|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mój facet mnie nie słucha....
hej mam taki problem jestem z facetem 6 miesięcy jest ok.. jednak on jest 3 lata po tym jak rozstał się ze swoją eks która go zdradziła...
twierdzi że jest mu dobrze ze mną jednak na każdym kroku porównuję mnie ze swoją byłą w sposób negatywny. Np. mówiąc wszystkie dziewczyny są takie same i też zdradzisz czy że oglądam się za innymi itd irytuję mnie to nie wierzy w moje słowa. jestem wobec niego uczciwa i go kocham. jednak on ma dystans do mnie nie widzę jego zaangażowania. jeżeli mówie o tym problemie olewa go i potem udaję jakby tematu nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój facet mnie nie słucha....
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
też tak uważałam jednak gdy mu o tym mówiłam to on upewniał mnie że to nie prawda..... że też mnie kocha itd że chce o eks zapomnieć bo przez nią cierpi do teraz. jednak ja chce być szanowana. jak mu wytłumaczyć co robi bo wydaje mi się że nie widzi co robi sam i jak mi przykro...??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
jak ty to wytrzymujesz i w imię czego?
jasne, gościu został zraniony (choć nie wiadomo, może w poprzednim związku także było widać takie sygnały) no ale co z tego? to po co wchodzi w nowy związek jak nie ufa ogólnie kobietom i uważa, że wszystkie są takie same? dla seksu? czy dlaczego? nie pojmuję jak mu to wytłumaczyć - haha. Takich rzeczy się nie tłumaczy bo są logiczne jak spłukiwanie wody. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
Cytat:
Moja rada - powiedzieć raz, a konkretnie, że nie życzysz sobie takich porównań. Nie posłucha, to zastanów się czy na prawdę chcesz być z taką osobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
bo sam twierdzi że nie chce być sam.... ogólnie sytuacja jest taka... że miał pannę dla kasy utrzymywał ją a ona go zdradzała. teraz niema juz wlasnej firmy i zarabia normalne pieniądze i spłaca kredyt który wziął dla niej....i i tak mu starcza do 1-ego. wciąż mnie porównuje... z nią. nie widzi moich poświeceń że go naprawdę kocham....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Facet tak samo jak kobieta przeżywa zdradę. Jeżeli ona na prawdę ją kochał to w momencie gdy go zdradziła zrobiła mu wielką krzywdę. To normalne że on tak reaguje, nie każdy potrafi sobie poradzić ze zdradą. Skoro masz już dość takich oskarzeń które, Tobie zarzuca itp postaw na mocne środki przekazu. Tzn gdy następnym razem powie coś takiego wykrzycz to co czujesz, powiedz w bardzo dosłowny sposób że nie zasługujesz na to aby on mówił Tobie takie rzeczy.
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Minęło 3 lata a koles nadal o tym gada ? wyślij go do psychologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
z początku mówił że jest zakochany że zmieniłam jego życie i że czuję że może do czegoś dążyć bo ma dla kogo. a teraz nagle uwaza ze jestem taka sama jak tamta chociaż niema podstaw żeby tak sądzic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jesteś plastrem, który już się tak zabrudził lekko i sam odpada. :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Skoro wszystkie dziewczyny są takie same (chyba jest pierwszym człowiekiem na tej planecie, który zdołał poznać każdą przedstawicielkę naszej płci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
napewno mi nie ufa wiem to. chociaż upewniał że ufa.... nie chce rozmawiać ze mną o problemach moich prywatnych olewa je.. a myśli o przyszłosci ze mną nierozumiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
nie bardzo bo czuję się odrzucona i że mnie olewa a jestem z nim bo kocham go...i mi zależy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Żeby tworzyć fajny związek potrzebne jest zaangażowanie dwóch osób. A tutaj wychodzi, że ty dajesz uczucia za dwie osoby, a koleś tylko robi jakieś wyrzuty albo gada o byłej.
Na dodatek 3 lata po rozstaniu! Ewidentnie koleś sobie nie radzi ze sobą.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
nie można kochać kogoś takiego, po prostu uwiązałaś się do niego bo albo lubisz zgrywać męczennicę (nie wiem coś wyniesione z dzieciństwa itd) albo w twoim środowisku takie żenujące związku są normalne, masz problem ze znalezieniem kogoś, boisz się samotności albo cokolwiek innego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
|
Cytat:
Czy myśląc o miłości, masz przed oczami taki właśnie obrazek - faceta, który Cię olewa? Zależy Ci na kimś takim? A może po prostu boisz się bycia samą... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
- no tak, a słowo magiczne "kocham" tłumaczy stan, gdy czujesz się odrzucona, podejrzewana. No tak, bo w imię miłości to "trza" się umartwiać, cierpieć, mieć samopoczucie do dupy, nie czuć się szczęśliwą. Wszystko w imię magicznego słówka "kocham". Straszne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Kocha się kogoś kto też ci daje miłość, kto dba, myśli o tobie, szanuje, traktuje cię poważnie, kogoś z kim czujesz się bezpieczna, kto jest twoim przyjacielem jednocześnie.....
nie widzę ani jednej z tych rzeczy w twoim związku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Został zraniony i nie przetrawił tego,ciągle mu to siedzi w głowie.
Szufladkuje wszystkie kobiety łącznie z tobą (to tak jakby powiedzieć,że każdy Polak to złodziej) i jeśli się to nie zmieni,to wierz mi,on będzie nieszczęśliwy,w każdym związku. Czy to będzie dalej z tobą czy z kimś innym. Ja bym nie potrafiła być z kimś takim: -ciągłe pretensje,podejrzenia i brak zaufania,a przecież na tym w głównej mierze obok miłości trzyma się związek. Zachowuje się tak,jakby był z każdą kobietą na tej ziemi. Utracił wiarę w to,że są ludzie którzy nie zdradzają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zamknął tego rodziału i dlatego wszystko skupia się a tobie. nie wiem jak ty,ale ja miałabym dość takich przytyków,wykrzyczałabym mu w twarz mówiąc,że nie ma prawa porównywać ciebie z byłą i niech spada na drzewo.jesli bedzie chciał być dalej z tobą to niech przemyśli swoje zachowanie i się zmieni,bo dalej nie będziesz tolerować takiego braku szacunku |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Z reguły człowiek w nowym związku skupia się na partnerze, a nie mendzi za byłą i wciąż "nie może zapomnieć".
Jeśli po 3 latach on wciąż tak ma, to ja bym go do psychologa wysyłała. To nie jest normalne, tak trzymać się przeszłości, po takim czasie na dodatek. Ludzie po prawdziwych tragediach potrafią się pozbierać, tu mowa tylko o lasce, która go zdradzała. Bez przesady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Mam dziwne wrazenie, że związek z tobą miał robić za klin, takie lekarstwo na rany. I z czasem przeszło w przyzwyczajenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
"Mężczyźni są jak alkohol: wyrzekanie się ich jest ascezą, która niesie ze sobą rozgoryczenie, rozkoszowanie się nimi jest sposobem na życie, który rozjaśnia dzień powszedni, uzależnianie się od nich jest... głupotą." co Cię ujęło/ujmuje w TŻ? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Pisalas juz o tym w innym watku,po co pisac oddzielny watek?
Porozmawiac z Nim,przeciez złotej innej rady nie dostaniesz.
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie da się nikogo zmusić do miłości a facet widocznie dalej nie pozbierał się po swojej ex i nie traktuje Cię poważnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.