Panny Młode 2015 cz. 2 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-25, 16:14   #4651
iixi
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
no ja miałam raczej negatywne, nie powiem jakie mam teraz bo sytuacja często się zmienia i moją reakcję można by odczytać jako spoiler
ogarnę mieszkanie, posprzątam u chomika i będę oglądać dalej, jakoś koło 10 odcinka jestem.
ej, wczoraj o 5 mówiłaś kiedy Ty masz na to czas? choć ja dziś też mam to pewnie do 3 czy 4 dojdę ooo i jeszcze chciałam napisać, że nie tego się spodziewałam ale zobaczymy jak to się rozwinie
A oglądałaś już Arrow dzisiejsze?

BLOG

Edytowane przez iixi
Czas edycji: 2013-04-25 o 16:16
iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 16:34   #4652
lady17
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny! Przepraszam, że przestałam się odzywać. Ale w tym ropku mam sesje jak Cie mogę i lece na pyszczek czasami.

Cieszę się, że sala się Wam podoba. W sobotę jadę zerknąć jak ją stroją.

Mamy już kolor przewodni - szafirowy/ royal blue. Oboje lubimy niebieski, a ja dostałam pierścionek zaręczynowy z szafirem, więc będzie grało

Cały czas mam problem z fotografami. Może doradzicie? Mam na oku małżeństwo, które robi przecudne zdjęcia, ale liczą sobie 3,5k. Mielibyśmy tyle, ale Tż twierdzi że to jest jednak dużo. Z drugiej strony baaardzo zależy mi na porządnych zdjeciach. Taką kase chcą za prace 2 fotografów od przygotowań do oczepin, 1 fotoksiążka, album ślubny - tradycyjny, a w nim 100 fotografii wywołanych w formacie 15x23cm poddanych szczegółowej obróbce, 3 najlepsze fotografie wywołane w formacie 20x30cm,, 20 najlepszych zdjęć wywołanych w dwóch kopiach w formacie 13x18 poddanych szczegółowej obróbce komputerowej, np. dla rodziców , 150 obrobionych zdjęć na płycie DVD w profesjonalnym etui, prezentację multimedialną z podkładem muzycznym na płycie DVD w profesjonalnym etui, wszystkie zdjęcia wykonane podczas wesela bez obróbki na płycie DVD (ok. 4 tyś).

Co myślicie?

Poza tym : chętnie przygarnę niedrogiego, ale fajnego kamerzyste.
Stary 2013-04-25, 17:05   #4653
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
ej, wczoraj o 5 mówiłaś kiedy Ty masz na to czas? choć ja dziś też mam to pewnie do 3 czy 4 dojdę ooo i jeszcze chciałam napisać, że nie tego się spodziewałam ale zobaczymy jak to się rozwinie
Nie mam czasu Wcześniej pisałam, że po powrocie z Krk czekało mnie dużo rzeczy do zrobienia, projekty itp. więc przez około tydzień nie oglądałam WC. Wczoraj o 15:00 zaczął mi się weekend, byłam tak zmęczona wszystkim, że nie miałam ochoty ruszać tyłka z kanapy, zrobiłam jedzenie i oglądałam odcinki jeden za drugim
Obejrzałam więc 3 odcinki Borgiów, 5 czy 6 odcinków WC Gra o Tron jeszcze mi została, ale z tym czekam na TŻ-ta. Plus dwa moje seriale jeszcze nie mają napisów, więc też na razie czekają.

Co do fabuły - ja się tego bałam, no i stało się. Choć też jeszcze nie wiem, jaki ostateczny krok zrobił
I masz - wiedziałam, że o czymś zapomniałam, muszę sobie chyba na korkową tablicę przypiąć listę z serialami, które oglądam Jeśli Arrow ma już napisy to zaraz obejrzę

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez lady17 Pokaż wiadomość
Mamy już kolor przewodni - szafirowy/ royal blue. Oboje lubimy niebieski, a ja dostałam pierścionek zaręczynowy z szafirem, więc będzie grało
Właśnie poznałam nową nazwę mojego koloru

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2013-04-25 o 17:02
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 17:09   #4654
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam czasu Wcześniej pisałam, że po powrocie z Krk czekało mnie dużo rzeczy do zrobienia, projekty itp. więc przez około tydzień nie oglądałam WC. Wczoraj o 15:00 zaczął mi się weekend, byłam tak zmęczona wszystkim, że nie miałam ochoty ruszać tyłka z kanapy, zrobiłam jedzenie i oglądałam odcinki jeden za drugim
Obejrzałam więc 3 odcinki Borgiów, 5 czy 6 odcinków WC Gra o Tron jeszcze mi została, ale z tym czekam na TŻ-ta. Plus dwa moje seriale jeszcze nie mają napisów, więc też na razie czekają.

Co do fabuły - ja się tego bałam, no i stało się. Choć też jeszcze nie wiem, jaki ostateczny krok zrobił
I masz - wiedziałam, że o czymś zapomniałam, muszę sobie chyba na korkową tablicę przypiąć listę z serialami, które oglądam Jeśli Arrow ma już napisy to zaraz obejrzę:
mi w sumie też, wczoraj 3 odcinki WC obejrzałam dzisiaj leci 2 WC, a już za mną Arrow i 2 odcinek Demonów da Vinci a co do organizacji seriali: ja mam od tego filmweb i zerkam na kokpit czy są nowe a co do Arrow: ja oglądałam z napisami ale po angielsku czy polskie już są to nie wiem

BLOG

Stary 2013-04-25, 17:16   #4655
viva91
na przekór do celu

Cytat:
mi w sumie też, wczoraj 3 odcinki WC obejrzałam dzisiaj leci 2 WC, a już za mną Arrow i 2 odcinek Demonów da Vinci a co do organizacji seriali: ja mam od tego filmweb i zerkam na kokpit czy są nowe a co do Arrow: ja oglądałam z napisami ale po angielsku czy polskie już są to nie wiem
na te Demony też się czaję, ale na razie pasuję, bo za dużo tego by było tak samo opis Hannibala też wygląda zachęcająco, któraś chyba ogląda, jednak nie ogarnęłabym takiej ilości seriali już, tym bardziej, że nie potrafię obejrzeć 1 odcinka i koniec, biorę hurtem 5 na raz
ja zawsze oglądam z napisami, bo nie lubię nie być pewną czy coś dobrze zrozumiałam, więc filmweb niestety nie spełnia tu swojej roli
Stary 2013-04-25, 17:20   #4656
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
na te Demony też się czaję, ale na razie pasuję, bo za dużo tego by było tak samo opis Hannibala też wygląda zachęcająco, któraś chyba ogląda, jednak nie ogarnęłabym takiej ilości seriali już, tym bardziej, że nie potrafię obejrzeć 1 odcinka i koniec, biorę hurtem 5 na raz
ja zawsze oglądam z napisami, bo nie lubię nie być pewną czy coś dobrze zrozumiałam, więc filmweb niestety nie spełnia tu swojej roli
da Vinci taki sobie póki co - na razie tylko 2 odcinki wyszły. Zobaczymy jak się rozkręci. Hannibala oglądam ja i jeszcze ktoś - jak dla mnie super póki co - w moim odczuciu dość mocny serial - i nie polecam oglądać do obiadu bądź jakiegokolwiek innego posiłku ja właśnie od razu zaczęłam te dwa bo wiedziałam, że jeden odcinek na tydzień to jest ok i nie muszę nadganiać tak jak WC a o filmweb mi chodziło tylko o to, że sobie zerkam ile odcinków mam jeszcze danego serialu do obejrzenia i kiedy nowe wychodzą - bo Tobie chyba o coś innego chodziło chyba, że ja źle zrozumiałam

BLOG

Stary 2013-04-25, 17:22   #4657
viva91
na przekór do celu

Cytat:
a o filmweb mi chodziło tylko o to, że sobie zerkam ile odcinków mam jeszcze danego serialu do obejrzenia i kiedy nowe wychodzą - bo Tobie chyba o coś innego chodziło chyba, że ja źle zrozumiałam
nie, o to właśnie, tylko że filmweb informuje o tym, kiedy wychodzi odcinek, a nie kiedy wychodzi odcinek z polskimi napisami online
Stary 2013-04-25, 17:27   #4658
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
da Vinci taki sobie póki co - na razie tylko 2 odcinki wyszły. Zobaczymy jak się rozkręci. Hannibala oglądam ja i jeszcze ktoś - jak dla mnie super póki co - w moim odczuciu dość mocny serial - i nie polecam oglądać do obiadu bądź jakiegokolwiek innego posiłku ja właśnie od razu zaczęłam te dwa bo wiedziałam, że jeden odcinek na tydzień to jest ok i nie muszę nadganiać tak jak WC a o filmweb mi chodziło tylko o to, że sobie zerkam ile odcinków mam jeszcze danego serialu do obejrzenia i kiedy nowe wychodzą - bo Tobie chyba o coś innego chodziło chyba, że ja źle zrozumiałam
Widzę że oglądamy 2 te same seriale. Demony i Hannibal. I zgodzę się z Tobą że Demony to niezbyt wciągające, może się rozkręcą.. za to Hannibal o tak to mocny serial, przy którym trzeba się też wysilić a nie oglądać "po drodze" .

Nie wiem czy coś mówi Wam "The following" z K. Bacon`em co prawda to sensacja ale bardzo wciągający serial.
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 17:30   #4659
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
nie, o to właśnie, tylko że filmweb informuje o tym, kiedy wychodzi odcinek, a nie kiedy wychodzi odcinek z polskimi napisami online
aaaa ;D z doświadczenia wiem, że na napiprojekt angielskie są szybko, a polskie koło 15-16 się pojawiają

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Widzę że oglądamy 2 te same seriale. Demony i Hannibal. I zgodzę się z Tobą że Demony to niezbyt wciągające, może się rozkręcą.. za to Hannibal o tak to mocny serial, przy którym trzeba się też wysilić a nie oglądać "po drodze" .

Nie wiem czy coś mówi Wam "The following" z K. Bacon`em co prawda to sensacja ale bardzo wciągający serial.
mi nic to nie mówi narazie i tak oglądam za dużo seriali, jak skończę nadrabiać White Collar to wtedy będę musiała poszukać czegoś nowego no i dużo się kończy za 3 odcinki..

BLOG

Stary 2013-04-25, 17:41   #4660
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
mi nic to nie mówi narazie i tak oglądam za dużo seriali, jak skończę nadrabiać White Collar to wtedy będę musiała poszukać czegoś nowego no i dużo się kończy za 3 odcinki..
To prawda co za dużo to nie zdrowo
Stary 2013-04-25, 17:43   #4661
viva91
na przekór do celu

Cytat:

mi mówi, słyszałam dobre opinie o nim
Cytat:
aaaa ;D z doświadczenia wiem, że na napiprojekt angielskie są szybko, a polskie koło 15-16 się pojawiają
i jeszcze kilka godzin musi minąć, aż ktoś doda je do odcinka i wrzuci na serwer i najlepiej, jak to będzie maxvideo, gdzie TŻ ma konto
Stary 2013-04-25, 17:44   #4662
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda co za dużo to nie zdrowo
mhm właśnie zerknęłam na filmweb to aktualnie 7.. tyle, że 6 to wychodzi na bieżąco, a jeden nadrabiam. no i 4 z nich się kończą za 3-4 odcinki ;p ale w czerwcu mój ukochany serial znowu się pojawia, Dexter sezon finałowy, ale osobiście się cieszę z tego powodu ;-)

BLOG

Stary 2013-04-25, 17:52   #4663
mariamarysienka
Zakorzenienie

lady mówisz może o państwu Karetta? Jeśli zależy Wam na prześlicznych zdjęciach, to myślę że warto zainwestować Później możesz sobie wyrzucać, że ktoś nie osiągnął takiego efektu, na jakim Wam zależało, a mogłaś dołożyć ileś tam i byś miała. Ale jeszcze masz bardzo dużo czasu, więc poprzeglądaj oferty. Są fotografowie, którzy robią dobre zdjęcia i nie kasują za to 4 tys.
Ale plusem tych fotografów jest to, że dają wszystkie zdjęcia + obrobione, bo bywa tak, że dają tylko obrobione i koniec.

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do

Edytowane przez mariamarysienka
Czas edycji: 2013-04-25 o 17:53
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 18:53   #4664
lady17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
lady mówisz może o państwu Karetta? Jeśli zależy Wam na prześlicznych zdjęciach, to myślę że warto zainwestować Później możesz sobie wyrzucać, że ktoś nie osiągnął takiego efektu, na jakim Wam zależało, a mogłaś dołożyć ileś tam i byś miała. Ale jeszcze masz bardzo dużo czasu, więc poprzeglądaj oferty. Są fotografowie, którzy robią dobre zdjęcia i nie kasują za to 4 tys.
Ale plusem tych fotografów jest to, że dają wszystkie zdjęcia + obrobione, bo bywa tak, że dają tylko obrobione i koniec.
Nie, nie. Państwo Szustak. Przejrzalam juz cały internet wzdłuż i wszerz. Nawet jeżeli znalazłam kogoś zamiejscowego to trzeba by opłacić nocleg, dojazd itd. , więc de facto wychodzi podobnie.
Stary 2013-04-25, 20:55   #4665
existence
Zakorzenienie

hej
Przeżyłam kolejną ignacjańską masakrę czwartkową ale przyznaję się, że na pierwszy wykład nie wstałam i byłam na uczelni TYLKO 10,5h zamiast 12
Teraz piję sobie koktajl truskawkowy
Potem was nadrobię bo dużo nadrukowałyście widziałam tylko że mamy nową PM-kę i śliczne kotki witam, witam
Stary 2013-04-25, 21:20   #4666
pejlin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
widziałam tylko że mamy nową PM-kę i śliczne kotki witam, witam
No więc ja i do Ciebie
Stary 2013-04-25, 21:32   #4667
existence
Zakorzenienie

nadrobiłam
Cytat:
a czemu radości? w czym by to przeszkadzało? u nas TŻ nie ogląda, za to ja tak tylko nie lubię tych lokalnych spotkań, wolę wyższą półkę. no i udało się wczoraj, Borussia zmiażdżyła picusiów-glancusiów!
moi znajomi ze studiów tak mocno zajawieni na piłkę nożną często poświęcają na to znaczną cześć własnego życia towarzyskiego jakby tż zamiast wyjść ze mną na imprezę siedział z piwem przed tv i oglądał mecz to bym nie była w 7 niebie
Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
Sama się znajduje. Ja nie szukałam i jakoś jest
hahah dokładnie ja tak samo

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Anteria po pierwsze rzuć palenie - sama zobaczysz, ile to jest oszczędności. Powiem Ci, że jak mój wujek wreszcie zdecydował się rzucić po iluś latach i chciał zrobić eksperyment, ile mu na to kasy idzie, to za każdym razem jak kupował papierosy wrzucał do skarbonki taką samą kwotę, jaką na nie wydał. Na koniec miesiąca doznał opadu szczęki i rzucił niemalże z miejsca
Po drugie - a nie możecie znaleźć nowych lokatorów do mieszkania? Może nie będzie konieczna wyprowadzka, a z drugiej strony łatwiej jest utrzymać w kilka osób większe mieszkanie, niż niewiele mniejsze we dwójkę Jak macie jakąś dobrą lokalizację, to warto puścić ogłoszenie i może akurat ktoś się szybko znajdzie.
Po trzecie - szefa przycisnąć i powiedzieć że to nie żarty To skandal, żeby ktoś nie miał na podstawowe życie tylko dlatego, że szef zalega z wypłatą
o tym samym pomyślałam!
przykro mi Anteria że macie taką nieciekawą sytuację ale ważne, że macie siebie trzeba wierzyć, że wszystko inne się jakoś ułoży i nie pal dziewczyno!
Cytat:
bez komentarza...
Cytat:

Właśnie poznałam nową nazwę mojego koloru
ja tak samo do tej pory określałam go szafirowy/chabrowy/kobaltowy
Cytat:
i jeszcze kilka godzin musi minąć, aż ktoś doda je do odcinka i wrzuci na serwer i najlepiej, jak to będzie maxvideo, gdzie TŻ ma konto
my oglądamy WC z iitv na played.to bo jest bez limitów bo oglądamy z lektorem jestem ostatnio leniwa i nawet napisów czytać mi się nie chce
Cytat:
No więc ja i do Ciebie
Stary 2013-04-25, 22:12   #4668
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Udało mi się objechać wszystko co miałam do objechania ale jestem mega padnięta, dobrze chociaż, że już autostrada jest, bo nie musiałam się skupiać zbytnio na powrocie......

Cytat:
Zastanawiamy się nad : Laguna Niewiesze albo Silvia Sośnicowice. Nie mamy musu na żadną konkretną datę więc można powiedzieć że każda będzie dobra byle nie było w zimę bo ja straszny zmarzluch jestem Właśnie zabieramy się za zwizytowanie sal bo info ogólne już dostałam.
Ta druga to jak była mała to wyglądała tak jak na foto poniżej Rośnie strasznie szybko i straszna przytulanka z niej jest
przejeżdzałam obok tej drugiej sali dzisiaj, po zdjeciach bardzo mi sie podoba no i ma okrągle stoliki

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witam nową koleżankę

Sorki że nie piszę ale ostatnio mamy spore problemy finansowe i sama nie wiem jak z tego wyjdziemy Dobrze że trzymamy się razem bo inaczej było by ciężko ale mimo tego po prostu jest źle.

Przedwczoraj dowiedziałam się że współlokatorzy się wyprowadzają... Musimy szukać nowego mieszkania bo sami tego nie utrzymamy

Do tego Tż-t musi pracę zmienić bo szef jakoś nie chce nagle wypłacać mu zaległych pieniędzy. Miesiąc się kończy a my nie mamy centa przy duszy musimy kombinować żeby od kogoś pożyczyć żebyśmy mieli chociaż na jedzenie Jestem zdołowana, i jakoś bez sił, tyle obydwoje pracujemy ostatnio a i tak na nic nas nie stać, to wszystko takie niesprawiedliwe. Do tego zaczęłam palić nałogowo, bo na te nerwy już jakoś nie daje rady. Nie chce pokazywać Grzesiowi w jakim stanie jestem bo nie chce go jeszcze bardziej przytłaczać a sam jest nieźle wkurzony na początku tyg, się kłóciliśmy ale doszliśmy obydwoje do wniosku że to nie ma sensu bo przecież tylko razem damy redę a kłótnie tylko pogarszają sytuację... Sorki żale się wam ale normalnie nie mam nawet z kim o tym porozmawiać, cały świat się na nas uwziął teraz i jakoś musimy stawić mu czoła, no ale to jest takie trudne
Taki to nasz kraj chory, że nie dość, że zarabia się mało, to jeszcze pracodawcy lubią nie wypłacać wynagrodzen masakra... ale będzie dobrze! Trzeba się nastawić, ze to wszystko szybko minie!

I koniecznie rzuc papierosy!
Cytat:
ja siedziałam jak wryta jak tego słuchałam
.. i sie zastanawiałam czy polska młodzież naprawdę tak bardzo schodzi na psy.. bo tego się inaczej chyba już określić nie da po prawej jest jeszcze dla części humanistycznej do obejrzenia ..
Cytat:
Ja jakoś zatrzymałam się na 7 odcinku pierwszej serii i nie mialam czasu tam zajrzeć...moze jutro się uda

Wgl to naspamowałyście zaraz będziemy nowy watek zakładać

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 22:15   #4669
viva91
na przekór do celu

Cytat:
moi znajomi ze studiów tak mocno zajawieni na piłkę nożną często poświęcają na to znaczną cześć własnego życia towarzyskiego jakby tż zamiast wyjść ze mną na imprezę siedział z piwem przed tv i oglądał mecz to bym nie była w 7 niebie
oj, takimi skrajnymi przykładami można obalić każdy argument, ja to wiem ale na przykład ja, od czasu do czasu coś większego obejrzę, coś ominę i sprawdzę jedynie wyniki w necie, między tym wszystkim wychodzę na imprezy - to źle?
Cytat:
my oglądamy WC z iitv na played.to bo jest bez limitów bo oglądamy z lektorem jestem ostatnio leniwa i nawet napisów czytać mi się nie chce
nie, ja z lektorem nie lubię, traci to "smak"
a wiecie, że Polska jest jednym z niewielu krajów, gdzie emituje się filmy/seriale z lektorem?

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Taki to nasz kraj chory, że nie dość, że zarabia się mało, to jeszcze pracodawcy lubią nie wypłacać wynagrodzen masakra... ale będzie dobrze! Trzeba się nastawić, ze to wszystko szybko minie!
Ten "nasz kraj" w przypadku ANTERII to Austria, tak dla przypomnienia
Stary 2013-04-25, 22:18   #4670
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
a wiecie, że Polska jest jednym z niewielu krajów, gdzie emituje się filmy/seriale z lektorem?
zgadzam się już nawet nie pamiętam kiedy oglądałam jakiś film z lektorem.. zawsze w oryginale z napisami ;-) w ogóle nie pamiętam żebym przez ostatnie lata jakiś film czy serial w tv zobaczyłam.. wszystko z neta

a Polska zamiast uczyć angielskiego to woli podłożyć lektora i tyle. Po co się wysilać?

BLOG

Stary 2013-04-25, 22:20   #4671
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość

I koniecznie rzuc papierosy!

Tak się składa że akurat mieszkamy w Austrii Po rozmowie z Grzesiem okazało się że on nikomu nie wypłacił jeszcze nadgodzin, jutro ma go dorwać

Co do obecnej sytuacji. Nie bardzo chcemy brać nowych współlokatorów. Ci ostatni nie byli źli ale jednak najlepiej mieszkać samemu. A mieszkanie i tak i tak jest dość drogie w dodatku ogrzewanie na prąd i to sporo kosztuje, no ale jakoś damy sobie radę, nie ma wyjścia przecież... Dzięki dziewczynki za wsparcie, jesteście niezastąpione
Stary 2013-04-25, 22:31   #4672
existence
Zakorzenienie

Cytat:
oj, takimi skrajnymi przykładami można obalić każdy argument, ja to wiem ale na przykład ja, od czasu do czasu coś większego obejrzę, coś ominę i sprawdzę jedynie wyniki w necie, między tym wszystkim wychodzę na imprezy - to źle?

ale ja nie mam nic do fanów piłki tylko tak mówię jakie ja mam z tym doświadczenia nie mówię, że to źle
Cytat:
zgadzam się już nawet nie pamiętam kiedy oglądałam jakiś film z lektorem.. zawsze w oryginale z napisami ;-) w ogóle nie pamiętam żebym przez ostatnie lata jakiś film czy serial w tv zobaczyłam.. wszystko z neta

a Polska zamiast uczyć angielskiego to woli podłożyć lektora i tyle. Po co się wysilać?
co do lektora zgadzam się w 100% z wami ale moje lenistwo czasami zwycięża ja i tak słucham tego jak oni mówią po ang i jak słyszę jak lektor tłumaczy to ręce mi opadają ale jak przychodzę po całym dniu na uczelni, zdejmuję już soczewki i się walnę na łóżko a oglądam teraz na tv bo mój laptop się już nie rozświetla więc ten ekran mam dość daleko to stawiam na lektora mea culpa
Stary 2013-04-25, 22:35   #4673
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Tak się składa że akurat mieszkamy w Austrii
ha ha to wtopę zaliczyłam co nie zmienia faktu, że nie powinny się takie rzeczy dziać!

co do zwierzaków właśnie mnie jeden zaczepia, gonić mu się zachciało

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 22:37   #4674
viva91
na przekór do celu

Cytat:
ale ja nie mam nic do fanów piłki tylko tak mówię jakie ja mam z tym doświadczenia nie mówię, że to źle
no to nie ma co demonizować, że "na szczęście" ktoś nie ogląda nogi, bo pośród skrajnych przypadków są te normalne

ja też dawno nie oglądałam tv, choć czasami lubię zdać się na to co akurat transmitują, taki powrót do czasów, kiedy nie miało się neta
Stary 2013-04-25, 23:37   #4675
zuzulka_89
Zadomowienie

Czuję się tu dziwnie bo chwilowo nie oglądam żadnych seriali.;D
Jakoś tak nie trafiają do mnie.

Co do zwięrzątek to mam obecnie psa, ale marzą mi się koty ^^ U mnie w domu poza mną nikt ich nie lubi, więc jest pies.

Kolor szafirowy jest boski ^^^gdyby nie to, że upatrzona sala jest w czerwieni to pewnie też wybrałabym ten kolor lub fiolet ;D

i w ogóle to się rozpisałyście masakrycznie. ;P Ja mam dzisiaj mózg rozje..ny. Dwa dni testów rekrutacyjnych to masakra dla mnie. Dzisiaj na rozmowie tak mnie maglowali, że już sama nie wiem czy dostanę tę pracę czy nie ;/ Dowiem się po majówce-dopiero ;(
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-25, 23:44   #4676
viva91
na przekór do celu

Nie wiem czy do jutra mi zdąży któraś odpisać, ale zapytam: czy urzędy miast będą czynne 2 maja?
Stary 2013-04-25, 23:47   #4677
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy do jutra mi zdąży któraś odpisać, ale zapytam: czy urzędy miast będą czynne 2 maja?
2. maja jest święto państwowe - dzień flagi. Na pewno nie będą czynne

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 00:05   #4678
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:

cholera wie. Większość raczej będzie otwarta. Najlepiej zadzwoń jutro i się zapytaj
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 00:36   #4679
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
2. maja jest święto państwowe - dzień flagi. Na pewno nie będą czynne
Że dzień flagi to wiem, ale skoro inni idą do pracy, to myślałam, że urzędnicy też
Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
cholera wie. Większość raczej będzie otwarta. Najlepiej zadzwoń jutro i się zapytaj
Aha, tu taka informacja
Akurat na dzwonienie jest za późno, mogłam to zrobić wcześniej, ale dopiero teraz do tego siadłam i o tym pomyślałam, bo i tak muszę wstać z rana i tak, bez względu na to jak pracują tego 2 maja.

Ale dzięki za pomoc
Stary 2013-04-26, 08:09   #4680
mariamarysienka
Zakorzenienie

Też nie lubię oglądać filmów z lektorem, nie mogę się wtedy skupić na bohaterach, bo mnie denerwuje lektor Zazwyczaj oglądam seriale z angielskimi napisami, poza HIMYM, bo tam są takie gry słów i nawiązania do rzeczy, o których nie mam pojęcia, że jak oglądam bez napisów albo z angielskimi to połowy żartów nie rozumiem
A w ogóle to wstałam dzisiaj o 6:40 perfekcyjnie wyspana

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości