Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 17:17   #3661
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

uduszę!!!!!!!!!!

Od godziny Was nadrabiam, z przerwą na lody z pomarańczami i pocytowałam i

No to nic, napiszę co pamietam :d

Witam dzisiaj wzięłam wolne, bo wczoraj wyszłam z pracy o 00:08. I mam nadzieję że pierwszy i ostatni raz się tak zdarzyło .. no nic, odespałam zjadłam obiad i podwieczorek

Witam nowe mamusie, za dzisiejsze wizyty klaski; i dla tych co jeszcze czekają na swoją godzinę :P

Co do zdjęć USG, mój gin daje tylko wtedy kiedy mu się powie ze ma druknąć

Takie leżaczki/bujaczki są fajną sprawą-siostra miała i spisał się na medal

acelinka- piękny brzusio

Ktoś pytal o majówkę - w całym prawie kraju odczuwalna temperatura 1 maja ma wynosić 30 stopni
Ja jadę do siostry w odwiedziny i mam zamiar odpocząć!

Co do chrztu to też mamy problem z facetem ..... bo chrzestną będzie moja sis.

Jak wy mogłyście napisać 6 stron!? w jeden dzien? Nie no rozkręcamy się
Stary 2013-04-23, 17:22   #3662
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ooo, dokladnie to mamy taki z żabką:
http://allegro.pl/fisher-price-3w1-f...171138646.html

koleżanka ma dla synka taki:
http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-...181147877.html tylko zamiast tej dźingli ma rybki, cudny jest też Kamilek go uwielbia

o! wiem co moge kupić dla dzidziusia, czego dla natalci nie miała wypasiona karuzelke do łóżeczka bo dla natalki teściówka kupiła taką najprostszą, to teraz sobie poszlaeje, hahahaha

jejciu wynosze to z tej kuchi i wynosze i końca nie ma. Jeszcze albo aż garnki zostały Nie chce cięzko nosić więc dreptam tam i spowrotem masakra zdecydowanie ide dziś spać razem z natalcią a jutra mój mały łobuz debiutuje w klubie maluszka, ciekawe co to będzie

Tako bardzo dobre wózki robi, sprawdzają się super, nie psują się raczej u mnie po mieście jeżdżą prawie samo tako jumper dlatego ja wybrałam całkiem inny model i tych wózków jest mniej na szczęście
teraz te nowe modele tako śliczne są, poszaleli widziałam
Wszystkie bujaczki śliczne jak będzie trzeba wyierać to będzie zagwózdka

oo karuzelek też jest masa... nie mogę się doczekać już tych zakupów

To tak samo jak ja z przeprowadzką...po jednej małej reklamówce przenosiłam wczoraj hahaha a dzisiaj mąż cały dzień przewozi rzeczy i pierwszy raz będziemy spać w nowym domku Jutro trzeba posprzątać stary i oddać klucze...

U mnie tego problemu nie będzie, bo tych wózków tu nie ma
A kupuję sobie gazetkę "M jak mama" i tam widziałam reklamę wózków Bebetto - też mi się spodobały

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
O to cena przystępna
chociaż do mnie raczej będę musiała wziąść kuriera na własną rękę...
Stary 2013-04-23, 17:22   #3663
acelinka
Zakorzenienie

majówka eh

u nas remont więc nie odpoczniemy niestety. Tzn. ja z natalcią moge sobie jechać gdzie chce, ale tż będzie walczył. W ogóle nie mam długiego weekendu, będe pewnie musiała siedzieć w przedszkolu chociaz z 2-3 godziny. Powiem Wam że nie rozumiem ludzi którzy nie pracują, a w takie dni jak wielki piatek, długie weekendy posyłają dzieci do przedszkola żeby mieć w domu po prostu spokój ale niestety takie środowisko jest na tym osiedlu gdzie pracuję nic z tym nie zrobimy

A w wolne dni to nie wiem do babci może skocze, albo do tesciowej z natalcią a jak nie to chociaż do mamy na balkon

w ogóle musze córci kupić sandałki na szybko skoro ma być taki upał nie założe jej adidasów
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 17:29   #3664
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
uduszę!!!!!!!!!!

Od godziny Was nadrabiam, z przerwą na lody z pomarańczami i pocytowałam i

No to nic, napiszę co pamietam :d

Witam dzisiaj wzięłam wolne, bo wczoraj wyszłam z pracy o 00:08. I mam nadzieję że pierwszy i ostatni raz się tak zdarzyło .. no nic, odespałam zjadłam obiad i podwieczorek

Ktoś pytal o majówkę - w całym prawie kraju odczuwalna temperatura 1 maja ma wynosić 30 stopni
Ja jadę do siostry w odwiedziny i mam zamiar odpocząć!

Co do chrztu to też mamy problem z facetem ..... bo chrzestną będzie moja sis.

Jak wy mogłyście napisać 6 stron!? w jeden dzien? Nie no rozkręcamy się
Już kilka dziewczyn się dziś skarżyło, że im ie cytowało

Dzizas ale Cię przetrzymali dobrze, że chociaż mogłaś dziś odpocząć

Fajny plan na majówkę
U nas nie ma, ale 6 maja w poniedziałek jest wolne...to chociaż sobie trochę odpocznę Mąż będzie w Polsce akurat ale jakoś sobie czas zorganizuję

Z chrzestymi też mamy zagwózdkę...moją sis raczej poprosimy, a na faceta to chyba znajomego my oboe jesteśmy chrzestymi jego synka

Ja też jak codziennie wchodzę to mam z 6-7 stron nadrabiania 2 częśc coraz bliżej
Stary 2013-04-23, 17:36   #3665
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Wszystkie bujaczki śliczne jak będzie trzeba wyierać to będzie zagwózdka

oo karuzelek też jest masa... nie mogę się doczekać już tych zakupów

To tak samo jak ja z przeprowadzką...po jednej małej reklamówce przenosiłam wczoraj hahaha a dzisiaj mąż cały dzień przewozi rzeczy i pierwszy raz będziemy spać w nowym domku Jutro trzeba posprzątać stary i oddać klucze...

U mnie tego problemu nie będzie, bo tych wózków tu nie ma
A kupuję sobie gazetkę "M jak mama" i tam widziałam reklamę wózków Bebetto - też mi się spodobały

O to cena przystępna
chociaż do mnie raczej będę musiała wziąść kuriera na własną rękę...
Ja kupuję Będę mamą i M jak mama. A w Bebetto są przecudaśne i cena znośna. Gdybym nie miała już wózka po kimś to bym sobie właśnie bebetto.

Za ok. 40 stron nowy wąteczek

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 17:37   #3666
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
właśnie kurier mnie uszczęśliwił przywożąc bujaczek dla dzidzi.
Nie wiem czy jest to niezbędne, ale nie mogłam mu się oprzeć a kosztował śmieszne pieniądze. Mamy, które już rodziły - miałyście coś takiego, używałyście?:
Mając już synka stwierdzam, że bujaczek to rzecz niezastąpiona co prawda też mieliśmy ten z fisher price i super się sprawdził a teraz zaczynamy od bardzo podobnego do twojego bo ostatnio udało nam się wygrać z Caretero Jak młody był malutki to wszędzie zabieraliśmy bujaczek i nie było problemu, że trzeba szybko wracać bo mały marudzi na rękach albo, że nawet przy stole chwilę nie można posiedzieć bo dziecko trzeba trzymać a tak to mały zadowolony bo miał coś swojego a my szczęśliwi bo nie trzeba było go ciągle nosić

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 17:45   #3667
Azealia
Raczkowanie

30 stopni? Chyba wyzione ducha... Dzisiejsza pogoda mnie strasznie wymęczyła.. Było duszno, grzmiało co chwilę, 3 razy mocny deszcz a zaraz słońce... Po powrocie do domu wmusiłam w siebie rosół z ziemniakami ale bez fajerwerków, a teraz zachciało mi się cheetosów serowych i zjadłam trochę ze smakiem.

Czekam aż TŻt wróci z pracy.

Nena Ty jesteś prawdziwa zakupocholiczka, już leżaczek Ja też będe koniecznie chciała, ale raczej taki leżaczek- huśtawka. Mój brat który będzie chrzestnym się podjął że on chce kupić, więc wybierzemy pewnie któryś z takich:
http://allegro.pl/bright-starts-hust...175229840.html
http://allegro.pl/bright-starts-hust...175229828.html

Moja chrześnica taki miała właśnie z tej firmy i to było wybawienie dla jej mamy Rzadko kiedy włączała opcję huśtawki, ale jak potrzebowała chwilę czasu dla siebie to zdawało egzamin w 200%.

Rybko jesteś dla mnie bohaterem! Wrócić z pracy po północy! Ja wracam o 17 i padam na pysk i nie wiem jak się nazywam, jesteś na prawdę boska!
Stary 2013-04-23, 17:45   #3668
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
jakie macie plany na majóweczkę??
2go na pewno w pracy, także żadnych planów. na pewno jakiś gril się zrobi

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Magalska poznala w 12 tygodniu?? To zalezy od wielu czynnikow , sprzetu , ulozenia dzieciaczka itp. Co do zdjecia to ja tez wyszlam ze szpitala bez , jak sie zorientowalam , pobieglam spowrotem I pytam o zdjecie a lekarz : jedno za 3funty , dwa za 5funtow w szoku bylam ze platne ale wzielam. Moze o to chodzi?
i od znajomości lekarza, bo narządy dziewczynek i chłopców w 12 tyg są bardzo podobne

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 17:46   #3669
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:

to my 11t3d
no piękny piękny u mnie też już coś zaczyna być widać... nawet na leżąco wodzę taką gulałkę pod pępkiem a jak stoję to bardziej wzdęty brzuch od bólu... zawsze tak mam jak mnie żąłdek boli a teraz w ciąży to już normalne się zrobiło, że ciągle boli

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 17:54   #3670
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
no piękny piękny u mnie też już coś zaczyna być widać... nawet na leżąco wodzę taką gulałkę pod pępkiem a jak stoję to bardziej wzdęty brzuch od bólu... zawsze tak mam jak mnie żąłdek boli a teraz w ciąży to już normalne się zrobiło, że ciągle boli
Pocieszające jest to że nie tylko ja tak mam... Już jestem tym na prawdę wymęczona, bo czuję się tak jakbym miała niekończący się jakiś wirus żołądkowy. Raz jest lepiej- wtedy czuję jakbym miała na nim coś ciężkiego, ale czasem jest tak że boli i ugniata i najwygodniej jest mi leżeć na wznak z podgiętymi kolanami. Już dzisiaj się rozżaliłam do Mamy nad tym rosołem- bo smaka na niego miałam a kilka łyżek i dość...
Stary 2013-04-23, 17:56   #3671
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy jest to niezbędne, ale nie mogłam mu się oprzeć a kosztował śmieszne pieniądze. Mamy, które już rodziły - miałyście coś takiego, używałyście?:
bardzo się sprawdza na początku przy wproawdzaniu stałych posiłków też się spiasał my mamy stary model fisher price

Malinka

Haniusia
Stary 2013-04-23, 19:09   #3672
ryba91
Zakorzenienie

Ja słyszałam, że płeć we wczesnym etapie ciąży to pod kątem "siuśka" można określić. Znaczy jak jest chłopak to pod jakimś kontem jest a jak dziewczynka to pod innym.. ale czy to prawda? nie wiem, mój lekarz jeszcze nie mówi o płci..

Ja też nie wiem jak wytrzymam w 30stopniowym upale

paulinaizabela - zapamiętaj sen! na nowym mieszkaniu podobno się sprawdza
Stary 2013-04-23, 19:26   #3673
Espere
Raczkowanie

Witajcie
Mam nadzieję, że będę mogła do Was dołączyć Jestem chyba jedną z ostatnich z listy mam oczekujących maluszka. Wczoraj robiłam test ciążowy i wyszły dwie kreseczki Termin porodu według miesiączki to 28.12.2013. W piątek idę do gina. Ciąża jest jak najbardziej planowana ale przyznam szczerze, że boję się. Mam nadzieję, że wszystko z dzidzią jest w porządku.
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 19:30   #3674
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Mój debiut na forum, ale jakieś trzy tygodnie temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży i że nasz Maluszek urodzi się prawdopodobnie na początku grudnia!
Czytałam Wasze posty o wizytach u lekarzy, o odczuciach i o różnych innych sprawach i muszę powiedzieć, że to czytanie sprawiało mi duużo radochy, bo w wielu postach znalazłam też odpowiedzi na swoje pytania
Mam nadzieję, że zostanę tu na dłużej
Na razie jesteśmy w 8 tyg Na pierwszej wizycie u mojej ginekolożki dostałam już zdjęcie, choć prawie nic nie widać 8.05 kolejna wizyta i mam nadzieję, że tym razem coś więcej zobaczę

I pytanie do Was dziewczyny - jak szybko udało się Wam posłuchać/zobaczyć serduszka Maluszków?
Witam nową mamusię Ja widziałam serducha na przełomie 6/7 tyg, natomiast jeszcze nie słyszałam Pewnie będę mieć okazję dopiero po genetycznym
My też w 8tyg a kiedy miałaś OM??

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!

Chciałabym dołączyć do zacnego grona jeśli można
Długo zwlekałam z zapisaniem no i teraz mam trochę zaległości
U mnie 10 tydzień już sobie leci
Witam kolejna mamusię

Cytat:
spytaj lekarza, może nie ma drukarki?
Już pisałam, że ja z poprzedniej ciązy nie mam żadnego zdjęcia bo miał stary sprzęt bez drukarki. Teraz ma nowy na szczęście

witamy
napisz nam coś o sobie

ten zestaw jest suuuuper!

niu niu niu od kiedy dzidzie przeklinają?

za wizyte!

no u nas to samo u mnie w rodzinie byli wszyscy w szoku jak ja zostawiłam miesięczną natalcie z tż na cały dzień i pojechałam do szkoły, bo jak to z takim maleństwem facet a teraz to połają do siebie miłością największą, jak tata wchozi do domu to mama jest niewidzialna

czosnek cudotwórca

dla mnie to też to jeszcze nierealne troche

to my 11t3d
Piękny brzusio

Ech... u nas wsio okej, natomiast ja chodzę strasznie nieogarnięta psychicznie i fizycznie, taka strasznie rozkojarzona, tez tak macie?
Praca mnie psychicznie meczy. Jutro będę rozmawiać z szefowa po raz setny, menadzerka robi jakies dziwne podchody - masakra jakas. A na L4 planuje isc dopiero 23 maja - chyba umre do tego czasu Zmeczona tym wszystkim jestem

Ide prasowa koszule TŻowi nienawidzę tego robic co tydzień ten sam stos koszul az do znudzenia a potem będę gotowac barszczyk czerwony
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 19:32   #3675
paulinaizabela
Zakorzenienie

A wogóle wczoraj na nowej chacie znalazłam list ze szpitala, że wizytę mam 10 maja na 10.15 5 dni po genetycznym u polskiej ginki Ciekawe czy to tylko wizyta czy z usg...

Cytat:

Na pewno upały w ciąży są bardzo męczące...mi to nie grozi, bo tu w lato rzadko jest powyżej 20 stopni

O ile się coś przyśni, bo ostatnio jakoś nie pamiętam swoich snów

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Witajcie
Mam nadzieję, że będę mogła do Was dołączyć Jestem chyba jedną z ostatnich z listy mam oczekujących maluszka. Wczoraj robiłam test ciążowy i wyszły dwie kreseczki Termin porodu według miesiączki to 28.12.2013. W piątek idę do gina. Ciąża jest jak najbardziej planowana ale przyznam szczerze, że boję się. Mam nadzieję, że wszystko z dzidzią jest w porządku.
Witaj i Gratulacje II kreseczek

Isia ja to cały czas jakaś zakręcona jestem
U nas każdy sobie prasuje to co potrzebuje

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-04-23 o 19:34
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 19:38   #3676
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
Witaj!

Widzę, że grono nam się powiększa!
Stary 2013-04-23, 19:41   #3677
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
Ooo, wreszcie ktoś na moim etapie
Mnie wychodzi termin porodu na 29.12
Stary 2013-04-23, 19:41   #3678
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
bujaczek bujaczkowi nierówny, pamiętam, że był taki, w którym dzieciaki uczące się siadać dziewczynom się przewracały. niewyważone.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Hej Tatiana, strasznie się cieszę, że Cię tu spotkałam
Z tą łazienką, to po prostu nie sądziłam że ciąża bo to byl pierwszy raz kiedy się nie zabezpieczyliśmy a o Roberta staraliśmy się rok... jakoś nie dopuszczałam do siebie mysli, że tak szybko się udało
Fajna niespodzianka co ?

Cytat:
kurcze oglądałam wóżki i zakochałam sie poprostu, tako perso musze go mieć
Ładny, ma lepszy dostęp do bagażnika w spacerówce, niż jumper x.

Cytat:
o jacie już takie zakupy, ale jak była okazja to czemu nie

dla natalci miałam bujaczek z fisher price'a i super się sprawdził, właściwie do teraz może jej służyć jako fotelik albo bujak, bo mamy o taki:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...169291347.html , tylko inne kolorki mamy
...
ja mam dokładnie ten ze zdjęcia. ale Alisa za nim nie przepadała. za to moja siostrzenica bardzo. teraz trzeba będzie go odświeżyć i dzidziuś się załapie.

My po wizycie. 11t3d wg usg; zrobiliśmy od razu prenatalne . wszystko gra. ja widziałam tylko przez ułamek sekundy, bo lekarz robił w ciszy pomiary. ale jak mówi, że ok, to ok. zwłaszcza, że potem widziałam wykresy. dość wysokie tętno było, ale może maluszek dużo fikał chwilę wcześniej. Brudzić mogę jeszcze ze 3 tygodnie. Dalej duphaston. Jutro mam się stawić do szpitala na test podwójny.

Maleństwo ma prawie 48mm. Pan doktor powiedział, że gdybym była tydzień dalej, to podałby mi płeć. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i na pewno będziemy też robić test potrójny. na nfz.

Całe popołudnie mam taaaaki uśmiech do pysia przyklejony, że nie sądziłam nawet, że mogę być tak szczęśliwa .
Dzięki za wszystkie kciuki

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 19:44   #3679
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Ja słyszałam, że płeć we wczesnym etapie ciąży to pod kątem "siuśka" można określić. Znaczy jak jest chłopak to pod jakimś kontem jest a jak dziewczynka to pod innym.. ale czy to prawda? nie wiem, mój lekarz jeszcze nie mówi o płci..

dokładnie tak jest

Malinka

Haniusia
Stary 2013-04-23, 19:48   #3680
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
My po wizycie. 11t3d wg usg; zrobiliśmy od razu prenatalne . wszystko gra. ja widziałam tylko przez ułamek sekundy, bo lekarz robił w ciszy pomiary. ale jak mówi, że ok, to ok. zwłaszcza, że potem widziałam wykresy. dość wysokie tętno było, ale może maluszek dużo fikał chwilę wcześniej. Brudzić mogę jeszcze ze 3 tygodnie. Dalej duphaston. Jutro mam się stawić do szpitala na test podwójny.

Maleństwo ma prawie 48mm. Pan doktor powiedział, że gdybym była tydzień dalej, to podałby mi płeć. Kolejna wizyta za 3 tygodnie i na pewno będziemy też robić test potrójny. na nfz.

Całe popołudnie mam taaaaki uśmiech do pysia przyklejony, że nie sądziłam nawet, że mogę być tak szczęśliwa .
cieszę się bardzo Dzidzia
oo tak szybko płeć??? zawsze mi się wydawało, że tak na połówkowym dopiero się poznaje...coraz szybciej wszystko się dzieje

za testy!

Ja zmykam do domu...a tam narazie neta nie mam i pewnie ze 2 tygodnie minie zanim podłączą będę brała z pracy tego stica...chociaż w domu jakoś mało korzystam z kompa.

Miłego wieczoru dziewczyny i proszę mi tu nie szaleć, żebym nie miała 10 stron jutro do nadrabiania
Stary 2013-04-23, 19:58   #3681
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Idę zaraz do sklepu po sok marchwiowy, horalky i loda rożka Matko jaką na to ochotę nabrałam

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:10   #3682
dzoker007
Raczkowanie

cześć i ja chciałabym dołączyć do grona mamuś lisopadowo-grudniowych
pozytywny test wyszedł mi 9 kwietnia, w w czwartek mam wizytę Wegług moich obliczeń dzieciątko przyjdzie na świat w połowie grudnia ale więcej dowiem się w ten czwartek już nie mogę się doczekać
PS. udało nam się w 4 cs.
Stary 2013-04-23, 20:11   #3683
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
kurcze oglądałam wóżki i zakochałam sie poprostu, tako perso musze go mieć
mnie się takie podobają widziłam już kilka osób z tymi wózkami i kolory są tak śliczne i intensywne.....

http://www.dzieciecawyspa.pl/zdj_big/laretcz01_02.jpg

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013

Edytowane przez ilona_0105
Czas edycji: 2013-04-23 o 20:23
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:16   #3684
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soborowska Pokaż wiadomość
to daj znać co ci powiedzieli
ok, tylko poczekam jeszcze troszkę z tym tel. bo może jeszcze kogoś innego uda się wymyslić

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Nono niezłe sny ale słyszałam, że to w ciąży normalne
czemu nie u mnie?

Cytat:
śliczny, ja nie miałam, ale teraz zamierzam kupić, tylko chyba z wibracjami taki.
Dzidzia się uśmiechnę jak coś wybiorę, to może będziesz kojarzyć czy nie jakiś wywrotny.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Super wiadomości

Witam nowe mamusie

A ja dziś całe popołudnie mam takie uczucie napierania od środka pod pępkiem z tej strony co wczoraj dziodziol na usg był. nie wiem czy to ta osławiona pomarańczka jakoś tak niby deko za wcześnie, żebym już mogła czuć chyba

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:17   #3685
Mya1989
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie i lece nad miske miałam nadzieje, że obejdzie się ze mną ta ciażą łaskawie...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-23, 20:23   #3686
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
o jacie już takie zakupy, ale jak była okazja to czemu nie

dla natalci miałam bujaczek z fisher price'a i super się sprawdził, właściwie do teraz może jej służyć jako fotelik albo bujak, bo mamy o taki:
http://allegro.pl/fisher-price-lezac...169291347.html , tylko inne kolorki mamy

ja tez nic nie kupuje tzn. ja większośc rzeczy mam, ale w poprzedniej ciązy nie kupowałam tak szybko, raczej w drugiej połowy ciąży wcześniej to jakiś pojedyńczy ciuszek jak nie moglam się oprzeć

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

no to nic tylko odkładac pieniązki na niego baaaardzo fajny jest
Też taki chcę dla chłopczyka bo dla dziewczynki taki http://tablica.pl/oferta/lezaczek-bu...promoted;r:;s:
znalazłam na tablicy używany ale kupimy taki nowy

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
cześć i ja chciałabym dołączyć do grona mamuś lisopadowo-grudniowych
pozytywny test wyszedł mi 9 kwietnia, w w czwartek mam wizytę Wegług moich obliczeń dzieciątko przyjdzie na świat w połowie grudnia ale więcej dowiem się w ten czwartek już nie mogę się doczekać
PS. udało nam się w 4 cs.

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 20:23   #3687
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Witam nowe mamusie i lece nad miske miałam nadzieje, że obejdzie się ze mną ta ciażą łaskawie...

Pozostając w temacie - miałyście tak, że było wam niedobrze w ustach, ale nie w żołądku? Wiem, że brzmi to absurdalnie, ale wieczorami tak się czuję - jakby chciało mi się odrobinę wymiotować, ale chęć wymiotów jest nie z żołądka tylko z ust?
Kojarzy mi się to tylko i wyłącznie z przedszkolem, kiedy jedzenie rosło mi w ustach i połknięcie=zwrócenie.
Stary 2013-04-23, 20:39   #3688
_Peggy
Zakorzenienie

Hej.

Cały dzień męczą mnie mdłości i zawroty głowy Jeden z bardziej męczących dni.
A przy tym... czuje się taka szczęśliwa

Nie będę aktywna na wątku przez kilka dni, ale nie martwcie się, wrócę.
Wszystkiego Dobrego Mamusie

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Pozostając w temacie - miałyście tak, że było wam niedobrze w ustach, ale nie w żołądku? Wiem, że brzmi to absurdalnie, ale wieczorami tak się czuję - jakby chciało mi się odrobinę wymiotować, ale chęć wymiotów jest nie z żołądka tylko z ust?
Kojarzy mi się to tylko i wyłącznie z przedszkolem, kiedy jedzenie rosło mi w ustach i połknięcie=zwrócenie.
Znam, znam mam identycznie Niby mne mdli ale tak naprawdę tylko w ustach i wiem że na 80% nie skończy się wymiotami. W sumie to dziś tylko 3 razy małam akcje
Stary 2013-04-23, 20:44   #3689
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o to, że jesz, rośnie Ci w buzi i masz chęć wymiotu wtedy, to tak. Cały czas tak mam, ale od paru dni doszły mi nudności i dzisiaj wymioty ale to znaczy, że wsio dobrze

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-23, 20:46   #3690
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Znam, znam mam identycznie Niby mne mdli ale tak naprawdę tylko w ustach i wiem że na 80% nie skończy się wymiotami. W sumie to dziś tylko 3 razy małam akcje
Uff

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o to, że jesz, rośnie Ci w buzi i masz chęć wymiotu wtedy, to tak. Cały czas tak mam, ale od paru dni doszły mi nudności i dzisiaj wymioty ale to znaczy, że wsio dobrze
Właśnie nie tylko jak jem. Teraz na przykład mimo że nie jem mam dziwaczne uczucie w ustach, ni to mrowienie, ni to co innego. Do wymiotów temu daleko, tylko jest dziiwne

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości