Panny Młode 2015 cz. 2 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 23:02   #4531
iixi
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
przeszkadzaniem bym tego nie nazwała, a raczej takie speszenie - a mówię o momentach "gorzko gorzko"
albo o przysiędze w kościele
wesele bez "gorzko, gorzko" to żadne wesele

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 23:03   #4532
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
wesele bez "gorzko, gorzko" to żadne wesele
a świstak sobie siedzi
Stary 2013-04-23, 23:05   #4533
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
Już sama nie wiem co zrobić. Musimy to poważnie przemyśleć. Pewnie zdecydujemy się na wesele ale tylko z osobami które chcemy na nim widzieć. Pewnie będę obgadana przez to ale trudno. To mój dzień i to ja mam się dobrze czuć w towarzystwie gości. Będzie bardziej kameralnie.

U nas wyszłoby ze 150 osób z rodziny plus jeszcze znajomi. Ale ostatnio odpadło 10 osób z mojej rodziny którzy mnie wkurzyli więc już mniej. A chcielibyśmy ograniczyć liczbę gości do 100 osób
zróbcie to co dla was będzie najlepsze - nic na siłę bo jak Wy macie żałować później zrobienia wesela to go lepiej nie róbcie. A być obgadaną.. nie ma się chyba co przejmować - przynajmniej mnie to nie obchodziłoby wcale a wcale..

A u nas wesele będzie na około 80 osób. Bo po pierwsze mamy małe rodziny, a po drugie zapraszać tylko będziemy tych z którymi utrzymujemy kontakt i dobre relacje no i chcemy znajomych też mieć dużo na weselu bo z samą rodziną to dla mnie by nie było ekstra

BLOG

Stary 2013-04-23, 23:05   #4534
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Już sama nie wiem co zrobić. Musimy to poważnie przemyśleć. Pewnie zdecydujemy się na wesele ale tylko z osobami które chcemy na nim widzieć. Pewnie będę obgadana przez to ale trudno. To mój dzień i to ja mam się dobrze czuć w towarzystwie gości. Będzie bardziej kameralnie.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

U nas wyszłoby ze 150 osób z rodziny plus jeszcze znajomi. Ale ostatnio odpadło 10 osób z mojej rodziny którzy mnie wkurzyli więc już mniej. A chcielibyśmy ograniczyć liczbę gości do 100 osób
Ja też mam kilka typów do skreślenia z listy rodzinka, które niechętnie widziałabym na swoim ślubie.
Niestety spotykam się wtedy ze stwierdzeniem rodzicielki, że ona nam dokłada to i ta osoba ma być.

Mam jeszcze dwa lata co by się usamodzielnić finansowo i mam zamiar "po cichu" to jakoś załatwić ;P Co by było po mojemu ;P
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-23, 23:10   #4535
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Ja też mam kilka typów do skreślenia z listy rodzinka, które niechętnie widziałabym na swoim ślubie.
Niestety spotykam się wtedy ze stwierdzeniem rodzicielki, że ona nam dokłada to i ta osoba ma być.

Mam jeszcze dwa lata co by się usamodzielnić finansowo i mam zamiar "po cichu" to jakoś załatwić ;P Co by było po mojemu ;P
Moja mama jeszcze nic o tym nie wie ale raczej nie będzie miała nic przeciwko po ostatnich akcjach. Ale chętnie bym zaprosiła i pokazała, że nie udało się wrednej małpie nas rozdzielić.

Edytowane przez Vallotka
Czas edycji: 2013-04-23 o 23:12
Vallotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 07:49   #4536
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio myśleliśmy o tym z chłopakiem i wesele jest wbrew naszej naturze. My jesteśmy tacy spokojni i nie lubimy na sobie skupiać uwagi. Zaczęłam się zastanawiać nad przyjęciem dla najbliższych albo drastycznie okroje liczbę gości bo po ostatnich cyrkach to po prostu części dwulicowych małp nie chce widzieć.
Nie ma w tym nic złego. Na weselu powinny być tylko osoby, które nam dobrze życzą, a nie takie, które przez całe przyjęcie siedziałyby i obgadywały, siały plotki i zamęt. Nie warto A jeśli ktoś się z tego powodu obrazi - tym lepiej. Już więcej nie będziecie mieć z nią do czynienia.

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
super hiper a grzyb na ścianie straszy Wygłupiam się, nie byłam jeszcze na weselu organizowanym na szybko

Cytat:
Ja mam ten problem, że najbliższa rodzina z obu stron to ok. 110-120 osób tak to jest jak ma się dużą rodzinę. Z najbliższymi znajomymi to ok. 160 osób. Czyli tyle ile po ostatnich negocjacjach chcemy mieć osób.
No u mnie ten sam problem Nawet jakbym chciała zrobić wesele tylko dla najbliższej rodziny, z którą ciągle się widzę i dla najbliższych przyjaciół, to wyszłoby jakieś 100 osób
A jeśli chodzi o to zapraszanie ciotek to nie daj się mamie.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 09:11   #4537
existence
Zakorzenienie

Cytat:
najważniejsze, żebyście Wy się dobrze czuli ja znowu bym nie chciała skromnego przyjęcia, i właśnie chce żeby w dniu ślubu wszyscy skupiali uwagę na nas i bym chyba żałowała do końca życia, że nie miałam hucznego wesela.
też tak myślę ja bym żałowała na 100% a te moje ciągoty do super romantycznej przysięgi na plaży za granicą bez zbędnych gapiów jeszcze zrealizuję tak jak Wam kiedyś mówiłam, np. na 10 rocznicę ślubu i będzie pięknie
Cytat:
przeszkadzaniem bym tego nie nazwała, a raczej takie speszenie - a mówię o momentach "gorzko gorzko"
albo o przysiędze w kościele
viva na przysiędze Ty ich wzroku nie będziesz nawet widzieć
Cytat:

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Żadnym obgadywaniem się nie przejmuj. U nas rodzina się tym nie przejmowała robiąc wesela, większość zapraszało tylko rodziców bez "dzieci" bo to już takie dzieci, które mają swoje własne rodziny i my też tak robimy przynajmniej z rodziną z mojej strony bo jest naprawdę duża. Gdzieś to mam szczerze mówiąc co sobie pomyślą. Kuzynów i kuzynek mam pełno ale zapraszam tylko dwoje bo tylko z nimi mam kontakt, reszty bym prawdopodobnie nawet nie poznała na ulicy. A tych co bym poznała to nie pamiętam kiedy ostatni raz widziałam nie przez przypadek...

Cytat:

ja już takie teksty z moim dziadziem wypracowałam nawet nie spróbuje użyć tego argumentu
Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
No u mnie ten sam problem Nawet jakbym chciała zrobić wesele tylko dla najbliższej rodziny, z którą ciągle się widzę i dla najbliższych przyjaciół, to wyszłoby jakieś 100 osób
A jeśli chodzi o to zapraszanie ciotek to nie daj się mamie.
no właśnie ja tak zorbiłam i z mojej strony wyszło 50 osób a tż zaprasza właściwie całość swojej rodziny i też przyjaciół i również wyszło mu 50 osób
Stary 2013-04-24, 09:33   #4538
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość

no właśnie ja tak zorbiłam i z mojej strony wyszło 50 osób a tż zaprasza właściwie całość swojej rodziny i też przyjaciół i również wyszło mu 50 osób
Ja właśnie zrobiłam listę i z mojej strony wyszło 55 osób takich których chcę zaprosić
Stary 2013-04-24, 10:22   #4539
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie zrobiłam listę i z mojej strony wyszło 55 osób takich których chcę zaprosić
no widzisz i po co się denerwować i zapraszać ludzi na których nie chcesz patrzeć.
Stary 2013-04-24, 10:29   #4540
Vallotka
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz i po co się denerwować i zapraszać ludzi na których nie chcesz patrzeć.
I chyba właśnie tak zrobię.
Stary 2013-04-24, 13:59   #4541
viva91
na przekór do celu

Cytat:
viva na przysiędze Ty ich wzroku nie będziesz nawet widzieć
wiadomo, wiem jak wygląda przysięga jednak będę wiedzieć o ich wzroku bo np. jak coś piszę i ktoś stoi za mną i zerka, to cały czas go nie widzę, jednak wyczuwam jego wzrok na sobie i to mnie wprowadza w dyskomfort

w ogóle, jaki zwariowany dzien poszłam spać o 3:30, wstałam o 7:30 poszłam na ćwiczenia, na których robiłam projekt na inne ćwiczenia, na te inne ćwiczenia nie poszłam, bo musiałam pojawić się na konferencji, gdzie projektowałam dyplomy i trzeba było dopisać nazwiska zwycięzców. na dodatek wszystko pod presją czasu, bo do wypisania 60 dyplomów, a ja mam 30 minut skakali koło mnie jak koło taśmy w fabryce i odbierali do druku kolejne porcje dyplomów jeszcze problemy z odmianą dziwnych nazwisk przyszły, uff, jak się cieszę, że to już za mną, weekend
Stary 2013-04-24, 14:15   #4542
joasia-a
Zakorzenienie

Tak do tematu To oczywiście nie ma sensu zapraszać kogoś żeby komuś innemu zrobić w ten sposób przyjemność.. Mimo wszystko to jest dzień który się chce przeżyć z najbliższymi..
Nam też może ktoś zarzucić ze będziemy mieć trochę znajomych.. Ale wolimy zaprosić bliskich nam znajomych niż niebliską nam rodzinę

A tak ogólnie to buuuuuuu wczoraj mieliśmy iść z TŻtem na spacer, zaczęło padać.. Dzisiaj umawialiśmy się po jego zajęciach.. zadzwonił jego szef że musi koniecznie przyjść jeszcze do pracy niby mi powiedział że mam przyjść koło 18:30 pod jego prace że gdzieś pójdziemy ale jest taki zły że uh

I ogólnie wczoraj przeglądaliśmy kilku fotografów.. spodobał mi się zwłaszcza jeden... w dość przystępnej cenie chyba (tzn mam ofertę z 2013 roku) i naprawdę robi bardzo dobre zdjęcia (widzieliśmy kilka fotografów w tym samym przedziale cenowym i nawet do pięt mu nie dorastają)

Tak więc mamy na oku salę, djów- w maju może się umówię bądź umówimy na spotkanie dowiedzieć się co i jak, no i fotografa (choć jeszcze się porozglądamy ) Niby na oku.. ale z tego co zauważyłam to jeszcze na 2014 jakoś wyjątkowo mają dużo terminów wolnych więc staram się nie spieszyć
Stary 2013-04-24, 14:42   #4543
Lilly_Lilly
Zakorzenienie

hej nie mam co pisac bo u nas nic sie "nie rokreca" i nie zapowiada sie na to
Stary 2013-04-24, 14:56   #4544
asiaczek87
Zakorzenienie

Dzień dobry
MY się odezwaliśmy do kilku firm filmujących chcielibyśmy teledysk jak ten w stylu MPstudios ale ponieważ ceny za wysokie, znaleźliśmy podobnych w moim mieście
Zapisy dopiero do września
fotografa w sumie będziemy szukać w najbliższym czasie

Ciekawa jestem czy nasz zespół będzie grał przyśpiewki w stylu: Ona temu winna, ona temu winna, pocałować go powinna Nie przeszkadza mi jeśli to usłyszę ale to wymuszone całowanie pod publikę średnio mi pasuje

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2013-04-24 o 15:00
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 15:04   #4545
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem czy nasz zespół będzie grał przyśpiewki w stylu: Ona temu winna, ona temu winna, pocałować go powinna Nie przeszkadza mi jeśli to usłyszę ale to wymuszone całowanie pod publikę średnio mi pasuje
My tak sami (jako znajomi PM) śpiewaliśmy takie przyśpiewki jak do nas przychodzili do stolika :P

A wgl wiecie co.. jakaś masakra istna 2 tyg koleżanka ze studiów chorowała na ospę.. dzisiaj kolega przyszedł cały w kropkach na twarzy, kazaliśmy uciekać.. okazało się że ma różyczkę :O
Stary 2013-04-24, 15:19   #4546
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry
MY się odezwaliśmy do kilku firm filmujących chcielibyśmy teledysk jak ten w stylu MPstudios ale ponieważ ceny za wysokie, znaleźliśmy podobnych w moim mieście
Zapisy dopiero do września
fotografa w sumie będziemy szukać w najbliższym czasie
Ja myślę nad zatrudnieniem chłopaków z filmowewesele.pl Ich teledyski są super

widziałam także fragmenty filmów na youtube i się zauroczyłam ;D

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
My tak sami (jako znajomi PM) śpiewaliśmy takie przyśpiewki jak do nas przychodzili do stolika :P

A wgl wiecie co.. jakaś masakra istna 2 tyg koleżanka ze studiów chorowała na ospę.. dzisiaj kolega przyszedł cały w kropkach na twarzy, kazaliśmy uciekać.. okazało się że ma różyczkę :O
uwaga na różyczkę
Jakieś dwa miesiące temu w szkole u mojego TŻa w drugim akademiku "wybuchła" wręcz epidemia różyczki wśród mężczyzn ;D

Cały akademik w kropkach był ;D
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 15:22   #4547
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
uwaga na różyczkę
Jakieś dwa miesiące temu w szkole u mojego TŻa w drugim akademiku "wybuchła" wręcz epidemia różyczki wśród mężczyzn ;D

Cały akademik w kropkach był ;D
Zadzwoniłam przed chwilą do rodziców :P i mówią obydwoje że CHYBA chorowałam :P ale kobiety są mniej narażone bo podobno my byłyśmy szczepione 2 razy a oni tylko raz :P
Śmiesznie w tym wieku takie choroby przechodzić :P już widzę ten akademik pełen narzekających, chorych facetów
Stary 2013-04-24, 16:02   #4548
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Śmiesznie w tym wieku takie choroby przechodzić :P już widzę ten akademik pełen narzekających, chorych facetów
Przy różyczce dla facetów jeszcze w miarę "śmiesznie", gorzej jakby to była świnka. Dla nas odwrotnie. Ja miałam świnkę i ospę, różyczka mnie ominęła
Stary 2013-04-24, 17:45   #4549
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
nasz na pewno będzie grał zresztą uwielbiam to i nie wyobrażam sobie tego nie doświadczyć na własnym weselu a u nas w rodzinie, nawet jak zespół nie śpiewa tego to zawsze sami śpiewamy parze młodej

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
okazało się że ma różyczkę :O
mój kolega ostatnio miał też ale ja miałam więc spoko moi kuzyni ospę też mieli z miesiąc temu ale to też mi nie groziło

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=qnydFmqHuVo
nie wiem czy widziałyście czy nie a jak nie to polecam jest jeszcze Part2

BLOG

Stary 2013-04-24, 18:37   #4550
Malwina_89
Zakorzenienie

Mam wrażenie, że part 2 jest robiony trochę na siłę. Ale pierwsza część mega

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 18:55   #4551
viva91
na przekór do celu

Cytat:
nasz na pewno będzie grał zresztą uwielbiam to i nie wyobrażam sobie tego nie doświadczyć na własnym weselu a u nas w rodzinie, nawet jak zespół nie śpiewa tego to zawsze sami śpiewamy parze młodej
pierwszy raz spotykam się z tak entuzjastycznym przyjęciem tego "zjawiska" w wątku o ślubnych kiczach chyba też było wymieniane
Stary 2013-04-24, 19:28   #4552
karolkao89
Zadomowienie

Cytat:
pierwszy raz spotykam się z tak entuzjastycznym przyjęciem tego "zjawiska" w wątku o ślubnych kiczach chyba też było wymieniane
och uwielbiam to u nas na weselach wrecz są 'bitwy' na przyspiewki. Np. wujek panny mlodej 'atakuje' ciotke pana mldoego i nawzajem sobie tak dospiewywują, potem młodym Jest przy tym duuuuuuuuuuuuuuuużo smiechu wzbudza to takie emocje ze nikt nie siedzi tylko wszyscy stoją w pol okręgu na srodku siedzą młodzi i sluchają.
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 19:36   #4553
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
na śląsku jest to na pewno jest bardzo popularne i na każdym weselu na którym byłam jest to śpiewane, nawet po parę razy ja w tym nic kiczowatego nie widzę a zazwyczaj u nas zaczynają to śpiewać po 'gorzko gorzko' , taka kontynuacja

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez karolkao89 Pokaż wiadomość
och uwielbiam to u nas na weselach wrecz są 'bitwy' na przyspiewki. Np. wujek panny mlodej 'atakuje' ciotke pana mldoego i nawzajem sobie tak dospiewywują, potem młodym Jest przy tym duuuuuuuuuuuuuuuużo smiechu wzbudza to takie emocje ze nikt nie siedzi tylko wszyscy stoją w pol okręgu na srodku siedzą młodzi i sluchają.
mi się to też kojarzy z dobrą zabawą
czasami to nawet po parę razy śpiewali

BLOG

Stary 2013-04-24, 20:47   #4554
joasia-a
Zakorzenienie

O maaaaaaaaaaaaaaaaamo... PRzeszliśmy z TŻtem 8 km co najmniej.. odpadają mi stopy i moje kalekie kolano :O
Stary 2013-04-24, 20:59   #4555
existence
Zakorzenienie

hejo ja miałam już i ospę i różyczkę na szczęście idę się nastawić na jutrzejsze 12h na uczelni, jeeeeee!
TŻ kupił mi pełno przekąsek i tymbarka malina+mięta na jutro
Stary 2013-04-24, 21:13   #4556
mariamarysienka
Zakorzenienie

A co masz jutro? Długi dzień na uczelni?

Tak a propos tych chorób - ja miałam wszystko, łącznie ze szkarlatyną Dlatego nie było mi straszne, jak Tż w lutym przyniósł z wojska.. półpaśca

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do

Edytowane przez mariamarysienka
Czas edycji: 2013-04-24 o 21:14
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 21:19   #4557
viva91
na przekór do celu

Cytat:
na śląsku jest to na pewno jest bardzo popularne i na każdym weselu na którym byłam jest to śpiewane, nawet po parę razy ja w tym nic kiczowatego nie widzę a zazwyczaj u nas zaczynają to śpiewać po 'gorzko gorzko' , taka kontynuacja
Ja je pamiętam z tych starszych wesel, gdy byłam na nich jako dziecko. Wśród pobierających się osób z okolic mojego rocznika raczej tego nie ma No i kojarzy mi się to z takim polskim weselem w remizie, bo wtedy raczej na takich bywałam Dlatego twoje nowoczesne podejście do wesel i te przyśpiewki mi się nie kleją

Do oglądających White Collar - 5 odcinek 3 sezonu miażdży
Stary 2013-04-24, 21:23   #4558
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja je pamiętam z tych starszych wesel, gdy byłam na nich jako dziecko. Wśród pobierających się osób z okolic mojego rocznika raczej tego nie ma No i kojarzy mi się to z takim polskim weselem w remizie, bo wtedy raczej na takich bywałam Dlatego twoje nowoczesne podejście do wesel i te przyśpiewki mi się nie kleją

a co ma nowoczesne wesele do takiej przyśpiewki? po prostu zawsze mi się to podobało i kojarzy mi się jako nieodłączna część wesela i ja nigdy nie byłam na weselu w remizie więc nie wiem jak to wygląda, bywałam tylko na takich w salach ;p
ja właśnie obejrzałam 13 z 2 sezonu i też mega i teraz oglądam 14 i się śmieje cały czas

BLOG

Stary 2013-04-24, 21:25   #4559
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
A co masz jutro? Długi dzień na uczelni?
taaaaaaaak! od 8 do 20...pewnie będę was podglądać na telefonie bo na 4 i 5 piętrze mamy chociaż wifi
Cytat:

daleko mi do niego ale może dziś przed snem obejrzymy 14 odcinek z 2 sezonu

o to jesteśmy iixi w podobnym miejscu z WC ale jutro mnie przegonisz na pewno

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2013-04-24 o 21:27
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 21:34   #4560
viva91
na przekór do celu

Cytat:
a co ma nowoczesne wesele do takiej przyśpiewki?
to, o czym pisałam: przyśpiewki słyszałam dawniej, na weselach w starym stylu, wykonywane przez starszych, aktualnie już ich nie spotykam, więc odpowiadając: nic nie ma właśnie i dlatego mnie to dziwi

ten 5 odcinek to taka odskocznia od głównego wątku 3 sezonu... ehh, kiepsko widzę fabułę

a na murawie pojedynek gigantów, któraś ogląda Ligę Mistrzów? kurde, remis

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości