Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 11:32   #4081
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Przyszło krzesełko dla młodego

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś zauważyła, że im wyższa ciąża tym mniej ruchów?
Bo nie wiem czy się niepokoić czy co?![COLOR="Silver"]
U mnie jest zdecydowanie mniej. Okres aktzwności to dosownie po 3-4 wypięcia, przeciągnięcia Może ze 2 razy w ciągu dnia jest deczko bardziej aktywna (ale też bez szału). Miejsca mało, główka w kanale rodnym, więc nie łatwo jej się ruszać. Poza tym zbiera siły na wyście smoka!

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Kocham tą kurteczkę. Jest taka mini-mini i taka mięciutka w dotyku
na wycieczki do lasu

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Wogóle to muszę się poskarżyć, że sypie mi brzuch coraz to nowymi rozstępami. Wogóle te kremy wszystkie to o dupe potłuc za przeproszeniem Chyba trzeba zrobić tak jak Diabli pisała dać im żyć swoim życiem i nie dołować się z dnia na dzień bo to nie ma kompletnie sensu
kupiłam sobie na allegro tą mustele i bio oil będę się posiłkować żeby chociaż blakły. Są piękne bordowe także trzeba je ujarzmiać
To tak jak Ci mówiłam... Ale smaruj się, smaruj. Trzeba skórze troszkę ulżyć....

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
ja tez w to wierzę właśnie

a to paskudztwo da się wypić bez słodzenia???
Ja jej nie słodzę, ale ja nic nie słodzę I nie jest tragiczna. Właśnie taka zielona herbata/yerba. Już się przyzwyczaiłam

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-04-25 o 11:37
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:32   #4082
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie Wszystko OK Przez 2 tygodnie przytyłam 2 kg Od początku ciąży przytyłam 9kg. No ale mała waży 1610 to troszkę w nią poszło Ciśnienie książkowe 120/80. Hemoglobina urosła do 12.2 więc odstawił prochy Serduszko małej Ok i wszystko super Ciężko mu było stwierdzić czy Julcia będzie mała czy duża, ale skoro ja i moje rodzeństwo ważyliśmy przeszło 4300 to i ona może być spora. Pobrał materiał na paciora i za 2 tygodnie wynik i wizyta.
Jenny jakbyś znalazła chwilkę to dopisz mi wizytę na 13 maja. Dziękuję

Dziś zaczynamy 32 TC
za wizyte a corcia raczej z tych sredniaczkowych na razie, ale jak widac na naszym watku i ze sredniakow wyrastaja duze dzieci super, ze prochow mniej, a kg zupelnie sie nie przejmuj. 9kg na tym etapie to wiekszosc z nas moze Ci pozazdroscic ja jestem jakis miesiac wyzej (terminowo) i mam jz 16,5kg na plusie :P
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:33   #4083
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
a kiedy Wam wywaliło? ja na razie 33 tc i 2 malutkie pod cyckiem, ale to już od połowy ciąży i tak myślę czy mam się jeszcze bać
Moje rozstępy pojawiły się w poniedziałek czyli pod koniec 34 tygodnia
Stary 2013-04-25, 11:34   #4084
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja jestem cykor i cały czas liczę kalorie, boję się strasznie że nie zrzucę po ciązy
a ja mam gdzieś. przez moje rozstępy. dbałam,nie przytyłam a mam najgorsze,najbrzydsze rozstępy jakie widziałam w życiu
więc jak mam przytyć to nawet na diecie przytyję :P

kurier!ale nie do mnie
no jak dzis nie przyjdzie to bede zla

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:36   #4085
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak btw. jak chcecie coś kupować w H&M Jak się zapiszecie do newslettera, to dostaniecie znizkę na jedną rzecz 25%

Jestem już zapisana, ale nic mi nie przyszło, więc zapisałam się na drugiego maila i mam A że "MOŻE" mój Małż mnie gdzieś łaskawie zabierze, to może się przydać

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
j ostatnio miałam pacmana i dziś też powli..
póki co za mną kawa,duża szklanka coli, szklanka soku (znów piję jak głupia ),czekolada cała musli, druga porcja musli z platkai i ide robic jajka z majo i kukurydza
Cytat:
ja jestem cykor i cały czas liczę kalorie, boję się strasznie że nie zrzucę po ciązy
Ja generalnie też staram się "dobierać" jedzonko, ale dzisiaj nie mogę się skupić na niczym, a wiadomo czym najlepiej zająć ręce- jedzeniem...
Kuba się rozszalał, więc idę poleżeć, a później do wanny... Zajmę łapy maszynką do golenia

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:37   #4086
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Ja jestem zapisana i nie dostałam

Ja sobie ostatnio masuję moje rozstępy na udzie rękawicą do masażu, potem wcieram ten Balsam Babydream i wydaje mi się, że są mniejsze Muszę jeszcze kupić maść Cepan do blizn bo podobno pomaga.

podkradasz dziecku balsam wczoraj odkryłam super sposób na oparzenia po opalaniu, tż po godzinie przebywania na słońcu zjarał całą szyję na czerwono i wieczorem jak zawsze jęki, że go piecze. Nie miałam nic do smarowania na oparzenia, więc natarłam go nivea baby przeciw odparzeniom, dziś skórkę miał jak niemowlak
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:38   #4087
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Jestem już zapisana, ale nic mi nie przyszło, więc zapisałam się na drugiego maila i mam A że "MOŻE" mój Małż mnie gdzieś łaskawie zabierze, to może się przydać

Ja generalnie też staram się "dobierać" jedzonko, ale dzisiaj nie mogę się skupić na niczym, a wiadomo czym najlepiej zająć ręce- jedzeniem...
Kuba się rozszalał, więc idę poleżeć, a później do wanny... Zajmę łapy maszynką do golenia
AAAAA!!!! dzwonić po karetkę?!?!

ja ostatnio z pod maszynki wyszłam jak w rzeźni

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 11:38   #4088
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
położne w moim szpitalu mówiły, że nie ma się co nastawiać na jakąś konkretną pozycję i wannę czy nie-wannę - wszystko wychodzi w praniu. ważne jest, żeby wypróbować różne możliwości i żeby położne w tym pomogły, a my czuły się swobodnie.
Tylko problem w tym, że jak się chce znieczulenie to trzeba szybko dostać bo jak za duże rozwarcie to nie dadzą żeby partych nie zagłuszyć.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
50tka 50tce nierówna... spokojnie może to być i SPF 20-30. ważne, żeby filtry UVA były porządne, stabilne i najlepiej kilka. jeśli konsystencja twojego filtra np. ci niezbyt odpowiada i nie jesteś w stanie nałożyć odpowiednio grubej warstwy, to faktor zmniejsza się drastycznie. np. nakładając połowę ilości potrzebnej do uzyskania faktora 50, faktor zmniejszy się do około 7 więc jak już inwestujemy w filtr, to warto zwrócić uwagę na skład i zachowanie danego kosmetyku na naszej skórze. niestety - im mniej wydajny, tym lepiej
a co do oleju z dzikiej róży - dobrze zapamiętałaś jak najbardziej może być pomocny w walce z przebarwieniami, ale gwarancji nie daję, że sobie poradzi. czasami po prostu trzeba mocniejszego kalibra...
Ja się na filtrach nie znam czy stabilny czy nie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Młoda się rusza, ale nie szaleje jak kiedyś. Wcześniej bolał mnie brzuch od tego kopania, a teraz się przekręci, wypnie, dostanie czkawki i ot tyle. Ale czytałam, że dziecko mniej się rusza jak wchodzi w kanał rodny, więc może u mnie to to?! Na KTG byliśmy w poniedziałek, następne też w poniedziałek, więc na razie spokój. Jak coś będę pędzić na IP.
Moja też spokojniejsza, poza chwilami kiedy albo odpycha się stopkami albo prostuje nóżki ...

Cytat:
A to się da? Ja nie umiem się pohamować pod koniec ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:39   #4089
Kinga_20
Zakorzenienie

Atena z tym L4 to jest tak, że jeśli masz do powiedzmy 30 maja, a urodzisz 15 maja, to L4 od 16 maja automatycznie zamienia się w macierzyński, a L4 przepada. No i ciekawostka w drugą stronę - mam L4 do 8 maja, czyli dzień po terminie, jeśli nie urodzę do 8 maja to i tak automatycznie przechodzę na macierzyński już od 9 maja, a nie od dnia porodu wtedy - nikt nie ma prawa mi wystawić już L4... Czy orientuje się któraś z Was jak to jest z tymi 2 dniami urlopu z okazji urodzenia się dziecka? Bo nam też przysługuje przecież, jak to można wykorzystać?

Dziewczyny Wy tu o rozstępach, a ja póki co - tfu tfu nie mam ani jednego - może jakaś dziwna jestem albo dopiero się zacznie po porodzie jak będę zbijać wagę Muszę zakupić jakiś krem ujędrniający czy coś i będę się smarować chyba razem z twarzą

Ale gorąco, nie wyłażę nigdzie - nie mam żadnych pasujących ciuchów na lato, a w długich spodniach od razu mi tyłek zaparuje =/

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:40   #4090
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
podkradasz dziecku balsam wczoraj odkryłam super sposób na oparzenia po opalaniu, tż po godzinie przebywania na słońcu zjarał całą szyję na czerwono i wieczorem jak zawsze jęki, że go piecze. Nie miałam nic do smarowania na oparzenia, więc natarłam go nivea baby przeciw odparzeniom, dziś skórkę miał jak niemowlak
Nie, używam tego dla kobiet w ciąży
Stary 2013-04-25, 11:40   #4091
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Niech zgadnę, smarować filtrem się nie chciał, a jak się spalił to jęczał i stękał że piecze i ratunku?

Stary 2013-04-25, 11:41   #4092
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Niech zgadnę, smarować filtrem się nie chciał, a jak się spalił to jęczał i stękał że piecze i ratunku?
dokładnie tak
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:42   #4093
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dr mi któregoś razu na obchodzie mówiła że to normalne. Ma po prostu mniej miejsca.

Axella ale kiepsko z tżtem...ja to bym nie darowała że ktoś podaje mój prywatny numer komus obcemu

No i nastał ten wiekopomny moment że mam koleżankę nr 13!
Bliźniakowa, parka. Niestety leżąca tak jak ja jeszcze 2 tyg temu. Także pocieszam jak mogę bo znam ten ból:-( a wydaje się sympatyczna.

Kurcze może się uda że to będzie moja ostatnia współlokatorkaD

Nóż widelec z tą trzynastką się zaprzyjaźnicie

Ash dzięki za odpowiedz, bo nie powiem, że mnie pocieszyła, choć Ty masz termin wcześniej, ale moja sytuacja "rodna" jest podobna

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-04-25 o 11:44
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:43   #4094
metropolitan
Zadomowienie

hej laski!

byłam wczoraj na tej wizycie, ale już mi się nie chciało pisać nic wczoraj.... może kilka stron pod rząd o żarciu mnie zniechęciło
aale tak serio, to ja teraz tez jestem maszyną do pożerania wszystkiego po prostu i ciągle jestem głodna...

no więc tak: nie wiem co mój gin odwala, ale coś chyba kręci z tą moją cesarką. Bo miałam mieć we wtorek, chyba, ze nic nie będzie zwiastowało porodu. Jeszcze przed zbadaniem mnie () stwierdził, że rodzimy dopiero 5-6 maja, bo jednak stwierdził, że wtorek to jeszcze za wcześnie.... wtf? ale powiedział, że mnie zbada i zobaczymy. Zbadał, stwierdził, że szyjka bardzo krótka, ale nie ma rozwarcia żadnego, skurcze na ktg tez nie zapisały się (tu reprymendy udzieliłam w myślach Kubusiowi, bo w domu spina mi się brzuch cały czas, a na ktg zero skurczy ZAWSZE!) no i generalnie przepływy ok, wód sporo, łożysko jeszcze ok, Kubuś waży już prawie 3 kg... i po badaniu powiedział, żebym przyszła w poniedziałek, będzie taki inny doktor i on mnie zbada... ale mam przyjść z rana na czczo i z torbą.... Więc nie wiem, czy on chce mi jednak może robić w poniedziałek tą cesarkę, tylko może nie chce, żebym się denerwowała i tak z zaskoczenia chce mnie wziąć??? czy to jednak faktycznie tylko badanie??? generalnbie stwierdziłam, że nie nastawiam się na cc w poniedziałek, żeby się nie rozczarowac, więc nastawiam się , że to tylko badanie...

nie wiem, co on odwala...

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
ale są też takie kobitki co przy każdym skurczu drą się w niebogłosy, moja mama mi opowiadała że rodziła z nią kobita, która krzyczała jakby ją żywcem palili, a przecież sama rodziła i wie jak to jest. Połozna w sr powiedziała że krzyczeć można ale dopiero przy skurczach partych, nie ma sensu wcześniej bo to tylko męczy kobietę
no wiesz co, brak słów do komentarza położnej... chyba każdy odczuwa ból inaczej i super łatwo powiedzieć z perspektywy osoby trzeciej. Nie wiem, komuś to przeszkadza, że kobieta krzyczy czy jak???

Edytowane przez metropolitan
Czas edycji: 2013-04-25 o 11:44
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:43   #4095
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
przed chwilą o mały włos nie spadłam ze schodów, omijałam kartony (mąż stwierdził że w weekend je wyniesie do spalenia) i klapek mi się zsunął z jednego schodka, na szczęście poleciałam do przodu i zlapalam się słupka, bo gdybym poleciała do tyłu lub boku mogłabym już dzicka nie mieć
dobrze, ze masz refleks a mezowi naleza sie baty
Stary 2013-04-25, 11:43   #4096
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

Dziewczyny Wy tu o rozstępach, a ja póki co - tfu tfu nie mam ani jednego - może jakaś dziwna jestem albo dopiero się zacznie po porodzie jak będę zbijać wagę Muszę zakupić jakiś krem ujędrniający czy coś i będę się smarować chyba razem z twarzą
Zazdroszczę... ja byłam pewna, że nie będę miała, bo moja mama przez 4 ciąże nie miała, tylko zapobiegawczo się smarowałam ... ostatnio zrobiłam sobie ze 2,3 dni przerwy i pokazały się na udzie...
Stary 2013-04-25, 11:44   #4097
axella
Zakorzenienie

GG do axella

niecały tysiąc postów do końca tej części.
mam nadzieję,że się wyrobię

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 11:45   #4098
xal
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie tak
No to też masz już przeszkolenie przed dzieckiem

Stary 2013-04-25, 11:47   #4099
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Mól mały ma tak codziennie - tzn. o 23 siębudzi do życia i zaczyna swoje tańce i potrafi do 3 lub 4. Teraz piję codziennie melisę przed snem, bo nie daję rady zasnac i za radą cloche śpię zwinięta w rogalik i na razie od 2 dni się wysypiam.
Moja pierwszy raz zrobiła mi coś takiego. Ruszała się zawsze koło 23 ale to były delokatne ruchy, a wczoraj to nie do wytrzymania normalnie. Nie wiem co ona robiła ale nie przekręciła się raczej bo nogi dalej wywala z prawej strony.
Nie pozwolę jej meczu więcej oglądać...może to przez te moje emocje z tym związane.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

wrrrr.... nie bałam się prawie wcale porodu..
podchodziłam do tego bardzo pozytywnie..
wiedziałam, że dam radę..
a teraz jestem już podłamana
JA jakoś wiele o tym nie myślałam ale teraz od jakiegoś tygodnia to masakra. Strach w oczach. NA prawdę zaczęłam się zastanawiać czy nie zapytać gin o jakieś tabletki uspokajające bo bóle mogą też być nerwobólami. Na razie zwiększę ilosć melisy.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png

Edytowane przez justyna_g4
Czas edycji: 2013-04-25 o 11:50
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:47   #4100
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Jestem już zapisana, ale nic mi nie przyszło, więc zapisałam się na drugiego maila i mam
Też tak zrobiłam i mam
Stary 2013-04-25, 11:48   #4101
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ograniczać jedzenie 3 miesięcznemu dziecku. Dobre. Miałabym chyba taki ubaw, że poprosiłabym o skierowanie do dietetyka, żeby rozpisał Zosi dietę.
dlatego sasiadka powiedziala co mysli, wstala, ubrala mala i wyszla. a teraz chodza do innego pediatry tez nie rozumiem jak mozna powiedziec "prosze dawac dziecku mniej jesc"
Stary 2013-04-25, 11:49   #4102
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem zapisana i nie dostałam
za pierwsyzm razem jak zakladasz i potwierdzisz to na saaaaamym dole jets kupon
Stary 2013-04-25, 11:50   #4103
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
za tydzień w czwartek jest mój termin porodu!!! nie wiem czy cieszyć się czy nie brak objawów ciąg dalszy
No to już niedługo, czekamy

Cytat:
mój tż pracuje na monitoringu,ostatnio "złapał" jakas laske,ale falszywy alarm.

ONA do niego dzwoni,ze pozwie o oszczerstwa itd

1.kto dal jej numer?!
2.on tylko wykonuje obowiazki, to firma jest odpowiedzialna
3.oficjalnie go zwolnili,ale laskawie pozwolili zostac na najgorzym mozliwym miejscu pracy...

brak mi slow by opisac,jak bardzo nienawidze pracodawcow w tym kraju
No ja też się zgadzam, że to przesada z tym zwolnieniem. Moim zdaniem w najgorszym razie powinno się na upomnieniu skończyć.
A już tym bardziej nie rozumiem tego, że Ktoś doprowadza do takiej awantury mając świadomość, że "pakowanie do torby" mogło być źle zinterpretowane.
Ja bym chyba raczej myślała "kurde, ale jestem głupol" niż leciała na ochroniarza...a przynajmniej nie tak by doprowadzać do jego zwolnienia.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
pewnie ze sa takie kobitki , a skad wiesz ze Ty do nich nie bedziesz nalezala??? jak mozna tak mowic i to na dodatek kobieta, kazdy inaczej znosi porod tak jak inny bol, jeden bedzie latal po operacji po 4 godzinach a drugi bedzie zdychal przez 4 dni , tak jak z porodami jedna bedzie wspominala i opowiadala jaka to piekna chwila a druga przezyje tarume , tak samo jest z odczuwaniem bolu i z reagowaniem na niego .... jedna bedzie pochlipywala w ciszy , druga skupi sie i bedzie odczuwala bol ale bedzie panowala na nim a trzecia bedzie darla kopare przy kazdym skurczu .... i najsmieszniejsze jest ze polozna powiedziala ze krzyczec mozna na partych no masakra po pierwsze to na partych raczej nie powinno sie krzyczec tylko cala energie wlozyc w parcie a po drugie jak moze obca baba ci mowic jak masz reagowac na bol głupota ...... wrrrrr
No nam dokładnie to samo położne mówiły. Jedna na SR, a druga jak nam szpital pokazywali i akurat też tam kobieta rodziła i bardzo krzyczała i ja się zapytałam czy tak lżej i ona też mi odparła, że raczej nie. Że człowiek już szczególnie na końcu powinien mieć kontakt z położną i skupiać się, a krzykiem sobie ten kontakt zabiera i rozkojarza.

Lecę dalej nadrabiać

p.s. zjadłam sobie to wstawione wczoraj śniadanko. PYYYCHA

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:51   #4104
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam gdzieś. przez moje rozstępy. dbałam,nie przytyłam a mam najgorsze,najbrzydsze rozstępy jakie widziałam w życiu
więc jak mam przytyć to nawet na diecie przytyję :P

kurier!ale nie do mnie
no jak dzis nie przyjdzie to bede zla
ja 10,5 na plusie:/ i chyba nie zmieszcze sie w planowanych 12

u mnie wczoraj kurier byl 17.30

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Moje rozstępy pojawiły się w poniedziałek czyli pod koniec 34 tygodnia

ups
Stary 2013-04-25, 11:52   #4105
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
a kiedy Wam wywaliło? ja na razie 33 tc i 2 malutkie pod cyckiem, ale to już od połowy ciąży i tak myślę czy mam się jeszcze bać
Mi w 35 tc i kilka dnismaruję sie teraz często i masuje, zobaczymy, czy jeszcze wyjdą...

Uciekam do gin, słoneczko w końcu wyszło zza chmurki i sie zrobiło gorąąąącoooooTrzeba będzie sie lodem ochłodzic
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:52   #4106
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A to się da? Ja nie umiem się pohamować pod koniec ...
da się ja mam całe cargo słodyczy a nie jem, bo się boję, że przytyję, mam skłonności do tycia a wyglądam normalnie, bo się pilnuje
Stary 2013-04-25, 11:54   #4107
ankaaa206
Wtajemniczenie

helloł z rana
właśnie wróciłam z zakupów z tż, w końcu od dawien dawna ma wolniejszy dzień, tak więc go wykorzystałam : kupiłam sobie jegginsy i tunikę taką groszkową, chciałam jeszcze buty ale tel sie rozdzwonił i musiał jechać do biura.
Nakupowałam też górę mięsa, jutro porobię dewolajów i roladek na czas po porodzie, bynajmniej będe miała zajęcie
w niedzielę teściowa ma urodziny, więc muszę jeszcze storczyka kupić

pogoda jest cudna, właśnie zjadłam rożka i śmigam sprzątać trochę no i w majówkę marzy mi się grill, karkóweczka pyszna a potem mogę rodzić

metro jakiś dziwny ten Twój lekarz, raz gada tak a raz inaczej

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:54   #4108
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę... ja byłam pewna, że nie będę miała, bo moja mama przez 4 ciąże nie miała, tylko zapobiegawczo się smarowałam ... ostatnio zrobiłam sobie ze 2,3 dni przerwy i pokazały się na udzie...
Ja używam tego Palmersa praktycznie od 3 miesiąca ciąży na zmianę z oliwką, ale nie smaruję się codziennie nawet... Co drugi dzień czasami, a tam niby zalecają dwa razy dziennie. Ja tam nie mówię hop, bo może dopiero wszystko przede mną.... Nie wiem od czego to zależy, że jednej wyskoczą a drugiej nie....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:54   #4109
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
za pierwsyzm razem jak zakladasz i potwierdzisz to na saaaaamym dole jets kupon
przedziękuję

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No to już niedługo, czekamy

No ja też się zgadzam, że to przesada z tym zwolnieniem. Moim zdaniem w najgorszym razie powinno się na upomnieniu skończyć.
A już tym bardziej nie rozumiem tego, że Ktoś doprowadza do takiej awantury mając świadomość, że "pakowanie do torby" mogło być źle zinterpretowane.
Ja bym chyba raczej myślała "kurde, ale jestem głupol" niż leciała na ochroniarza...a przynajmniej nie tak by doprowadzać do jego zwolnienia.

No nam dokładnie to samo położne mówiły. Jedna na SR, a druga jak nam szpital pokazywali i akurat też tam kobieta rodziła i bardzo krzyczała i ja się zapytałam czy tak lżej i ona też mi odparła, że raczej nie. Że człowiek już szczególnie na końcu powinien mieć kontakt z położną i skupiać się, a krzykiem sobie ten kontakt zabiera i rozkojarza.

Lecę dalej nadrabiać

p.s. zjadłam sobie to wstawione wczoraj śniadanko. PYYYCHA
śniadanko

Cytat:
ja 10,5 na plusie:/ i chyba nie zmieszcze sie w planowanych 12

u mnie wczoraj kurier byl 17.30

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

ups
ja planowałam 10, jest prawie 20

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 11:55   #4110
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ja używam tego Palmersa praktycznie od 3 miesiąca ciąży na zmianę z oliwką, ale nie smaruję się codziennie nawet... Co drugi dzień czasami, a tam niby zalecają dwa razy dziennie. Ja tam nie mówię hop, bo może dopiero wszystko przede mną.... Nie wiem od czego to zależy, że jednej wyskoczą a drugiej nie....
ja palmers zamiennie z oliwką 2x dziennie od dekoltu po kolana
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości