|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Generalnie mlodo wygladaja. Moze lepsze okreslenie to niedojrzale. Te co to maja 40 lat a wygladaja jak 20 to ostro leca z operacjami, dietami i kosmetykami. Przecietnie do 50 wygladaja na -10lat. Jednak pozniej wygladaja na +10lat. Chociaz im my sie tez wydajemy mlodsi niz jestesmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Chyba wezme sawanne, a w przyszlym mies naomi lub letizie?
![]() Dziewczyny, dzwonil rehabilitant, widzial filmik i powiedzial, ze Maly sie probuje gibnac z pleckow na brzuszek, a ze mu nie wychodzi to sie wkurza i dlatego tak strasznie to wyglada, bo kombinuje jak tylko potrafi i zeby mu pomagac sie gibnac ciagnac nozke ktora jest u gory. I ze wpadnie jeszcze po weekendzie go obczaic. Byloby cudnie, gdyby to byla prawda ![]()
#3363 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamcie
![]() Nadrobiłam tyle o ile bo mały coś dzisiaj wymagający od rana-nawet śniadania jeszcze nie jadłam ![]() I uwaga uwaga- kończymy dzisiaj 3 MIESIĄCE! ![]() Ale mam już mężczyznę w domu ![]() (INSOLITO- Buziaki dla Piotrusia ![]()
#3364 |
Zakorzenienie
|
A taj w ogole, to przygotowuje sie do samodzielnej kapieli i nie wiem, jak to logistycznie rozwiazac. Bo kapiac Yae ja tez sie mocze i nie wiem, co ze soba zrobic, kiedy sie uda wytrzec. Na razie porozkladalam reczniki przy wannie, w przebieralni i sypialni. Moze ktoregos uda sie uzyc...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz ja Ci powiem, ze jak zobaczyłam ten filmik, to sobie pomyślałam, ale super malutki się wygina, a pozniej zobaczylam te wszytskie komentarze, ze to zle i ucieszylam sie, ze ugryzlam sie w jezyk ![]() ale trzymam kciuki, zeby to wlasnie oznaczalo, ze probuje obrotu na plecki ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ja czekam juz na 4
![]() |
#3366 |
Zakorzenienie
|
Aha blogerko ja zaraz po skonczonym pologu cwiczylam 2tyg skalpel plus biegalam i efekty byly od razu, tylek w gore, brzuch sie rzezbil, ale musialam przerwac przez ta blizne. Teraz juz niestety tyle czasu nie mam bo maz w remoncie pomaga ojcu i go nie ma cale dni, a Maly tylko dwie czy trzy drzemki w dzien robi
![]()
#3367 |
Wtajemniczenie
|
wiem że polityka MOPsów jest różna bo koleżanka z pracy musiała mieć zaświadczenie ze swojego MOPsu a moja kuzynka wypełniła tylko oświadczenie że nie stara się u siebie
#3368 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i podziwiam, ze tak szybko sie zdecydowalas .. pamietam jak w ciazy bylam pewna, ze tylko wyjde ze szpitala i od razu cwiczenia, chocby jakies delikatne .. jasne.. panikowalam przez cale 3 miesiace, w zasadzei jak po 3 miesiacach zaczelam to i tak sie dalej balam, ze krzywde sobie zrobie
![]() |
#3369 |
Zakorzenienie
|
ale to dostaniesz do wypełnienia oświadczenie a nie że tam dymać specjalnie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Zakorzenienie
|
Przeokropnie mnei ciagnela i sie balam ze sie rozejdzie - za wczesnie zaczelam po prostu
![]()
#3371 |
Wtajemniczenie
|
aaa... myslalam, ze tak szybko po cc zaczelas
#3372 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dla Oskara też buziaki i wszystkiego naj ![]()
![]() |
#3373 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I oczywiście ![]()
![]() |
#3374 |
Wtajemniczenie
|
powiem Ci, ze mi to przeszło przez mysl
![]() ale mam nadzieje, ze ona nie wie co to wizaz .. jak mi mowila o tych forach to wszytskie w domenie mialy mama, dziecko itp... zreszta, krzywdy jej nie robie ![]() trzymajcie kciuki, bo dzisiaj mamy drugie szczepienia! powiem Wam, ze pierwszych nie balam sie nic a nic, i mlody zniosl je bnardzo dzielnie! prawie zero placzu, ale po ostatniej morfo mam jakas blokade psychiczna i boje sie powtorki ![]()
#3375 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To samo sobie pomyślałam ![]() Cytat:
![]() Japonki mają super włosy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale jestem zadowolona z siebie: od 7: posprzątałam, wyprałam, powiesiłam, poskładałam pranie, pozmywałam, nakarmiłam 2 razy małą, pobawiłyśmy się, posiedziałam na wizażu, zjadłam ze 3 śniadania i jeszcze dużo czasu zostało więc GIT ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pstryczek, dałam zdjęcia do klubu ![]()
![]() |
#3378 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Ja piszę standardowo "Proszę o udzielenie mi dodatkowego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 4 tygodni w okresie od dnia..... do dnia...."
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-04-23 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba tez sawanne wezme jaki masz rozmiar ? ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lady kochana! Zapomniałam ci napisać. MAm tu na wizażu koleżankę, z którą piszę (ale w klubie, więc nie ma tego nigdzie publicznie), a ona studiuje medycynę, w tym roku miała staż na pediatrii. Pytałam ją o kilka rzeczy w związku ze swoim dzieckiem ( wiem, że dopiero studentka, ale zawsze to rzuca światło na sytuację, to świetna osóbka jest ![]() ![]() ![]() Ja też tak pomyślałam jak pierwszy raz filmik zobaczyłam, akurat kiedy moja zaczęła robić coś podobnego - tylko, że ona na spokojnie. To ja or razu sobie pomyślałam, że ona chce się przekręcić. Potem wchodzę na wizaż i widzę filmik - chyba jako jedyna się nie przeraziłam. U niemowlaków ruchy są mało precyzyjne jeszcze, napięcie mięśniowe może być nierównomierne, jakaś strona dominująca itp... Oczywiście neurolog oceni najlepiej, ale ja myślę, że wszystko będzie dobrze z Wami ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Ale do letizi nie kupowałam majtek, noszę po prostu czarne z elementami koronki. Komplet to mam sawannah. Tylko zapytam cię, bo nie wiem czy mi się wydaje, ale MOIM ZDANIEM letizia ma ciut mniejsze miski niż sawannah. Tzn: mam oba w tym samym rozmiarze, (65E) a letizia mi się wydaje minimalnie mniejsza, a może to przez tą gumeczkę co jest przy misce? Wydaje mi się, że one nie są identycznie skrojone. Ja mam sawannah teraz na sobie, wysechł na suszarce to jest:P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3381 | |||
Zakorzenienie
|
Rozwazam
![]() ![]() Cytat:
![]() No nic, przejade sie tam... Szkoda tylko, ze dojazd w jedna strone to jakies 50min... Cytat:
![]() Cytat:
Na wizazu siedze jak moj maly terrorysta je albo jak usypiam go (jakie usypiam! PROBUJE!) na poduszce do karmienia, czyli wlasciwie pol dnia :/ Teraz jest wyjatek, bo w koncu wsadzilam go do wozka, pobujalam chwile i spi przy otwartym oknie. Takze lece W KONCU zjesc sniadanie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#3383 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Wiem że było o kremach z filtrem dla dzieci ale u mnie w rossmannie nivea kosztuje 43 zł :banghead::banghead: i nie wiem teraz już jako kupić
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wsrod moich znajomych nie ma takich dziwakow. A nawet jakby byli, to z moja spostrzegawczoscia i tak nie zauwazylabym. Czasami tylko w pociagu widze jak sie robia niektore na bostwo. Jakby to moja mama jeszcze dodala: z pod latarni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |
Zadomowienie
|
A to dzieć taki grzeczny dziś
![]() Cytat:
![]() ![]() Wiecie jaka ja głupia? ![]() ![]() ![]() Gratuluję nowym 3 miesięczniakom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Nivea-...-30,96786,1663 Idę obiad robić bo mi dziecko zasnęło w leżaczku i wyniosłam na balkon ![]()
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-04-23 o 12:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Zakorzenienie
|
Insolito-dodam później (bo chwilowo śpi mi na rękach).
Ale dał mi wycisk przed chwilą,tak się darł jakby go ze skóry ktoś obdzierał. Nie dał mi zjeść ani wypić kawy. Odłożyłam do łożeczka żeby zająć go karuzelą to jeszcze gorzej-normalnie jakby wystraszył się tych misiaków. Wiecie co aż w pewnym momencie mi nerwy puściły ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tego z linka w ogóle nie widziałam w sklepie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-04-23 o 12:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3389 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo dużo tiulu jak Black ![]() Cytat:
!boska! ![]() Cytat:
dziękuje ![]() Gratulacje za miesiące i za super sen! Cytat:
Możemy ![]() Cytat:
tak jak napisała illusion. Próbuj dzwonić,może w końcu odbiorą. Cytat:
mogłaby w sumie przeczytać parę słów o sobie ![]() ![]() Cytat:
Kochaną to znaczy że wszystko będzie dobrze! Mały jesz perfekcjonista,tak jak moja Blanka,i złości się jak Mu nie wychodzi ![]() Cytat:
pisz pisz bo przegapisz! Cytat:
zuch dziewczyna! Cytat:
![]() Ja też się martwię że moja mniej umie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3390 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.