|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Aha, Lady, dwie sprawy do Ciebie.
![]() - obejrzałam filmik i jestem pewna, że Piotruś zwyczajnie chce się obrócić na brzuszek. A że nie może, to próbuje sobie pomóc, w ten sposób odginając głowę (punkt podparcia). I właśnie trzeba mu tą nóżkę, która jest wyżej, dawać do przodu, bo ona też hamuje obrót. ![]() - jak w Twoimi plecami? U mnie co raz gorzej. ![]() ![]() Miałaś robione jakieś badania? I robisz coś z plecami? |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mieszkam w domu wielorodzinnym my na dole z moim rodzicami a do góry moja ciocia, wujek i babcia. I ta ciocia to jest wtrącają się we wszystko ciągle chodzi do Bartusia i mi go budzi ale to nie jest najgorsze mówi do niego "mój Bartuś" ![]() ![]() Miałam jeszcze wam powiedzieć że dostałam dzisiaj skierowanie na usg brzuszka do małego ale usg dopiero 4 czerwca, podejrzewam że do tego czasu wszystkie jego problemy z brzuszkiem znikną. Chyba pomyśle o czymś prywatnie.
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
rocznica zapłodnienia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-04-24 o 15:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
|
Zobaczcie jaka sukienusie kupiłam małej
![]() ![]()
![]() |
#3635 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3636 | |||
Zakorzenienie
|
Deli olej głupie gadanie bo to nie twoja wina
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() moja wczoraj wyskoczyla z tekstem: jak chcesz to z wami na kontrole pojade. Jasne, naszykowałam sie ![]() ![]() a mnie najbardziej wqrwia, jak mowi do Bartusia "synusiu mój"- nosz ....... urodziła go telepatycznie czy jak ![]() maly po poludniu zrobil sie nieodkładalny ![]() ![]() Wisienko, fajnie ze sie odezwałas ![]() ![]() KLAUDUNIA- zycze lekkiego i szybkiego porodu i duzo zdrówka bobaskowi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zakorzenienie
|
Ale tu się pusto zrobiło
![]()
#3638 |
Rozeznanie
|
Pusto, bo się mamy dziećmi zajmują.
![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- I też w ogóle chciałam napisać, że mam radochę. Pola dzisiaj pierwszy raz śmiała się tak, hmm, wiecie, nie jak niemowlę, tylko jak duże dziecko. Takie w styku "haha, hihi, hehe". ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
![]() Ewik gratuluję pracy i trzymam kciuki za etat! Na jak długo ten staż? Deli nie przejmuj się kretyńskim gadaniem, najważniejsze, że dziadostwo wykryte i będzie można leczyć ![]() Blogerka mnie tylko zastanawia co sobie Twoja teściowa myśli. Czy to dobra wola czy totalny brak zaufania ![]() Wisienka miło Cię widzieć ![]() Lady przegięcie z teściową, mam nadzieję, że na usg nie wyszło nic poważnego. Bokeh byłaś w poniedziałek w lidlu? Bo chyba Cię widziałam ![]() Nie odzywam się ostatnio bo coś nie mam nastroju do niczego. Wczoraj kupiłam Ewie sukienkę i kapelusik do chrztu, będziemy chrzcić 5 maja. Oczywiście znowu walczę z zastojami. Wczoraj zrobił mi się taki ogromny, że miałam ponad połowę piersi spuchnięte i czerwone. Nie umiałam ruszać ręką, ani leżeć na boku, tak bolało :/ W nocy przyplątała się gorączka, a Ewcia się wkurzała bo nic nie leciało i nie dojadała. Dopiero rano udało mi się pozbyć świństwa i laktatorem odessałam w 5 minut ponad 60 ml. Masakra totalna. Teraz tylko zmieniam kapuściane liście bo wszystko mam obolałe. Czytałam, że na zastoje pomaga lecytyna, któraś wie coś więcej? |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zakorzenienie
|
Szaja jak 17, jak Dadi starszy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 |
Zakorzenienie
|
Deli, ale przepiękna sukienusia!!!
![]() Doczytałam się czegoś takiego: układ komorowy wąski z niewielką asymetrią w bocznych LZP. R III i R IV prawidłowe. potem co drugie słowo potrafię rozczytać więc nie ma sensu pisać.
#3642 | |
Wtajemniczenie
|
Uroczo Michaś w tym kapelusiku wygląda
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Deli ![]() Moje dziecko naprawdę śpioch nie z tej ziemi...po mamie chyba. Wstał 5:30, później spał od 7 do 9, później na spacerze od 11 do 14 i o 18:30 już zasnął snem nocnym i nawet chrapie. Ja już nie wiem o której go kąpać, chyba się przestawimy na 18 jak będzie tak wcześnie zasypiał bo teraz to trzeba go wybudzać jak będzie chciał cyca żeby wykąpać najpierw i ciekawe jak będzie z usypianiem później bo tak to by pewnie tylko zjadł nawet nie otwierając oczu (wczoraj tak było, darowałam sobie kąpiel).
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-04-24 o 18:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | |||||
Zakorzenienie
|
pusto bo pewnie towarzystwo wypelzlo na spacery
![]() my juz wrocilismy, maly spi, ciekawe czy juz na nocke ![]() Cytat:
![]() mam nadzieje ze mojemu tez sie to spodoba bo jak nie to sama sie bede hustac ![]() Cytat:
![]() a synek czy corcia? Jakie imie? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Wtajemniczenie
|
tylko że ja bym wolała żeby on jednak później zasypiał wieczorem np. o 21 to wtedy pospałby dłużej a nie o 5:30 pobudka a o 7 kawaler uznaje że jednak niewyspany i śpi do 9 a matka już za żadne skarby nie zaśnie jak już zwlokła swoje 4 litery z łóżka, ubrała się i kawę wypiła.
#3645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Okropne masz te zatory i ten opis to już wygląda mi na zapalenie piersi i to chyba jakiś cud, że samo Ci przeszło ![]() Mi na razie, tfu tfu, zatory się nie robią odkąd odciągam pokarm ![]() Nomen co się nie odzywasz? Pisz co u Ciebie! ![]() Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2013-04-24 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Zakorzenienie
|
Illusion, dlatego ja z Małym zalegam w łóżku do czasu jego porannej drzemki i jeszcze sobie dosypiam razem z nim
![]() A Pietraszko zapadł w sen nocny już, biedny, tak go wszystko wymęczyło dzisiaj......
#3647 |
Zakorzenienie
|
O ho-teraz
![]() ![]() Mój maluch czasami ma smykałke do spania-potrafi praktycznie przez cały dzień budzić się co 3godziny na jedzenie (ale to rzadko bywa niestety ![]() Dzisiaj wyrwało mu się "dzidziu" ![]() ![]()
#3648 |
Wtajemniczenie
|
Ja mogę zapomnieć o tym, próbowałam ale Igi drze się i marudzi dopóki nie przejdziemy do pokoju dziennego.
#3649 |
Rozeznanie
|
Hej!!!!!!!!!!! Jestem i ja, mam wreszcie swój laptop. uwaga, jestem na 60 stronie więc se daruję nadrabianie.
u nas jest duża poprawa, nareszcie mam swoje dziecko ![]() byliśmy wczoraj na szczepieniu, mała zniosła lepiej niż za pierwszym razem (płacz w gabinecie) a tak się bałam. waży 5640g czyli drugie tyle co się urodziła, ja odwiedziłam gina, zdziwił się że już minęło 6 tyg ![]() przepisał mi Naraya (żebym nie tyła, tak powiedział- zobaczymy ![]() ma któraś z was takie? dziś z małą zrobiłyśmy 300 km, teraz umęczona śpi idę nadrobię chociaż dzisiejszy dzień ![]()
#3650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() 300km? to gdzies Ty masz ta przychodnie??????????? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3652 |
Zakorzenienie
|
wozilam dzis Malgo dluuugo po wiejskich wertepach, pokazywalam wsjo dookola, gugalam do niego jak postrzelona a wystarczylo ze Tatulek pojawil sie w polu widzenia i od razu zaciesz
![]() eh,jestem zazdrosna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Zakorzenienie
|
Pstryniu-u nas to samo. Ale dzisiaj bardziej jest przychylny w moją stronę
![]() ![]()
![]() |
#3654 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój też się śmieje jak tatusia widzi ale zazdrosna nie jestem bo dziś do mnie też dużo paszczę cieszył i to na głos. bijkora widzę Cię ![]()
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-04-24 o 19:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Lurker ;)
|
Czy wasze dzieciaczki maja moze taki motyw siadania jakby? Kluska dzis lezala sobie na kolanach TZ i jak podawal jej rece to probowala siadac, tzn lapala za palce i podnosila sie tzn tak do polowy ale jak sie jej podaje palce to sie podciaga sama. Nie wiem czy to normalne, czy mam sie zaczac martwic ...
a co do tego prawa, chodzi mi o to, ze byla ugoda sadowa miedzy TZa jego byla ☠☠☠☠a w lutym a do teraz nie widzielismy malego. Chcielibysmy to zglosic do sadu ale wlasnie rozkminiam jak i o co mozemy wnosic zeby w koncu ta dziwka sie ogarnela i przywiozla dzieciaka. Nie widzielismy go pol roku, nie znamu adresu ani numeru telefonu ![]()
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-04-24 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Co do poczęcia ... Hmm- jeszcze jak byłam na świeżo z tą sprawą ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3659 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Zdążyłam wstawić gulasz,mąż jak wrócił to dokonczyłam,tyle że tym sposobem obiad był po 18. ![]() Cytat:
ciesz się Kochaną że tak dobrze śpi,moja Niunia budzi się o 4 i hulaj dusza piekła nie ma ! Cytat:
teraz ma na pewno kolorowe sny ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Zakorzenienie
|
Yyy- gadam sama do siebie?
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.