|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Nikoś chce mu brzuch rozwalić, chyba pomyliły mu się drogi wyjścia , to już jest takie nieprzyjemne, że masakra ogólnie jestem dzisiaj załamana. Lecę spać, dobranoc |
|
|
|
|
#3422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]() Tak ze śmiesznych rzeczy przez ten wątek ciążowy od raczkowania zdążyłam przejść do zadomowienia, mimo, że nie jestem tutaj najaktywniejszą mamą
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-04-23 o 22:44 |
|
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie tam bardzo cieszy, że bayern dał czadu
![]() zmęczona jestem... muszę ogarnąć dalszy ciąg przeprowadzki, wymyślić wejście do domu i jakiś taras, zlecić to komuś, kto nie zabije mnie cenami
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam małą zajawkę sesyjną
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
piekne
podoba mi sie naturalnosc tego zdjecia - oj nie moge doczekac sie kolejnych zdjec! kusisz kobieto, kusisz. ale ja sie juz w obiektyw moge nie zmiescic hehe.
|
|
|
|
#3426 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja swój w ostatnim czasie myję albo woda z lenorem, albo woda z octem, albo woda z płynem do szyb ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tu brzuszek, a pod nim dwie maleńkie stópki ![]() Super wyszło, tak naturalnie
|
|||
|
|
|
#3427 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Co sie robi o 1 w nocy? Czeka sie od godziny az dziecko usnie ;p na szczescie przysypia juz wiec moglam podczytac troche
![]() Salviae u mnie z krwawieniem jest tak ze cesarke mialam we wt, a od niedzieli do czwartku bodajze mialam czyste podpaski. ale w sr byla polozna, wymacala mi brzuch i powiedziala ze bedzie na pewno krwawienie jeszcze, i faktycznie wrocilo, bardziej na zasadzie lekkich plamien, czasem cos mocniej poleci ale bardzo sporadycznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3428 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no widzisz no stress ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 04:22 ---------- Poprzedni post napisano o 04:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:26 ---------- Poprzedni post napisano o 04:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:26 ---------- super!!, czekam na więcej
|
|||||||
|
|
|
#3429 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
mój się pochwalił już pierwszego dnia w pracy, że ojcem zostanie i od razu zakumplował się z tymi co mają dzieci w drodze ![]() pięknie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3430 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry znów średnio pospałam, czytam teraz badania o Augmentinie, bo się okazało, że mam paciorkowca. Mąż wczoraj odebrał wyniki, dzwoniłam do gina (bo wizytę mam dopiero 8 maja - jest na urlopie - a to już przecież teraz mam 38 tc w trakcie) - powiedział, że to dopiero przy porodzie podadzą mi leki. Ale coś mnie tknęło i podzwoniłam po znajomych lekarzach i właściwie jednoznacznie mi zalecili tydzień leczenia tym antybiotykiem (bo jakby mi "poszedł" pęcherz płodowy, to już może się mała zainfekować, więc lepiej nie ryzykować) i dla męża też, żebyśmy się paciorem nie gonili w koło. Także o 8 dzwonię do rodzinnej i spróbuję się na dziś umówić ![]() pewnie już o tym trochę rozmawiałyście, ale tak z 70% postów mi się udaje nadrabiać ![]() zestresowałam się tym wczoraj i przy okazji męża - ale mieliśmy do ogarniania wszystko z chrzcinami i tak się zamęczyliśmy jeżdżeniem, że przynajmniej on zasnął jak od dotknięcia różdżką (bo terminów w knajpach jak na totalne lekarstwo i nasz przyjaciel zakonnik, który będzie małą chrzcił to samo - zgrać to jakoś było ciężko. Nie chciałam tak szybko się tym zajmować )ja odeśpię po wykupieniu leku z apteki |
|
|
|
#3431 | |
|
Zadomowienie
|
hej, sprawdzam tylko, czy nikt nie urodził
![]() Kubuś już spać nie da.... Cytat:
|
|
|
|
|
#3432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Cytat:
ciekawa jestem efektu koncowego my na hol, do kuchni i jadalni wybieramy jasna plytke http://www.projektyzwizja.pl/realiza...2-realizacja-2, cos jak na 7 zdjeciu, tylko nasza troche imituje kamien..aaa juz sie nie moge doczekac, w polowie maja maja zacza robic
|
|
#3433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To taki w sumie zwykły antybiotyk na różne grypowe rzeczy i dlatego się dziwię... Salviae ![]() Super że poród był bezproblemowy w miarę ;-) Ej. Która tu się śmieje z mojego szamanskiego sposobu na przyspieszenie porodu hę? ![]() Mi tu pielęgniarka go sprzedała ale powiedziała że sama w to nie wierzy ale babki tak robią i rodzą ![]() I znowu mnie wątroba napiernicza To tak z cyklu "codzienne szpitalne problemy i narzekania aas" ![]() Aaaale są też pozytywy poza szpitalne. Tesciowie postanowili nam zasponsorowac wózek + foteliki |
|||
|
|
|
#3434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Piekne, takie naturalne
---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
a na kiedy wstepniecplanujecie chrzciny?---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
a z tym szczypaniem sutkow to wtf?! dla tesciow
|
|
#3435 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzięki
a waży ok 1800 gCytat:
![]() Cytat:
![]() jejku jak ty pięknie wyglądasz Cytat:
Cytat:
dzień dobry
|
|
#3436 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
potem jeszcze pod koniec miesiąca mamy podróż na drugą stronę Polski, bo brat męża będzie miał wtedy chrzciny swojego maleństwa. Przynajmniej trochę jodu tam mała zażyje będzie się działo ![]() Planujemy kameralnie, najbliższa rodzina i sam obiadek z ciastem. U nas jest mało miejsc, gdzie można coś takiego zorganizować (i za bardzo się nie ogołocić) i żeby jeszcze było dobre jedzonko - może u Was będzie większe pole manewru tam gdzie chcieliśmy najbliżej domu, to już nie było szans.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
) wygląda na to, że jeden z bezpieczniejszych antybiotyków w ciąży (szczególnie zaawansowanej) dopytam jeszcze dziś naszej Pani doktor co i jak.
|
||||
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Ash cudnie
Cytat:
Aaa no i jeszcze a propos wczorajszego meczu. Lubie fcb ale dobrze że bayern wygrał. Barcelona i tak fartem weszła do półfinałów bo nie oszukujmy się ale psg było lepsze tylko im szczęścia zabrakło... No i naprawdę z taką grą (2 czy 3 strzały na bramkę? no proszę...) to maksymalnie 4 liga a nie półfinał lm
|
|
|
|
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
HEJ Kobitki - szczerze nie chce mi sie nadrabiac , pobiexznie czytalam co tam u Was
za kolejne wizyty i za tyg. ciazy....![]() Veronic trzymam kciuki zebyscie szybko wyszli Śliczne macie kaciki dla malenstw- piekne Ash piekne zdjecie i ta wiosna achhh ![]() Ja dzisiaj wzielam wolne od szkoly , fakt wstalam ale dzisij nie bede zapitalala , wykapie sie wyjde z psem , umyje glowe , na siedzaco poprasuje Michasia rzeczy, zrobie racuchy z jablkami , poleze i taki to plan na dzisij mam :P ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
a i witam sie w 38 tc
|
|
#3439 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki, pytanie pewnie z serii głupich ale pewnie część z Was już doskonale wie jak wygląda czop śluzowy - bo mój mąż zaraz będzie mnie ciągnął do lekarza a przecież to często odchodzi i na miesiąc przed, a dwa nie mam pewności czy to to: bo jest czystobiałą gęstą galaretką o długości pewnie z 7cm, więc żaden olbrzym. To czop, czy taki dziwaczny śluz jakiego nigdy nie miałam, a w ciąży wiadomo różne rzeczy się zdarzają?
|
|
|
|
#3440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łooo to brawa dla nich Naprawdę niezły wydatek Wam odpadnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj był światowy dzień książki...Ale sie obkupiłam Chłop jak wrócił z pracy i usłyszał to prawie zszedł na zawał i kupił sobie z okazji dnia książki nową maskę na paintball ![]() Choć i tak miał i tak
|
|
#3441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jest czysty..to może trochę potrwac ... wiem też że czop czasem się odnawia..tzn ciągle się odnawia ..ale jak wypada taki długi(duży) to raczej zwiastuje coś wstępnie..moim zdaniem ..lepiej pokazac się lekarzowi..niech oceni co i jak witajcie... ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- tym bardziej że termin masz za miesiąc |
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3445 |
|
Zakorzenienie
|
Veronic-3majcie się!
Ash-foto cudne! zamowilam wczoraj materacyk i nie wiem czy koles da znaka ze wyslal czy co? bo cisza a $dostal juz itd.. nie wiem czy moge wyjsc z domu ![]() mam ochote na zdrowe sniadanko,musli,jogurt,ka wa,sok ![]() poza tym-dzień dobry |
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama blondynka (taka jak nasza Ash), mój tatko brunet totalny... i co wyszło z tej mieszanki? starszy brat takie bure nic, młodszy mysi blondyn, a ja... rudawy jasny brąz ![]() ale że jestem córeczką tatusia to chyba widać, bo jak wpadałam kiedyś do taty do pracy, to wszyscy od razu mówili: ooo, to musi być córka Andrzeja (a ja bidna se myślałam wtf??!! przecież mój tata to brodacz totalny, po czym oni to niby poznają???)
|
|
#3447 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mam chyba dzisiaj 39+0, choć już dokładnie nie wiem, jeśli nie liczę dnia dzisiejszego i dnia porodu to został mi tydzień (niby tp jest 2 maja ale z wyliczeń to wychodzi 1 maja) więc jestem w 39 tygodniu lub dla niektórych 40, dla mnie już wszystko jedno bo i tak objawów porodu brak, znowu psychika mi siada |
||
|
|
|
#3448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz tak:ja ruda, tż blond... ciekawe co z tego będzie ?jak Z zostanie Z to może być i marchewkowa..
|
|
|
|
|
#3449 |
|
Rozeznanie
|
Ash - tak w ogóle to gdzieś mi to zdjęcie umknęło, jak rusałeczka, taka świeża, naturalna, aż miło,
Aś a Wam gratuluję teściów fotelik i wózek to rzeczywiście chyba największy wydatek przy kompletowaniu wyprawki,mi z większych wydatków został już na szczęście tylko pieluchy tetrowe i prześcieradło do wózka no i koszt samego porodu i tak non stop mamy jakieś nieprzewidziane wydatki, a to sprzęgło w samochodzie - o zgrozo, nie wiedziałam, że to tyle kosztuje a to znów coś innego
|
|
|
|
#3450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o,możesz rodzić w każdej chwili ![]() ja chcę w weekend
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

świetne są, nie uciskają brzuszka, tak że jak któraś potrzebuje to polecam
mam granatowe i mega farbują, więc ostrożnie
07.07.2012
no i skąd ja mam wiedzieć, co faktycznie do takiej podłogi jest najlepsze i zrobi mi ładną podłogę???
ale mi pomysł podsunęłaś.. uwielbiam tatara, a w ciąży już kilka razy na imprezach rodzinnych musiałam go sobie odmówić.. i tylko wąchałam jak inni jedli 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mały ma podwyższoną bilirubinę. 3majcie kciuki, żebyśmy szybko stąd wyszli! Wtedy się odezwę na forum i napiszę jak to wszystko było 

dopytam jeszcze dziś naszej Pani doktor co i jak.

?