Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 12:30   #3391
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
oby!!!!! trzymam kckiuki !

ja chyba tez sawanne wezme jaki masz rozmiar ? ja 70E

oo! tego stwierdzenia mi brakowało
nie wiem właśnie, mam pod biustem 80 a w biuście 92, wychodzi na to, że 80 B, ale te staniory które mam teraz - z Atlantica i H&M mam 80 C i teraz nie wiem

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Wiem że było o kremach z filtrem dla dzieci ale u mnie w rossmannie nivea kosztuje 43 zł :banghead::banghead: i nie wiem teraz już jako kupić

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
my kupiliśmy babydream i chyba całkiem dobry, faktycznie troszkę białego zostawia, ale to chyba w niczym nie szkodzi?

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
A to dzieć taki grzeczny dziś

Dopiero śniadanie, bidulka. Z Kubulka to niezłe ziółko wyrośnie coś czuję Po kim tak?

Wiecie jaka ja głupia? Zawsze jak opowiadacie o umiejętnościach dzieci to mi przykro bo moja mała mało co z tego robi a to moja wina!!! Na przykład: martwiłam się, że ona nie chwyta zabawek jeszcze a wystarczyło jej powiesić w łóżeczku i już się bawi. Boję się, że robię coś nie tak albo za mało, żeby mała się dobrze rozwijała Na brzuszku też nie umie leżeć, główki podnosić

Gratuluję nowym 3 miesięczniakom
eh, mam podobnie...

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Jakim prawem? na stronce jest cena 30,99
http://www.rossnet.pl/Produkt/Nivea-...-30,96786,1663

Idę obiad robić bo mi dziecko zasnęło w leżaczku i wyniosłam na balkon
ostatnio mój po spacerku spał godzinę w foteliku jeszcze na balkonie u mojej mamy

Debrah dziękuję kochana!!! nawet nie wiesz jak mnie to podniosło na duchu!!!

Wściekła jestem coraz bardziej na tą neurolog, nie wiem co ona sobie wymyśliła, no i jeszcze tego Voyta przepisała, wrrrr....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 12:31   #3392
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Wiem że było o kremach z filtrem dla dzieci ale u mnie w rossmannie nivea kosztuje 43 zł :banghead::banghead: i nie wiem teraz już jako kupić

Ja kupiłam w carrefourze za niecałe 30zł.

Cytat:
A to dzieć taki grzeczny dziś

Dopiero śniadanie, bidulka. Z Kubulka to niezłe ziółko wyrośnie coś czuję Po kim tak?

Wiecie jaka ja głupia? Zawsze jak opowiadacie o umiejętnościach dzieci to mi przykro bo moja mała mało co z tego robi a to moja wina!!! Na przykład: martwiłam się, że ona nie chwyta zabawek jeszcze a wystarczyło jej powiesić w łóżeczku i już się bawi. Boję się, że robię coś nie tak albo za mało, żeby mała się dobrze rozwijała Na brzuszku też nie umie leżeć, główki podnosić

Gratuluję nowym 3 miesięczniakom
Meduzza przestań sobie wkręcać!
Pamiętasz jak ja się ostatnio martwiłam o umiejętności, o podnoszenie główki w leżeniu na brzuszku? i już coraz lepiej!
Załapała jak podpierać się na rączkach (układałam jej rączki), i że lepiej wszystko widać. Jeszcze się chwieje i nie trzyma non stop, ale podnosi to najważniejsze!

I chwytanie coraz lepiej - łapie wszystko co ma blisko rączek (tak jak Szajka pisała, pierwszy etap chwytania), i zaczyna też sięgać po coś.
Wiecie - dzisiaj zrobiła coś szałowego!
Leżała sobie, macała zabaweczki, ja się odwróciłam na chwilę, patrzę, a ten motylem z FP leży zupełnie z drugiej strony niż przed chwilą!

Potem zrobiła to jeszcze raz - czyli chwyciła i przeniosła go w rączce a on dośc ciężki, trochę się boję, żeby się nie uderzyła w głowę.

Teraz śpi : od rana pozmywałam, wstawiłam pranie (zaraz wieszać będę), zjadłam ze 2 śniadania, nastawiłam zupę (gotowa prawie), teraz na szybko doprowadziłam siebie do ładu, i idę po dkurzacz póki jeszcze śpi. Potem mam w planie pranie powiesić właśnie i skombinować coś na drugie danie. Podłogę umyłam wczoraj to dziś mam święty spokój chociaż z tym.

A jak dzieć pozwoli to potem działam w związku ze szkołą.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 12:32   #3393
hope01
Zakorzenienie

Daje Bysiorka mojego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0097.jpg (62,3 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0022.jpg (46,8 KB, 31 załadowań)

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 12:33   #3394
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
jak przystało na dużego dorosłego mężczyznę przesypia całe noce

trzymam kciuki, żeby to była prawda

myślę, że gdyby podczytywała nas to już dawno by się do Ciebie nie odzywała chociaż może właśnie wręcz odwrotnie i na przekór wszystkiemu uprzykrzałaby Ci życie
One czytają, zbierają info co nas najbardziej wkurza i hulaj duszo piekła nie ma
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 12:34   #3395
hope01
Zakorzenienie

Lady ja mam filmik co Dadi robi, ale na tym necie nie wyślę. Ale on się tak na brzusio próbuje właśnie przewalić, raz się mu udało

Stary 2013-04-23, 12:36   #3396
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
nie wiem właśnie, mam pod biustem 80 a w biuście 92, wychodzi na to, że 80 B, ale te staniory które mam teraz - z Atlantica i H&M mam 80 C i teraz nie wiem

my kupiliśmy babydream i chyba całkiem dobry, faktycznie troszkę białego zostawia, ale to chyba w niczym nie szkodzi?

eh, mam podobnie...

ostatnio mój po spacerku spał godzinę w foteliku jeszcze na balkonie u mojej mamy

Wściekła jestem coraz bardziej na tą neurolog, nie wiem co ona sobie wymyśliła, no i jeszcze tego Voyta przepisała, wrrrr....
Odnośnie staników - rozmiarówkę z HM to można o tyłek rozbić to się nie sugeruj.
Zmierz się po prostu. Ciasno pod biustem (najciaśniej jak możesz) i luźno w biuście. Ja dobrałam rozmiar posługując się tabelą Allesa.

Od obwodu pod biustem ( mam 69) odjęłam 5 cm (bo materiały są rozciągliwe) czyli mam obwód 65, z miską E.
Spróbuj w ten sposób. U mojego sprzedawcy chyba można zwrócić/wymienić w razie "w".

Mam nadzieję, że Pietraszko faktycznie próbuje nową umiejętność zdobyć a my się wszyscy niepotrzebnie martwimy
Stary 2013-04-23, 12:37   #3397
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:

eh, mam podobnie...

No muszę na spokojnie pojechać. Dziś byłam z Małą i zaczęła marudzić nie miałam jak pooglądać

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 12:43   #3398
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Dziękuję, kochane. Na takiej sukienuni mi zależało, cieszę się, że znalazłam, i to nówkę w dobrej cenie.

Lady
, substancja odpowiadająca za filtrowanie ma właściwości bielące, to całkowicie normalna rzecz. Im silniejszy filtr, tym krem będzie bardziej bielił - kwestia tylko tego, w jakim tempie się to wchłania. Szczerze mówiąc, kremik BD wchłania się szybko, bo ja sama na sobie używam też filtra 50 i miałam z wielu firm takie filtry, to wchłanianie się zajmowało im dużo więcej czasu...

No i ten kremik ma ogólnie dobry skład, jak na krem z filtrem, nie jest też jakiś specjalnie tłusty, dlatego mi pasuje, użyłam już na 2 spacerki w słoneczku i buzia Oliwki ma się dobrze...

Aga, u mnie też krem Nivea kosztuje coś ponad 30zł, a nie 43...

Blogerko, kciuki za szczepienie.

Przepraszam, jeśli coś przeoczyłam, ale ostatnio nie jestem do końca na bieżąco, mam masę rzeczy do zrobienia w ciągu dnia, codziennie, i najczęściej Was podczytuję tylko...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 12:56   #3399
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Odnośnie staników - rozmiarówkę z HM to można o tyłek rozbić to się nie sugeruj.
Zmierz się po prostu. Ciasno pod biustem (najciaśniej jak możesz) i luźno w biuście. Ja dobrałam rozmiar posługując się tabelą Allesa.

Od obwodu pod biustem ( mam 69) odjęłam 5 cm (bo materiały są rozciągliwe) czyli mam obwód 65, z miską E.
Spróbuj w ten sposób. U mojego sprzedawcy chyba można zwrócić/wymienić w razie "w".

Mam nadzieję, że Pietraszko faktycznie próbuje nową umiejętność zdobyć a my się wszyscy niepotrzebnie martwimy
wychodzi 75C
i chyba taki wezmę, jak coś to odeślę

Zaczęłam go teraz turlać i się gibie z brzuszka na plecki co chwilkę, nie chce leżeć na brzuniu tylko od razu robi zamach i pleckisłodziaczek!!!
też mam taką nadzieję, że po prostu się uczy czegoś, tylko ciągle w głowie mam tą wredną neurolog

już nie smęcę

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Black, bo chyba nie pisałam, cudna sukienusia dla Małej

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 12:56   #3400
s i l v e r
Zakorzenienie

Ewik, za prace!!!

Black, ŚLICZNA sukienusia

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
My w niedziele mieliśmy chrzest. Wszystko super się udało. Pietrek pomarudził na początku mszy, ale tylko chwile , a potem zasnął i obudziła się dopiero w domu na imprezie. Do domu wróciliśmy po 21, mały był trochę rozdrażniony, ale spał dobrze i obudził się jak zwykle, tylko raz na karmienie.

A dziś mój mały mężczyzna kończy 3 miesiące a ja zachodzę w głowę jak i kiedy to zleciało . No jak przystało na dorosłego człowieka przespał dziś pięknie 9 godzin 20 minut
Super że chrzciny udane !
Gratulacje za skończone 3 m-ce

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nie wypadnie. W srodku sa szelki. Ale pomysl mial swietny, chyba przyznacie.
Świetny pomysł
A widok Twojego Tż

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
cyt:"Wniosek o dodatkowy urlop macierzyński należy złożyć na piśmie, w terminie nie krótszym niż 7 dni przed rozpoczęciem korzystania z tego urlopu." ale to trzeba jeszcze sprawdzić
O to super! Dziękuję dobra kobieto

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ani mi ni emów załatwiam te dokumenty już chyba z dwa tygodnie, krwi.cy idzie dostać!!! i co zanoszę już "komplet" to znów mi każą doś donieść...
Ja już załatwiam 2 m-ce ciągle coś nie tak jest i dzwonią do mnie że coś jeszcze donieść muszę. Teraz znowu coś z pracy potrzebuję. A z pracy wysyłają do Łodzi bo tam jest ich cała siedziba...... nosz kurr..... kto to wymyslił.............

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
I co do chrztu w załączniku strój Hani, dostalam na mala od chrzestnej no bo ona kupila
O matko jakie Śliczne!! Już sobie wyobrażam Hanie w tym

Cytat:
Podłączam się bo też mamy katarek.
Ja w końcu ubrałam body z krótkim, bluza, spodenki ,skarpetki i cienka czapeczka

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a propo ubierania - wczoraj u tego laryngologa byl taki maciupenki chlopczyk, moze 2,3 tyg i w co go mamusia z babcia ubraly jak wychodzily? gruby miskowy kombinezon, gruba czapa i na to kaptur od kombinezonu !!!!, kocyk a to wszystko w nosidelku z oslonka! jak to zobaczylam to od razu polecialo mi po pachach

Dziewczyny gratuluję skończonych miesięcy! dla maluszków
Stary 2013-04-23, 13:23   #3401
mala_19kw
Zakorzenienie

Nie wiem co się ze mną dzieje... Jestem wymęczona psychicznie i fizycznie Mały dał mi tak w kość że żyć mi się oddechciało. Na dodatek jestem osłabiona bo krew mi z nosa poszła.

Zachowałam się dzisiaj okropnie-nagrałam małego jak płakał (żeby mężowi nie przyszło do głowy że on przecież całe dnie śpi i jest grzeczny- bo tak jest ale tylko wtedy jak on z pracy wraca

I odnoszę wrażenie że moje dziecko mnie nie potrzebuje. Przestał do mnie mówić,uśmiechać się. Do wszystkich w koło to robi
Czuje się zbędna...
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 13:26   #3402
sylwietta1988
Zakorzenienie

podczytałam, ale produkcja postów- szok
nie cytuje bo zwyczajnie nie mam teraz jak, bo mlody spi to zjadłam, zaraz ide sie przerobic z matki polki (makijazu niet, wlos w nieładzie) na sexi mame bo jak wstanie to jedziemy do przychodni na kontrole oby było lepiej
pamietam tyle"
Black, Bokeh- ale bedą lalunie z tych waszych córuniek

Lady- mój tez zaczął tak curkowac ze dwa dni temu, dzisiaj rano na moich oczach majgnął sie z plecków na brzus i od razu łepetyna do góry takze trzymam kciuki, żeby ta neurolog sie myliła

Blogerko- ale byłyby jaja, jakby nas podczytywała

Pstryniu- ja byłam z małym na szczepieniu tydzien temu i spotkałam moją kolezanke z 6 tyg córeczką, dzizas. mamusia w bluzeczce z krótkim rekawem a dziecko rozbierała przy mnie (bo u nas na szczepienia jest osobne pomieszczenie i atm sie wchodfzi bezposrednio), miało na sobie: body, welurowy kaftanik, welurowe spiochy, kombinezon taki a'la polarkowy, przykryte kocykiem złozonym wpół i w tym nosidle walizkowym z postawioną budą darło sie jak opetane

Brawa dla bobasów za kolejne umiejetnosci i skonczone miesiące

co do lumpków- ja wypasionego mam 20 km od domu i dobrze, bo bym w nałóg wpadła ale za to stałam sie allegroholiczką

to na razie tyle ode mnie, nie wiem czy bede wieczorem bo małzon w domu a ja chcice mam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:28   #3403
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
jak przystało na dużego dorosłego mężczyznę przesypia całe noce

trzymam kciuki, żeby to była prawda

myślę, że gdyby podczytywała nas to już dawno by się do Ciebie nie odzywała chociaż może właśnie wręcz odwrotnie i na przekór wszystkiemu uprzykrzałaby Ci życie

Stary 2013-04-23, 13:34   #3404
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
wychodzi 75C
i chyba taki wezmę, jak coś to odeślę

Zaczęłam go teraz turlać i się gibie z brzuszka na plecki co chwilkę, nie chce leżeć na brzuniu tylko od razu robi zamach i pleckisłodziaczek!!!
też mam taką nadzieję, że po prostu się uczy czegoś, tylko ciągle w głowie mam tą wredną neurolog

już nie smęcę

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Black, bo chyba nie pisałam, cudna sukienusia dla Małej
Oby rozmiar stanika okazał się dobry

A jak Pietraszko rączki układa jak się przekręca? nie ma z nimi kłopotów?
Moja jeszcze nie umie, zastanawiam się jak to wygląda.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Nie wiem co się ze mną dzieje... Jestem wymęczona psychicznie i fizycznie Mały dał mi tak w kość że żyć mi się oddechciało. Na dodatek jestem osłabiona bo krew mi z nosa poszła.

Zachowałam się dzisiaj okropnie-nagrałam małego jak płakał (żeby mężowi nie przyszło do głowy że on przecież całe dnie śpi i jest grzeczny- bo tak jest ale tylko wtedy jak on z pracy wraca

I odnoszę wrażenie że moje dziecko mnie nie potrzebuje. Przestał do mnie mówić,uśmiechać się. Do wszystkich w koło to robi
Czuje się zbędna...
U mojej zaobserwowałam, że jak jest sama ze mną to jest taka bardziej wyciszona - owszem czasem się śmieje i guga, ale gadatliwa i roześmiana to się robi zaraz jak ktoś do nas przyjdzie - np Tż z pracy. Ja sobie to tłumaczę tak, że zwyczajnie ja jestem non stop, a ona reaguje na zmianę w otoczeniu, nowe twarze itp.

Ale wiadomo - najważniejsze jest mama
Tulę!
Stary 2013-04-23, 13:36   #3405
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Melduje, ze odnioslysmy pelen sukces w kapaniu.
Zobaczymy jak sobie Yae z zasypianiem poradzi. Gra pozytywka, projektor wyswietla gwiazdki na suficie a mala pelne skupienie i patrzy. Ja juz tylko marze o wannie, a potem do tlumaczenia wracam. Wrrrr...
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:37   #3406
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć mamcie

Nadrobiłam tyle o ile bo mały coś dzisiaj wymagający od rana-nawet śniadania jeszcze nie jadłam

I uwaga uwaga- kończymy dzisiaj 3 MIESIĄCE!
Ale mam już mężczyznę w domu
(INSOLITO- Buziaki dla Piotrusia ).
Gratulacje dla mężczyzny !

Cytat:

Dziewczyny, dzwonil rehabilitant, widzial filmik i powiedzial, ze Maly sie probuje gibnac z pleckow na brzuszek, a ze mu nie wychodzi to sie wkurza i dlatego tak strasznie to wyglada, bo kombinuje jak tylko potrafi i zeby mu pomagac sie gibnac ciagnac nozke ktora jest u gory.
I ze wpadnie jeszcze po weekendzie go obczaic. Byloby cudnie, gdyby to byla prawda
Cudne wieści !
Będzie dobrze, na pewno !

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
powiem Ci, ze mi to przeszło przez mysl
ale mam nadzieje, ze ona nie wie co to wizaz .. jak mi mowila o tych forach to wszytskie w domenie mialy mama, dziecko itp... zreszta, krzywdy jej nie robie

trzymajcie kciuki, bo dzisiaj mamy drugie szczepienia!
powiem Wam, ze pierwszych nie balam sie nic a nic, i mlody zniosl je bnardzo dzielnie! prawie zero placzu, ale po ostatniej morfo mam jakas blokade psychiczna i boje sie powtorki
trzymam kciuki !
U nas za tydzień drugie szczepienie i już się dygam

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Daje Bysiorka mojego
Ale kawał chłopa

Witam się w końcu mogę coś wiecej napisac

Moje dziecko śpi już drugą godzinę a to jest dla mnie szok bo w domu w ciągu dnia nigdy tyle nie spała, może to za sprawą otwartego okna jej tak dobrze ?
Powiem Wam, że moje dziecko chyba mnie nie lubi jak oboje jesteśmy w domu (ja i mąż) to zabawy są tylko z tatusiem, uśmieszki itp, uspokaja się tylko u tatusia a ja jestem tylka "ta co ma cycki"

Martwią mnie dwie rzeczy w związku z Blanką .
Otóż ona właśnie robi coś podobnego jak Pietraszko Lady, z tym że nie wygina się na bok tylko jak leży na plecach to robi jakby mostek ale głowa leży na podłożu unosi tylko tułów i nogi prostuje maksymalnie.
Oraz jak płacze lub się wkurza to też się tak mega prostuje cała.
Nie wiem czy to normalne czy nie.

Druga sprawa to te krosty na buzi.
Byłyśmy u dermatologa wtedy to mówiła że to ŁZS i dała masc na styrydach i mówiła że jak krosty znikną to żeby odstawić maść.
Tak zrobiłam i było ok. Dzisiaj krosty powróciły i ma też takie suche miejsca na ciałku. A ja wczoraj piłam mleko w czystej postaci.
Więc wychodzi na to że to skaza???
Dziewczyny czy jest jakieś badanie żeby wykazać że dziecko NA PEWNO ma skazę?
Boje się że pediatra znowu powie ze ja panikuje albo ze to ŁZS .
Aha i czy da się kupić to mleko dla skazowców bez recepty czy to tylko na recepte jest???

oho już się pochwaliłam, pobudka
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:37   #3407
Debrah
Zakorzenienie

Odkurzone, pranie wywieszone, zupa dokończona, pościeliłam łóżko jeszcze...

Teraz chwila z kawą ( Lady: Senzatione Creme :P), Bonitków akurat kurczę nie maml;/ trudno:P

A potem..studiaaaaa, w międzyczasie karmienie jeszcze, bo pewnie Mała niedługo wstanie.
Stary 2013-04-23, 13:39   #3408
mala_19kw
Zakorzenienie

DEBRAH-też sobie tak to tłumaczyłam. Ja jestem cały czas więc po co ma się produkować i do mnie gugać (zdarza się owszem ale muszę go ciągnąć za język). Ale dziś jestem w takiej desperacji że nie umiem go zrozumieć i się z nim dogadać
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-23, 13:41   #3409
Delicjanka
Zakorzenienie

Hej Laski..
ale nadrabiania.
Odebralam dzis wynik małej.
Ma candide i e.cole , kur.na... od tego ja tak brzuch boli... bylam od razu u lekarza i ma sie jeszcze naradzic z innymi... bo nie wie za bardzo jak leczy;//////// jutro tez lece do prywatnego pediatry
..
;(((

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-04-23 o 13:45
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 13:45   #3410
Debrah
Zakorzenienie

Lenova: moja też jakoś długo śpi (ponad godzinę już), ale też mam okna pootwierane.

Gdyby Blance wyszła skaza kończyłabyś kp?

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej Laski..
ale nadrabiania.
Ma candide, kur.na... od tego ja tak brzuch boli... bylam od razu u lekarza i ma sie jeszcze naradzic z innymi... bo nie wie za bardzo jak leczy;//////// jutro tez lece do prywatnego pediatry
..
;(((
Ojej, co to jest?
Biedulka!

Cytat:
DEBRAH-też sobie tak to tłumaczyłam. Ja jestem cały czas więc po co ma się produkować i do mnie gugać (zdarza się owszem ale muszę go ciągnąć za język). Ale dziś jestem w takiej desperacji że nie umiem go zrozumieć i się z nim dogadać
Masz możliwość wyjść dziś gdzieś? Sama?

Jeśli nie - idźcie na spacer razem, tylko obierz sobie za cel miejsce "DLA CIEBIE" czy to sklep jakiś gdzie kupisz coś dla siebie, czy inne miejsce które lubisz, nie wiem, na lody idźcie?

Odetchniesz powietrzem - to zawsze dużo daje.
I pamiętaj - każdy ma prawo do lepszych i gorszych dni*
Stary 2013-04-23, 13:52   #3411
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:

Czuje się zbędna...
Potrzebuje, nawet tak nie mysl, potrzebuje najbardziej na swiecie!!
Moja rada: wyluzuj i odstaw na boczny tor negatywne emocje. Dziecko to czuje. Mnie znajoma dala najwspanialsza rade odnosnie wychowywania dziecka: to ma byc przyjemnosc i zabawa. Nawet jak jest ciezko, szukaj pozytywow. Ze swojej strony jeszcze dodalabym spokoj i opanowanie. U nas dziala cuda!!!

Yae spi, to moja kolej na kapiel. Hurrra

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-04-23 o 13:55
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 14:00   #3412
Lenova
Wtajemniczenie

Głodomor sie obudził takze pisze jedna reka wiec bez polskich znakow.

Cytat:
Hej Laski..
ale nadrabiania.
Ma candide i e.cole , kur.na... od tego ja tak brzuch boli... bylam od razu u lekarza i ma sie jeszcze naradzic z innymi... bo nie wie za bardzo jak leczy;//////// jutro tez lece do prywatnego pediatry
..
;(((
o kurcze
Trzymam kciuki oby szybko to dalo sie wyleczyc !
to z posiewu kupki wyszło ?

Cytat:
Lenova: moja też jakoś długo śpi (ponad godzinę już), ale też mam okna pootwierane.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Ojej, co to jest?
Biedulka!

Jeśli nie - idźcie na spacer razem, tylko obierz sobie za cel miejsce "DLA CIEBIE" czy to sklep jakiś gdzie kupisz coś dla siebie, czy inne miejsce które lubisz, nie wiem, na lody idźcie?

Bardzo dobra rada!
Co do pogrubionego to mysle ze nie skoncze dopoki mam to mleko, choc jest niewiele to postaram sie jeszcze karmic .Ale i tak jest dokarmiana mm jak jestem w szkole lub gdy widze ze glodna takze musialabym sie zaopatrzyc w to specjalne mleko ;/
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 14:02   #3413
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Głodomor sie obudził takze pisze jedna reka wiec bez polskich znakow.

o kurcze
Trzymam kciuki oby szybko to dalo sie wyleczyc !
to z posiewu kupki wyszło ?
Nom z posiewu...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 14:02   #3414
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Potrzebuje, nawet tak nie mysl, potrzebuje najbardziej na swiecie!!
Moja rada: wyluzuj i odstaw na boczny tor negatywne emocje. Dziecko to czuje. Mnie znajoma dala najwspanialsza rade odnosnie wychowywania dziecka: to ma byc przyjemnosc i zabawa. Nawet jak jest ciezko, szukaj pozytywow. Ze swojej strony jeszcze dodalabym spokoj i opanowanie. U nas dziala cuda!!!

Yae spi, to moja kolej na kapiel. Hurrra
Bo...spokój faktycznie cuda działa!
PAmiętacie moją panikę zanim urodziłam? że nie mam doświadczenia, że nie umiem się zająć, że jakto będzie? A przecież chciałam jak najlepiej, martwiłam się czy podołam, nawet z takimi zwykłymi czynnościami..no bo mam trochę trudniej.

A potem powoli, na spokojnie i..daję radę.
Jak są trudniejsze dni to pierwsze co sobie mówię na głos - TO MINIE.
Etap taki, taki dzień, jutro/pojutrze, wkrótce - nadejdzie nowy, inny.

I szukam spokoju w tych słowach, a jak już go znajdę - to mam nowe pomysły, nowe siły i metody - i wiecie, że dziecko na prawdę to czuje? Emocje nasze?
Stary 2013-04-23, 14:07   #3415
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo...spokój faktycznie cuda działa!
PAmiętacie moją panikę zanim urodziłam? że nie mam doświadczenia, że nie umiem się zająć, że jakto będzie? A przecież chciałam jak najlepiej, martwiłam się czy podołam, nawet z takimi zwykłymi czynnościami..no bo mam trochę trudniej.

A potem powoli, na spokojnie i..daję radę.
Jak są trudniejsze dni to pierwsze co sobie mówię na głos - TO MINIE.
Etap taki, taki dzień, jutro/pojutrze, wkrótce
- nadejdzie nowy, inny.

I szukam spokoju w tych słowach, a jak już go znajdę - to mam nowe pomysły, nowe siły i metody - i wiecie, że dziecko na prawdę to czuje? Emocje nasze?
zgadzam się, ja też jak mam taki kryzys ze az plakac mi sie chce, albo wrecz placze to tlumacze sobie tak samo, ze to tylko jeden etap i jak sie skonczy, bedzie kolejny, lepszy
Stary 2013-04-23, 14:08   #3416
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Laski..
ale nadrabiania.
..
;(((

Stary 2013-04-23, 14:10   #3417
blogerka
Wtajemniczenie

juz po szczepieniach ..
bylo zdecydowanie gorzej niz za pierwszym razem - bo plakal.
ale na szczescie mialam przy sobie mleko, wiec od razu po, podalam butelke i zal mu minal
a teraz wrecz usmiecha sie
tylo nocy sie boje, bo ostatnio byl strasznie niespokojny i co chwila niemalze mu sprawdzalam goraczke .. ehh .. mam nadzieje, ze tym razem lepiej to zniesie

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Cytat:
Hej Laski..
ale nadrabiania.
..
;(((
bedzie dobrze, trzymam kciuki!
Stary 2013-04-23, 14:11   #3418
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Mika, ile Twoje Szczescie male wazy?

co do podania - krotko, zwiezle i na temat

ja pisalam wczoraj to samo, i tez na kolanie

o jejku, biedulka nasza kochana...

ja poprosze

zdjecia bobfrutkow przecudne!
i tatuska myjacego gary tez
ostatnio wazył 5760 g to było 4.4 teraz spodziewam sie 6,5 kg ale dzis juz nie było miejsc u pediatry i jutro idziemy wiec zobaczymy ale on długi jest taki gatunek szczuplak po tacie 191 cm i 71 kg

Cytat:
Długość do kolana. do pół łydki to jak stara nauczycielka

Ojoj no to rzeczywiście dorosły jak całą nockę przesypia

Nawijko ale nawijać na wizażu zawsze jest czas Współczuję pisania pracy;/

Moja też taka jest, że wszędzie aferę zrobi. Kiedyś dzwoniła nawet do mojej położnej, a później ta położna do mnie się tłumaczy, jeny ale wstyd. Albo krzyczy na kasjera, że cena inna niż na półce (chyba nie jego wina?). Dobrze, że chodzę sama do przychodni....

To samo sobie pomyślałam

No to fajnie A często spotykasz się z podklejaniem powiek, soczewkami i innymi takimi dziwactwami?
Japonki mają super włosy Widać po Yae, że też będzie takie miała

Oj zobaczysz, że tak. Rehabilitant pewnie wie co mówi

Ale jestem zadowolona z siebie: od 7: posprzątałam, wyprałam, powiesiłam, poskładałam pranie, pozmywałam, nakarmiłam 2 razy małą, pobawiłyśmy się, posiedziałam na wizażu, zjadłam ze 3 śniadania i jeszcze dużo czasu zostało więc GIT
jak to zrobiłas bo ja zjadłam sniadanie pranie zrobiłam i karmie malego co godzine do piatku musze go tego oduczyc ale po ostatnim kryzysie tak ma a ja w sobote mam zajecia i nie moge latac co 60 min karmic bo to bez sensu
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 14:19   #3419
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Ojej, co to jest?
Biedulka!

Debrah-pewnie masz rację (napewno ją masz!) ale mam takiego doła że nie mam ochoty nigdzie iść. Najchętniej zamknęłabym się sama w domu i z nikim nie gadała. Czuje że nie mam sił zrobić coś dla siebie... Ba! Nawet wiem że i tak nie przyniosło by to mi żadnej satysfakcji.

Wiem że to minie,wiem że każdy ma gorsze dni... Ale kurcze tak mam serdecznie dość że jakoś mnie pozytywne myślenie nie ogarnia...
Chyba dzisiaj się poddaje

W każdym razie DZIĘKUJE WAM DZIEWCZYNY ZA RADY
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-04-23, 14:28   #3420
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
ostatnio wazył 5760 g to było 4.4 teraz spodziewam sie 6,5 kg ale dzis juz nie było miejsc u pediatry i jutro idziemy wiec zobaczymy ale on długi jest taki gatunek szczuplak po tacie 191 cm i 71 kg

jak to zrobiłas bo ja zjadłam sniadanie pranie zrobiłam i karmie malego co godzine do piatku musze go tego oduczyc ale po ostatnim kryzysie tak ma a ja w sobote mam zajecia i nie moge latac co 60 min karmic bo to bez sensu
a może odciągaj po nocy?
Jak mały w nocy śpi?

Ja odciągam i mrożę - mała je kiedy jestem na uczelni

Cytat:
Debrah-pewnie masz rację (napewno ją masz!) ale mam takiego doła że nie mam ochoty nigdzie iść. Najchętniej zamknęłabym się sama w domu i z nikim nie gadała. Czuje że nie mam sił zrobić coś dla siebie... Ba! Nawet wiem że i tak nie przyniosło by to mi żadnej satysfakcji.

Wiem że to minie,wiem że każdy ma gorsze dni... Ale kurcze tak mam serdecznie dość że jakoś mnie pozytywne myślenie nie ogarnia...
Chyba dzisiaj się poddaje

W każdym razie DZIĘKUJE WAM DZIEWCZYNY ZA RADY
okej, rozumiem. Czasem trzeba sobie dać prawo też do takiego dnia pt " dziś wymiękam" i można się nawet zakopać pod kołdrą, byle nie za długo*

Deli: trzymam kciuki za Amelkę Twoją! (bliska mi bardzo, bo imienniczka mojej)

Kurdę, dzieć nadal śpi, szok!
A powinna jeść już... idę jej chyba czoło pomacać, w końcu mamy ten katar....

Zrobiłam 1 stronę raportu. >uj, że to tytuowa jest, ale coś robię i teraz robię drugą
Byle do przodu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości