Dopiero gdy dorosłem zrozumiałem że... - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 15:05   #331
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Dot.: Dopiero gdy dorosłem zrozumiałem że...

I tampony nie służą do trzymania ich w ręce (tak jak było prezentowane na reklamach)
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 15:15   #332
Lemmy is God
Wtajemniczenie

I że wcale nie trzeba kupować by chodzić na basen
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 15:42   #333
Laurelindorenan
Rozeznanie

Ja dość długo myślałam, że gdy ktoś skończy np. osiem lat, to ma dziewięć Tak mi się jakoś kojarzyło to słowo "skończyć" - skończył mieć osiem lat i zaczął mieć dziewięć
Laurelindorenan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 15:46   #334
jag_na
Rozeznanie

ja myślałam, że krowa daje mleko bo jest... krową
a krowy z założenia dają mleko
przez myśl mi nie przeszło, że żeby dawać mleko, jak każda samica ssaka, krowa musi najpierw mieć dziecko
dowiedziałam się o tym późno, za późno by się nie wstydzić
jag_na jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 15:47   #335
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jag_na Pokaż wiadomość
przez myśl mi nie przeszło, że żeby dawać mleko, jak każda samica ssaka, krowa musi najpierw mieć dziecko
Ja tez póóóźno, jakoś trzy lata temu Najśmieszniejsze jest to, że mieszkam na wsi i z krowami kontakt miałam
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 16:28   #336
_Naughty
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jag_na Pokaż wiadomość
O matko.... ale jestem debil
_Naughty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 16:33   #337
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Ja myslałam kiedyś, że zwierzęta też mają narodowość i np. mój kot nie "dogadałby się" z kotem Niemca
A nie jest tak?
Koleżanka ma psa z czeskiej hodowli i ma niektóre komendy po czesku, niektóre po angielsku, a niektóre po polsku Już go próbowała przestawić ale nie działa.
To jest idealny przykład na to, że Twój polski Kot nie dogada się niemieckim Kotem
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 16:36   #338
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
A nie jest tak?
Koleżanka ma psa z czeskiej hodowli i ma niektóre komendy po czesku, niektóre po angielsku, a niektóre po polsku Już go próbowała przestawić ale nie działa.
To jest idealny przykład na to, że Twój polski Kot nie dogada się niemieckim Kotem
Jak ty swojego psa będziesz od małego przyzwyczajała do komend w obcym języku, to też go nie przestawisz Pies ogarnął, że na takie a takie słowo reaguje tak, a nie inaczej i już
Stary 2013-04-25, 16:53   #339
kasiapyra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
...
...że na strychu nie siedzi KTOŚ tylko to sterta starych robczych ubrań - zawsze sie tego bałam i nawet w tamta strone nie patrzyłam.
Rany ja myślałam, że na strychu mieszka diabeł ale z tego w sumie nie wyrosłam bo dalej po zmroku boję się strychu
kasiapyra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 17:13   #340
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Laurelindorenan Pokaż wiadomość
Ja dość długo myślałam, że gdy ktoś skończy np. osiem lat, to ma dziewięć Tak mi się jakoś kojarzyło to słowo "skończyć" - skończył mieć osiem lat i zaczął mieć dziewięć
ja do tej pory nie moge tego ogarnąć

Cytat:
Ja tez póóóźno, jakoś trzy lata temu Najśmieszniejsze jest to, że mieszkam na wsi i z krowami kontakt miałam
poważnie? właśnie się dowiedziałam... nieźle

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 17:21   #341
anlejka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ty swojego psa będziesz od małego przyzwyczajała do komend w obcym języku, to też go nie przestawisz Pies ogarnął, że na takie a takie słowo reaguje tak, a nie inaczej i już
Fcale nje! Nie znasz się
anlejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 17:23   #342
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
poważnie? właśnie się dowiedziałam... nieźle
Serio Jałówka to młoda krowa, kóra nie zaciążyła, więc nie ma mleka, jak osiągnie odpowiedni wiek zapładnia się ją a po podaniu cielakowi siary, zabiera się go, żeby nie pił mleka i wtedy jest okres jego pozyskiwania Po kilku miesiącach wydajność mleczna spada i przygotowuje się ją do kolejnej ciąży - jak mi to brat powiedział, to myślałam, że padnę z wrażenia

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez anlejka Pokaż wiadomość
Fcale nje! Nie znasz się
Zazdrościsz, bo się znam, a ty nie
Stary 2013-04-25, 17:35   #343
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
ja do tej pory nie moge tego ogarnąć
Tadam: jak dziecko SKOŃCZY rok, to znaczy, że urodziło się równo rok temu i ma już PEŁNY rok i teraz leci mu drugi rok. Głupio by było mówić o 13-miesięcznym dziecku, że ma dwa lata
szarri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 17:42   #344
Puszart
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
a, i jeszcze że jak połknę pestkę (np z czereśni) to nie wyrośnie mi w brzuchu drzewo.
To nie do końca ściema! Pewnemu Rosjaninowi wyrosła jodła w organiźmie... Więc może coś w tym jest...

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,...wiadomosc.html

Mama mi mówiła, że kotlet mi urośnie w ustach jak będę za długo żuła...

Odwiedź mój FB:
https://www.facebook.com/pages/Pusza...42582435835432

albo Wordpress:
http://puszart.wordpress.com
Puszart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 18:06   #345
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Puszart Pokaż wiadomość
To nie do końca ściema! Pewnemu Rosjaninowi wyrosła jodła w organiźmie... Więc może coś w tym jest...

http://niewiarygodne.pl/kat,1017181,...wiadomosc.html
Pfff, jaki kit. Przecież na tym zdjęciu jest opitolony kawałek dorosłego drzewa, a nie siewka. Poza tym te igły są zielone, rośliny rosnące w ciemności nigdy nie są zielone, bo w ciemnościach nie rozwijają się chloroplasty.
A z pestki nic nie wyrośnie, bo nasiono znajdujące się w pestce bez odpowiednich warunków nie wykiełkuje i ni przebije się przez zewnętrzną warstwę.

A to gadanie o pestkach wzięło się raczej z tego, że w niektórych pestkach znajduje się amigdalina i rozgryzienie ich może prwadzić do poważnego zatrucia cyjanowodorem.

Edytowane przez 201607231707
Czas edycji: 2013-04-25 o 18:08
Stary 2013-04-25, 19:11   #346
Wolha
Zadomowienie

Cytat:
Serio Jałówka to młoda krowa, kóra nie zaciążyła, więc nie ma mleka, jak osiągnie odpowiedni wiek zapładnia się ją a po podaniu cielakowi siary, zabiera się go, żeby nie pił mleka i wtedy jest okres jego pozyskiwania Po kilku miesiącach wydajność mleczna spada i przygotowuje się ją do kolejnej ciąży - jak mi to brat powiedział, to myślałam, że padnę z wrażenia
Na pewno?
Moi rodzice mieli krowę jeszcze 10 lat temu i z tego co pamiętam to cielak był raz na kilka lat, a nie co kilka miesięcy. Mleko było przez cały czas, tylko wiadomo, zimą mniej, jak jadła siano.
Tzn. może inaczej, cielak musi być, ale nie wydaje mi się, żeby musiał być co kilka miesięcy.

Edytowane przez Wolha
Czas edycji: 2013-04-25 o 19:26
Wolha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 19:30   #347
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wolha Pokaż wiadomość
Na pewno?
Moi rodzice mieli krowę jeszcze 10 lat temu i z tego co pamiętam to cielak był raz na kilka lat, a nie co kilka miesięcy. Mleko było przez cały rok, tylko wiadomo, zimą mniej, jak jadła siano.
Laktacja jest wywołana przez poród, potem krowa karmi cielę lub nie - zależy od hodowcy - jeśli karmi, to kiedy cielak przestanie ssać laktacja jest sztucznie podtrzymywana - przez dojenie właśnie. Jak nie karmi, to wiadomo, że cały czas jest sztucznie podtrzymywana Po jakimś czasie daje mniej mleka, więc się ją "zasusza", czyli odstawia od dojarki, potem zapładnia i cykl zaczyna się na nowo.
Minimum raz w roku z tego, co wiem zapładnia się krowy w hodowlach, z których mleko trafia do sklepów - po prostu krótko po porodzie dają go więcej.
Stary 2013-04-25, 20:01   #348
201605161006
Konto usunięte

Ja jeszcze sobie przypomniałam, że dopiero jakoś w wieku 13-14 lat ogarnęłam, że bezcenny, oznacza, ze jest tak duzo wart, ze nie ma ceny, wczesniej myslalam, ze skoro bezcenny (czyli bez ceny) to znaczy, ze nic nie warty :P
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 20:03   #349
201607231707
Konto usunięte

Ooo, największy fail mojego dzieciństwa - Meksyk leży w Europie Nie wiem skąd mi się to wzięło
Stary 2013-04-25, 20:34   #350
Wolha
Zadomowienie

Cytat:
Laktacja jest wywołana przez poród, potem krowa karmi cielę lub nie - zależy od hodowcy - jeśli karmi, to kiedy cielak przestanie ssać laktacja jest sztucznie podtrzymywana - przez dojenie właśnie. Jak nie karmi, to wiadomo, że cały czas jest sztucznie podtrzymywana Po jakimś czasie daje mniej mleka, więc się ją "zasusza", czyli odstawia od dojarki, potem zapładnia i cykl zaczyna się na nowo.
Minimum raz w roku z tego, co wiem zapładnia się krowy w hodowlach, z których mleko trafia do sklepów - po prostu krótko po porodzie dają go więcej.
Zapomniałam o krowach hodowlanych Miałam w głowie tylko te ze wsi. Z tamtymi pewnie inaczej trzeba się obchodzić niż z takimi wsiowymi.
Wolha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 00:07   #351
synesthesia
Zakorzenienie

To z takich geograficznych spraw, to zawsze myslałam że Los Angeles i Miami to takie sąsaidujace ze soba miasta... coś ajk Toruń z Bydgoszczą albo Gdańsk z Gdynią... a one sa na dwóch roznych koncach stanów
skapłam sie ze tak nie ejst dopierow klasie maturalnej ogladajac pogode w TV... zeby było nieco smieszniej byłam w klasie z rozszerzoną geografią
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 00:34   #352
myszenka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wolha Pokaż wiadomość
Zapomniałam o krowach hodowlanych Miałam w głowie tylko te ze wsi. Z tamtymi pewnie inaczej trzeba się obchodzić niż z takimi wsiowymi.
Ależ zupełnie tak samo sprawa wygląda z krowami ze wsi.Raz,że taka krowa,która się ocieliła po około 7-9 miesiącach daje już bardzo mało mleka,a dwa,że gospodarzowi zależy też na cielaku,którego może sprzedać już po 3-4 tygodniach(jak osiągnie bodajże 60-70 kg) albo wyhodować kolejną krowę.

Dla mnie największym zaskoczeniem było,gdy u nas na podwórku padał deszcz a u sąsiadów już nie...(50 m do sąsiadów) Byłam pewna że jak deszcz pada to w całym województwie tak jak chmurki pokazywały w prognozie pogody
myszenka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 00:39   #353
201604250941
Konto usunięte

Kiedyś mi się wydawało że inni ludzie to są biedni bo ja myślę od razu po polsku a oni mówią do siebie w innych językach i muszą to sobie w głowie na polski przetłumaczyć, żeby zrozumieć
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 01:00   #354
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez synesthesia Pokaż wiadomość
To z takich geograficznych spraw, to zawsze myslałam że Los Angeles i Miami to takie sąsaidujace ze soba miasta... coś ajk Toruń z Bydgoszczą albo Gdańsk z Gdynią... a one sa na dwóch roznych koncach stanów
skapłam sie ze tak nie ejst dopierow klasie maturalnej ogladajac pogode w TV... zeby było nieco smieszniej byłam w klasie z rozszerzoną geografią
Dla mnie to jest nadal nie tenteges , tzn. wiem gdzie jest LA, wiem gdzie jest Miami, ale nadal je ze sobą łączę, razem z Las Vegas (i wiedza gdzie leży Tampa mi w tym nie przeszkadza, bo Tampa jest gdzie indziej ) . Dla mnie to jest jeden i ten sam klimat (i wiem, że to jest "ten sam klimat" na zasadzie "w Polsce są niedźwiedzie polarne"). Ale na tej samej zasadzie Maroko i Egipt to ten sam pies wg mnie, północ Afryki, ciepło i blisko Europy, a że jedno na wschodzie, a drugie na zachodzie - oj tam. Jak się będę wybierać, to przyswoję

W temacie: kiedy byłam mała, byłam absolutnie przekonana, że:
- bycie licealistą to już skrajna dorosłość, starość niemalże. Jako studentka: dementuję .
- nigdy, przenigdy nie spróbuję żadnego narkotyku, bo to najgorsze zło tego świata i uzależnienie to kwestia niemalże samego spojrzenia na zakazaną substancję,
- ludzie po studiach są lepsi/mądrzejsi/inteligentniejsi (to mój nr 1 pośród wszystkich młodzieńczych schizów ),
- najlepiej urodzić dzieci około 20-ki, wtedy jest się jeszcze dość młodą mamą (o bogowie...),
- zaplatanie bransoletek z muliny jest dla wybrańców (serio, dla mnie to było nieogarnialne, a starsza koleżanka plotła, więc uznałam, że to znamię bogów ),
- posiadanie chłopaka jest czymś strasznie wstydliwym i trzeba to ukrywać aż do dnia ślubu, a w sumie do dnia, w którym się zaprasza na ślub ,
- dzieci rodzą się TYLKO w małżeństwie. Nie da się urodzić dziecka, jeśli nie jest się czyjąś żoną.
Pewnie jeszcze sporo mi się przypomni, ale generalnie - pięknie było życie dziecka

Edytowane przez szarri
Czas edycji: 2013-04-26 o 10:25
szarri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 05:52   #355
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
- posiadanie chłopaka jest czymś strasznie wsydliwym i trzeba to ukrywać aż do dnia ślubu, a w sumie do dnia, w którym się zaprasza na ślub ,
Co do tego... Tak zbaczając z tematu..
Jadę ostatnio tramwajem, koło mnie siedzi mały chłopiec z mamą. Taki max 6 lat.
Na jednym z przystanków wsiada para nastolatków, chłopak z dziewczyną za rękę.
Chłopiec podryguje na krześle, wierci się - w końcu na cały głos mówi do mamy: "Mama, patrz! Ten chłopak ma DZIEWCZYNE! FUUUUUJ!" I cały tramwaj w śmiech.
Stary 2013-04-26, 09:07   #356
synesthesia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Dla mnie to jest nadal nie tenteges , tzn. wiem gdzie jest LA, wiem gdzie jest Miami, ale nadal je ze sobą łączę, razem z Las Vegas (i wiedza gdzie leży Tampa mi w tym nie przeszkadza, bo Tampa jest gdzie indziej ) . Dla mnie to jest jeden i ten sam klimat (i wiem, że to jest "ten sam klimat" na zasadzie "w Polsce są niedźwiedzie polarne"). Ale na tej samej zasadzie Maroko i Egipt to ten sam pies wg mnie, północ Afryki, ciepło i blisko Europy, a że jedno na wschodzie, a drugie na zachodzie - oj tam. Jak się będę wybierać, to przyswoję
Jak dobrze ze nie jestem jedyna!
synesthesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 10:15   #357
201604250941
Konto usunięte

O, heh ja też tak myslalam, że 18 lat i ślub o razu i dziecko, bo wszyscy rodzice wokół tak zrobili, to widocznie tak trzeba. Trochę czasu zajęło zanim zrozumiałam pojęcie 'wszyscy mieli wpadkę'.
Stary 2013-04-26, 10:44   #358
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
O, heh ja też tak myslalam, że 18 lat i ślub o razu i dziecko, bo wszyscy rodzice wokół tak zrobili, to widocznie tak trzeba. Trochę czasu zajęło zanim zrozumiałam pojęcie 'wszyscy mieli wpadkę'.
Ej, faktycznie. Większość moich znajomych ma rodziców, którzy mają rocznice ślubu w tym samym roku, co oni się urodzili .
Dowiedziałam się, żeby dostać piorunem w głowę w wielkim mieście, pełnym drapaczy chmur, bloków z betonu i innych wielgachnych obiektów ściągających pioruny, trzeba mieć mega pecha i w sumie jest to prawie, że niemożliwe . Moja schiza burzowa jednak nie minęła i dalej się boje burzy, nie ważne, czy stoję na gołym polu, czy w centrum wielkiego miasta. Tak samo, jak nie przekonuje mnie fakt, że mały europejski, niejadowity pajączek, bardziej boi się mnie, niż ja jego .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-26, 10:57   #359
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Tak samo, jak nie przekonuje mnie fakt, że mały europejski, niejadowity pajączek, bardziej boi się mnie, niż ja jego .
To mnie NIGDY nie przekona i jestem przekonana, ze ludzie w Australii sa wlasnie przez nie zjadani i do wieczora ich nie bedzie. A czego pajaki nie zjedza to dokonczy krokoldyl, aligator, skorpion, rekin, pyton i cala reszta. Ja bym tam tylko zeszla na lad i juz by mnie cos zjadlo.

A co do pioruna- obejzralam program na discovery ciekawy, okazuje sie, ze piorun wali tak samo w drewno co w metal, wali spokojnie dwa razy w to samo miejsce. Do tego kiedys wracalam na piechote w deszczu przez sam srodek burzy, walily kolo mnie pioruny i mialam serce w przelyku bo bylam cala mokra.
Stary 2013-04-26, 11:02   #360
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
To mnie NIGDY nie przekona i jestem przekonana, ze ludzie w Australii sa wlasnie przez nie zjadani i do wieczora ich nie bedzie. A czego pajaki nie zjedza to dokonczy krokoldyl, aligator, skorpion, rekin, pyton i cala reszta. Ja bym tam tylko zeszla na lad i juz by mnie cos zjadlo.

A co do pioruna- obejzralam program na discovery ciekawy, okazuje sie, ze piorun wali tak samo w drewno co w metal, wali spokojnie dwa razy w to samo miejsce. Do tego kiedys wracalam na piechote w deszczu przez sam srodek burzy, walily kolo mnie pioruny i mialam serce w przelyku bo bylam cala mokra.
I ponoć, jak raz kogoś walnie, to może walnąć i drugi a nawet trzeci raz .
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości