Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 08:08   #4411
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
witam z rana..

sharp..no proszę 40 t na liczniku..super..klaski :
praktycznie możesz spokojnie rodzic

tity
..za brak rozstępów i kolejny tez juz wysoki tydzień
Ja tez nie mam na szczęście żadnego a to już trzecia moja ciąża..raczej nie będę miała..i tez niczym nie smarowałam..raz tylko może dwa zwykłym krem nivea bo mi sie wysuszała skóra trochę po kąpielach

axella...10 dni?! to juz też czekamy
co z tą pełnią jest w ogóle

tak mi księżyc w nocy po oczach dawał że spac nie mogłam
a tu nikt nie rodzi.. myślałam ze ruszy
no nie mówmy siup..pewnie któras na porodówce już jest

a te Twoje sny skomplikowane jakieś..może przepowiadają cosik

Ash...spokojnie kochana..doczekasz się..jak my wszystkie...
no ale już masz bolesne te skurcze ..to jakiś początek zawsze...
organizm już Cię przyzwyczaja do tego co będziesz musiała przejśc..
trenuje..ciało i umysł...
no pełnie mega, pełnia +2-3 dni podobn działa porodowo

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wpadłam się pochwalić
kopałam w garderobie szukając czegoś co mogę założyć (z większych ciążowych rozmiarów) natknęłam się na przed-ciążowe dżinsy, z ciekawości założyłam i pasują idealnie, nawet trochę luzu jest więc mogę zacząć chodzić ubrana jak człowiek

hmmm jeśli dobrze liczę, to poszła jedna paczka huggiesów a teraz kończymy trzecie pampersy. trochę idzie. ale więcej mleka mm, wychodzi nam jedna paczka na 3 dni czyli 50 zł tygodniowo. ale jeszcze w miarę mało je a nie jest drogie to mleko w sensie że inne cenowo nie wychodzą lepiej.
za przedciążowe ciuszki!

a z cenami mm masakra..

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

Ash spokojnie jak się rozkręci to się rozkręci i nie będziesz się musiała zastanawiać czy to już to A jak Ci idzie picie herbatki i wiesiołek?

u mnie 11

Witam się z rana Dzisiaj idziemy na KTG - mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku Ogólnie samopoczucie super, wczoraj pomyłam okna, energii mam sporo, zaraz śniadanko, szykowanko i do sklepu śmignę Chyba w tym wątku to już żadna nie urodzi Chociaż, chociaż....
bedzie wszystko ok
i za 11 dni do końca

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

mam pomysł na tytuł "mamy już pierwsze maluszki,reszta nisko nosi brzuszki" :P
ewentualnie "już rozchyla nózki"

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 08:11   #4412
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

a ja wróciłam z badania dna oka - myślałam że będę oślepiona, ale luz. zwyrodnień żadnych nie ma, mogę rodzić sn. i robię sobie pastę jajeczną ze szczypiorkiem na jutrzejsze śniadanie

Humpback, KTG miałam u ginekologa, w końcu stwierdziłam, że wolę podjechać do niego, od razu podpytać o inne rzeczy. Następne też u niego, 2 maja, płacę 30 zł.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pogadam z tz co my chcemy i na co mamy miejsce a pozniej dam znac
jak coś to ja jestem na kupnie monitora oddechu i laktatora ręcznego Avent

Diabli, co do kocyków, to tak jak Ash Ci pisała, wydaje mi się, że nie kupisz takiej plecionej tkaniny, oni to wyrabiają maszynowo. Znajomej babcia ma taką maszynę, jakie cuda można na tym robić! A co do patchworkowej tkaniny to ja bym z niej widziała kocyk taki dwustronny, z jednej patchwork, z drugiej kolor, np z aksamitu albo bawełenki. Piękny ten materiał i na fasolkę też będzie super O, i przybornik fajnie by wyglądał a może i ochraniacz. Diabli- Ty to sama na maszynie ogarniasz?

Cytat:
dzieki, pije przerazajaco duzo - wlasciwie wlewam w siebie wszystko co widze cisnienie ok...no nic bede obserwowala. kurcze, chcialam sobie pomalowac paznokcie w nogach, ale teraz jakos obawiam sie, ze zaczne rodzic i nie bede miala glowy do tego zeby zmywac lakier
nie moge patrzec na swoje stopy
dobrze, że mi przypomniałaś, bo już miałam zmieniać kolor na paznokciach, teraz to tylko odżywka.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
kurde, niech się moje dziecię poruszy!!! szorowałam podłogę i coś taka wypluta jestem, aż mnie coś tam pobolewa... chyba nie ma możliwości zgniecenia dzieciaka przy kucaniu?
myślę, że ukołysałaś synka już się obudził?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
----

Nadrobione

No to jeszcze Wam tylko napiszę, że Paweł Zawitkowski to świetny człowiek, jeśli będziecie miały okazję pojechać na spotkanie z nim gorąco namawiam

a co do tego mojego (mężowego) stanika to to taki bezszwowy, bez szału no ale przyda się do szpitala i na noc... nie dałabym więcej niż 30zł a jak zobaczyłam w necie to...... kosztuje 120zł!!
taki tylko czarny mam: http://allegro.pl/bezszwowy-biustono...183618082.html
możesz zawsze wystawić na allegro i kupić sobie polecany Mama Alles
Cytat:
filtr JMO? tak
---
aha, ale dodam, że w tych "pierwszych dniach", a nawet tygodniach, to lepiej nie smarować za dużo. jak wychodzimy na spacer, to maluch musi być osłonięty. żadnego bezpośredniego słońca! można wózek przesłonić trochę czy to parasolką czy pieluchą. wszelkie filtry "zalegają" na skórze, a ta niemowlęca jest taka delikatna... lepiej jej nie obciążać niepotrzebnie

dzięki Ci po stokroć myślę, że na początku będę w ogóle spacerować w zacienionych miejscach, ale w drugim miesiącu już pewnie będzie trzeba zacząć ochronę.
Mam nadzieję, że będzie wydajny ten filtr, bo w mojej sytuacji to niezły luksus, 100 zł..A może chciałoby Ci się wypowiedzieć na temat składu Antheliosa?
Dla dzieciaczka mi się nie widzi..
Skład: aqua, cyclopentasiloxane, isononyl isononanoate, octocrylene, alcohol denat., dicaprylyl carbonate, cyclohexasiloxane, glycerin, titanium dioxide, butyl methoxydibenzoylmethane, bis-ethylhexyloxyphenol, methoxyphenyl triazine, dimethicone, propylene glycol, peg-30 dipolyhydroxystearate, silica, nylon-12, polymethylsilsesquioxane, drometrizole trisiloxane, ethylhexyl triazone, alumina, butylparaben, diphenyl dimethicone, ethylparaben, glycine soja, isobutylparaben, lauryl peg / ppg-18 / 18 methicone, methylparaben, pentasodium ethylenediamine tetramethylene phosphonate, phenoxyethanol, propylparaben, terephthalylidene dicamphor sulfonic acid, tocopherol, triethanolamine

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Witamy z rana, dziś wizyta u diabetologa, ekg, usg i sprzątanie bo wpadną psiapsióły ostatni raz zobaczyć mnie w ciąży- jakby było co oglądać coraz większy brzuchol

bardzo poważnie to brzmi

38tc

ciekawa jestem, ile zeszło ci już pieluch po powrocie ze szpitala?

znacie jakąś hurtownię z dobrymi cenami na pieluszki?
Pieluszki w rozmiarze 1 w dobrej cenie mają w Makro, wychodzi około 46 groszy za sztukę.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Maz mnie obudzil z rana a tak mi sie dobrze spalo
W nocy meczyl mnie bol jak na okres, skurcze zrobily sie bolesne...
To nawet nie jest tak, ze ja koniecznie chce urodzic juz teraz ale kurcze, drazni sie ze mna to moje cialo. Daje sprzeczne sygnaly, ja sie zaczne nakrecac a wychodzi
No coz, czekam na dalszy rozwoj wypadkow...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ash
czekam na Sofcię jak na Helenkę, muszę Ci powiedzieć Będzie na pewno piękna
Stary 2013-04-26, 08:26   #4413
niunka045
Zadomowienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Jeju ale sie zgrzalam w tej komunikacji... Dojechałam cała mokra do kliniki :banghead:
Do tego jestem głodna
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 08:35   #4414
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
swietny, no i musi byc wygodny nie dosc, ze sportowy, wiec nic nie ugniata to jeszcze odpinany. gratki dla meza!
wygodny owszem ale co z tego jak nie podtrzymuje porządnie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Sen nr 2
-znajduję swoją głowę,odlew z gumy i jakoś mi głupio było,że ktoś zrobił mój gumowy łeb bo na bank sprzadadzą to do se x shopu i to będzie zdrada wobec tż aż ktoś mi tłumaczy że ten łeb to labirynt dla szczurów.. że jak masz szczury i włożysz je w tę głowę to sa mądrzejsze..

nie komentuję..

zmień dilera
Cytat:
wpadłam się pochwalić
kopałam w garderobie szukając czegoś co mogę założyć (z większych ciążowych rozmiarów) natknęłam się na przed-ciążowe dżinsy, z ciekawości założyłam i pasują idealnie, nawet trochę luzu jest więc mogę zacząć chodzić ubrana jak człowiek

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
możesz zawsze wystawić na allegro i kupić sobie polecany Mama Alles
oj w takie rzeczy nie chce mi się bawić przyda się na noc

---

dzień dobry
pogoda zachwycająca! robię pranko młodego i zabieram się za układanie w komodzie

obudziłam się z niefajnym bólem głowy.... ale na szczęście już przechodzi

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 08:37   #4415
axella
Zakorzenienie

GG do axella

http://allegro.pl/wozek-bebecar-vect...201798634.html cudo!!!!
tylko taki mało "damski"

ale jest cudny

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-26, 08:38   #4416
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
tylko taki mało "damski"

ale jest cudny
e tam mało damski
spoko jest ale nie dałabym tyle $$$

Stary 2013-04-26, 08:40   #4417
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
e tam mało damski
spoko jest ale nie dałabym tyle $$$
też nie dam
ale jest booooooooooski. mega mi się podoba granat,ta mala niebieska wstawka i jasniutki srodek.. w ogole linia..aaaah, gondola idealna sama bym smigala

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-26, 08:40   #4418
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
tylko taki mało "damski"

ale jest cudny

z różowym kocykiem będzie ok
a ile nowy taki kosztuje, sprawdzałaś?
Stary 2013-04-26, 08:42   #4419
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Po 7:00 mieliśmy już pobudkę, bo... za blokiem koszą trawę i hałas na pół osiedla Miałam też iść na badania, ale zapomniałam kupić pojemnik i - czeka mnie pobudka jutro albo w pon... Poza tym szykuje się kolejny słoneczny dzień

No i zostało nam... 40 dni do tp

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-04-26 o 08:43
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 08:43   #4420
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
dzień dobry
pogoda zachwycająca! robię pranko młodego i zabieram się za układanie w komodzie

też mam taki plan, tzn pranie schnie na balkonie, a ja muszę zrobić miejsce w bieliźniarce, która tymczasowo będzie pełnić funkcję garderoby Kluski. Wczoraj rozwieszałam te bodziaki etc. i nie wiem jak Wam, ale mi się to wydaje strasznie maciupkie, nie wiem czy ja takie nakupiłam, czy to możliwe, że córka będzie taką małą lalą
Stary 2013-04-26, 08:43   #4421
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Ło matko, to nieźle.też bym miałą radochę, ale Wojtek tak nie robizresztą mam tak twardy brzuch i tak napiętą skórę, ze chyba by mi ją rozerwał takimi akrobacjami

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Wszystko ok cloche Tym bardziej wielkie dzięki za kciuki, pomogły
ja mam ogólnie miękki brzuch tylko czasem sie napina, ale wieczorem Nikoś tak dokazuje, że sama się dziwię jak dzieciak i to nie mały w 40 tygodniu może tak szaleć

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Jestem miszcz normalnie.

35 tc skończony
64kg (przed ciążą 57kg)
Obwód brzucha 97.5cm

Dieta cud. Jak wyjdę to będę ważyła mniej niż przed ciążą i nawet pewnie nie dobije 100 w brzuchu
No przynajmniej są jakieś profity z tego lezenia plackiem.
wow aż ciężko uwierzyć jak sie patrzy na takie liczby, jest mi wstyd, że tyle przytyłam

Cytat:
filtr JMO? tak
---
aha, ale dodam, że w tych "pierwszych dniach", a nawet tygodniach, to lepiej nie smarować za dużo. jak wychodzimy na spacer, to maluch musi być osłonięty. żadnego bezpośredniego słońca! można wózek przesłonić trochę czy to parasolką czy pieluchą. wszelkie filtry "zalegają" na skórze, a ta niemowlęca jest taka delikatna... lepiej jej nie obciążać niepotrzebnie
im mniej kosmetyków dla maleństwa tym lepiej

Cytat:
Diabli, nadal 1 i jeszcze mamy ich 3paczki wiec szybko nie zmienimy. Ale Przemek sie urodzil malutki teraz dopiero ma troche powyzej 3200

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to nie jest miarodajne bo jeden dzieciaczek będzie ważył 3kg przy urodzeniu a drugi 4 i w sumie mógłby już od 2 zacząć

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Witam sie piątkowo

Jak wypilam szklanke tymbarku teraz a koło 9 pójdę na badania to nic wielkiego sie.chyba nie stanie?
to zależy jakie badania, jeśli mocz i morfologia to nic się nie stanie, ale glukozę trzeba na czczo mierzyć

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam w 40 tc

lecę was nadrobić
Wreszcie nie jestem sama w 40 tygodniu, gratulacje
szkoda, że my czterdziestki tak słabo szykujemy sie do porodu

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Uuuu pierwsza dobiłaś 40stki

Promocja w rossmanie na hipp i babydream !
a i dzień dobry! Wchodzę dalej pod kołdrę bo dom nam się wywietrzył i jhest brrrr
ja już siedzę w czterdziestce

Cytat:
no pełnie mega, pełnia +2-3 dni podobn działa porodowo

za przedciążowe ciuszki!

a z cenami mm masakra..

bedzie wszystko ok
i za 11 dni do końca

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

mam pomysł na tytuł "mamy już pierwsze maluszki,reszta nisko nosi brzuszki" :P
ewentualnie "już rozchyla nózki"
nie dość, że pełnia to ma być zaćmienie księżyca
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 08:44   #4422
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
z różowym kocykiem będzie ok
a ile nowy taki kosztuje, sprawdzałaś?
koło 3k

no ale ale ale ale http://bebecar.pl/pl/wozki_akcesoria kazdy jak jeden pięękny

no cóż,pomarzyć sobie można

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-26, 08:45   #4423
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość

Wczoraj u reumatologa wszystko ok! powiedziała, że wyniki jak na mnie bardzo dobre i że nie widzi wskazań do cc. Jak nie urodzę to za dwa tygodnie mam kontrolę, ale tak coś ostatnio mam przeczucie, że dotrwam do terminu mimo, że mnie tak wszyscy straszą wiec 07.05 wizyta u gin., a 8.05. reumatolog.

Cytat:

niedawno wróciłam z Kato, byłam na Akademii Mama pyta, było rewelacyjnie i wygrałam (a raczej mój mąż) stanik do karmienia

(na pewno Mężowi się przyda )

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
szprotka, to ty pytałaś o listę rzeczy do Bartoszyc? Znajoma podała mi tą listę:
-dowód osobisty z grupą krwi;
-kartę ciąży;
-karty informacyjne przebytych leczeń szpitalnych i porodów;
-podstawowe przybory toaletowe;
-bielizna własna/koszula,szlafrok,majtki jednorazowe; kapcie.
-Kaftaniki/4szt./;
-Śpioszki /4szt./;
-Pieluchy tetrowe /4szt./;
-Kocyk lub tzw. "rożek";
-Pieluchy jednorazowe lub pampersy;
-Dowód ubezpieczenia.

Dziękuję!
Ja przez wczorajsz wizytowe newsy zapomniałam zapytać o to swojego gina...
Kaftaniki? Chyba trzeba kupić te 4 sztuki... Ja myślałam, że wezmę bodziaki z długim rękawem plus półśpiochy

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Po wizycie...

Mały napiera główką na szyjkę... nakazał się oszczędzać - jak zwykle Powiedziałam o tym swędzeniu to przepisał jakieś globulki dopochwowe. Na USG oczywiście pierwsze co synek pokazał to siusiak Zapytałam o wagę... powiedział, że póki co to jeszcze nie jest istotne... bliżej porodu będzie ... no kurde dla mnie to jest istotne No, ale wyliczył mniej więcej, że ma trochę ponad 2 kg. Oglądając moje wyniki badań powiedział, żebym przystopowała z witaminami, bo są aż za dobre Zlecił badanie na GBS. Następna wizyta 17 maja.
Kolejny Maluch napiera na szyjkę!
za wyniki!

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Hej! Ja dzisiaj zaczynam 38 tc, więc już jestem spokojna Tak jak mówił gin. Lecę dzisiaj do fryzjera i na małe zakupy. Muszę dokupić maleństwu parę rzeczy. Kapturki, na wszelki wypadek smoczek, sól fizj. i dresiki w końcu bo żadnych nie mam na chłodniejsze dni...
za 38 tc!

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam w 40 tc
za 40 tc!

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

U mnie zostało 2 tygodnie do TP

Cytat:
rekord głupoty snów, oto i one:

Sen nr 1
-urodziłąm Z domu, razem z gromadką czarno-białych kociąt i te koty biegały po caaaaaałym domu,Z ulewała cały czas,non stop bez przerwy a ja siedziałam z płąskim brzuszkiem zadowolona i powtarzałam wszytskim,że poród to pestka

Sen nr 2
-znajduję swoją głowę,odlew z gumy i jakoś mi głupio było,że ktoś zrobił mój gumowy łeb bo na bank sprzadadzą to do se x shopu i to będzie zdrada wobec tż aż ktoś mi tłumaczy że ten łeb to labirynt dla szczurów.. że jak masz szczury i włożysz je w tę głowę to sa mądrzejsze..

nie komentuję..

Bez kitu, Justi ma rację- zmień dilera

Cytat:
10 dni do końca

Cytat:
wpadłam się pochwalić
Super!

lonely- za wózek!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 08:46   #4424
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
tylko taki mało "damski"

ale jest cudny
Ładny kolor

A Wy już w końcu macie wózek ??

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 08:46   #4425
barwineczek
Wtajemniczenie

nie licząc dnia dzisiejszego, do porodu zostało mi 5 dni- sobota, niedziela, poniedziałek, wtorek, środa---no i w czwartek TP
a ja się gorzej czułam miesiąc temu
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 08:47   #4426
xal
Zakorzenienie

Witam się z rana.
Zapowiada się słoneczny dzionek, jak trochę cienia mi się zrobi na balkonie to się wyłożę.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 08:48   #4427
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Po 7:00 mieliśmy już pobudkę, bo... za blokiem koszą trawę i hałas na pół osiedla Miałam też iść na badania, ale zapomniałam kupić pojemnik i - czeka mnie pobudka jutro albo w pon... Poza tym szykuje się kolejny słoneczny dzień

za zblizajacy sie wieeeeeeeelkimi krokami termin

koszenie trawy ale bedziemy na kosiarzy psioczyly jak maluchy w koncu zasna a oni beda nap...lać

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-26, 08:49   #4428
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
też mam taki plan, tzn pranie schnie na balkonie, a ja muszę zrobić miejsce w bieliźniarce, która tymczasowo będzie pełnić funkcję garderoby Kluski. Wczoraj rozwieszałam te bodziaki etc. i nie wiem jak Wam, ale mi się to wydaje strasznie maciupkie, nie wiem czy ja takie nakupiłam, czy to możliwe, że córka będzie taką małą lalą
na balkonie ja jedynie mogę sobie suszarkę pod uchylone okno podstawić albo wynieść na balkon ale boję się, że te malutkie ciuszki podpadają

a te ciuszki są maciupkie

Stary 2013-04-26, 08:52   #4429
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Ładny kolor

A Wy już w końcu macie wózek ??
nie nie umiem sę zdecydować

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
nie licząc dnia dzisiejszego, do porodu zostało mi 5 dni- sobota, niedziela, poniedziałek, wtorek, środa---no i w czwartek TP
ja teraz też czuję się "dziwnie" czasem jakbym nie była w ciąży

ale nadrabia wieczorami moje ocięęęężałe ciało.. straciłam kontrolę nad tą masą..masakra..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-26, 09:02   #4430
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Zaliczyłam angielski na 5

Cytat:
Nie no git ja rozumiem leżaczek karuzela czy cos ale ubranka?? Przeciez to sie niszczy często pierze plami...
A ja rozumiem ubranka też - je dziecko nosi chwilkę bo wyrasta - nie zdążą się zniszczyć. Trójka niemowlaków spokojnie w jednej wyprawce może chodzić moim zdaniem

Cytat:
a propos tż,chyba "zaczynamy od nowa"
Mam nadzieję, że Tobie i Zu wyjdzie to na zdrowie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Ash...spokojnie kochana..doczekasz się..jak my wszystkie...
no ale już masz bolesne te skurcze ..to jakiś początek zawsze...
organizm już Cię przyzwyczaja do tego co będziesz musiała przejśc..
trenuje..ciało i umysł...
Dzięki. Masz rację. Będę to traktować jak trening.

Cytat:
wpadłam się pochwalić
Swietnie! Też chcę tak szyko spodnie sprzed ciąży na tyłek wciągać!

Cytat:
Ash spokojnie jak się rozkręci to się rozkręci i nie będziesz się musiała zastanawiać czy to już to A jak Ci idzie picie herbatki i wiesiołek?

Witam się z rana Dzisiaj idziemy na KTG - mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku Ogólnie samopoczucie super, wczoraj pomyłam okna, energii mam sporo, zaraz śniadanko, szykowanko i do sklepu śmignę Chyba w tym wątku to już żadna nie urodzi Chociaż, chociaż....
Mam nadzieję, że nie zorientuję się za późno Ale spoko, szpital mam blisko.

Wiesiołek i liście malin w pełnym użyciu. Tylko masaż krocza jakoś kiepsko idzie... Wczoraj nawet przytulanki nam nie wyszły bo wszystko mnie tam bolało

Też mam dziś KTG Na pewno i u Ciebie i u mnie wszystko będzie ok I gratuluję energii. Mi coś jej ostatnio brakuje....

Cytat:
Ash
czekam na Sofcię jak na Helenkę, muszę Ci powiedzieć Będzie na pewno piękna
Helena nie ma wyjścia - imię zobowiązuję Za to Sofia musi być jedynie mądra Też czekam na Twoją Helenkę bardzo, bardzo

Cytat:
tylko taki mało "damski"

ale jest cudny
Bardzo ładny, no ale fakt drogi.

Co do koloru chłopięcy/dziewczęcy. Mój jest brązowy (po 2-óch chłopakach) a jak na niego położyłam ten piękny różowy kocyk warkoczowy z Mothercare to zrobił się mega dziewczęcy. Wszystko jest kwestią dodatków
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:03   #4431
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
na balkonie ja jedynie mogę sobie suszarkę pod uchylone okno podstawić albo wynieść na balkon ale boję się, że te malutkie ciuszki podpadają

a te ciuszki są maciupkie

ja mam balkon do końca maja...potem przeprowadzka do mieszkania bez. wynieśliśmy właśnie tę suszarkę i chodzę sprawdzać czy coś mi nie zwiało, nie chce mi się każdej sztuki przypinać, tylko czapeczki i niedrapki

wczoraj tłumaczyłam mężowi do czego służą pieluchy tetrowe, był pod wrażeniem on twierdzi, że nosił pampersy, hmmmhm, rocznik 73..

kurczę, jak mu położyłam na dłoni smerfetkę to myślałam, że się rozpłynę
Stary 2013-04-26, 09:08   #4432
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam balkon do końca maja...potem przeprowadzka do mieszkania bez. wynieśliśmy właśnie tę suszarkę i chodzę sprawdzać czy coś mi nie zwiało, nie chce mi się każdej sztuki przypinać, tylko czapeczki i niedrapki

wczoraj tłumaczyłam mężowi do czego służą pieluchy tetrowe, był pod wrażeniem on twierdzi, że nosił pampersy, hmmmhm, rocznik 73..

bankowo

Stary 2013-04-26, 09:09   #4433
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

A ja rozumiem ubranka też - je dziecko nosi chwilkę bo wyrasta - nie zdążą się zniszczyć. Trójka niemowlaków spokojnie w jednej wyprawce może chodzić moim zdaniem

Mam nadzieję, że Tobie i Zu wyjdzie to na zdrowie

Dzięki. Masz rację. Będę to traktować jak trening.

Swietnie! Też chcę tak szyko spodnie sprzed ciąży na tyłek wciągać!

Wiesiołek i liście malin w pełnym użyciu. Tylko masaż krocza jakoś kiepsko idzie... Wczoraj nawet przytulanki nam nie wyszły bo wszystko mnie tam bolało

Też mam dziś KTG Na pewno i u Ciebie i u mnie wszystko będzie ok I gratuluję energii. Mi coś jej ostatnio brakuje....

Helena nie ma wyjścia - imię zobowiązuję Za to Sofia musi być jedynie mądra Też czekam na Twoją Helenkę bardzo, bardzo

Bardzo ładny, no ale fakt drogi.

Co do koloru chłopięcy/dziewczęcy. Mój jest brązowy (po 2-óch chłopakach) a jak na niego położyłam ten piękny różowy kocyk warkoczowy z Mothercare to zrobił się mega dziewczęcy. Wszystko jest kwestią dodatków

Ash, wiem, że niektóre dziewczyny robiły masaż krocza z pominięciem masowania wewnątrz, może też to ma sens?

Na mądrość naszych dzieci na szczęście mamy spory wpływ, prawda? No i predyspozycje mają

brąz + róż = a może nam jakąś fotkę bryczki wrzucisz?

za KTG
Stary 2013-04-26, 09:11   #4434
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
wow aż ciężko uwierzyć jak sie patrzy na takie liczby, jest mi wstyd, że tyle przytyłam
Kochana, nasza Aaś to ewenement. W tej sytuacji (leżenie bezwzględne przez 2 mce, dieta cukrzycowa i dieta wątrobowa) kazda z nas traciła by kg w oczach. Założę się, że Aaś wolałaby mieć dodatkowe kg ale ostatnie 3 m-ce ciąży spędzić we własnym domu, robiąc co chce A tak ma chociaż mały bonusik w postaci niskiej wagi
Więc nie ma co się porównywać. Zrzucimy wszystko szybko
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:12   #4435
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
bankowo

co prawda nie w Polsce, ale i tak wątpię w każdym razie jak mu pokazywałam patent z tetrą i ceratką to był w szoku i skomentował: "kocham postęp"
Stary 2013-04-26, 09:13   #4436
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

za 40 dni

Ja nakupiłam pojemników na zapas, bo na początku ciąży też tak zrobiłam, że nie miałam do czego materiału oddać

Cytat:
Nieźle!!! To już praktycznie!

Cytat:
nie nie umiem sę zdecydować

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

ja teraz też czuję się "dziwnie" czasem jakbym nie była w ciąży

ale nadrabia wieczorami moje ocięęęężałe ciało.. straciłam kontrolę nad tą masą..masakra..
Ja mam podobnie, rano energia, jakbym w ciąży nie była, wieczorem jak legnę na kanapie tak kaplica - a później mi ciężko wstać

Cytat:

Nie przejmuj się ja zrobiłam podejście do masażu krocza tylko raz.... Za to zaczęłam codziennie Kegla ćwiczyć, zwiększając liczbę powtórzeń A brązowy kolor do wszystkiego pasuje! Trzymam kciuki za Twoje KTG

Cytat:

Hehhehe na pewno pamięta jak nosił te "pampersy" Ja rocznik 86 i wychowana na tetrze

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:14   #4437
salviae
Zadomowienie

Hej, my dzisiaj idziemy do pediatry, ciekawe ile mały waży, mam nadzieje, że ładnie przybiera na cycku i obejdzie się bez mm. Wczoraj przyszedł laktator ręczny z aventu i mogę polecić w 100% cichutki i w 10 min 100ml odciągnięte

Cytat:
bratowa mi przyslala jakies nosidelko i na pewno jest od urodzenia...poszukam go i podam Ci firme albo model.
Diabli bardzo proiłabym PW bo tutaj pewnie nie doczytam

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
maluszki nie lubią być same
No mój najbardziej lubi leżeć na brzuszku na czyjejś klatce i właśnie teraz tak odpoczywamy
Cytat:
jak rozwiązałyście problem pościeli teraz,na praktycznie letnią pogodę?
bo na kołdrę to chyba za ciepło
Kuba śpi w śpiworku, czsasem do tego ma kocyk

Cytat:
[/COLOR]Vil, czy Przemus nadal uzywa pieluszek 1 czy juz 2? nie wiem ile jakich potrzebuje na start.
Kubuś co prawda tydzień młodszy od Przemka, ale pieluszki 1 będziemy jeszcze stosować napewno jakiś czas bo dalej są za duże na niego, a i dziewczyny które nie kupują rozmiaru 56 mój mały miał przy urodzeniu 56 cm i topi się w tych ubrankach, raz mu ubrałam pajac 62 i wyglądał jak dziecko wojny, no i strasznie dużo tych ciuszków idzie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ale Co zazdroszczę, że masz już tego swojego kochanego terrorystę przy sobie

wyżej odpowiedziałam - Tako City MOVE- kolor fioletowy-Roma
ja uwielbiam jak marszczy czółko i szuka cycka tak rusza główką jak mały żółwik

Fajny wózek
Cytat:
10 dni do końca

Cytat:
wpadłam się pochwalić

hmmm jeśli dobrze liczę, to poszła jedna paczka huggiesów a teraz kończymy trzecie pampersy. trochę idzie. ale więcej mleka mm, wychodzi nam jedna paczka na 3 dni czyli 50 zł tygodniowo. ale jeszcze w miarę mało je a nie jest drogie to mleko w sensie że inne cenowo nie wychodzą lepiej.
za wagę, u mnie zalega dalej 8 kg, ale przy mojej diecie powinnam dojść do siebie o ile wytrzymam
jakie mleko stosujecie, bo nam kazali kupić w szpitalu bebilion, które mały dobrze tolerował w pierwszych dniach i też zauważyłam, że jakby trzeba było go tym karmić to niezła kwota się uzbiera

Idę spróbować go odłożyć
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:14   #4438
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
A oto minirelacja z dzisiejszego KTG i pięciominutowej wizyty:

-KTG nie wykazało żadnego skurcza, ruchy i tętno w normie
-mogę odstawić fenoterol i magnez (Ash Ty schodziłaś z fenoterolu od razu, czy zmniejszałaś dawkę?), ale zapomniałam zapytać co z luteiną- ktoś coś doradzi czy muszę dzwonić?
- GBS ujemny- ale ja miałam tylko z pochwy...
-nie muszę już być przykuta do łóżka

I'm so happy
ja odstawiam jutro leki
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 09:15   #4439
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
za 40 dni

Ja nakupiłam pojemników na zapas, bo na początku ciąży też tak zrobiłam, że nie miałam do czego materiału oddać

Nieźle!!! To już praktycznie!

Ja mam podobnie, rano energia, jakbym w ciąży nie była, wieczorem jak legnę na kanapie tak kaplica - a później mi ciężko wstać

Nie przejmuj się ja zrobiłam podejście do masażu krocza tylko raz.... Za to zaczęłam codziennie Kegla ćwiczyć, zwiększając liczbę powtórzeń A brązowy kolor do wszystkiego pasuje! Trzymam kciuki za Twoje KTG

Hehhehe na pewno pamięta jak nosił te "pampersy" Ja rocznik 86 i wychowana na tetrze

pytałam właśnie mamy kiedyś kiedy weszły u nas pampersy i mówi, że jakoś moja najmłodsza siostra miała parę z PCK rocznik 89, a tak to chyba w połowie lat 90. No, na zachodzie mogły być dużo wcześniej, ale chyba nie aż tak
Stary 2013-04-26, 09:18   #4440
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
pytałam właśnie mamy kiedyś kiedy weszły u nas pampersy i mówi, że jakoś moja najmłodsza siostra miała parę z PCK rocznik 89, a tak to chyba w połowie lat 90. No, na zachodzie mogły być dużo wcześniej, ale chyba nie aż tak
ja rocznik 90' i miałam pampersy załatwiane ale też głównie tetra

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości