Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 16:57   #3811
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
uuu jaka cisza dziwnie tak w 5 min cały wątek nadrobić

Serduszko gratuluję udanej wizyty i pieknych widoków

wciągam swoje naleśniki. mniammmm

ja ogólnie za zupami też nie przepadałam, ale ciąży jakoś mi się odmieniło i zaczęłam gotować, a ogórkowa i kapuśniak są nr 1, ostatnio jak ogórkowa była to taka typowo ciązowa kwaśnica, że mąż stwierdził, że tego się nie da jeść, a jutro robię kapuśniak, pewnie znów się ucieszy

u nas nie jest parno, wiatr tylko łeb urywa
NO ja właśnie zawsze robiłam taką mega kwaśną - w wakacje zazwyczaj ale dzisiaj jakoś mało kwaśna była.. pewnie dlatego że ogórki były mało wodne

A za kapuśniakiem przepadam od małego

Moja kotka została dzisiaj wysterylizowana i po całym mieszkaniu.. Ale mam nadzieję że jej to szybko minie i przynajmniej spokój będzie
Stary 2013-04-24, 16:59   #3812
Antibia86
Rozeznanie

nie no udusze...2 dni mnie nie było a tu co? piszecie piszecie a mi sie potem po nocach Wizaz śni musze nadrobic ale to moze wieczorem
ogolnie umieram, wstretne paskudne pyłki daja mi sie strasznie we znaki. od 3 dni męcze sie strasznie.....niestety w nocy musiałam wstac i wziąć tabletke zyrtec bo piekło mnie wszystko wlącznie z uszami w srodku, gardłem i podniebieniem. krople z sola morska nie pomagaja, wapna nie chce za duzo zreszta ono tylko działa na 1 godz...woda twarzy przemywac nie moge( jakiegos dziadostwa od zimy dodaja do wody i mam wysypkę po wodzie z kranu) po prostu tragedia.....jutro mam na cito alergologa i mam nadzieje ze cos wymysli bo oszaleje, siedze teraz w sypialni z pozasłanianymi oknami i mysle ze powinnam byc na dworze a nie więźniem wlasnego domu;/
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 17:07   #3813
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hejka dziś "tylko" 5 stron musiałam nadrobić
Nic mi się nie śniło, wogóle na początku nie mogłam zasnąć i się wierciłam

Śliczne te łóżeczka co wklejałyście ja się nawet jeszcze nie rozglądałam, ale te propozycje bardzo mi się podobają

Gratuluję udanych wizyt a za dzisiejsze mocno trzymam kciuki

Babku nie zacytowała mi się Twoja wypowiedź...miałaś już USG genetyczne??
cieszę się, że wizyta udana

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
moja głowa nadaje się dzisiaj do odstrzału

mój mąż ma coś z głową.. przedstawie Wam nasz dzisiejszy dialog:

jest dziewczynka jest chłopaczek- u niej piczka u niego ptaszek
mam nadzieję, że już lepiej

pomysłowy, nie ma co...

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
to tak jak ja... do maca jakieś 60 km..... ehh... co za niesprawiedliwość

a dziś nad ranem zbudził mnie bobas tak się zaczął turlać w brzuchu że nie mogłam usnąć.. co będzie jak zacznie mnie tak kopać... bezsenne noce? a właśnie chyba tak jest że jak się chodzi i coś robi to dzidzia w brzuchu się lula i śpi, a jak się kobieta położy to zaczyna harce....
Ja mam 40 km ale na szczęście jakoś mnie tam nie ciągnie

Piękna pobudka

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja mam kiepską nockę za sobą...
Wybija mi się ząb mądrości i strasznie to boli praktycznie całą prawą stronę buzi mam sparaliżowaną i do tego gardło

P.S Co do farbowania to ja mam już to za sobą, każdy lekarz mówi inaczej,fryzjerki też więc najlepiej zrobić tak jak się uważa.
a jak teraz samopoczucie??

Ja też w sobotę sobie pofarbowałam - farbą bez amoniaku

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny. Dziś również nie nadrabiam, nie mam siły. Od wczorajszego wieczoru umieram. Nawet do kuchni nie mogę wejść bo zaraz wizyta w kiblu. Czuję się fatalnie
Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Ja na dzień dzisiejszy nie chcę więcej dzieci Przykre, ale niestety prawdziwe Myślałam, że mnie te dolegliwości ie dotkną, albo przejdę je delikatniej. A tu z każdym dniem jest gorzej!!!
współczuję takiego samopoczucia

Kochana każda ciąża jest inna i to, że teraz tak kiepsko się czujesz nie znaczy, że w drugiej będzie tak samo.

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak mało pisze ale poprostu nie moge za Wami nadgonić wariatki hehe
Chciałam pochwalić sie moim dzidziusiem 12t3d )

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Wrrr.... a dziś obudziłam się z lekkim bólem gardła więc naturalna kuracja poszła w ruch. Niestety zaraziłam się od młodego, akurat teraz musiał się przeziębić!
oby szybko przeszło!

Cytat:
Ja właśnie wiecznie uważam, że jeszcze się przyda, w efekcie nie wiem nawet co w szafie mam, bo wszystko tak poutykane. Ale teraz dzidziol mnie zmobilizował, stwierdziłam, że jak się nie ogarnę, to nie będzie gdzie trzymać malutkich ubranek
Ja mam tak samo...dwa lata nie noszone ale może się przydać, teraz przy przeprowadzce trochę wywaliłam, ale jeszcze mam za dużo

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
A ja już po pierwszym usg przez brzuch Słodki ten mój dzieciaczek! Kręcił się i wiercił kiedy pan doktor chciał mi go pokazać w całej okazałości, ale i tak sporo widziałam Wszystko z dzidzią w porządku, dostałam tabletki na moje silne mdłości - diphergan zobaczymy czy pomoże ;P
Super
oby table pomogły!

Cytat:
wciągam swoje naleśniki. mniammmm

ja ogólnie za zupami też nie przepadałam, ale ciąży jakoś mi się odmieniło i zaczęłam gotować, a ogórkowa i kapuśniak są nr 1, ostatnio jak ogórkowa była to taka typowo ciązowa kwaśnica, że mąż stwierdził, że tego się nie da jeść, a jutro robię kapuśniak, pewnie znów się ucieszy
narobłaś mi smaka na naleśniory...

Ja też nie zupowa na szczęście mąż ma tak samo.
Stary 2013-04-24, 17:11   #3814
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
nie no udusze...2 dni mnie nie było a tu co? piszecie piszecie a mi sie potem po nocach Wizaz śni musze nadrobic ale to moze wieczorem
ogolnie umieram, wstretne paskudne pyłki daja mi sie strasznie we znaki. od 3 dni męcze sie strasznie.....niestety w nocy musiałam wstac i wziąć tabletke zyrtec bo piekło mnie wszystko wlącznie z uszami w srodku, gardłem i podniebieniem. krople z sola morska nie pomagaja, wapna nie chce za duzo zreszta ono tylko działa na 1 godz...woda twarzy przemywac nie moge( jakiegos dziadostwa od zimy dodaja do wody i mam wysypkę po wodzie z kranu) po prostu tragedia.....jutro mam na cito alergologa i mam nadzieje ze cos wymysli bo oszaleje, siedze teraz w sypialni z pozasłanianymi oknami i mysle ze powinnam byc na dworze a nie więźniem wlasnego domu;/

Ojej ale Cię dopadło
za wizytę i żeby szybko przeszło

Zauważyłam, że kilku odpowiedzi mi nie zacytowało

Witam wszystkie nowe mamusie i Gratuluję II kreseczek

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-04-24 o 17:13
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 17:28   #3815
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

mamuśki pomóżcie. Ile paracetamolu albo apapu można przyjąć na dobę??????? bo ja nie wiem czy dam radę. Ogólnie to mierzę od tygodnia ciśnienie i miałam coś takiego, 100/60 ; 120/80 ; 140/60, 137/65 wczoraj 150/68 a dzisiaj miałam niecałe 140 na 70

I nie wiem już co mam robić. Wszystkie ciśnienia są przed wypiciem ewentualnej kawy .nie wiem co robić..
Stary 2013-04-24, 17:30   #3816
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Ja zupowa też jesyem dzisiaj byl barszcz ukraiński
Ale zup za często nie gotuje, bo mąż woli miecho.

Mam smaka na miecho z grilla albo lasagne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 17:32   #3817
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
NO ja właśnie zawsze robiłam taką mega kwaśną - w wakacje zazwyczaj ale dzisiaj jakoś mało kwaśna była.. pewnie dlatego że ogórki były mało wodne

A za kapuśniakiem przepadam od małego

Moja kotka została dzisiaj wysterylizowana i po całym mieszkaniu.. Ale mam nadzieję że jej to szybko minie i przynajmniej spokój będzie
Pewnie kwaśna była jak zwykle, tylko teraz to co kiedyś było mega kwaśne, jest leciutko kwaśnawe

Cytat:
to mało fajnie, że Cię tak dopadło, a jeszcze możliwości pomocy teraz ograniczone, oby jutro lekarz coś mądrego wymyślił

PaulinaIzabela fajnie, że już na "nowych śmieciach"

Dziewczyny co to ta aplikacja mobilna forum wizaż, bo zawsze u Trele z niej wiadomości, teraz Niunia, a ja to ciemna masa w takich tematach

Ryba nie wiem nic o dawkach na dobę niestety

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-04-24 o 17:35
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 17:38   #3818
paulinaizabela
Zakorzenienie

Rybko niestety nie wiem jaką dawkę można przyjąć...na szczęście ie musiałam jeszcze sięgać po table...

Anulka dobrze napisałaś - śmieciach! Masakra jaki tam bajzel, nie wiadomo za co sie zabrać małż walczy teraz i rozpakowuje

A to jak dziewczyny piszą z telefonu to taki podpis się robi Ja też sobie taką aplikację zainstaowałam i czasem podczutyję Was na komórce
Stary 2013-04-24, 17:44   #3819
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Rybko niestety nie wiem jaką dawkę można przyjąć...na szczęście ie musiałam jeszcze sięgać po table...

Anulka dobrze napisałaś - śmieciach! Masakra jaki tam bajzel, nie wiadomo za co sie zabrać małż walczy teraz i rozpakowuje

A to jak dziewczyny piszą z telefonu to taki podpis się robi Ja też sobie taką aplikację zainstaowałam i czasem podczutyję Was na komórce
Ale jak milutko będzie, jak już maż zwalczy

To nie wiem, bo ja czasem też z tel. czytałam ale takiego podpisu nie miałam, no i nic nie instalowałam, wchodziłam na neta, szukałam strony i już, no ale ja to zacofana, to teraz pewnie coś nowego wymyslili

Ryba taką odpowiedź znalazłam:
Po kanałowym bolał mnie ząb i dentystka pozwoliła brać paracetamol.
Skonsultowałam to z gin i dostałam taką odpowiedź:
"można brać, 2-3 tabletki dziennie, ale nie dłużej niż tydzień, dwa".
Wziełam dwie tabletki, potem już nie brałam bo nic nie pomagał a za 2-3 dni przeszło.

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-24, 17:54   #3820
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak teraz samopoczucie??
Ja też w sobotę sobie pofarbowałam - farbą bez amoniaku
A już jest w miarę ok, wzięłam rano paracetamol i przeszło... czuję że coś mi się tam wżyna ale ujdzie w tłoku

Dziewczyny ale mi smaka na ogórkową narobiłyście mmmmm

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 18:03   #3821
basiula19
Zadomowienie

hej

cieżko nadrobić dlatego Was tylko "przelatuje".....

dziewczyny mam głupie pytanie jako już matka ale nie pamiętam w którym tygodniu robi sie już usg przez brzuszek???? bo chciałabym, zeby tz zobaczył maleństwo ale on nie pójdzie dopuki bedzie dowcipne. Następną wizytę mam jak bedzie 12-13 tc to chyba jeszcze dowcipne no nie??

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 18:07   #3822
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
hej

dziewczyny mam głupie pytanie jako już matka ale nie pamiętam w którym tygodniu robi sie już usg przez brzuszek???? bo chciałabym, zeby tz zobaczył maleństwo ale on nie pójdzie dopuki bedzie dowcipne. Następną wizytę mam jak bedzie 12-13 tc to chyba jeszcze dowcipne no nie??
już nie

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-24, 18:14   #3823
Espere
Raczkowanie

Mam plamienia! Przełożyłam wizytę na jutrzejszy wieczór ale to cała wieczność. Buuu....
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 18:23   #3824
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Mam plamienia! Przełożyłam wizytę na jutrzejszy wieczór ale to cała wieczność. Buuu....
to nie musi oznaczać nic złego!
Trzymam kciuki za wizytę

A ja zaraz zasnę i plecy mnie bolą
Stary 2013-04-24, 18:23   #3825
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak milutko będzie, jak już maż zwalczy

To nie wiem, bo ja czasem też z tel. czytałam ale takiego podpisu nie miałam, no i nic nie instalowałam, wchodziłam na neta, szukałam strony i już, no ale ja to zacofana, to teraz pewnie coś nowego wymyslili

Ryba taką odpowiedź znalazłam:
Po kanałowym bolał mnie ząb i dentystka pozwoliła brać paracetamol.
Skonsultowałam to z gin i dostałam taką odpowiedź:
"można brać, 2-3 tabletki dziennie, ale nie dłużej niż tydzień, dwa".
Wziełam dwie tabletki, potem już nie brałam bo nic nie pomagał a za 2-3 dni przeszło.
Kurdę no ja staram się nie brać tych tabl. ale jak mam sobie pomóc jak umieram z bólu momentami ;/
Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
hej

W 12 tyd to już brzuszne chyba że gin ma naprawdę SŁABY sprzęt
Cytat:
Leż i odpoczywaj! będzie dobrze
Stary 2013-04-24, 18:25   #3826
Mya1989
Zakorzenienie

Siemeczka Mamusie i Kruszyneczki

Ja wczoraj miałam tak straszny dzień, najpierw spać mi się chciało w pracy, potem zaczęła mnie głowa boleć, zjadłam bób i Aż na końcu się popłakałam, bo chyba miałam gorączke ze zmęczenia. Dzisiaj lepiej, byłam na pobraniu krwi, nie umarlam, nawet nie wiedzialam, że teraz nie pobierają strzykawką kupiliśmy z tż elektrycznego grilla, arbuza, sery w tym pleśniowe i mogę żyuć nawet milion lat.
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ja zupowa też jesyem dzisiaj byl barszcz ukraiński
Ale zup za często nie gotuje, bo mąż woli miecho.

Mam smaka na miecho z grilla albo lasagne

Dzisiaj wypróbuję mojego grileczka
Cytat:
A nie dało się szybciej nież na jutro wieczór jejuu, ja tylko ten jeden raz miałam plamienia, mam nadzieję, że to tylko okresowe było

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 18:28   #3827
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

mamuśki pomóżcie. Ile paracetamolu albo apapu można przyjąć na dobę??????? bo ja nie wiem czy dam radę. Ogólnie to mierzę od tygodnia ciśnienie i miałam coś takiego, 100/60 ; 120/80 ; 140/60, 137/65 wczoraj 150/68 a dzisiaj miałam niecałe 140 na 70

I nie wiem już co mam robić. Wszystkie ciśnienia są przed wypiciem ewentualnej kawy .nie wiem co robić..
ja nie wiem jak u Ciebie ale kawa chyba podnosi ciśnienie? moze melisy spróbuj, albo ćwiczeń oddechowych ( jak w jodze- mi na migreny pomagały) jak mnie ostatnio głowa nachrzaniała to miałam 70/60....a co do paracetamolu to 500 max 3 razy na dobe- tak mi lekarz mowił
Stary 2013-04-24, 18:42   #3828
ilona_0105
Raczkowanie

Chyba ja mam naprawdę pecha.....poszłam do gin bo kazał przyjść jak zrobię usg przyszłam a on mi powiedział ,że mam przyjść za dwa tygodnie... to da mi skierowanie na kolejne usg....ze usg jest zrobione ze nie ma tętna czyli nic nie wiemy... że szkoda mojego i jego czasu dziękuje widzimy się za 2 tygodnie
Szczerze jestem załamana..... zamiast się cieszyć to jestem zła...
Jutro mam innego gin na 9 rano ciekawe co mi powie......(kiepska ma opinie,że niby jest chamski )ale może się mną zajmie tak jak trzeba...... jeśli nie wypali do 15.05 wtedy mam gin którego wszyscy chwalą np moja mama przez przypadek do niego trafiła i koleżance prowadził ciąże i była zadowolona.... jeśli nie wypali to będę zmuszona chodzić prywatnie...

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 18:46   #3829
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Chyba ja mam naprawdę pecha.....poszłam do gin bo kazał przyjść jak zrobię usg przyszłam a on mi powiedział ,że mam przyjść za dwa tygodnie... to da mi skierowanie na kolejne usg....ze usg jest zrobione ze nie ma tętna czyli nic nie wiemy... że szkoda mojego i jego czasu dziękuje widzimy się za 2 tygodnie
Jutro mam innego gin na 9 rano ciekawe co mi powie......(kiepska ma opinie,że niby jest chamski )ale może się mną zajmie tak jak trzeba...... jeśli nie wypali do 15.05 wtedy mam gin którego wszyscy chwalą np moja mama przez przypadek do niego trafiła i koleżance prowadził ciąże i była zadowolona.... jeśli nie wypali to będę zmuszona chodzić prywatnie...
Co za burak

Oby ten jutrzejszy się okazał lepszy
Stary 2013-04-24, 18:47   #3830
Espere
Raczkowanie

Cytat:
to nie musi oznaczać nic złego!
Trzymam kciuki za wizytę

A ja zaraz zasnę i plecy mnie bolą
Wiem, ale czasami trudno nie przejmować się Dobrze, że synek organizuje mi zajęcia więc trochę mniej o tym myślę

Cytat:
Kurdę no ja staram się nie brać tych tabl. ale jak mam sobie pomóc jak umieram z bólu momentami ;/

W 12 tyd to już brzuszne chyba że gin ma naprawdę SŁABY sprzęt

Leż i odpoczywaj! będzie dobrze
Dzięki, leżę i odpoczywam i budujemy na łóżku drogę z papieru toaletowego No co, czymś trzeba zająć dziecko :P

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Siemeczka Mamusie i Kruszyneczki

Ja wczoraj miałam tak straszny dzień, najpierw spać mi się chciało w pracy, potem zaczęła mnie głowa boleć, zjadłam bób i Aż na końcu się popłakałam, bo chyba miałam gorączke ze zmęczenia. Dzisiaj lepiej, byłam na pobraniu krwi, nie umarlam, nawet nie wiedzialam, że teraz nie pobierają strzykawką kupiliśmy z tż elektrycznego grilla, arbuza, sery w tym pleśniowe i mogę żyuć nawet milion lat.
Dzisiaj wypróbuję mojego grileczka

A nie dało się szybciej nież na jutro wieczór jejuu, ja tylko ten jeden raz miałam plamienia, mam nadzieję, że to tylko okresowe było
Właśnie i tak przełożyłam na wcześniejszy termin. Miałam umówioną wizytę na piątek. Szkoda tylko, że to tak późno jutro.
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 18:53   #3831
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
wiecie co mi działa na wyobraźnie takie latanie miedzy gabinetami bo w jednym lekarz a w drugim USG. ja zawsze jak chodziłam to USG było w gabinecie albo w pokoiku z boku i sie tylko przechodziło na wizycie i robiło. jak wybrałam się i to prywatnie u mnie do Enel-medu to zaliczyłam zdziwko jak gin kazała mi sie na USG umówić i że wogole inny lekarz to robił.....nawet nie wiedziałam że tak się praktykuje,na NFZ u mnie w przychodni też mają na miejscu.....
nie martw sie ja na poczatku tez miałam przeboje z ginami i wogole, a potemposzłam raz a dobrze....może też poszukaj jakiegos dobrego gina bo bedziesz się bardziej stresowała ale trzymam kciuki...

wiecie co mam straszna ochote na pepsi....pije i pije i az mam wyrzuty sumienia....nie chc
e żeby sie dzieciątko "odrdzewiło".....
i mam jescze jedno pytanko.....czy któraś z Was zaobserwowała wysyp piegów?ja od pierwszych tyg jak jescze nie wiedzialam o ciąży to z dnia na dzien mnie obsypalo.. i jak teraz na siebie patrze ( przynajmniej tam gdzie sięga mój wzrok ) to jestem cała w takich malutkich piegach....oprocz twarzy. a tak całe ręce, przedramiona, brzuch, nawet nogi....na slonce sie nie wystawiałam bo jak wiadomo dopiero od niedawna nas uracza....ale się zastanawiam czy jestem sama w tym swoim piegowym świecie
Stary 2013-04-24, 19:03   #3832
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
wiecie co mi działa na wyobraźnie takie latanie miedzy gabinetami bo w jednym lekarz a w drugim USG. ja zawsze jak chodziłam to USG było w gabinecie albo w pokoiku z boku i sie tylko przechodziło na wizycie i robiło. jak wybrałam się i to prywatnie u mnie do Enel-medu to zaliczyłam zdziwko jak gin kazała mi sie na USG umówić i że wogole inny lekarz to robił.....nawet nie wiedziałam że tak się praktykuje,na NFZ u mnie w przychodni też mają na miejscu.....
nie martw sie ja na poczatku tez miałam przeboje z ginami i wogole, a potemposzłam raz a dobrze....może też poszukaj jakiegos dobrego gina bo bedziesz się bardziej stresowała ale trzymam kciuki...

wiecie co mam straszna ochote na pepsi....pije i pije i az mam wyrzuty sumienia....nie chc
i mam jescze jedno pytanko.....czy któraś z Was zaobserwowała wysyp piegów?ja od pierwszych tyg jak jescze nie wiedzialam o ciąży to z dnia na dzien mnie obsypalo.. i jak teraz na siebie patrze ( przynajmniej tam gdzie sięga mój wzrok ) to jestem cała w takich malutkich piegach....oprocz twarzy. a tak całe ręce, przedramiona, brzuch, nawet nogi....na slonce sie nie wystawiałam bo jak wiadomo dopiero od niedawna nas uracza....ale się zastanawiam czy jestem sama w tym swoim piegowym świecie

u mnie tak nie jest w jednym szpitalu ginekolog a w drugim usg ten do którego idę 15,05 robi usg ale jak juz dzidzia jest większa tak mi koleżanka mówiła....ona sobie go bardzo chwali....i położna w tej przychodni też... że gin jej tłumaczył czasami jak krowie na granicy jak czegoś nie wiedziała....mówi ,że jest sympatyczny .... a w szpitalu jak rodziła to jak był akurat w pracy to co chwilę odwiedzał pacjenki czy wszystko dobrze itd że troszczył się bardzo

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 19:14   #3833
domii29
Zakorzenienie

Witam mamusie
Staram się Was nadrobić więc póki co jeszcze nie cytuję bo nie doczytałam wszystkiego .
Chciałam się tylko pochwalić że byłam dzisiaj na USG genetycznym, maleństwo od małego dokucza rodzicom i się przed nami chowało , ciężko było je nawet zmierzyć ale ma coś ponad 6cm . Ogólnie wszystko jest tak jak być powinno i nawet pan doktor pocieszył nas tym że maleństwo nie odziedziczy cukrzycy po moim tż-cie . Oczywiście tż przeeeszczęśliwy wyszedł, dzisiaj ma urodziny więc dzidziol mu prezencik sprawił i się mu pokazał . Jestem już spokojniejsza i szczęśliwa
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 19:17   #3834
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Staram się Was nadrobić więc póki co jeszcze nie cytuję bo nie doczytałam wszystkiego .
Chciałam się tylko pochwalić że byłam dzisiaj na USG genetycznym, maleństwo od małego dokucza rodzicom i się przed nami chowało , ciężko było je nawet zmierzyć ale ma coś ponad 6cm . Ogólnie wszystko jest tak jak być powinno i nawet pan doktor pocieszył nas tym że maleństwo nie odziedziczy cukrzycy po moim tż-cie . Oczywiście tż przeeeszczęśliwy wyszedł, dzisiaj ma urodziny więc dzidziol mu prezencik sprawił i się mu pokazał . Jestem już spokojniejsza i szczęśliwa
świetne wieści

Najlepszego dla Tżta

Antibia ja mam trochę piegów sprzed ciąży i jakoś nie zauważyłam, żeby ich przybyło
Stary 2013-04-24, 19:19   #3835
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, ale czasami trudno nie przejmować się Dobrze, że synek organizuje mi zajęcia więc trochę mniej o tym myślę

Dzięki, leżę i odpoczywam i budujemy na łóżku drogę z papieru toaletowego No co, czymś trzeba zająć dziecko :P

Właśnie i tak przełożyłam na wcześniejszy termin. Miałam umówioną wizytę na piątek. Szkoda tylko, że to tak późno jutro.
No, najważniejsze, aby wszystko było ok. trzymam kciuki za ustanie tego plamienia paskudnego
Cytat:

Przyznaję się, tez piję pepsi, albo cherry coke. Ale to jedyne co mi wchodzi z napoji. Ale ja zawsze lubiłam. Staram się jednak wypić puszkę dziennie, może 2. Czasami mam Cherry coke 1l i mi sie wypije niechcaćy cały. mam znajomą co w ciąży tez piłą i dzidziuś jest zdrowy więc mam nadzieję, że u mnie tez tak bedzie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-24, 19:26   #3836
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie wiem jak u Ciebie ale kawa chyba podnosi ciśnienie? moze melisy spróbuj, albo ćwiczeń oddechowych ( jak w jodze- mi na migreny pomagały) jak mnie ostatnio głowa nachrzaniała to miałam 70/60....a co do paracetamolu to 500 max 3 razy na dobe- tak mi lekarz mowił
no tak podnosi, ale jak już jestem na skraju wykończenia przez ten ból to jak wypije kubek lekkiej farby to mam spokój na godzinę ... nie wiem czemu. Po melisie a te ćwiczenia oddechowe nie pomagają. Czy AMOL jest dozwolony dla kobiet w ciąży? bo słyszałam pozytywne opinie

Cytat:
Co za gbur. :/ za jutrzejszą wizytę, mam nadzieję że trafisz na kogoś faniejszego

Cytat:

Dla mnie to była nowość jak któraś z dziewczyn napisała pierwsza że ma USG tego i tego dnia a wizytę dwa dni później. U mnie na NFZ nie ma czegoś takiego. Wchodzę- wywiad, uzupełnienie karty ciąży, USG , opis, ew skierowanie na badania i odpowiedzi na pytania. I kolejna wizyta 3 tygodnie później . Fakt, może najlepszego sprzętu to mój gin nie ma, ale najgorszego chyba też nie skoro przebił się w 12tc przez wielką fałdę tłuszczu na brzuchu i bąbla było widać

Co do gin. Ja miałam kiedyś taką babkę- weszłam a ta jadła wielką bułe,, uwalona była masłem, dokładnie mnie nie zbadała i powiedziała że mam nadżerkę, trzeba ją natychmiast wypalać w takich i takich kosztach. NIE WSPOMNĘ O WYWIADZIE :
GIN- lat?
Ja- 20
g- ronila
j-nie
gin-rodzila?
ja-nie
g- seks uprawia
j-tak
g-ilosc partnerów?
j-jeden
g-niemożliwe.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Super kaski:
Wszystkiego naj dla tżta to dzisiaj imprezujecie?

Ej dziewczyny, a to cola ma jakiś wpływ? bo ja też piję.. i to wcale nie mało. Jak pracuje 12h to tak kupie ze 3 puszki i małą nestea czy jak to sie piszę ale mi sie chce pić a po wodzie mam okropną zgagę!? Kurdę, ale ja mało wiem.. nie bijcie proszę, nie miałam czasu poczytać o tym
Stary 2013-04-24, 19:29   #3837
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

Co do gin. Ja miałam kiedyś taką babkę- weszłam a ta jadła wielką bułe,, uwalona była masłem, dokładnie mnie nie zbadała i powiedziała że mam nadżerkę, trzeba ją natychmiast wypalać w takich i takich kosztach. NIE WSPOMNĘ O WYWIADZIE :
GIN- lat?
Ja- 20
g- ronila
j-nie
gin-rodzila?
ja-nie
g- seks uprawia
j-tak
g-ilosc partnerów?
j-jeden
g-niemożliwe.

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

[/COLOR]

Super kaski:
Wszystkiego naj dla tżta to dzisiaj imprezujecie?

Ej dziewczyny, a to cola ma jakiś wpływ? bo ja też piję.. i to wcale nie mało. Jak pracuje 12h to tak kupie ze 3 puszki i małą nestea czy jak to sie piszę ale mi sie chce pić a po wodzie mam okropną zgagę!? Kurdę, ale ja mało wiem.. nie bijcie proszę, nie miałam czasu poczytać o tym
no nie, bo to to samo co kawa plus cukry i wgl. Superniezdrowa jest Chociaż czytałąm, że serków brie tez nie wolno, bo sa z niepasteryzowanego mleka. Ale te zwykle sa z pasteryziwanego, wiec zjadlam dzis

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-24, 19:39   #3838
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Ja tam cole pije,w pierwszej ciąży też pilam. poza zbędnymi kcal nie wnosi nic. Kawe też pije (przy córce mnie odrzucilo)

A podpis jest automatyczny z aplikacji wizaz z androida maz okupuje kompa, to przynajmniej moge byc w miarę na bieżąco

Haha pojechaliśmy do Lidla po mieso i zrobiliśmy grila mniam

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 19:44   #3839
ryba91
Zakorzenienie

kurde jak se tak pomyślę to większość rzeczy nie wolno pić i jeść... jakie wyrzeczenia mnie czekają

NO ale SOKI też mają cukry, tylko są bez kofeiny .. ja już nie wiem. Moja mama mi powiedziała że we wszystkich pięciu ciążach nie bolała ją głowa, pracowała do 9 miesiąca fizycznie na kopalni i urodziła same zdrowe dzieciaczki no oprócz mnie, bo ja wcześniak z niską wagą urodzeniową i w dodatku z chorym sercem. No ale mówila mi że jak szła do lekarza to jak mówiła że coś się źle poczuła czy coś to kazał jej JEDEN dzień wolnego sobie wziąść. Moja mama urodziła mnie, była pol roku na macierzyńskim poczym wróciła do pracy i zaszła w kolejną ciąże ja nie wiem jak ona dała radę.

Powiedziała mi też że mleko miała prosto od krowy i było niepasteryzowane i nic się nie działo, a lekarz nawet nie mówił że nie można.. Chociaż jest bardzo przesądna i jak z tymi sznurkami jej się sprawdziło to masakra, na wszystko uważa.
Stary 2013-04-24, 19:44   #3840
koala19
Raczkowanie

Dziewczyny a robiłyście lub macie zleconą cytologie? mi gin kazał zrobić biocenoze i cytologie i jak poszłam dzis do przychodni mikrobiologicznej to baba była zdziwiona i mówi że w ciąży sie tego nie robi

zrobiłam tylko biocenoze...

wyczytałam za to w googlach ze cytologia jest obowiązkowa w ciąży ale chyba z 70% przypadków co czytałam konczy sie nawet obfitym krwawieniem i wiele z tych przypadkow konczy sie poronieniem!

jestem przerażona, nie chce robić tego badania. boje sie że coś pojdzie nie tak i zaczne krwawić

Cytat:
Chociaż jest bardzo przesądna i jak z tymi sznurkami jej się sprawdziło to masakra, na wszystko uważa.
chodzi o sznurki na pranie? ja mam na balkonie i przechodze pod nimi codziennie chyba z 6 razy. a moja znajoma opowiada że jej bobas w 13 tyg zarzucił sobie pepowine na szyje i ona niby pamieta że wtedy wiązała szalik na szyi i lekarz zabronił nosić jej szalik i do końca ciąży nosiła golf ale dla mnie to jest szczyt głupoty aż takie gadanie lekarza i rzeczywiście nienoszenie szalika ;/

Cytat:
Ej dziewczyny, a to cola ma jakiś wpływ?
ja czytałam że nie wolno ale jak mam ochote to sie napije, uważam ze wszystko ok ale z umiarem
tzn prawie wszystko tatara i ryb wedzonych na zimno unikam co do serów pleśniowych to ja je uwielbiam ale tż mi zabrania je jeść i nawet patrzeć w ich strone w sklepie

Edytowane przez koala19
Czas edycji: 2013-04-24 o 19:58
koala19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości