Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 18:16   #3451
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Identycznie u mnie. Najpierw trochę pomaga, radzi. Raz się jej posłucham albo skorzystam z pomocy to wyskakuje z 1000 nowymi radami i pomysłami, zaczyna się narzucać, ja się gotuję, w końcu wybucham, ona się odsuwa, kilka dni spokoju i na nowo. I powiem Ci, że u mnie już zawsze tak będzie

ja juz tez sie nie ludze, ze keidys to sie zmieni ..

debrah- pozazdroscic tz
moj mi wczoraj kupil dwa zolte redsy, zebym nie byla zla o tesciowa dobre i to

dziewczyny, trzymajcie kciuki za nocke po szczepieniach, bo cos czuje ze mlody nie bedzie spokojny
a i tesciowa oczywiscie podala mu czopek, nie wiem po jaka cholere! i to bez konsultacji ze mna ... jakis na uspokojenie ... zdurniala juz do reszty .. jak jej marudzil i miala dosc, to mogla mi go odwiezc a nie faszerowac go lekami skoro nie ma takiej potrzeby
Stary 2013-04-23, 18:27   #3452
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość

dziewczyny, trzymajcie kciuki za nocke po szczepieniach, bo cos czuje ze mlody nie bedzie spokojny
a i tesciowa oczywiscie podala mu czopek, nie wiem po jaka cholere! i to bez konsultacji ze mna ... jakis na uspokojenie ... zdurniala juz do reszty .. jak jej marudzil i miala dosc, to mogla mi go odwiezc a nie faszerowac go lekami skoro nie ma takiej potrzeby
ale jak to, jakim prawem??
oj rozrubę bym zrobiła

ja mam przecudowna teściową, ale już wiem dlaczego tak dobrze się dogadujemy, nigdy nie zrobiłaby nic bez konsultacji ze mną...

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 18:28   #3453
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:

debrah- pozazdroscic tz

Pewnie viburcol - nie zaszkodzi, ale bylavym bardzo zła gdyby moja podała lek małej bez mojej wiedzy i zgody

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 18:31   #3454
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Pewnie viburcol - nie zaszkodzi, ale bylavym bardzo zła gdyby moja podała lek małej bez mojej wiedzy i zgody

tak, dokładnie ten.
wiem, że nie zaszkodzi, ale nie rozumiem jak można coś podać bez mojej wiedzy? a poza tym po co .. ja jestem przeciwna faszerowaniu lekami bez potzreby, a teściowa z kolei ma taką właśnie manię ...

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
ale jak to, jakim prawem??
oj rozrubę bym zrobiła

ja mam przecudowna teściową, ale już wiem dlaczego tak dobrze się dogadujemy, nigdy nie zrobiłaby nic bez konsultacji ze mną...

pozazdrościć tylko
Stary 2013-04-23, 18:42   #3455
mala_19kw
Zakorzenienie

Blogerko- zjechałabym za to równo mimo że należę do tych spokojnych. Moja jest jaka jest (same wiecie) ale nigdy by nic małemu nie podała bez mojej zgody. Wszystko podaje małemu ja-ona się boi nawet kiedyś jej kazałam podać witamine D to powiedziała żebym sama to zrobiła po swojemu (czułam strach w jej głosie ). A poza tym wszystkiemu się dziwi - np jak pryskałam małemu nosek wodą morską czy do gardełka (jak miał zapalenie krtani) i przygląda się z wielkim podziwem że nie boję się tego robić i idzie mi to tak sprawnie (nie mam pojęcia czego się bać i jak ona sobie rodziła-pewnie ktoś ją wyręczał).

Aha-zdjęcie 3miesięcznego Oskara w klubie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2013-04-23 o 18:45
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 18:47   #3456
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Blogerko- zjechałabym za to równo mimo że należę do tych spokojnych. Moja jest jaka jest (same wiecie) ale nigdy by nic małemu nie podała bez mojej zgody. Wszystko podaje małemu ja-ona się boi nawet kiedyś jej kazałam podać witamine D to powiedziała żebym sama to zrobiła po swojemu (czułam strach w jej głosie ). A poza tym wszystkiemu się dziwi - np jak pryskałam małemu nosek wodą morską czy do gardełka (jak miał zapalenie krtani) i przygląda się z wielkim podziwem że nie boję się tego robić i idzie mi to tak sprawnie (nie mam pojęcia czego się bać i jak ona sobie rodziła-pewnie ktoś ją wyręczał).
jak juz Wam pisalam moja czyta fora! ma calkiem dobre rozeznanie w sieci jak na czlowieka swojej daty ... stad niestety ona "wszytsko wie", ten lek tez pewnie gdzies na mamuskowym forum wynazla .. ale po co ona mu podala? widzialam moj dziecko po szczepieniach i nie byl jakos super niespokojny czy marudny ... pewnie sobie uroila, ze juz cos mu sie dzieje po szczepienaich i podala od tak zapobiegawczo... wiem, ze nic zlego sie nie stanie, ale same wiecie o co chodzi, o ten glupi fakt, ze to moje dziecko i jak moze mu podawac lek bez mojej wiedzy .. dopiero w smsie mnie poinformowala i jeszcze powiedziala ze mam za 4 godziny podac nastepny ...

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:

Aha-zdjęcie 3miesięcznego Oskara w klubie
może teściowa : hahaha:
raz jeszcze najlepszego dla Oskarka
Stary 2013-04-23, 18:47   #3457
Delicjanka
Zakorzenienie

Nadrobiłam ;p
Blogerka, chylę czoła przed Twoją cierpliwością do teściowej ;oo
Co do zakupów z tztami, mnie aż trzęsie jak mam jechać na zakupy spożywcze z moim;p chociaż na zakupy ciuchowe( w jego interesie to tez ciezko sie robi:P)
Popłakałam sie dzis jak nosiłam Amelke na rączkach, biedna tak mi płakała że aż sama zaczęłam płakać wiele bym dała żeby to mnie bolało a nie ją.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 18:49   #3458
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Nadrobiłam ;p
Blogerka, chylę czoła przed Twoją cierpliwością do teściowej ;oo
Co do zakupów z tztami, mnie aż trzęsie jak mam jechać na zakupy spożywcze z moim;p chociaż na zakupy ciuchowe( w jego interesie to tez ciezko sie robi:P)
Popłakałam sie dzis jak nosiłam Amelke na rączkach, biedna tak mi płakała że aż sama zaczęłam płakać wiele bym dała żeby to mnie bolało a nie ją.
wiedziałam, ze ten dzień będzie do bani ,,, ale ją poniosło już całkiem. .. na szczęście już po!

biedna Amelka
Stary 2013-04-23, 18:50   #3459
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
wiedziałam, ze ten dzień będzie do bani ,,, ale ją poniosło już całkiem. .. na szczęście już po!

biedna Amelka
Mój tez dzien do bani, ogólnie ostatnio czuje się do du.py, jakieś doły mnie łapią.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-04-23, 18:52   #3460
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój tez dzien do bani, ogólnie ostatnio czuje się do du.py, jakieś doły mnie łapią.
mnie też .. dzisiaj miałam jakieś 4 godziny wolne - młody był u teściowej ...
i co? przesiedziałam na fotelu przed laptopem .. mogłam chociaż się polożyc, wziąć kąpiel, zrobićsobie jakies spa .. obojetnie .. no ale lepiej z laptopem .. tez juz mnie jakis doly lapia
nawet do sklepu nie chciało mi się skoczyc po ciastka - mimo ze taaaaka ochote na nie mialam .. keidys pobieglabym chocby o polnocy
Stary 2013-04-23, 18:55   #3461
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też .. dzisiaj miałam jakieś 4 godziny wolne - młody był u teściowej ...
i co? przesiedziałam na fotelu przed laptopem .. mogłam chociaż się polożyc, wziąć kąpiel, zrobićsobie jakies spa .. obojetnie .. no ale lepiej z laptopem .. tez juz mnie jakis doly lapia
nawet do sklepu nie chciało mi się skoczyc po ciastka - mimo ze taaaaka ochote na nie mialam .. keidys pobieglabym chocby o polnocy
Ze mną też nie najlepiej- bynajmniej dzisiaj co prawda trochę się polepszyło ale chyba po prostu ten dzień musi minąć. Jutro będzie lepiej dziewczyny. Bądźmy dobrej myśli
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 18:58   #3462
litllesweetangel
Lurker ;)

Nie rozumiem tego dziecka w jednej chwili drze sie jakbym ja zarzynala a po chwili aguu i tak caly czas...

Dostalismy od Tza zmiany prezent - nianie elektroniczna Baby ono i taki pedzelek spiewajacy z fisher price'a fajnie ze pomysleli

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 19:02   #3463
Delicjanka
Zakorzenienie

kurna mialam dzis zacząć skalpel chodakowskiej.........ajj jj
najchętniej to bym zaczęła A6W szkoda ze po tej zrąbanej cesarce nie można tak szybko zacząć cwiczyc tego ;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-04-23, 19:21   #3464
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
uż patrzę...sprzedający LUXBIUST - bardzo szybko przesyłkę miałam w domu.
Aż mam apetyt na jeszcze jakiś:P Dziewczyny, które już kiedyś KP - szybko biust wraca do starych rozmiarów wraz z końcem kp?

Podłączam się bo też mamy katarek.

Kurczę aż mi się nie chce wierzyć, że kostka czekolady i 2 tofeefe to jest taka ilość czekolady, która zostawia wyraźny ślad w mleku i szodzi dziecku...jakbyś zjadła tabliczkę gorzkiej czekolady 80% to ja rozumiem zaparcia, ale tak??
hmm
Ja jem, mojej nic nigdy nie było po czekoladzie.
mi biust nie wrocil do rozmiarow z przed ciazy, zostal ze 2 rozmiary wiekszy

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Chyba wezme sawanne, a w przyszlym mies naomi lub letizie?

Dziewczyny, dzwonil rehabilitant, widzial filmik i powiedzial, ze Maly sie probuje gibnac z pleckow na brzuszek, a ze mu nie wychodzi to sie wkurza i dlatego tak strasznie to wyglada, bo kombinuje jak tylko potrafi i zeby mu pomagac sie gibnac ciagnac nozke ktora jest u gory.
I ze wpadnie jeszcze po weekendzie go obczaic. Byloby cudnie, gdyby to byla prawda
tez tak myslalam ze to wlasnie taka proba przekrecenia sie

Cytat:
Cześć mamcie

Nadrobiłam tyle o ile bo mały coś dzisiaj wymagający od rana-nawet śniadania jeszcze nie jadłam

I uwaga uwaga- kończymy dzisiaj 3 MIESIĄCE!
Ale mam już mężczyznę w domu
(INSOLITO- Buziaki dla Piotrusia ).
gratulacje !!

Cytat:
Hej Laski..
ale nadrabiania.
Odebralam dzis wynik małej.
Ma candide i e.cole , kur.na... od tego ja tak brzuch boli... bylam od razu u lekarza i ma sie jeszcze naradzic z innymi... bo nie wie za bardzo jak leczy;//////// jutro tez lece do prywatnego pediatry
..
;(((
ojć

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 19:28   #3465
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
kurna mialam dzis zacząć skalpel chodakowskiej.........ajj jj
najchętniej to bym zaczęła A6W szkoda ze po tej zrąbanej cesarce nie można tak szybko zacząć cwiczyc tego ;/
ja właśnie też bym szóstkę zaczynała, bo już ponad 3 miesiące minęły ale mam ten pieprzony rozstęp ;/ i nie wiem czy ten skalpel tez mi nie zaszkodzi, vo robię drugi tydzień ale tak bez ruchu nie dam już rady psychicznie ... a te ćwiczenia na rozstep sa takie nudne, mam nadzieje ze cos dadza, bo na razie zmian na lepsze nie zauważam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 19:35   #3466
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Już mówi

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzed
Mój mówi ale GEJ >>>>>fajne jak na pierwsze słowo
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 19:37   #3467
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co się ze mną dzieje... Jestem wymęczona psychicznie i fizycznie Mały dał mi tak w kość że żyć mi się oddechciało. Na dodatek jestem osłabiona bo krew mi z nosa poszła.

Zachowałam się dzisiaj okropnie-nagrałam małego jak płakał (żeby mężowi nie przyszło do głowy że on przecież całe dnie śpi i jest grzeczny- bo tak jest ale tylko wtedy jak on z pracy wraca

I odnoszę wrażenie że moje dziecko mnie nie potrzebuje. Przestał do mnie mówić,uśmiechać się. Do wszystkich w koło to robi
Czuje się zbędna...
ojjj... nie wolno tak myśleć!!!
Główka do góry, to tylko stan przejściowy, wszystko będzie ok!!!

Cytat:
Hej Laski..
ale nadrabiania.
Odebralam dzis wynik małej.
Ma candide i e.cole , kur.na... od tego ja tak brzuch boli... bylam od razu u lekarza i ma sie jeszcze naradzic z innymi... bo nie wie za bardzo jak leczy;//////// jutro tez lece do prywatnego pediatry
..
;(((
ojjjć...
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny co to może być? To takie czerwone plamki x tylu główki,tuż nad szyjka;(;(

a nie odparzenie???

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
ale cudowna!!! śliczna opaska!!!
I jej włoski nie wypadają??? Mój już prawie całkiem wyłysiał, a taką czuprynkę miał fajną

Cytat:
ojej..

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Czy waszym dzieciom wycierają się włoski?

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Tż musi mnie kochać:P przywędrował z biedronki z różyczkami czerwonymi i z ..paczką Bonitek
Szczęśliwa jestem
wycierają, jak wyżej pisałam, Pietraszko już prawie całkiem łysy
jaaaa jaki kochany!!!
Ja Bonitek nie mogę, ani mojej ukochanej kawy (bo ja z mlekiem tylko piję ) ale półtorej tygodnia unikam całkiem nabiału i Małemu schodzą te suche plamy więc chyba faktycznie to skaza białkowa była

Cytat:

debrah- pozazdroscic tz

ja wczoraj łyknęłam żurawinowego Redds'a

ja pierdziu, zabiłabym!!! nosz kurka!!! Moja jak chce dopajać wodą to mnie szlag trafia, a co dopiero jakby leki podawała bez mojej zgody

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
mi biust nie wrocil do rozmiarow z przed ciazy, zostal ze 2 rozmiary wiekszy

tez tak myslalam ze to wlasnie taka proba przekrecenia sie

gratulacje !!

ojć
o nieeeeee!!! Ja nie chcę takiego dużego!!! Ja chcę z powrotem moje malusie cycki

Dziewczyny, dziękuję naprawdę, gdyby nie wy już bym od zmysłów odeszła z tym wyginaniem się Małego.....
Jutro mamy usg przezciemiączkowe, więc proszę o kciuki oczywiście idę z...teściową wiecie jakiego ona ma fioła na punkcie Piotrusia??? ja czasem już wysiadam.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 19:39   #3468
ewadylewska
Zadomowienie

Dziewczyny czy ktos uzywal moze "katarku" do wyciagania.gilasow???to sie do odkurzacza.podlacza...
Stary 2013-04-23, 19:43   #3469
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Martwią mnie dwie rzeczy w związku z Blanką .
Otóż ona właśnie robi coś podobnego jak Pietraszko Lady, z tym że nie wygina się na bok tylko jak leży na plecach to robi jakby mostek ale głowa leży na podłożu unosi tylko tułów i nogi prostuje maksymalnie.
Oraz jak płacze lub się wkurza to też się tak mega prostuje cała.
Nie wiem czy to normalne czy nie.

Druga sprawa to te krosty na buzi.
Byłyśmy u dermatologa wtedy to mówiła że to ŁZS i dała masc na styrydach i mówiła że jak krosty znikną to żeby odstawić maść.
Tak zrobiłam i było ok. Dzisiaj krosty powróciły i ma też takie suche miejsca na ciałku. A ja wczoraj piłam mleko w czystej postaci.
Więc wychodzi na to że to skaza???
Dziewczyny czy jest jakieś badanie żeby wykazać że dziecko NA PEWNO ma skazę?
Boje się że pediatra znowu powie ze ja panikuje albo ze to ŁZS .
Aha i czy da się kupić to mleko dla skazowców bez recepty czy to tylko na recepte jest???
Ponawiam, na prawdę nikt nie wie ???
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 19:44   #3470
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktos uzywal moze "katarku" do wyciagania.gilasow???to sie do odkurzacza.podlacza...
Któraś z dziewczyn używa ale która to nie pamiętam . Pisała że bezpieczne to jest i super wyciąga wszystko z nosa.

Dzień był super do czasu sprzeczki z mężem ehhhhh
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 19:44   #3471
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Dziękuje dziewczyny za taka super szybka reakcje. Przy pełnym szacunku do Was kochane,zapisze mała do lekarza. Robi coraz śluzowate kupki,więc od razu zapytam. No i o ta ciemieniuche
na brwiach bo ktoś tu pisał że to może być od nietolerancji laktozy..

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 19:45   #3472
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie też bym szóstkę zaczynała, bo już ponad 3 miesiące minęły ale mam ten pieprzony rozstęp ;/ i nie wiem czy ten skalpel tez mi nie zaszkodzi, vo robię drugi tydzień ale tak bez ruchu nie dam już rady psychicznie ... a te ćwiczenia na rozstep sa takie nudne, mam nadzieje ze cos dadza, bo na razie zmian na lepsze nie zauważam
slyszalam ze A6W mozna dopiero po 6msc po cc... ;/ ;/ ja bym najchetniej biegac zaczela bo w domu to nie za bardzo lubie cwiczyc...

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny za taka super szybka reakcje. Przy pełnym szacunku do Was kochane,zapisze mała do lekarza. Robi coraz śluzowate kupki,więc od razu zapytam. No i o ta ciemieniuche
na brwiach bo ktoś tu pisał że to może być od nietolerancji laktozy..

dajesz małej probiotyk jakis?

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-04-23, 19:45   #3473
eff8
Zakorzenienie

no ja kiedys tez mialam malutkie fajniutkie cycki a teraz szkoda gadac miseczka G lub H

moj synio jutro ma rowne 3 miesiace nie wiem czy jutro znajde czas bo i nasza rocznica wiec teraz wstawilam jego zdjecie do klubu

Stary 2013-04-23, 19:48   #3474
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Ponawiam, na prawdę nikt nie wie ???
kochana nie wiem, czy są jakieś badania na to, ale ja od półtora tyg nie jem w ogóle nabiału i placki na brzuszku i nóżkach zaczynają znikać, także u nas to skaza ewidentnie. A skoro piłaś wczoraj mleko, to może Blaneczka wrażliwa bardzo jest.....

Dzisiaj wybyłam z siostrą na 3 godzinny spacer, nogi do d.upy mi uciekły koszmar. Ale super było, poza tym że Mały się rozpłakał strasznie w samiuśkim centrum gdzie nie było nawet gdzie usiąść żeby nakarmić a na stojąco cycka nie będę wystawiać, dałam butlę z wodą ale krzywił się strasznie, na szczęście troszkę popił i na kostce brukowej się uspał i udało się dojechać do domu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 19:51   #3475
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/maxolli-sukienka-t...196960261.html o taka, tylko kokarda będzie czarna, jak w mojej ślubnej. I mniejszy rozmiar (biorę 74, bo moja już teraz nosi 62-68) na zamówienie będzie kosztował 59zł + przesyłka, więc malutko.
Piękna

[QUOTE=Ifwka;40446864

Chciałabym sukienkę szydelkowa dla Małej na chrzciny, sama nie dam.radu zrobić i chyba kupię, wieczorem Wam pokaże jaka mi się podoba.[/QUOTE]

Też mi się podobają, ale ja chcę w czerwcu chrzcić, boję się, że za ciepło będzie.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ale będziecie cudnie wyglądać!

U mnie z przewijaniem było tak samo ale znalazłam na to sposób i już się nie budzi Przewijam go w nocy na łóżku a nie na przewijaku to po pierwsze a po drugie daję mu pieluszkę przy buźce i on szuka cyca w tej pieluszcze i się nie budzi
Też na łózku przewijam.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze szybko pytanko, zanim wyjdę z Darią. Jak ubieracie dziś dzieciaczki w taki upał?? Ja już sama nie wiem... ona ma kaszelek jeszcze i katar, ale nie chce też jej przegrzać
Dorcia dzisiaj była w... samym bodziaku z krótkim tzn wychodziłam to miała ten bodziak, bluzeczkę cienką bawełnianą na to, legginsy i skarpetki. Bluzeczkę natychmiast zdjęłam, skarpetki za chwilę i wreszcie legginsy - mega słońce, wiaterek wiał ale co sprawdzałam to nózki i ręce gorące. Czapki rzecz jasna niet Nie muszę dodawać, ile dzieci w grubych czapkach widziałam?

Cytat:

Kurczę aż mi się nie chce wierzyć, że kostka czekolady i 2 tofeefe to jest taka ilość czekolady, która zostawia wyraźny ślad w mleku i szodzi dziecku...jakbyś zjadła tabliczkę gorzkiej czekolady 80% to ja rozumiem zaparcia, ale tak??
hmm
Ja jem, mojej nic nigdy nie było po czekoladzie.
No też nie obstawiałabym tego akurat. Ot, czasem się zaparcie zdarza i tyle.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
I wsio?

Wlasnie, Ty podajesz jakies dziwne dokumenty, chcialam zadzwonic do mopsu i to zweryfikowac, ale tam maja mnie w dupie

Nie chce mi sie jechac na drugi koniec miasta tylko po to, by zapytac!!!
Kochana, przecież na stronie mopsu i BIPu masz wszystko:

http://www.bip.mopr.gda.pl/index.php...d=124&x=25&y=3
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 19:53   #3476
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
jakie?
a nie znaju widziałam tylko ogłoszenie na ich stronie na koncu gazetki z ciuchami chyba
kurde, Blogerko, tez bym sie wsciekła

moja mama to tak naboznie patrzy jak małemu pazury scinam, albo witaminke daje a jak byłam ostatnio i pozeral syropy to mało nie zeszła, zeby sie nie zakrztusił w ogóle, kobitka niby młoda bo jeszcze 50 nie ma, dwójke nas miała a jak pierwszy raz przewijała Bartusia (miał ze 2 mies) to spociła sie jak mysz

mały buszuje z mężem, sadzi mu usmiechy a mnie osikał jak rozbieral go do kapania
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 19:53   #3477
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40458537]Piękna

Też mi się podobają, ale ja chcę w czerwcu chrzcić, boję się, że za ciepło będzie.

Też na łózku przewijam.

Dorcia dzisiaj była w... samym bodziaku z krótkim tzn wychodziłam to miała ten bodziak, bluzeczkę cienką bawełnianą na to, legginsy i skarpetki. Bluzeczkę natychmiast zdjęłam, skarpetki za chwilę i wreszcie legginsy - mega słońce, wiaterek wiał ale co sprawdzałam to nózki i ręce gorące. Czapki rzecz jasna niet Nie muszę dodawać, ile dzieci w grubych czapkach widziałam?
[/QUOTE]
Ja dzis znowu widzialam niemowlaka w kurtce i opatulonego kocem ! babka w przychodni tak ubierała... rzecz jasna czapka zimowa.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-04-23, 19:57   #3478
blogerka
Wtajemniczenie

lady whisper moja tesciowa z dopajaniem woda ma ☠☠☠☠☠☠☠ca! ona wlewa w malego wode na potege, moja pierwsza klotnia z nia byla o to, ze wg niej go nie dopajalam i przez to zapadlo mu sie ciemiaczko - tzn wg niej sie zapadlo, bo dzien wczesniej bylismy u pediatry i bylo ok ... ma tego ☠☠☠☠☠☠☠ca do tego stopnia, ze w przychidni zrobila taka mega afere, lacznie ze straszeniem prokuratorem ze lekarka powiedziala, ze juz jej nie bedzie udzielac informacji na temt zdrowia dziecka .. a zrobila ta afere bo jedna z lekarek powiedziala, zeby dziecka nie dopajac - myslala ze jest kp a nie na mm
dzisiaj mlody byl u tesciowej i wypil 30 ml mleka co nie zdarzylo sie nigdy? a dlaczego? bo wlewala w niego wode pewnie co chwila .. keidys jak u nas byla wlewala mu tyle wody ze jak zjadl mleko to prawie cale ulal ... ja juz nie mialam sily i nic nie mowilam dopeiro pozneij jej wygarnelam jak ulal ze to jej wina, bo mowilam zby nie dawac mu wody bezpostednio przed jedzeniem

delicjanka: ja bym juz robila weidera gdybym nie miala tego nieszczesnego rozstepu, mi w szpitalu lekarka mowila przy wypisie ze po 3 miesiacach moge zaczac cwiczyc brzuch ... poza tym ja bardzo duzo cwiczylam jecze przed ciaza i te moje miesnie nadal sa jak je napne i nawet powyzej pepka widac wtedy kaloyferek malutki a le co z tego skoro mam ta dziure cholerna pomiedzy miesniami
Stary 2013-04-23, 19:57   #3479
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzis znowu widzialam niemowlaka w kurtce i opatulonego kocem ! babka w przychodni tak ubierała... rzecz jasna czapka zimowa.
my dzis w samych spioszkach chodzilismy i bez czapki - ludzie to naprawde przesadzaja

Stary 2013-04-23, 19:57   #3480
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
kochana nie wiem, czy są jakieś badania na to, ale ja od półtora tyg nie jem w ogóle nabiału i placki na brzuszku i nóżkach zaczynają znikać, także u nas to skaza ewidentnie. A skoro piłaś wczoraj mleko, to może Blaneczka wrażliwa bardzo jest.....

Dzisiaj wybyłam z siostrą na 3 godzinny spacer, nogi do d.upy mi uciekły koszmar. Ale super było, poza tym że Mały się rozpłakał strasznie w samiuśkim centrum gdzie nie było nawet gdzie usiąść żeby nakarmić a na stojąco cycka nie będę wystawiać, dałam butlę z wodą ale krzywił się strasznie, na szczęście troszkę popił i na kostce brukowej się uspał i udało się dojechać do domu
kazdy sposób jest dobry
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości