Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 14:19   #3661
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
teraz tylko czekać do nektarynek
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
u mnie już się pojawiły
u mnie tez- juz pochlonelam kilka
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:21   #3662
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
bo myślałam
to byloby chyba nie mozliwe

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nowalijki

ale dzis jedzeniowe tematy

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:21   #3663
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
U nas w domu też będą dwie łazienki i w jednej wanna w drugiej prysznic. Ale np nie rozumiem tego jak ma moja kuzynka. Ma nowy dom. Dwie łazienki. Na dole malutka z prysznicem, a na górze duża z wanną i prysznicem.Po co
jak to po co? na górze jest łazienka dla domowników na poranne i wieczorne toalety - prysznic do mycia typowego albo "na szybko z rana", a wanna do poleżenia, relaksu. łazienka na dole pewnie głównie służy jako kibelek w ciągu dnia, ale skoro już miejsce w niej można było odpowiednio zagospodarować, to czemu nie wrzucić tam rezerwowego prysznica? będzie dla niecierpliwych domowników lub dla gości - ja np. głównie z myślą o gościach chciałam na dole mieć prysznic, bo nie chcę, żeby mi się kręcili po mojej łazience, a i dla nich będzie chyba tak "prywatniej", jak będą mieli "swój kąt" na czas odwiedzin
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:23   #3664
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
o tak! młode ziemniaczki

i botwinka

nie no, jak czytam dziś o jedzeniu mam co chwilę coraz to nowe zachcianki ciążowe, wszystkiego po trochu bym spróbowała już 2 razy byłam w sklepie, trzeci raz już nie pójdę botwinkę zostawię na jutro
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:25   #3665
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
jaki fuks ze dzis zadzwonilam
ta polozna wlasnie zaprosila mnie na szkole rodzenia,dziś, jakies 200metrow od mojego domku
temat:poród,łagodzenie bólu itd
gocie: położne z mojego szpitala

6wizyt po porodzie w ramach nfz przysluguje. mega miła babeczka
Ale fart

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzien dobry. zbieram sie powoli, bo o 13 endo. znow trzeba zmierzyc guza, no i odebrac wskazanie do cc. wczoraj tak jeczalam tzowi, ze juz nie daje rady byc w ciazy, ze wymyslil niecny plan "to powiemy ginowi, ze guzek rosnie i niech robi cesarke wczesniej, a nie czeka do 40 tyg." moze udaloby sie chociaz ze 2 tyg wytargowac, hehe. szczegolnie, ze ona juz na pewno ma 3kg. tatus wariat, ale chyba chce w te swoje urodziny swietowac podwojnie

1.doczytalam, ze juz sale na chrzciny rezerwujecie! kosmos dzieci nie ma na swiecie, a juz trzeba o tym myslec? ja to chyba zyje w innej bajce, bo az tak mi sie nie spieszy. najwyzej sobie mala sama pojdzie do kosciolka

2. ekstra! dziadkowie zaszaleli, pewnie jak w tej reklamie "tak sie wnusiu dzis raduje, bo kredycik sie szykuje. (...) bez zbednych formalnosci i dziadkowych zlosliwosci. no to chodzmy babciu mila, moze cos bys mi kupila" czy jakos tak (lokalne radio)

3. no i mialam pisac juz wczoraj. to osiedle na ktorym obecnie mieszkam, to jakas plaga blizniakow czesciej widac podwojne wozki niz pojedyncze. pytalam mame ile tych par jest, naliczyla chyba siedem takich do 10 lat w tym 3 albo 4 wozkowe. dwie dziewczynki jezdza fajnym wozkiem jedna przed druga i patrza na siebie. zrobie Ci kiedys fotke tylko musze sie ukryc na balkonie
podgladalam tez jak tatus uczyl corki jezdzic na hulajnogach i Aaś - jak ja Ci zazdroszcze tych powojnych emocji
ps. juz chyba 3 "stara sasiadka" (bo znaja mnie tu wszyscy od urodzenia) pytala czy na pewno bedzie jedno...kurcze, moj gin jest zakrecony i wcale nie zdziwilabym sie gdyby nie zauwazyl no ale polowkowe i szpital raczej wykluczaja te mozliwosc hehe. smialysmy sie z mama wczoraj, ze ciuszkow starczyloby...jedna mala dziewczynke moglaby siostrze podrzucic na wychowanie, bo marzy o corce ahhh. ja i moj wielki brzuch...
1. No ja też jestem w szoku. Planujemy po wakacjach koło września to chyba nie będzie problemu z rezerwacja kościoła czy knajpy na kilka osób
Wielkiego spedu nie planujemy więc bez przesady

2. What?

3. No ja to po oddziale widzę że więcej bliźniaków i trojaczkow niż pojedynczych.
W naszym wózku jest taka możliwość ustawienia dziewczyn przodem do siebie
Gorzej jak się będą czymś rzucały

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A byliście na Camp Nou.
Bo ja jak byłam w Hiszpanii to powiedziałam, ze nie wracam do domu dopóki mnie na Camp Nou nie zabiorą no i mobowiązkowo muzeum Salvadora
No jaha
Tzn ja byłam 10 lat temu jak byłam na obozie w hiszpanii a że teraz byłam z mało piłkarska ekipą to już sobie opuściłam ponowną wizytę.
Ale ostrzylam sobie zęby na jakiś mecz i dopiero przed wyjazdem się zorientowałam że przecież w czasie Euro nie ma meczów ligowych
Ale za to zalapalismy się na hiszpańskie kibicowanie reprezentacji

Edytowane przez Aaś
Czas edycji: 2013-04-24 o 14:31
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:31   #3666
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
miała za dużo miejsca albo pieniędzy
w sumie rozumiem takie rozwiązanie jeśli dolna łazienka jest dla gości głównie a górna przy sypialni

ja też widziałam ale twarde jak skała
Na dole jest tylko salon kuchnia i łazienka wiec nie wiem.

Cytat:
jak to po co? na górze jest łazienka dla domowników na poranne i wieczorne toalety - prysznic do mycia typowego albo "na szybko z rana", a wanna do poleżenia, relaksu. łazienka na dole pewnie głównie służy jako kibelek w ciągu dnia, ale skoro już miejsce w niej można było odpowiednio zagospodarować, to czemu nie wrzucić tam rezerwowego prysznica? będzie dla niecierpliwych domowników lub dla gości - ja np. głównie z myślą o gościach chciałam na dole mieć prysznic, bo nie chcę, żeby mi się kręcili po mojej łazience, a i dla nich będzie chyba tak "prywatniej", jak będą mieli "swój kąt" na czas odwiedzin
Według mnie to zbędny wydatek bo jakbym chciała mieć obydwa w jednej łazience to na dole zrobiłabym sam kibelek. Ja jeżeli kogoś przyjmuję z prysznicem i np na noc to zazwyczaj są to na tyle bliskie osoby, że nie przeszkadza mi, ze chodza do mojej łazienki. A u mnie w projekcie nie ma żadnego pokoju poza salonem na dole.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:32   #3667
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mój różnie, czasami na wcześniejszy pociąg idzie jak za wcześnie wstanie. Ja bym spała do budzika
Jak się przekłada na kasę to ok u mojego tak nie jest.
No właśnie mało gdzie tak jest. Ja mam doświadczenia tylko takie, że lepiej się nie wychylać i nie pokazywać, że się coś potrafi.

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Info od Veronic:
"Hej! Zostajemy w szpitalu Mały ma podwyższoną bilirubinę. 3majcie kciuki, żebyśmy szybko stąd wyszli! Wtedy się odezwę na forum i napiszę jak to wszystko było "
Za szybkie wyjście.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam małą zajawkę sesyjną
Super!

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
dziewczyny, tak sobie wasz wątek podglądam i widzę, że 5 mam się już rozpakowało, gratuluję życzę powodzenia, wytrwałości i zdrowych maluszków!

przyszła mama wrześniowa
Witamy przyszłą mamę wrześniową i gratulujemy córeczki.

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
A i jeszcze wam opowiem co mi się dzisiaj śniło! A więc, śniło mi się, że zaczęłyśmy rodzić wszystkie naraz! weszłam na forum i każda pisala, ze zaczyna rodzić. Potem nagle znalazłyśmy się na takiej wielkiej sali porodowej - wszystkie na jednej i była tam taka wielka położna z batutą jak od dyrygenta i tak nią machała i krzyczała "Raz, dwa, trzy przemy!, Raz, dwa, trzy przemy!" a my wszystkie jak na komendę parłysmy wszytskie w tym samym momencie:P i z tego co pamiętam to Sharp urodziła pierwsza, a potem już wszystkie po kolei i się obudziłam. Moja wyobraźnia płata mi coraz większe figle w nocy:P

Ale tutaj tematy jedzeniowe. A ja wciągam płatki. Dzisiaj mam wolne popołudnie, więc posprzątam sobie ładnie, bo dwa kolejne dni w domu będę pewnie tylko na sen. A mój dinner to chyba będą placki ziemniaczane, bo łażą za mną od przedwczoraj. W takim razie zawijam getry i lecę ze szmatą.

Aaa! Tymczasem w szpitalu u mnie w mieście... http://galeriabobasa.com/-szpital-w-...n-troszka.html

Mam nadzieję, że nie wszystkie Leony rodzą się z taką wagą.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:35   #3668
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja mam tyle dobrze, że dwie łazienki i w jednej prysznic a w drugiej duża wanna. Z wanny zdarza mi się korzystać jak muszę bo coś z prysznicem nie tak i może z 4 razy w roku jak chce poleżeć.
Teraz jeszcze łatwiej mi robić w niej depilacje bo jest siedzonko
Ale jakbym miała wybierać czy prysznic czy wanna to bez wahania prysznic. Według mnie dużo bardziej poręcznie.
U nas w domu też będą dwie łazienki i w jednej wanna w drugiej prysznic. Ale np nie rozumiem tego jak ma moja kuzynka. Ma nowy dom. Dwie łazienki. Na dole malutka z prysznicem, a na górze duża z wanną i prysznicem.Po co

Kocham i różowe winogrona i arbuzy...
my w nowym domu mamy zaplanowane 3 łazienki, jedna mini na dole, u góry średnia z wanna i prysznicem i taka fajna (mam nadzieję) przy naszej sypialni
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:35   #3669
justyna_g4
Zakorzenienie

Mam do was pytania, zwłaszcza do tych co już mają maluchy przy sobie.
Chodzi mi o laktator czy koniecznie trzeba zabrać go do szpitala? Bo ja chciałam kupić jak będzie mi potrzebny ale nie wiem już sama czy musze go mieć w szpitalu czy nie.

Laura

Stary 2013-04-24, 14:36   #3670
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej
ale mam humor do
przedwczorej z tż mogliśmy czas spedzic tytlko 2 godziny przed snem bo cały dzień do 20 był w pracy, wczorej okazało się ze musi spedzić w pracy cały dzien a na noc miał wyjazd, widzieliśmy się tylko 20 min jak po mnie przyjechał po SR , wrócił dziś o 8 i co....i ku...wa jego szef zaraz zadzwonił ,żeby jechał sie do domu przespać bo jest pilny wyjazd popołudniu i pewnie zejdzie znów z praca całą noc Teraz śpi, wkurzyl się, wyłączył dźwieki w tel by g nikt niebudził...ciekawe jak wstanie czy pojedzie czy nie....niby mówi że nie bo chce spedzić ze mna czas....Przez takie akcje nachodzą mnei myśli że po co nam dziecko, jak ja bede tylko z nim 24 h na dobe sama jedyna Szczerze zazrdoszcze tym z Ws, których męzowie wychodza na 8 h o stałęj porze i wiecie że np. na 17 godzine beda w domu, a jak maja jeszcze soboty wolne to już tymbardziej super, bo u mojego to rzadkość, bo zawsze jest coś do zrobienia........

Ale już niesmęce....musiałm sie wyżalić bo niemam kompletnie do kogo tu w tym mieście......
U mnie nie jest lepiej, ale i tak nie narzekam, bo jak pracowałam to się widywaliśmy 2 wieczory w tygodniu, a teraz jednak troszkę więcej
Myślę, że Twój TŻ powinien się postawić szefowi, tak jak zrobił to TŻ Motylka! Inaczej już zawsze będą mu na głowę wchodzić...

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
ash dopiero zauważyłam zdjęcie...jaka śliczna kobieta w krokusach sobie siedzi..wow
pięknie wyglądasz!
dziękuję

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
To zdjęcie jest piękne

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
A i jeszcze wam opowiem co mi się dzisiaj śniło! A więc, śniło mi się, że zaczęłyśmy rodzić wszystkie naraz! weszłam na forum i każda pisala, ze zaczyna rodzić. Potem nagle znalazłyśmy się na takiej wielkiej sali porodowej - wszystkie na jednej i była tam taka wielka położna z batutą jak od dyrygenta i tak nią machała i krzyczała "Raz, dwa, trzy przemy!, Raz, dwa, trzy przemy!" a my wszystkie jak na komendę parłysmy wszytskie w tym samym momencie:P i z tego co pamiętam to Sharp urodziła pierwsza, a potem już wszystkie po kolei i się obudziłam. Moja wyobraźnia płata mi coraz większe figle w nocy:P
No nie mogę! świetny sen!

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Piękne zdjęcia
.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

doczytalam, ze juz sale na chrzciny rezerwujecie! kosmos dzieci nie ma na swiecie, a juz trzeba o tym myslec? ja to chyba zyje w innej bajce, bo az tak mi sie nie spieszy. najwyzej sobie mala sama pojdzie do kosciolka
Sofia będzie chrzczona dopiero w przyszłym roku chcemy by byli jedni i drudzy dziadkowie, a to będzie możliwe jakoś na wiosnę w przyszłym roku. Więc na razie temat mam z głowy

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Świetne ! W weekend majowy wymęczę siostrę o sesję
koniecznie!

Cytat:
aaaa!!! chciałam się pochwalić, że zrobiłam małe zakupy online
- mała paczka pampersiaków newborn (wychodziły po 8 centów za sztukę!)
- 2pak bodziaków w rozmiarze 56 https://www.baby-markt.de/index.php?...s&anid=A057646 (z tej firmy 56 są duże)
- nożyczki dla maluszka, podobno jedne z niewielu, którymi można porządnie i bezpiecznie obciąć pazury https://www.baby-markt.de/index.php?...ingen+%2883%29
- i smrodoszczelny kosz na pieluchy http://www.baby-markt.de/Markenherst...e77dinp1bld192
za zakupy!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:39   #3671
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Aaa! Tymczasem w szpitalu u mnie w mieście... http://galeriabobasa.com/-szpital-w-...n-troszka.html

aaaaa ale olbrzymi bobas, jaką ma dużą twarzyczkę, pucki jak półroczny niemowlak

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Mam do was pytania, zwłaszcza do tych co już mają maluchy przy sobie.
Chodzi mi o laktator czy koniecznie trzeba zabrać go do szpitala? Bo ja chciałam kupić jak będzie mi potrzebny ale nie wiem już sama czy musze go mieć w szpitalu czy nie.
ja bym nie brała, a jak będzie potrzebny to mi dowiozą
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:51   #3672
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
A mój dinner to chyba będą placki ziemniaczane, bo łażą za mną od przedwczoraj. W takim razie zawijam getry i lecę ze szmatą.
placki powiadasz

Justyna ja laktator mam, więc biorę ale w szpitalach zazwyczaj mają jakieś do wypożyczenia w razie czego

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:53   #3673
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Ha ha mini sumo

Ten jest słodki http://galeriabobasa.com/-szpital-w-...B-winkler.html
Stary 2013-04-24, 14:53   #3674
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość

ja bym nie brała, a jak będzie potrzebny to mi dowiozą
Tylko, że ja nie kupiłam i myślałam że kupię jak będzie potrzebny.

Jeszcze jedno...lepszy jest taki z gruszką
http://allegro.pl/reczny-silikonowy-...180906147.html

czy taki

http://allegro.pl/dwufazowy-laktator...175314634.html

Laura

Stary 2013-04-24, 14:54   #3675
axella
Zakorzenienie

GG do axella

dziwnie mi.. chciałam spać ale nie chce mi się
chcę cos robić ale nie chce mi się wstać.
czuję się tak bardzo nijak,że padnę
takie niewiadomo co..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-24, 14:55   #3676
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
ale dzis jedzeniowe tematy
dziś jest wyjątkowo dużo różnych inspiracji
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:57   #3677
karolina2121
siedzę i myślę

Ooo dopiero odkryłam, że jak się kliknie na liczbę dni na tym suwaczku Babystrology to się pokazują inne opcję : ile tygodni do porodu, ile dni już minęło itp.

Dobra idę sprzątać

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-04-24 o 14:59
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 15:00   #3678
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ooo dopiero odkryłam, że jak się kliknie na liczbę dni na tym suwaczku Babystrology to się pokazują inne opcję : ile tygodni do porodu, ile dni już minęło itp.

Dobra idę sprzątać
serio
ja codzien klikam wszystkie opcje

z godzinę temu zjadłam milion naleśników i znów jestem głodna,wtf?!

czuje sie przedziwacznie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-24, 15:01   #3679
Elusiek
BAN stały

Cytat:

wow mały olbrzymek
Stary 2013-04-24, 15:03   #3680
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
serio

czuje sie przedziwacznie
Mam opóźniony zapłon

A ja zjadłam sałatkę grecką, kiwi i jabłko ... no i naleśnika o 6... a i kilka ciastek staram się ograniczać słodycze, ale najpierw muszę wyjeść to co jest w domu

dobra nie ma mnie
Stary 2013-04-24, 15:03   #3681
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Super!

Wiesz, zawsze możecie jeszcze przemyśleć Jasia Może Jaśki rodzą się mniejsze

Cytat:
dziwnie mi.. chciałam spać ale nie chce mi się
chcę cos robić ale nie chce mi się wstać.
czuję się tak bardzo nijak,że padnę
takie niewiadomo co..
Mam to samo! Od godziny czekam na przyjaciółkę i leżę plackiem, a dziś musze dopakować torbę i napisać plan porodu! Tym bardziej, że skurcze mnie ciągle męczą Ale taaaaak mi się nieeeee chceee
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 15:04   #3682
Elusiek
BAN stały

Cytat:
serio

czuje sie przedziwacznie
może Zu już się wybiera powoli na świat i chce byś sił przed porodem nabrała
Stary 2013-04-24, 15:06   #3683
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Mam to samo! Od godziny czekam na przyjaciółkę i leżę plackiem, a dziś musze dopakować torbę i napisać plan porodu! Tym bardziej, że skurcze mnie ciągle męczą Ale taaaaak mi się nieeeee chceee

ja też nie mam siły (a chęć wielką) by wstac i robic to co do mnie nalezy.
nie wiem o co chodzi.czuje sie jakbym byla glupim simsem i ktos w czasie gry sobie gdzies poszedl a ja sie zawiesilam i nie wiem co dalej

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-24, 15:06   #3684
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Axella Zuzia daje Ci znać - matka jedz ile możesz bo niebawem wychodzę i już nie będzie tak lekko

Stary 2013-04-24, 15:07   #3685
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Według mnie to zbędny wydatek bo jakbym chciała mieć obydwa w jednej łazience to na dole zrobiłabym sam kibelek. Ja jeżeli kogoś przyjmuję z prysznicem i np na noc to zazwyczaj są to na tyle bliskie osoby, że nie przeszkadza mi, ze chodza do mojej łazienki. A u mnie w projekcie nie ma żadnego pokoju poza salonem na dole.
dla mnie wystarczy, że to jest teść albo jakaś ciotka - wolałabym, żeby mieli "swoją" łazienkę na czas pobytu. teraz ostatnio teść był i ... może i głupia jestem, ale mimo że facet zadbany, to jednak obcy, i jakiś niesmak miałam, jak po nim do łazienki wchodziłam. musiałam najpierw przeprowadzić dezynfekcję sanitariatów i dopiero mogłam się zrelaksować a już nawet nie chce mi się wspominać o kolejkach do łazienki, jak przyjadą goście my mamy wszystkich bardzo daleko, więc jak ktoś przyjeżdża, to nie na jeden dzień...
jak już się buduje odpowiednio duży dom (bo to też od wielkości domu zależy!), to ten jeden metr kwadratowy warto poświęcić na dodatkowy prysznic. moje zdanie
Stary 2013-04-24, 15:12   #3686
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Axella Zuzia daje Ci znać - matka jedz ile możesz bo niebawem wychodzę i już nie będzie tak lekko
mam ochotę na coś,ale nie wiem co
Zuzia nie umie się określić... typowa baba

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
dla mnie wystarczy, że to jest teść albo jakaś ciotka - wolałabym, żeby mieli "swoją" łazienkę na czas pobytu. teraz ostatnio teść był i ... może i głupia jestem, ale mimo że facet zadbany, to jednak obcy, i jakiś niesmak miałam, jak po nim do łazienki wchodziłam. musiałam najpierw przeprowadzić dezynfekcję sanitariatów i dopiero mogłam się zrelaksować a już nawet nie chce mi się wspominać o kolejkach do łazienki, jak przyjadą goście my mamy wszystkich bardzo daleko, więc jak ktoś przyjeżdża, to nie na jeden dzień...
jak już się buduje odpowiednio duży dom (bo to też od wielkości domu zależy!), to ten jeden metr kwadratowy warto poświęcić na dodatkowy prysznic. moje zdanie
2lazienki to najlepsza opcja w domu moim zdaniem. baa,jakbym miala taka mozliwosc to w mieszkaniu mialabym tyle lazienek ile osob kazdy ma swoja i swoje rzeczy a nie...

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Ash, dziwne samopoczucie +pac man tez sa objawem zblizajacego sie porodu
https://polki.pl/rodzina_ciaza_artyk...8.html?print=1

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-24, 15:12   #3687
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

wygląda po prostu jak bobas z nadwagą, w ogóle jakiś taki wielki... karku. nic z żabusią świeżo po urodzeniu nie ma wspólnego, zero delikatności, uroku a ja takie żabusie kocham!
Stary 2013-04-24, 15:14   #3688
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

2lazienki to najlepsza opcja w domu moim zdaniem. baa,jakbym miala taka mozliwosc to w mieszkaniu mialabym tyle lazienek ile osob kazdy ma swoja i swoje rzeczy a nie... [COLOR="Silver"]
2 łazienki tak. Ja od zawsze mam 2 w domu i super wygodne to jest. Mi chodziło o to, że nie rozumiem robienia prysznica w jednej, a prysznica i wanny w drugiej. Ale to tylko takie moje...
Teściowie ani rodzice raczej nie będą u nas zostawać bo do domu będą mieć ok 2km.

Laura

Stary 2013-04-24, 15:15   #3689
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wygląda po prostu jak bobas z nadwagą, w ogóle jakiś taki wielki... karku. nic z żabusią świeżo po urodzeniu nie ma wspólnego, zero delikatności, uroku a ja takie żabusie kocham!
tylko szkoda, że nie mamy na to wpływu

Diabli ostatnio pisała, że lekarka ochrzaniła matkę, że 10miesięczne dziecko waży za dużo bo aż 6kg? Toż to dziecko tyle będzie miało po tygodniu swojego życia

Stary 2013-04-24, 15:16   #3690
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
2 łazienki tak. Ja od zawsze mam 2 w domu i super wygodne to jest. Mi chodziło o to, że nie rozumiem robienia prysznica w jednej, a prysznica i wanny w drugiej. Ale to tylko takie moje...
Teściowie ani rodzice raczej nie będą u nas zostawać bo do domu będą mieć ok 2km.
ale jak dzieciaki beda w przyszlosci robic imprezy pod Twoja nieobecnosc to wanna+prysznic w lazience to dobry pomysl..
w razie więcej miejsc

ZUZIAK 7.05.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości