zmobilizowac zeby mi to zaniosl na poczte ciuszki superowe -meskie. mysle, ze bedziesz zadowolona.
|
||
|
|
|
#3087 | ||
|
Zakorzenienie
|
super
Cytat:
Cytat:
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Sharp a słyszałas o szamanskim sposobie szczypania brodawek 2xdziennie po 10min?
|
|
|
|
#3089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do szkoły rodzenia to jakaś masakra po prostu.. To już wiem dlaczego niektóre piszą ze to strata czasu... Cytat:
mój wczoraj tak szalal.. ale chyba się zmęczył bo dzisiaj w ogóle się nie rusza.. 3 razy nogą machnąl od rana.. |
||
|
|
|
#3090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty już nie walczysz z naturalnym karmieniem? Fajnie, że już się dobrze czujesz i nic Cię nie boli. Póki co to wszystko przede mną... Cytat:
Cytat:
Mi się wczoraj ręka ześlizgnęła podczas wstawania i cudem nie spadłam z łóżkaMój TŻ wczoraj miał rozkminki typu: "już niedługo będziesz rodzić - jak ja sobie poradzę tu sam bez Ciebie jak ja młodej wytłumaczę to co się dzieje ""ale to tylko kilka dni mnie nie bedzie" "wiem ale bedziemy tesknic" Chyba zaczął się cykać nowej sytuacji...
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2013-04-23 o 09:39 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

i już rozpaczamy

) ktos poza Humpback jeszcze u nas chodzi do pracy?
wiec chyba dobrze, ze pobieraja oba wymazy jak sie okazuje. A juz sie ucieszylam,ze nie mam tego badziewia jak zobaczylam pierwszy wyniki 
nie mogłam spać - ostatnio to norma

07.07.2012 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
najgorzej wstac z lozka...
jak ja młodej wytłumaczę to co się dzieje