|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
nie no.. nie mogę Cytat:
no fakt.. i to jakim stylu jest niesamowityCytat:
i nie musisz za przesyłkę płacić
|
|||
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
u mnie ich nie ma
|
|
|
|
|
#3873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poświęcę chyba stare lniane spodnie i poproszę teściową żeby mi pokombinowała na bokach z jakimiś gumkami, bo przecież w tydzień po porodzie to ja nie wcisnę dupki w coś co teraz na dupkę nie wejdzie a przed ciążą było na styk w pasie
|
|
#3874 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa ja szyje drugi kocyk dla dziedziczki
Mam zamiar uszyc go od poczatku do konca wlasnorecznie ![]() Bedzie kolorowy z wesola gasieniczka przyfastrygowanie tej malej glizdy zajelo mimsporo czasu ale zabawa jest przednia Sharp- nie przejmuj sie tym co Ci powiedzial gin, chyba ze traktujesz go jako wyrocznie po pierwsze- moze nie miec racji a po 2gie dzidzia wyjdzie kiedy bedzie chciala a jej teraz zalezy na Twoim dobrym samopoczuciu
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
w takim układzie napisz, że jeśli zawiodą niefarmakologiczne sposoby uśmierzania bólu będziesz chciała zzo... no chyba, że będzie za późno...
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
tak, Dbam o zdrowie
zamawiasz i w aptece odbierasz..dziwne, że u Was nie ma .. nawet w naszej małej mieścinie są te apteki
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely nie działa mi ten link:/ mam te haczki w linku...
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak to patrzyłam ale i tak mi nie pod drodze ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- wpisz DOZ zamiast czach
|
|
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
kurde byłam dzisiaj pod jedna z tych aptek ale mi się już do niej wejść nie chciało.. zależy mi żeby te liście kupić jak najszybciej bo mi zostały 2 tygodnie do TP.. może by na miejscu mieli..
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o poród, to ja się dzisiaj podłamałam..
ta kuzynka tż, która urodziła 30 marca dzisiaj jk do niej zadzwoniłam to wręcz mnie prosiła, żebym przemyślała czy na pewno chcę tu rodzić ![]() zaraz po porodzie była zadowolona, poród szybko, w miarę lekko.. nacięli ją delikatnie i pozszywali. Później okazało się, że mały ma jakąś bakterię i musieli zostać dłużej w szpitalu, więc już była zła.. Ale teraz to już całkiem jest przybita i załamana.. bo krocze jej ropieje, nie goi się i wygląda masakrycznie... ![]() dzisiaj położna jej wyciągnęła dwa szwy i jeszcze je ma ( a niby miały byc rozpuszczalne) była u lekarza, dostała jakiś zastrzyk, podobno mega bolący... boi się jak cholera bo lekarz mówił, że możliwe że będą musieli ją jeszcze raz zszywać.. ![]() jakaś bakteria jej się wdała w tą ranę i dlatego tak się paskudzi powiem Wam, że jestem załamana.. bo to druga osoba którą znam, która tu rodziła i jest tak strasznie niezadowolona
|
|
|
|
#3881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam dokladnie taki http://www.bobowozki.com.pl/product_...ba1lafthnq1cu1 Kolor czerwony dalismy tysiaka taniej niz tu, w zestawie byl koszyk i parasolka jeszcze, ogolnie wozek super, jedynie co mogloby Ci sie nie spodobac- bo pamietam, ze zwracalas na to uwage to, to ze gondolka jest dosc wysoko obsadzona ( kola sa w nim zabojczo wysokie ), ale raczka wozka jest regulowana wiec mi to odpowiada, ze nie trzeba sie tak nisko schylac do gondoli, a ze Tz moj wysoki to jest jakis kompromis, spacerowka juz normalnej wysokosci
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p47038-Lis...a_ziolowa_50_g
edit... nie chce mi się wkleić poprawnie.. skasuj czachy i wpisz doz Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-04-24 o 22:43 |
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A następny szpital jak daleko? I dlaczego nie chcesz w tym następnym rodzic? |
|
|
|
|
#3884 | |
|
siedzę i myślę
|
Całkiem fajny
Zazwyczaj jak długo śpię to śnią mi się jakieś straszne rzeczy, jacyś mordercy, katastrofy itp., a dzisiaj miłe zaskoczenie - poznałam Emilkę ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od razu mam przed oczyma te wszystkie mamuski, ktore wisza nad dzieckiem w piaskownicy i wciskaja mu podczas zabawy jedzenie "bo on nic nie je" ehhh. |
|
|
|
|
#3886 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lepiej odrazu tak myśleć, wtedy to mniej denerwuje Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze.. teraz mi dałaś kolejny orzech do zgryzienia mam rozumieć, że wózek Was wyszedł 1500zł ? ![]() a zamawialiście go przez kogoś kto tam mieszka ? bo ja nikogo tam nie mam ![]() Mój Tż też jest wysoki, a to, że wózek jest wysoko obsadzony na stelażu mi nie przeszkadza, w tako city move też tak jest... a jak rozwiązaliście kwestie fotelika? jaki wybraliście? kupiliście w polsce ? |
|
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
czemu w meczowej piosence jest wyspiewane "kaszaaaaankaaaa" ?!
|
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jakim szpitalu rodzisz?
|
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo paczka dla Niunki juz spakowana i wiecej tam nie wepchne, a na pewno cos jeszcze wyszperam.
|
|
|
|
|
#3891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- w płocku |
|
|
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze i my bedziemy mogly...
|
|
|
|
|
#3893 |
|
siedzę i myślę
|
https://polki.pl/rodzina_ciaza_artyk...1.html?print=1 może komuś się przyda
![]() Spadam do wanny
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie przed tez mogliby. dopytam na wizycie.
|
|
|
|
|
#3895 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
podłamałam się... kolejną porodówkę mam jakieś 40km dalej.. tyle, że tam nikogo nie znam.. tutaj niby poznałam położne. Mój gin (znajomy mojego Męża) jest ordynatorem.. wiem, że kadra jest dobra a to dosyć istotne... z drugiej strony jak mają jakieś bakterie z którymi sobie nie radzą, to nawet jeśli nie wiem jak będą się starali to mnie przed nią nie uchronią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ceny mają bardzo fajne |
||||
|
|
|
#3896 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak ja za realem. Ale z ręką na sercu mogę powiedzieć, że swoją dzisiejszą gra zasłużyli na baty, a borusja zasłużenie wygrała. Szacun dla Lewego, ale sercem zostaję z Madrytem
![]() Wkurzają mnie Ci komentatorzy bo zachowują się tak jakby borusja była nasza reprezentacją. Cytat:
Tylko dla osób o mocnych nerwach wiec na biało O godzinie 1 w nocy zaczełam w poniedziałek dostawać skurczy. Były najpierw co 6 minut po godzinie co 4 minuty i o 3,30 odeszedł czop i wody zaczeły odchdzić więc co sił w nogach ze względu na GBS + mąż zawiózł mnie do szpitala, O godz 4 byłam na miejscu i wszystkie formalności bla bla bla. Podłączyli mnie pod KTG skurczy brak na brzuchu a mi pochwe rwie w kawałki. Niesamowicie mocny ból. Krzyczałam na cały odział skurczy nadal brak. O godz 6 miałam rozwarcie na 4 palce ale główka nadal nie obnizyła się a skurczy macicy jak nie było tak nie ma. Uśpione przez Fenoterol. Tylko ta nieszczęsna pochwa. Posadzili mnie na piłce ok godz 8,30 , o 8,45 pierwszy ból party dziecko się pcha a mnie wysłali pod prysznic bym wodę na siebie ciepłą lała, tam miałam kolejne 2 skurcze parte , nie mogłam z bólu zrobić kroku by wyjść tak bolalo ,myślałam,że zaraz mi dziecko wypadnie, w końcu przyszła po mnie położna i zanim doszłam do łóżka kolejny ból party, gdy się położyłam jakimś cudem lekarz spradził i główka już była na wierzchu, szybka akcja nacinanie tępymi nożyczkami przy kolejnych 3 bólach partych (okropny ból) za każdym razem sprawdzanie tętna dziecka czy jeszcze oddycha. W końcu rozkaz lekarza by położna wskoczyła mi na brzuch i dziecko wyleciało o 9,15, brak płaczu, w końcu mała wzieła dech, dali mi ją na pierś po czy błyskawicznie zabrali do oceny, po ok minucie kazali mi ucałować dziecko i szybko do inkubatora gdyż brak akcji oddechowej i ruchowej. Byłam w takim szoku ,że nic do mnie nie docierało. Zaczeło się szycie, pochwa ,szyjka i po sam odbyt bez znieczulenia ponieważ zabrakło... 14 szwów.Leżałam tam 6 godz po porodzie na porodowce.Lekarz powiedział że miał w trakcie brać mnie na blok operacyjny ale dziecka by nie uratowali. Przyszli mnie poinformować o niedotlenieniu dziecka... Ból w sercu nie do opisania, złapało infekcję przez GBS mimo, że podali mi antybiotyk zresztą biorę go do dnia dzisiejszego i jeszcze przez kolejny tydzień. .Mała dostała w pierwszej minucie 6 punktów. Gdy już byłam na zwykłej sali pierwszego dnia mogłam wejść tylko na minutę do Oliwki lecz poinformowali mnie, że jak nie jestem na siłach i miałabym zemdleć bym nie szła ale chec zobaczenia dziecka była silniejsza. Cała fioletowa, obroczyn na buzi pełno, białka oczu całe czerwone. Całą noc płakałam . Wieczór we wtorek mogłam juz do niej wejść by próbować ją karmić, gdy na nią patrzyłam nie mogłam powstrzymać łez wiedząc ,że kilka sekund dzieliło nas od wiecznego rozstania.
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3898 |
|
Wtajemniczenie
|
nie straszcie dziewczyny, musimy się nastrajac pozytywnie, u nas będzie wszystko dobrze
![]() lecę spać. Dobranoc |
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Też się zawsze nad tym zastanawiam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

no i poszłaś i zaczęłaś tańczyć i z tych wyborów miss zrobiło się jakieś wesele 
jest niesamowity

tylko takich dla sloni/wielorybow

Dałam tylko niecałą łyżkę mąki i są takie chrupiące.
Zjadłam 4 i pękam.

Ślub 27. X. 2012