![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() "Tak, właśnie z nim chciałabym mieć dziecko."
Czy przeszła Wam przez głowę podobna myśl, dotycząca Waszego obecnego TŻ lub kogoś innego
![]() Mi tak... choć nie czuję jeszcze instynktu macierzyńskiego ![]() ![]() Jak to jest z Wami? Czy przy wyborze faceta (nawet w najmniejszym stopniu) kierujecie się taką potrzebą?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Tak, właśnie z nim chciałabym mieć dziecko."
przypomina mi to wypowiedz Coccinelle ![]() a powracajac do meritum, to jestem pewna ze mój Piotrek będzie ojcem moich dzieci, chciałabym bardzo aby tak bylo ![]() ![]() ![]() Ale na pewno nie kierowalam sie tym ze pasowalby na ojca moich dzieci, zakochujac sie w nim ![]() ![]() ![]() ![]() Na pewno teraz nie chcialabym miec dziecka, bo nie ma na to warunkow. Chcemy z Piotrkiem zapewnic dziecku jak najleopsze na nasze mowliosci zycie, i poki co niemoglibysmy mu tego zapewnic ![]() ![]() ![]() ![]() Musielibysmy dac rade, choc oboje studiujemy dziennie, i troche trudno byloby to pogodzic ![]() ![]() Ja mimo wszystko chcialabym miec dziecko za kilka lat, gdy sytuacja materialna bylaby bardziej ustablizowana ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Byle kogo się między nogi nie wpuszcza, a co dopiero do brzucha.
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Skoro zdecydowalam sie powiedziec 'tak' to i tak dla dziecka z nim.
Instynkt ostanio zaniknal. Chwilowa przerwa od marzenia chce byc mama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale rzadko związując się z facetem, z myślą: ach, ten jedyny - wybiera się tak, by jednocześnie ten jedyny nie nadawał się na ojca (jego :P) dzieciom... (Przynajmniej, hm, genetycznie). :P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Aeterna, no wiesz sa osoby, ktore wybieraja partnera glownie z mysla o tym jaki on ma wspaniale geny, dzieki czemu ich dzieci beda wybitne
![]() nie, nie wspominam znowu o Coccinelle ![]() ![]() roznie ludzie podchodza do zwiazku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Wszelka zbieżność jest przypadkowa
![]() Taa, oczywiście ![]() Może napiszę tak: Chodzi o różnicę między decyzją podjętą wspólnie z partnerem a myślą pojawiającą się przy zapoznaniu z facetem, taki impuls... Ma się rozumieć, że to nie polega od razu na wycieczce do łóżka i "zaciążaniu" ![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
"Tak, właśnie z nim chciałabym mieć dziecko."
To (do czego facet się nadaje
![]() ![]() No, może niekoniecznie, jak się ma 15 lat. ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez rambo Czas edycji: 2007-04-01 o 15:27 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
wiem, ze moj Maciek bedzie ojcem moich dzieci o ile dzieci sie pojawia. bo tego nie wiem. wiem natomiast, ze kiedy sie pojawia, to bedziemy fajnymi rodzicami a i te dzieci beda fajne.
a ostatnio M. powiedzial, ze calkiem ladne te dzieci beda, bo i rodzice urodziwi ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Tak, wiem z kim chcialabym je miec. Ale czy bedzie...to jedna wielka NIEWIADOMA:/
"Just come to see me everyday and let me remind you how much I care" I told myself I won't miss you,but I remember what it feels like beside you... Edytowane przez julka:) Czas edycji: 2007-04-01 o 20:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka mysl w co niektorych głowinach tez sie moze przewinac ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Myślę czasem w tych kategorach, gdy patrzę na wysokich, dobrze zbudowanych facetów, którzy mają "inteligentny" wyraz twarzy
![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Często żartujemy sobie z moim TŻtem na temat potencjalnego potomka. Chciałabym mieć dziecko stosunkowo wcześnie - w 24/25 roku życia, gdy kończyć będę drugi kierunek studiów, żeby odchować bobaska i potem spokojnie (?) do pracy iść.
No ale jak wyjdzie...czas pokaże. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Chciałabym bardzo mieć bobasa z Ł. i po jego zachowaniu stwierdzam, że byłby wspaniałym ojcem, jeszcze jakby to była dziewczynka to byłaby oczkiem w jego głowie
![]() Gdybym miała lepszą sytuacje finansową to za 2 lata mógłby być ślub i bobas ![]()
wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. (...) Konstanty Ildefons Gałczyński Prośba o wyspy szczęśliwe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze kiedys z spotkam jeszcze kogoś takiego z kim bede chciala, bo z byłym byla pewna na 100% ze chce.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Wiem, że mój mężczyzna byłby świetnym ojcem.
Tylko, że ja nie chcę mieć dzieci w ogóle ![]() ![]()
"Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne." G.B.Shaw tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści: dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie chce mic dzieci [wystarcza mi koty] ale pewnie kiedys na dziecko sie zdecyduje. moze nawet instynkt macierzynski sie pojawi? kto wie. teraz jestem za mloda, za glupia, zbyt roztrzepana i jeszcze taka niewyzyta...
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
a ja chcialabym miec dziewczynke ,najlepiej jakby byla brunetką i miala oczka brazowe ( ale z oczami to nie mozlowe bo ja i Tż mamy niebieskie
![]() ![]() dobrze jeszcze jakby byla wysoka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie uważam też posiadania dziecka jako element łączący mnie z Tż jeszcze bardziej, bo i tak bardziej się już nie da. ![]() ![]() Dodam jeszcze, że nie potrzebuję spełnienia w macierzyństwie, bo nie rozpatruję tego, jako czegoś, co miałoby........mnie zmienić jako kobietę. Nie uważam, że urodzenie dziecka to rola, jaką do spełnienia w życiu ma każda kobieta. Tylko przez to cierpi mój Tż ![]()
"Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne." G.B.Shaw tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści: dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
![]()
Aeterna - to jest Twoja pierwsza wypowiedz, która mi się podoba
![]()
![]() |
#21 |
BAN stały
|
nie sądzę, żeby którakolwiek kobieta patrząc na faceta, którego dopiero co poznała myślała w kategorii "chciałabym mieć z nim dziecko"
Tak się myśli chyba dopiero po pewnym czasie od rozpoczęcia znajomości Nie wiem, czy tak myślałam, nie przypominam sobie, dzis juz dzieci mam i mogę napisać tylko tyle, ze chyba zaden facet nie nadawałb się na ojca moich dzieci tak jak mój TŻ. I wiem, ze gdybym miała wybierać ojca chcąc kolejny raz zajść w ciaże, to wybrałabym właśnie jego. A tak troszke z innej beczki, to meżczyźni podobno wybierajac sobie Towarzyszke Życia zwracają uwagę na jej biodra (całkiem chyba nieświadomie), bo jeśli kobieta ma szerokie biodra tzn., że nadaje się na matkę. Może kobiety też zwracają uwagę na jakieś szczegóły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
BAN stały
|
nie wiem, co napisać
![]() do tej pory tkwiłam w błędzie Myślę w takim razie, ze takie myślenie przy patrzeniu na faceta, któego się dobrze nie zna musi być spowodowane wyłacznie jego urodą, a przecież nie tylko to się liczy Pisząc poprzednią wypowiedź też miałam na myśli to, że patrzę w drugiego człowieka głębiej a nie tylko tak powierzchownie myśląc, że chciałabym, żeby moje dziecko miało np. takie piękne oczy najpierw jest się zaurczonym czyjąś urodą, później się w kimś zakochuje jeśli jest tego wart i chyba później myśli się o tym, ze chciałoby się meć z nim dziecko w moim przypadku to i tak było trochę pogmatwane, bo pierwsze dziecko to była totalna wpadka, ale kochałąm go, więc pewnie później kiedyś brałabym pod uwagę jego kandydaturę do ojcostwa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Tak wlasnie z nim chcialabym miec dziecko
![]() ale nie myslalam o tym kiedy sie z nim wiazalam, w ogole o tym nie mysle dopiero ten watek sklonil mnie do tego zeby sie zastanowic, i odpowiedz jest twierdzaca, teraz tylko pytanie: czy on wlasnie ze mna chialby miec dziecko ![]()
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czy patrzę tylko na urodę? Nie, muszę daną osobę ocenić pod innym kątem (np. jakie ma zdolności, predyspozycje intelektualne, talenty) i wtedy dochodzę do takiego wniosku. Wszelkie myśli tego typu pozostają jednak w sferze spekulatywnych rozważań, bo doskonale wiem, że nie chciałabym obecnie być w ciąży ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ja juz czuje troche instynyk maciezynski-on chyba tez
![]() ![]()
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Hłe hłe hłe- tak się zastanowiłam i doszłam do wniosku, że fajnie musi wyglądać tytuł tego wątku w konfrontacji z moim avatarem
![]() Nie, jeszcze ( ![]() ![]()
Do you see? There's no more me. I'm happy as can be. Edytowane przez nom_de... Czas edycji: 2007-04-01 o 20:56 Powód: modyfikacja wypowiedzi ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
A ja i moj TZ mamy juz owoc naszej miłości i wszyscy mowia że jest ladny po rodzicach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() takze nie potrzebuje spelnienia w macierzynstwie. dziecko do szczescia mi niepotrzebne ![]() ale... no wlasnie. sa jakies ale. moze egoizm? bo na starosc zostane sama a koty mi raczej nie pomoga? i jak tak patrze na siostre, ktora dziecka tez nie chciala a teraz jest wpatrzona w tego malego czlowieka jak sroka w blyskotki... to w sumie sobie mysle, ze moznaby sprobowac za pare lat ![]() w najblizszej przyszlsoci dziecka nie przewiduje. aczkolwiek potencjalny ojciec juz jest ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.