|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
uduszę!!!!!!!!!!
Od godziny Was nadrabiam, z przerwą na lody z pomarańczami No to nic, napiszę co pamietam :d Witam Witam nowe mamusie, za dzisiejsze wizyty klaski; i dla tych co jeszcze czekają na swoją godzinę :P Co do zdjęć USG, mój gin daje tylko wtedy kiedy mu się powie ze ma druknąć Takie leżaczki/bujaczki są fajną sprawą-siostra miała i spisał się na medal acelinka- piękny brzusio Ktoś pytal o majówkę - w całym prawie kraju odczuwalna temperatura 1 maja ma wynosić 30 stopni Ja jadę do siostry w odwiedziny i mam zamiar odpocząć! Co do chrztu to też mamy problem z facetem ..... bo chrzestną będzie moja sis. Jak wy mogłyście napisać 6 stron!? w jeden dzien? Nie no rozkręcamy się
|
#3662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo karuzelek też jest masa... nie mogę się doczekać już tych zakupów ![]() To tak samo jak ja z przeprowadzką...po jednej małej reklamówce przenosiłam wczoraj hahaha a dzisiaj mąż cały dzień przewozi rzeczy i pierwszy raz będziemy spać w nowym domku U mnie tego problemu nie będzie, bo tych wózków tu nie ma A kupuję sobie gazetkę "M jak mama" i tam widziałam reklamę wózków Bebetto - też mi się spodobały Cytat:
chociaż do mnie raczej będę musiała wziąść kuriera na własną rękę... |
||
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
majówka eh
![]() u nas remont więc nie odpoczniemy niestety. Tzn. ja z natalcią moge sobie jechać gdzie chce, ale tż będzie walczył. W ogóle nie mam długiego weekendu, będe pewnie musiała siedzieć w przedszkolu chociaz z 2-3 godziny. Powiem Wam że nie rozumiem ludzi którzy nie pracują, a w takie dni jak wielki piatek, długie weekendy posyłają dzieci do przedszkola żeby mieć w domu po prostu spokój ![]() A w wolne dni to nie wiem do babci może skocze, albo do tesciowej z natalcią a jak nie to chociaż do mamy na balkon w ogóle musze córci kupić sandałki na szybko skoro ma być taki upał nie założe jej adidasów
|
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzizas ale Cię przetrzymali dobrze, że chociaż mogłaś dziś odpocząć Fajny plan na majówkę ![]() U nas nie ma, ale 6 maja w poniedziałek jest wolne...to chociaż sobie trochę odpocznę Mąż będzie w Polsce akurat ale jakoś sobie czas zorganizuję ![]() Z chrzestymi też mamy zagwózdkę...moją sis raczej poprosimy, a na faceta to chyba znajomego my oboe jesteśmy chrzestymi jego synka Ja też jak codziennie wchodzę to mam z 6-7 stron nadrabiania 2 częśc coraz bliżej
|
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za ok. 40 stron nowy wąteczek |
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co prawda też mieliśmy ten z fisher price i super się sprawdził a teraz zaczynamy od bardzo podobnego do twojego bo ostatnio udało nam się wygrać z Caretero Jak młody był malutki to wszędzie zabieraliśmy bujaczek i nie było problemu, że trzeba szybko wracać bo mały marudzi na rękach albo, że nawet przy stole chwilę nie można posiedzieć bo dziecko trzeba trzymać a tak to mały zadowolony bo miał coś swojego a my szczęśliwi bo nie trzeba było go ciągle nosić
|
|
|
#3667 |
|
Raczkowanie
|
30 stopni? Chyba wyzione ducha... Dzisiejsza pogoda mnie strasznie wymęczyła.. Było duszno, grzmiało co chwilę, 3 razy mocny deszcz a zaraz słońce... Po powrocie do domu wmusiłam w siebie rosół z ziemniakami
ale bez fajerwerków, a teraz zachciało mi się cheetosów serowych i zjadłam trochę ze smakiem.Czekam aż TŻt wróci z pracy. Nena Ty jesteś prawdziwa zakupocholiczka, już leżaczek Ja też będe koniecznie chciała, ale raczej taki leżaczek- huśtawka. Mój brat który będzie chrzestnym się podjął że on chce kupić, więc wybierzemy pewnie któryś z takich:http://allegro.pl/bright-starts-hust...175229840.html http://allegro.pl/bright-starts-hust...175229828.html Moja chrześnica taki miała właśnie z tej firmy i to było wybawienie dla jej mamy Rzadko kiedy włączała opcję huśtawki, ale jak potrzebowała chwilę czasu dla siebie to zdawało egzamin w 200%.Rybko jesteś dla mnie bohaterem! Wrócić z pracy po północy! Ja wracam o 17 i padam na pysk i nie wiem jak się nazywam, jesteś na prawdę boska!
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
2go na pewno w pracy, także żadnych planów. na pewno jakiś gril się zrobi
Cytat:
|
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
no piękny piękny
a jak stoję to bardziej wzdęty brzuch od bólu... zawsze tak mam jak mnie żąłdek boli a teraz w ciąży to już normalne się zrobiło, że ciągle boli
|
|
#3670 |
|
Raczkowanie
|
Pocieszające jest to że nie tylko ja tak mam... Już jestem tym na prawdę wymęczona, bo czuję się tak jakbym miała niekończący się jakiś wirus żołądkowy. Raz jest lepiej- wtedy czuję jakbym miała na nim coś ciężkiego, ale czasem jest tak że boli i ugniata i najwygodniej jest mi leżeć na wznak z podgiętymi kolanami. Już dzisiaj się rozżaliłam do Mamy nad tym rosołem- bo smaka na niego miałam a kilka łyżek i dość...
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku przy wproawdzaniu stałych posiłków też się spiasał my mamy stary model fisher price
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam, że płeć we wczesnym etapie ciąży to pod kątem "siuśka" można określić. Znaczy jak jest chłopak to pod jakimś kontem jest a jak dziewczynka to pod innym.. ale czy to prawda? nie wiem, mój lekarz jeszcze nie mówi o płci..
![]() Ja też nie wiem jak wytrzymam w 30stopniowym upale ![]() paulinaizabela - zapamiętaj sen! na nowym mieszkaniu podobno się sprawdza
|
#3673 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Mam nadzieję, że będę mogła do Was dołączyć Jestem chyba jedną z ostatnich z listy mam oczekujących maluszka. Wczoraj robiłam test ciążowy i wyszły dwie kreseczki |
|
|
|
#3674 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja widziałam serducha na przełomie 6/7 tyg, natomiast jeszcze nie słyszałam Pewnie będę mieć okazję dopiero po genetycznym ![]() My też w 8tyg a kiedy miałaś OM?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ech... u nas wsio okej, natomiast ja chodzę strasznie nieogarnięta psychicznie i fizycznie, taka strasznie rozkojarzona, tez tak macie? ![]() Praca mnie psychicznie meczy. Jutro będę rozmawiać z szefowa po raz setny, menadzerka robi jakies dziwne podchody - masakra jakas. A na L4 planuje isc dopiero 23 maja - chyba umre do tego czasu Zmeczona tym wszystkim jestem ![]() Ide prasowa koszule TŻowi nienawidzę tego robic co tydzień ten sam stos koszul az do znudzenia a potem będę gotowac barszczyk czerwony
|
|||
|
|
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
A wogóle wczoraj na nowej chacie znalazłam list ze szpitala, że wizytę mam 10 maja na 10.15
5 dni po genetycznym u polskiej ginki Ciekawe czy to tylko wizyta czy z usg...Cytat:
![]() O ile się coś przyśni, bo ostatnio jakoś nie pamiętam swoich snów ![]() Cytat:
Isia ja to cały czas jakaś zakręcona jestem U nas każdy sobie prasuje to co potrzebuje Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-23 o 19:34 |
||
|
|
|
#3676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że grono nam się powiększa!
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie wychodzi termin porodu na 29.12
|
|
#3678 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
?Cytat:
Cytat:
My po wizycie. 11t3d wg usg; zrobiliśmy od razu prenatalne . wszystko gra. ja widziałam tylko przez ułamek sekundy, bo lekarz robił w ciszy pomiary. ale jak mówi, że ok, to ok. zwłaszcza, że potem widziałam wykresy. dość wysokie tętno było, ale może maluszek dużo fikał chwilę wcześniej. Brudzić mogę jeszcze ze 3 tygodnie. Dalej duphaston. Jutro mam się stawić do szpitala na test podwójny. Maleństwo ma prawie 48mm. Pan doktor powiedział, że gdybym była tydzień dalej, to podałby mi płeć Całe popołudnie mam taaaaki uśmiech do pysia przyklejony, że nie sądziłam nawet, że mogę być tak szczęśliwa .Dzięki za wszystkie kciuki
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo tak szybko płeć??? zawsze mi się wydawało, że tak na połówkowym dopiero się poznaje...coraz szybciej wszystko się dzieje ![]() za testy!Ja zmykam do domu...a tam narazie neta nie mam i pewnie ze 2 tygodnie minie zanim podłączą będę brała z pracy tego stica...chociaż w domu jakoś mało korzystam z kompa.Miłego wieczoru dziewczyny i proszę mi tu nie szaleć, żebym nie miała 10 stron jutro do nadrabiania
|
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Idę zaraz do sklepu po sok marchwiowy, horalky i loda rożka
Matko jaką na to ochotę nabrałam
|
|
|
|
#3682 |
|
Raczkowanie
|
cześć
i ja chciałabym dołączyć do grona mamuś lisopadowo-grudniowych ![]() pozytywny test wyszedł mi 9 kwietnia, w w czwartek mam wizytę Wegług moich obliczeń dzieciątko przyjdzie na świat w połowie grudnia ale więcej dowiem się w ten czwartek już nie mogę się doczekać![]() PS. udało nam się w 4 cs.
|
#3683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widziłam już kilka osób z tymi wózkami i kolory są tak śliczne i intensywne.....http://www.dzieciecawyspa.pl/zdj_big/laretcz01_02.jpg
mieszkamy razem od 17.06.2009 zaręczyny 09.08.2010 I usg 22.04.2013 wizyta+usg 7.05.2013 Edytowane przez ilona_0105 Czas edycji: 2013-04-23 o 20:23 |
|
|
|
|
#3684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ok, tylko poczekam jeszcze troszkę z tym tel. bo może jeszcze kogoś innego uda się wymyslić
czemu nie u mnie? Cytat:
Dzidzia się uśmiechnę jak coś wybiorę, to może będziesz kojarzyć czy nie jakiś wywrotny. Cytat:
Witam nowe mamusie A ja dziś całe popołudnie mam takie uczucie napierania od środka pod pępkiem z tej strony co wczoraj dziodziol na usg był. nie wiem czy to ta osławiona pomarańczka jakoś tak niby deko za wcześnie, żebym już mogła czuć chyba
|
||
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie i lece nad miske
|
|
|
|
#3686 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
znalazłam na tablicy używany ale kupimy taki nowy ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozostając w temacie - miałyście tak, że było wam niedobrze w ustach, ale nie w żołądku? Wiem, że brzmi to absurdalnie, ale wieczorami tak się czuję - jakby chciało mi się odrobinę wymiotować, ale chęć wymiotów jest nie z żołądka tylko z ust? Kojarzy mi się to tylko i wyłącznie z przedszkolem, kiedy jedzenie rosło mi w ustach i połknięcie=zwrócenie.
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Cały dzień męczą mnie mdłości i zawroty głowy Jeden z bardziej męczących dni. ![]() A przy tym... czuje się taka szczęśliwa Nie będę aktywna na wątku przez kilka dni, ale nie martwcie się, wrócę. Wszystkiego Dobrego Mamusie ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to znaczy, że wsio dobrze |
|
|
|
|
#3690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

klaski; i
dla tych co jeszcze czekają na swoją godzinę :P

Nie chce cięzko nosić więc dreptam tam i spowrotem masakra 

ale bez fajerwerków, a teraz zachciało mi się cheetosów serowych i zjadłam trochę ze smakiem.

nienawidzę tego robic