Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 22:11   #361
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
Migotko - ostatnio zaopatrzyłam się w biały t-shirt z Diverse http://www.diversesystem.com/kolekcj...i-a.html#bialy - o taki Od dłuższego czasu poszukuję szarego, ale nigdzie nie mogę znaleźć tego idealnego
bardzo fajny
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 06:22   #362
Madzia_M77
Zadomowienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Migotko - ostatnio zaopatrzyłam się w biały t-shirt z Diverse http://www.diversesystem.com/kolekcj...i-a.html#bialy - o taki Od dłuższego czasu poszukuję szarego, ale nigdzie nie mogę znaleźć tego idealnego

Dzisiaj miałam najbardziej męczący dzień z całego tygodnia i ciesze się, że już się skończył Poznanianki, w Plazie otwierają Sinsay, czy wiecie kiedy dokładnie ?

Internetowy sklep Reserved to przekleństwo - już poznajdywałam mnóstwo fajnych ubrań
Bardzo fajne Tshirty, muszę się tam przejść i cena przyzwoita

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40479575]na pewno coś w składzie nie spasowało mojej twarzy
na razie muszę wyleczyć to co mam i postaram się nie zadrapać na śmierć bo tak swędzi ta wysypka [/QUOTE]

Ja dostałam ostatnio uczulenia na pomidora (zawsze mi wychodzi w testach) ale nie mogłam się powstrzymać, kupiłam takie pachnące latem i ..... pomidorem Skończyło się na sterydach, ale przy okazji znalazłam świetny filtr https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...recenzja763771 niedługo naskrobię recenzję Wchłania się natychmiast, nie bieli, skóra po zastosowaniu jest "sucha". To wielkie zaskoczenie, bo filtry z wysoką ochroną do jakich jestem przyzwyczajona mają konsystencję margaryny i niski komfort stosowania. Fajnie, że LRP pochylił się nad problemem i zrobił dobry produkt

Edytowane przez Madzia_M77
Czas edycji: 2013-04-25 o 06:23
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 07:13   #363
Ag4
AGA :)

carola fajny ten t-shirt z divers!

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 07:20   #364
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
przy okazji znalazłam świetny filtr https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...recenzja763771 niedługo naskrobię recenzję Wchłania się natychmiast, nie bieli, skóra po zastosowaniu jest "sucha". To wielkie zaskoczenie, bo filtry z wysoką ochroną do jakich jestem przyzwyczajona mają konsystencję margaryny i niski komfort stosowania. Fajnie, że LRP pochylił się nad problemem i zrobił dobry produkt
współczuję uczulenia na pomidory to moje ulubione sezonowe warzywa (a właściwie owoce ), latem mogłabym nie jeść nic innego

co do filtru to chętnie poznam Twoją opinię, ja od jakiegoś czasu używam klasycznego Antheliosa XL SPF 50 w kremie i b. dobrze chroni przed słońcem ale momentami ma dla mnie za ciężką konsystencję i np. roluje mi się pod makijażem dlatego chętnie przetestowałabym lżejszą wersję
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 07:31   #365
Madzia_M77
Zadomowienie

Na pewno złamię się kilka razy i poprawię środkiem przeciwalergicznym:brzyda l:
Zapytaj o próbkę, może mają w aptece Z tak dobrym produktem SPF50+ jeszcze się nie spotkałam, wow
Stary 2013-04-25, 07:34   #366
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Zapytaj o próbkę, może mają w aptece Z tak dobrym produktem SPF50+ jeszcze się nie spotkałam, wow
hehe zrobisz sobie domowe "odczulanie" znaczy się masz rację, koleżanka pracuje w aptece więc poproszę ją o próbkę (bo tak normalnie to mi się jeszcze nie zdarzyło żeby ktoś mi w aptece bez problemu dał jakąś darmową próbkę )
Stary 2013-04-25, 07:40   #367
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie go kupowałaś? Nie widzę go w internetowych aptekach
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-25, 07:43   #368
201604250957
Konto usunięte

faktycznie, w internetowych aptekach nie ma ale jest na allegro jakby co
Stary 2013-04-25, 07:49   #369
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
faktycznie, w internetowych aptekach nie ma ale jest na allegro jakby co
Znalazłam tylko jedną sztukę a właściwie licytację 15 tubek po 3 ml
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 08:01   #370
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396
Konto usunięte

Tak Was dziewczyny podczytuję ostatnio...i wydaje mi się, że w sprawie kosmetyków a szczególnie olejku arganowego należałoby uważać. Cera wrażliwa o której piszecie to znaczy jaka? Sucha? Mieszana? Tłusta? Żadna z Was nie posługuje się tą terminologią a uważam, że to jest podstawa.... która decyduje jakie kosmetyki można używać i jak je dobierać. Cera sucha wymagania ma inne niż mieszana czy tłusta...Cerę suchą należy ciągle odżywiać i natłuszczać (mam taka cerę) i olejek arganowy jak najbardziej dla niej jest wskazany - natomiast przy cerze tłustej to już jest zabójstwo - bo pory będzie zapychać. Wszelakiego rodzaju dobre kremy nawilżające wskazane są dla cery tlustej - natomiast dla cery suchej będzie to zabójstwo.
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 08:09   #371
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
fajny
Stary 2013-04-25, 08:09   #372
caarolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
O, nie wiedziałam będę miała bliziutko po t-shirty
ja też się cieszę, do plazy mam zdecydowanie bliżej niż na maltę

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40479768]bardzo fajny [/QUOTE]
Cytat:
Bardzo fajne Tshirty, muszę się tam przejść i cena przyzwoita
Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
carola fajny ten t-shirt z divers!
Cytat:
Napisane przez ZlaZlosliwaZlosnica Pokaż wiadomość
fajny
dziękuję bardzo materiał wydaje się przyjemny, szkoda, że szarego nie mają
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 08:15   #373
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Znalazłam tylko jedną sztukę a właściwie licytację 15 tubek po 3 ml
ja też ale jak wpisałam po prostu "anthelios xl żel" to wyskoczyły mi o normalnej pojemności w zestawie z gratisem typu woda termalna

zgadzam się z tym co pisze Kasiula a propo olejku arganowego ja mam skórę mieszaną: policzki i czoło są suche a nos i broda mają tendencję do zapychania, spróbowałam olejku arganowego na całą twarz i pięknie zapchałam sobie te nie suche partie właśnie dlatego teraz używam go tylko raz na kilka dni i tylko na policzki i czoło
Stary 2013-04-25, 08:47   #374
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
hehe zrobisz sobie domowe "odczulanie" znaczy się masz rację, koleżanka pracuje w aptece więc poproszę ją o próbkę (bo tak normalnie to mi się jeszcze nie zdarzyło żeby ktoś mi w aptece bez problemu dał jakąś darmową próbkę )

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
Gdzie go kupowałaś? Nie widzę go w internetowych aptekach
Stacjonarnie widziałam go w większości aptek

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40482108]Tak Was dziewczyny podczytuję ostatnio...i wydaje mi się, że w sprawie kosmetyków a szczególnie olejku arganowego należałoby uważać. Cera wrażliwa o której piszecie to znaczy jaka? Sucha? Mieszana? Tłusta? Żadna z Was nie posługuje się tą terminologią a uważam, że to jest podstawa.... która decyduje jakie kosmetyki można używać i jak je dobierać. Cera sucha wymagania ma inne niż mieszana czy tłusta...Cerę suchą należy ciągle odżywiać i natłuszczać (mam taka cerę) i olejek arganowy jak najbardziej dla niej jest wskazany - natomiast przy cerze tłustej to już jest zabójstwo - bo pory będzie zapychać. Wszelakiego rodzaju dobre kremy nawilżające wskazane są dla cery tlustej - natomiast dla cery suchej będzie to zabójstwo.[/QUOTE]

Kasiula, ja się z Tobą zgodzić nie mogę. Każdy rodzaj skóry - mieszana, tłusta, trądzikowa może być wrażliwa i nieprawdą jest że argan może źle wpływać na skórę np. tłustą. Źle mogą wpływać oleje mineralne lub syntetyki i emolienty tworzące okluzję i dedykowane atopikom i osobom z bardzo suchą skórą. Oleje nierafinowane też są podzielone na rodzaje i można je dobrać do swojego rodzaju skóry bardzo precyzyjnie - należy tylko zwracać uwagę na proporcje kwasów tłuszczowych w danym oleju i ich rodzaje
Mnie natomiast oleje skórę ratują - mam bardzo wrażliwą, mieszaną z sezonową alergią i nie zdarzyło mi się, żeby jakiś olej spowodował u mnie wysyp zaskórników, wręcz odwrotnie. Kremy nawilżające - tragedia, nie dla mnie, a przerobiłam ich już sporo.
Na wizażowej Biochemii można się sporo nauczyć, ale to jakiś miesiąc czytania a LU to już w ogóle kopalnia, bardzo polecam, dziewczyny cytują tam publikacje z PubMedu, to wiarygodne źródło.

Edytowane przez Madzia_M77
Czas edycji: 2013-04-25 o 08:49
Stary 2013-04-25, 09:03   #375
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40482108]Tak Was dziewczyny podczytuję ostatnio...i wydaje mi się, że w sprawie kosmetyków a szczególnie olejku arganowego należałoby uważać. Cera wrażliwa o której piszecie to znaczy jaka? Sucha? Mieszana? Tłusta? Żadna z Was nie posługuje się tą terminologią a uważam, że to jest podstawa.... która decyduje jakie kosmetyki można używać i jak je dobierać. Cera sucha wymagania ma inne niż mieszana czy tłusta...Cerę suchą należy ciągle odżywiać i natłuszczać (mam taka cerę) i olejek arganowy jak najbardziej dla niej jest wskazany - natomiast przy cerze tłustej to już jest zabójstwo - bo pory będzie zapychać. Wszelakiego rodzaju dobre kremy nawilżające wskazane są dla cery tlustej - natomiast dla cery suchej będzie to zabójstwo.[/QUOTE]
niestety nie zgodzę się z pogrubionym mam cerę tłustą, lubiącą niespodzianki, łatwą do zapchania. od lat testowałam mnóstwo kremów, również takich, które polecali dermatolodzy i to własnie olejek arganowy uratował mi twarz (pomijając moje ostatnie testy, jak widać znowu posmarowałam się kremem nawilżającym). kosmetyki trzeba testować, bo mają różne składy, a nasze cery mają różne potrzeby
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-25, 09:26   #376
ParashuteEffect
Rozeznanie

Cytat:
Kasiula, ja się z Tobą zgodzić nie mogę. Każdy rodzaj skóry - mieszana, tłusta, trądzikowa może być wrażliwa i nieprawdą jest że argan może źle wpływać na skórę np. tłustą. Źle mogą wpływać oleje mineralne lub syntetyki i emolienty tworzące okluzję i dedykowane atopikom i osobom z bardzo suchą skórą. Oleje nierafinowane też są podzielone na rodzaje i można je dobrać do swojego rodzaju skóry bardzo precyzyjnie - należy tylko zwracać uwagę na proporcje kwasów tłuszczowych w danym oleju i ich rodzaje
Mnie natomiast oleje skórę ratują - mam bardzo wrażliwą, mieszaną z sezonową alergią i nie zdarzyło mi się, żeby jakiś olej spowodował u mnie wysyp zaskórników, wręcz odwrotnie. Kremy nawilżające - tragedia, nie dla mnie, a przerobiłam ich już sporo.
Na wizażowej Biochemii można się sporo nauczyć, ale to jakiś miesiąc czytania a LU to już w ogóle kopalnia, bardzo polecam, dziewczyny cytują tam publikacje z PubMedu, to wiarygodne źródło.
no wlasnie, ja chcialam sie podzielic swoja historja. Mialam zawsze bardzo sucha cere i od diecka non-stop ja natluszczalam zwyklymi kremami typu nivea i bylo wszystko w miare ok (wiadomo podczas dojzewania w 15-18 lat dostalam kilka wypryskow, ale chyba w tym wieku to jest w miare normalne). Pozniej zaczelam sie interesowac skladami i to byl moj blad w moim przypadku. Oleje mineralne i parafine omijalam duzym lukiem - kupowalam tylko raczej drogie kremy, profesjonalne i z super skladami (polecane przez kolezanke, ktora jest tu na wizazu jest mega zakrecona na punkcie skladu i kosmetykow, typu dermalogica, pivonia botanica i inne). A moja skora sie pogarszala - non-stop dostawala wyprysku, wszystko mi zapychalo - i kremy polecane i oleje. do tego 3 lata temu po ciezkiej chorobie nabawilam sie niestety atopowego zapalenia skory w stopiu nie az takim duzym, ale skora jeszcze bardzej sie pogorszala.
i co? w koncu trafilam na dobrego dermatologa, tak, wypisal mi jakies tabletki, ale tez zalecil cala pielegnacje. jak zobaczylam sklady polecanych przez niego kremow - to powiedzialam ze tego g*wna, przepraszam, z olejem mineralnym i parafina na sobie nie nasmaruje. ale zaryzykowalam. juz od 8 miesiecy stosuje te kremy (tanie, z apteki, sama parafina) i skora mi sie mega polepszyla (a juz bylam naprawde blizka depresji), wiadamo, z ATZ trzeba zawsze walczyc i czasami mam gorzej - wtedy musze sedzic na detoksie i jakos wyeleminowac stres, ale uwaga! ani jednego wyprysku czy zaskornika przez te 8 miesiecy nie nabawilam sie.

wiec jednak kazda skora jest inna i wymaga innego traktowania. I
moze komus moja historja pomoze. Ze jednak producenci nie sa tacy glupi, jezeli maja produkty z olejem mineralnym, po prostu nie sa dla kazdego

Edytowane przez ParashuteEffect
Czas edycji: 2013-04-25 o 09:27
ParashuteEffect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 10:05   #377
Konto usunięte

Cytat:
Stacjonarnie widziałam go w większości aptek

Oczywiście , że każda skóra może być wrażliwa i tłusta i mieszana i sucha...jednak uważam, że należy mieć na uwadze przede wszystkim swój rodzaj cery/skóry a potem dopiero jej predyspozycje tzn. wrażliwośc, alergiczność itp.- bo każda cera/skóra powinna zewnętrznie mieć dotarczane to co inna już niekoniecznie Nie chce wchodzić w szczegóły (oprócz składu o ktorym piszesz, bardzo ważna jest też konsystecja, częstość stosowania) bo mi wypracowanie wyjdzie, ale oprócz zewnętrznych "wspomagaczy" w postaci kremów, balsamów, maści itp. powinnysmy przede wszystkim dobrze wysypiać się i odżywiać - nawet najwspanialsze kosmetyki nie pomogą jak będziemy chodziły zmęczone i źle odżywione Dziękuję za podane namiary na wizażu - mam w rodzinie farmaceutkę i kosmetyczkę więc jestem na bieżąco

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40483153]niestety nie zgodzę się z pogrubionym mam cerę tłustą, lubiącą niespodzianki, łatwą do zapchania. od lat testowałam mnóstwo kremów, również takich, które polecali dermatolodzy i to własnie olejek arganowy uratował mi twarz (pomijając moje ostatnie testy, jak widać znowu posmarowałam się kremem nawilżającym). kosmetyki trzeba testować, bo mają różne składy, a nasze cery mają różne potrzeby [/QUOTE]

Wankaw, każda z nas ma inna cerę, więc pisząc o nawilżających kremach dla cery tlustej (która zazwyczaj ma tendencję do zapychania) jest to stwiedzenie ogólnikowe - w kontekscie, że bardziej są wskazane dla cery tłustej niż suchej - dla której nawilżający krem to zabójstwo.
Niestety, każdy kosmetyk musimy przetestować pomimo iż jest wskazany dla naszego wieku czy rodzaju cery. Zdarzaja się przykre niespodzianki

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ParashuteEffect Pokaż wiadomość
no wlasnie, ja chcialam sie podzielic swoja historja. Mialam zawsze bardzo sucha cere i od diecka non-stop ja natluszczalam zwyklymi kremami typu nivea i bylo wszystko w miare ok (wiadomo podczas dojzewania w 15-18 lat dostalam kilka wypryskow, ale chyba w tym wieku to jest w miare normalne). Pozniej zaczelam sie interesowac skladami i to byl moj blad w moim przypadku. Oleje mineralne i parafine omijalam duzym lukiem - kupowalam tylko raczej drogie kremy, profesjonalne i z super skladami (polecane przez kolezanke, ktora jest tu na wizazu jest mega zakrecona na punkcie skladu i kosmetykow, typu dermalogica, pivonia botanica i inne). A moja skora sie pogarszala - non-stop dostawala wyprysku, wszystko mi zapychalo - i kremy polecane i oleje. do tego 3 lata temu po ciezkiej chorobie nabawilam sie niestety atopowego zapalenia skory w stopiu nie az takim duzym, ale skora jeszcze bardzej sie pogorszala.
i co? w koncu trafilam na dobrego dermatologa, tak, wypisal mi jakies tabletki, ale tez zalecil cala pielegnacje. jak zobaczylam sklady polecanych przez niego kremow - to powiedzialam ze tego g*wna, przepraszam, z olejem mineralnym i parafina na sobie nie nasmaruje. ale zaryzykowalam. juz od 8 miesiecy stosuje te kremy (tanie, z apteki, sama parafina) i skora mi sie mega polepszyla (a juz bylam naprawde blizka depresji), wiadamo, z ATZ trzeba zawsze walczyc i czasami mam gorzej - wtedy musze sedzic na detoksie i jakos wyeleminowac stres, ale uwaga! ani jednego wyprysku czy zaskornika przez te 8 miesiecy nie nabawilam sie.

moze komus moja historja pomoze. Ze jednak producenci nie sa tacy glupi, jezeli maja produkty z olejem mineralnym, po prostu nie sa dla kazdego
Oczywiście, że każda z nas ma inna cerę/skórę...a najgorsze w tym wszystkim jest to, że ona ciągle z wiekiem nam się zmienia...To, że natrafimy na idealne kosmetki dla naszej cery w danej chwili to z czasem się zmienia...poza tym wskazane jest aby kosmetyki zmieniać nie tylko w miarę zmiany naszej cery/skóry ale też dlatego, że każdy kosmetyk (który nam służy) zawiera różne inne składniki.
Ja akurat mam skórę suchą (z tendencją do bardzo suchej) i nigdy nie miałam problemów z wypryskami i innymi podobnymi zmianami skórnymi - ale wiem, że "dzięki" temu na mojej twarzy szybciej pojawią sie zmarszczki dlatego po ukonczeniu 30 roku życia przestałam się latem opalać
523c2d977675f8d89e6472eefe6f460b6ab4010a_6580dd2588396 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 10:19   #378
katia84
Zakorzenienie

GG do katia84

Cytat:

Ja dostałam ostatnio uczulenia na pomidora (zawsze mi wychodzi w testach) ale nie mogłam się powstrzymać, kupiłam takie pachnące latem i ..... pomidorem Skończyło się na sterydach, ale przy okazji znalazłam świetny filtr https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...recenzja763771 niedługo naskrobię recenzję Wchłania się natychmiast, nie bieli, skóra po zastosowaniu jest "sucha". To wielkie zaskoczenie, bo filtry z wysoką ochroną do jakich jestem przyzwyczajona mają konsystencję margaryny i niski komfort stosowania. Fajnie, że LRP pochylił się nad problemem i zrobił dobry produkt
na mnie póki co sprawdza się filtr z Lirene dla dzieci o dziwo nie pozostawia tłustej warstwy, szybko się wchłania przez co moje eksperesowe poranne wykonanie makijażu nada jest ekspresowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mleczko_chroniace_przed_sloncem_spf50.jpg (63,1 KB, 45 załadowań)
katia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 10:21   #379
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie powinnam jeść pomidorów ze względu na nikiel, ale tak uwielbiam pomidorówkę i ostatnio zrobiłam pyszny sos spaghetti oprócz tego pojadłam trochę grzanek z żółtym serem i w efekcie chyba dlatego nie mogę doprowadzić do porządku dłoni... no i nie mam żadnej maści sterydowej obecnie, a do dermatologa mi nie po drodze

Cytat:

Rozumiem, że chodziło Ci o AZS? Czy masz jeszcze inną chorobę skórną na którą wpływa stres? Patrząc na Twoją cerę, w życiu nie powiedziałabym, że możesz cierpieć na jakieś dolegliwości
Możesz napisać co polecił Ci dermatolog?
[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40484015]Oczywiście , że każda skóra może być wrażliwa i tłusta i mieszana i sucha...jednak uważam, że należy mieć na uwadze przede wszystkim swój rodzaj cery/skóry a potem dopiero jej predyspozycje tzn. wrażliwośc, alergiczność itp.- bo każda cera/skóra powinna zewnętrznie mieć dotarczane to co inna już niekoniecznie Nie chce wchodzić w szczegóły (oprócz składu o ktorym piszesz, bardzo ważna jest też konsystecja, częstość stosowania) bo mi wypracowanie wyjdzie, ale oprócz zewnętrznych "wspomagaczy" w postaci kremów, balsamów, maści itp. powinnysmy przede wszystkim dobrze wysypiać się i odżywiać - nawet najwspanialsze kosmetyki nie pomogą jak będziemy chodziły zmęczone i źle odżywione Dziękuję za podane namiary na wizażu - mam w rodzinie farmaceutkę i kosmetyczkę więc jestem na bieżąco

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Wankaw, każda z nas ma inna cerę, więc pisząc o nawilżających kremach dla cery tlustej (która zazwyczaj ma tendencję do zapychania) jest to stwiedzenie ogólnikowe - w kontekscie, że bardziej są wskazane dla cery tłustej niż suchej - dla której nawilżający krem to zabójstwo.
Niestety, każdy kosmetyk musimy przetestować pomimo iż jest wskazany dla naszego wieku czy rodzaju cery. Zdarzaja się przykre niespodzianki

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Oczywiście, że każda z nas ma inna cerę/skórę...a najgorsze w tym wszystkim jest to, że ona ciągle z wiekiem nam się zmienia...To, że natrafimy na idealne kosmetki dla naszej cery w danej chwili to z czasem się zmienia...poza tym wskazane jest aby kosmetyki zmieniać nie tylko w miarę zmiany naszej cery/skóry ale też dlatego, że każdy kosmetyk (który nam służy) zawiera różne inne składniki.
Ja akurat mam skórę suchą (z tendencją do bardzo suchej) i nigdy nie miałam problemów z wypryskami i innymi podobnymi zmianami skórnymi - ale wiem, że "dzięki" temu na mojej twarzy szybciej pojawią sie zmarszczki dlatego po ukonczeniu 30 roku życia przestałam się latem opalać [/QUOTE]
Kasiula, dlaczego kremy nawilżające do cery suchej do zabójstwo? chyba muszę porządnie przysiąść kiedyś do wizażu, i to nie tylko na dziale modowym
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:12   #380
carpaibex
Zakorzenienie

Cytat:
Kasiula, dlaczego kremy nawilżające do cery suchej do zabójstwo? chyba muszę porządnie przysiąść kiedyś do wizażu, i to nie tylko na dziale modowym
Ja ogólnie obserwuję olbrzymie przewrażliwienie jeżeli chodzi o kosmetyki. Jeszcze 10 lat temu ludzie mieli w poważaniu skład szamponu - ładnie pachniał, włosy mył, nikomu włosy od SLS nie wypaliło. A teraz nagle "przecież SLS dodaje się do płynów do podłóg, a ja mam tym włosy myć". To samo z parafiną, parabenami czy silikonami. Jeżeli komuś coś pasuje, nie powoduje szkód, a wręcz przeciwnie - pomaga zmagać się z problemami skórnymi to super. Chociażby miała to być parafina na skrajnie tłustą skórę.
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:31   #381
Konto usunięte

Cytat:
Skóra sucha i bardzo sucha wymaga przede wszystkim odżywienia (krem odżywczy) i natłuszczenia (krem tłusty, półtłusty) i odpowiednio tak samo co do balsamów i innych smarowideł do ciała Latem czasami jako "przerywnik" stosuję kremy półtłuste ale tak całe życie stosuję kremy tłuste i odżywcze.
Tak informacyjnie dla Was.....w zeszłym roku latem zrobiłam sobie badanie poziomu nawodnienia skóry na twarzy - po zbadaniu kobieta zapytała mnie jakie kremy....nawilżające stosuję ponieważ mam bardzo dobre nawodnienie...odpow iedziałam jej, że nie stosuję kremów nawilżających nigdy - wyobraźcie sobie jak była jej konsternacja Chyba jest to jakies uzasadnienie nie uzywania kremów nawilżających do skóry suchej?
Stary 2013-04-25, 11:32   #382
Wicked_Girl
Zadomowienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;40483153]niestety nie zgodzę się z pogrubionym mam cerę tłustą, lubiącą niespodzianki, łatwą do zapchania. od lat testowałam mnóstwo kremów, również takich, które polecali dermatolodzy i to własnie olejek arganowy uratował mi twarz (pomijając moje ostatnie testy, jak widać znowu posmarowałam się kremem nawilżającym). kosmetyki trzeba testować, bo mają różne składy, a nasze cery mają różne potrzeby [/QUOTE]
Używam kremu z tym olejkiem i jestem mega zadowolona a mam cerę mieszaną

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40484015]Oczywiście , że każda skóra może być wrażliwa i tłusta i mieszana i sucha...jednak uważam, że należy mieć na uwadze przede wszystkim swój rodzaj cery/skóry a potem dopiero jej predyspozycje tzn. wrażliwośc, alergiczność itp.- bo każda cera/skóra powinna zewnętrznie mieć dotarczane to co inna już niekoniecznie Nie chce wchodzić w szczegóły (oprócz składu o ktorym piszesz, bardzo ważna jest też konsystecja, częstość stosowania) bo mi wypracowanie wyjdzie, ale oprócz zewnętrznych "wspomagaczy" w postaci kremów, balsamów, maści itp. powinnysmy przede wszystkim dobrze wysypiać się i odżywiać - nawet najwspanialsze kosmetyki nie pomogą jak będziemy chodziły zmęczone i źle odżywione Dziękuję za podane namiary na wizażu - mam w rodzinie farmaceutkę i kosmetyczkę więc jestem na bieżąco

Ja akurat mam skórę suchą (z tendencją do bardzo suchej) i nigdy nie miałam problemów z wypryskami i innymi podobnymi zmianami skórnymi - ale wiem, że "dzięki" temu na mojej twarzy szybciej pojawią sie zmarszczki dlatego po ukonczeniu 30 roku życia przestałam się latem opalać [/QUOTE]
Zgodzę się z pogrubionym. Mi się bardzo od kilku lat zmieniła cera, chociaż nadal mam mieszaną i nie przypuszczałabym, że krem z olejkiem może mi tak pomóc, zwłaszcza że polecany jest do cer suchych i normalnych, a z cerą w ogóle nie mam już problemów
Wicked_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 11:43   #383
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wicked_Girl Pokaż wiadomość
Używam kremu z tym olejkiem i jestem mega zadowolona a mam cerę mieszaną

Zgodzę się z pogrubionym. Mi się bardzo od kilku lat zmieniła cera, chociaż nadal mam mieszaną i nie przypuszczałabym, że krem z olejkiem może mi tak pomóc, zwłaszcza że polecany jest do cer suchych i normalnych, a z cerą w ogóle nie mam już problemów
Też mi się zmieniła cera - kiedyś miałam chyba bardziej suchą niż teraz pomimo iż lat przybyło , po umyciu twarzy miałam okropne uczucie "ściągania" i aż robiły mi się czerwone plamy....teraz już tego nie mam
Stary 2013-04-25, 11:57   #384
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Kompletnie nie masz racji Już dawno nie czytałam takich "rewelacji". Widzę, że chcesz prowadzić krucjatę uświadamiającą, ale niestety brakuje Ci wiedzy na ten temat.

Ogromnie bawi mnie wszelka generalizacja w sprawie pielęgnacji i dbania o skórę
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:07   #385
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
na mnie póki co sprawdza się filtr z Lirene dla dzieci o dziwo nie pozostawia tłustej warstwy, szybko się wchłania przez co moje eksperesowe poranne wykonanie makijażu nada jest ekspresowe
Też podkradam córce kosmetyki... twarz rano smaruję jej balsamem. Lipikarem Baume. Włosy czasem myję jej szamponem, do mycia ciała też używam Lipikar.

Ostatnio mąż przyniósł z pracy nowe produkty dla cery wrażliwej i dla dzieci, w sklepie będą od maja chyba. Używam od miesiąca i są cudne Z tego co wiem ceny mają być umiarkowane więc jak tylko się pojawią to polecam
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:17   #386
ParashuteEffect
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem, że chodziło Ci o AZS? Czy masz jeszcze inną chorobę skórną na którą wpływa stres? Patrząc na Twoją cerę, w życiu nie powiedziałabym, że możesz cierpieć na jakieś dolegliwości
Możesz napisać co polecił Ci dermatolog?
tak, AZS nie mam w tak okropnym stopniu, jak inni (ale juz bylam blizko) ze nie moge spac po nocach i drapie teraz. wczesniej - owszem, ale tylko miejscowo - strasznie swedziala mi twarz, szyja (tu juz bylam blizka krwawych rozdarc) i rece.
wlasnie teraz cialo mam w ogole ok, skora gldka i napieta (uzywam SVR topialyse, teraz zamowilam emolium, ale nie podoba mi sie, znow wroce do SVR).
ale z twarza mam gorzej, czasami bardzej mam podrazniona (napewno tez na jakies jedzemie mi bardzej sie czerwieni, ale nie moge konretnego skladniku wyeliminowac) i wtedy 2-3 dni siedze na ryzu i wodzie i jest poprawa (AZS - to przeciesz choroba allergiczna, a sa badania ze na allergie dobrze dziala detoks, moja kolezanka tak w ogole sie wyleczyla na calkowitym detoksie, ale sedziala na nim prawie miesiac. moze sproboje pozniej, tu musze bardzej zglebic temat). Dermatolog w sumie nie wypisal mi cos mega nowego czy zaskakujacego, ale razem wszystko pomoglo - masc protopic (teraz uzywam ja na noc tylko nie czesciej raz w miesiacu), jakies tabletki (juz nie pamietam). ale z pelegnacji - rano po oczyszczeniu - A-derma dermalibour, wieczorem - masc linola (tu w ogole sam parafin), raz w tygodniu - infectoscab, pod oczy tez svr topialyse, no i teraz raz na miesiac protopic.
i to wszystko dziala. czasami oczywiscie bardzej by mi sie chcialo dostarczyc jakis lepszych skladnikow skorze i wtedy uzywam olejow (w tym arganowy) pod krem na dzien, albo ekoampulki pat&rub, albo skwalanu, albo wszystko razem, ale nie czesciej znow niz raz-dwa w tygodniu, bo pozniej znow mi sie pogarsza i wracam do sprawdzonego schematu
Stary 2013-04-25, 12:21   #387
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj miałam najbardziej męczący dzień z całego tygodnia i ciesze się, że już się skończył Poznanianki, w Plazie otwierają Sinsay, czy wiecie kiedy dokładnie ?

Internetowy sklep Reserved to przekleństwo - już poznajdywałam mnóstwo fajnych ubrań
Bardzo fajny! Tak sklep reserved to zabójstwo dla portfela. Zrobiłam jedno zamówienie, a już chcę nastepne. Do tego ceny są dość niskie, nie to co w zarze. Szkoda tylko, że większość ubrań w re musi być "ozdobiona" różnymi rzeczami (cekinami, dżetami, ćwiekami, koralikami, brokatem).

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-25, 12:26   #388
Olcia
Zakorzenienie

[1=523c2d977675f8d89e6472e efe6f460b6ab4010a_6580dd2 588396;40486186]Skóra sucha i bardzo sucha wymaga przede wszystkim odżywienia (krem odżywczy) i natłuszczenia (krem tłusty, półtłusty) i odpowiednio tak samo co do balsamów i innych smarowideł do ciała Latem czasami jako "przerywnik" stosuję kremy półtłuste ale tak całe życie stosuję kremy tłuste i odżywcze.
Tak informacyjnie dla Was.....w zeszłym roku latem zrobiłam sobie badanie poziomu nawodnienia skóry na twarzy - po zbadaniu kobieta zapytała mnie jakie kremy....nawilżające stosuję ponieważ mam bardzo dobre nawodnienie...odpow iedziałam jej, że nie stosuję kremów nawilżających nigdy - wyobraźcie sobie jak była jej konsternacja Chyba jest to jakies uzasadnienie nie uzywania kremów nawilżających do skóry suchej?[/QUOTE]
Natłuszczam twarz kremem dermobaza, a ostatnio clobazą, ale oprócz tego na dzień używam różnych kremów, testuję, często w nazwie "nawilżające" i szkody mi nie narobiły
Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Ja ogólnie obserwuję olbrzymie przewrażliwienie jeżeli chodzi o kosmetyki. Jeszcze 10 lat temu ludzie mieli w poważaniu skład szamponu - ładnie pachniał, włosy mył, nikomu włosy od SLS nie wypaliło. A teraz nagle "przecież SLS dodaje się do płynów do podłóg, a ja mam tym włosy myć". To samo z parafiną, parabenami czy silikonami. Jeżeli komuś coś pasuje, nie powoduje szkód, a wręcz przeciwnie - pomaga zmagać się z problemami skórnymi to super. Chociażby miała to być parafina na skrajnie tłustą skórę.
To prawda
Cytat:
tak, AZS nie mam w tak okropnym stopniu, jak inni (ale juz bylam blizko) ze nie moge spac po nocach i drapie teraz. wczesniej - owszem, ale tylko miejscowo - strasznie swedziala mi twarz, szyja (tu juz bylam blizka krwawych rozdarc) i rece.
wlasnie teraz cialo mam w ogole ok, skora gldka i napieta (uzywam SVR topialyse, teraz zamowilam emolium, ale nie podoba mi sie, znow wroce do SVR).
ale z twarza mam gorzej, czasami bardzej mam podrazniona (napewno tez na jakies jedzemie mi bardzej sie czerwieni, ale nie moge konretnego skladniku wyeliminowac) i wtedy 2-3 dni siedze na ryzu i wodzie i jest poprawa (AZS - to przeciesz choroba allergiczna, a sa badania ze na allergie dobrze dziala detoks, moja kolezanka tak w ogole sie wyleczyla na calkowitym detoksie, ale sedziala na nim prawie miesiac. moze sproboje pozniej, tu musze bardzej zglebic temat). Dermatolog w sumie nie wypisal mi cos mega nowego czy zaskakujacego, ale razem wszystko pomoglo - masc protopic (teraz uzywam ja na noc tylko nie czesciej raz w miesiacu), jakies tabletki (juz nie pamietam). ale z pelegnacji - rano po oczyszczeniu - A-derma dermalibour, wieczorem - masc linola (tu w ogole sam parafin), raz w tygodniu - infectoscab, pod oczy tez svr topialyse, no i teraz raz na miesiac protopic.
i to wszystko dziala. czasami oczywiscie bardzej by mi sie chcialo dostarczyc jakis lepszych skladnikow skorze i wtedy uzywam olejow (w tym arganowy) pod krem na dzien, albo ekoampulki pat&rub, albo skwalanu, albo wszystko razem, ale nie czesciej znow niz raz-dwa w tygodniu, bo pozniej znow mi sie pogarsza i wracam do sprawdzonego schematu
Niestety miewałam okresy, że tak jak piszesz, nie mogłam spać po nocach i się drapałam... Dokładnie rok temu moje ciało było pokryte okropnymi rankami :/ kiedyś też miałam zapisany protopic, ale kupiłam mniejszą tubkę, bo niestety cena nieprzyjemna, ale w ogóle mi nie pomógł a myślałam, że będzie jakaś alternatywa dla sterydów.
Próbowałaś brać magnez? ja jak przyszłam z wysypką na szyi i okropnym swędzeniem na skórze głowy z tyłu to miałam właśnie się wyciszyć i wspomagająco brać magnez. Teraz znowu mam stresy, problem powrócił, pora na dermatologa i zakup magnezu
No i u mnie dochodzi to uczulenie na nikiel, a ciężko jest mi go wyeliminować całkowicie...
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:29   #389
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Bardzo fajny! Tak sklep reserved to zabójstwo dla portfela. Zrobiłam jedno zamówienie, a już chcę nastepne. Do tego ceny są dość niskie, nie to co w zarze. Szkoda tylko, że większość ubrań w re musi być "ozdobiona" różnymi rzeczami (cekinami, dżetami, ćwiekami, koralikami, brokatem).
dokładnie co w sklepie wzięłam do ręki fajny tshirt to okazywało się, że ma nadruk, mogliby się tego oduczyć wróciłam za to z pasiakiem, całkiem przyjemny, dłuższy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg V5913-00X-001_1.jpg (45,8 KB, 80 załadowań)

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 12:34   #390
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
dokładnie co w sklepie wzięłam do ręki fajny tshirt to okazywało się, że ma nadruk, mogliby się tego oduczyć wróciłam za to z pasiakiem, całkiem przyjemny, dłuższy
Śliczny! Uwielbiam pasiaki, szukam fajnej sukienki w paski

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości