Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 13:13   #3241
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
chyba na stronie paybacku musisz najpierw wymienić punkty na cośtam ... a dalej nie wiem.
A masz jakiś naturalny pomysł na przeczyszczenie pralki raz na jakiś czas? Nie wiem z czego, ale czasami widze takie jasne osady na ciemnych ubraniach i nie wiem czy to coś z ubrań się przenosi, coś niedopłukane czy jak?
takie jak niespłukany proszek? Ja tak miałam. Trzeba wsypać mniej proszku i wrzucic mniej prania, nie może byc pełna pralka rzeczy. Warto też prać na lewą stronę
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:13   #3242
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
ja to mojemu tż już powiedziałm jak sie zapytał czy po narodzinach Kuby zejdzie na plan drugi ze tak dla mnie dziecko bedzie najważniejsze juz jest a co dopiero póxniej on jest dorosły poradzi sobie a dziecko ma tylko nas i mam nadzieje ze dla niego tez bedzie dziecko najważniejsze a ja na drugim miejscu co innego jak już dorośnie to wiadomo ze moze sie to zmienić ale jak na razie mały jest dla mnie numer jeden i nie mam zamaru tego zmieniać a mąż nr 2 to też bardzo wysokie miejsce
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja uważam, że to jest nieporównywalne. Maż zawsze będzie na pierwszym miejscu dla mnie jako mężczyzna mojego życia, ale to wcale nie oznacza, że jak dziecko będzie głodne to je zostawię i pójdę do męża. On jako dorosły człowiek musi zrozumieć potrzeby dziecka, które na swój sposób będzie na pierwszym miejscu dla nas obojga.

A ja dalej nie wiem czy miekki czy usztywniany ten rożek kupić
ja mam takie podejscie jak justyna.. dziecko jest ważne, ale jednak relacja mąż-żona jest najważniejszą relacja.. To sobie przyzekaliśmy miłość i że nie opuścimy siebie aż do śmierci.. dzieci bedą, potem znikną, założą swoje rodziny a mąz-żona pozostanie..

Co do rożka mam jeden usztywaniany, jeden miękki.. W tym, z tego usztywnianego wyciaga się usztywnienie...

Pielęgniarka na szkole rodzenia mówiła, ze ona nie narzuca rodzicom jaki rożek kupić, ale sama z obserwacji zauważyła, że te usztywniacze po kilku godzinach rodzice wyciągają i tylko się walają po sali.. Bo łatwiej jest karmić dziecko w miękkim beciku niż z deską przyczepioną do plecków.. Tak czy siak ja mam i taki i taki, bo usztywniany dostałam od bratowej..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:15   #3243
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no Aaś jeszcze mówiła o szamańskim sposobie - poszczypałaś sobie sutki przez 10 minut?
jeszcze nie
Stary 2013-04-23, 13:17   #3244
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
takie jak niespłukany proszek? Ja tak miałam. Trzeba wsypać mniej proszku i wrzucic mniej prania, nie może byc pełna pralka rzeczy. Warto też prać na lewą stronę
Dokładnie tak. Jak mi się tak robi to zawsze jedna koszula męża ... Teraz daję dodatkowe płukanie, zobaczymy.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:22   #3245
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hejo ja po wizytce już
mój gin to jednak śmieszny facet będzie mi go brakować

-na samolociku stwierdził,że czop zniknął gdzieś
-szpital dobrze,że byłam,plamienia po tym norma
no i dalej:
-szyjki długość praktycznie zero, zanika ale bez rozwarcia
na moje "wtf" stwierdził,że czas się zbierać na porodówkę
-jakbym nie urodziła do 6go to przyjść ale urodzę
-"ciąża donoszona,na dniach się pani wyrobi"
-badań już nie bo moge nie zdążyć a mam z przed 2tyg więc w zupełności starczą
-ktg ok, na początku mysllam ze na zawal padne bo dziwne dzwieki byly ale młoda dupkę wypięła i tyle
-6tyg po porodzie przyjsc
-jak poleca wody-jechac od razu, jak skurcze to liczyc,zjesc,wykapac sie,zrelaksowac sie i jak beda co 5-3min REGULARNE to jechać

boje się bo normalnie jego wszystkie wypowiedzi mówiły "to już,to już,to już"
Czyli lada świątek po niedzieli
Cytat:
chyba na stronie paybacku musisz najpierw wymienić punkty na cośtam ... a dalej nie wiem.
A masz jakiś naturalny pomysł na przeczyszczenie pralki raz na jakiś czas? Nie wiem z czego, ale czasami widze takie jasne osady na ciemnych ubraniach i nie wiem czy to coś z ubrań się przenosi, coś niedopłukane czy jak?
Dzięki, jakoś po ciężkich trudach mi się udało i dzięki temu mam za darmo serie książek dla Matyldy i tatuś będzie mógł jej czytać

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem

http://www.dealers.maserati.com/deal...zen/index.html w tym najlepiej

Ja Zuzi robiłam prywatnie bo jak zobaczyłam kolejkę w szpitalu to mój TŻ od razu nas zawrócił do wyjścia

Bo my baby same goopie jesteśmy. Same sobie kręcimy bata na siebie takim zachowaniem - przyzwyczajamy facetów że jesteśmy jakimiś cyborgami i jak mamy chwilkę słabości to już oni po prostu w to uwierzyć nie mogą...
Dlatego teraz najpierw myślę o sobie a potem o TŻcie

Idealia jest z...sta
Miałam przyjemność ją testować z wizażem i do dziś jej używam (mój TŻ zresztą tez)

ale słodziak.
Ty tak jej nie noś bo urodzisz przed terminem cc

Właśnie słyszałam, że z tym USG na NFZ nie jest wcale tak kolorowo dlatego pytałam...

Mam taki bębenek twardy, że nawet siedzieć nie mogę a i leżeć ciężko...
A było już tak dobrze....

A do mam, które będą chustować.
Zaleca się chustowanie w przypadku braku problemów z bioderkami, ale to sprawdzają właśnie w 6 tyg a znów na chustach jest napisane, że można chustować od pierwszych tygodni życia i co z tym fantem?!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:24   #3246
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
hejo ja po wizytce już

no i dalej:
-ktg ok, na początku mysllam ze na zawal padne bo dziwne dzwieki byly ale młoda dupkę wypięła i tyle
-jak poleca wody-jechac od razu, jak skurcze to liczyc,zjesc,wykapac sie,zrelaksowac sie i jak beda co 5-3min REGULARNE to jechać

śmieszny ten gin.. kurcze a moja durna ginka nigdy mi nie mówi nic o tej szyjce.. 2 wizyty temu tylko ze nic się nei skróciła.. ale nie wiem ile może miec i czy to źle czy dobrze..

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Tylko "mężczyzn życia" to można mieć i kilkunastu a dzieci się nie wymienia

Ja mam miękki.Przy pierwszym dziecku też miałam miękki...
nie, no mój TZ ma byc na forever innej opcji nie ma..
On też ciągle powtarza, że dla niego jak się przyzeka ze do konca życia to do konca życia on rozwodów nie uznaje

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość

Dzisiaj w nocy złapał mnie taki skurcz w łydce, że obudziłam się z wrzaskiem. Mąż wyskoczył, rozmasował mi nogę a rano mi opowiadał, że myślał że zaczęłam rodzić i zastanawial się czy ma już dziecko wyjmować bo skoro tak ryczę to pewnie już za późno żeby do szpitala jechać Biedak
to mu stracha napędziłas

Cytat:
jak dzidzia nie będzie chciała przyjść to nic jej nie pomoże, zresztą zastanawiam się jak można mieć ochote na sex kiedy nie dość że ciężko się ruszyć to jeszcze wygląda się mało ciekawie, ja się nie mogę przemóc, najchętniej bym wyrzuciła wszystkie lustra.

moja mama miała wywoływany poród, w dzien porodu dzwoniła do taty żeby ją zabrał ze szpitala bo ona nie będzie rodzić

Axella- życzę Ci porodu 28 od godz. 7 do 13.30, prawie bezbolesnego u Ciebie ten termin jest bardzo realny
ja tam mam ochotę na sexik, tylko sexiku brak.. dzisiaj jedyny seksik jaki był to w moim snie i to 3 razy

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no Aaś jeszcze mówiła o szamańskim sposobie - poszczypałaś sobie sutki przez 10 minut?

Wojtek
Stary 2013-04-23, 13:24   #3247
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie tak. Jak mi się tak robi to zawsze jedna koszula męża ... Teraz daję dodatkowe płukanie, zobaczymy.
do czarnych rzeczy można kupić płyn i wtedy nic nie zostaje

idę trochę popielić w ogródku, tak ładnie jest na dworze
Stary 2013-04-23, 13:25   #3248
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Mam taki bębenek twardy, że nawet siedzieć nie mogę a i leżeć ciężko...
A było już tak dobrze....
Jak wczoraj pytałam lekarkę o ten twardy brzuch to powiedziała, że albo skurcz albo się młoda tak rozpycha. W 9 miesiącu jak twardnieje od skurczu to ok bo macica ćwiczy a jak dobrze poćwiczy to akcja porodowa szybciej idzie

Stary 2013-04-23, 13:26   #3249
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja tam mam ochotę na sexik, tylko sexiku brak.. dzisiaj jedyny seksik jaki był to w moim snie i to 3 razy

może źle się wyraziłam, ochotę jako taką tez mam, ale myślę już po ciąży, to jeden z powodów dla których chciałabym już urodzić
Stary 2013-04-23, 13:27   #3250
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem
ale z tą koszulą to dziwna sprawa bo ona jest ciemne bordo, piorę ją z czarnymi i te czarne rzeczy są ok a ta koszula przeważnie coś załapie. Taki durny materiał chyba.

Stary 2013-04-23, 13:27   #3251
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam takie podejscie jak justyna.. dziecko jest ważne, ale jednak relacja mąż-żona jest najważniejszą relacja.. To sobie przyzekaliśmy miłość i że nie opuścimy siebie aż do śmierci.. dzieci bedą, potem znikną, założą swoje rodziny a mąz-żona pozostanie..

Co do rożka mam jeden usztywaniany, jeden miękki.. W tym, z tego usztywnianego wyciaga się usztywnienie...

Pielęgniarka na szkole rodzenia mówiła, ze ona nie narzuca rodzicom jaki rożek kupić, ale sama z obserwacji zauważyła, że te usztywniacze po kilku godzinach rodzice wyciągają i tylko się walają po sali.. Bo łatwiej jest karmić dziecko w miękkim beciku niż z deską przyczepioną do plecków.. Tak czy siak ja mam i taki i taki, bo usztywniany dostałam od bratowej..
Hmmm to ja jednak w tą drugą stronę, że dziecko zawsze będzie i zawsze będzie się je kochać jakie by nie było. Mąż jest, ale może go nie być z różnych względów. Może spotkać kogoś innego na swojej drodze życia, tak samo i ja, co nie zmienia faktu, że jest moim przyjacielem, partnerem i mam nadzieję, że na starość jak będzie trzeba to on będzie podcierał mi tyłek za przeproszeniem i kocham go i jest moją miłością życia, ale nie wiem co będzie za X lat....

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-04-23, 13:27   #3252
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak wczoraj pytałam lekarkę o ten twardy brzuch to powiedziała, że albo skurcz albo się młoda tak rozpycha. W 9 miesiącu jak twardnieje od skurczu to ok bo macica ćwiczy a jak dobrze poćwiczy to akcja porodowa szybciej idzie
to moja powinna potrwać godzinę patrząc na ilość jej ćwiczeń
Stary 2013-04-23, 13:28   #3253
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
sprzątam cały czas więc na mnie to nie podziała
może mój dzisiejszy dentysta pomoże
seksik cholera też nie działa może za mało
to maraton od teraz do 20stej.. moze sie ruszy :noniewie:

Cytat:
jak dzidzia nie będzie chciała przyjść to nic jej nie pomoże, zresztą zastanawiam się jak można mieć ochote na sex kiedy nie dość że ciężko się ruszyć to jeszcze wygląda się mało ciekawie, ja się nie mogę przemóc, najchętniej bym wyrzuciła wszystkie lustra.

moja mama miała wywoływany poród, w dzien porodu dzwoniła do taty żeby ją zabrał ze szpitala bo ona nie będzie rodzić

Axella- życzę Ci porodu 28 od godz. 7 do 13.30, prawie bezbolesnego u Ciebie ten termin jest bardzo realny
a czemu akurat te godziny? ale nie pogardze

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:32   #3254
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

idę trochę popielić w ogródku, tak ładnie jest na dworze

O matulu, a jaką pozycję przybierasz do pielenia? Bo ja kiedyś chciałam popielić, to tylko na klęczkach się dało

Cytat:
No własnie albo to, albo to.
Tylko mogłoby przejść na chwilę bo mi się skóra na brzuchu rozerwie a mi ciężko oddychać :|
Tylko coś się zmieniło. Bo tak to twardniał na dole, a teraz na górze ?!
No nic leżymy i zaciskamy nogi dalej

I w ogóle to smutno mi, bo zawsze na majówkę obowiązkowo jeździmy na paintball (normalnie ubóstwiam) i w tym roku mnie ominie i kurcze nawet nie wiem czy nadaję się do przewracania kiełbasek

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-04-23, 13:32   #3255
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ale z Ciebie zdolniacha ja też kiedyś sadziłam szczypior na balkonie, ale jakoś teraz mam lenia na takie rzeczy
eee tam, szczypiorek sam rośnie i nie wymaga żadnych zdolności hodowcy

Cytat:
ja przez Wasze wczorajsze rozmowy o naleśnikach też nie wytrzymałam i zrobiłam gofry dla mnie mniej roboty bo ciasto szybko i później nie muszę tak pilnować żeby się nie przypaliły
gofry też bym zjadła.. ale niestety nie mam gofrownicy

Cytat:
obudził mnie kurier.. ehh
ale przyszła mi pościel jest śliczna już łaziłam z rożkiem po domku lulając małego:p
pochwal się

Cytat:
ładnie rośnie
kurcze tylko gdzie dorwać takie małe cebulki??
no właśnie może być ciężko.. ja dostałam od mamy..
może na targowisku dostaniesz

Cytat:
hejo ja po wizytce już

no i dalej:

łoooooo, ale super
no to czekamy na Z.

Cytat:
Kawa, lody, banany ... a na co masz ochotę?
oooo... lody jak najbardziej
ale teraz to już muszę czekać aż Tż wróci z pracy, bo mogę nie zdążyć obrócić

----------
naleśniki zrobione.
Humpback- namówiłaś mnie, też będę miała z owocami
(kupiłam banany,kiwi, mandarynki, 2gruszki, czerwone winogrona, brzoskwinie w puszcze... ale będzie wyżerka )

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:33   #3256
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja już powoli i tak się przerzucam na jak najbardziej naturalną "chemię". nic mi tak nie wyczyściło czajnika czy fug jak zwykły kwasek cytrynowy ale z kamieniem trzeba uważać właśnie, bo kwasior niebezpieczny. chociaż gres powinien być właśnie w kwestii odporności na takie bajery lepszy od np. marmuru itp...
cloche - a jaki masz gres, polerowany czy szkliwiony? bo jest między nimi duża różnica, polerowany jest bardziej "naturalny", z reguły droższy i lepiej się prezentuje, posiada mikrodziurki, które trzeba zaimpregnować wcześniej tak żeby w razie wylania czegoś nie było plam, z kolei ten szkliwiony jest bardziej sztuczny, idealnie nadaje się na takie powierzchnie do urzędów, niby łatwiejszy w utrzymaniu ale jak coś na niego spadnie to może potłuc się w taki sposób że nie da się nic z tym zrobić...
mój Tż o naturalnych kamieniach - marmury, granity itd. z racji pracy wie wszystko a co do czyszczenia kamieni to głowa opada co robią niektórzy ludzie, szczególnie starsi z chociażby nagrobkami..
Stary 2013-04-23, 13:35   #3257
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:

a czemu akurat te godziny? ale nie pogardze
żebyś rano sie mogła wyspać i żeby nie trwało to zbyt długo

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
O matulu, a jaką pozycję przybierasz do pielenia? Bo ja kiedyś chciałam popielić, to tylko na klęczkach się dało

No własnie albo to, albo to.
Tylko mogłoby przejść na chwilę bo mi się skóra na brzuchu rozerwie a mi ciężko oddychać :|
Tylko coś się zmieniło. Bo tak to twardniał na dole, a teraz na górze ?!
No nic leżymy i zaciskamy nogi dalej

I w ogóle to smutno mi, bo zawsze na majówkę obowiązkowo jeździmy na paintball (normalnie ubóstwiam) i w tym roku mnie ominie i kurcze nawet nie wiem czy nadaję się do przewracania kiełbasek
chyba skończy sie na klęczkach, ale mam taką fajną graczkę co przejadę dwa razy i tylko powyciągam zielsko wiec szybko pójdzie
Stary 2013-04-23, 13:36   #3258
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
żebyś rano sie mogła wyspać i żeby nie trwało to zbyt długo

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

chyba skończy sie na klęczkach, ale mam taką fajną graczkę co przejadę dwa razy i tylko powyciągam zielsko wiec szybko pójdzie
ok

jak się spełni to zostaniesz Główną Wątkową Wyrocznią

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 13:37   #3259
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

no ja się obawiam że też tak usłyszę jutro na wizycie. Ale ale moja koleżanka która rodziła w grudniu (miała termin na 3 styczenia). To 19 grudnia była u lekarza i ten jej powiedział że w styczniu to ona urodzi najwcześniej bo nic się nie dzieje, a urodziłam dzień później 20 grudnia
czyli morał taki z tego, jak pisały kiedyś marcówki: myjcie się dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny ani gin ani nikt nie jest w stanie tego przewidzieć ale masz jakieś przeczucia swoje? bo moje mi mówi, że to nie będzie w tym tyg
Stary 2013-04-23, 13:37   #3260
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
naleśniki zrobione.
(kupiłam banany,kiwi, mandarynki, 2gruszki, czerwone winogrona, brzoskwinie w puszcze... ale będzie wyżerka )
ja dwa razy w tygodniu robię taki zestaw owocowy, tyle u mnie owoców idzie, że masakra, owoc po każdym posiłku a czasem nawet dwa
Stary 2013-04-23, 13:42   #3261
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
na 15 mam dentystę a później to nie wiem co będziemy robić z TŻtem. Ładna pogoda więc może faktycznie jakiś dłuższy spacerek
Stary 2013-04-23, 13:43   #3262
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
naleśniki zrobione.
to życzę smacznego, choć przypuszczam że i bez tego będzie wyjątkowo pysznie i smakowicie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:44   #3263
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
przeczucia swoje? bo moje mi mówi, że to nie będzie w tym tyg
mi mówi że dopiero po weekendzie majowym
Stary 2013-04-23, 13:46   #3264
niunka045
Zadomowienie

Axella świetny ten Twój gin
No to oczekujemy na Zu w takim razie
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:48   #3265
cynamon_owa
Zadomowienie

Ale Kobiety szalejecie- już 5 Maluszków jest na świecie- gratuluję każdej mamie z osobna

axella- teraz obstawiam Ciebie- ostatnio już myślałam, że Z. już z Tobą a ona tylko tak spróbować sobie chciała przed właściwym momentem Charakterna Babeczka z niej będzie

za wszystkie Wasze wizyty, badania
Nam zostało jeszcze 12tygodni- nie wiem kiedy to zleciało
Ale umówiłam się z Młodym, że za 10tygodni wychodzi- jak nie to utniemy mu z kieszonkowego

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 13:51   #3266
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Ale Kobiety szalejecie- już 5 Maluszków jest na świecie- gratuluję każdej mamie z osobna

axella- teraz obstawiam Ciebie- ostatnio już myślałam, że Z. już z Tobą a ona tylko tak spróbować sobie chciała przed właściwym momentem Charakterna Babeczka z niej będzie

za wszystkie Wasze wizyty, badania
Nam zostało jeszcze 12tygodni- nie wiem kiedy to zleciało
Ale umówiłam się z Młodym, że za 10tygodni wychodzi- jak nie to utniemy mu z kieszonkowego
no może atmosfera jej nie przypasowała,czek na lepszą
najbardziej chcę by odeszły mi wody,bym wiedziała na pewno,że to już

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-23, 13:52   #3267
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
może źle się wyraziłam, ochotę jako taką tez mam, ale myślę już po ciąży, to jeden z powodów dla których chciałabym już urodzić
oo to ja już mam chytry plan na po ciąży ale mam nadzieje, zę mi ochota nie minie:p

------
jakby któraś sie zastanawiała czy kupić pielucho-ceratki coś takiego:http://allegro.pl/sliczne-i-bardzo-p...186471397.html
to nie polecam... pielucha flanelowa wraz z doszytą z podspodu cienką ceratką (w sumie jak sama nazwa wskazuje wiec nie powinnam się dziwić)

po praniu pielucha się minimalnie skurczyla, ceratka została taka jak byla (prałam w 40 st) ani tego wyprasować - bo ceratka może się rozpuścić.. ani w sumie nie wiem jak to wykorzystywać.. bo znowu na przewijak to się będzie za często brudzic?

Wojtek
Stary 2013-04-23, 13:59   #3268
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
ciekawe czy posłucha
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 14:01   #3269
salviae
Zadomowienie

Cześć dziewczyny, mam trochę luzu, mały śpi więc mogę opisać poród
16 kwietnia lekarz wyjął mi pessar i umówił na cc na 22 kwietnia, mąż marudził po co mi to wyciągał mógł zaczekać do tego terminu bo jeszcze coś zacznie się dziać i tak wieczorem poszłam spać i o 11:30 zbudziło mnie uczucie, że coś się ze mnie leje, ale często miałam takie schizy więc w półśnie pomyślałam, że mi się wydaje, no ale po kolejnym chlupnięciu klęknęłam na łóżku zapaliłam lampkę i budzę męża, on zły, zaspany powiedział, że to na pewno nie to i mam spać, ale wtedy otworzył oczy i zobaczył jak klęczę i leje się na łóżko , zerwał się z okrzykiem: "mówiłem że miał tego nie wyciągać" i zaczął latać po domu i się ogarniać, dopakowałam torbę i pojechaliśmy. O 12 byłam na ip. Poszliśmy na trakt porodowy i okazało się, że dyżur ma położna która prowadziła SR powiedziała, że nie spodziewała się nas spotkać tu w nocy. Po wypełnieniu wielkiej kupy papierów położna mnie zbadała i potwierdziła położenie pośladkowe, zadzwonili po lekarza żeby szybko zebrać drużynę i zacząć cięcie, lekarz przyszedł, zbadał i powiedział, że on tu czuje główkę mówię, że byłam na badaniach dzisiaj i było pośladkowe, ale poszliśmy na usg - potwierdziły się pośladki i lekarz był zażenowany swoją pomyłką i marudził, że jakbym nie powiedział to by mi kazał rodzić i chyba nauczyło go to dokładniej sprawdzać. Aaa już w aucie zaczęły mi się skurczę- bolały bardzo. Przywiązali mnie do łóżka KTG, dali kroplówki, na KTG skurcze wychodziły po 30% ale bolały mega co minute dwie się powtarzały. W tym momencie byłam najszczęśliwsza na świecie, że będę miała cc. Ogarnęli sale pomarudzili, że o 1 w nocy zachciało mi się rodzić i się zaczęło. Znieczulenie w kręgosłup nie bolało, czułam, że coś tam robią ale nie bolało, tylko wyciąganie Kubusia było nieprzyjemne takie szarpanie, że myślałam, że mnie zrzucą z tego stołu. Małego mi pokazali i zabrali do męża, mnie szyli chyba jakie 20 minut, w międzyczasie położna go przyniosła ubranego i poprzytulaliśmy się nosami . Wywieźli mnie i zobaczyłam męża zakochanego w małym, powiedział, że Kubuś jest rudy ale to tylko tak na początku wyglądało . Męża odesłali, mnie zawieźli na sale, a małego na oddział noworodków, dyżur tam miała moja położna środowiskowa do której jeszcze po 21 pisałam, że potwierdzam termin cc na 22 kwietnia . O 5 przyniosła mi dziecko i śmiała się, że jak usłyszała pierworódka, położenie pośladkowe to wiedziała, że to ja . Po cięciu ogarnęłam się dość szybko, położne pomogły nam pobudzić laktacje i przystawić małego, nauczyły przewijać, kąpać, wszystko cierpliwie wyjaśniały, więc byłam bardzo zadowolona, w niedziele mieliśmy wychodzić, ale po badaniu okazało się, że mi krew za wolno schodzi i muszę być czyszczona na szczęście robił to mój lekarz prowadzący i uśpili mnie więc nic nie czułam, wczoraj wyszliśmy do domu i zaczęło się życie .
Może będę miała czas żeby się czasem udzielać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg g.jpg (45,8 KB, 291 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg d.jpg (39,8 KB, 252 załadowań)
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 14:05   #3270
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
no może atmosfera jej nie przypasowała,czek na lepszą
najbardziej chcę by odeszły mi wody,bym wiedziała na pewno,że to już
Będzie dobrze. Panna Zu. ma plan!

Cytat:
jakby któraś sie zastanawiała czy kupić pielucho-ceratki coś takiego:http://allegro.pl/sliczne-i-bardzo-p...186471397.html
to nie polecam... pielucha flanelowa wraz z doszytą z podspodu cienką ceratką (w sumie jak sama nazwa wskazuje wiec nie powinnam się dziwić)

po praniu pielucha się minimalnie skurczyla, ceratka została taka jak byla (prałam w 40 st) ani tego wyprasować - bo ceratka może się rozpuścić.. ani w sumie nie wiem jak to wykorzystywać.. bo znowu na przewijak to się będzie za często brudzic?
Kiepsko. Ja bym chyba w komentarzu napisała o tym- niech inne mamy się nie natną

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mam trochę luzu, mały śpi więc mogę opisać poród
ale śliczny Kubuś

I ogromne dla Ciebie

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości