|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
![]() ![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40479575]na pewno coś w składzie nie spasowało mojej twarzy ![]() na razie muszę wyleczyć to co mam i postaram się nie zadrapać na śmierć bo tak swędzi ta wysypka ![]() ![]() Ja dostałam ostatnio uczulenia na pomidora (zawsze mi wychodzi w testach) ale nie mogłam się powstrzymać, kupiłam takie pachnące latem i ..... pomidorem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2013-04-25 o 06:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
AGA :)
|
carola fajny ten t-shirt z divers!
![]() |
#364 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do filtru to chętnie poznam Twoją opinię, ja od jakiegoś czasu używam klasycznego Antheliosa XL SPF 50 w kremie i b. dobrze chroni przed słońcem ale momentami ma dla mnie za ciężką konsystencję i np. roluje mi się pod makijażem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Zadomowienie
|
Na pewno złamię się kilka razy i poprawię środkiem przeciwalergicznym:brzyda l:
Zapytaj o próbkę, może mają w aptece ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Konto usunięte
|
faktycznie, w internetowych aptekach nie ma ale jest na allegro jakby co
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Konto usunięte
|
Tak Was dziewczyny podczytuję ostatnio...i wydaje mi się, że w sprawie kosmetyków a szczególnie olejku arganowego należałoby uważać. Cera wrażliwa o której piszecie to znaczy jaka? Sucha? Mieszana? Tłusta? Żadna z Was nie posługuje się tą terminologią a uważam, że to jest podstawa.... która decyduje jakie kosmetyki można używać i jak je dobierać. Cera sucha wymagania ma inne niż mieszana czy tłusta...Cerę suchą należy ciągle odżywiać i natłuszczać (mam taka cerę) i olejek arganowy jak najbardziej dla niej jest wskazany - natomiast przy cerze tłustej to już jest zabójstwo - bo pory będzie zapychać. Wszelakiego rodzaju dobre kremy nawilżające wskazane są dla cery tlustej - natomiast dla cery suchej będzie to zabójstwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
ja też się cieszę, do plazy mam zdecydowanie bliżej niż na maltę
![]() [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40479768]bardzo fajny ![]() dziękuję bardzo ![]() ![]()
![]() |
#373 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() zgadzam się z tym co pisze Kasiula a propo olejku arganowego ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Stacjonarnie ![]() ![]() [1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40482108]Tak Was dziewczyny podczytuję ostatnio...i wydaje mi się, że w sprawie kosmetyków a szczególnie olejku arganowego należałoby uważać. Cera wrażliwa o której piszecie to znaczy jaka? Sucha? Mieszana? Tłusta? Żadna z Was nie posługuje się tą terminologią a uważam, że to jest podstawa.... która decyduje jakie kosmetyki można używać i jak je dobierać. Cera sucha wymagania ma inne niż mieszana czy tłusta...Cerę suchą należy ciągle odżywiać i natłuszczać (mam taka cerę) i olejek arganowy jak najbardziej dla niej jest wskazany - natomiast przy cerze tłustej to już jest zabójstwo - bo pory będzie zapychać. Wszelakiego rodzaju dobre kremy nawilżające wskazane są dla cery tlustej - natomiast dla cery suchej będzie to zabójstwo.[/QUOTE] Kasiula, ja się z Tobą zgodzić nie mogę. Każdy rodzaj skóry - mieszana, tłusta, trądzikowa może być wrażliwa i nieprawdą jest że argan może źle wpływać na skórę np. tłustą. Źle mogą wpływać oleje mineralne lub syntetyki i emolienty tworzące okluzję i dedykowane atopikom i osobom z bardzo suchą skórą. Oleje nierafinowane też są podzielone na rodzaje i można je dobrać do swojego rodzaju skóry bardzo precyzyjnie - należy tylko zwracać uwagę na proporcje kwasów tłuszczowych w danym oleju i ich rodzaje ![]() Mnie natomiast oleje skórę ratują - mam bardzo wrażliwą, mieszaną z sezonową alergią i nie zdarzyło mi się, żeby jakiś olej spowodował u mnie wysyp zaskórników, wręcz odwrotnie. Kremy nawilżające - tragedia, nie dla mnie, a przerobiłam ich już sporo. Na wizażowej Biochemii można się sporo nauczyć, ale to jakiś miesiąc czytania ![]() Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2013-04-25 o 08:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Konto usunięte
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40482108]Tak Was dziewczyny podczytuję ostatnio...i wydaje mi się, że w sprawie kosmetyków a szczególnie olejku arganowego należałoby uważać. Cera wrażliwa o której piszecie to znaczy jaka? Sucha? Mieszana? Tłusta? Żadna z Was nie posługuje się tą terminologią a uważam, że to jest podstawa.... która decyduje jakie kosmetyki można używać i jak je dobierać. Cera sucha wymagania ma inne niż mieszana czy tłusta...Cerę suchą należy ciągle odżywiać i natłuszczać (mam taka cerę) i olejek arganowy jak najbardziej dla niej jest wskazany - natomiast przy cerze tłustej to już jest zabójstwo - bo pory będzie zapychać. Wszelakiego rodzaju dobre kremy nawilżające wskazane są dla cery tlustej - natomiast dla cery suchej będzie to zabójstwo.[/QUOTE]
niestety nie zgodzę się z pogrubionym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
i co? w koncu trafilam na dobrego dermatologa, tak, wypisal mi jakies tabletki, ale tez zalecil cala pielegnacje. jak zobaczylam sklady polecanych przez niego kremow - to powiedzialam ze tego g*wna, przepraszam, z olejem mineralnym i parafina na sobie nie nasmaruje. ale zaryzykowalam. juz od 8 miesiecy stosuje te kremy (tanie, z apteki, sama parafina) i skora mi sie mega polepszyla (a juz bylam naprawde blizka depresji), wiadamo, z ATZ trzeba zawsze walczyc i czasami mam gorzej - wtedy musze sedzic na detoksie i jakos wyeleminowac stres, ale uwaga! ani jednego wyprysku czy zaskornika przez te 8 miesiecy nie nabawilam sie. wiec jednak kazda skora jest inna i wymaga innego traktowania. I moze komus moja historja pomoze. Ze jednak producenci nie sa tacy glupi, jezeli maja produkty z olejem mineralnym, po prostu nie sa dla kazdego Edytowane przez ParashuteEffect Czas edycji: 2013-04-25 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40483153]niestety nie zgodzę się z pogrubionym ![]() ![]() Wankaw, każda z nas ma inna cerę, więc pisząc o nawilżających kremach dla cery tlustej (która zazwyczaj ma tendencję do zapychania) jest to stwiedzenie ogólnikowe - w kontekscie, że bardziej są wskazane dla cery tłustej niż suchej - dla której nawilżający krem to zabójstwo. Niestety, każdy kosmetyk musimy przetestować pomimo iż jest wskazany dla naszego wieku czy rodzaju cery. Zdarzaja się przykre niespodzianki ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Ja akurat mam skórę suchą (z tendencją do bardzo suchej) i nigdy nie miałam problemów z wypryskami i innymi podobnymi zmianami skórnymi - ale wiem, że "dzięki" temu na mojej twarzy szybciej pojawią sie zmarszczki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Możesz napisać co polecił Ci dermatolog? [1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40484015]Oczywiście , że każda skóra może być wrażliwa i tłusta i mieszana i sucha...jednak uważam, że należy mieć na uwadze przede wszystkim swój rodzaj cery/skóry a potem dopiero jej predyspozycje tzn. wrażliwośc, alergiczność itp.- bo każda cera/skóra powinna zewnętrznie mieć dotarczane to co inna już niekoniecznie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Wankaw, każda z nas ma inna cerę, więc pisząc o nawilżających kremach dla cery tlustej (która zazwyczaj ma tendencję do zapychania) jest to stwiedzenie ogólnikowe - w kontekscie, że bardziej są wskazane dla cery tłustej niż suchej - dla której nawilżający krem to zabójstwo. Niestety, każdy kosmetyk musimy przetestować pomimo iż jest wskazany dla naszego wieku czy rodzaju cery. Zdarzaja się przykre niespodzianki ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Oczywiście, że każda z nas ma inna cerę/skórę...a najgorsze w tym wszystkim jest to, że ona ciągle z wiekiem nam się zmienia...To, że natrafimy na idealne kosmetki dla naszej cery w danej chwili to z czasem się zmienia...poza tym wskazane jest aby kosmetyki zmieniać nie tylko w miarę zmiany naszej cery/skóry ale też dlatego, że każdy kosmetyk (który nam służy) zawiera różne inne składniki. Ja akurat mam skórę suchą (z tendencją do bardzo suchej) i nigdy nie miałam problemów z wypryskami i innymi podobnymi zmianami skórnymi - ale wiem, że "dzięki" temu na mojej twarzy szybciej pojawią sie zmarszczki ![]() ![]() Kasiula, dlaczego kremy nawilżające do cery suchej do zabójstwo? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie obserwuję olbrzymie przewrażliwienie jeżeli chodzi o kosmetyki. Jeszcze 10 lat temu ludzie mieli w poważaniu skład szamponu - ładnie pachniał, włosy mył, nikomu włosy od SLS nie wypaliło. A teraz nagle "przecież SLS dodaje się do płynów do podłóg, a ja mam tym włosy myć". To samo z parafiną, parabenami czy silikonami. Jeżeli komuś coś pasuje, nie powoduje szkód, a wręcz przeciwnie - pomaga zmagać się z problemami skórnymi to super. Chociażby miała to być parafina na skrajnie tłustą skórę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Tak informacyjnie dla Was.....w zeszłym roku latem zrobiłam sobie badanie poziomu nawodnienia skóry na twarzy - po zbadaniu kobieta zapytała mnie jakie kremy....nawilżające stosuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zadomowienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40483153]niestety nie zgodzę się z pogrubionym
![]() ![]() Używam kremu z tym olejkiem i jestem mega zadowolona a mam cerę mieszaną ![]() [1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40484015]Oczywiście , że każda skóra może być wrażliwa i tłusta i mieszana i sucha...jednak uważam, że należy mieć na uwadze przede wszystkim swój rodzaj cery/skóry a potem dopiero jej predyspozycje tzn. wrażliwośc, alergiczność itp.- bo każda cera/skóra powinna zewnętrznie mieć dotarczane to co inna już niekoniecznie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Wankaw, każda z nas ma inna cerę, więc pisząc o nawilżających kremach dla cery tlustej (która zazwyczaj ma tendencję do zapychania) jest to stwiedzenie ogólnikowe - w kontekscie, że bardziej są wskazane dla cery tłustej niż suchej - dla której nawilżający krem to zabójstwo. Niestety, każdy kosmetyk musimy przetestować pomimo iż jest wskazany dla naszego wieku czy rodzaju cery. Zdarzaja się przykre niespodzianki ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Oczywiście, że każda z nas ma inna cerę/skórę...a najgorsze w tym wszystkim jest to, że ona ciągle z wiekiem nam się zmienia...To, że natrafimy na idealne kosmetki dla naszej cery w danej chwili to z czasem się zmienia...poza tym wskazane jest aby kosmetyki zmieniać nie tylko w miarę zmiany naszej cery/skóry ale też dlatego, że każdy kosmetyk (który nam służy) zawiera różne inne składniki. Ja akurat mam skórę suchą (z tendencją do bardzo suchej) i nigdy nie miałam problemów z wypryskami i innymi podobnymi zmianami skórnymi - ale wiem, że "dzięki" temu na mojej twarzy szybciej pojawią sie zmarszczki ![]() ![]() Zgodzę się z pogrubionym. Mi się bardzo od kilku lat zmieniła cera, chociaż nadal mam mieszaną i nie przypuszczałabym, że krem z olejkiem może mi tak pomóc, zwłaszcza że polecany jest do cer suchych i normalnych, a z cerą w ogóle nie mam już problemów |
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40482108]Tak Was dziewczyny podczytuję ostatnio...i wydaje mi się, że w sprawie kosmetyków a szczególnie olejku arganowego należałoby uważać. Cera wrażliwa o której piszecie to znaczy jaka? Sucha? Mieszana? Tłusta? Żadna z Was nie posługuje się tą terminologią a uważam, że to jest podstawa.... która decyduje jakie kosmetyki można używać i jak je dobierać. Cera sucha wymagania ma inne niż mieszana czy tłusta...Cerę suchą należy ciągle odżywiać i natłuszczać (mam taka cerę) i olejek arganowy jak najbardziej dla niej jest wskazany - natomiast przy cerze tłustej to już jest zabójstwo - bo pory będzie zapychać. Wszelakiego rodzaju dobre kremy nawilżające wskazane są dla cery tlustej - natomiast dla cery suchej będzie to zabójstwo.[/QUOTE]
Kompletnie nie masz racji ![]() Ogromnie bawi mnie wszelka generalizacja w sprawie pielęgnacji i dbania o skórę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio mąż przyniósł z pracy nowe produkty dla cery wrażliwej i dla dzieci, w sklepie będą od maja chyba. Używam od miesiąca i są cudne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wlasnie teraz cialo mam w ogole ok, skora gldka i napieta (uzywam SVR topialyse, teraz zamowilam emolium, ale nie podoba mi sie, znow wroce do SVR). ale z twarza mam gorzej, czasami bardzej mam podrazniona (napewno tez na jakies jedzemie mi bardzej sie czerwieni, ale nie moge konretnego skladniku wyeliminowac) i wtedy 2-3 dni siedze na ryzu i wodzie i jest poprawa (AZS - to przeciesz choroba allergiczna, a sa badania ze na allergie dobrze dziala detoks, moja kolezanka tak w ogole sie wyleczyla na calkowitym detoksie, ale sedziala na nim prawie miesiac. moze sproboje pozniej, tu musze bardzej zglebic temat). Dermatolog w sumie nie wypisal mi cos mega nowego czy zaskakujacego, ale razem wszystko pomoglo - masc protopic (teraz uzywam ja na noc tylko nie czesciej raz w miesiacu), jakies tabletki (juz nie pamietam). ale z pelegnacji - rano po oczyszczeniu - A-derma dermalibour, wieczorem - masc linola (tu w ogole sam parafin ![]() i to wszystko dziala. czasami oczywiscie bardzej by mi sie chcialo dostarczyc jakis lepszych skladnikow skorze i wtedy uzywam olejow (w tym arganowy) pod krem na dzien, albo ekoampulki pat&rub, albo skwalanu, albo wszystko razem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#388 | ||
Zakorzenienie
|
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40486186]Skóra sucha i bardzo sucha wymaga przede wszystkim odżywienia (krem odżywczy) i natłuszczenia (krem tłusty, półtłusty) i odpowiednio tak samo co do balsamów i innych smarowideł do ciała
![]() Tak informacyjnie dla Was.....w zeszłym roku latem zrobiłam sobie badanie poziomu nawodnienia skóry na twarzy - po zbadaniu kobieta zapytała mnie jakie kremy....nawilżające stosuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Natłuszczam twarz kremem dermobaza, a ostatnio clobazą, ale oprócz tego na dzień używam różnych kremów, testuję, często w nazwie "nawilżające" i szkody mi nie narobiły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Próbowałaś brać magnez? ![]() ![]() No i u mnie dochodzi to uczulenie na nikiel, a ciężko jest mi go wyeliminować całkowicie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.