E-papierosy :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy polecasz e-papierosa?
Tak 66 65,35%
Nie 26 25,74%
Nie wiem 9 8,91%
Głosujący: 101. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-11, 14:19   #241
mary_poppins
sissy that walk

Dot.: E-papierosy

Jestem na e-papierosie od czerwca. Od tamtej pory nie zapaliłam normalnego papierosa, zaczęłam czuć ich zapach (obrzydlistwo), moje zęby i skóra się poprawiły... Widzę same plusy Od osób niezależnych słyszałam że dym z e-papierosa albo nie pachnie, albo pachnie przyjemnie (ja nic nie czuję). Jedyny stres to ewentualne rozładowanie baterii, ale mam swoje 2 żeby zawsze któraś była w pogotowiu. Polecam więc

PS Grzałkę wymieniam wedle potrzeby, mniej-więcej raz w miesiącu. Zdarzają się wadliwe, ale i tak kosztuje mniej niż paczka fajek, więc strata żadna. Clearomizer wymieniałam ze trzy razy od czerwca. Baterię raz oddałam do naprawy na gwarancji, dostałam nową.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-03-11 o 14:21
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 15:31   #242
adverse
Raczkowanie

Mój TŻ pali e-papierosa od dwóch lat, wcześniej palił papierosy ok. pół paczki dziennie. Stwierdzić mogę, że jest fanem tego urządzenia i ja również Mimo, że nie palę lubię czasem zaciągnąć się tym dymkiem chociażby dla fajnego posmaku czy zapachu. I nie sądze aby szkodziło to zdrowiu bardziej niż tradycyjne papierosy.
Ktoś wcześniej pisał odrapaniu gardła, też miałam takie odczucie na początku ale TŻ wytłumaczył mi, że zależy to od mocy liquidu i faktycznie- kiedy paliłam tzw. "zerówki" (bez nikotyny) nic takiego nie czułam.
adverse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-25, 21:15   #243
Eithne
Raczkowanie

GG do Eithne
Dot.: E-papierosy :)

Dobry , też mam eGo i nie narzekam.
Eithne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-06, 17:26   #244
annanaja
Przyczajenie

Dot.: E-papierosy :)

Palę e-fajkę od 2 miesięcy i powiem, że dużo lepsza poprawa samopoczucia. Mi w pełni zastępuje tzw. analogowe. Zwykły papieros mi przeszkadza jak i dym papierosa. Ci co chcą palić, bo potrzebują nikotyny, a nie chcą zatruwać się polecam e-fajkę.
annanaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-06, 17:31   #245
annanaja
Przyczajenie

Dot.: e - papieros

Ja polecam Cigito. Mały, zgrabny, łatwy w użyciu. Jest to dobra opcja szczególnie dla kobiet. Ja używam od 4 miesięcy i jestem zadowolona. I nie jest taki najdroższy!

Edytowane przez annanaja
Czas edycji: 2013-04-07 o 15:01
Stary 2013-04-08, 13:05   #246
catlady85
Przyczajenie

ja duzo czytalam na temat e papierosow
i moej wnioski sa takie ze to tylko nowy sposob na zarobienie na uzaleznieniu

nikotyna dalej jest dawkowana do organizmu tylko w inny sposob
sama rzucialam palenie metoda Allena Carra ktora wszytskim polecam
catlady85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 14:56   #247
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady17 Pokaż wiadomość
Raczej nie szkodzą bardziej niz papierosy. Po to zostały "wymyślone"

Przede wszystkim nie mają substancji smolistych i innego dziadostwa.
i nie śmierdzisz ty,twoje ciuchy i twój oddech

problem jest w głowie,więc to tam musisz zacząć wszystkie zmiany
nie znam nikogo kto próbował przejść na E-PAPIEROSY i pozostali im wierni nie dopalając tradycyjnego cybucha.każdy z nich twierdził,że nie dostawał takiej dawki nikotyny,a ja twierdzę,że to tylko przyzwyczajenie.
skąd wiem?
paliłam,próbowałam E-PAPIEROSA od tz-a,ale rzuciłam bez pomocy żadnych wspomagaczy.

Edytowane przez TmargoT
Czas edycji: 2013-04-08 o 15:00
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 17:05   #248
normalnyFacet
Zakorzenienie

Jak dla mnie to tak jakby zastąpić pomarańczę mandarynką

Wcześniej ktoś uzależniony od fajek, teraz od e-papierosa

No ale muszę przyznać, że jednak zdrowotnie już lepiej e fajka

Tutaj trzeba silnej woli i wybicia z głowy PLACEBO jakim są papierosy
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 17:27   #249
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lasubmersion Pokaż wiadomość
Coraz częściej widzę osoby palące e-papierosy w środkach komunikacji miejskiej.Od swoich uczniów słyszę też, że w gimnazjach na lekcjach uczniowie potrafią palić e-papierosy i nie widzą w tym niczego złego.
A ja w tym widzę coś złego akurat :P W komunikacji miejskiej to jeszcze bym była wyrozumiała, bo może jakieś otwarte okno itp. ale na lekcjach w szkole? Dodam wytarty frazes: "za moich czasów było inaczej" Uważam, że szkoła (w dodatku lekcja) to nie miejsce na palenie czegokolwiek.

Poza tym jako osoba niepaląca wyczuwam dymek z e-papierosa i nie ukrywam, że bywały sytuacje, gdzie mi to przeszkadzało. Wiadomo, że dym z e-papierosa nie jest tak cuchnący jak ten z normalnego papierosa, ale no...w pewnych miejscach wolalabym po prostu nie czuć takich rzeczy

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez normalnyFacet Pokaż wiadomość

Wcześniej ktoś uzależniony od fajek, teraz od e-papierosa

No ale muszę przyznać, że jednak zdrowotnie już lepiej e fajka
Zauważyłam też taką zależność. Wiele osób z mojego otoczenia sięgnęło po e-papierosa, by wspomóc się w rzucaniu nałogu, a zamiast rzucić całkowicie palenie, palą teraz namiętnie e-papierosy
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 17:41   #250
soffka
Rozeznanie

Po prostu inny rodzaj uzależnienia

Wyjmij belkę ze swego oka i.....wsadź ją bliźniemu swemu!
soffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 18:16   #251
Przeraznica
Przyczajenie

Nie jestem zwolennikiem żadnego uzależnienia, sama paliłam i rzuciłam jak mi się odwidziało, bez wspomagaczy. Ale zdarzyło mi się pracować jako sprzedawca e-papierosów :P i chyba uczciwie mogę powiedzieć że jest to mniej szkodliwy i tańszy nałóg. Klienci nieraz mi mówili że lepiej się czują paląc te elektroniczne, a przestawienie się na liquid o mniejszej zawartości nikotyny jest łatwiejsze niż zmniejszenie ilości wypalanych papierosów.

Jeśli ktoś jest zainteresowany, to tu można znaleźć wyniki badań porównawczych: http://www.esmokinginstitute.com/pl/node/31
Chociaż nie wiem na ile są wiarygodne, biorąc pod uwagę że chyba są sponsorowane przez producentów e-papierosów, a ja średnio ufam każdemu kto próbuje coś sprzedać.
Przeraznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 18:22   #252
eevciaa
Raczkowanie

Moj maz pali e-papierosa od 2 miesiecy. Wczesniej palil od 15lat po paczce mocnych fajek. kilka razy probowal rzucic ale sie nie udalo. na e-papierosa przeszedl i jest bardzo zadowolony. Ja rowniez- ma lepsze samopoczucie, pieniedzy w kieszeni wiecej i nie smierdzi wreszcie fajkami. Jestem ciekawa tych badan ale cos czuje ze ta nagonka na e-papierosy bierze sie stad ze coraz wiecej ludzi je pali i rzuca zwykle papierosy a to mniejsze zyski z akcyzy itp.
04.04.14- praktyka: plac + miasto +

Edytowane przez eevciaa
Czas edycji: 2013-04-08 o 18:25
eevciaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 18:26   #253
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90
Odp: E-papierosy

Mój tż palił e-papierosa.. po 4miesiacach zaczal popalac do tego analogowe papierosy bo nawet najmocniejszy liquid byl dla niego za slaby. Dla mnie to nie jest dla osob ktore palily po 2paczki dziennie. Zreszta by rzucic wystarczy silna wola a nie wspomaganie sie nikotyna z ktorej trzeba sie uwolnic

wyslane z fonika L5

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 18:29   #254
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffka Pokaż wiadomość
o tak,szczególnie te smakowe
Stary 2013-04-10, 15:13   #255
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoukka Pokaż wiadomość
nooo, ja mam tak samo odkryłam białą czekoladę, czereśnię, arbuza rm1 i już nie ma na mnie mocnych trzeba mieć jakiś nałóg!
ja próbowałam i nigdy mi się nie podobały.
dla mnie takie sztuczne.smakowały jak prezerwatywy smakowe
Stary 2013-04-10, 19:57   #256
Marudna Krolewna
Rozeznanie

E-papierosy

Cytat:
Napisane przez soffka Pokaż wiadomość
dokładnie to po prostu przeniesienie nałogu, a czy zdrowsze od fajek to się okaże za 20-30 lat jak będzie można przedstawić jakieś sensowne wyniki badań długoletnich epalaczy bo dziś to tylko pobożne życzenia
Marudna Krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 21:11   #257
chwast
Zakorzenienie

No nie wie,m chyba nie dla każdego bo mój tż kiedyś musiał palić tak co max 1,5h a teraz jak ma tego e-papierosa to może nie palić nawet pół dnia :P
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 19:25   #258
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoukka Pokaż wiadomość
no to chyba nawet lepiej? no a jeśli chodzi o smaki to to po prostu kwestia gustu? TmargoT a jakie paliłaś wcześniej?
najpierw zwykłe,a potem przeszłam na slim(cienkie)
Stary 2013-04-14, 17:22   #259
annanaja
Przyczajenie

Dot.: E-papierosy - czy ktoś z Was próbował?

Cytat:
Napisane przez wolnaODdymu Pokaż wiadomość
Temat został nieco zapomniany (a szkoda), więc pozwolę sobie go odświeżyć Ciekawa jestem czy grono e-palaczek się na wizażu powiększyło? A jak idzie walka z nałogiem dotychczasowym użytkowniczkom e-papierosów? U mnie coraz lepiej Co prawda pozostałam wierna marce Cigito, ale wkłady stosuję już coraz słabsze. Niedługo zamierzam przejść na "zerówki", czyli pozbawione całkowicie nikotyny
Ja tez korzystam z Cigito. Wprawdzie nie próbowałam jeszcze innych marek ale szczerze mówiąc przywiązałam się do niego i póki co nie myslę o zmianie. Jakby co slużę radą
Stary 2013-04-23, 15:06   #260
elsiane
Przyczajenie

Dot.: e - papieros

Ja mam z kolei e-papierosa The ONE series G2 z rm1. Używam także ich liquidów. Podpasowały mi od razu i nie zamierzam ich zmieniać. Szczególnie do gustu przypadła mi biała czekolada
elsiane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 19:08   #261
_Panther_
Raczkowanie

Cool E-PAPIEROS proszę o pomoc

Cześć Wam wszystkim! Ostatnio postanowiłam zaszaleć i zdecydowałam się na zakup e-papierosa. A tak naprawdę sęk tkwi w tym, że idę do nowej pracy w fabryce z substancjami łatwopalnymi i jest tam całkowity SUROWY wręcz zakaz palenia Usłyszawszy to wpadłam w panikę, ponieważ palę już od 8 lat ok 12-14 papierosów dziennie. Także mogę wytrzymać bez nikotyny maksymalnie 3 godziny a nie żeby 8-10 godzin...
No powariowali! Mogliby zrobić chociaż osobne pomieszczenie z palarnią
Chcę a nawet muszę zakupić e-papierosa na allegro, ponieważ są tańsze, a te w specjalnych punktach są markowe i drogie. Nie mogę sobie pozwolić teraz na tak drogiego ekskluzywnego E-papierosa. Nie powiem, bo bardzo bym chciała mieć takiego w posiadaniu ale wszystko z czasem. Dlatego na początek interesują mnie e-papierosy w cenie do 100 zł maksymalnie.
Chciałabym od Was Drodzy Palacze e-papierosów usłyszeć opinie na temat swoich zakupów. Interesują mnie nazwy a najlepiej linki i opisy za i przeciw tych e-papierosów.
Z niecierpliwością czekam na Wasze odpowiedzi

Namieszałeś w mojej głowie jednym gestem, jednym słowem Zakochać się nie chciałam
_Panther_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 19:35   #262
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: E-PAPIEROS proszę o pomoc

W sklepie też kupisz e-fajkę do 100zł.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 19:36   #263
Pioter28
Raczkowanie

Ja tylko powiem, że do 100 zł ciężko będzie Ci kupić coś godnego uwagi. Wbrew pozorom e-papierosy to nie jest prosty temat i trzeba trochę czasu, żeby się z tym zapoznać. Polecam rozpoczęcie przygody z e-paleniem od poczytania forum dotyczącego e-palenia ( bez problemu takie znajdziesz). Musisz sprecyzować swoje oczekiwania co do papierosa. No i nie radzę kupowania na allegro. Często jest tam sprzedawany badziew, który do niczego się nie nadaje. Najlepiej jest kupować w zaufanych sklepach internetowych. Na forach bez problemu znajdziesz linki do tych sklepów, bo nie wiem, czy tu mogę podać. Poza tych na forach często takie e-sklepy zamieszczają fajne promocje i dobry sprzęt można zakupić w naprawdę rozsądnej cenie.
Pioter28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 19:38   #264
dacn
Zakorzenienie

E papieros to nadal papieros i nie wyobrażam sobie jak pracodawca pozwala go tobie palić.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 19:46   #265
_Panther_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pioter28 Pokaż wiadomość
Ja tylko powiem, że do 100 zł ciężko będzie Ci kupić coś godnego uwagi. Wbrew pozorom e-papierosy to nie jest prosty temat i trzeba trochę czasu, żeby się z tym zapoznać. Polecam rozpoczęcie przygody z e-paleniem od poczytania forum dotyczącego e-palenia ( bez problemu takie znajdziesz). Musisz sprecyzować swoje oczekiwania co do papierosa. No i nie radzę kupowania na allegro. Często jest tam sprzedawany badziew, który do niczego się nie nadaje. Najlepiej jest kupować w zaufanych sklepach internetowych. Na forach bez problemu znajdziesz linki do tych sklepów, bo nie wiem, czy tu mogę podać. Poza tych na forach często takie e-sklepy zamieszczają fajne promocje i dobry sprzęt można zakupić w naprawdę rozsądnej cenie.
Dzięki za wypowiedź. Poczytam i zastanowie się.

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
E papieros to nadal papieros i nie wyobrażam sobie jak pracodawca pozwala go tobie palić.
Papieros analogowy nie ma nic wspólnego z e-papierosem (poza nikotyną oczywiście). Pracodawcy a także niektóre lokale często zabraniają palenia papierosów ze względu na smród, dym i ogień, który może spowodować pożar. Paląc e-papierosa oczywiście wypuszczasz dym ale jest to para wodna, która szybko znika. Para w odróżnieniu od dymu papierosowego nie wnika we wszystko i nie zostawia okropnego zapachu. A pracodawca nie może mi już zabronić zapalić e-papierosa bo nie obowiązuje go żaden zakaz no i w przeciwieństwie do analoga nie ma ognia. Dziękuję.

Namieszałeś w mojej głowie jednym gestem, jednym słowem Zakochać się nie chciałam
Stary 2013-04-27, 19:55   #266
dacn
Zakorzenienie

Chodziło mi o wychodzenia na dymka zamiast pracy.
Stary 2013-04-27, 20:01   #267
_Panther_
Raczkowanie

Cytat:
Chodziło mi o wychodzenia na dymka zamiast pracy.
Właśnie z tym papierosem nie trzeba nigdzie wychodzić i to jest najlepsze mogę wziąć dymka w trakcie pracy i nikomu to nie przeszkadza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-27, 20:09   #268
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
No skandal. Tylu ludzi pali i wszyscy się powstrzymują przez te 8 godzin a ona jedna nie może
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 20:13   #269
alkaxy
biegam dla Zabawy

Pracodawca może zakazać palenia e-papierosa np. wewnętrznym regulaminem czy też po prostu słownie. Tak jak może zabronić rozmów prywatnych z telefonu służbowego czy siedzenia na fb w czasie pracy
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-27, 20:20   #270
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Panther_ Pokaż wiadomość
Właśnie z tym papierosem nie trzeba nigdzie wychodzić i to jest najlepsze mogę wziąć dymka w trakcie pracy i nikomu to nie przeszkadza
Przeszkadza.

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
No skandal. Tylu ludzi pali i wszyscy się powstrzymują przez te 8 godzin a ona jedna nie może
Dla pracodawcy każdy palacz jest problemem nie tylko autorka, ale o tym trzeba by było czasie komety pomyśleć!
Po za tym czy ty kiedyś widziałaś fabryke i wiesz jak wygląda praca w środku? tam jest ciężka praca i nie ma przerw na dymka.

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Pracodawca może zakazać palenia e-papierosa np. wewnętrznym regulaminem czy też po prostu słownie. Tak jak może zabronić rozmów prywatnych z telefonu służbowego czy siedzenia na fb w czasie pracy
Może, sama podpisywałam dokument że w miejscu pracy palić nie będę pod groźba kary finansowej.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości