|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Oooo, temat pracy właśnie wjechał ja właśnie roznoszę swoje cv. To będzie moja pierwsza praca, ogólnie studiuję na pierwszym roku, jestem dyspozycyjna ze względu na swój plan zajęć, no ale nie o tym teraz
Rozniosłam dzisiaj około 40 cv w 2 galeriach wchodzę do sklepu Sizzer( sprzedają buty, dresy, piłki no taki sklep sportowy) podchodzę do kasy i mówię, że chciałam złożyć swoje cv i czy może kogoś nie potrzebują... Na co pani patrzy w moje cv i z krzykiem do mnie, że jakie ja cv mam że żadnego doświadczenia, że za mało informacji, że to, że tamto, że sramto. I, że takiego cv to nikt mi nie przyjmie. Chciałam jej odpalić, że właśnie jedne cv już zaniosłam i zostałam przyjęta na zmywak w knajpie niedaleko jej sklepu i że ogólnie odstrasza klientów swoją aparycją. Babsko po 40tce, solarium, ciemny podkład i kolczyk w nosie Ale postanowiłam być miła, dziękuję do widzenia. Skąd się tacy ludzie biorą?
Edytowane przez funk_you Czas edycji: 2013-04-25 o 18:12 |
|
|
|
#572 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#573 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;40492185]Ja tego w ogólnie nie rozumiem. To brzmi jakbyś się wstydziła w ogóle zapytać o zapłatę
[/QUOTE]Podpinam się. Takie rzeczy załatwia się na początku. Można ustalić np.: połowa teraz, połowa po przesłaniu planu i bibliografii itp. Jak się ma miękkie serce to trzeba mieć twardą pupę. Będziesz mieć nauczkę na przyszłość.
|
#575 |
|
Konto usunięte
|
Ja nigdy nie daję z góry pieniędzy
ani bym ich z góry nie oczekiwała. Albo spotkałabym się osobiście i zrobiła wymianę z ręki do ręki, albo wysłała za pobraniem. Inaczej nie.Dziwne że cię tu nikt nie zjadł za pisanie pracy maturalnej i branie za to kasy. |
|
|
|
#576 |
|
Copyraptor
|
A ja rysuję ilustracje, i proszę o zapłatę po akceptacji szkicu, inaczej nie rysuję. Ot.
|
|
|
|
#577 | |
|
now or never
|
Cytat:
|
|
#578 |
|
Konto usunięte
|
Ot. Fajnie. Ot. Ale. Ot. To ot inny rodzaj pracy. Ot.
Nie znoszę tej maniery lub też gimbaziarskie "pleplepleple ten kto lubi placki z dżemem to frajer, ot co!"
|
|
|
|
#579 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Niezbyt inny - tu i tu przekazujesz jakiś efekt swojej pracy. Jak go przekażesz, to tracisz kartę przetargową. Klient ma co chciał, a jak Ci nie zapłaci, to nic z tym nie zrobisz. |
|
|
|
|
#580 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie jestem sfrustrowana, mam bardzo dobry dzień
. No trochę inny jednak, ale nie mam zamiaru się kłócić . Chyba że kiedyś zapłaciłaś robotnikowi z góry za remont np łazienki, w większości przypadków oznacza to pożegnanie się z jakimikolwiek pracami ale to osobny temat, bo mówimy chyba o pracy maturalnej na którą umowy nikt nie podpisuje.
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dałabym kasy, dopóki nie przekonałabym się, że faktycznie dostałam porządną pracę (pomijając już, że nie sądzę, by napisanie jej samodzielnie przewyższało moje intelektualne możliwości). Mnie dziwi, że zwyczajnie nie zadzwoni do tej dziewczyny i nie zapyta kiedy będzie mogła odebrać zapłatę, tylko liczy, że ta się sama zacznie dobijać z walizką pełną banknotów.
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, pisałam o stalkowaniu na pewnym podforum i dalej stalkuję (taak, tak, nudy)
I mowa tam była o weselichu na 200 osob i padło pytanie o kasę na ten biznes. I jak się okazuję- troszkę sami zainteresowani płacą, ale ogólnie to kasa ma się zwrócić z prezentów (surprise, surprise), potem ileś tysięcy bierze w ramach kredytu jeden z teściów. Bo jak dał pozostałym dzieciom na weselicha to i temu ostatniemu też da. I ostateczne podsumowanie zachowania teściów: bo im chodzi o to, żeby ich dzieci miały dobry start w życie dosyć, doość, już tam nie wejdę
|
#583 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
Już wiem, czemu mam tęczę w ogródku i pasące się jednorożce
|
|
|
|
#585 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#587 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie znoszę jak ludzie jedzą w sklepie towar. Zwykle własnie idą tam wypasać dziecko, siedzi w wózki i wsuwa bułki albo chipsy. Ba niby przy kasie i tak zapłaci. A jak nie zapłaci? Kto sie doliczy zjedzonych bułek? Do tego matki musza koniecznie iść przez sklep i żuć tą bułkę z otwartymi ustami jak najszerzej.
Aaaah nie wiem, kilka stron wałkowania matek z dziećmi. Jeśli ja taka będę to niech mnie ktoś uśpi. |
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie irytuje macanie, ściskanie pomidorów,ogórków, cytryn itp. Obmaca taka pani 10 sztuk po czym weźmie jedną. Ohyda.
|
#589 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nawet jakbym próbowała się popłakać z tego powodu to w ogóle by jej to nie ruszyło |
|
|
|
|
#590 |
|
Konto usunięte
|
Denerwuje mnie właśnie w sklepach na dziale mięsnym takie tesco czy kaufland
-aaa ta kiełbaska, jaka to. a świeża? aa fajnie, a nadaje się do grilla? a na patelnię? a do suszenia? do szybkowaru? do parowaru? do piekarnika? do gotowania? do gulaszu? do puree? do leczo? a świeża? a ile tłuszczu? a jaka firma? polska firma? -ooo a ta szyneczka proszę pani jaka to? po ile? a trzy plasterki po ile wyjdą? -to jeszcze pani mi powie o tak ta mielonka, ile ma dni? kiedy przywieziona? ile za kilogram? a smaczna? a ostra? a łagodna? a tłusta? jeeezu, ja akceptuję jedynie: piersi z kurczaka, mięso mielone, kiełbasę śląską. I najczęściej kupuję pierś z kurczaka. Potrafię się za jedną nastać 15 minut bo ludzie zadają 150000 głupich pytań przy wyborze mięsa i biorą po jednym plasterku z piętnastu rodzajów |
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo idzie ci taki ktoś i obmacuje bułki oczywiście bez woreczka. Kiedyś sama zrezygnowałam z zakupu bananów jak starszy jegomość mocno na nie zakaszlał!!!
|
|
|
#592 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Plus jeszcze opowieść o tym jak kuzyn siostry koleżanki znajomej zatruł się starą kiełbasą. |
|
|
|
|
#593 |
|
Konto usunięte
|
Haha, jak poszłam do żabki po bułki i miałam wybierać z koszyka to mnie pan zaprowadził za ramię na zaplecze
i podał mi świeże ciepłe mówiąc "nie sprzedam pani tamtych omemlanych", nie chcę wiedzieć co się z nimi działo chwilę wcześniej.
|
|
|
|
#594 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam wtedy ochote im wygarnac -nie zryj ciastek bo dostaniesz cukrzycy, i tak jestes a gruba i pewnie chcesz tym tuczyc wnuki, zeby dostaly cukrzycy. |
|
|
|
|
#595 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#596 |
|
Konto usunięte
|
Ile? Bo mi ani razu póki co
|
|
|
|
#597 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Dotknąć a wciskać paluchy z pazurami i ugniatać to chyba jednak co innego
|
|
#599 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też ciągle trafiam na jakieś spleśniałe/przestarzałe warzywa/owoce, więc dotykam delikatnie, co biorę.
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

Rozniosłam dzisiaj około 40 cv w 2 galeriach wchodzę do sklepu Sizzer( sprzedają buty, dresy, piłki no taki sklep sportowy) podchodzę do kasy i mówię, że chciałam złożyć swoje cv i czy może kogoś nie potrzebują... Na co pani patrzy w moje cv i z krzykiem do mnie, że jakie ja cv mam że żadnego doświadczenia, że za mało informacji, że to, że tamto, że sramto. I, że takiego cv to nikt mi nie przyjmie. Chciałam jej odpalić, że właśnie jedne cv już zaniosłam i zostałam przyjęta na zmywak w knajpie niedaleko jej sklepu i że ogólnie odstrasza klientów swoją aparycją. Babsko po 40tce, solarium, ciemny podkład i kolczyk w nosie
Ale postanowiłam być miła, dziękuję do widzenia. Skąd się tacy ludzie biorą?

ani bym ich z góry nie oczekiwała. Albo spotkałabym się osobiście i zrobiła wymianę z ręki do ręki, albo wysłała za pobraniem. Inaczej nie.

. Chyba że kiedyś zapłaciłaś robotnikowi z góry za remont np łazienki, w większości przypadków oznacza to pożegnanie się z jakimikolwiek pracami