|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Metka , Gucia
![]() Gosiu ja też czekam dalej na @ Ale mi to czekanie nie przeszkadza.Mała dasz radę, ja też byłam zielona. Mam ochotę się upić..... jestem wkurzona. Dziś napisali w necie kiedy mąz ma ćw. terenowe i ma je od 7 do 23 czerwca (z 3 przedmiotów jedne po drugim). Fuck !!!! i teraz same problemy: 1. Co z jego pracą? Tyle urlopu? Wiem, że rodzice nie będą mu utrudniali, najwyżej posiedzą za niego, ale jednak nie za fajnie by było. 2. Co z Mają? Bo przecież ja idę do pracy, poza tym moja koleżanka co jest w ciąży od czerwca chce iść na wolne i pewnie mi się dostaną zastępstwa. Super bo kasa, ale kto mi z Mają posiedzi? (teściowa pracuje od 8 do 18), teścia non stop nie ma , zresztą Maja się go boi , Moi rodzice pracują od 7 do 14 ale może za męża będą siedzieli? 3. kasa... jedzenie, akademik ![]() wrrrrrrrr
|
|
|
|
#1082 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Cytat:
A może jakaś ciocia lub twoja najlepsza koleżanka została by z małą?? albo w ostateczności niańke ale to znowu są koszty... |
|
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niania odpada, bo nie mamy na to kasy (kasa idzie na akademik i jedzenie dla męża na ten czas).
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
Ana witaj Kochana
Madziu to rzeczywiście nieciekawie. Twój mąż studiuje zaocznie? Bo tak dziwnie trochę te zajęcia wypadły.. a to nie ma możliwości, żeby jakoś później jakieś zajęcia odrobić? Albo z inną grupą czy coś? Bo w tym przypadku to rzeczywiście jakoś ciężko będziecie mieć.. Stokrotko fajnie, że z maluchem wsio ok. Szkoda tylko, że te ciśnienie takie wysokie, a teraz jak mierzysz to jest dobre? Pij dużo wody szczególnie przy tych opuchnięciach (2-3l). Choć to ciśnienie i opuchnięcia mogą być ze sobą powiązane. Najważniejsze, że lekarz trzyma ręke na pulsie także będzie dobrze: Czekolado tu jest dużo dziewczyn, które mają ogromną wiedzę w tym temacie ale niewiele napisałaś. Jakie badania zrobiłaś do tej pory? Mąż zrobił badania? Czy znasz przyczynę nieregularnych cykli? Miałaś monitoring cyklu? Co lekarz mówi? Stokrotko, Mała ja też jak czytam o tych wszystkich sprawach związanych z pielęgnacją i opieką nad maluszkiem to mnie aż to przeraża No cóż będziemy miały takie króliczki doświadczalne, na których przetestujemy nasze możliwościChciałam Wam się pochwalić, że wyjeżdżamy na urlopik Jedziemy na jurę krakowsko-częstochowską od 27.0 do 02.05Oby tylko była pogoda Szukałam czegoś co będzie blisko (1h drogi od domu) no i żebym mogła trochę pochodzić Przyda mi się wypoczynek.. dziś w nocy znowu miałam te skurcze silne Mimo, że biorę no-spę cały czas.. no ale wczoraj wzięłam przed spaniem i potem jeszcze w nocy jedną tabletkę i trochę puściło. Mała znowu tak kopała.. musiało jej być niewygodnie. Dziś trochę lepiej ale jeszcze brzuch twardnieje..
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część
Cytat:
Bo zarówno czopek jak i ten nieszczęsny termometr.. są do rzadkiego stosowania jak już nie ma wyjścia: ale ani jedno ani drugie nie usuwa przyczyny.. Mleko może powodować kolki czy zaparcia. Może pediatra doradzi? Ile tyg maja dziewczynki? Moja skończyła 3mce, i jest już prawie całkiem dobrze Mała , będę na majowce w cieszynie chyba. Moi rodzii mają tam działkę ( a babcia mieszka na stałe), brenną też znam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1087 |
|
Wtajemniczenie
|
A gdzież to mieszkasz dokładnie? To wpadniemy na kawkę
EDIT: teraz widzę, że częstochowa. To w sumie masz tyle samo do tej miejscowości gdzie jedziemy co do rudy śląskiej gdzie mieszkam
♥Hania♥ Edytowane przez tomalinka Czas edycji: 2013-04-24 o 19:44 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie za wiele napisałaś. Czy robiłaś jakieś badania? Czy mąż robił? Badałaś hormony? Chodziłaś na monitoring? Napisz coś więcej... Cytat:
Tomalinko, fajnie, że jedziecie, ale i tak nie chodź za dużo! Wszystko na spokojnie. Nie planujesz l4 na razie? |
||
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my nadal nie mamy domku na wakacje cos czarno to widze...chyba bedziemy siedziec w domu
|
|
|
|
|
#1090 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem jeszcze jak z l4 na razie planuję urlop, a potem się zastanowię ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
Kroczyce ok. 15 km od Zawiercia
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
konkretnie Korwinów
|
#1092 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak mam problem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dobry wieczor ![]() Seba chciał isc o 19 spac ![]() Cytat:
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Tomalinko niestety nie da się w innym terminie
zazdroszczę wyjazdu ![]() Blonde mam nadzieję.Butter tak jak pisałam, nie da rady. A przynajmniej nie na cały ten okres 2 tygodni. No nic, coś trzeba będzie wymienić. Ostatnio kilka osób mi mówiło, ze się zmieniłam, ze jakaś taka radość ode mnie bije i jestem taka promienna. Ze jeszcze 2 tyg chodziłam taka szara i blada a teraz kwitnę Miło
|
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! -
Cytat:
Mleko piją od samego początku, a od tamtego poniedziałku mają 3 razy więcej żelaza, więc to na pewno od niego...zresztą pediatra to potwierdził... Asia dziś zrobiła...Dominika nie...heh... ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Madzia współczuje tego czerwca.... Swoją drogą, czy to nie jakiś idiotyzm, żeby robić takie zajęcia ciągiem przez 3 tyg.?? Przecież ludzie pracują, mają swoje zobowiązania...
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Maleństwo no dokładnie. No cóż, najwyżej wezmę Maję ze sobą do pracy
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do tych zajec to zapewne nikogo nie obchodzi czy ktos ma jakies zobowiazania czy nie
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde dokłanie.
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żelazo muszą brać a ono strasznie zatwardza. Ja w ciąży po witaminach z żelazem też miałam kłopoty a co dopiero takie maluszki. Wiem jakto jest, jak Amelka miewała kłopoty z brzuszkiem i płakała przy bączkach, żal patrzeć.. |
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde już wcześniej pisałam...mam zmniejszyć trochę dawkę tego żelaza...wcześniej miały 7 mg i dostały + 15 mg, więc teraz samo 15 mg dostają...i do tego kazała podawać probiotyk...i w razie czego mamy się jej pokazać...
|
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zeby zmniejszenie pomogło
|
|
#1101 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Mialam tylko robiona tarczyce i wyniki były ok mąż nie miał badań w tym kierunku.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1102 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hej ![]() Unas dzisiaj cudna pogoda ![]() Bylam z Domino w parku , maly zachwycony hustawka nie chciał z niej zejść Spotkalam tez znajome z dzieciakami , było cudnie
|
|
|
#1103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz zamiast się załamywać to może po prostu spróbuj porozmawiać z lekarzem na temat badań. Bo bez tego to niestety nikt Ci nie pomoże. Wróżkami nie jesteśmy.
|
|
#1104 |
|
Zadomowienie
|
Halo kochane- nadrobiłam was co do cala, ale średnio mam siły i wenę na odpisywanie;-)
Tomalinko- uważaj na siebie! Sama widzisz, że nie możesz zbyt wiele robić, jeszcze troszkę;-**** Wyjazd dobrze wam zrobi! Debrah- to może wpadniecie do mnie do knajpy, gdzie pracuję? Albo do domku na kawkę? Postawię wam coś dobrego hihih;-) Czekolada- witaj! Na razie najwyraźniej nie miałaś żadnych badań. A obraz usg jaki widok jajników dawał? wszystko w porządku? Monitoring cyklu miałaś kiedykolwiek. Jeśli nie to szukaj lekarza dalej bo szkoda czasu. Blonde- na tyle mało kosztuje to bluzka, że bierz ją! Ana - ;-* Madzia - Ja w takich sytuacjach załatwiałam IOS ( Indywidualna Organizacja Studiów) i przenosiłam takie ćwiczenia bez konsekwencji nawet na kolejny rok
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robiłaś chociaż sama testy owulacyjne, żeby się 'sprawdzić'? Madziu, kurcze, to fatalnie. Faktycznie powinni brać pod uwagę, że to studia zaoczne i ludzie mają pewne zobowiązania. Rozumiem konieczność odbycia zajęć, ale jakaś elastyczność by się przydała... |
|
|
|
|
#1106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Heloł! ![]() Witamy się w 13t0d, czyli powiedzmy, że 14 tygodniu, czyli (o ile dobrze liczę) w II trymestrze Stan: brzuszek zaczyna się pokazywać, na wadze +1kg. Zaczyna się okres "Wyglądam jak pasztet" ![]() Dziś wizyta. W związku z tym prosimy o kciuki. Podwójne. Bo dziś usg genetyczne i dziś jest dzień, w którym przepukliny nie powinniśmy już zobaczyć ![]() To będzie dłuuugi dzień... ![]()
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
hejo
Cytat:
a za tydzień 6 miesiąc ![]() są będzie dobrze
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za wizytę mam nadzieję, ze po napiszesz nam same dobre wieści, no nie moze być inaczejMadzia - a jakaś koleżanka, sąsiadka???ktoś kto nie wziąłby za dużo za te kilka godzin???a teściowa nie może kilka dni wziąć wolnego??Ja sie pytam Ciebie, a sama mam problem co w czerwcu z Isią nadal nie mam opiekunki na ten miesiąc, a najgorsze jest to, ze tż może zostać wezwany z dnia na dzień na ostatni tydzień maja już z urlopu (ma mieć od 1ego maja niby na cały maj), a dowie się o tym w ten sam dzień o 6 rano, ze na 7 ma być....i wtedy to ja nie wiem co zrobię, muszę znaleźć kogoś, kto w razie czego by mi w te 2 godziny był w stanie dotrzeć do małej...tylko kto mi sie tak zgodzi, każdy woli wiedzieć wcześniej wogóle to oddałabym całą moją wypłatę mojej mamie byleby z małą siedziała mała najedzona, wywietrzona, wyspana, uśmiechnięta (nie wiem jak z zabawami na kocy, podejrzewam, ze jej dalej nie kłądzie, ale mniejsza z tym, nadrabiam ja jak przyjdę z pracy ehhhh
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Dziewczyny śpią, do 11 jest akurat moja mama, to pójdziemy potem na spacer, jak będzie wychodzić...
|
|
|
|
#1110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

Ale mi to czekanie nie przeszkadza.
i teraz same problemy: 1. Co z jego pracą? Tyle urlopu? Wiem, że rodzice nie będą mu utrudniali, najwyżej posiedzą za niego, ale jednak nie za fajnie by było. 2. Co z Mają? Bo przecież ja idę do pracy, poza tym moja koleżanka co jest w ciąży od czerwca chce iść na wolne i pewnie mi się dostaną zastępstwa. Super bo kasa, ale kto mi z Mają posiedzi? (teściowa pracuje od 8 do 18), teścia non stop nie ma , zresztą Maja się go boi 

A niania odpada, bo nie mamy na to kasy (kasa idzie na akademik i jedzenie dla męża na ten czas).
No cóż będziemy miały takie króliczki doświadczalne, na których przetestujemy nasze możliwości
Mimo, że biorę no-spę cały czas.. no ale wczoraj wzięłam przed spaniem i potem jeszcze w nocy jedną tabletkę i trochę puściło. Mała znowu tak kopała.. musiało jej być niewygodnie.

cos czarno to widze...chyba bedziemy siedziec w domu 

Przecież ludzie pracują, mają swoje zobowiązania...

są będzie dobrze