|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
ale dzisiaj jakoś mało kwaśna była.. pewnie dlatego że ogórki były mało wodne A za kapuśniakiem przepadam od małego ![]() Moja kotka została dzisiaj wysterylizowana i po całym mieszkaniu.. Ale mam nadzieję że jej to szybko minie i przynajmniej spokój będzie
|
|
#3812 |
|
Rozeznanie
|
nie no udusze...2 dni mnie nie było a tu co?
piszecie piszecie a mi sie potem po nocach Wizaz śni musze nadrobic ale to moze wieczorem![]() ogolnie umieram, wstretne paskudne pyłki daja mi sie strasznie we znaki. od 3 dni męcze sie strasznie.....niestety w nocy musiałam wstac i wziąć tabletke zyrtec bo piekło mnie wszystko wlącznie z uszami w srodku, gardłem i podniebieniem. krople z sola morska nie pomagaja, wapna nie chce za duzo zreszta ono tylko działa na 1 godz...woda twarzy przemywac nie moge( jakiegos dziadostwa od zimy dodaja do wody i mam wysypkę po wodzie z kranu) po prostu tragedia.....jutro mam na cito alergologa i mam nadzieje ze cos wymysli bo oszaleje, siedze teraz w sypialni z pozasłanianymi oknami i mysle ze powinnam byc na dworze a nie więźniem wlasnego domu;/ |
|
|
|
#3813 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Nic mi się nie śniło, wogóle na początku nie mogłam zasnąć i się wierciłam ![]() Śliczne te łóżeczka co wklejałyście Gratuluję udanych wizyt a za dzisiejsze mocno trzymam kciuki ![]() Babku nie zacytowała mi się Twoja wypowiedź...miałaś już USG genetyczne?? cieszę się, że wizyta udana Cytat:
Cytat:
![]() Piękna pobudka Cytat:
Ja też w sobotę sobie pofarbowałam - farbą bez amoniaku Cytat:
Cytat:
Kochana każda ciąża jest inna i to, że teraz tak kiepsko się czujesz nie znaczy, że w drugiej będzie tak samo. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oby table pomogły! Cytat:
narobłaś mi smaka na naleśniory...Ja też nie zupowa na szczęście mąż ma tak samo. |
||||||||||
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej ale Cię dopadło za wizytę i żeby szybko przeszło ![]() Zauważyłam, że kilku odpowiedzi mi nie zacytowało ![]() Witam wszystkie nowe mamusie i Gratuluję II kreseczek Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-04-24 o 17:13 |
|
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- mamuśki pomóżcie. Ile paracetamolu albo apapu można przyjąć na dobę??????? bo ja nie wiem czy dam radę. Ogólnie to mierzę od tygodnia ciśnienie i miałam coś takiego, 100/60 ; 120/80 ; 140/60, 137/65 wczoraj 150/68 a dzisiaj miałam niecałe 140 na 70 I nie wiem już co mam robić. Wszystkie ciśnienia są przed wypiciem ewentualnej kawy .nie wiem co robić..
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Ja zupowa też jesyem
dzisiaj byl barszcz ukraiński Ale zup za często nie gotuje, bo mąż woli miecho. Mam smaka na miecho z grilla albo lasagne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3817 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
PaulinaIzabela fajnie, że już na "nowych śmieciach" ![]() Dziewczyny co to ta aplikacja mobilna forum wizaż, bo zawsze u Trele z niej wiadomości, teraz Niunia, a ja to ciemna masa w takich tematach Ryba nie wiem nic o dawkach na dobę niestety Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-04-24 o 17:35 |
||
|
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Rybko
niestety nie wiem jaką dawkę można przyjąć...na szczęście ie musiałam jeszcze sięgać po table...Anulka dobrze napisałaś - śmieciach! Masakra jaki tam bajzel, nie wiadomo za co sie zabrać małż walczy teraz i rozpakowuje ![]() A to jak dziewczyny piszą z telefonu to taki podpis się robi
|
|
|
|
#3819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To nie wiem, bo ja czasem też z tel. czytałam ale takiego podpisu nie miałam, no i nic nie instalowałam, wchodziłam na neta, szukałam strony i już, no ale ja to zacofana, to teraz pewnie coś nowego wymyslili ![]() Ryba taką odpowiedź znalazłam: Po kanałowym bolał mnie ząb i dentystka pozwoliła brać paracetamol. Skonsultowałam to z gin i dostałam taką odpowiedź: "można brać, 2-3 tabletki dziennie, ale nie dłużej niż tydzień, dwa". Wziełam dwie tabletki, potem już nie brałam bo nic nie pomagał a za 2-3 dni przeszło. |
|
|
|
|
#3820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ale mi smaka na ogórkową narobiłyście mmmmm
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3821 |
|
Zadomowienie
|
hej
cieżko nadrobić dlatego Was tylko "przelatuje"..... dziewczyny mam głupie pytanie jako już matka ale nie pamiętam w którym tygodniu robi sie już usg przez brzuszek???? bo chciałabym, zeby tz zobaczył maleństwo ale on nie pójdzie dopuki bedzie dowcipne. Następną wizytę mam jak bedzie 12-13 tc to chyba jeszcze dowcipne no nie??
|
#3822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3823 |
|
Raczkowanie
|
Mam plamienia!
Przełożyłam wizytę na jutrzejszy wieczór ale to cała wieczność. Buuu.... |
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie musi oznaczać nic złego!Trzymam kciuki za wizytę ![]() A ja zaraz zasnę i plecy mnie bolą
|
|
|
|
|
#3825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak umieram z bólu momentami ;/Cytat:
chyba że gin ma naprawdę SŁABY sprzęt![]() Cytat:
|
|
#3826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Siemeczka Mamusie i Kruszyneczki
![]() Ja wczoraj miałam tak straszny dzień, najpierw spać mi się chciało w pracy, potem zaczęła mnie głowa boleć, zjadłam bób i Aż na końcu się popłakałam, bo chyba miałam gorączke ze zmęczenia. Dzisiaj lepiej, byłam na pobraniu krwi, nie umarlam, nawet nie wiedzialam, że teraz nie pobierają strzykawką kupiliśmy z tż elektrycznego grilla, arbuza, sery w tym pleśniowe i mogę żyuć nawet milion lat.![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Raczkowanie
|
Chyba ja mam naprawdę pecha.....
![]() Szczerze jestem załamana..... zamiast się cieszyć to jestem zła...Jutro mam innego gin na 9 rano ciekawe co mi powie......(kiepska ma opinie,że niby jest chamski )ale może się mną zajmie tak jak trzeba...... jeśli nie wypali do 15.05 wtedy mam gin którego wszyscy chwalą np moja mama przez przypadek do niego trafiła i koleżance prowadził ciąże i była zadowolona.... jeśli nie wypali to będę zmuszona chodzić prywatnie...
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby ten jutrzejszy się okazał lepszy
|
|
|
|
|
#3830 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, że synek organizuje mi zajęcia więc trochę mniej o tym myślę ![]() Cytat:
No co, czymś trzeba zająć dziecko :PCytat:
|
|||
|
|
|
#3831 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie martw sie ja na poczatku tez miałam przeboje z ginami i wogole, a potemposzłam raz a dobrze....może też poszukaj jakiegos dobrego gina bo bedziesz się bardziej stresowała ale trzymam kciuki... wiecie co mam straszna ochote na pepsi....pije i pije i az mam wyrzuty sumienia....nie chc e żeby sie dzieciątko "odrdzewiło"..... i mam jescze jedno pytanko.....czy któraś z Was zaobserwowała wysyp piegów?ja od pierwszych tyg jak jescze nie wiedzialam o ciąży to z dnia na dzien mnie obsypalo.. i jak teraz na siebie patrze ( przynajmniej tam gdzie sięga mój wzrok ) to jestem cała w takich malutkich piegach....oprocz twarzy. a tak całe ręce, przedramiona, brzuch, nawet nogi....na slonce sie nie wystawiałam bo jak wiadomo dopiero od niedawna nas uracza....ale się zastanawiam czy jestem sama w tym swoim piegowym świecie
|
|
|
|
|
#3832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie tak nie jest w jednym szpitalu ginekolog a w drugim usg ten do którego idę 15,05 robi usg ale jak juz dzidzia jest większa tak mi koleżanka mówiła....ona sobie go bardzo chwali....i położna w tej przychodni też... że gin jej tłumaczył czasami jak krowie na granicy jak czegoś nie wiedziała....mówi ,że jest sympatyczny .... a w szpitalu jak rodziła to jak był akurat w pracy to co chwilę odwiedzał pacjenki czy wszystko dobrze itd że troszczył się bardzo
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Staram się Was nadrobić więc póki co jeszcze nie cytuję bo nie doczytałam wszystkiego Chciałam się tylko pochwalić że byłam dzisiaj na USG genetycznym, maleństwo od małego dokucza rodzicom i się przed nami chowało , ciężko było je nawet zmierzyć ale ma coś ponad 6cm . Ogólnie wszystko jest tak jak być powinno i nawet pan doktor pocieszył nas tym że maleństwo nie odziedziczy cukrzycy po moim tż-cie . Oczywiście tż przeeeszczęśliwy wyszedł, dzisiaj ma urodziny więc dzidziol mu prezencik sprawił i się mu pokazał . Jestem już spokojniejsza i szczęśliwa |
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepszego dla Tżta Antibia ja mam trochę piegów sprzed ciąży i jakoś nie zauważyłam, żeby ich przybyło
|
|
|
|
|
#3835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3836 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te ćwiczenia oddechowe nie pomagają. Czy AMOL jest dozwolony dla kobiet w ciąży? bo słyszałam pozytywne opinieCytat:
za jutrzejszą wizytę, mam nadzieję że trafisz na kogoś faniejszego Cytat:
Co do gin. Ja miałam kiedyś taką babkę- weszłam a ta jadła wielką bułe,, uwalona była masłem, dokładnie mnie nie zbadała i powiedziała że mam nadżerkę, trzeba ją natychmiast wypalać w takich i takich kosztach. NIE WSPOMNĘ O WYWIADZIE : GIN- lat? Ja- 20 g- ronila j-nie gin-rodzila? ja-nie g- seks uprawia j-tak g-ilosc partnerów? j-jeden g-niemożliwe. ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
kaski:Wszystkiego naj dla tżta to dzisiaj imprezujecie? Ej dziewczyny, a to cola ma jakiś wpływ? bo ja też piję.. i to wcale nie mało. Jak pracuje 12h to tak kupie ze 3 puszki i małą nestea czy jak to sie piszę ale mi sie chce pić a po wodzie mam okropną zgagę!? Kurdę, ale ja mało wiem.. nie bijcie proszę, nie miałam czasu poczytać o tym
|
|
#3837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Ja tam cole pije,w pierwszej ciąży też pilam. poza zbędnymi kcal nie wnosi nic. Kawe też pije (przy córce mnie odrzucilo)
A podpis jest automatyczny z aplikacji wizaz z androida maz okupuje kompa, to przynajmniej moge byc w miarę na bieżącoHaha pojechaliśmy do Lidla po mieso i zrobiliśmy grila mniam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
kurde jak se tak pomyślę to większość rzeczy nie wolno pić i jeść... jakie wyrzeczenia mnie czekają
NO ale SOKI też mają cukry, tylko są bez kofeiny .. ja już nie wiem. Moja mama mi powiedziała że we wszystkich pięciu ciążach nie bolała ją głowa, pracowała do 9 miesiąca fizycznie na kopalni i urodziła same zdrowe dzieciaczki no oprócz mnie, bo ja wcześniak z niską wagą urodzeniową i w dodatku z chorym sercem. No ale mówila mi że jak szła do lekarza to jak mówiła że coś się źle poczuła czy coś to kazał jej JEDEN dzień wolnego sobie wziąść. Moja mama urodziła mnie, była pol roku na macierzyńskim poczym wróciła do pracy i zaszła w kolejną ciąże ja nie wiem jak ona dała radę. Powiedziała mi też że mleko miała prosto od krowy i było niepasteryzowane i nic się nie działo, a lekarz nawet nie mówił że nie można.. Chociaż jest bardzo przesądna i jak z tymi sznurkami jej się sprawdziło to masakra, na wszystko uważa.
|
#3840 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a robiłyście lub macie zleconą cytologie? mi gin kazał zrobić biocenoze i cytologie i jak poszłam dzis do przychodni mikrobiologicznej to baba była zdziwiona i mówi że w ciąży sie tego nie robi
![]() zrobiłam tylko biocenoze... wyczytałam za to w googlach ze cytologia jest obowiązkowa w ciąży ale chyba z 70% przypadków co czytałam konczy sie nawet obfitym krwawieniem i wiele z tych przypadkow konczy sie poronieniem! jestem przerażona, nie chce robić tego badania. boje sie że coś pojdzie nie tak i zaczne krwawić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tzn prawie wszystko tatara i ryb wedzonych na zimno unikam co do serów pleśniowych to ja je uwielbiam ale tż mi zabrania je jeść i nawet patrzeć w ich strone w sklepie
27.10.2013 na świat przyszła Basia Edytowane przez koala19 Czas edycji: 2013-04-24 o 19:58 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.

dziwnie tak w 5 min cały wątek nadrobić 

po całym mieszkaniu.. Ale mam nadzieję że jej to szybko minie i przynajmniej spokój będzie 
musze nadrobic ale to moze wieczorem

Przełożyłam wizytę na jutrzejszy wieczór ale to cała wieczność. Buuu....
i plecy mnie bolą
jak umieram z bólu momentami ;/
kupiliśmy z tż elektrycznego grilla, arbuza, sery w tym pleśniowe i mogę żyuć nawet milion lat.
zamiast się cieszyć to jestem zła...
kaski: