|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Myślę o tym coraz częsciej, moja nie mogła prawie nic przy bracie,bo go skręcało i się strasznie biedny darł z bólu, najbardziej to mi będie truskawek żal, tym bardziej, ze moja mama ma plantację pyyyysznych truskawek i jak jest sezon to się u niej w domu przewala od tego dobrostanu, że nie wspomnę o innych sezonowych owocach, zdrowych, niepryskanych ![]() a drugiej strony to co się będę martwić na zapas, nie wiadomo, jak to będzie, moze mleka w cyckach nie będzie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3542 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Becik pochwal sie jakie spodnie kupiłaś na gaerii?? musze sobie coś luźniejszego zakupić bo wczorej w jeasnach myślałm ze mi tyłek się zapali
Szkoda ze w orsay niemają ciuchów ciażowych, bo mam 2 bony do wykorzystania, jeden do końca tyg i musze coś kupić tylko niewiem co...bo teraz to i tak w niczym niepochodze....może sobie apaszke sprezentuje
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
MoTyleKsw to skąd masz tyle ciuszków?
widzę żę większość z nas ma teraz ciężki okres, a jeszcze troszkę przed nami |
|
|
|
#3545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej
cisza na wątku nikt nie rodzi ![]() My dzisiaj mamy lekarza ![]() Cytat:
za 34 tydzień, tarczycą się nie przejmuj! ja miałam przez 6 lat stabilną sytuacje a w ciąży też mi z niedoczynności przeszło w nadczynność. Zmniejszyłam dawkę euthyroxu o połowę, zrobiłam 3 razy kontrolne TSH i Ft4 i sama sobie wyrównałam, bo o wizycie u endo można u mnie w okolicy pomarzyć, a prywatnie juz im portfela nie będę nabijać i jest git.Cytat:
A tak poważnie, kto dzisiaj tak ma, że mąż wychodzi na 8 h i weekend ma wolny może urzędasy jakieś mój robi na 2 etaty, w sobote zazwyczaj też, a niedziele ma niby wolną, ale nadgania papierologię w domu, niby jest ale go nie ma. I do tego ( te co mieszkają w domach to wiedzą) odśnieżanie, koszenie trawy, grabienie liści, remonty, i tak w kolo Macieju Ale mogło być gorzej, mógłby siedzieć za granica i widziałabym go 3 razy w roku
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie,wjdzie w praniu jak będzie ![]() co do prania-kolejne na dziś mi się szykuje ![]() jakbyś chciała zaje***sty przepis na drożdzowe ciacho/chałkę to mów,podeślę linka robiłam różne,jedno jest naj
|
|
|
|
|
#3547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a skąd jesteś? bo ja jestem z woj. podkarpackiego i też bardzo chciałabym wybrać się w okolicach września z małą nad morze - ale to podróż przez całą Polskę, więc się okaże czy w ogóle ten plan jest dobry ![]() co do chrzcin jeśli urodzę na dniach i wszystko będzie ok, będę się dobrze czuć, to chciałabym 23.06 w rocznicę ślubu ale jak będzie kiepsko z moją kondycją psychiczną i fizyczną jakoś zainteresujemy się tematem dopiero jak mała będzie na świecie
|
|
#3548 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niezły lekarz, taka pomyłka dużo może kosztować No i śliczny chłopczyk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A wiesz, że to się fachowo nazywa - dżeginsy? W tym tygodniu będą w promocji w Lidlu jakby co.To zdjęcie jest piękne Cytat:
chłodnik - kocham! A że ogórków na początku karmienia nie można też słyszałam, moich ukochanych pomidorów też ![]() dziewczyny - mam pytanie. Te z Was, które zmieniły gina - jak potem z zaświadczeniem do becikowego, że od 10 tygodnia chodziło się na wizyty? Ja w swojej karcie ciąży mam wpisy z każdej wizyty, ale nie mam pieczątek gina (za co już dostałam ochrzan - ja, no bo kto!)
|
|
#3549 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja mama robi zawsze według przepisu na drożdżowe leniwej gospodyni, i też wychodzi pyszne, tyle że przed wymieszaniem składników musi odleżeć a ja nie lubię długo czekać więc mieszam wszystko i stawiam przy kaloryferze żeby rosło
|
|
#3553 |
|
Rozeznanie
|
Słońce u mnie zniknęło za chmurami, a pranie mi sie kończy robić i teraz co ja mam począć, muszę z domu wyjść na parę godzin, a juz tak szybko nie biegam i jak zacznie padać to mi kurna zmoknie, a chcę na dworze suszyć, bo ładnie mi potem wiosną i wiatrem pachnie
|
|
|
|
#3554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
Cytat:
|
|
#3555 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale muszę do pochwalić bo jak zgłodniał to o 5.30 poszedł sobie sam zrobić śniadanie, nawet mnie nie prosił ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://pracowniawypiekow.blogspot.co...-po-kroku.html najfajniejszy jest moment je*nięcia ciasta pięścią i to jest NAJLEPSZY przepis swiata ![]() http://pracowniawypiekow.blogspot.co...z-maszyny.html tu do keksówki to wsadzam ![]() idę zaraz zacząć bo jednak troche musi poleżeć ![]() i się wykąpaćw końcu, plus zrobić pranie i pozmywać. zawsze sobie mówię,że pozmywam wieczorem by rano miec czysciutko a wieczorem zawsze mowie,że rano bo zmeczona ![]() Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-04-24 o 10:32 |
|
|
|
|
#3557 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie póki co zwiększone wydzielanie śluzu, ale tak mam całą ciążę... nic nie przypomina czopa ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
|
|
#3558 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się z Pawłem
Nadrabiam was na bieżąco, ale nie mam sił pisać - strasznie mi nie wygodnie z laptopem w łóżku Wczoraj odebrałam wyniki badań i może nie są rewelacyjne, ale się poprawiły. CRP z 20 spadło do 8, leukocyty w krwi też się obniżyły, więc pełna optymizmu idę dzis do reumatologa. Jedynie co, to obawiam się co powie o moim spojeniu łonowym. Lewej nogi nie potrafię podnieść do góry, bo baaardzo boli . No i się jeszcze dzisiaj okaże czy te moje problemy ze stawami nie są wskazaniem do cc. Mąż kończy remont łazienki a mi strasznie przykro, że sam z tym został i nawet nie mam jak mu pomóc posprzątać.... wychodzi na 9 do pracy, wraca o 17 i od razu do łazienki do oporu. Wczoraj położył się o 1.30. Widze jaki jest zmęczony, ale mówi, ze go gin nastraszył tym wczesniejszym porodem i że musi trochę podgonić. A i jeszcze wam opowiem co mi się dzisiaj śniło! A więc, śniło mi się, że zaczęłyśmy rodzić wszystkie naraz! weszłam na forum i każda pisala, ze zaczyna rodzić. Potem nagle znalazłyśmy się na takiej wielkiej sali porodowej - wszystkie na jednej i była tam taka wielka położna z batutą jak od dyrygenta i tak nią machała i krzyczała "Raz, dwa, trzy przemy!, Raz, dwa, trzy przemy!" a my wszystkie jak na komendę parłysmy wszytskie w tym samym momencie:P i z tego co pamiętam to Sharp urodziła pierwsza, a potem już wszystkie po kolei i się obudziłam. Moja wyobraźnia płata mi coraz większe figle w nocy:P
|
|
|
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do dziecka to takie myśli mnie nachodzą bo wiem ze bede zmuszona opiekować się nim sama jedyna...bo niemamu tu nikogo kto by nam pomógł...a tż niedostanie wolnego by zająć się dzieckiem jak np, ja bede szła do lekarza, dentysty czy nawet fryzjera---> wszystko przez te hormony
|
|
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padłaaaaaam rewelka no ![]() dzwoniłąm do położnych śodowiskowych, MUSZĘ jedno spotkanie w ciąży obskoczyć... musze zdązyć
|
|
|
|
|
#3561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ciągle czekam na info od znajomych którzy mają znajomości w fabryce materacy a jak tam się nie uda to zamówię chyba ten:http://krainamateracy.pl/hevea-mater...5x65-p-53.html
|
|
#3562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mi to zupełnie nie przeszkadza - ja część ładuje do zamrażarki, a reszta jest dla mnie no czasem mój mąż tam coś skubnie, ale on akurat za drożdżowym nie bardzo przepadaa jeszcze weekend majowy w pobliżu to zapasy ciasta się przydadzą ![]() ty chyba nie wiesz jak klopsy wyglądają
|
|
#3564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do pracy tż to powiem ci że mój tak pracował wyjeżdzał o 5 a wracał po 20 od razu szedł spać bo był padnięty i w końcu zrezygnował z tej pracy mimo ze ja byłam przeciwna dwa miesiące szukał nowej pracy i znalazł ( od 2 dni pracuje) za mniejsza kasę ale wychodzi 0 7 a wraca 0 17 i weekendy ma z regóły wolne czasem bedzie musiał iść ale rzadko i jest bardzo zadowolony z takiego obrotu sprawy moze kasa mniejsza ale nie mozna wszystkiego przekłądac na pieniądze zobaczymy jak to bedzie finansowo później jak bedzie maluszek ale na razie jest ok |
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3567 |
|
Zadomowienie
|
zamówiłam te truskawki ciekawe czy beda takie jak na zdjeciu
http://www.flowers-pl.pl/sklep/produ...oducts_id=1225 |
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra ja zmykam coś porobić w domku, nie piszcie za dużo
|
|
|
|
|
#3569 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do zmywania - mam dokłądnie tak samo, z tym ze jak się wieczorem zmotywuje lub pogonię małża to rano mam taki komprt psychiczny i tak mi z tym dobrze, ze nie muszę od zmywania zaczynać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

Szkoda ze w orsay niemają ciuchów ciażowych, bo mam 2 bony do wykorzystania, jeden do końca tyg i musze coś kupić tylko niewiem co...bo teraz to i tak w niczym niepochodze....może sobie apaszke sprezentuje

za wizyty i 
może urzędasy jakieś

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Jeszcze troszkę i będzie z górki 
musze zdązyć