|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Na pewno się odezwie
|
|
|
|
|
#2882 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
oj dzisiaj mam naprawdę zły dzień a dopiero się zaczął tż od rana w pracy więc ma czas żeby do mnie dzwonić i pyta się
wybrałaś kolory do pokoju kupiłaś tapetę zamówiłaś karnisz szafkę dla małego narożnik do spania musimy kupić telewizor gdzie będzie stał firmę wybrałaś kontakty kupione boli mnie od tego głowa a ja sama nie umiem wybrać ja muszę z nim na spokojnie ale jak on mi się drze zaraz że za długo to ja już nie mogę ...on myśli że w ciąży to wszystko tak hop siup przychodzi.... ja nie bedąc w ciąży podejmowałam decyzje tygodniami w ciąży to są miesiące....wrrrrrrrrrr na dodatek ja chcę pastelowe kolory a on mocne intensywne ale takie do pokoju gdzie będzie mały to chyba odpadają... mam dosyc tego remontu chcę już koniec
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Ide polezec sobie.Brzuch mnie ,,ciągnie" :/
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Czerwony Baloniku, bo my w ciąży tu i ówdzie się "rozchodzimy" przez jakieś tam ciążowe hormony, robia się luzy, to cośw rodzaju przygotowania dolnego ciała do przepychania przez kanał Malucha
Podbrzusze nas ciągnie - więzadła podtrzymujące macice się rozciągają, jak ona jak balonik rośnie Po porodzie wraca wszystko na swoje miejsce Ja jak popracuję fizycznie, to jak Oliath czuję się jakbym zaliczyła jaką gimnastykę artystyczną Lubię siedzieć po turecku i na początku to myślałam, że oszaleje ale już się tam wszystko do tej pozycji poukładało i nie mam takich zakwasów. Widać trza trenować, więc jak nie masz przeciwskazań to trenuj z Tż ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Ja się na Pobieraczku nie znam, znam się na PODBIERAKACH ------ usiadłam na chwilę żeby zjeść jabłko bo po kawałęczku cielęcej kiełbasy na kanapce tak mi niedobrze, że muszę ją przepchnąć czymś ![]() MARGOSIA się rano logowała, więc pewnie ma zalatany dzień
Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-04-23 o 10:17 |
|
|
|
#2885 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
położne też wprost nie wyrażały opinii, bo nie mogą.. ale między wierszami można było wyczytać, że myślą podobnie ![]() ponadto z tego co słyszałam o szczepionkach 5w1 i 6w1 też nie mają za dobrych opinii..i bardziej kazałyby się skupiać na tych podstawowych.. oczywiście też wprost tego powiedzieć nie mogły.. przyjaciółka na wizycie domowej wyciągnęła to poprzez mimikę twarzy |
|||||
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sypie mnie falami, gębe omija ostatnio, za to plecy i ramiona ... ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Dzoan, ryknęłam śmiechem na te pieśni kościelne |
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Nam położna na zajęciach w SR wprost powiedziała, że musi o tym powiedzieć, ale wolałaby tego nie robić. Powiedziała, że oczywiście decyzja należy do nas, ale lepiej poczytać gdzieś dokładnie o za i przeciw magazynowania krwi pępowinowej, a nie spotykać się z przedstawicielami, którzy się tym zajmują, bo to zwykły marketing. Grają na emocjach, kobietom niezdecydowanym wmawiają brak zainteresowania dzieckiem, jego przyszłością itd.
|
|
|
|
#2888 |
|
Wtajemniczenie
|
laski, które już rodziły-
do porodu można być w cycniku? swoją drogą- ciekawe ile z was przeczyta: nocniku
Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-04-23 o 10:26 |
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga Uwaga!!
Margos ... NIE rodzi jeszcze hehe ) wczoraj nie miala netu,dzis jest na spacerze z sierscią i pozniej do nas zajrzy Ale sobie zrobilam sniadanko o jejku... kanapeczki z mozarella,pomidorkiem, rzodkiewką i ogorkiem i do tego przegryzam kabanosem
|
|
|
|
#2890 |
|
Wtajemniczenie
|
dziendobry! Jak sie dzis czuja wszystkie brzucholki? Mam nadzieje ze w miare
Pamietacie ze kiedys pisalam ze mam wszystkie ubranka po Xawku i nie bede nic kupowac??? No coz sklamalam ![]() zrobilam nalot na lumpka i oto co wychaczylam....po za kurteczka wszystko funkiel nowka niesmigane z metkami no i wydalam na to astronomiczna sume 4euro ![]() przepraszam z gory za marna jakosc zdjec ale ze mnie fotograf jak z koziej d....
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mam tego tygryska !! )))
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
witam i ja z rana mam dziś wolne, więc laba na całego.za oknem lato, cieplutko i fajnie. |
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
helloł
![]() jak dobrze wstać skoro świt ![]() tak czytam o tych Waszych zakupach butelkowych i ja chyba kupię dosłownie 2 sztuki+ smoczki i finał. nastawiam się na karmienie piersią i mam nadzieję, że uda mi się przez te 6 miesięcy. myślę raczej nad laktatorem czy nie kupić jeszcze przed porodem. prawdopodobnie kupię jakiś "zestaw na start", gdzie jest laktator, 2 butelki ze smoczkami, 2 kubeczki i tyle. sama jeszcze nie wiem ![]() gratki za rozpoczęte tygodnie!
|
#2894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2896 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie ja kupiłam 2 i smoczki na zapas
|
|
#2897 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pozwoliłam sobie do was napisac i mam nadzieje ze nie bedziecie miec mi za zle ze tak sie tu wkradlam
ale prosze podpowiedzcie mi bo nie wiem może ja przesadzam wczoraj zrobilam hcg total wynik 3878 wedlug normy to 4-5 tydzien (1000-50000) tylko ze zgodnie z data ostatniej miesiaczki dzisiaj zaczynam tydzien 6 gdzie norma zaczyna sie od 10000 czy mam sie nie sugerować data ostatniej miesiaczki bo tak napawde nie wiem kiedy mialam owulacje, chociaz niby zawsze byla w 11 dniu cyklu bo chodzilam na monitoring ze wzgledu ze dosc dlugo nie moglam zajsc w ciaze co o tym myslicie? i jeszcze jedno pytanie bolał was brzuch w pierwszych tygodniach ciąży? wizyte u gina mam dopiero w nastepnym tygodniu |
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie mi się ostatnio robi, strasznie mi nogi puchną
![]() idę jutro do położnej, pobrać krew mocz, ciśnienie i pokazać jej moje stopy (ja kostke już nie mam tylko wielkie banie a do tego zaczęły mi jakby pękać naczynka, i wygląda to jak siniaki (jeszcze rano wygląda to dobrze, ale po pracy, wieczorem masakra. oczywiście wiem co mam robić podnoszę nogi, na poduszkę, powyżej serca, piję dużo wody itp patrzcie co mi się dzieje, ledwo chodzę |
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie wypowiem chodziaz nie robilam nigdy bety.. wydaje mi sie ze w tym wypadku nie masz co sie sugerowac OM tylko tym co Ci na becie wyszlo.. Wiec.. gratulejszyn A co do brzucha,to chyba mnie lekko bolal na poczatku ale dosłownie moze z 3-4 dni.
|
|
|
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
jaką pojemność kupiłaś?
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bóle brzucha, kucie w jajnikach, ból jak na okres a nawet plamienie/krwawienie to normalne. |
|
|
|
|
#2902 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w ten ciepluti dzień!Dziś już czuję się znacznie lepiej,mój biedny żołądek zaczyna powoli funkcjonować i nawet wypiłam już kawke z kolezankami na ogródku!Teraz troche nadrobie bo wczoraj nie byłam w stanie a potem trzeba troche dom ogarnąć .A więc nadrabiam popijając soczek i podgryzająć chrupki kukurydziane!!!I jak zwykle zycze wam miłego dnia i udanych wizyt!!!
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)ja dokoncze sniadanko i pewnie pojde na spacer.. mialam prasowac ale pranie nie wyschło i musze je przelozyc na balkon
|
|
|
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam, że robiłam w 6 tyg tuz przed wizytą u gina, ale już po 2 testach ciążowych, więc u mnie było w zasadzie jasne, że zaciążyłam. Hcg ładnie pokazało ciąże, miałam chyba 9000 z kawałkiem. Poza tym ja wiedziałam dokładnie kiedy zaszłam (nie miałam monitoringu, byłam regularna no i to był TEN dzień kiedy tralalalala to się stało). Brzuch mnie pobolewał, ciągle czułam jakbym wzdęcia miała, nawet teraz jak mam spory brzuch jest mi lepiej siedzieć niż na początku kiedy jeszcze w nic nie było widać. A testy robiłaś domowe? |
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
juz napisalam jej i Wam juz nawet co odpisala :P haha Pisala ze jest z siercia na spacerze a wczoraj nie miala internetu i pozniej do nas zajrzy
|
|
|
|
#2907 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
150ml i 260ml te co roxy1980 podawala.
Jak się okaże, że nie mogę karmić p. to pewnie coś dokupie potem, ale na początek myślę, że styknie
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
dobra czas ruszyć zadek... dalej do pracy
|
|
|
|
#2909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny,powiedzcie mi bo tak mysle i wymyslic nie moge..Moze mi sie po porodzie zmieni ale niewiem chodzi mi o to ze chce karmic cycem przez jakis czas ale wiem ze bede duzo chodzic na spacery z dzidziusiem itp no i "nie mam zamiaru" na lawce w parku wyciagac cycka i podawac dziecku.. ( chodziaz tak jak mowie moze mi sie zmieni!) to co w tej sytuacji,odciagac mleko w domu i w butelce wziasc i podawac malej?(tylko ile takie mleko moze byc w butelce o ile wogole?) czy jak?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.

)
Na pewno się odezwie 
Podbrzusze nas ciągnie - więzadła podtrzymujące macice się rozciągają, jak ona jak balonik rośnie
Lubię siedzieć po turecku i na początku to myślałam, że oszaleje ale już się tam wszystko do tej pozycji poukładało i nie mam takich zakwasów. Widać trza trenować, więc jak nie masz przeciwskazań to trenuj z Tż