|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]() boli mnie żyła i mam takie dziwne zgrubienie po wenflonie, już wczoraj rano piszczałam z bólu jak mi wstrzykiwała, miała tak któraś? |
|
|
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]()
|
|
|
#3093 |
|
Wtajemniczenie
|
zdecydowanie i to w wielu kwestiach, może też dlatrgo, że on naprawdę dużo pracuje, choć teraz się buntuję jak wieczorem błaga o herbatę to łóżka
rzadko się zdarza, że nie mogę spać w nocy, może 5 takich nocy było, ale ja niegdy nie miałam problemów ze snem |
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
barwineczek cudowny pokoik dla maleństwa! tylko pozazdrościć
MoTyleKsw, marchewka za wizytęankaaa za pokoikElusiek ja jak mnie bolą plecy to kładę się z TŻtem na "łyżeczkę" i on mi brzuchem grzeje moje plecki. Nic mi nie pomaga na ból jak to ![]() Justi śliczna karuzela marchewka ciężarna na pewno może jeść rosół i krupnik któraś pisała że jabłka- ale lepiej bez skórki. Ja ma zamiar jeść wszystko ale z umiarem jak coś będzie uczulać to odstawię. No jedynie na nabiał będę uważać.
|
|
|
|
#3095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3097 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Juu i za tyg.
|
|||||
|
|
|
#3098 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie już tam nie ma xD poprostu po wyjęciu takie zgrubienie jest, gula taka i boli, poprzednim razem nic takiego nie miałam.
|
|
|
|
#3099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ladnie się łóżeczko prezentuje.. fajny też ten napis.. to jest tak normalnie na ścianie?? jak to zrobiłaś? Cytat:
![]() tylko się nie zajedź bo nie doturlasz się na warsztaty
|
||
|
|
|
#3100 |
|
Wtajemniczenie
|
Chcę czegoś słodkiego!
|
#3101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). mam go na całym dolnym poziomie i muszę wymyślić, czym to będzie najlepiej myć. i tak porównywałam te wszystkie środki i w nich jest wszędzie to samo! a najlepsze, że w tych "czyszczenie i pielęgnacja" skład jest taki sam jak w tych, co niby tylko czyszczą no i skąd ja mam wiedzieć, co faktycznie do takiej podłogi jest najlepsze i zrobi mi ładną podłogę???
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
od samego początku się sprawdził, robił wszystko o co kiero poprosił i lepiej mu to wychodziło niż pracownikom z większym stażem no i w końcu mu się opłaciło to
|
|
|
|
#3103 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a z upałami to też nie wiem czy się cieszyc czy plakac, ale maży mi się grullek i może wyskoczymy sobie na sggw grilla zrobić Cytat:
raz na 3 tygodnie zanieść L4 |
||||
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do naleśników - dziś będą u mnie na obiad
|
|
#3106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dzisiaj zamierzam jeść co 3 godziny w małych ilościach i rzeczy mało kaloryczne codziennie mam taki zamiar ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- http://www.sexymamy.pl/Nowa-kolekcja...HM_s636-slide3 ja to chcę, to zielono turkusowe jest cudowne |
|
|
|
|
#3107 |
|
Zadomowienie
|
Widze ze bezsenność panuje na wątku
ja tez pół nocy niespałąm, standardowo zresztą......wogóle jakiegoś doła od wczorej złapałam i nic mi się niechce....ledwo chodze bo mnie tak boli zaraz spojenie i podbrzusze, i żeby niebolało jak chodze to musze sobie podtrzymywać brzuch od dołu---->któraś też tak ma???wizyte mam dopiero 7 maja, a leki mam brać do końca tygodnia i ciekawe jak bede się czuła jak odstawie fenoterol bo boje się że gorzej....a brzuch mam tak twardy jak skała i niewidze zeby nospa i fenoterol mi pomagały ![]() Dziewczynki śliczne te kąciki dla maleństw Loney śliczną pościel zamówiłas wkońcu, pytałaś o przewijak- ja mam na łózeczku, a kolor ścian w sypialni mi się podoba i jak dla mnie niejest za mocny , tylko lustro bym znad łózeczka zdjeła ![]() Mysia mysz pościel naprawde bedzie pasowała ci do pokoiku, a i reszta zakupów super szczególnie krzesełko Becik za kącik małego i zakupy lumpkowe, fajne te rampersy z kapturkiem. Byłaś w Robanie na ciuchach czy gdzie?? Jak kupisz jakieś spodnie takie na upały to daj znać gdzie i za ile bo też musze na galerie uderzyć bo mam tylko jedne jeansySharp zamawiam kawałek ciasta tego co pieczesz na urodziny Tż za miesiace od ślubu Paulina ....................... Ide zjeść serek, biore się za kończenie ogldania 1 sezonu "gry o tron"- wczorej zaczęłam ogladać i tak mnie wciągneło ze mi 2 odcinki z tego sezonu zostały a popołudniu ostatnie zajecia SR ( bedzie o cn i zwiedzanie porodówki) Miłego dzionka Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-04-23 o 10:04 |
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Vil dzięki za opinie
no to w takim wypadku sie skusze na niego. Akurat tam gdzie kupiliśmy wózek mają promocję. A jaka masz tkaninę microfibre czy ten zamsz z dziurami?Trzymam kciuki za wszystkie wizyty !!! Ja dzis wogóle spać nie mogłam, cos mnie przewialo znowu. TZ w nocy robił mi gripovitke i karmił paskudnym czosnkiem, ale juz jest lepiej dużo. |
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
no w sumie przedsiębiorczy synek wybrał bardziej dochodowy biznes
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2013-04-23 o 10:10 |
|
|
|
#3111 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
|
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
kurde coś mi dwa razy wysłało
![]() za dzisiejsze wizyty
Edytowane przez potterka Czas edycji: 2013-04-23 o 10:23 |
|
|
|
#3113 |
|
BAN stały
|
I po ostatniej wizycie u gina, mały na usg odwrócił się tyłem i pokazał swoje piękne 4 litery
można było podziwiać również żebra, ułożony główką do dołu prawidłowo i tylko czekać do porodu Jeśli nie urodzę do 5.05 to mam pojawić się u lekarki 6 lub 7 maja po skierowanie do szpitala na wywołanie ale mam nadzieję że sam spróbuje się uwolnić z brzuszka ma jeszcze trochę czasu na to
|
|
|
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Ash nie Jestes sama z paciorem. Ja napewno to mam, jakos tak czuje w kościach
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
propo spania idę chyba spać.. ostatnio mi wrociło ciągle spanie... spałam przez noc z 4-5 przerwami na siku, ale potem musiałam jeszcz 3 godziny drzemki zrobić.. a dzisiaj se walne 2 drzemki chyba
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
|
|
|
|
#3118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() ja właśnie tak spojrzałam na datę i stwierdziłam, że dokładnie od dzisiaj leci mi tzw. mutterschutz, czyli zakaz łażenia do pracy (6 tyg. przed terminem - chyba się boją, że kobiety mogłyby się w pracy rozpakowywać a u nas np. wszędzie wykładziny w biurze...). a do wczoraj leciałam na urlopie i nadgodzinach ładnie mi się tego nazbierało. no i jakby mój organizm wiedział, że to 6 tygodni tylko zostało i i tak już mam wolne - dokładnie od wczoraj wieczora strasznie ciężko mi oddychać z paciorem niefajnie ale dobrze, że wykryli, skoro tam jest - podadzą antybiotyk, a dzidzia może i tak nie będzie miała kontaktu, jeśli w tamtym kierunku nic nie pęknie - więc będzie podwójnie bezpiecznie ![]() już niedługo i ja będę mogła się chwalić łóżeczkami dla małego wczoraj zamówiłam w końcu łóżeczko-przystawkę:http://www.ebay.de/itm/FabiMax-Beist...item460e8ae7dd udało mi się urwać trochę cenę fotelik samochodowy kosztował mnie 30 euro w tym tygodniu zostanie wysłany... łóżeczko większe będzie najpóźniej w połowie maja, na materac się czaję... nie mam przewijaka i na razie go nie kupuję - czekam, aż góra domu będzie gotowa.do skompletowania wyprawki brakują mi już tylko pierdółki typu pieluszki, kosmetyki + chemia do prania, coś do pazurów księciunia i jakaś szczotka/grzebyk. porównując do waszych list, to u mnie jest bardzo minimalistycznie, ale śmiem twierdzić, że dam radę
|
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

wiec chyba dobrze, ze pobieraja oba wymazy jak sie okazuje. A juz sie ucieszylam,ze nie mam tego badziewia jak zobaczylam pierwszy wyniki
i już rozpaczamy

za tyg.

na słonku się nie poopalam, krótkich spodenek czy spódnicy nie ubiorę, bo nogi mam straaaaszne
no to w takim wypadku sie skusze na niego. Akurat tam gdzie kupiliśmy wózek mają promocję. A jaka masz tkaninę microfibre czy ten zamsz z dziurami?
ale dobrze, że wykryli, skoro tam jest - podadzą antybiotyk, a dzidzia może i tak nie będzie miała kontaktu, jeśli w tamtym kierunku nic nie pęknie - więc będzie podwójnie bezpiecznie