|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
po prostu w szpitalu nie wykonują znieczulenia, nawet odpłatnie Cytat:
przed chwilą o mały włos nie spadłam ze schodów, omijałam kartony (mąż stwierdził że w weekend je wyniesie do spalenia) i klapek mi się zsunął z jednego schodka, na szczęście poleciałam do przodu i zlapalam się słupka, bo gdybym poleciała do tyłu lub boku mogłabym już dzicka nie mieć
|
||
|
|
|
#3992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
za wizytę i 32tc!My wizytujemy o 16... Zejdę na zawał i nerwicę do tego czasu... ![]() Idę do tego pierdzielonego ZUSu...
|
|
#3993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Normalnie wyzysk i jeszcze mu jakąś goownianą robote dali, ten kraj schodzi na psy |
|
|
|
|
#3994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze jedno ZUSowe pytanko,wybaczcie
![]() jsli mam l4 od 21.03 do 19.04, wyplata bedzie 10.05 to za cale L4 czy tylko czesc z marca ?no i jak donioslam kolejne to nadal okres wyczekiwaia 30dni od zaniesienia L4 czy juz jakos plynniej? |
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja mama przy moim 5-kilowym bracie była nacinana, a i tak pękła aż po odbyt. i stolca normalnie trzyma
|
|
#3997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
dzien dobry
znow pieknie za oknem, juz sie to nudne robi dzisiaj niby mniej zalatwien, ale cos czuje, ze tez nie bedzie czasu na lezak i ksiazke...na razie czas na sniadanie.Cytat:
od razu lepiej, prawda?Cytat:
mam tutaj na osiedlu kolezanke mojego brata, ktorej dziecko urodzilo sie niedotlenione. codziennie o 12 babcia zwozi go wozkiem na parking, mama przyjezdza w czasie pracy, zabiera malego na rehabilitacje, po 14 przywozi z powrotem i pedzi do pracy. do tego jakies baseny i cuda. maly ma skonczone 2 latka i dopiero zaczyna chodzic na paluszkach. smutne, a z drugiej strony cieszy, ze sa postepy i ze rodzina walczy. Twoja dresiara pewnie nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji. pewnie mysli, ze mniejsze dziecko podtucza i bedzie ok, a wiekszemu zrobi sie operacje i tez serduszko bedzie jak nowe. oczywiscie zycze im tego z calego serca, ale tak jak piszesz - smutno. po nadrobieniu wczorajszego watku, u mnie dzisiaj botwinka (choc nie lubie ) i kurak z jakas super warzywna-nowalijkowa salatka |
||
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
w życiu bym nie poszła do spzitala gdzie nacinają rutynowo:/ to rzeźnia czy szpital?
|
|
#3999 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałabym chyba taki ubaw, że poprosiłabym o skierowanie do dietetyka, żeby rozpisał Zosi dietę. Cytat:
Fajne krzesełko, funkcja leżaczka jest najlepsza. ![]() Chciałam Ci napisać, że ta w realu to jest DOZ, ale już doczytałam, że sprawdziłaś. ![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że choć trochę Cię uspokoiłam. Na pewno będzie dobrze. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2) W tych drugich podoba mi się kokardka, ale będzie niepraktyczna. No chyba, że bym chodziła z bluzką włożoną w spodnie. ![]() Cytat:
Siemka. Zostały dwie strony do nadrobienia, może zdążę.
Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-04-25 o 10:04 |
||||||||
|
|
|
#4000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie troche planuje, bo nastawiam sie na cc.Cytat:
no ale rozumiem, ze ich potrzeba pragnienia byla wielka i zimne piwo nie moglo czekac :P do tej pory najlepiej z hipermarketow wypada tesco - jesli chodzi o obsluge ciezarnych w moim miescie
|
||
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Ta noc to był koszmar. Mała mnie okładała od 20 chyba do 3. Nie wiem czy to z tego powodu czy to jakieś przepowiadacze ale brzuch bolał. Prawie całą noc nie spałam. Nie wiedziałam czy płakać czy chodzić po ścianach. Normalnie zastanawiałam się czy zaraz nie urodzę. Dziś wierci się dalej i trochę dalej boli zobaczymy co gin powie. Mam takie wrażenie, że mała naciska na szyjkę... ![]() Lecę nadrabiać.
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
położne w moim szpitalu mówiły, że nie ma się co nastawiać na jakąś konkretną pozycję i wannę czy nie-wannę - wszystko wychodzi w praniu. ważne jest, żeby wypróbować różne możliwości i żeby położne w tym pomogły, a my czuły się swobodnie.
|
|
#4003 |
|
Zadomowienie
|
a tak wogóle to kupiliśmy fotelik
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem jak na l4. nie placisz dobrowolnego, spolecznego i fp.
|
|
|
|
|
#4005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
axella wypłata za część z marca |
||
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
![]() pomysł na dziś: pierś z kurczaka +kurki w śmietanie ![]() skąd kurki,skąd?! |
|
|
|
#4007 | ||
|
Rozeznanie
|
Radzę na naowalijki bardzo uwazać. Żeby zarobić w tym krótkim okresie czasu, kiedy jeszcze nie każdy rolnik ma warzywa, te nowalijki się pryska, żeby szybko rosły, wiec czesto/ jesli nie zawsze to sama chemia...
Cytat:
za wizytęCytat:
Wczoraj kupiłam sobie w HM sukienke, ale nie taką piękną niestety i za jedyne 59,90, a tundziś słońce sie schowało za chmury i ani mysli wyjść
|
||
|
|
|
#4008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
do 10 czerwca?
|
||
|
|
|
#4009 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny czy któraś zauważyła, że im wyższa ciąża tym mniej ruchów? Bo nie wiem czy się niepokoić czy co?! ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Aaaaaa i dziś 35+0 czyli optymistycznie 36 Muszę jeszcze CHOCIAŻ tydzień, półtora wytrzymać, bym była spokojniejsza
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4012 | |
|
BAN stały
|
to ja bym się zastanowiła nad zmianą szpitala ![]() Cytat:
32tc ![]() super krzesełko Zostało mi 10 dni do tp, zero skurczy i nawet plecy przestały boleć, może mały się już rozmyślił i nie chce nigdzie wychodzić Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-04-25 o 10:18 |
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no nie ma już super tysiąca kopów na godzinę.. ale czuję małą przekręca się,coś wypnie... mniej niż było,na pewno ale jak budzę to czuję
|
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez!!! 30 dni! fajnie to brzmi...
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
mala na pewno az takiego psikusa Ci nie zrobi |
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc jak już inwestujemy w filtr, to warto zwrócić uwagę na skład i zachowanie danego kosmetyku na naszej skórze. niestety - im mniej wydajny, tym lepiej ![]() a co do oleju z dzikiej róży - dobrze zapamiętałaś
|
|
#4016 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam we wtorek na ktg i położne w szoku, bo skurcze dochodziły do 80, a ja ich nie czuję w ogóle I jedna opowiadała, że miała pacjentkę z 7cm rozwarciem, która na porodówce czytała sobie książkę, bo w ogóle bólu nie czuła... Można? Można ![]() Były też w szoku, że Mała non stop kopie ![]() Cytat:
![]() Co do zzo to u mnie w szpitalu jest dla każdej rodzącej i ja nie chciałam, ale moja położna powiedziała, że mam brać i się nie zastanawiać, bo w związku z tym, że jestem szczupła i nie mam grama tłuszczu to cały ból będzie mi się kumulował na brzuchu, a tak przynajmniej chwilę sobie odpocznę i będę miała więcej siły. Jak zapytałam czy to może spowolnić akcję porodową to wyjaśniła mi, że to nie problem, bo skurcze to oni mogą od razu przyspieszyć, a jak będę mega zmęczona to nie będę miała siły. W ogóle dzień dobry i kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Antoinette za wizytęDiabli ja zamawiałam ten kocyk z supełka (podkradłam Twój pomysł - czerwony w białe groszki) i jest naprawdę super. Jak na lato rewelacja, bo to taka cienka bawełna obszyta po prostu lamówką
|
|
|
#4017 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 36 tc
|
|
#4018 |
|
Wtajemniczenie
|
Mmmmmmmm, też chcę............
![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Pokażę Wam ukochaną małą kurteczkę Jurka
|
#4019 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w życiu na grzyby nie pójdę ![]() zawsze wracałam z masą kleszczy,trujaków i robactwa, bleeeeee ![]() nie wiem czy się nauczyłam, nie pamiętam końca
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

za wizytę i 32tc!

?

mam tutaj na osiedlu kolezanke mojego brata, ktorej dziecko urodzilo sie niedotlenione. codziennie o 12 babcia zwozi go wozkiem na parking, mama przyjezdza w czasie pracy, zabiera malego na rehabilitacje, po 14 przywozi z powrotem i pedzi do pracy. do tego jakies baseny i cuda. maly ma skonczone 2 latka i dopiero zaczyna chodzic na paluszkach. smutne, a z drugiej strony cieszy, ze sa postepy i ze rodzina walczy.

Ślub 27. X. 2012