Dot.: Miłośniczki Zary - cz. XXI - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 21:13   #2401
pati_pz
Zadomowienie

Dot.: Miłośniczki Zary - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez atoja Pokaż wiadomość
ech, widzisz nie kupisz, bo przybrudzona i Ci przeszkadza, to tak jak mnie przeszkadza, że idę do sklepu i przymierzam po kimś obcym buty, które były mierzone czy noszone na gołą stopę. Mnie osobiście to przeszkadza, zwłaszcza ze względów higienicznych i w dobrym tonie w sklepach obuwniczych przyjęte jest mierzenie na "skarpetkę", która potem ląduje w koszu.
to tak abstrahując do nagminnej odwagi na wątku z całąsympatią i moim uwielbieniem dla Was (zakochanej podczytującej miłośniczki) i bez żadnych złośliwości proszę, byście na to zwróciły uwagę i prezentowały w ten sposób tylko własne obuwie
Też staram się mierzyć na cienką skarpetkę. O ile w sklepach obuwniczych to jest norma, o tyle sklepy odzieżowe z ofertą obuwia już nie mają takich skarpetek, więc trzeba być na to przygotowanym

Powiedz mi (rozumiem, że sama wprowadzasz to w życie) czy masz jakąś radę dotyczącą mierzenia japonek, butów, które mają coś między palcami? Nie zawsze przez skarpetkę się da lub jest to wygodne, bo głównie chodzi mi o sprawdzenie wygody tego paska japonkowego czy nie uwiera między palcami itd. Ale jak to robić, żeby nie złapać jakiejś choroby stóp?
pati_pz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 21:28   #2402
atoja
Zadomowienie

GG do atoja

Paulina, ale to było tak ogólnikowo napisane, bez jakichkolwiek osobistych aluzji.

Co do bluzki (bo mi wcięło przez mą nieuwagę posta) zszyj ją, tylko trzeba zwrócić uwagę, podczas przymiarki, by się to zaszycie w naturalny sposób układało, by nie załapać za wysoko, za nisko, bo będzie widoczne i efekt będzie o wiele gorszy od zamierzonego, czyli niezszytego przez zarę. Zagmatwane, ale mam nadzieję, że wiesz o czym mówię. Musisz zmierzyć i spróbować spiąć, by sprawdzić, i wówczas podjąć decyzję, czy będzie dobrze wyglądac, czy nie "popsujesz" wizualnie tej koperty, a co za tym idzie bluzeczki

Pati, no niestety, a japonki też tak mierzę, nawet w sklepie sportowym. Zsuwam skarpetkę, bym mogła sprawdzić, resztę dyndającą przy palcach zawijam. Wtedy trochę niewygodnie w czubki palców, ale przynajmniej mogę sprawdzić jak z ich wygodą

Edytowane przez atoja
Czas edycji: 2013-04-24 o 21:30
atoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 21:48   #2403
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzioch Pokaż wiadomość
Stan idealny, tylko lekko fleczki zdarte
Stary 2013-04-24, 21:55   #2404
damon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atoja Pokaż wiadomość
Paulina, ale to było tak ogólnikowo napisane, bez jakichkolwiek osobistych aluzji.

Co do bluzki (bo mi wcięło przez mą nieuwagę posta) zszyj ją, tylko trzeba zwrócić uwagę, podczas przymiarki, by się to zaszycie w naturalny sposób układało, by nie załapać za wysoko, za nisko, bo będzie widoczne i efekt będzie o wiele gorszy od zamierzonego, czyli niezszytego przez zarę. Zagmatwane, ale mam nadzieję, że wiesz o czym mówię. Musisz zmierzyć i spróbować spiąć, by sprawdzić, i wówczas podjąć decyzję, czy będzie dobrze wyglądac, czy nie "popsujesz" wizualnie tej koperty, a co za tym idzie bluzeczki

Pati, no niestety, a japonki też tak mierzę, nawet w sklepie sportowym. Zsuwam skarpetkę, bym mogła sprawdzić, resztę dyndającą przy palcach zawijam. Wtedy trochę niewygodnie w czubki palców, ale przynajmniej mogę sprawdzić jak z ich wygodą
Też tak mierzę, bo wizja małych, wijących się (pewno tylko w mojej głowie) żyjątek mnie przeraża

Kupić, nie kupić makijażowe szpile? I chciałabym i się boję. Niedopasowania rozmiarowego, mam 37,5, więc kupić buty dla mnie oznacza drogę przez mękę. 37 za małe, 38 za duże. Dobrze, ze Ryłko ma połówki, bo bym boso musiała chodzić. Rzadko zdarza mi się dopaść dużą 37 lub małą 38.

insta

It's gonna be a good day
damon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 22:16   #2405
steam_engine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcik Pokaż wiadomość
Dziewczyny jest któraś z Was z miasta Bielsko Biała, Gliwice lub Zabrze?? potrzebuję pomocy w zakupie jednej rzeczy
Ja mieszkam w Katowicach, więc mam blisko i Gliwice, i Zabrze, jednak do Gliwic dojazd wygodniejszy. Bywam tam czasem, ponieważ mój chłopak tam studiuje Jestem chętna pomóc, jednak będę miała czas tylko jutro w ciągu dnia, a potem dopiero po majówce
steam_engine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 22:29   #2406
Agnes18
Zakorzenienie

Mam pytanie do dziewczyn, które mają bluzkę z blaszką (białą lub czarną). Mam nadzieję, że wiecie o którą chodzi, bo nie mam zdjęcia, a na stronie nie mogę znaleźć. Czy jak prałyście ją, to odpruwałyście tę blaszkę do prania?

Moje Szczęścia dwa G N
Agnes18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 22:46   #2407
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez damon Pokaż wiadomość
Też tak mierzę, bo wizja małych, wijących się (pewno tylko w mojej głowie) żyjątek mnie przeraża

Kupić, nie kupić makijażowe szpile? I chciałabym i się boję. Niedopasowania rozmiarowego, mam 37,5, więc kupić buty dla mnie oznacza drogę przez mękę. 37 za małe, 38 za duże. Dobrze, ze Ryłko ma połówki, bo bym boso musiała chodzić. Rzadko zdarza mi się dopaść dużą 37 lub małą 38.
a mierzyłaś je? ja je ubrałam raz i tak się chwiały, że nie wiem ile bym w nich przeszła ale ja ogólnie w szpilach nie chodzę, także mojej opinii możesz nie brać pod uwagę, chociaż wg mnie są niestabline
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 22:49   #2408
damon
Zakorzenienie

no właśnie nie miałam możliwości przymierzenia.

insta

It's gonna be a good day
Stary 2013-04-24, 22:51   #2409
scarabeuska
Raczkowanie

Cytat:

Jutro odbieram paczkę ze szpilkami makijażowymi. Dam znać jak z wygodą i rozmiarem. Nosze standardowe 37 i takie zamówiłam.
scarabeuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 23:12   #2410
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
a mierzyłaś je? ja je ubrałam raz i tak się chwiały, że nie wiem ile bym w nich przeszła ale ja ogólnie w szpilach nie chodzę, także mojej opinii możesz nie brać pod uwagę, chociaż wg mnie są niestabline
Koleżanka koleżanki (tak, tak wiem... ale wiarygodne źródło) mierzyła 7 sztuk tych butów i wszystkie były niewygodne i chybotliwe i dopiero zamawiając on-line dostała wygodną, dobrze wyważoną parę

12.03.2023 r.- 12.06.2023 r.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 23:17   #2411
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Ja zawsze mierzę na rajstopową skarpetkę, a swoje lubię nosić na gołą.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Paulina przeglądając zarówno ten wątek, jak i wątek np. o Mango gdzie dziewczyny wklejają zdjęcia z przymierzalni i piszą wprost, że butów nie kupiły, a mierzyły, co widać na gołą stopę jesteś wyjątkiem

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 23:25   #2412
assicka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Paulina przeglądając zarówno ten wątek, jak i wątek np. o Mango gdzie dziewczyny wklejają zdjęcia z przymierzalni i piszą wprost, że butów nie kupiły, a mierzyły, co widać na gołą stopę jesteś wyjątkiem
Ja zawsze mierzę w skarpetkach/podkolanówkach 'rajstopowych' Co do zdjęć - czasem przecież na zdjęciach te podkolanówki są niewidoczne Chyba że się mierzy sandałki - wtedy wszystko jasne
Stary 2013-04-24, 23:43   #2413
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marigold19 Pokaż wiadomość
Koleżanka koleżanki (tak, tak wiem... ale wiarygodne źródło) mierzyła 7 sztuk tych butów i wszystkie były niewygodne i chybotliwe i dopiero zamawiając on-line dostała wygodną, dobrze wyważoną parę
Ja mierzyłam raz jasne i raz czarne więc widocznie 2 razy miałam pecha Niby nie chodzę za często w szpilkach, ale bez przesady, żebym stać nie umiała w nich a te naprawdę sprawiały mi taki problem. Skoro Twoja koleżanka też tak miała to znaczy, że ze mną wszystko ok Może rzeczywiście lepiej zamówić online
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 23:45   #2414
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez assicka Pokaż wiadomość
Ja zawsze mierzę w skarpetkach/podkolanówkach 'rajstopowych' Co do zdjęć - czasem przecież na zdjęciach te podkolanówki są niewidoczne Chyba że się mierzy sandałki - wtedy wszystko jasne
Widać nawet w zakrytych, wystarczy przejrzeć wątki ze zdjęciami Mnie to szalenie obrzydza i sama mierzę zawsze buty na "coś" na stopie, bo kupując buty mam nadzieję, że są jednak nowe i "nie macane" tym bardziej, że ostatnio w taki sposób moja koleżanka z pracy nabawiła się grzybicy stóp od baletek z H&M.

Stary 2013-04-25, 00:09   #2415
Hoodoo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olapoznan Pokaż wiadomość
Jak dla mnie w żółtej wyglądasz
Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
Super figura! Sukienki są dla Ciebie stworzone!
Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
dwie pierwsze sukienki mi się nie podobają, ale za to trzecia jest świetna
Cytat:
Napisane przez Ansday Pokaż wiadomość
a mi sie podobasz we wszystkich - na takiej figurze wszystko fajnie lezy
Cytat:
Napisane przez fantastic Pokaż wiadomość
w granatowej żakardowej spódniczce wyglądasz super
Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Wyłamię się Ładnie wyglądasz w spódnicach, mam wrażenie że one, w przeciwieństwie do sukienek, tworzą lekką figurę klepsydry.
Dziękuję Spódniczki bardziej mi odpowiadają, tym bardziej, że ta granatowa sukienka jest niepraktyczna przez to duże wycięcie na plecach.
Hoodoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 00:10   #2416
damon
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarabeuska Pokaż wiadomość
Jutro odbieram paczkę ze szpilkami makijażowymi. Dam znać jak z wygodą i rozmiarem. Nosze standardowe 37 i takie zamówiłam.
Super! To czekam na relację

Cytat:
Upss, to może jednak pójdę do Ryłko. Co ciekawe, kiedys takie straszydła tam mieli, a teraz stylistyka znacznej uległa poprawie. I mają połówki rozmiarów, co dla mnie ma ogromne znaczenie. I niesamowicie wygodne są. Całą zimę przechodziłam w botkach na 10 cm obcasie i nogi mnie nie bolały. Cud i miód

insta

It's gonna be a good day
Stary 2013-04-25, 00:22   #2417
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
Ja mierzyłam raz jasne i raz czarne więc widocznie 2 razy miałam pecha Niby nie chodzę za często w szpilkach, ale bez przesady, żebym stać nie umiała w nich a te naprawdę sprawiały mi taki problem. Skoro Twoja koleżanka też tak miała to znaczy, że ze mną wszystko ok Może rzeczywiście lepiej zamówić online
No ja po swoich przebojach z tymi "wycinanymi" jestem w stanie uwierzyć, że każda para jest inna. On-line przynajmniej nie były macane ;p

Cytat:
Widać nawet w zakrytych, wystarczy przejrzeć wątki ze zdjęciami Mnie to szalenie obrzydza i sama mierzę zawsze buty na "coś" na stopie, bo kupując buty mam nadzieję, że są jednak nowe i "nie macane" tym bardziej, że ostatnio w taki sposób moja koleżanka z pracy nabawiła się grzybicy stóp od baletek z H&M.
Ja też zawsze mierzyłam na "coś" dopóki mnie moja kochana pani dermatolog uświadomiła, że osoba osoby mające grzybice mierzące buty w cienkich rajstopach również zostawiają w bucie swój "ślad", a już na pewno przed grzybicą nie chroni mierzenie butów w rajstopach. Inna sprawa, że to bardziej higieniczne i takie bardziej schludne, ale przed grzybicą na pewno nie chroni.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Super! To czekam na relację

Upss, to może jednak pójdę do Ryłko. Co ciekawe, kiedys takie straszydła tam mieli, a teraz stylistyka znacznej uległa poprawie. I mają połówki rozmiarów, co dla mnie ma ogromne znaczenie. I niesamowicie wygodne są. Całą zimę przechodziłam w botkach na 10 cm obcasie i nogi mnie nie bolały. Cud i miód
Mam z Ryłko na stanie dwie pary kozaczków-niskie 6 cm i wysokie 10 cm i obie pary są ok, nawet wyższe jakoś lepiej się noszą. Ale mam też niższe koturny z serii Estima i nie ma chyba mniej wygodnych butów na świecie (chociaż może Lasocki ;p). Ale fakt- robią teraz dużo ładniejsze buty, które ładnie wyglądają na stopie. Kiedyś było bardzo dużo babciowatych modeli i jakby nic dla młodych osób. Teraz idzie coś wybrać.

Stary 2013-04-25, 06:31   #2418
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też zawsze mierzyłam na "coś" dopóki mnie moja kochana pani dermatolog uświadomiła, że osoba osoby mające grzybice mierzące buty w cienkich rajstopach również zostawiają w bucie swój "ślad", a już na pewno przed grzybicą nie chroni mierzenie butów w rajstopach. Inna sprawa, że to bardziej higieniczne i takie bardziej schludne, ale przed grzybicą na pewno nie chroni.
O grzybicy napisałam w kontekście mierzenia butów a nie, że np.cienka rajstopowa skarpetka chroni przed nią, ale mierzenie butów na gołą stopę, biorąc pod uwagę moją wyobraźnię i to jakie stopy ludzie wkładają do buta jest ohydne po prostu, przynajmniej dla mnie. A rajstopka jaka by nie była jednak stwarza barierę zachowania ogólnej przyzwoitości przy mierzeniu

Stary 2013-04-25, 08:21   #2419
Noelma
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pati_pz Pokaż wiadomość
Fajnie w niej wyglądasz i popieram - kolor jest bardziej kremowy

Moja będzie chyba jednak w ten poniedziałek, a co, urodziny sobie uprzyjemnię, bo nie wytrzymam szlabanu do końca miesiąca ;p
Dziękuję. Nie no urodziny to urodziny
Noelma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:10   #2420
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hoodoo Pokaż wiadomość
Dziękuję Spódniczki bardziej mi odpowiadają, tym bardziej, że ta granatowa sukienka jest niepraktyczna przez to duże wycięcie na plecach.
to prawda, sama z tego względu zrezygnowałam z jej zakupu
Stary 2013-04-25, 09:23   #2421
assicka
Zakorzenienie

Szukając butów dla siebie znalazłam asymetryczne szpilki jak z Zary - ale tylko chyba rozm. 40 jest:
http://www.zalando.pl/taupage-szpilk...1a02u-802.html
Stary 2013-04-25, 09:28   #2422
myszola21
Zakorzenienie

śliczne ale troszkę drogie... ja jutro zamawiam asymetryczne spodenki niech stracę najwyżej wymienię albo oddam...

Btw.

Ja zawsze mierzę buty w sklepie i zamawiam online, przychodzą pięknie zapakowane w pudełeczku i bez wad nie to co w sklepie wyblakłe coś się urwało porysowane...
myszola21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:49   #2423
Manehajera
Zakorzenienie

widziałyście tę sukienkę już na żywo? Bardzo mi się spodobała na modelce, ponadto kolor jest ciemny i nasycony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaq.jpg (16,7 KB, 75 załadowań)
Manehajera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 09:56   #2424
Marigold19
🦄

Cytat:
O grzybicy napisałam w kontekście mierzenia butów a nie, że np.cienka rajstopowa skarpetka chroni przed nią, ale mierzenie butów na gołą stopę, biorąc pod uwagę moją wyobraźnię i to jakie stopy ludzie wkładają do buta jest ohydne po prostu, przynajmniej dla mnie. A rajstopka jaka by nie była jednak stwarza barierę zachowania ogólnej przyzwoitości przy mierzeniu
Tak też zrozumiałam Twoją wypowiedź i mam podobne zdanie Ale musiałam napisać o tym, co się dowiedziałam, bo przez lata żyłam w przekonaniu, że mierzenie na rajstopy chroni mnie przed wszystkim, co w bucie ;/ Niestety nie zawsze tak mierzę, ale to ze względu na to, że jak faktycznie chcę kupić but to muszę go wcześniej czy później założyć na gołą stopę.

A propos tego H&M mam właśnie baletki z niego i dziś zamierzam wdziać i tak się zaczęłam zastanawiać, jak można mając tak poważną chorobę stóp mierzyć w sklepie buty

Stary 2013-04-25, 10:29   #2425
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
A propos tego H&M mam właśnie baletki z niego i dziś zamierzam wdziać i tak się zaczęłam zastanawiać, jak można mając tak poważną chorobę stóp mierzyć w sklepie buty
Ludzie nie myślą. Moja mama często ma klientki, które przychodzą na manicure z grzybicą paznokci. Proszą o ciemny lakier Oczywiście są odsyłane do lekarza.
Stary 2013-04-25, 10:35   #2426
Manehajera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Ludzie nie myślą. Moja mama często ma klientki, które przychodzą na manicure z grzybicą paznokci. Proszą o ciemny lakier Oczywiście są odsyłane do lekarza.
bleh, masakra
Manehajera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 10:36   #2427
Marigold19
🦄

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
Właśnie padłam trupem Dobrze, że Twoja mama jest rzetelna w swojej pracy, bo moja z kolei u kosmetyczki zaraziła się przy pedicurze jakimś syfem, co skutecznie mnie zniechęciło do chodzenia do kosmetyczek na jakiekolwiek zabiegi. Wyjątek to rzęsy i depilacja, przymierzam się do hybrydy, ale nie wiem, czy się odważę

Stary 2013-04-25, 12:21   #2428
gugalove
Raczkowanie

Witam,może któraś z was ma te spodnie w rozmiarze 34 i chce się ich pozbyć?
http://shoshop.cal24.pl/allegro/zaraz/DSC_6083.JPG
lub te http://i1067.photobucket.com/albums/...4/DSC_0051.jpg

Edytowane przez gugalove
Czas edycji: 2013-04-25 o 12:24
gugalove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:28   #2429
Marti179
Rozeznanie

Hej,

czy któraś widziała tą spódnice??
Na stronie fajnie wygląda, ale u mnie jej nie ma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maxi.jpg (20,6 KB, 28 załadowań)
Marti179 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:42   #2430
gozia
Zakorzenienie

monicar taka smutna prawda ...
mądra mama, że odsyła do specjalisty

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości