Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 12:49   #4141
whatIthink
Raczkowanie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Hejo
czytam na bieżąco, nie piszę, bo mi się nie chcę zresztą za bardzo nie mam o czym...

Kupiłam bujaczek - leżaczek - ten:
http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...010179009.html dzisiaj czekam na kuriera.

Poza tym nawala mnie spojenie i gotuje gulasz.

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:52   #4142
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mnie ciagle mecza jakies mysli czy moj organizm to ogarnie, bo najpierw przy cesarce zzo, po 3 miesiacach narkoza (a pewnie bede mega slaba po okresie karmienia, dojdzie niewyspanie, organizm po pologu...), jeszcze salviae pisala o ewentualnym czyszczeniu w narkozie. mozna tak czesto sie znieczulac? moze lepiej sn sprobowac i miec wiecej sil na pozniej ;( sama juz nie wiem.
Ja to jestem na etapie, ze chciałabym przespać ten poród i obidzić się jak mała już bedzie nie ważne jak miałoby sie to odbyć...

Zbieram się powoli i nie chętnie...Zmów ma stresa przed wizytą.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:54   #4143
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Hejo
czytam na bieżąco, nie piszę, bo mi się nie chcę zresztą za bardzo nie mam o czym...

http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...010179009.html dzisiaj czekam na kuriera.

Świetny zakup

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:59   #4144
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
nie no jak regularne i co 7 co 5 min to jechac nawet jak nie bola hhehe

eee, bez sensu

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:03   #4145
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie Wszystko OK Przez 2 tygodnie przytyłam 2 kg Od początku ciąży przytyłam 9kg. No ale mała waży 1610 to troszkę w nią poszło Ciśnienie książkowe 120/80. Hemoglobina urosła do 12.2 więc odstawił prochy Serduszko małej Ok i wszystko super Ciężko mu było stwierdzić czy Julcia będzie mała czy duża, ale skoro ja i moje rodzeństwo ważyliśmy przeszło 4300 to i ona może być spora. Pobrał materiał na paciora i za 2 tygodnie wynik i wizyta.
gratki

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
poa tym kto normalny w sklepie do torby laduje?
ja
kiedyś poszłam do Żabki po chipsy, jakaś zamyślona byłam, przed samym wejściem jakoś się zastanawiałam czy mi ta największa paka do torebki wejdzie - i podeszłam do półki i wpakowałam paczkę do torebki ale po sekundzie się zorientowałam co wyprawiam, wyciągnęłam od razu, ale wiem że miałam niesamowite szczęście że nikt tego nie zauważył bo w tłumaczenie to by mi nikt nie uwierzył

[QUOTE=MoTyleKsw;40483347
Dziewczyny czy któraś zauważyła, że im wyższa ciąża tym mniej ruchów?
Bo nie wiem czy się niepokoić czy co?![/QUOTE]

tak powinno być, bo maleństwo ma mniej miejsca. ale ja przez to miałam cc, bo Młody przez cały poprzedni tydzień ruszał się może 2-3 razy dziennie i jakoś po kopniaczku tylko, i w szpitalu na ktg też wyszło że malutko się rusza a na dodatek tętno spada.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Mam pytanko:
Kobietki jeśli mam l4 wypisne już do końca maja, a np. urodze w połowie maja, to co wtedy ??? to l4 na pozostałe dni przepada, czy jak?? a co z urlopem mecierzyńskim?? dopiero zaczynam go jak skończy sie l4 czyli od 1 czerwca???
od dnia urodzenia leci macierzyński

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:03   #4146
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
szykuję się na wizytę. Oby wszystko było OK .

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Wróciłam z badań.
Pielęgniarka, która mi pobiega krew (zawsze ta sama) spojrzała na badania i mowi:
"oooo. to spotykamy się dziś po raz ostatni przed porodem widzę'
ja:"mam nadzieję"
ona:"i widzę, że szykują panią do cięcia.."
ja:"to aż tak widać?"
ona:"po badaniach widzę"

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Odebrałam wczorej wyniki na paciora- BRAK
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:04   #4147
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

na wycieczki do lasu
Oooo tak
Stary 2013-04-25, 13:06   #4148
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
gratki

ja
kiedyś poszłam do Żabki po chipsy, jakaś zamyślona byłam, przed samym wejściem jakoś się zastanawiałam czy mi ta największa paka do torebki wejdzie - i podeszłam do półki i wpakowałam paczkę do torebki ale po sekundzie się zorientowałam co wyprawiam, wyciągnęłam od razu, ale wiem że miałam niesamowite szczęście że nikt tego nie zauważył bo w tłumaczenie to by mi nikt nie uwierzył

tak powinno być, bo maleństwo ma mniej miejsca. ale ja przez to miałam cc, bo Młody przez cały poprzedni tydzień ruszał się może 2-3 razy dziennie i jakoś po kopniaczku tylko, i w szpitalu na ktg też wyszło że malutko się rusza a na dodatek tętno spada.

od dnia urodzenia leci macierzyński
nie no,fuks że nikt nie widział...

ale nawet w zamyśleniu,jakby cię złapali to nie robiłabyś afery dla ochrony,nie ?
eeh..

Jak z małym,spałaś coś???

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 13:06   #4149
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
slodka my mamy taka i tez nie moge sie przestac nia zachwycac, bo jest naprawde malenka

Małe kurteczki są słodkie
Stary 2013-04-25, 13:10   #4150
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Świetny zakup
dzięki ps. nie wiem czemu, ale masz termin 1 dzień po mnie, a na suwaczku jesteś 1 dzień wcześniej ? masz inaczej ustawiony suwaczek niż tp podane na 1 stronie? pzdr

06.06.2013 r. - Piotruś
Stary 2013-04-25, 13:11   #4151
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Czy orientuje się któraś z Was jak to jest z tymi 2 dniami urlopu z okazji urodzenia się dziecka? Bo nam też przysługuje przecież, jak to można wykorzystać?
nam nie przysługuje !!!
tylko ojcom. wiem na 100%, bo wypisywałam w zeszłym tyg wszystkie dokumenty do pracy i też miałam zawias z tym, bo się zastanawiałam jak w takim razie liczą macierzyński przy tych dwóch dniach, i moja kadrowa i sekretarka męża z pracy potwierdziły że my nie mamy tego urlopu.

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
no więc tak: nie wiem co mój gin odwala, ale coś chyba kręci z tą moją cesarką. Bo miałam mieć we wtorek, chyba, ze nic nie będzie zwiastowało porodu. Jeszcze przed zbadaniem mnie () stwierdził, że rodzimy dopiero 5-6 maja, bo jednak stwierdził, że wtorek to jeszcze za wcześnie.... wtf? ale powiedział, że mnie zbada i zobaczymy. Zbadał, stwierdził, że szyjka bardzo krótka, ale nie ma rozwarcia żadnego, skurcze na ktg tez nie zapisały się (tu reprymendy udzieliłam w myślach Kubusiowi, bo w domu spina mi się brzuch cały czas, a na ktg zero skurczy ZAWSZE!) no i generalnie przepływy ok, wód sporo, łożysko jeszcze ok, Kubuś waży już prawie 3 kg... i po badaniu powiedział, żebym przyszła w poniedziałek, będzie taki inny doktor i on mnie zbada... ale mam przyjść z rana na czczo i z torbą.... Więc nie wiem, czy on chce mi jednak może robić w poniedziałek tą cesarkę, tylko może nie chce, żebym się denerwowała i tak z zaskoczenia chce mnie wziąć??? czy to jednak faktycznie tylko badanie??? generalnbie stwierdziłam, że nie nastawiam się na cc w poniedziałek, żeby się nie rozczarowac, więc nastawiam się , że to tylko badanie...
dziwny jakiś ... powinien Ci konkretnie powiedzieć :/ mam nadzieję że się uda jak najszybciej i będziesz to miała za sobą już i Kubusia przy sobie

Stary 2013-04-25, 13:11   #4152
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już po wizycie Wszystko OK Przez 2 tygodnie przytyłam 2 kg Od początku ciąży przytyłam 9kg. No ale mała waży 1610 to troszkę w nią poszło Ciśnienie książkowe 120/80. Hemoglobina urosła do 12.2 więc odstawił prochy Serduszko małej Ok i wszystko super Ciężko mu było stwierdzić czy Julcia będzie mała czy duża, ale skoro ja i moje rodzeństwo ważyliśmy przeszło 4300 to i ona może być spora. Pobrał materiał na paciora i za 2 tygodnie wynik i wizyta.
Jenny jakbyś znalazła chwilkę to dopisz mi wizytę na 13 maja. Dziękuję

Dziś zaczynamy 32 TC

Cytat:
poa tym kto normalny w sklepie do torby laduje?
ja jak idę na szybkie zakupy po 3 rzeczy na krzyż to nie biorę koszyka tylko wyciągam reklamówkę i pakuję zakupy do niej

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
My wizytujemy o 16... Zejdę na zawał i nerwicę do tego czasu...

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
a tak wogóle to kupiliśmy fotelik sprzedałam swoje pierdołki na motor i była kaska

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Radzę na naowalijki bardzo uwazać. Żeby zarobić w tym krótkim okresie czasu, kiedy jeszcze nie każdy rolnik ma warzywa, te nowalijki się pryska, żeby szybko rosły, wiec czesto/ jesli nie zawsze to sama chemia...
ale jaka dobra chemia

Cytat:
Aaaaaa i dziś 35+0 czyli optymistycznie 36
Muszę jeszcze CHOCIAŻ tydzień, półtora wytrzymać, bym była spokojniejsza
Stary 2013-04-25, 13:12   #4153
angie83
Raczkowanie

Z Bartulikiem zaczynamy już 38 tc

I straszno i dziwno...
Takie pomieszanie z poplątaniem. Z jednej strony chcę żeby już mieć to za sobą, a z drugiej strasznie się boję jak to będzie po....

Od kilku dni strasznie bolą mnie łydki i łupie mnie w krzyżu, a synek przekrzywił się ewidentnie na lewy bok i mam krzywy brzuch jak leżę, śmiesznie to wygląda. Nie mogę też siedzieć, bo uwiera mnie pupa Barusia, że nie mogę złapać oddechu.

Na razie cisza i spokój, żadnych skurczy, czopów czy wód płodowych - takie czekanie wykańcza. A propos skurczy, to ja już sama nie wiem. Ten twardy brzuch to skurcz? Bo ja czasem mam tak cały dzień, i nie czuję wyraźnego początku i końca.

Zabieram się za lekturę, bo właśnie przyszła mi książka Język niemowląt.
Stary 2013-04-25, 13:13   #4154
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
1. jak rozwarcie jest już duże, chyba 6 czy 7 cm, to nie dają, bo zanim by zaczęło działać, to dziecko będzie na świecie dlatego wróżka by się przydała, bo podobno tak od 7 cm zaczyna się jazda... trzeba sobie przewidzieć, czy damy radę czy nie

2. no to napisz co to za filtrzyk masz i najlepiej zapodaj skład, to spróbuję ocenić
Zaczynam poszukiwania wróżki, macie jakąś sprawdzoną?

Krem kupiłam z babydream taki dzieciowy z filtrem 50. Zaraz poszukam go w necie.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rsja-2010.html
Chyba ten, tutaj nawet podali skład.

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2013-04-25 o 13:15
xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:14   #4155
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Mąż powiedział swojej babci (tej która stwiedziła, że jestem gruba), że nasz syn będzie miał na imię Nikodem, na co babcia skwitowała "To już normalnych imion nie ma?"
hehe to jak u mnie, najpierw miał być Leonek, a babcia tż że co? potem nam się odwidziało i jest Nikoś na 100%, babcia tylko pokiwała głową, spytała się czy aby był jakiś święty a potem mówi: a nie możecie dać Jan?

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:18   #4156
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Heeeej

Witam się w 39tc zostało nam 12 dni

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Kocham tą kurteczkę. Jest taka mini-mini i taka mięciutka w dotyku
śliczna

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiaj wizyta Już nie mogę się doczekać
Stary 2013-04-25, 13:18   #4157
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Z Bartulikiem zaczynamy już 38 tc

I straszno i dziwno...
Takie pomieszanie z poplątaniem. Z jednej strony chcę żeby już mieć to za sobą, a z drugiej strasznie się boję jak to będzie po....

Od kilku dni strasznie bolą mnie łydki i łupie mnie w krzyżu, a synek przekrzywił się ewidentnie na lewy bok i mam krzywy brzuch jak leżę, śmiesznie to wygląda. Nie mogę też siedzieć, bo uwiera mnie pupa Barusia, że nie mogę złapać oddechu.

Na razie cisza i spokój, żadnych skurczy, czopów czy wód płodowych - takie czekanie wykańcza. A propos skurczy, to ja już sama nie wiem. Ten twardy brzuch to skurcz? Bo ja czasem mam tak cały dzień, i nie czuję wyraźnego początku i końca.

Zabieram się za lekturę, bo właśnie przyszła mi książka Język niemowląt.
za 38 tc!

Ja po nocy mam twardy brzuch... Ale to chyba nie skurcz tylko ciało Młodego. Bo na dole brzuch jest miękkawy

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:19   #4158
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
ale nawet w zamyśleniu,jakby cię złapali to nie robiłabyś afery dla ochrony,nie ?
eeh..

Jak z małym,spałaś coś???
no raczej ... prędzej spaliłabym się ze wstydu i do końca życia wypominałabym sobie swoją głupotę

coś tam spałam ... od 23 do 00.30, potem od 2.15 do 4, potem od 6 pół godzinki, a jak zasnął po 8 na 2,5 h to ogarniałam dom i siebie teraz się biedny męczył bo nie spał od 11 do teraz ale chyba go brzuszek bolał bo płakał a tulenie i mleko nic nie dawało, to mu pośpiewałam i zasnął

Stary 2013-04-25, 13:21   #4159
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki ps. nie wiem czemu, ale masz termin 1 dzień po mnie, a na suwaczku jesteś 1 dzień wcześniej ? masz inaczej ustawiony suwaczek niż tp podane na 1 stronie? pzdr
Na babystrology jak bym miała to bym miała 37 dni do porodu bo okres miałam co 31 dni.
A na tym suwaczku co mam nie pamiętam co się podawało...Mam go od początku z datą ostatniej miesiączki 23.08

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-04-25, 13:23   #4160
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
no to chyba jednak wolę swoje kg Najwyżej potem bedę płakać
potem to będziemy kg zrzucać
Stary 2013-04-25, 13:24   #4161
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
no raczej ... prędzej spaliłabym się ze wstydu i do końca życia wypominałabym sobie swoją głupotę

coś tam spałam ... od 23 do 00.30, potem od 2.15 do 4, potem od 6 pół godzinki, a jak zasnął po 8 na 2,5 h to ogarniałam dom i siebie teraz się biedny męczył bo nie spał od 11 do teraz ale chyba go brzuszek bolał bo płakał a tulenie i mleko nic nie dawało, to mu pośpiewałam i zasnął
oby Przemcio szybko skumał,że spanie całej nocy jest fajne

spać trzeba było te 2,5h

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 13:28   #4162
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

A masz tak, że ciężko Ci zasnąć jak się obudzisz w nocy?
Bo ja tak mam, że wystarczy, że zapalę światło, albo zmienię kierunek już obrany czyli WC to później cięzko mi zasnąć i tego się obawiam, a mój TŻ jak i moja mama przykłada głowę do poduszki i śpi...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-04-25, 13:28   #4163
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo

jak to nie masz o czym pisać? bujaczek fajny no a o jedzeniu tu zawsze warto napisać, ciężarne łatwo się napalają na nowe potrawy w sumie dawno nie miałam gulaszu... mmm, z plackami...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:29   #4164
justyna_g4
Zakorzenienie

Jadę...trzymajcie kciuki plisssss

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 13:29   #4165
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Na babystrology jak bym miała to bym miała 37 dni do porodu bo okres miałam co 31 dni.
A na tym suwaczku co mam nie pamiętam co się podawało...Mam go od początku z datą ostatniej miesiączki 23.08
no to się zgadza, bo mój ostatni okres 24.08., tylko suwaczek nie zgadza się z Twoim tp.

06.06.2013 r. - Piotruś
Stary 2013-04-25, 13:30   #4166
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Bo ja tak mam, że wystarczy, że zapalę światło, albo zmienię kierunek już obrany czyli WC to później cięzko mi zasnąć i tego się obawiam, a mój TŻ jak i moja mama przykłada głowę do poduszki i śpi...
ja też jak się przebudzę to koniec spania
nagle mam mnóstwo energii choć wem że musze spać..ale się nie da

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Jadę...trzymajcie kciuki plisssss
dawaj znaczki po

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 13:33   #4167
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
spać trzeba było te 2,5h
w sumie dziś to nawet bym spała bo nie mogłam zasnąć wieczorem w ogóle, ale miał być koło 10 rzeczoznawca do samochodu bo mężowi ktoś wjechał w nd w no i tak głupio mi by było latać w piżamie nieumyta jak się obcy facet pałęta po domu

Cytat:
na szczęście z zasypianiem ponownym w nocy nigdy nie miałam problemów a teraz wystarczy że przyłożę łepek do poduszki i zasypiam od razu. wczoraj tylko ogólnie z zaśnięciem miałam problem, położyłam się po 19 a zasnęłam koło 23, znowu mnie lampka wina poratowała i mąż który siedział z Młodym do północy mimo że wstawał po 4 żebym mogła pospać chociaż do 1-2 bez pobudek

Stary 2013-04-25, 13:36   #4168
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
w sumie dziś to nawet bym spała bo nie mogłam zasnąć wieczorem w ogóle, ale miał być koło 10 rzeczoznawca do samochodu bo mężowi ktoś wjechał w nd w no i tak głupio mi by było latać w piżamie nieumyta jak się obcy facet pałęta po domu

na szczęście z zasypianiem ponownym w nocy nigdy nie miałam problemów a teraz wystarczy że przyłożę łepek do poduszki i zasypiam od razu. wczoraj tylko ogólnie z zaśnięciem miałam problem, położyłam się po 19 a zasnęłam koło 23, znowu mnie lampka wina poratowała i mąż który siedział z Młodym do północy mimo że wstawał po 4 żebym mogła pospać chociaż do 1-2 bez pobudek
masz cudnego męża
a lataj w piżamce,popatrzy sobie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 13:38   #4169
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
jak to nie masz o czym pisać? bujaczek fajny no a o jedzeniu tu zawsze warto napisać, ciężarne łatwo się napalają na nowe potrawy w sumie dawno nie miałam gulaszu... mmm, z plackami...
nie no, może w sumie miałabym o czym pisać, ale mi się jakoś nie chcę
tak jakoś się turlam z dnia na dzień mało ambitnie, siedzę albo sprzątam, jem i oglądam seriale... ale wiem, że to ostatnie dni laby, a potem nie będzie zmiłuj

cieszę się, bo mąż ma urlop 29-30 i będziemy mieli czas dla siebie, poza tym moi rodzice wpadają we wtorek. no i byłam na ostatnich zajęciach w sr - o pielęgnacji noworodka, tatusiowie mieli za zadanie kąpać na sucho lalki mojemu szło sprawnie, ale nie wiem, czy skumał, że to będzie dziecko a nie lalka... no ale przeszkolenie ma

robię ten gulasz (po raz pierwszy w życiu) - w przepisie było "dodać mąkę do zagęszczenia sosu", dodałam ziemniaczaną, bo gdzieś mi się obiło o uszy, że lepiej zagęszcza - i mam soso-galaretkę mięsną z kawałkami mięsa
poza tym jestem niezdara, upraprałam pół kuchni i czystą bluzę, bo się chlapnęłam tym roztworem mąki z wodą. muszę tam posprzątać i umyć podłogę, ale nie chcę mi się i boli mnie to spojenie...
i chyba mam 1. hemoroida w ciąży, ale nie mogę go obejrzeć, czekam na męża z werdyktem co to

a jutro przychodzi do mnie położna po raz 1., ciekawe co będziemy robić jak tak tylko gadać to niezbyt potrzebne, bo ja chyba prawie wszystko wiem po sr... no ale zobaczymy, namówię ją, żeby wpadła po porodzie jak coś.

i mnie ostatnio ustąpiono miejsca w autobusie.

no i rozpisałam się

a gdzie jedzie Justyna, bo nie łapię? do szpitala?

06.06.2013 r. - Piotruś

Edytowane przez whatIthink
Czas edycji: 2013-04-25 o 13:41
Stary 2013-04-25, 13:38   #4170
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Zaczynam poszukiwania wróżki, macie jakąś sprawdzoną?

Krem kupiłam z babydream taki dzieciowy z filtrem 50. Zaraz poszukam go w necie.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rsja-2010.html
Chyba ten, tutaj nawet podali skład.
ja wszelkie wróżki poganiałam zawsze

ochronę przed UVA będzie miał całkiem sensowną, chociaż można lepiej jesteś w stanie nałożyć go tak porządnie? wchłania ci się? bo ogólnie skład fajny, ale nie dla każdej cery.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości