Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 14:26   #4201
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
wpadam zeby tylko znać.
Mamy skierowanie do szpitala - tachykardia wyszła na zapisie ktg i w najgorszym wypadku będzie cc. Więcej napiszę później. Mam nadzieję, ze damy radę, trzymajcie kciuki za nas proszę
trzymam mocno kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
w

wrrrr.... nie bałam się prawie wcale porodu..
podchodziłam do tego bardzo pozytywnie..
wiedziałam, że dam radę..
a teraz jestem już podłamana
nie dziwie Ci się.. ale jak Ci tak znajomi/kuzynki mówią, żebyś się zastanowiła czy chcesz tam rodzic to możę poszukaj opinii o tym dalszym szpitalu, jak obsługa i czy nie mają problemów z jakimiś bakteriami..
Ja jak rodzę na madalinskiego to absolutnie nic nie mam załatwione.. ani lekarzy nie znam, ani położnych... jedyne co to chodze do szkoły rodzenia.. ale nawet nie wiem jak tam wjechać do tego szpitala jak będę rodzic - dzisiaj muszę zapytać, bo tam się parkuje na ulicy, ale ciężko znaleźć miejsce.. a ja w bólach nie mam zamiaru 1 km z buta iść..
więc może lepiej nie mieć nic zapewnione a przynajmniej warunki sanitarne dobre..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:27   #4202
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
!!!!!! Nie wiem co to ta tachykardia...
o ile już nie wygooglowałaś porządnych informacji na ten temat: to jest jak serce bez powodu zaczyna czasem za szybko pompować. tak bez przyczyny, nie z wysiłku... np. u mnie podejrzewali tachykardię, jak siedząc u lekarza sobie spokojnie już od paru minut miałam puls 130, a w górach podczas wspinaczki całodniowej miałam średni puls 180, a maksymalny = error na niektórych pomiarach wychodziło, że powinnam zejść na zawał...
po różnych badaniach wyszło, że po prostu wysokopulsowa jestem, a co do tych wyników wysokich w spoczynku - musiało to być związane ze stresem. tylko do tej pory nie wiem jakim no ale żyję i tachykardii nie stwierdzono. jak się ją stwierdzi, to jest niezbyt fajnie, leki trzeba zawsze przy sobie mieć... a taki maluszek z tachykardią to już w ogóle skomplikowana sprawa... takie małe serduszko
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:28   #4203
axella
Zakorzenienie

GG do axella

przez kuriera jestem uziemiona
powinien rano wyylac sms o ktorej bedzie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:30   #4204
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
wpadam zeby tylko znać.
Mamy skierowanie do szpitala - tachykardia wyszła na zapisie ktg i w najgorszym wypadku będzie cc. Więcej napiszę później. Mam nadzieję, ze damy radę, trzymajcie kciuki za nas proszę

Ale dziecku czy Tobie?
Bo ja miałam tachykardię zdjagnozowaną jako nastolatka i brałam leki a pierwsze dziecko rodziłam sn...

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
!!!!!! Nie wiem co to ta tachykardia...
Tachykardia polega na tym, ze serce bije raz za szybko raz za wolno... Serce "goopieje".. ale nie jest to jakoś strasznie groźne.. Prowadzi do utraty przytomności (tak było u mnie)... bo serce nie nadąża pompować krwi...

Edytowane przez candace1
Czas edycji: 2013-04-25 o 14:32
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:34   #4205
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Tachykardia polega na tym, ze serce bije raz za szybko raz za wolno... Serce "goopieje".. ale nie jest to jakoś strasznie groźne.. Prowadzi do utraty przytomności (tak było u mnie)... bo serce nie nadąża pompować krwi...
wydaje mi się, że u dzidzi, skoro na ktg wyszło...
a patrz, o tym mdleniu nie wiedziałam. ja za młodu często mdlałam, może w takim razie ta tachykardia faktycznie była? ale mogła się jakoś osłabić/ustabilizować, że parę lat temu już nic nie wyszło???
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:35   #4206
nuna2
Zakorzenienie

kamciatka kciuki
Stary 2013-04-25, 14:37   #4207
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
wpadam zeby tylko znać.
jesteś w dobrych rękach

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość

możesz powiedzieć, że jest św, Nikodem- patron grabarzy

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:38   #4208
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a patrz, o tym mdleniu nie wiedziałam. ja za młodu często mdlałam, może w takim razie ta tachykardia faktycznie była? ale mogła się jakoś osłabić/ustabilizować, że parę lat temu już nic nie wyszło???
ja przez omdlenie mialam podejrzenie tachy ale rozeszlo sie po kosciach..

moja mama ma stwierdzoną..."taki urok"
ale jak na ktg wyszło to u maleństwa chyba oby wszystko było ok!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 14:41   #4209
Mysia mysz
Zakorzenienie

laski głupie pytanie

dostałam zaćmy jak zamawiałam młodemu pzreścieradła do wózka to od razu zamówiłam nam do sypialni 140...tyle, że zamiast na 200 wzięłam 140x70 :/

nie jest któraś na kupnie?
http://allegro.pl/przescieradlo-jers...173345985.html

ja mam 120x60, a nie chce mi się gościowi odsyłać, tak to bym tylko zamówiła nowe 140x200

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

tak w ogóle, dzwonek do drzwi, otwieram, a tam 2 listonoszy z 3 paczkami co oni teraz parami jeżdżą?

w każdym razie przyszło wszytsko co zamawiałam, pościel i zabawka cudo
Stary 2013-04-25, 14:42   #4210
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
laski głupie pytanie

dostałam zaćmy jak zamawiałam młodemu pzreścieradła do wózka to od razu zamówiłam nam do sypialni 140...tyle, że zamiast na 200 wzięłam 140x70 :/

nie jest któraś na kupnie?
http://allegro.pl/przescieradlo-jers...173345985.html

ja mam 120x60, a nie chce mi się gościowi odsyłać, tak to bym tylko zamówiła nowe 140x200
no mi dzis wlasnie w tym rozmiarze przyjda razemz materacem... i to hurtowo... łeeee,mogłaś się walnąć 3dni temu to bym kupiła

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 14:43   #4211
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
przez kuriera jestem uziemiona
powinien rano wyylac sms o ktorej bedzie
Nie za duże wymagania?
Ja ostatnio czekałam do 14 ... a kiedyś na takiego z UPS do 16 aż zadzwonił ... że nie przyjedzie

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2013-04-25 o 14:44
xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:43   #4212
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy Wam wywaliło? ja na razie 33 tc i 2 malutkie pod cyckiem, ale to już od połowy ciąży i tak myślę czy mam się jeszcze bać
Mi na cyckach jakoś w 6 miesiącu, a na udach z miesiąc temu czyli gdzieś na przełomie 7/8 miesiąca..
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
gratki

ja
kiedyś poszłam do Żabki po chipsy, jakaś zamyślona byłam, przed samym wejściem jakoś się zastanawiałam czy mi ta największa paka do torebki wejdzie - i podeszłam do półki i wpakowałam paczkę do torebki ale po sekundzie się zorientowałam co wyprawiam, wyciągnęłam od razu, ale wiem że miałam niesamowite szczęście że nikt tego nie zauważył bo w tłumaczenie to by mi nikt nie uwierzył

tak powinno być, bo maleństwo ma mniej miejsca. ale ja przez to miałam cc, bo Młody przez cały poprzedni tydzień ruszał się może 2-3 razy dziennie i jakoś po kopniaczku tylko, i w szpitalu na ktg też wyszło że malutko się rusza a na dodatek tętno spada.

od dnia urodzenia leci macierzyński
to mój tz zrobil jeszcze lepiej jak był mlody.... Zrobił zakupy - jakieś chipsy itp.. Przeszedł przez kasę ale nie było kasjerki.. a on strasznie zakręcony był.. Potem poszedł pod taki stoliczek, zapakowal sobie spokojnie zakupy do plecaka i wyszedł.. Koledzy stali na dworze idą z nim do domu i się z niego śmieją.. a on nie wie o co chodzi.. i w koncu a płaciłeś za zakupy?? A on nawet nie gapną sie ze właściwie nie zapłacił bo nie było komu..

Wojtek
Stary 2013-04-25, 14:44   #4213
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
no mi dzis wlasnie w tym rozmiarze przyjda razemz materacem... i to hurtowo... łeeee,mogłaś się walnąć 3dni temu to bym kupiła
no cóż, ja mam tez już zapas 120 bo chyba 4 ? jakby chociaż było 120 to bym zostawiła ale tak to dupa, mózg mi dziecko zjada
Stary 2013-04-25, 14:45   #4214
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nie za duże wymagania?
Ja ostatnio czekałam do 14 ... a kiedyś na takiego z UPC do 16 aż zadzwonił ... że nie przyjedzie
oj tam oj tam raz kurier przybył o 21..a ja od rana na zakupy nie mogłam iść

wiem,e zadzwoni chwile przed ale z moją masa to się nie dokulam szybko

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 14:46   #4215
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
To dziecku nie pozwolą się rodzić sn bo to za duży wysyłek dla maluszka

Ja potrafiłam stracić przytomność kilkanaście razy w ciągu dnia i nie mogłam się dolicvzyć ile to razy było.. i wtedy zdiagnozowali tachykardię.
Brałam leki przez kilka lat.
Jak trafiłam na porodówkę to lekarz przeczytał, ze miałam tachy i stwierdził, że on też miał jak miał naście lat i mam rodzić sn
Na nich ta choroba nie robi wrażenie - właśmnie nazywają to "takim urokiem serca" i osoby z tachy "wrażliwcami"...

Tak czy inaczej u mnie się ustabilizowało - tzn. muszę uważać rano jak wstaję-nie zrywać się z łóźka za szybko i jest ok
tachykardia może nie dawać znać przez lata - jakby cofnąć się - pewnie dlatego lekarze podchodzą do tego na luzie.

Jednak u maluszka w brzuszku to nie jest bezspieczne tzn. poród sn moze być zagrożeniem życia-za duży wysiłek...
Stary 2013-04-25, 14:46   #4216
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
to mój tz zrobil jeszcze lepiej jak był mlody.... Zrobił zakupy - jakieś chipsy itp.. Przeszedł przez kasę ale nie było kasjerki.. a on strasznie zakręcony był.. Potem poszedł pod taki stoliczek, zapakowal sobie spokojnie zakupy do plecaka i wyszedł.. Koledzy stali na dworze idą z nim do domu i się z niego śmieją.. a on nie wie o co chodzi.. i w koncu a płaciłeś za zakupy?? A on nawet nie gapną sie ze właściwie nie zapłacił bo nie było komu..
nieźle
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:47   #4217
xal
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam oj tam raz kurier przybył o 21..a ja od rana na zakupy nie mogłam iść
Chyba mi się nie zdarzyło, żeby jakiś dzwonił przed przyjazdem.
O 21? To chyba specjalnie ustalane godziny.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:47   #4218
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Mi na cyckach jakoś w 6 miesiącu, a na udach z miesiąc temu czyli gdzieś na przełomie 7/8 miesiąca..

masakra...

Cytat:
no cóż, ja mam tez już zapas 120 bo chyba 4 ? jakby chociaż było 120 to bym zostawiła ale tak to dupa, mózg mi dziecko zjada
a może na przewijak jakoś się nadadzą?
albo opchnij na all

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 14:48   #4219
maarchewka
Zakorzenienie

Ide parzyć te liście dla królików.. Mam nadzieje, zę mi uszy nie wyrosną:p

Wojtek
Stary 2013-04-25, 14:49   #4220
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

a może na przewijak jakoś się nadadzą?
albo opchnij na all
na przewijak mam 4 50x70, jak nie znajdę chętnej to odeślę chłopu no bo co zrobić
Stary 2013-04-25, 14:50   #4221
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
To dziecku nie pozwolą się rodzić sn bo to za duży wysyłek dla maluszka

Ja potrafiłam stracić przytomność kilkanaście razy w ciągu dnia i nie mogłam się dolicvzyć ile to razy było.. i wtedy zdiagnozowali tachykardię.
Brałam leki przez kilka lat.
Jak trafiłam na porodówkę to lekarz przeczytał, ze miałam tachy i stwierdził, że on też miał jak miał naście lat i mam rodzić sn
Na nich ta choroba nie robi wrażenie - właśmnie nazywają to "takim urokiem serca" i osoby z tachy "wrażliwcami"...

Tak czy inaczej u mnie się ustabilizowało - tzn. muszę uważać rano jak wstaję-nie zrywać się z łóźka za szybko i jest ok
tachykardia może nie dawać znać przez lata - jakby cofnąć się - pewnie dlatego lekarze podchodzą do tego na luzie.

Jednak u maluszka w brzuszku to nie jest bezspieczne tzn. poród sn moze być zagrożeniem życia-za duży wysiłek...
dokładnie, "taki urok"

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
O 21? To chyba specjalnie ustalane godziny.
ja podaję numer to się zapowiadaą

ten o 21 to zakręcony był nieziemsko ale ekspres do kawy wtachał na 3 piętro

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 14:57   #4222
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
do mnie dzwonią dość często kiedy będą i czy kogoś wtedy zastaną
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 14:58   #4223
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
do mnie dzwonią dość często kiedy będą i czy kogoś wtedy zastaną
Do mnie dzwonią zawsze
Stary 2013-04-25, 15:00   #4224
axella
Zakorzenienie

GG do axella

spadam bo tż wleci...

muszę wstać i się ogarnąć. jestem żulem

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-25, 15:06   #4225
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Hejo
czytam na bieżąco, nie piszę, bo mi się nie chcę zresztą za bardzo nie mam o czym...

Kupiłam bujaczek - leżaczek - ten:
http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...010179009.html dzisiaj czekam na kuriera.

Poza tym nawala mnie spojenie i gotuje gulasz.
bujaczek slicznyy
Cytat:
eee, bez sensu
obysmy takie mialyyy
Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Z Bartulikiem zaczynamy już 38 tc

I straszno i dziwno...
Takie pomieszanie z poplątaniem. Z jednej strony chcę żeby już mieć to za sobą, a z drugiej strasznie się boję jak to będzie po....

Od kilku dni strasznie bolą mnie łydki i łupie mnie w krzyżu, a synek przekrzywił się ewidentnie na lewy bok i mam krzywy brzuch jak leżę, śmiesznie to wygląda. Nie mogę też siedzieć, bo uwiera mnie pupa Barusia, że nie mogę złapać oddechu.

Na razie cisza i spokój, żadnych skurczy, czopów czy wód płodowych - takie czekanie wykańcza. A propos skurczy, to ja już sama nie wiem. Ten twardy brzuch to skurcz? Bo ja czasem mam tak cały dzień, i nie czuję wyraźnego początku i końca.

Zabieram się za lekturę, bo właśnie przyszła mi książka Język niemowląt.

Cytat:
Kurcze nie moglam przejść obok ciucha obojętnie, zwłaszcza jak widniał na nim ogromny napis w każdy czwartek nowa dostawa.. Kupiłam masę ciuszków, część musialam jednak zostawić, bo strasznie drogo bylo (79 zł/kg) i zostawiłam jednak tylko te najładniejsze..

bluzy i dresik:
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=154960

bluzeczki i spodenki - to ciemne to są jeansy, ale tym moim beznadziejnym aparatem to w ogole nic nie widać..

pajacyki, body, pólśpiochy:

A i zlaziłam się po aptekach za tymi liścimi malin, że masakra.. Byłam w 3 aptekach i jeszcze do 3 innych dzwoniłam..W tych aptekach DOZ mogli mi sprowadzić, ale dopiero na 7 maja.. toż ja wtedy już rodzić będę a nie liscie pić..
W koncu kupiłam liście malin w sklepie zoologicznym- liście malin dla królików i gryzoni.. Wyglądają jak zwykłe liście malin, zerwane prosto z krzaka i zasuszone..
ślicznee nie dziwie sie ze weszlas hehe
Cytat:
wpadam zeby tylko znać.
ooo to trzymam kciukkkii
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 15:20   #4226
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
W końcu mam chwilę, żeby się odezwać... Całe przedpołudnie jeździliśmy za materiałem , ale pogoda piękna to i jeszcze krótki spacer zaliczony Teraz odpoczywam i czekam aż mąż wróci ze szkolenia.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
wpadam zeby tylko znać.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 15:59   #4227
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Kurcze nie moglam przejść obok ciucha obojętnie, zwłaszcza jak widniał na nim ogromny napis w każdy czwartek nowa dostawa.. Kupiłam masę ciuszków, część musialam jednak zostawić, bo strasznie drogo bylo (79 zł/kg) i zostawiłam jednak tylko te najładniejsze..

bluzy i dresik:
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=154960

bluzeczki i spodenki - to ciemne to są jeansy, ale tym moim beznadziejnym aparatem to w ogole nic nie widać..

pajacyki, body, pólśpiochy:

A i zlaziłam się po aptekach za tymi liścimi malin, że masakra.. Byłam w 3 aptekach i jeszcze do 3 innych dzwoniłam..W tych aptekach DOZ mogli mi sprowadzić, ale dopiero na 7 maja.. toż ja wtedy już rodzić będę a nie liscie pić..
W koncu kupiłam liście malin w sklepie zoologicznym- liście malin dla królików i gryzoni.. Wyglądają jak zwykłe liście malin, zerwane prosto z krzaka i zasuszone..

fajne ciuszki też bym nie mogła się opanować przed ich zakupem

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Z Bartulikiem zaczynamy już 38 tc

I straszno i dziwno...
Takie pomieszanie z poplątaniem. Z jednej strony chcę żeby już mieć to za sobą, a z drugiej strasznie się boję jak to będzie po....

Od kilku dni strasznie bolą mnie łydki i łupie mnie w krzyżu, a synek przekrzywił się ewidentnie na lewy bok i mam krzywy brzuch jak leżę, śmiesznie to wygląda. Nie mogę też siedzieć, bo uwiera mnie pupa Barusia, że nie mogę złapać oddechu.

Na razie cisza i spokój, żadnych skurczy, czopów czy wód płodowych - takie czekanie wykańcza. A propos skurczy, to ja już sama nie wiem. Ten twardy brzuch to skurcz? Bo ja czasem mam tak cały dzień, i nie czuję wyraźnego początku i końca.

Zabieram się za lekturę, bo właśnie przyszła mi książka Język niemowląt.

38tc
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 16:00   #4228
maarchewka
Zakorzenienie

Dobra, rano wyćwiczyłam się na gimnastyce dla ciężarnych - 3 raz w tym tygodniu, zezarłam wiesiołek, wykąpałam się, zrobiłam masaż krocza - myślałam, żę będzie gorzej..wysmarowałam rozstępy, zaparzylam liście mialin - smakuje ni jak....Dużo tego trzeba pic?? ile szklanek ile razy dziennie?? no i wyćwiczyłam mięśnie Kegla.
No chyba wszystko co mogłam to zrobiłam.. jeszcze musze zrobić kilka takich sesji i jestem ready to push
Dzisiaj ostatnia szkoła rodzenia

Wojtek
Stary 2013-04-25, 16:01   #4229
ankaaa206
Wtajemniczenie

zrobiłam pyszną sałatkę z fetą, mhmmm marzy mi sie grill!

lecę, bo tżcik wraca

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 16:04   #4230
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszło krzesełko dla młodego
Fajne

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Aaaa ja szyje drugi kocyk dla dziedziczki
Mam zamiar uszyc go od poczatku do konca wlasnorecznie
Bedzie kolorowy z wesola gasieniczka przyfastrygowanie tej malej glizdy zajelo mimsporo czasu ale zabawa jest przednia
Powodzenia i pochwal się efektem końcowym

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o poród, to ja się dzisiaj podłamałam..
ta kuzynka tż, która urodziła 30 marca dzisiaj jk do niej zadzwoniłam to wręcz mnie prosiła, żebym przemyślała czy na pewno chcę tu rodzić
zaraz po porodzie była zadowolona, poród szybko, w miarę lekko.. nacięli ją delikatnie i pozszywali. Później okazało się, że mały ma jakąś bakterię i musieli zostać dłużej w szpitalu, więc już była zła..
Ale teraz to już całkiem jest przybita i załamana.. bo krocze jej ropieje, nie goi się i wygląda masakrycznie...
dzisiaj położna jej wyciągnęła dwa szwy i jeszcze je ma ( a niby miały byc rozpuszczalne)
była u lekarza, dostała jakiś zastrzyk, podobno mega bolący... boi się jak cholera bo lekarz mówił, że możliwe że będą musieli ją jeszcze raz zszywać..
jakaś bakteria jej się wdała w tą ranę i dlatego tak się paskudzi

powiem Wam, że jestem załamana.. bo to druga osoba którą znam, która tu rodziła i jest tak strasznie niezadowolona
Ja bym się nie zastanawiała tylko zmieniła szpital...

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Kupujecie łóżeczko turystyczne?
Ja w sumie o nim nie myślałam, ale mnie dziś kumpela natchnęła i wydaje mi się, że może się przydać. Tym bardziej, że teraz są takie fajne, że mają od razu przewijak i 2 wysokości, więc dla małego dziecka też są ok.

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj czekam na wyniki paciorka,

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Dziewczyny od którego tygodnia łykacie olej z wiesiołka i ile tabletek dziennie?
Planuję od 37 tc, 3x2 tabl.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Bierzecie rożek do szpitala?
Chyba nie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, mała jest dalej mała waży jakieś 2600 i wymiarami jest tydzień do tyłu. Mam skierowanie na cc i mam się zjawić 15 maja na IP a cięcie albo 15 stego albo 16stego w zależności od ruchu na porodówce, wyników badań itd.
Dowiedziałam się, że do naszego szpitala nie potrzebuje żadnych ubrań dla dziecka tylko pampersy, chusteczki i krem. I rzeczy na wyjście, w sumie myślę że dam radę w jednej torbie się spakować, a rzeczy na wynos zostawię mężowi naszykowane w domu.
No i mam stresa i jakiś niepokój po wizycie... może dlatego że to była ostatnia
Jejq teraz wiem, co czujecie Wy te pierwsze z listy

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
A po wizycie super maluszek ma taka sliczna twarzyczke n tym usg duze usta az wypukle to po tz ale ciekawe czy tak bedzie wygladal po narodzinach nie moglam sie na niego napatrzec poza tym koniec 36 tygodnia wielkosc 2900 -duzy i wg rozmiarow termin na 17 maja ale lekarz kazal sie trzymac 25 maja

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Dobra, rano wyćwiczyłam się na gimnastyce dla ciężarnych - 3 raz w tym tygodniu, zezarłam wiesiołek, wykąpałam się, zrobiłam masaż krocza - myślałam, żę będzie gorzej..wysmarowałam rozstępy, zaparzylam liście mialin - smakuje ni jak....Dużo tego trzeba pic?? ile szklanek ile razy dziennie?? no i wyćwiczyłam mięśnie Kegla.
No chyba wszystko co mogłam to zrobiłam.. jeszcze musze zrobić kilka takich sesji i jestem ready to push
Dzisiaj ostatnia szkoła rodzenia
W notatkach z SR mam, że 1 litr na cały dzień

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości