|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: niedorzeczne opinie na temat seksu, antykoncepcji itp.
No nie? Jak tu na forum - nie wzięłam tabletek kilka razy z rzędu, wzięłam tabletkę razem z lekiem albo ziołami, które osłabiają działanie antykoncepcji itd. itd., ale to nic: to zawsze "TABLETKI zawiodły"
![]()
#4832 |
Raczkowanie
|
Mam w klasie koleżankę pochodzącą z bardzo religijnej rodziny. Kiedyś rozmawiając przeszłyśmy na temat seksu i antykoncepcji. Powiem Wam, że ciężko było mi zachować powagę po tym, ile rzeczy się od niej dowiedziałam... Przede wszystkim Kościół zabrania używać wszelkiej antykoncepcji, dlatego ona nie rozumie, jak można w ogóle używać prezerwatyw i innych środków zabezpieczających, przecież to zabija wiele dzieci (!). Po drugie, uważała, że jak już to metoda kalendarzykowa i przerywana jest najlepsza, bo przecież nie można zajść w ciąże, jeśli mężczyzna nie dojdzie w pochwie, a poza tym to kobieta jest płodna tylko kilka dni po okresie.... Oczywiście, następnego dnia przyniosła mi artykuł napisany przez pewnego księdza (!) odnośnie antykoncepcji hormonalnej, która podobno jest przyczyną śmierci wielu kobiet. Próbowałam jej wytłumaczyć, że jest w błędzie, ale cóż... taka osoba nie przyjmuje nic innego do wiadomości, niż to co przeczyta w gazetce katolickiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak się jej dalsze losy potoczyły to nie wiem, nie utrzymujemy kontaktów ze względu na różnice zdań między innymi w tej kwestii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z takim poziomem niewiedzy to jak tylko wyjdzie za mąż, to będzie "co rok to prorok" ![]()
![]() |
#4835 |
Przyczajenie
|
Jeden z największych hiciorów, jakie w życiu słyszałam, padł z ust pewnego młodego weterynarza... który był święcie przekonany, że cykl kobiety przebiega tak samo jak cykl KROWY. Nie wiem , kto był w większym szoku - ja, kiedy dotarło do mnie, że on nie żartuje - czy on, kiedy go już uświadomiłam...
![]() [cykl krowy trwa 3 tygodnie i zaczyna się od owulacji połączonej z krwawieniem - taki niby jednodniowy "okres" - ale krwawienie to spowodowane jest pęknięciem pęcherzyka graafa w jajniku i uwolnieniem jajeczka, nie zaś płaczem macicy, która oczekiwała na wypełnienie jej życiem, a się nie doczekała ![]() Hmmm być może stąd wzięły się niektóre mity, że tylko podczas miesiączki można zajść w ciążę? ![]() Ta rozmowa to było niezapomniane przeżycie... ale nadal nie jestem pewna, czy załapał, że kobieta krwawi kilka dni, a nie tylko "jednorazowo" ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 |
Przyczajenie
|
No właśnie... pan ten jest zza wschodniej granicy, wiadomo, że tam poziom jest "trochę" niższy, ale żeby aż tak? Związków kilka miał, ale widać nie aż tak poważnych, żeby się zainteresować okresem. Aż strach pomyśleć, że jego partnerki mogły być uświadomione na podobnym poziomie (zapewne znały wiele 'mądrości' zaprezentowanych w tym temacie
![]() Ale ciąża krowy też trwa 9 miesięcy, więc cykle pewnie są podobne, no nie? Mogło się chłopaczkowi pomylić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim, to nawet na weterynarii musiał mieć coś na ten temat..
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
jestę wieszczę
|
-lesbijki to hipokrytki, bo używają wibratorów, czyli tak naprawdę chcą faceta, ale buntują się przeciwko obyczajom
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Konto usunięte
|
Znalezione na piekielni.pl
Zasłyszane w sklepie. Pani 1 i Pani 2. P1- Kupię małej te śpioszki. P2- No kupuj, nie pilnowałaś Gośki to na wnuczkę teraz wydajesz! Ja swojej cały czas powtarzałam, seks w okres i ciąży nie ma! O! Córka drugiej pani to moja 17 letnia sąsiadka... Po trzech skrobankach. Wiem bo sama się mi zwierzyła przy okazji pytając jak to możliwe, że zachodzi w ciąże. Tłumaczeń nie słucha, literaturze nie wierzy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Rozeznanie
|
Może to tak nie do końca w temacie, ale odnośnie wcześniejszej dyskusji o kościele skojarzyła mi się taka sytuacja:
ostatnio rozmawiałam z koleżanką, dziewczyna 20 lat, głęboko wierząca. Rozmowa zeszła na temat seksu. Dowiedziałam się od niej, że niestety nie jest już dziewicą, czego bardzo żałuje, bo planowała utrzymywać "czystość" do ślubu. Poszła do łóżka z chłopakiem którego znała od niedawna, nie byli parą i nic nie wskazywało na to by miało to ulec zmianie, ot, dała się ponieść chwili. Ale ogólnie to nie żałuje aż tak bardzo samego faktu przespania się z tym chłopakiem, tylko to dziewictwo ją boli, no ale teraz to już będzie czekać do ślubu ![]() Może to nie do końca opinia o seksie, ale podejście które mnie osobiście dziwi i śmieszy. Ale żeby pozostać w temacie to inna koleżanka zabezpieczająca się od paru miesięcy tabletkami nie pozwala aby partner w niej skończył, ponieważ "w sumie to ona tym tabletkom tak do końca nie wierzy" I moja mama która na wieść o tym, że planuję brać tabletki wyskoczyła do mnie od razu, że na pewno strasznie od nich przytyję, bo one już tak działają.
Edytowane przez f _ c k yea Czas edycji: 2013-03-17 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Konto usunięte
|
Laska 20 lat - jeśli nie robisz przerwy między opakowaniami tabletek to będziesz miała łyżeczkowanie.
Jak to? Ano tak, że krew ci się zbiera w macicy i nie wypływa więc trzeba ją jakoś wydostać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sto lat mnie nie było w tym watku ![]()
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Konto usunięte
|
Nie no, na tych sprawach troszeńkę się znam
![]() Ale z drugiej strony, to ona myśli że co, że mamy w macicy baniak, on ma zawór, i podczas okresu ten zawór jest odkręcany? |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Konto usunięte
|
Przerwa w braniu tabletek w magiczny sposób odblokowuje szyjkę macicy i krew zbierająca się w ciagu całego cyklu może się wylać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Rozeznanie
|
"Mam 23 lata od kilku lat współżyje z moim chłopakiem z tego powodu niechodze do spowiedzi poniewaz niemoge obiecac poprawy bo wiem że i tak bedzie nastepny raz Ciężko sie z tym czuje co mam robić ,Czy jakiś ksiadz da mi rozgrzeszenie Wziełabym slub ale niejestem jeszcze tak dokońca przekonana czy to ten na całe życie
Ciężko się z tym czujesz, bo może się okazać, że uprawiasz prostytucję. Każdy ksiądz udzieli Ci rozgrzeszenie jeśli postanowisz poprawę. Wojciech Żmudziński SJ" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja slyszalam z kolei, jak bylam rok temu na wakacjach w PL, jak moja sasiadka rozmawiala z kolezanka, ze jesli nie chce zaciazyc to po seksie powinna poskakac by jej wszystkie plemniki wypadly ze srodka.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Raczkowanie
|
Uśmiałam się do łez.... a potem się dziwić że małolaty z brzuchami biegają...
Chociaż ostatnio na forum innego portalu była rozmowa o antykoncepcji i o mało nie padłam jak przeczytałam post dziewczyny 20 czy 21 letniej która pisze że stosunek przerywany to też antykoncepcja. Dziewczyny zaczęły jej tłumaczyć, ja jej podesłałam kilka linków aby poczytała.... na co ona... jak będę u ginekologa to zapytam... chciałabym zobaczyć minę ginekologa ![]() Ręce opadają.... ale co sie dziwić jedyne zajęcia w szkole to wychowanie w rodzinie czy jakoś tak na których gadają o miłości i innych bzdurach zamiast naprawdę młodzież nauczyć prezerwatywy zakładać i pokazać im co tak naprawdę znaczy brak odpowiedzialności. |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Konto usunięte
|
Przypomniało mi się, jak w podstawówce krążył cudowny sposób na większe piersi. Koleżanki posiadające jakiśtam biust mówiły, że spały w za małym staniku i od tego urosły
![]() No ale że podstawówka, to można wybaczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj usłyszałam od koleżanki, że 50% kobiet, które biorą tabletki antykoncepcyjne zachoruje na raka piersi...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie było mowy o miłości między dwojgiem ludzi. Zero rozmowy na temat związków, czy czegoś takiego. Wszystko sprowadzało się do "po ślubie", a w sprawach seksu to nie wolno go uprawiać często i na pewno nie kiedy mamy na niego ochotę (bo to przecież grzech ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam "przygotowanie do życia w rodzinie" w latach 90-tych w szkole ze szkolną panią pedagog to nam opowiadała przez 4 lata o jajeczkowaniu. Śmiałyśmy się z koleżankami, że napiszemy książkę "Jajeczkowanie bez tajemnic", niestety sama wiedza o tym nie wystarczy bo aż 3 koleżanki zostały matkami jeszcze w trakcie nauki w liceum
![]()
#4859 |
Biała Dama
|
My mielismy troche o tych sluzach, plodnym, nieplodnym, o metodzie mierzenia temperatury i obserwacji kiedy jest jajeczkowanie, uczylismy sie badac piersi na sztucznej piersi i to wszystko prowadzila jakas kobieta z zewnatrz, nie z naszej szkoly. Uwazam ze moglo byc gorzej
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a najgorsze jest to, że ludzie pozornie wykształceni i mądrzy a tak naprawdę sieją takie brednie..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.