Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 09:38   #3091
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
kurcze bałabym się, żeby mnie taki lekarz leczył.. To jakos zabronione powinno być.. Nie ma innych lekarzy zeby go zastąpić??
to był weekend i może myślał ze bedzie spokojnie i wziąl taki dlugi dyżur, nie mam pojęcia, bo np w tygodniu zawsze kilku doktorków w szpitalu jest. W niedziele nawet wieczornego obchodu nie było, pięlegniarka sie śmiała że lek szedł odespać, spytal tylko czy nic się nie dzieje na oddziale

boli mnie żyła i mam takie dziwne zgrubienie po wenflonie, już wczoraj rano piszczałam z bólu jak mi wstrzykiwała, miała tak któraś?

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:39   #3092
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Sharp a słyszałas o szamanskim sposobie szczypania brodawek 2xdziennie po 10min?
what
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:40   #3093
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
rozpieściłaś go
zdecydowanie i to w wielu kwestiach, może też dlatrgo, że on naprawdę dużo pracuje, choć teraz się buntuję jak wieczorem błaga o herbatę to łóżka

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
uuuiu. ale będzie dobrze

Zazdraszczam

Ja na początyku małżeństwa też byłam taka dobra. Potem mi przeszło Teraz mój TŻ nawet nie próbuje gderać na ten temat....
Poza tym -on jak wstawałam o 5 do pracy nie robił mi śniadanka, więc spadówka

Rewelacyjna wiadomość
rzadko się zdarza, że nie mogę spać w nocy, może 5 takich nocy było, ale ja niegdy nie miałam problemów ze snem
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:40   #3094
sharpnowaja
Zakorzenienie

barwineczek cudowny pokoik dla maleństwa! tylko pozazdrościć

MoTyleKsw, marchewka za wizytę

ankaaa za pokoik

Elusiek ja jak mnie bolą plecy to kładę się z TŻtem na "łyżeczkę" i on mi brzuchem grzeje moje plecki. Nic mi nie pomaga na ból jak to

Justi śliczna karuzela

marchewka ciężarna na pewno może jeść rosół i krupnik któraś pisała że jabłka- ale lepiej bez skórki. Ja ma zamiar jeść wszystko ale z umiarem jak coś będzie uczulać to odstawię. No jedynie na nabiał będę uważać.
Stary 2013-04-23, 09:41   #3095
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
to był weekend i może myślał ze bedzie spokojnie i wziąl taki dlugi dyżur, nie mam pojęcia, bo np w tygodniu zawsze kilku doktorków w szpitalu jest. W niedziele nawet wieczornego obchodu nie było, pięlegniarka sie śmiała że lek szedł odespać, spytal tylko czy nic się nie dzieje na oddziale

boli mnie żyła i mam takie dziwne zgrubienie po wenflonie, już wczoraj rano piszczałam z bólu jak mi wstrzykiwała, miała tak któraś?
poproś o zmianę wenflonu
Stary 2013-04-23, 09:42   #3096
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś
Sharp a słyszałas o szamanskim sposobie szczypania brodawek 2xdziennie po 10min?
co
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:44   #3097
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

a potem w podskokach poszłam na fotel dentystyczny, gdzie dałam sobie zrobić dwa zęby, czyli w sumie od tamtego poniedziałku wyleczyłam trzy a fobię mam i traumę z dzieciństwa, więc wiecie szkoda, że 450 złotych poszło....

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

cholera jasna... małżon mi się pochorował i chyba mnie zaraził, gardło zaczyna mnie boleć
oby przesżło
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczeta, witam sie w drodze do pracy (jej,ale to brzmi dziwnie ) ktos poza Humpback jeszcze u nas chodzi do pracy?

Bylam na ostatnich juz chyba badaniach krwi, i przy okazji odebralam wyniki na paciorka - z pochwy negatywny, z odbytu pozytywny wiec chyba dobrze, ze pobieraja oba wymazy jak sie okazuje. A juz sie ucieszylam,ze nie mam tego badziewia jak zobaczylam pierwszy wyniki
No ale nic, wiem, ze nie jestem sama...
Wpadne pozniej choc dzis zapowiada sie busy, busy day.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a ja nie miałam pobieranego z odbytu
Cytat:
napis jest idealny

Czekamy na relację

Wiemy i już rozpaczamy nie wiemy co założyć a na pół dnia jedziemy do Katowic
dziękuję

łoł, to nieźle u mojego wszyscy wiedzą, więc pewnie nawet okolicznościowy dostanie bez problemu na telefon w razie czego i w ogóle jak się zacznie to może zadzwonić i nie przychodzić a później się z nimi rozliczy
Mój mąż jest jednym z tych na kopalni, którzy faktycznie wolne mogą mieć z dnia na dzień ale sobie zasłużył u kierownika
)
czym sobie zasłużył?
Cytat:
Aaaa my z Bartusiem kończymy 36 tydzień, zostały 4
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny wychodze dzisiaj do domu

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzień dobry
czytam od wczoraj na raty więc nie cytuje co do fotelika recaro to faktycznie my mamy, trochę ciężkawy jest ale poza tym super. nie kupowaliśmy go do noszenia więc daje radę
znalazłam chyba receptę na sen. fatalną, ale jedyne rozwiązanie. Przemek zaś dwie noce budził się średnio co dwie godziny, a godzinę potem trwało zanim zjadł, zasnął itp więc śpię w nocy średnio po 3 h i to na raty, ale zaczęłam się kłaść spać przed 20, a mąż po 22 karmi, przewija i kładzie go do mnie do pokoju i mogę pospać w porywach 4 godziny bez przerwy - ale dzięki temu jestem w stanie wstać o tej 5-6 ostatecznie, posiedzieć z Młodym bo nad ranem nie śpi i po 3 godziny a potem mam czas na sprzątnięcie, śniadanie, ogarnięcie się i nawet makijaż - teraz już mam wszystko zrobione. ale śpi od 7.30
wczoraj byliśmy u pediatry, Przemek waży 3200 więc przytył pół kilo od wyjścia ze szpitala a potem zrobiliśmy dłuuuuugi spacer, załatwiłam po drodze mnóstwo rzeczy, i wróciłam cała szcześliwa że mogę chodzić, nic mnie nie boli, poza nogami
super, że znaleźliście jakiś sposób.. a teraz zamiast ogarniać to powinnaś jeszce poodsypiać

Juu i za tyg.
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:44   #3098
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
poproś o zmianę wenflonu
mnie już tam nie ma xD poprostu po wyjęciu takie zgrubienie jest, gula taka i boli, poprzednim razem nic takiego nie miałam.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:44   #3099
maarchewka
Zakorzenienie

śliczności!
Ladnie się łóżeczko prezentuje.. fajny też ten napis.. to jest tak normalnie na ścianie?? jak to zrobiłaś?

Cytat:
Mną się nie sugeruj, bo u mnie skurcze w zasadzie wcale nie przechodzą

Ale gin kazał Ci jechac na IP, jak będziesz miała regularne skurcze co 10 min?
Mi każą jechać jak przez 2h będę miała skurcze co 5 min. Co lekarz to obyczaj

Mamy wózek! Przyjechały też do mnie kilka innych wyprawkowych elementów, które już wrzuciłam do pralki
Wróciła też do mnie książka : "Pierwszy rok życia dziecka". Poczytam sobie do poduszki
Jutro nastąpi wielkie pakowanie toreb (bo do pralki wrzuciłam też wszystkie moje rzeczy na pobyt w szpitalu, żeby się w dziecięcym proszku wyprały).
Rano też wybieram się na badania krwi i do pracy ze zwolnieniem i zabrać kilka drobiazgów...
A wieczorem z Marchewką będziemy się dokształcać w temacie "Jak rodzić?"

Mam nadzieję, że uda mi się wszystkie te plany zrealizować
super ze masz bryke
tylko się nie zajedź bo nie doturlasz się na warsztaty

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:47   #3100
vvgh
Wtajemniczenie

Chcę czegoś słodkiego!
Stary 2013-04-23, 09:49   #3101
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
Oglądałam sobie Perfekcyjną, zaintrygował mnie mop z Jana Niezbędnego i chyba sobie sprawię, bo w kuchni i przedpokoju mam gres polerowany i do sprzątania muszę mieć dobre sprzęty,z eby nie było zacieków
kurczaki, też potrzebuję czegoś porządnego do gresu, ale nie polerowanego (znaczy się on jest tylko troszkę polerowany, nie na glanc ). mam go na całym dolnym poziomie i muszę wymyślić, czym to będzie najlepiej myć. i tak porównywałam te wszystkie środki i w nich jest wszędzie to samo! a najlepsze, że w tych "czyszczenie i pielęgnacja" skład jest taki sam jak w tych, co niby tylko czyszczą no i skąd ja mam wiedzieć, co faktycznie do takiej podłogi jest najlepsze i zrobi mi ładną podłogę???
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:51   #3102
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
czym sobie zasłużył?
od samego początku się sprawdził, robił wszystko o co kiero poprosił i lepiej mu to wychodziło niż pracownikom z większym stażem no i w końcu mu się opłaciło to

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 09:54   #3103
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

aaa, powiem Wam jeszcze śmieszną rzecz na dzień dobry

ostatnio codzień budze się ze snu w którym nie mam brzucha,budzę się i sprawdzam czy jest,taka zaspna łapię mega stres że go nie ma

ja tak mam prawie codziennie.. jak mi się po nocy brzuch rozluźni to mi sie wydaje ze go nie mam i macam czy przypadkiem we śnie nie urodzilam..

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

jak ja lubię takie poranki w pracy - koleżanka zrobiła pyszny sernik na zimno z brzoskwiniami, za oknem słońce, szefuńcio gdzieś daleko. po prostu czysty relaks

a wieczorem idziemy na USG 3 trymestru, to sobie zobaczymy co u małego słychać
nie, nie nie, wczoraj naleśniki i lody dzisiaj serniki..i to wtedy kiedy postanowiłam zmniejszyć słodycze!!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Hejka
śniadanko już zjedzone, miałam zrobić jajecznicę ze szczypiorkiem, który pięknie wyhodowałam na parapecie
ale naszła mnie ochota na rybkę więc otworzyłam puszkę śledzi w pomidorach i zjadłam 3 kanapki

Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj, czekamy na relacje

---
co do tych prognozowanych upałów.. normalnie bym się cieszyła, a tak to sama nie wiem czy się cieszyć.. na słonku się nie poopalam, krótkich spodenek czy spódnicy nie ubiorę, bo nogi mam straaaaszne
no i teraz w ciąży jakoś kiepsko znoszę upały..
no ale zobaczymy, może będzie dobrze
o moźe też bym sobie szczypiorek wyhodowała?? a jak go hodowałaś?? Ja posiałam bazylie jakiś miesiąc, może więcej temu ale ciągle taka malutka ma jakies 2-3 cm...

a z upałami to też nie wiem czy się cieszyc czy plakac, ale maży mi się grullek i może wyskoczymy sobie na sggw grilla zrobić

Cytat:
Czesc dziewczeta, witam sie w drodze do pracy (jej,ale to brzmi dziwnie ) ktos poza Humpback jeszcze u nas chodzi do pracy?
ja chodzę!! raz na 3 tygodnie zanieść L4

Wojtek
Stary 2013-04-23, 09:59   #3104
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
relacja będzie wieczorem, ale jakie będą fotki to się okaże. młody póki co nie ma zadatków na modela i zdjęcia jakie mamy to pupa, plecy, pupa, siurak między rozchylonymi nogami, pupa, zasłonięta buzia z boku itd. itp. no ale liczę że jak mu zaserwuję dziś dobry obiad, to da się udobruchać i będzie ładnie pozował
jak to nie ma zadatków na modela? nie każdy model musi pozować twarzą
Stary 2013-04-23, 09:59   #3105
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
nie, nie nie, wczoraj naleśniki i lody dzisiaj serniki..i to wtedy kiedy postanowiłam zmniejszyć słodycze!!
oj taka praca i tacy ludzie, że się czasem jakieś dobre ciacho trafi a co do naleśników - dziś będą u mnie na obiad
Stary 2013-04-23, 10:02   #3106
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
kurczaki, też potrzebuję czegoś porządnego do gresu, ale nie polerowanego (znaczy się on jest tylko troszkę polerowany, nie na glanc ). mam go na całym dolnym poziomie i muszę wymyślić, czym to będzie najlepiej myć. i tak porównywałam te wszystkie środki i w nich jest wszędzie to samo! a najlepsze, że w tych "czyszczenie i pielęgnacja" skład jest taki sam jak w tych, co niby tylko czyszczą no i skąd ja mam wiedzieć, co faktycznie do takiej podłogi jest najlepsze i zrobi mi ładną podłogę???
może warto poczytać o jakiś naturalnych środkach. Ja używałam wszelkich możliwych środków do kabiny prysznicowej i zawsze na szybie było widać kropki z kamienia dopóki nie użyłam wody w octem 1:1- zeszło aż w szoku byłam

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Chcę czegoś słodkiego!
ja dzisiaj zamierzam jeść co 3 godziny w małych ilościach i rzeczy mało kaloryczne codziennie mam taki zamiar

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

http://www.sexymamy.pl/Nowa-kolekcja...HM_s636-slide3 ja to chcę, to zielono turkusowe jest cudowne
Stary 2013-04-23, 10:03   #3107
Atena564
Zadomowienie

Widze ze bezsenność panuje na wątku ja tez pół nocy niespałąm, standardowo zresztą......
wogóle jakiegoś doła od wczorej złapałam i nic mi się niechce....ledwo chodze bo mnie tak boli zaraz spojenie i podbrzusze, i żeby niebolało jak chodze to musze sobie podtrzymywać brzuch od dołu---->któraś też tak ma???wizyte mam dopiero 7 maja, a leki mam brać do końca tygodnia i ciekawe jak bede się czuła jak odstawie fenoterol bo boje się że gorzej....a brzuch mam tak twardy jak skała i niewidze zeby nospa i fenoterol mi pomagały

Dziewczynki śliczne te kąciki dla maleństw

Loney śliczną pościel zamówiłas wkońcu, pytałaś o przewijak- ja mam na łózeczku, a kolor ścian w sypialni mi się podoba i jak dla mnie niejest za mocny , tylko lustro bym znad łózeczka zdjeła

Mysia mysz pościel naprawde bedzie pasowała ci do pokoiku, a i reszta zakupów super szczególnie krzesełko

Becik za kącik małego i zakupy lumpkowe, fajne te rampersy z kapturkiem. Byłaś w Robanie na ciuchach czy gdzie?? Jak kupisz jakieś spodnie takie na upały to daj znać gdzie i za ile bo też musze na galerie uderzyć bo mam tylko jedne jeansy

Sharp zamawiam kawałek ciasta tego co pieczesz na urodziny Tż za miesiace od ślubu

Paulina super że wychodzisz ze szpitala

.......................
Ide zjeść serek, biore się za kończenie ogldania 1 sezonu "gry o tron"- wczorej zaczęłam ogladać i tak mnie wciągneło ze mi 2 odcinki z tego sezonu zostały a popołudniu ostatnie zajecia SR ( bedzie o cn i zwiedzanie porodówki)
Miłego dzionka

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2013-04-23 o 10:04
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:04   #3108
niunka045
Zadomowienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Vil dzięki za opinie no to w takim wypadku sie skusze na niego. Akurat tam gdzie kupiliśmy wózek mają promocję. A jaka masz tkaninę microfibre czy ten zamsz z dziurami?

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty !!!
Ja dzis wogóle spać nie mogłam, cos mnie przewialo znowu. TZ w nocy robił mi gripovitke i karmił paskudnym czosnkiem, ale juz jest lepiej dużo.
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:07   #3109
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość

http://www.sexymamy.pl/Nowa-kolekcja...HM_s636-slide3 ja to chcę, to zielono turkusowe jest cudowne
ja to mam

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:08   #3110
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
jak to nie ma zadatków na modela? nie każdy model musi pozować twarzą
no w sumie przedsiębiorczy synek wybrał bardziej dochodowy biznes tylko żeby mnie o jakąś pornografię dziecięcą nie oskarżyli przy tej mojej kolekcji zdjęć

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2013-04-23 o 10:10
Stary 2013-04-23, 10:12   #3111
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
no w sumie przedsiębiorczy synek wybrał bardziej dochodowy biznes tylko żeby mnie o jakąś pornografię dziecięcą nie oskarżyli przy tej mojej kolekcji zdjęć
Ha ha ha u mnie to samo jest jajka zawsze wystawia a buzi nie chce

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-23, 10:13   #3112
potterka
Zakorzenienie

kurde coś mi dwa razy wysłało

za dzisiejsze wizyty

Edytowane przez potterka
Czas edycji: 2013-04-23 o 10:23
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:15   #3113
Elusiek
BAN stały

I po ostatniej wizycie u gina, mały na usg odwrócił się tyłem i pokazał swoje piękne 4 litery
można było podziwiać również żebra, ułożony główką do dołu prawidłowo i tylko czekać do porodu

Jeśli nie urodzę do 5.05 to mam pojawić się u lekarki 6 lub 7 maja po skierowanie do szpitala na wywołanie ale mam nadzieję że sam spróbuje się uwolnić z brzuszka ma jeszcze trochę czasu na to
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 10:16   #3114
niunka045
Zadomowienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Ash nie Jestes sama z paciorem. Ja napewno to mam, jakos tak czuje w kościach
Stary 2013-04-23, 10:17   #3115
maarchewka
Zakorzenienie

propo spania idę chyba spać.. ostatnio mi wrociło ciągle spanie... spałam przez noc z 4-5 przerwami na siku, ale potem musiałam jeszcz 3 godziny drzemki zrobić.. a dzisiaj se walne 2 drzemki chyba

Wojtek
Stary 2013-04-23, 10:17   #3116
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045
Ha ha ha u mnie to samo jest jajka zawsze wystawia a buzi nie chce
u mnie siurak był widoczny tylko raz, za to przez całe USG bo leniwiec nie raczył zmienić pozycji, tylko się chwalił co ma między nogami. później na wizytach to już tylko pupa/plecy..
Stary 2013-04-23, 10:18   #3117
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
propo spania idę chyba spać.. ostatnio mi wrociło ciągle spanie... spałam przez noc z 4-5 przerwami na siku, ale potem musiałam jeszcz 3 godziny drzemki zrobić.. a dzisiaj se walne 2 drzemki chyba

Spij kochana na zdrowie
Stary 2013-04-23, 10:18   #3118
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
I po ostatniej wizycie u gina, mały na usg odwrócił się tyłem i pokazał swoje piękne 4 litery
można było podziwiać również żebra, ułożony główką do dołu prawidłowo i tylko czekać do porodu

Jeśli nie urodzę do 5.05 to mam pojawić się u lekarki 6 lub 7 maja po skierowanie do szpitala na wywołanie ale mam nadzieję że sam spróbuje się uwolnić z brzuszka ma jeszcze trochę czasu na to
to szybko będą wywoływać, nie czekają do 42tyg?
Stary 2013-04-23, 10:19   #3119
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:

Bylam na ostatnich juz chyba badaniach krwi, i przy okazji odebralam wyniki na paciorka - z pochwy negatywny, z odbytu pozytywny wiec chyba dobrze, ze pobieraja oba wymazy jak sie okazuje. A juz sie ucieszylam,ze nie mam tego badziewia jak zobaczylam pierwszy wyniki
No ale nic, wiem, ze nie jestem sama...
Wpadne pozniej choc dzis zapowiada sie busy, busy day.
kto wie, może jeszcze są jakieś pracujące, tylko że nie mają czasu do nas zajrzeć
ja właśnie tak spojrzałam na datę i stwierdziłam, że dokładnie od dzisiaj leci mi tzw. mutterschutz, czyli zakaz łażenia do pracy (6 tyg. przed terminem - chyba się boją, że kobiety mogłyby się w pracy rozpakowywać a u nas np. wszędzie wykładziny w biurze...). a do wczoraj leciałam na urlopie i nadgodzinach ładnie mi się tego nazbierało. no i jakby mój organizm wiedział, że to 6 tygodni tylko zostało i i tak już mam wolne - dokładnie od wczoraj wieczora strasznie ciężko mi oddychać punktualnie, nie ma co!

z paciorem niefajnie ale dobrze, że wykryli, skoro tam jest - podadzą antybiotyk, a dzidzia może i tak nie będzie miała kontaktu, jeśli w tamtym kierunku nic nie pęknie - więc będzie podwójnie bezpiecznie w ogóle czytałam trochę o tym paciorze i dlatego robi się to badanie niezbyt długo przed terminem, bo on może dopadać sezonowo - w sensie żyje sobie raczej gdzieś tam indziej i czasem dojdzie właśnie tam na dół. sama nie wiem, co ma na to wpływ i skąd się bierze

już niedługo i ja będę mogła się chwalić łóżeczkami dla małego wczoraj zamówiłam w końcu łóżeczko-przystawkę:
http://www.ebay.de/itm/FabiMax-Beist...item460e8ae7dd
udało mi się urwać trochę cenę warto się handlować fotelik samochodowy kosztował mnie 30 euro w tym tygodniu zostanie wysłany... łóżeczko większe będzie najpóźniej w połowie maja, na materac się czaję... nie mam przewijaka i na razie go nie kupuję - czekam, aż góra domu będzie gotowa.
do skompletowania wyprawki brakują mi już tylko pierdółki typu pieluszki, kosmetyki + chemia do prania, coś do pazurów księciunia i jakaś szczotka/grzebyk.
porównując do waszych list, to u mnie jest bardzo minimalistycznie, ale śmiem twierdzić, że dam radę
Stary 2013-04-23, 10:20   #3120
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
u mnie siurak był widoczny tylko raz, za to przez całe USG bo leniwiec nie raczył zmienić pozycji, tylko się chwalił co ma między nogami. później na wizytach to już tylko pupa/plecy..
Najlepiej jak wychodzi sie z usg a on szaleć zaczyna no zesz Kurde
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości