|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Heeeej
Witam się w 39tc zostało nam 12 dni ![]() Wczoraj mieliśmy ostatnie zajęcia w SR - ćwiczyliśmy na lalkach kąpanie i ubieranie, było o pielęgnacji noworodka. Położna stwierdziła, że przy takiej pogodzie jaką mamy to z noworodkiem można wyjść na pierwszy spacer po 4 dniach Byłam też u lekarza i mówił, że mała bardzo naciska na szyjkę - także wszystko ok, a jutro idę na KTG, bo się umówiłam ze swoim ginem - ma akurat dyżur w naszym szpitalu.Co do ruchów dziecka na późniejszym etapie ciąży - to normalne, że mniej się rusza, bo ma po prostu mniej miejsca, prędzej to są takie wypychania na brzuchu |
|
|
|
#4022 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Kocham tą kurteczkę. Jest taka mini-mini i taka mięciutka w dotyku
|
#4023 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak się nie będzie o tym mówiło to lekarze będą się czuli bezkarni!! Cytat:
Cytat:
Koleżanka jak rodziła to była na dyżurze lekarka z Krk i właśnie robiła awanture jak tak można, że kobiety sie męczą, a oni nie dają. Ponoć wisi cennik, że można sobie kupić ale to tylko pic na wodę.
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
młoda ma czkawkę
znoooowu
|
|
|
|
#4025 |
|
Rozeznanie
|
W DDTvn kobiety po porodach
|
|
|
|
#4026 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak kupowaliśmy wózek, to w opisie było napisane, jako wady, że naklejka trochę pozdzierana (to ok), i... koła brudne. Ale na szczęście jak przyjechaliśmy zobaczyć, to były umyte. Tzn. mi to tam rybka, ale ja bym się chyba ze wstydu spaliła. Czyszczenie kół to chyba była sprawka babci malucha, bo mamy-właścicielki nie było akurat.Cytat:
Tego nigdy nie zaplanujesz. ![]() Cytat:
za 32tc! Na dużą na razie się nie zapowiada. Mój maluch w skończonym 29tc ważył 1600g. ![]() Cytat:
Ile razy jest tak, że złodziej wychodzi wyjściem przewidzianym dla klientów bez zakupów, zbliża się do bramki, już w zasadzie w niej jest, ochroniarz go łapie, a ten się wyrywa i wraca na sklep, bo on to zapomniał, że musi jeszcze coś kupić. I g... można mu zrobić. Pomijając to, że przy faktycznym zatrzymaniu oni się drą jakby ich ze skóry obrywano, ludzie się gapią i oczywiście sapią do ochroniarza dlaczego mu robi krzywdę. ![]() Cytat:
![]() Z zamrażarki mojej teściowej? ![]() Nadrobiłam!
|
||||||
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, z rzeźnią mi się kojarzy...
|
#4028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mamuśka nadrabia za mnie i chodzi w sezonie codziennie ![]() Wogóle to muszę się poskarżyć, że sypie mi brzuch coraz to nowymi rozstępami. Wogóle te kremy wszystkie to o dupe potłuc za przeproszeniem ![]() kupiłam sobie na allegro tą mustele i bio oil będę się posiłkować żeby chociaż blakły. Są piękne bordowe także trzeba je ujarzmiać |
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizyte
|
|
|
|
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
Kinga_20 12 dni jak to brzmi
śliczna Mój też ma często ostatnio. Moja mama ostatnio z super teza wyjechała Że jak dziecko ma czkawkę to nie będzie miało kolki potem
|
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź
![]() Młoda się rusza, ale nie szaleje jak kiedyś. Wcześniej bolał mnie brzuch od tego kopania, a teraz się przekręci, wypnie, dostanie czkawki i ot tyle. Ale czytałam, że dziecko mniej się rusza jak wchodzi w kanał rodny, więc może u mnie to to?! Na KTG byliśmy w poniedziałek, następne też w poniedziałek, więc na razie spokój. Jak coś będę pędzić na IP.
|
#4032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodzimy do tego samego? Pa! |
|
|
|
|
#4033 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój też ma często czkwakę, więc wierzę w słowa Twojej mamy!!
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
moge poslodzic herbe z malin?
|
|
|
|
#4035 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4036 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak to w ogóle smakuje, że tak źle o tym piszecie?
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo ja ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- skoszona trawa,stęchła skoczona trawa...
|
|
|
|
|
#4038 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poczekaj do września, bedą w lesie Cytat:
to już tuz tuż |
||
|
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
Pościel na balkonie, pranie posegrowgowane, naczynia umyte , mieszkanie odkurzone, jeszcze tylko ugotuje "pudliszkową" i nic wiecej dziś nierobie
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Kinga no to już tuż tuż
|
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
ja tylko raz wypiłam
spróbowałam z ciekawości. Nawet nie potrafie tego opisać wiem, że herbata z pokrzywy przy tym to kakao spokojnie jeszcze trochę i ja się będę męczyć, możesz się pocieszyć tym
|
|
|
|
#4041 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko:
Kobietki jeśli mam l4 wypisne już do końca maja, a np. urodze w połowie maja, to co wtedy ??? to l4 na pozostałe dni przepada, czy jak?? a co z urlopem mecierzyńskim?? dopiero zaczynam go jak skończy sie l4 czyli od 1 czerwca??? |
|
|
|
#4043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że w nocy urodzę...ech... taka mega pełnia była.Mama mówi: "To jutro sama będziesz w domu", a ja jej na to: "No chyba, że się Jurek urodzi to już nie sama", na prawdę miałam przeczucie a tu nie wyskoczył
|
|
#4044 |
|
Rozeznanie
|
śliczna
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko znając mnie i moje szczęście to mi się wszystko wydłuży pozamyka i dupa blada będę siedzieć do czerwca
|
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli np. urodzisz 15maja to l4 wyplaca za 15dni maja a od dnia porodu przejdziesz namacierzynski ![]() to i ja ponowię pytanie:jak do 10.05 wyplaca mi L4 za część marcową, to L4 z kwietnia dopiero do 10.06 ?
|
|
|
|
|
#4047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- A kiedy masz termin?
|
|
#4048 |
|
Rozeznanie
|
jak dla mnie nie jest taka straszna, ale ja lubię takie smaki - kiedys piłam dużo zielonej herbaty liściastej prosto z wientamu i ona miała podobny błotny smak
![]() Ale dla mnie to ta herbatka ma inny skutek uboczny - przewraca mi się od niej w jelitach bolesnie i goni mnie znienacka do toalety, a w toalecie pozostaje taki aromat, ze muchy padają
|
|
|
|
#4049 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4050 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się, że ten jest lżejszy od innych i bardziej zwrotny. Fajnie się składa (klik, kilk) oparcie w gondoli fajnie się reguluje od zewnątrz, ma syuper amortyzatory na sprężynach i są regulowane.. no i spacerówka jest naprawdę spora, pogłebiana i fajnie zabudowana (co nam jest potrzebne, bo dzieciątka będą z niej korzystały zimą) jeśli interesuje Cię stonowana kolorystyka to fajny jest Sydney, w necie mi się podoba ale niestety nie widziałam go na żywo.. Cytat:
2. rozumiem Twój dylemat.. ale w Twoim przypadku chyba z ulgą bym odetchnęła i zdecydowała się na cc 3. troszkę jestem podłamana zwłaszcza od wczoraj po rozmowie z tą kuzynką...Cytat:
2. nie kupowałam ich w necie tylko w sklepie, w pasie mają szeroką gumkę i sznureczki. Są bardzo fajne teraz nie mam czasu, bo muszę już uciekać. ale wieczorkiem poszukam czegoś podobnego w necie i jak mi się uda znaleźć to podeślę Ci link ![]() Cytat:
chyb zadzwonię i go zamówię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jest też zadbaną i inteligentną dziewczyną, więc nie wydaje mi się żeby to była wina higieny ![]() w takim stanie jakim teraz jest nie chciałam jej nurtować pytaniami i dodatkowo denerwować.. Psychicznie jest naprawdę załamana.. nie wiem już co mam myśleć ![]() oglądałam.. wypowiedzi tych kobiet nie brzmiały optymistycznie --------- wrrrr.... nie bałam się prawie wcale porodu.. podchodziłam do tego bardzo pozytywnie.. wiedziałam, że dam radę.. a teraz jestem już podłamana |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

na impreze na chwile wpadnij. "jubilatka" pewnie i tak nie bedzie wiedziala czy jestes w tlumie czy nie...tam bedzie duszno, ciasno, smierdzace perfumy, kwiaty, pot bleeeeee
) wie lepiej (no przecież rodził...
Ślub 27. X. 2012

Ale na szczęście jak przyjechaliśmy zobaczyć, to były umyte. Tzn. mi to tam rybka, ale ja bym się chyba ze wstydu spaliła.
Czyszczenie kół to chyba była sprawka babci malucha, bo mamy-właścicielki nie było akurat.
bo w sumie za to płaciłam!!!!
za 32tc! Na dużą na razie się nie zapowiada.
Ile razy jest tak, że złodziej wychodzi wyjściem przewidzianym dla klientów bez zakupów, zbliża się do bramki, już w zasadzie w niej jest, ochroniarz go łapie, a ten się wyrywa i wraca na sklep, bo on to zapomniał, że musi jeszcze coś kupić.
I g... można mu zrobić. Pomijając to, że przy faktycznym zatrzymaniu oni się drą jakby ich ze skóry obrywano, ludzie się gapią i oczywiście sapią do ochroniarza dlaczego mu robi krzywdę.

zwłaszcza od wczoraj po rozmowie z tą kuzynką...