Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 09:44   #3511
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dziwne bo u mnie położna zjawia się dopiero PO porodzie, jak zapytałam o wizyty PRZED to popatrzyły na mnie jak na jakieś ufo
Sharp, też byłam zaskoczona, ale ona tak powiedziała. Po porodzie to nawet nie trzeba nic zgłaszać, załatwia to szpital. Położna sama przyjdzie, najczęściej niespodziewanie. Dlatego warto dowiedzieć się wcześniej jaka położna ma dany rejon i do niej zadzwonić i się jakoś umówić. Aaa, no i pamiętać o podaniu w szpitalu adresu przebywania dziecka. Czasem się zdarza, że mężowie kończą jeszcze remont () i mama z dzidziusiem przebywają u babci, wtedy trzeba podać ten babciny adres.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a właśnie, poradzę się Was - chcemy na majówkę jechać z Przemkiem do dziadków męża - 200 km od domu, na dwa dni. jak myślicie, jechać czy za wcześnie? w samochodzie od razu zasypia w foteliku.
Jak znam siebie, to bym jechała.

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mam trochę luzu, mały śpi więc mogę opisać poród
16 kwietnia lekarz wyjął mi pessar i umówił na cc na 22 kwietnia, mąż marudził po co mi to wyciągał mógł zaczekać do tego terminu bo jeszcze coś zacznie się dziać i tak wieczorem poszłam spać i o 11:30 zbudziło mnie uczucie, że coś się ze mnie leje, ale często miałam takie schizy więc w półśnie pomyślałam, że mi się wydaje, no ale po kolejnym chlupnięciu klęknęłam na łóżku zapaliłam lampkę i budzę męża, on zły, zaspany powiedział, że to na pewno nie to i mam spać, ale wtedy otworzył oczy i zobaczył jak klęczę i leje się na łóżko , zerwał się z okrzykiem: "mówiłem że miał tego nie wyciągać" i zaczął latać po domu i się ogarniać, dopakowałam torbę i pojechaliśmy. O 12 byłam na ip. Poszliśmy na trakt porodowy i okazało się, że dyżur ma położna która prowadziła SR powiedziała, że nie spodziewała się nas spotkać tu w nocy. Po wypełnieniu wielkiej kupy papierów położna mnie zbadała i potwierdziła położenie pośladkowe, zadzwonili po lekarza żeby szybko zebrać drużynę i zacząć cięcie, lekarz przyszedł, zbadał i powiedział, że on tu czuje główkę mówię, że byłam na badaniach dzisiaj i było pośladkowe, ale poszliśmy na usg - potwierdziły się pośladki i lekarz był zażenowany swoją pomyłką i marudził, że jakbym nie powiedział to by mi kazał rodzić i chyba nauczyło go to dokładniej sprawdzać. Aaa już w aucie zaczęły mi się skurczę- bolały bardzo. Przywiązali mnie do łóżka KTG, dali kroplówki, na KTG skurcze wychodziły po 30% ale bolały mega co minute dwie się powtarzały. W tym momencie byłam najszczęśliwsza na świecie, że będę miała cc. Ogarnęli sale pomarudzili, że o 1 w nocy zachciało mi się rodzić i się zaczęło. Znieczulenie w kręgosłup nie bolało, czułam, że coś tam robią ale nie bolało, tylko wyciąganie Kubusia było nieprzyjemne takie szarpanie, że myślałam, że mnie zrzucą z tego stołu. Małego mi pokazali i zabrali do męża, mnie szyli chyba jakie 20 minut, w międzyczasie położna go przyniosła ubranego i poprzytulaliśmy się nosami . Wywieźli mnie i zobaczyłam męża zakochanego w małym, powiedział, że Kubuś jest rudy ale to tylko tak na początku wyglądało . Męża odesłali, mnie zawieźli na sale, a małego na oddział noworodków, dyżur tam miała moja położna środowiskowa do której jeszcze po 21 pisałam, że potwierdzam termin cc na 22 kwietnia . O 5 przyniosła mi dziecko i śmiała się, że jak usłyszała pierworódka, położenie pośladkowe to wiedziała, że to ja . Po cięciu ogarnęłam się dość szybko, położne pomogły nam pobudzić laktacje i przystawić małego, nauczyły przewijać, kąpać, wszystko cierpliwie wyjaśniały, więc byłam bardzo zadowolona, w niedziele mieliśmy wychodzić, ale po badaniu okazało się, że mi krew za wolno schodzi i muszę być czyszczona na szczęście robił to mój lekarz prowadzący i uśpili mnie więc nic nie czułam, wczoraj wyszliśmy do domu i zaczęło się życie .
Może będę miała czas żeby się czasem udzielać
Jeeeejjj... Jakiż on jest piękny.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Prasowałam między 1 a 2 kropki, ale potwierdzam, że cięzko się prasuje, bo w pierwszej mi wylazła ceratka pod żelazko i na zgięciu pękło po przejechaniu żelazkiem.
Ja chcę to do wózka żeby mała nie pobrudziła materacyka i na przewijak czy do torby jako podkładka do przewijania w terenie.
A nie lepiej takie jednorazowe podkłady? Ja tam jestem wygodnicka, jak zaleje podkład, to wywalę. Kupiłam 10 szt. podkładów za 8,60zł chyba.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
witam w klubie już nie będę mogła robić co chce i kiedy chce:/ dzisiaj dostałam maila, że firma chce mnie wysłać na skzolenie w sierpniu na którym mi bardzo zależy i jets bardzo drogie i już zaczęłam rozkminiać czy TŻ da radę wziąść urlop czy teściową poproszę czy co ja zrobię:/

marzę żeby się napić wina, ale nie lampki, wziąć butelkę, jakąś zagrychę i całą noc przegadać z przyjaciółką....
Maluch już będzie miał 2 miesiące, na pewno coś wykombinujesz. I myślę, że on sobie da świetnie radę z mężem, czy babcią. Tylko czy mamusia wytrzyma tą rozłąkę?

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
[/COLOR]Anoxe- podasz linka do materaca nad którym się zastanawiasz?
Jasne, zamówiłam wczoraj w nocy materacyk, więc pewnie jutro będzie. Znalazłam sprzedawcę, który ma taki sam materac i przewijak jak chcieliśmy i nie widział problemu w spakowaniu tego razem. I to za 16zł. Tamten niech spada na drzewo.

Zdecydowaliśmy się na k-p-g, tutaj link: http://allegro.pl/show_item.php?item=3182112072

Byłam zawieźć mamę do pracy, wychodzę z auta i chcę iść do piekarni i poczułam jak młody napiera mi na szyjkę. Ale tak, że ledwo szłam. Normalnie czułam jakby mi ktoś coś włożył w podwozie. Wlazłam więc do domu, siadłam na chwilę i mi przeszło. Mam nadzieję, że Leon nie świruje pawiana, a tylko się zgrywa i tam jeszcze przynajmniej z miesiąc posiedzi. Teraz jak siedzę na krześle przed kompem, to wariuje troszkę, więc mam nadzieję, że jest ok.

Dzień dobry! I idę nadrabiać dalej.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:45   #3512
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam małą zajawkę sesyjną
piękne zdjęcie i się tak wpasowałaś w krajobraz ze normalnie myślałam ze to jakiś obrazek ślicznie. Ja robie sesje w weekend majowy ale nie za bardzo lubię sie fotografować wiec nie wiem czy to fajnie wyjdzie ale chce mieć jakąś pamiątkę

vil84 twój synuś to śpi cały czas w rożku? bo sie zastanawiam do jakiego okresu ma spać w rozku i czy latem nie bedzie mu za gorąco?

jedno pranie już zrobione lece prać dalej i dzisiaj USG ostatnie podglądanie maluszka niestety ide sama tż w pracy na szkoleniu nie da rady sie wyrwać szkoda
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:45   #3513
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Przyznaję bez bicia, że uciekłam od Was i nadrobiłam teraz tylko troszkę...
A wszystko przez beznadziejny humor- znowu napiętrzyły się problemy. Jak dorzucić do tego hormony, to niezła mieszanka wyszła. Dodatkowo byłam wczoraj na wynikach i niestety moja tarczyca szaleje (z niedoczynności zrobiła się nadczynność ), mocz beznadziejny... Poza tym w nocy masakrycznie drętwieją mi biodra, nogi i ręce, nie wysypiam się... W dzień bolą mnie plecy i klatka piersiowa, ledwo oddycham...
Tak więc wczoraj popołudnie i wieczór przeryczałam jęcząc Mężowi, że mam już dosyć i nie daję rady...
(trochę mi głupio, że moje dziecko to słyszy, ale szkrabika kocham nad życie , tylko ta końcówka ciąży mnie wykańcza...)
Dzisiaj jest podobnie, ale czas wziąć się w garść. Zaniosłam mocz na posiew, kupiłam ciasteczko i staram się poprawić sobie jakoś humor czekając na wyniki...

Tak więc wybaczcie, że nie nadrabiam wszystkiego...

Trzymam za wizyty i za rozpoczęte nowe tygodnie ciąży... My dzisiaj zaczynamy 34 tc!

Któraś urodziła albo trafiła do szpitala pod moją nieobecność?

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:46   #3514
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, bardzo Wam dziękuję za miłe słowa! Chciałam Wam każdej z osobna różę sprezentować, ale mi cytowanie poucinało

Byłyśmy z Marchewką na tym warsztacie wczoraj. Miały byc 3 tematy: poród w domu, poród w szpitalu i poród lotosowy ( ) Ale ginekolog mająca mówić o porodzie w szpitalu nie dotarła, więc na ten temat było niewiele. A szkoda, bo założe się, że większość uczestniczek najwięcej by skorzystała właśnie z tego wykładu. Pozostałe dwa, były takie bardziej ciekawostki, niż coś co się może mi na przykład przydać. O jednej ważnej rzeczy mi przypomnieli jedynie: by zapewnić dziecku, żeby nie odcinali pępowiny zanim przestanie tętnić. Muszę to na czerwono podkreślić w planie porodu!
Z bonusów - obie wylosowałyśmy nagrody Ja zestaw kosmetyków "skarb matki" (chusteczki nawilżone, krem do pupy, krem na brodawki, szampon) a Marchewka magazyn "mama w stolicy" (dobrze pamiętam? ) a w torebeczkach z gratisami były same ulotki + długopis
Ale przynajmniej się rozerwałyśmy
dzięki za różyczkę

fajnie, że udało Wam się coś wygrać a co do pępowiny też to chcę zaznaczyć

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A jak się nazywa??
to ten: http://www.aptekaslonik.pl/images/pr...stop-forte.jpg

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:49   #3515
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Dziewczynki, bardzo Wam dziękuję za miłe słowa! Chciałam Wam każdej z osobna różę sprezentować, ale mi cytowanie poucinało

Sama się nie mogę doczekać reszty zdjęć, ale one właśnie będą takie sielskie-anielskie

Aaś, ogromne dla teściów! Tym bardziej, że wózek i foteliki mieliście pewnie kupować już tuż, tuż, więc tym bardziej odczujecie zaoszczędzoną kaskę

A Skaryszak już się zieleni na poziomie podłogi, a reszta łysa póki co...

Pearl Mówisz, że leczysz paciora juz? Muszę podpytać moją ginkę co robić. Ja już w ciąży brałam ten antybiotyk jak mi wyszły bakterie w posiewie z szyjki, więc jak najbardziej można.

Axella Ja też chcę chłodnik!!! Mam nadzieje, że ogórki nie będą Sofci uczulać i raz na jakiś czas będę mogła sobie pozwolić...
A jak to jest z burakami i botwinką? Bezpieczna, czy nie bardzo? Dobrze, ze koperek można

Byłyśmy z Marchewką na tym warsztacie wczoraj. Miały byc 3 tematy: poród w domu, poród w szpitalu i poród lotosowy ( ) Ale ginekolog mająca mówić o porodzie w szpitalu nie dotarła, więc na ten temat było niewiele. A szkoda, bo założe się, że większość uczestniczek najwięcej by skorzystała właśnie z tego wykładu. Pozostałe dwa, były takie bardziej ciekawostki, niż coś co się może mi na przykład przydać. O jednej ważnej rzeczy mi przypomnieli jedynie: by zapewnić dziecku, żeby nie odcinali pępowiny zanim przestanie tętnić. Muszę to na czerwono podkreślić w planie porodu!
Z bonusów - obie wylosowałyśmy nagrody Ja zestaw kosmetyków "skarb matki" (chusteczki nawilżone, krem do pupy, krem na brodawki, szampon) a Marchewka magazyn "mama w stolicy" (dobrze pamiętam? ) a w torebeczkach z gratisami były same ulotki + długopis
no ogórki chyba nie?! bez przesady?!

za nagrody

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:51   #3516
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ta jedna której brakuje jest w paczce do mnie ?

mniaaaaam
nie, to zdjęcie sprzed paru tygodni musiałam spróbować, zanim wpadłam na pomysł uwiecznienia moich pierwszych muffinków a przepis banalny i szybki, w sam raz dla takiego lenia kuchennego jak ja
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:52   #3517
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
skąd ja to znam plus przy USG że wiek dziecka zgodny z wiekiem wg OM
u nas to samo
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
muffinki z truskawkami i kruszonkąąąąą
o jaaa przepis proszę

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
mniam !

ja wczoraj zrobiłam 3bita na herbatnikach, pyyyyyszny!

Stary 2013-04-24, 09:52   #3518
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
hej wam
ja tylko na chwilkę żeby poinformować, że wczoraj wróciliśmy ze szpitala oczywiście nadal w dwupaku hehe musze ogarnąć torby dla siebie i Natalki i dokończyć pranie ale póki co leżę w łóżku..
buziaki
wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej

Cytat:
to hasło jest zabójcze
ja tam się nastawiam na poród w terminie, bo póki co wszystko na to wskazuje

aaa no i dziś zaczynamy 8 miesiąc

Cytat:
myślę czy by nie upiec drożdżówki z truskawkami
albo jakieś inne ciasto w miare szybkie..ale nie wiem jakie chceeeee
drożdżówkaz raarbarem i kruszonką

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAA!!!!!!!!! ja chcę chłooodnik!!!!!!

przypomniał mi się
kurde, myślała, ze cos się zaczeło przez to "aaaaaa"
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:55   #3519
xal
Zakorzenienie

Cytat:
dumnie brzmi!
też coś myślę, że w terminie urodzę... tyle co ja się podłóg i okien namyłam w tej ciąży, nie wspominając o fugowaniu, a u gina na fotelu zawsze ten sam tekst: szyjka długa i zamknięta, wcześniejszy poród pani nie grozi ciekawe co w piątek powie...
Jak wczoraj wspomniałam rodzicom, że od 13tego maja zaczynam myć okna to miałam taki wykład, że normalnie nic tylko się schować ...

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A nie lepiej takie jednorazowe podkłady? Ja tam jestem wygodnicka, jak zaleje podkład, to wywalę. Kupiłam 10 szt. podkładów za 8,60zł chyba.
Podkłady też planuję, ale bardziej mi chodzi do wózka przykładowo pod prześcieradełko albo zamiast, żeby materacyka nie pobrudziła.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:57   #3520
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
nie, to zdjęcie sprzed paru tygodni musiałam spróbować, zanim wpadłam na pomysł uwiecznienia moich pierwszych muffinków a przepis banalny i szybki, w sam raz dla takiego lenia kuchennego jak ja
mufinki zawsze sa banalne i szybkie. uwielbiam
a najbardziej kocham "resztkowe" mufiny na maslance.
czyli resztki pootwieranych wszelkich czekolad kusze,wrzucam w ciastto z maslanki i już do piekarnika czekoladowe rozplywajace sie kuleczki

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej

kurde, myślała, ze cos się zaczeło przez to "aaaaaa"
rabarbar!

ale mam wiosennego pacmana :P trzeba sie spieszyc bo jak bede karmic bedzie lipka

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-24, 09:57   #3521
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Grali beznadziejnie, ale ja jestem stronnicza bo sercem od zawsze z Madrytem wiec mnie bardziej interesuje dzisiejszy mecz

Tak jak napisałam sercem jestem z Madrytem ale dla mnie jak patrzę jak wszyscy grają ( oglądałam każdy mecz, czasem 2 na raz :P ) to właśnie Bayern jest według mnie faworytem LM.

ja mam sentyment do Barcelony jako miasta, byłam tam tylko kilka dni ale to był jeden z najlepszych wyjazdów, tam się też zaręczyliśmy
zanim tam pojechałam długo marzyłam żeby akurat to miasto zwiedzić
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:00   #3522
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
a potem idzie się odsypiać
taaaa, na godzinkę bo przed 3 kolejna pobudka

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, pytanie pewnie z serii głupich ale pewnie część z Was już doskonale wie jak wygląda czop śluzowy - bo mój mąż zaraz będzie mnie ciągnął do lekarza a przecież to często odchodzi i na miesiąc przed, a dwa nie mam pewności czy to to: bo jest czystobiałą gęstą galaretką o długości pewnie z 7cm, więc żaden olbrzym. To czop, czy taki dziwaczny śluz jakiego nigdy nie miałam, a w ciąży wiadomo różne rzeczy się zdarzają?
pewności nie mam ale wydaje mi się że może to być czop

Cytat:
hej wam
ja tylko na chwilkę żeby poinformować, że wczoraj wróciliśmy ze szpitala oczywiście nadal w dwupaku hehe musze ogarnąć torby dla siebie i Natalki i dokończyć pranie ale póki co leżę w łóżku..
buziaki
super

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
vil84 twój synuś to śpi cały czas w rożku? bo sie zastanawiam do jakiego okresu ma spać w rozku i czy latem nie bedzie mu za gorąco?
różnie, ale zawsze prawie jest w coś pozawijany lekko - jak jest gorąco w dzień to mu robię taki niby-rożek z cienkiego kocyka. jakoś lepiej mu się chyba tak zasypia. ale jak już uśnie to czasem go tylko lekko kocykiem nakrywamy

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:00   #3523
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

A wszystko przez beznadziejny humor- znowu napiętrzyły się problemy. Jak dorzucić do tego hormony, to niezła mieszanka wyszła. Dodatkowo byłam wczoraj na wynikach i niestety moja tarczyca szaleje (z niedoczynności zrobiła się nadczynność ), mocz beznadziejny... Poza tym w nocy masakrycznie drętwieją mi biodra, nogi i ręce, nie wysypiam się... W dzień bolą mnie plecy i klatka piersiowa, ledwo oddycham...
Tak więc wczoraj popołudnie i wieczór przeryczałam jęcząc Mężowi, że mam już dosyć i nie daję rady...
(trochę mi głupio, że moje dziecko to słyszy, ale szkrabika kocham nad życie , tylko ta końcówka ciąży mnie wykańcza...)
Dzisiaj jest podobnie, ale czas wziąć się w garść. Zaniosłam mocz na posiew, kupiłam ciasteczko i staram się poprawić sobie jakoś humor czekając na wyniki...

Trzymam za wizyty i za rozpoczęte nowe tygodnie ciąży... My dzisiaj zaczynamy 34 tc!

ZA 34 TC

Pocieszę cię, ze jeśli chodzi o samopoczucie to nie jesteś sama. Bóli mi wiele dolega, długo by wymieniać i też mam juz dość - ale wiadomo, że nie dzidziusia, tylko ciazy i tego, ze straciłam panowanie nad swoim ciałem, jestem w szoku, jak bardzo. Zawsze byłma bardzo aktywna fizycznie, miałma dużo energii, a podczas ciaży organizm sam mi to tak wyregulował, ze jak szybciej maszeruję to mi się słąbo robi i kurde musze małymi kroczkami. Więc moke marzenia o aktywnej ciąży spełzły na niczym....
Stary 2013-04-24, 10:02   #3524
Atena564
Zadomowienie

Hej
ale mam humor do
przedwczorej z tż mogliśmy czas spedzic tytlko 2 godziny przed snem bo cały dzień do 20 był w pracy, wczorej okazało się ze musi spedzić w pracy cały dzien a na noc miał wyjazd, widzieliśmy się tylko 20 min jak po mnie przyjechał po SR , wrócił dziś o 8 i co....i ku...wa jego szef zaraz zadzwonił ,żeby jechał sie do domu przespać bo jest pilny wyjazd popołudniu i pewnie zejdzie znów z praca całą noc Teraz śpi, wkurzyl się, wyłączył dźwieki w tel by g nikt niebudził...ciekawe jak wstanie czy pojedzie czy nie....niby mówi że nie bo chce spedzić ze mna czas....Przez takie akcje nachodzą mnei myśli że po co nam dziecko, jak ja bede tylko z nim 24 h na dobe sama jedyna Szczerze zazrdoszcze tym z Ws, których męzowie wychodza na 8 h o stałęj porze i wiecie że np. na 17 godzine beda w domu, a jak maja jeszcze soboty wolne to już tymbardziej super, bo u mojego to rzadkość, bo zawsze jest coś do zrobienia........

Ale już niesmęce....musiałm sie wyżalić bo niemam kompletnie do kogo tu w tym mieście......

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2013-04-24 o 10:04
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:04   #3525
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
piękne zdjęcie i się tak wpasowałaś w krajobraz ze normalnie myślałam ze to jakiś obrazek ślicznie. Ja robie sesje w weekend majowy ale nie za bardzo lubię sie fotografować wiec nie wiem czy to fajnie wyjdzie ale chce mieć jakąś pamiątkę
Dziękuję Fajnie, że mimo to się zdecydowałaś Pamiątka będzie cudowna!

Cytat:
no ogórki chyba nie?! bez przesady?!

za nagrody
No właśnie dziewczyny coś wspominały, że nie można pomidorów i ogórków na początek
Czekam na tę listę od Jenny z produktami na które warto uważać i z tymi, które można śmiało wcinać. Bo już się gubię w tym wszystkim

Cytat:
Potwierdzam. Muffinki to z pieczeniem całe pół godziny roboty. Ostatnio piekłam 2 razy Niby dla męża ale sama też coś skubnełam Dla zdrowszego efektu zawsze dodaję otręby/płatki owsiane do mąki i robię na jogurcie naturalnym, a nie na mleku (i daję mało oleju). Poza tym, trochę cukru (albo miodu), jajko, łyżeczka sody lub proszku ale ja wolę na sodzie). Do tego daję owoce jakie mam w domu: jabłko, banan, suszone, cokolwiek w zasadzie. Jak mam ochotę to kakao. Łącze składniki suchę i mokre oddzielnie, potem szybko wszystko mieszam i do formy. I zawsze wychodzą, a na proporcje dużej uwagi nie zwracam
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:04   #3526
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
muffinki z truskawkami i kruszonkąąąąą

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

Jeszcze tylko 2,5 tygodnia....

i to maksymalnie

Cytat:
gratuluję nagród
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:05   #3527
__paulina__
Raczkowanie

GG do __paulina__

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, pytanie pewnie z serii głupich ale pewnie część z Was już doskonale wie jak wygląda czop śluzowy - bo mój mąż zaraz będzie mnie ciągnął do lekarza a przecież to często odchodzi i na miesiąc przed, a dwa nie mam pewności czy to to: bo jest czystobiałą gęstą galaretką o długości pewnie z 7cm, więc żaden olbrzym. To czop, czy taki dziwaczny śluz jakiego nigdy nie miałam, a w ciąży wiadomo różne rzeczy się zdarzają?
Właśnie miałam pytać o to samo dziś znalazłam właśnie taki śluz przezroczysty z niteczkami krwi i się zastanawiam czy to czop ale z tego co piszecie to mógł być on. Taki żel jakby. Ale to kompletnie co innego niż to co było całą ciążę. Jak dobrze ze to dziś - za godzinę wychodzę do giną, to się dopytam.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
pozwolę sobie wkleić ten tekst...

Czop śluzowy odchodzi z pochwy przed porodem
Zwykle poród zapowiada odejście z pochwy czopu śluzowego, czyli gęstej wydzieliny, która dotąd zamykała szyjkę macicy. Korek z gęstego śluzu w okresie ciąży chronił maleństwo przed infekcjami. Teraz, przed porodem, czop śluzowy zostaje wypchnięty z szyjki macicy, by zrobić miejsce rodzącemu się dziecku. Jeśli czop (przypominający gęstą kulkę śluzu) jest bezbarwny lub białawy, zwykle poród następuje za kilka dni. Jeśli podbarwiony krwią – w ciągu 24 godzin. Zatem jedź do szpitala. Każde krwawienie warto skonsultować ze specjalistą. Jeśli to jeszcze nie poród, a czop śluzowy został wydalony, część lekarzy zaleca rezygnację ze stosunków seksualnych, ponieważ istnieje niebezpieczeństwo infekcji. Każda zmiana wydzieliny z pochwy przed porodem powinna cię zainteresować, nie tylko bowiem klasyczny czop zapowiada finał ciąży – śluz pochwowy może stać się bardziej obfity i gęstszy niż dotychczas. Cienkie różowe „niteczki” w śluzie to efekt pękania pojedynczych naczynek krwionośnych – proces naturalny podczas skracania i rozwierania się szyjki macicy. Oznacza, że już tylko godziny dzielą cię od porodu. Jeśli jednak drobinki krwi pojawiły się po stosunku seksualnym czy badaniu ginekologicznym, oczekiwanie może się przedłużyć.

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...dem_36767.html
Dzięki

Cytat:
ahjo ściema i tyle, mi w zeszłym tygodniu odpadł czop - kulka galaretowana z nitkami krwi i nadal jestem w dwupaku no chyba że to był tylko kawalaek tego czopa, bo był wielkości paznokcia małego.
U mnie był większy, tak z łyżka. Tylko nie miał stałej konsystencji ale żelowatą. No już sama nie wiem...
Mam tylko nadzieję ze dotrwam do czwartku następnego kiedy mam termin. Boję się tej pełni w weekend.
__paulina__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:06   #3528
becik_4
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanko bo nie moge znalezc tego posta ktoras z was pisala o witaminach tanszych niz femibion 2 a ponoc o lepszym skladzie mozecie mi przypomniec nazwe ?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:07   #3529
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Dziękuję Fajnie, że mimo to się zdecydowałaś Pamiątka będzie cudowna!

No właśnie dziewczyny coś wspominały, że nie można pomidorów i ogórków na początek
Czekam na tę listę od Jenny z produktami na które warto uważać i z tymi, które można śmiało wcinać. Bo już się gubię w tym wszystkim

Potwierdzam. Muffinki to z pieczeniem całe pół godziny roboty. Ostatnio piekłam 2 razy Niby dla męża ale sama też coś skubnełam Dla zdrowszego efektu zawsze dodaję otręby/płatki owsiane do mąki i robię na jogurcie naturalnym, a nie na mleku (i daję mało oleju). Poza tym, trochę cukru (albo miodu), jajko, łyżeczka sody lub proszku ale ja wolę na sodzie). Do tego daję owoce jakie mam w domu: jabłko, banan, suszone, cokolwiek w zasadzie. Jak mam ochotę to kakao. Łącze składniki suchę i mokre oddzielnie, potem szybko wszystko mieszam i do formy. I zawsze wychodzą, a na proporcje dużej uwagi nie zwracam

ja tez mieszam mokre/suche osobno, dodaje "główny składnik" (czekolda,owoce,cokolwiek ) i juz

co do jedzenia przy karmieniu, bede sprawdzac kazdego dnia inny alergen bym jak najszybciej wiedziala co i jak..

moja mama jadła wszystko i nie bylo problemow,obym tez tak miala

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-24, 10:09   #3530
__paulina__
Raczkowanie

GG do __paulina__

Cytat:
Właśnie dostałam małą zajawkę sesyjną
ślicznie

Ja mam mieć sesję w poniedziałek. Planowałam w domu ale może też zrobimy parę w plenerze.
__paulina__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:11   #3531
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
My dzisiaj zaczynamy 34 tc!

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość

no to zostało przesądzone - w weekend robię ciasto drożdżowe z kruszonką
Stary 2013-04-24, 10:11   #3532
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
dumnie brzmi!
też coś myślę, że w terminie urodzę... tyle co ja się podłóg i okien namyłam w tej ciąży, nie wspominając o fugowaniu, a u gina na fotelu zawsze ten sam tekst: szyjka długa i zamknięta, wcześniejszy poród pani nie grozi ciekawe co w piątek powie...
podłóg prawie nie myję od początku ciaży, małż to przejął jakos tak naturalnie, ale chyba zaczne latać na mopie, moze to miesnie macicy pobudzi
Też mi tak gin zaesze mówi - szyjka zamknięta...oby sie wkrótce zmieniło

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej
ale mam humor do
przedwczorej z tż mogliśmy czas spedzic tytlko 2 godziny przed snem bo cały dzień do 20 był w pracy, wczorej okazało się ze musi spedzić w pracy cały dzien a na noc miał wyjazd, widzieliśmy się tylko 20 min jak po mnie przyjechał po SR , wrócił dziś o 8 i co....i ku...wa jego szef zaraz zadzwonił ,żeby jechał sie do domu przespać bo jest pilny wyjazd popołudniu i pewnie zejdzie znów z praca całą noc Teraz śpi, wkurzyl się, wyłączył dźwieki w tel by g nikt niebudził...ciekawe jak wstanie czy pojedzie czy nie....niby mówi że nie bo chce spedzić ze mna czas....Przez takie akcje nachodzą mnei myśli że po co nam dziecko, jak ja bede tylko z nim 24 h na dobe sama jedyna Szczerze zazrdoszcze tym z Ws, których męzowie wychodza na 8 h o stałęj porze i wiecie że np. na 17 godzine beda w domu, a jak maja jeszcze soboty wolne to już tymbardziej super, bo u mojego to rzadkość, bo zawsze jest coś do zrobienia........

Ale już niesmęce....musiałm sie wyżalić bo niemam kompletnie do kogo tu w tym mieście......
żeby sie wam odmieniło
Stary 2013-04-24, 10:13   #3533
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
hej wam
buziaki
super oby juz do rozwiaania w swoim lozeczku
Cytat:
ja tam liczę że u mnie nie trzeba planować chrzcin z takim wyprzedzeniem

ja obstawiałam barcelonę, a tu taka niespodzianka.. dziś stawiam na real, zobaczymy co będzie

niech sobie będzie średniaczkiem póki co, a jak chce bardziej rosnąć to już poza moim brzuchem
Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
może i mogę a może i nie...
godzinę rano płakałam tak mam wszytkiego dość

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny, tak sobie wasz wątek podglądam i widzę, że 5 mam się już rozpakowało, gratuluję życzę powodzenia, wytrwałości i zdrowych maluszków!

przyszła mama wrześniowa
dziekujemy
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Moja Z. jest blondynką po tatusiu - ja jestem średni-brąz naturalnie (bo w zasadzie to farbowany lis) no i ciekawa jestem młody jaki bedzie miał kolor włosów - oby nie rudy bo u chłopaka to przekichane...

Bez bakterii też dziecko może mieć żółtaczkę.
Ja z Z. siedziałam 7 dni w szpitalu właśnie z tego powodu.

Veronic-trzymam kciuki za szybki powrót do domku - mnie już pod koniec psychika siadała

Przepięknie

fantastycznie
Super masz teściów
No u Was wydatki razy dwa więc jak my wymiękamy to wy to już totalnie masakra

Wg mnie niekoniecznie czop - może być po prostu nadmiar śluzu...

Pewnie zapomniałaś się ogolić

No nie wiem zależy na kogo trafisz.
Ale spróbować warto

------------------------

Dzień dobry.
Zaraz lecę na zakupy.
Zachciało mi się ziemniaków z kalafiorem, jajkiem sadzonym i kefirem na obiad

Cytat:
ahjo ściema i tyle, mi w zeszłym tygodniu odpadł czop - kulka galaretowana z nitkami krwi i nadal jestem w dwupaku no chyba że to był tylko kawalaek tego czopa, bo był wielkości paznokcia małego.

Aśś fajno z tym wózkiem i fotelikami, nam teściu zasponsorował i nie powiem była to wielka ulga dla naszego konta

a myślałam że już dzis zacznie się coś dziać, od 6 rano bóle z krzyża i zarabisty ból brzucha jakbym okres miała, ale oczywiście jak zwykle po 2 godzinach i no spie spokój, ehh chcę już rodzić, no dobra za tydzień bo te przepowiadacze są już dość bolesne, a sobie pomyśle ze pewnie porodowe bóle będą ze 100 razy mocniejsze

a i witamy się w zaczętym 37 tc!
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:15   #3534
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanko bo nie moge znalezc tego posta ktoras z was pisala o witaminach tanszych niz femibion 2 a ponoc o lepszym skladzie mozecie mi przypomniec nazwe ?
ja mam vitaminer prenatal - 60 tabletek za mniej niż 20 zł, w składzie jest żelazo i jod (czyli 2 skłądniki na których mi zależało), ale czy są lepsze niż femibion to nie wiem. najlepiej porównaj sobie składy w necie
Stary 2013-04-24, 10:15   #3535
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
A JA cI powiem ze mi hemolobina poprawila sie po falvit mama :P i nie sa drogie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:15   #3536
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
co do jedzenia przy karmieniu, bede sprawdzac kazdego dnia inny alergen bym jak najszybciej wiedziala co i jak..

moja mama jadła wszystko i nie bylo problemow,obym tez tak miala
ale nie codziennie coś bo nie dasz rady zajarzyć co i jak

Stary 2013-04-24, 10:15   #3537
Atena564
Zadomowienie

Ash śliczne zdjecie !! ślicznie wygladasz - ciąża ci służy Fajnie ze z Marchewka byłyście na tych warsztatach--->żebym ja tak miała z kim wyjść gdzie kolwiek

fajnie wyszło z tym wózkeim, nam moi rodzice zasponsorowali, a łożeczko teściu,... teściowa narazie nawet słowem niewspomniąła ze cokolwiek chce kupić małej, a pracuje i mieszka na stałe we włoszek wiec ja stać...ale cóż jak nawet się nieinteresuje przebiegiem mojej ciąży

Axella ale ty robisz od rana smaka na rózne rzeczy ...że chyba se naleśników zronie z dżemem truskawkowym....a chłodnik też bym zjadła A co porodu to też bym chaciał tak jak Ty,by wody odeszły i bym wiedziała ze to napewno poród

Paulina fajnie ze jesteś już w domu, to narazie odpocznij, nabierz troszke sił, i dopiero weź się za pranie rzeczy dla Natalki

Szprotka za 34 tc

Sharp wczorej mała niechciała opuścić "swejgo apartamentu" i zrobic tatusiowi naiespodzianke na urodziny, może w weekend sie zdecyduje??

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2013-04-24 o 10:17
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:16   #3538
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
no mogłoby się to źle skończyć!
moja mama blondynka (taka jak nasza Ash), mój tatko brunet totalny... i co wyszło z tej mieszanki? starszy brat takie bure nic, młodszy mysi blondyn, a ja... rudawy jasny brąz
ale że jestem córeczką tatusia to chyba widać, bo jak wpadałam kiedyś do taty do pracy, to wszyscy od razu mówili: ooo, to musi być córka Andrzeja (a ja bidna se myślałam wtf??!! przecież mój tata to brodacz totalny, po czym oni to niby poznają???)
hehe to u nas gorzej, bo ja blondynka chodząca mamusia, drugi brat ciemny chodzący tatuś, a ten najstarszy wcześniej rudy to do nikogo niepodobny:/ i zonk ale teraz się robi coraz bardziej ciemny na stare lata i ma brązowe włosy...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:16   #3539
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Moja Z. jest blondynką po tatusiu - ja jestem średni-brąz naturalnie (bo w zasadzie to farbowany lis) no i ciekawa jestem młody jaki bedzie miał kolor włosów - oby nie rudy bo u chłopaka to przekichane...

Bez bakterii też dziecko może mieć żółtaczkę.
Ja z Z. siedziałam 7 dni w szpitalu właśnie z tego powodu.

Veronic-trzymam kciuki za szybki powrót do domku - mnie już pod koniec psychika siadała

Przepięknie

fantastycznie
Super masz teściów
No u Was wydatki razy dwa więc jak my wymiękamy to wy to już totalnie masakra

Wg mnie niekoniecznie czop - może być po prostu nadmiar śluzu...

Pewnie zapomniałaś się ogolić

No nie wiem zależy na kogo trafisz.
Ale spróbować warto

------------------------

Dzień dobry.
Zaraz lecę na zakupy.
Zachciało mi się ziemniaków z kalafiorem, jajkiem sadzonym i kefirem na obiad
Obstawiam blondaska

Cytat:

Biednaaaa Jeszcze troszkę i będzie z górki

Moje dziecko czuję tam gdzie włosy łonowe czekam, aż wystawi rączkę z pochwy bez kitu :|
Do tego wywaliłam wszystkie ubranka dla małej i jest tego taka ilość, że TŻ prawie zszedł na zawał a ja się popłakałam Bo nie wiem kiedy to ogarnę, połowy nie założę - MASAKRA!
Chyba sprezentuję coś którejś z okazji dnia dziecka

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:19   #3540
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ale nie codziennie coś bo nie dasz rady zajarzyć co i jak
oj,np pare dni pod rzad pomidory,potem czekolada itd.. zobaczymy :P

oby tylko wszystko było ok

jest po 10teja ja jeszcze nie wstałam

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości