Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 10:31   #4021
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Heeeej

Witam się w 39tc zostało nam 12 dni

Wczoraj mieliśmy ostatnie zajęcia w SR - ćwiczyliśmy na lalkach kąpanie i ubieranie, było o pielęgnacji noworodka. Położna stwierdziła, że przy takiej pogodzie jaką mamy to z noworodkiem można wyjść na pierwszy spacer po 4 dniach Byłam też u lekarza i mówił, że mała bardzo naciska na szyjkę - także wszystko ok, a jutro idę na KTG, bo się umówiłam ze swoim ginem - ma akurat dyżur w naszym szpitalu.

Co do ruchów dziecka na późniejszym etapie ciąży - to normalne, że mniej się rusza, bo ma po prostu mniej miejsca, prędzej to są takie wypychania na brzuchu No ale jeśli coś Was niepokoi to najlepiej KTG zrobić żeby sprawdzić czy wszystko ok.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 10:31   #4022
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Kocham tą kurteczkę. Jest taka mini-mini i taka mięciutka w dotyku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kurteczka.jpg (112,9 KB, 24 załadowań)
Stary 2013-04-25, 10:32   #4023
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
zrob sobie rezerwacje dzien wczesniej a tak powaznie, to chyba darowalabym sobie wizyte w kosciele. obejrzysz chrzesnice na dvd na impreze na chwile wpadnij. "jubilatka" pewnie i tak nie bedzie wiedziala czy jestes w tlumie czy nie...tam bedzie duszno, ciasno, smierdzace perfumy, kwiaty, pot bleeeeee
Tylko, że u nas przed kościołem rodzice i chrzestni błogosławią dziecko. A komunia mojej chrześnicy dopiero 19 maja...

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Kupujecie łóżeczko turystyczne?
Ja w sumie o nim nie myślałam, ale mnie dziś kumpela natchnęła i wydaje mi się, że może się przydać. Tym bardziej, że teraz są takie fajne, że mają od razu przewijak i 2 wysokości, więc dla małego dziecka też są ok.
Ja na początku mówiłam, że nie ale mama stwierdziła, że do salonu zamiast zwykłego ( miałam zamiar im rozłożyć moje łóżeczko bo znalazło się na strychu i jest w dobrym stanie). No i stwierdziłam, że może się przydać. Zawsze mogę małej na podwórko je wziąć też jak będzie ciepło.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A ja jak czytam takie opisy porodów jak zamieściła justyna to coraz bardziej przekonuję się do cc...
Najgorsze jest to, że takich porodów z "przygodami" jest dużo a się o tym milczy... a jak się zaczyna mówić to się "lud" oburza bo po co o tym mówić? No kuźwa po to, żeby mieć świadomość że lekarz to nie Bóg a decyduje o naszym i dziecka życiu-mimo wszystko...
Jak byłam z Z. w szpitalu ostatnio to mi salowa codziennie opowiadała "cud narodzin" z piętra niżej.. i włosy stają dęba...
Nie nakręcam się ale po prostu takie sytuacje nie powinny mieć miejsca. A ponieważ mamy ogólną znieczulicę to jak kobieta drze się na porodówce, że ją boli itp.. to oczywiście jest histeryczką z niskiem progiem bólu bo lekarz (szczególnie facet) wie lepiej (no przecież rodził...)...
Uważam tak samo.
Jak się nie będzie o tym mówiło to lekarze będą się czuli bezkarni!!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mój tż pracuje na monitoringu,ostatnio "złapał" jakas laske,ale falszywy alarm.

ONA do niego dzwoni,ze pozwie o oszczerstwa itd

1.kto dal jej numer?!
2.on tylko wykonuje obowiazki, to firma jest odpowiedzialna
3.oficjalnie go zwolnili,ale laskawie pozwolili zostac na najgorzym mozliwym miejscu pracy...

brak mi slow by opisac,jak bardzo nienawidze pracodawcow w tym kraju
Masakra!

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
a swoją drogą, jak szpital argumentuje takie podejście? ja byłam na sr w moim i ordynator mówił, że mimo, że nfz nie płaci za znieczulenie to oni podają i nie traktują tego jako zachcianki tylko szanują decyzję kobiety i nie odmawiają
Mój nie argumentuje. Nie daja i już. NA prośbę nie ma takiej opcji, żeby dostać,a jak są wskazania to ponoć też nie chcą dawać. Jedyne to jakieś zastrzyki.
Koleżanka jak rodziła to była na dyżurze lekarka z Krk i właśnie robiła awanture jak tak można, że kobiety sie męczą, a oni nie dają. Ponoć wisi cennik, że można sobie kupić ale to tylko pic na wodę.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 10:33   #4024
axella
Zakorzenienie

GG do axella

młoda ma czkawkę
znoooowu

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 10:33   #4025
Kamciatka
Rozeznanie

W DDTvn kobiety po porodach
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 10:33   #4026
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
A to zapodaj skąd je wytrzasnęłaś?!?
Bo ja muszę koniecznie coś takiego kupić, ale kurka nic nie ma... Wczoraj mierzyłam jedne nieciążowe w rozm XL, ale ledwo się dopięłam, więc pewnie byłoby mi strasznie niewygodnie chodzić i siedzieć... Chyba najlepsze są takie z takim szerszym pasem, który można na sznureczek dowolnie wiązać...
Ja się chyba na targ przejdę w sobotę. Kiedyś kupiłam tam takie super przewiewne lniane spodnie na gumce. Nawet jedne jeszcze powinnam gdzieś mieć, muszę poszperać.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Bujaczek też przyszedł. Sprawny i nawet nie zniszczony tylko że brudny;/ mogła laska już go wyprać zwłaszcza że jak przetarłam ściereczką to już ładnie zeszło. No ale ok
Ja nie kumam takich ludzi. Jak kupowaliśmy wózek, to w opisie było napisane, jako wady, że naklejka trochę pozdzierana (to ok), i... koła brudne. I faktycznie zdjęcie ufajdanych kół. Ale na szczęście jak przyjechaliśmy zobaczyć, to były umyte. Tzn. mi to tam rybka, ale ja bym się chyba ze wstydu spaliła. Czyszczenie kół to chyba była sprawka babci malucha, bo mamy-właścicielki nie było akurat.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Co do szpitala to we wtroek byłam zwiedzać odział położniczy i się podłamałam salą do porodu ogólnego---->takie poodzielane łózka małymi ścianki jakby boksy dla koni--->takie mam skojarzenie....Sala do porodu wodnego ok i do rodzinnego też ok, wiec licze ze po zapłaconej SR bede rodzic w wodzie lub w sali do rodzinnego bo w sumie za to płaciłam!!!!
Pod warunkiem, że będą wolne. Tego nigdy nie zaplanujesz.

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie Wszystko OK Przez 2 tygodnie przytyłam 2 kg Od początku ciąży przytyłam 9kg. No ale mała waży 1610 to troszkę w nią poszło Ciśnienie książkowe 120/80. Hemoglobina urosła do 12.2 więc odstawił prochy Serduszko małej Ok i wszystko super Ciężko mu było stwierdzić czy Julcia będzie mała czy duża, ale skoro ja i moje rodzeństwo ważyliśmy przeszło 4300 to i ona może być spora. Pobrał materiał na paciora i za 2 tygodnie wynik i wizyta.
Jenny jakbyś znalazła chwilkę to dopisz mi wizytę na 13 maja. Dziękuję

Dziś zaczynamy 32 TC
za 32tc! Na dużą na razie się nie zapowiada. Mój maluch w skończonym 29tc ważył 1600g.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Bo złodziejem jest osoba, która wyniesie coś ze sklepu bez płacenia a taka, które włożyła coś do torby i wyjęła to na terenie sklepu złodziejem nie jest.
Złodzieje to wykorzystują bardzo często-mamy takie właśnie z..ste prawo w Polsce..
Dlatego u nas czekają aż "podejrzany" wyjdzie ze sklepu...
Dokładnie. Ile razy jest tak, że złodziej wychodzi wyjściem przewidzianym dla klientów bez zakupów, zbliża się do bramki, już w zasadzie w niej jest, ochroniarz go łapie, a ten się wyrywa i wraca na sklep, bo on to zapomniał, że musi jeszcze coś kupić. I g... można mu zrobić. Pomijając to, że przy faktycznym zatrzymaniu oni się drą jakby ich ze skóry obrywano, ludzie się gapią i oczywiście sapią do ochroniarza dlaczego mu robi krzywdę.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
położne w moim szpitalu mówiły, że nie ma się co nastawiać na jakąś konkretną pozycję i wannę czy nie-wannę - wszystko wychodzi w praniu. ważne jest, żeby wypróbować różne możliwości i żeby położne w tym pomogły, a my czuły się swobodnie.
Myślę, że to jest ważna sprawa, żeby się nie nastawiać. Jak mnie napierały nery, to najlepszą pozycją było dla mnie oparcie się łokciami o parapet, albo po prostu siedzenie na krześle z nogami rozchylonymi i głową prawie między kolanami. Dlatego jakoś nie mam parcia na piłki, worki sako i inne cuda. Ale może się okazać, że w czasie porodu właśnie je fajnie byłoby mieć.

Cytat:

pomysł na dziś: pierś z kurczaka +kurki w śmietanie
skąd kurki,skąd?!
Z zamrażarki mojej teściowej?

Nadrobiłam! A teraz spadam, bom już prawie spóźniona.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 10:33   #4027
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
w życiu bym nie poszła do spzitala gdzie nacinają rutynowo:/ to rzeźnia czy szpital?
no właśnie, z rzeźnią mi się kojarzy...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 10:34   #4028
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
a w życiu na grzyby nie pójdę
zawsze wracałam z masą kleszczy,trujaków i robactwa, bleeeeee

nie wiem czy się nauczyłam, nie pamiętam końca
to tak jak ja dwa grzyby cała w robalach ale mamuśka nadrabia za mnie i chodzi w sezonie codziennie

Wogóle to muszę się poskarżyć, że sypie mi brzuch coraz to nowymi rozstępami. Wogóle te kremy wszystkie to o dupe potłuc za przeproszeniem Chyba trzeba zrobić tak jak Diabli pisała dać im żyć swoim życiem i nie dołować się z dnia na dzień bo to nie ma kompletnie sensu
kupiłam sobie na allegro tą mustele i bio oil będę się posiłkować żeby chociaż blakły. Są piękne bordowe także trzeba je ujarzmiać
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 10:34   #4029
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie Wszystko OK Przez 2 tygodnie przytyłam 2 kg Od początku ciąży przytyłam 9kg. No ale mała waży 1610 to troszkę w nią poszło Ciśnienie książkowe 120/80. Hemoglobina urosła do 12.2 więc odstawił prochy Serduszko małej Ok i wszystko super Ciężko mu było stwierdzić czy Julcia będzie mała czy duża, ale skoro ja i moje rodzeństwo ważyliśmy przeszło 4300 to i ona może być spora. Pobrał materiał na paciora i za 2 tygodnie wynik i wizyta.
Jenny jakbyś znalazła chwilkę to dopisz mi wizytę na 13 maja. Dziękuję

Dziś zaczynamy 32 TC
\
za wizyte
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 10:38   #4030
niunka045
Zadomowienie

Kinga_20 12 dni jak to brzmi .
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
śliczna cieniuteńka wiatróweczka
Cytat:
młoda ma czkawkę
znoooowu
Mój też ma często ostatnio. Moja mama ostatnio z super teza wyjechała Że jak dziecko ma czkawkę to nie będzie miało kolki potem
Stary 2013-04-25, 10:38   #4031
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedź

Młoda się rusza, ale nie szaleje jak kiedyś. Wcześniej bolał mnie brzuch od tego kopania, a teraz się przekręci, wypnie, dostanie czkawki i ot tyle. Ale czytałam, że dziecko mniej się rusza jak wchodzi w kanał rodny, więc może u mnie to to?! Na KTG byliśmy w poniedziałek, następne też w poniedziałek, więc na razie spokój. Jak coś będę pędzić na IP.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 10:40   #4032
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Co do zzo to u mnie w szpitalu jest dla każdej rodzącej i ja nie chciałam, ale moja położna powiedziała, że mam brać i się nie zastanawiać, bo w związku z tym, że jestem szczupła i nie mam grama tłuszczu to cały ból będzie mi się kumulował na brzuchu, a tak przynajmniej chwilę sobie odpocznę i będę miała więcej siły. Jak zapytałam czy to może spowolnić akcję porodową to wyjaśniła mi, że to nie problem, bo skurcze to oni mogą od razu przyspieszyć, a jak będę mega zmęczona to nie będę miała siły.
Teoretycznie mogą przyspieszyć skurcze, a praktycznie oksytocyna na nie każdego działa.

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
w moim tesco mają mnie w
Chodzimy do tego samego?

Pa!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 10:41   #4033
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
śliczna cieniuteńka wiatróweczka

Mój też ma często ostatnio. Moja mama ostatnio z super teza wyjechała Że jak dziecko ma czkawkę to nie będzie miało kolki potem

Mój też ma często czkwakę, więc wierzę w słowa Twojej mamy!!
Stary 2013-04-25, 10:41   #4034
axella
Zakorzenienie

GG do axella

moge poslodzic herbe z malin?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 10:43   #4035
niunka045
Zadomowienie

Cytat:

Mój też ma często czkwakę, więc wierzę w słowa Twojej mamy!!
ja tez w to wierzę właśnie
Cytat:
moge poslodzic herbe z malin?
a to paskudztwo da się wypić bez słodzenia???
Stary 2013-04-25, 10:44   #4036
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak to w ogóle smakuje, że tak źle o tym piszecie?
Stary 2013-04-25, 10:45   #4037
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja tez w to wierzę właśnie

to ja się męczę z tym paskudztwem o smaku trawy...eh...
brawo ja

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
skoszona trawa,stęchła skoczona trawa...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 10:45   #4038
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ta noc to był koszmar. Mała mnie okładała od 20 chyba do 3. Nie wiem czy to z tego powodu czy to jakieś przepowiadacze ale brzuch bolał. Prawie całą noc nie spałam. Nie wiedziałam czy płakać czy chodzić po ścianach. Normalnie zastanawiałam się czy zaraz nie urodzę. Dziś wierci się dalej i trochę dalej boli zobaczymy co gin powie.
Mam takie wrażenie, że mała naciska na szyjkę...

Lecę nadrabiać.
Mól mały ma tak codziennie - tzn. o 23 siębudzi do życia i zaczyna swoje tańce i potrafi do 3 lub 4. Teraz piję codziennie melisę przed snem, bo nie daję rady zasnac i za radą cloche śpię zwinięta w rogalik i na razie od 2 dni się wysypiam.

Cytat:

pomysł na dziś: pierś z kurczaka +kurki w śmietanie
skąd kurki,skąd?!
poczekaj do września, bedą w lesie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Heeeej

Witam się w 39tc zostało nam 12 dni

Wczoraj mieliśmy ostatnie zajęcia w SR - ćwiczyliśmy na lalkach kąpanie i ubieranie, było o pielęgnacji noworodka. Położna stwierdziła, że przy takiej pogodzie jaką mamy to z noworodkiem można wyjść na pierwszy spacer po 4 dniach Byłam też u lekarza i mówił, że mała bardzo naciska na szyjkę - także wszystko ok, a jutro idę na KTG, bo się umówiłam ze swoim ginem - ma akurat dyżur w naszym szpitalu.

Co do ruchów dziecka na późniejszym etapie ciąży - to normalne, że mniej się rusza, bo ma po prostu mniej miejsca, prędzej to są takie wypychania na brzuchu No ale jeśli coś Was niepokoi to najlepiej KTG zrobić żeby sprawdzić czy wszystko ok.
to już tuz tuż
Stary 2013-04-25, 10:46   #4039
Atena564
Zadomowienie

Pościel na balkonie, pranie posegrowgowane, naczynia umyte , mieszkanie odkurzone, jeszcze tylko ugotuje "pudliszkową" i nic wiecej dziś nierobie

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Kinga no to już tuż tuż
Stary 2013-04-25, 10:46   #4040
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
ja tylko raz wypiłam spróbowałam z ciekawości. Nawet nie potrafie tego opisać wiem, że herbata z pokrzywy przy tym to kakao
Cytat:
to ja się męczę z tym paskudztwem o smaku trawy...eh...
brawo ja
spokojnie jeszcze trochę i ja się będę męczyć, możesz się pocieszyć tym
Stary 2013-04-25, 10:48   #4041
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

skoszona trawa,stęchła skoczona trawa...
Ok, mam ten smak przed oczami
Stary 2013-04-25, 10:49   #4042
Atena564
Zadomowienie

Mam pytanko:
Kobietki jeśli mam l4 wypisne już do końca maja, a np. urodze w połowie maja, to co wtedy ??? to l4 na pozostałe dni przepada, czy jak?? a co z urlopem mecierzyńskim?? dopiero zaczynam go jak skończy sie l4 czyli od 1 czerwca???
Stary 2013-04-25, 10:50   #4043
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tylko raz wypiłam spróbowałam z ciekawości. Nawet nie potrafie tego opisać wiem, że herbata z pokrzywy przy tym to kakao
Herbata z pokrzywy jest super

Myślałam, że w nocy urodzę...ech... taka mega pełnia była.Mama mówi: "To jutro sama będziesz w domu", a ja jej na to: "No chyba, że się Jurek urodzi to już nie sama", na prawdę miałam przeczucie a tu nie wyskoczył Chociaz najpierw chcę z mężem skończyć remont na wsi.
Stary 2013-04-25, 10:51   #4044
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
śliczna Ja nie mam żadnej kurteczki, kupiłąm tyko taki grubszy mini sweterek, liczę ze to wystarczy na lato, bo na jesień i zimę przyszłą to chyba wszsytko mam dla WOjtka, jeszcze ostatnio kuzynka kupiła mu śpiworek nowiutki za niewielkie pieniadze
Stary 2013-04-25, 10:52   #4045
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Herbata z pokrzywy jest super

Myślałam, że w nocy urodzę...ech... taka mega pełnia była.Mama mówi: "To jutro sama będziesz w domu", a ja jej na to: "No chyba, że się Jurek urodzi to już nie sama", na prawdę miałam przeczucie a tu nie wyskoczył Chociaz najpierw chcę z mężem skończyć remont na wsi.
ja będę miała przeczucie od poniedziałku tylko znając mnie i moje szczęście to mi się wszystko wydłuży pozamyka i dupa blada będę siedzieć do czerwca
Stary 2013-04-25, 10:52   #4046
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Mam pytanko:
Kobietki jeśli mam l4 wypisne już do końca maja, a np. urodze w połowie maja, to co wtedy ??? to l4 na pozostałe dni przepada, czy jak?? a co z urlopem mecierzyńskim?? dopiero zaczynam go jak skończy sie l4 czyli od 1 czerwca???
jak doniesiesz dokumenty na macierzynski to l4 bedziesz miec zaplacone do dnia porodu,od dnia porodu macierzynski

czyli np. urodzisz 15maja to l4 wyplaca za 15dni maja a od dnia porodu przejdziesz namacierzynski

to i ja ponowię pytanie:jak do 10.05 wyplaca mi L4 za część marcową, to L4 z kwietnia dopiero do 10.06 ?

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 10:57   #4047
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
śliczna Ja nie mam żadnej kurteczki, kupiłąm tyko taki grubszy mini sweterek, liczę ze to wystarczy na lato, bo na jesień i zimę przyszłą to chyba wszsytko mam dla WOjtka, jeszcze ostatnio kuzynka kupiła mu śpiworek nowiutki za niewielkie pieniadze
Ta moja to tak na roczek raczej, więc na przyszłą wiosnę idealna

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
ja będę miała przeczucie od poniedziałku tylko znając mnie i moje szczęście to mi się wszystko wydłuży pozamyka i dupa blada będę siedzieć do czerwca
A kiedy masz termin?
Stary 2013-04-25, 10:57   #4048
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Ok, mam ten smak przed oczami
jak dla mnie nie jest taka straszna, ale ja lubię takie smaki - kiedys piłam dużo zielonej herbaty liściastej prosto z wientamu i ona miała podobny błotny smak
Ale dla mnie to ta herbatka ma inny skutek uboczny - przewraca mi się od niej w jelitach bolesnie i goni mnie znienacka do toalety, a w toalecie pozostaje taki aromat, ze muchy padają
Stary 2013-04-25, 10:58   #4049
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
Ta moja to tak na roczek raczej, więc na przyszłą wiosnę idealna

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

A kiedy masz termin?
27 maj mógłby zrobić mamusi prezent i urodzić się w dzień matki
Stary 2013-04-25, 10:59   #4050
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
1.a porownywalas go do innych modeli tako? co ma jako nowy na rynku? poza kolorystyka zblizona do lareta?

kusisz mnie zebym wziela pod wage kolejny model wozek wyglada fajnie, po Bielsku jezdzi mnostwo tako i prezentuja sie super. szkoda, ze ograniczyli sie tylko do kilku wersji kolorystycznych, bo ja szukam czegos bardziej stonowanego. ale technicznie ogladalismy sporo modeli tako i wszystkie wydaje sie naprawde ok. my tez raczej zostaniemy przy tej marce. do rozwazenia model...[COLOR="Silver"]
właśnie nie porównywałam za bardzo, bo inne wcześniej jakoś nie przypadały mi do gustu
wydaje mi się, że ten jest lżejszy od innych i bardziej zwrotny. Fajnie się składa (klik, kilk) oparcie w gondoli fajnie się reguluje od zewnątrz, ma syuper amortyzatory na sprężynach i są regulowane..
no i spacerówka jest naprawdę spora, pogłebiana i fajnie zabudowana (co nam jest potrzebne, bo dzieciątka będą z niej korzystały zimą)
jeśli interesuje Cię stonowana kolorystyka to fajny jest Sydney, w necie mi się podoba ale niestety nie widziałam go na żywo..

Cytat:
a
1.przy tako widac jego niedociagniecia

2.ja juz sama nie wiem. mam dni gdzie mysle sobie, a moze lepiej sprobowac sn i miec jedna blizne zamiast dwoch
innym razem znow przychodzi strach, ze jednak moge narobic problemow i sobie i malej. skoro kilku lekarzy mowilo, ze cc to trzeba ich sluchac, a gin...on ma swoj swiat

3.chyba nie mialabym odwagi tam rodzic. bo co innego zle gojenie sie albo rozchodzenie szwow, ale jesli to ewidentnie bakterie i zakazenie szpitalne to znaczy, ze maja tam syf i Ciebie tez moze to dopasc poszperaj w internecie, moze na jakims forum wypowiadaja sie inne kobiety i opinie beda podzielone...bo negatywne sa zawsze, ale jesli same negatywne, to lepiej szukac innego szpitala.
1.dokąłdnie
2. rozumiem Twój dylemat.. ale w Twoim przypadku chyba z ulgą bym odetchnęła i zdecydowała się na cc
3. troszkę jestem podłamana zwłaszcza od wczoraj po rozmowie z tą kuzynką...

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

1.Wizualnie dla mnie ok, ale nie widziałam go na żywo, więc nie wiem jak się prowadzi etc...

2.A to zapodaj skąd je wytrzasnęłaś?!?
Bo ja muszę koniecznie coś takiego kupić, ale kurka nic nie ma... Wczoraj mierzyłam jedne nieciążowe w rozm XL, ale ledwo się dopięłam, więc pewnie byłoby mi strasznie niewygodnie chodzić i siedzieć... Chyba najlepsze są takie z takim szerszym pasem, który można na sznureczek dowolnie wiązać...
1.
2. nie kupowałam ich w necie tylko w sklepie, w pasie mają szeroką gumkę i sznureczki. Są bardzo fajne
teraz nie mam czasu, bo muszę już uciekać. ale wieczorkiem poszukam czegoś podobnego w necie i jak mi się uda znaleźć to podeślę Ci link

Cytat:
o ile jeszcze nie zdecydowałaś - moje zdanie: super! i świetna cena. ja bym się skusiła a na kolor zdecydowałabym się na żywo. a ze zdjęć to chyba ten chabrowy mi się najbardziej podoba

chyb zadzwonię i go zamówię

Cytat:
bo jeden facet za 11tu nie wyrobi ani też trzech za 11... muszą się wszyscy spisać, zgrać i spiąć poślady. nie ma lekko
jak ma się dobry team, to piłka nawet sama wleci na nogę i się wkopie do bramy - wiem po sobie kumple na mnie "podolski" mówili... a ja nic nie robiłam, tylko biegałam jak ta głupia i się nadziewałam na piłkę przypadkiem, piłka odbijała się od mojej nogi i była nie do złapania
masz rację, to na pewno ma ogromny wpływ.. ale wydaje mi się, że kasa też ma znaczenie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A wie skąd ta bakteria? Nie odbierz tego personalnie, ale rozmawiałam kiedyś z jedną położną i powiedziała, że czasem dziewczyny same doprowadzają się do ropienia rany (czy to po szyciu krocza, czy po cc). Krwawienie poporodowe to nie jest to samo co miesiączkowe (nie pamiętam jak się nazywa to miesiączkowe, ale to nie jest żywa krew). Poporodowe to jest żywa krew i te podkłady z belli zaleca się dlatego, że są duże - wiadomo, ale przede wszystkim dlatego, że to jest bawełna. To wszystko musi tam oddychać. Czasem trzeba te podkłady zmieniać co chwila, bo przeciekają i o to chodzi. Nie są podszyte żadnymi foliami itp., tak jak podpaski. Mówiła też, że po porodzie wydzielamy bardzo dużo ciepła, a w tamtych okolicach jest baaaardzo ciepło przez pachwiny. Porównała to do wystawienia surowego mięsa na słońce. A tu już niewiele trzeba, żeby złapać bakterię, bo to jest boskie środowisko dla niej. Dlatego o krocze trzeba bardzo dbać i unikać podpasek, bo część zawiera bardzo mało bawełny, a niektóre nawet wcale, no i są podszyte foliami (co oczywiście dla nas jest wygodne), a to jest cudowne miejsce dla bakterii.

Mam nadzieję, że choć trochę Cię uspokoiłam. Na pewno będzie dobrze.
ona raczej nie jest z tych co panikują, wyolbrzymiają problemy itd.
Jest też zadbaną i inteligentną dziewczyną, więc nie wydaje mi się żeby to była wina higieny
w takim stanie jakim teraz jest nie chciałam jej nurtować pytaniami i dodatkowo denerwować.. Psychicznie jest naprawdę załamana..

nie wiem już co mam myśleć

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
W DDTvn kobiety po porodach
oglądałam.. wypowiedzi tych kobiet nie brzmiały optymistycznie

---------

wrrrr.... nie bałam się prawie wcale porodu..
podchodziłam do tego bardzo pozytywnie..
wiedziałam, że dam radę..
a teraz jestem już podłamana

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości