|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Debrah dziękuję kochana!!! ![]() Wściekła jestem coraz bardziej na tą neurolog, nie wiem co ona sobie wymyśliła, no i jeszcze tego Voyta przepisała, wrrrr....
![]() |
#3392 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pamiętasz jak ja się ostatnio martwiłam o umiejętności, o podnoszenie główki w leżeniu na brzuszku? i już coraz lepiej! Załapała jak podpierać się na rączkach (układałam jej rączki), i że lepiej wszystko widać. Jeszcze się chwieje i nie trzyma non stop, ale podnosi to najważniejsze! I chwytanie coraz lepiej - łapie wszystko co ma blisko rączek (tak jak Szajka pisała, pierwszy etap chwytania), i zaczyna też sięgać po coś. Wiecie - dzisiaj zrobiła coś szałowego! Leżała sobie, macała zabaweczki, ja się odwróciłam na chwilę, patrzę, a ten motylem z FP leży zupełnie z drugiej strony niż przed chwilą! Potem zrobiła to jeszcze raz - czyli chwyciła i przeniosła go w rączce ![]() Teraz śpi : od rana pozmywałam, wstawiłam pranie (zaraz wieszać będę), zjadłam ze 2 śniadania, nastawiłam zupę (gotowa prawie), teraz na szybko doprowadziłam siebie do ładu, i idę po dkurzacz póki jeszcze śpi. Potem mam w planie pranie powiesić właśnie i skombinować coś na drugie danie. Podłogę umyłam wczoraj to dziś mam święty spokój chociaż z tym. A jak dzieć pozwoli to potem działam w związku ze szkołą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3393 |
Zakorzenienie
|
Daje Bysiorka mojego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3394 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3395 |
Zakorzenienie
|
Lady ja mam filmik co Dadi robi, ale na tym necie nie wyślę. Ale on się tak na brzusio próbuje właśnie przewalić, raz się mu udało
|
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmierz się po prostu. Ciasno pod biustem (najciaśniej jak możesz) i luźno w biuście. Ja dobrałam rozmiar posługując się tabelą Allesa. Od obwodu pod biustem ( mam 69) odjęłam 5 cm (bo materiały są rozciągliwe) czyli mam obwód 65, z miską E. Spróbuj w ten sposób. U mojego sprzedawcy chyba można zwrócić/wymienić w razie "w". Mam nadzieję, że Pietraszko faktycznie próbuje nową umiejętność zdobyć a my się wszyscy niepotrzebnie martwimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3397 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3398 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Dziękuję, kochane.
![]() ![]() Lady, substancja odpowiadająca za filtrowanie ma właściwości bielące, to całkowicie normalna rzecz. Im silniejszy filtr, tym krem będzie bardziej bielił ![]() No i ten kremik ma ogólnie dobry skład, jak na krem z filtrem, nie jest też jakiś specjalnie tłusty, dlatego mi pasuje, użyłam już na 2 spacerki w słoneczku i buzia Oliwki ma się dobrze... ![]() Aga, u mnie też krem Nivea kosztuje coś ponad 30zł, a nie 43... Blogerko, kciuki za szczepienie. ![]() Przepraszam, jeśli coś przeoczyłam, ale ostatnio nie jestem do końca na bieżąco, mam masę rzeczy do zrobienia w ciągu dnia, codziennie, i najczęściej Was podczytuję tylko... |
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i chyba taki wezmę, jak coś to odeślę Zaczęłam go teraz turlać i się gibie z brzuszka na plecki co chwilkę, nie chce leżeć na brzuniu tylko od razu robi zamach i plecki ![]() ![]() też mam taką nadzieję, że po prostu się uczy czegoś, tylko ciągle w głowie mam tą wredną neurolog ![]() już nie smęcę ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Black, bo chyba nie pisałam, cudna sukienusia dla Małej ![]()
![]() |
#3400 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ewik,
![]() ![]() ![]() Black, ŚLICZNA sukienusia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratulacje za skończone 3 m-ce ![]() Cytat:
![]() A widok Twojego Tż ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja w końcu ubrałam body z krótkim, bluza, spodenki ,skarpetki i cienka czapeczka Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny gratuluję skończonych miesięcy! ![]()
![]() |
#3401 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co się ze mną dzieje... Jestem wymęczona psychicznie i fizycznie
![]() Zachowałam się dzisiaj okropnie-nagrałam małego jak płakał (żeby mężowi nie przyszło do głowy że on przecież całe dnie śpi i jest grzeczny- bo tak jest ale tylko wtedy jak on z pracy wraca ![]() I odnoszę wrażenie że moje dziecko mnie nie potrzebuje. Przestał do mnie mówić,uśmiechać się. Do wszystkich w koło to robi ![]() Czuje się zbędna...
#3402 |
Zakorzenienie
|
podczytałam, ale produkcja postów- szok
![]() nie cytuje bo zwyczajnie nie mam teraz jak, bo mlody spi to zjadłam, zaraz ide sie przerobic z matki polki (makijazu niet, wlos w nieładzie) na sexi mame bo jak wstanie to jedziemy do przychodni na kontrole ![]() ![]() pamietam tyle" Black, Bokeh- ale bedą lalunie z tych waszych córuniek ![]() Lady- mój tez zaczął tak curkowac ze dwa dni temu, dzisiaj rano na moich oczach majgnął sie z plecków na brzus i od razu łepetyna do góry ![]() Blogerko- ale byłyby jaja, jakby nas podczytywała ![]() Pstryniu- ja byłam z małym na szczepieniu tydzien temu i spotkałam moją kolezanke z 6 tyg córeczką, dzizas. mamusia w bluzeczce z krótkim rekawem a dziecko rozbierała przy mnie (bo u nas na szczepienia jest osobne pomieszczenie i atm sie wchodfzi bezposrednio), miało na sobie: body, welurowy kaftanik, welurowe spiochy, kombinezon taki a'la polarkowy, przykryte kocykiem złozonym wpół i w tym nosidle walizkowym z postawioną budą ![]() Brawa dla bobasów za kolejne umiejetnosci i skonczone miesiące ![]() co do lumpków- ja wypasionego mam 20 km od domu i dobrze, bo bym w nałóg wpadła ![]() ![]() to na razie tyle ode mnie, nie wiem czy bede wieczorem bo małzon w domu a ja chcice mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3404 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak Pietraszko rączki układa jak się przekręca? nie ma z nimi kłopotów? Moja jeszcze nie umie, zastanawiam się jak to wygląda. Cytat:
Ale wiadomo - najważniejsze jest mama ![]() Tulę! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Melduje, ze odnioslysmy pelen sukces w kapaniu.
Zobaczymy jak sobie Yae z zasypianiem poradzi. Gra pozytywka, projektor wyswietla gwiazdki na suficie a mala pelne skupienie i patrzy. Ja juz tylko marze o wannie, a potem do tlumaczenia wracam. Wrrrr... |
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Będzie dobrze, na pewno ! ![]() Cytat:
U nas za tydzień drugie szczepienie i już się dygam ![]() Ale kawał chłopa ![]() Witam się w końcu mogę coś wiecej napisac ![]() Moje dziecko śpi już drugą godzinę a to jest dla mnie szok bo w domu w ciągu dnia nigdy tyle nie spała, może to za sprawą otwartego okna jej tak dobrze ? Powiem Wam, że moje dziecko chyba mnie nie lubi ![]() ![]() Martwią mnie dwie rzeczy w związku z Blanką . Otóż ona właśnie robi coś podobnego jak Pietraszko Lady, z tym że nie wygina się na bok tylko jak leży na plecach to robi jakby mostek ale głowa leży na podłożu unosi tylko tułów i nogi prostuje maksymalnie. Oraz jak płacze lub się wkurza to też się tak mega prostuje cała. Nie wiem czy to normalne czy nie. ![]() Druga sprawa to te krosty na buzi. Byłyśmy u dermatologa wtedy to mówiła że to ŁZS i dała masc na styrydach i mówiła że jak krosty znikną to żeby odstawić maść. Tak zrobiłam i było ok. Dzisiaj krosty powróciły i ma też takie suche miejsca na ciałku. A ja wczoraj piłam mleko w czystej postaci. Więc wychodzi na to że to skaza??? ![]() Dziewczyny czy jest jakieś badanie żeby wykazać że dziecko NA PEWNO ma skazę? Boje się że pediatra znowu powie ze ja panikuje albo ze to ŁZS . Aha i czy da się kupić to mleko dla skazowców bez recepty czy to tylko na recepte jest??? oho już się pochwaliłam, pobudka ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3407 |
Zakorzenienie
|
Odkurzone, pranie wywieszone, zupa dokończona, pościeliłam łóżko jeszcze...
Teraz chwila z kawą ( Lady: Senzatione Creme :P), Bonitków akurat kurczę nie maml;/ trudno:P A potem..studiaaaaa, w międzyczasie karmienie jeszcze, bo pewnie Mała niedługo wstanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Zakorzenienie
|
DEBRAH-też sobie tak to tłumaczyłam. Ja jestem cały czas więc po co ma się produkować i do mnie gugać (zdarza się owszem ale muszę go ciągnąć za język). Ale dziś jestem w takiej desperacji że nie umiem go zrozumieć i się z nim dogadać
![]()
#3409 |
Zakorzenienie
|
Hej Laski..
ale nadrabiania. Odebralam dzis wynik małej. Ma candide i e.cole , kur.na... od tego ja tak brzuch boli... bylam od razu u lekarza i ma sie jeszcze naradzic z innymi... bo nie wie za bardzo jak leczy;//////// jutro tez lece do prywatnego pediatry .. ;(((
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-04-23 o 13:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3410 | ||
Zakorzenienie
|
Lenova: moja też jakoś długo śpi (ponad godzinę już), ale też mam okna pootwierane.
Gdyby Blance wyszła skaza kończyłabyś kp? ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() Biedulka! Cytat:
Jeśli nie - idźcie na spacer razem, tylko obierz sobie za cel miejsce "DLA CIEBIE" czy to sklep jakiś gdzie kupisz coś dla siebie, czy inne miejsce które lubisz, nie wiem, na lody idźcie? Odetchniesz powietrzem - to zawsze dużo daje. I pamiętaj - każdy ma prawo do lepszych i gorszych dni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3411 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Moja rada: wyluzuj i odstaw na boczny tor negatywne emocje. Dziecko to czuje. Mnie znajoma dala najwspanialsza rade odnosnie wychowywania dziecka: to ma byc przyjemnosc i zabawa. Nawet jak jest ciezko, szukaj pozytywow. Ze swojej strony jeszcze dodalabym spokoj i opanowanie. U nas dziala cuda!!! Yae spi, to moja kolej na kapiel. Hurrra Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-04-23 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3412 | ||
Wtajemniczenie
|
Głodomor sie obudził takze pisze jedna reka wiec bez polskich znakow.
Cytat:
![]() Trzymam kciuki oby szybko to dalo sie wyleczyc ! to z posiewu kupki wyszło ? Cytat:
![]() Co do pogrubionego to mysle ze nie skoncze dopoki mam to mleko, choc jest niewiele to postaram sie jeszcze karmic .Ale i tak jest dokarmiana mm jak jestem w szkole lub gdy widze ze glodna takze musialabym sie zaopatrzyc w to specjalne mleko ;/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3413 |
Zakorzenienie
|
Nom z posiewu...
![]() |
#3414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
PAmiętacie moją panikę zanim urodziłam? że nie mam doświadczenia, że nie umiem się zająć, że jakto będzie? A przecież chciałam jak najlepiej, martwiłam się czy podołam, nawet z takimi zwykłymi czynnościami..no bo mam trochę trudniej. A potem powoli, na spokojnie i..daję radę. Jak są trudniejsze dni to pierwsze co sobie mówię na głos - TO MINIE. Etap taki, taki dzień, jutro/pojutrze, wkrótce - nadejdzie nowy, inny. I szukam spokoju w tych słowach, a jak już go znajdę - to mam nowe pomysły, nowe siły i metody - i wiecie, że dziecko na prawdę to czuje? Emocje nasze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3417 |
Wtajemniczenie
|
juz po szczepieniach ..
bylo zdecydowanie gorzej niz za pierwszym razem - bo plakal. ale na szczescie mialam przy sobie mleko, wiec od razu po, podalam butelke i zal mu minal ![]() a teraz wrecz usmiecha sie ![]() tylo nocy sie boje, bo ostatnio byl strasznie niespokojny i co chwila niemalze mu sprawdzalam goraczke .. ehh .. mam nadzieje, ze tym razem lepiej to zniesie ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- bedzie dobrze, trzymam kciuki!
#3418 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#3419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem że to minie,wiem że każdy ma gorsze dni... Ale kurcze tak mam serdecznie dość że jakoś mnie pozytywne myślenie nie ogarnia... Chyba dzisiaj się poddaje ![]() W każdym razie DZIĘKUJE WAM DZIEWCZYNY ZA RADY ![]()
![]() |
#3420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mały w nocy śpi? Ja odciągam i mrożę - mała je kiedy jestem na uczelni Cytat:
![]() ![]() Deli: trzymam kciuki za Amelkę Twoją! (bliska mi bardzo, bo imienniczka mojej ![]() Kurdę, dzieć nadal śpi, szok! A powinna jeść już... idę jej chyba czoło pomacać, w końcu mamy ten katar.... Zrobiłam 1 stronę raportu. >uj, że to tytuowa jest, ale coś robię i teraz robię drugą ![]() Byle do przodu |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.