|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX z garścią offtopu
Cytat:
![]() ee, co Ty z tym tyłem, ładne falki! a ja w pierwszy dzień 25 stopni mam katar i to nie alergiczny ![]() nie chciało mi się wczoraj zmywać Isany kakaowej, więc idę umyć łeb teraz... najchętniej to bym nie wyłaziła dziś z domu, ale aż grzech w ładną pogodę, poza tym TŻ jedzie na weekend do domu, to się z nim pożegnam.
|
|
#2702 | |
|
Nindżopesz
|
Hej
![]() Nieźle Poka aktualną fotę włosów!Cytat:
![]() Bardzo w Twoim stylu A ja już po fakcie znalazłam taką: |
|
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki wy tu sukienkami kusicie, a ja jutro idę właśnie polować. Oczywiście nie dla siebie (po tylu latach w związku jakoś zebrać się nie możemy)
Jako starsza będę doradzać - w końcu mój brat w dniu ślubu ma zobaczyć swą wybrankę i paść z zachwytu
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
kurczę, w sumie miło mieć po 20 latach wreszcie rozpracowany styl ![]() ale ona chyba i tak bardzo podobna do Twojej ![]() Cytat:
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja chcę na pewno długą. na poprawiny też szukam długiej sukienki jasne! opowiedz coś o sobie, pokaż zdjęcia super! dziękuję dziękuję na pewno pokażę u mnie dzisiaj balsam na łopianowym propolisie. powiem wam, że bardzo polubiłam ten szampon https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-objetosc.html
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2707 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Ano trochę podobna. |
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu o 25, a u mnie 16 i tyle co padało, o slońco to pomarzyć można
![]() Nie cierpię tu mieszkać, u moich rodizców wczoraj było 24, a u mnie 13 co do kiecek ślubnym to mnie to nie jara, nie wiem "jaką bym chciala". Zawsze mi to sprawiało trudność jak koleżanki za mlodu się napalaly, a ja musiałam udawać, że to ciekawe, żeby nie pomyślały, że jestem dziwna
|
#2709 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Niewyspałam się . Wczoraj położyłam się do łóżka i strasznie mnie bolał jajnik . Ponadto zrobiło mi się niesamowicie zimno i w środku nocy zakładałam skarpetki i bluzę
Edytowane przez 201612231846 Czas edycji: 2013-04-26 o 11:11 |
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja trochę te dwie na siłę znalazłam, bo niby mi się podobają, ale tak naprawdę w żadnej sobie siebie nie wyobrażam. nie wspominając już o sytuacji, w której miałabym mieć ją szytą i powiedzieć jaką chcę
|
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Zdjęcia będę mogła dodać dopiero w niedzielę
A tak krótko o mnie: mieszkam w krk, studiuję i chcę mieć znów piękne włosy! Jeszcze 7 lat temu cieszyłam się włosami sięgającymi do talii (przy moim wzroście 160 to była naprawdę imponująca długość ) wtedy były gęste, zdrowe i piękne. Potem regularnie ścinałam włosy, farbowałam, suszyłam, prostowałam, kręciłam lokówką, olewałam pielęgnację, co najwyżej czasem użyłam jakiejś odżywki... Rok temu postanowiłam znów zapuszczać włosy. Efekt? Totalne siano, matowa pusząca się fryzura, pokruszone końcówki. W ruch poszły nożyczki, teraz włosy ledwo sięgają ramion, a ja porządnie wzięłam się za ich pielęgnacje ![]() Od niedawna wcieram Jantar, mądrzej dobieram odżywki, nie zapominam o ich stosowaniu, ograniczam suszenie w miarę możliwości. Zaczynam przygodę z olejowaniem. Mam nadzieję, że dowiem się od was jeszcze więcej o pielęgnacji i za jakiś czas pochwalę się znów piękną czupryną
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przypomniałam sobie, dlaczego wiosna bywa niefajna. dopiero czwarta para rajstop okazała się niepozaciągana/niedziurawa/bez oczek/bez paprochów
|
|
#2713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie na all szukam rajstop, lubię kolorowe
![]() i się zastanawiam tylko czy 40 czy 60den
|
#2715 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Foty, foty!!! |
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wiosną i latem noszę zawsze 40den, matowe, kryjące. Tylko w ekstremalne upały wyskakuję na gołe nogi, bo ogólnie to nie lubię. |
||
|
|
|
#2718 |
|
Nindżopesz
|
Po tygodniu męczarni mam dziś VGHD
Fot nie będzie bo ekipa remontowa zajęła moje atelier tj. robią coś na balkonie, pozaciągałam rolety i nie będę się przed nimi wygłupiać. Poza tym z nudów się wymalowałam (testy nowego podkładu na wiosnę) i boże, jaka ja piękna* * w porównaniu do wersji codziennej, domowej |
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
gdzie tam ciepło deszczowa tu jest 15 stopni i pewnie znów całe lato takie do dupala będzie jak w zeszłym roku. Bleeee
Zimą to ja 80-100 noszę marta ja lubię 60 za to, że można nóg mieć nieogolonych i nie widać ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
![]() ja szukam jakiegoś podkładu ciągle, nie chcę mineralego, bo potrzebuję go na już, jak zamówię dziś to mi do wtorku może nie dotrzeć, albo ja mogę nie potrafić się tym obsługiwać i kupa ![]() Muszę się chyba jednak do apteki wybrać, bo w rossmanach nic ni ma ciekawego
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2720 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Jedyne co wielbię niezmiennie to ciuchy lekko stylizowane na średniowieczne. Są kryjące 40tki? Ostatnio kupiłam czarne 60tki, napalona na krycie, a i tak skóra prześwieca. |
|
|
|
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=versatille;40497263]
![]() Mam mniej niż 4.0 i nie chcecie wiedzieć ile mnie to obchodzi. [QUOTE] moja dziewczyna nawet nie liczyłam mojej średniej na koniec lo, było około 3,5 podejrzewam. a zdałam maturę lepiej niż niektóre dziewczyny z 5,0 say-hello, gratuluję! co do kiecek to ja się nawet jaram tą http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,3167.html heheh jak ja kieckę na ślub kuzyna projektowałam z miesiąc i później jeszcze modyfikowałam projekt to wolę nie wiedzieć ile mi zajmie z kiecką moją własną na ślub (który pewnie się odbędzie za co najmniej 5 lat. kasa kasa kasa.)umyłam włosy szamponem ziołowym babuszki agafii, na to maska z efektem laminowania mango avocado i niech tylko włosy spróbują mieć zły dzień
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
siostro.A ja w końcu dorwałam się do Timotei Jericho Rose Złociste refleksy. Kosztowała mnie tylko 5zł, i ma ekstrakt z rumianku nawet przed zapachem. ![]() Są też pottersy na promocji w kerfurze - 6zł, ale nie miałam tyle pieniędzy. Cóż, może innym razem.W ogóle jak ludzie na mnie śmiesznie patrzyli w rossie, jak kucałam przy dolnej półce i po kolei czytałam składy odżywek tańszych, niż 9,50.
|
|
|
#2723 |
|
Raczkowanie
|
W temacie o włosach w treści niekoniecznie
ale spytam tutaj, macie jakiś sprawdzony sposób na rozdwojone końcówki, od razu mówię że nie chcę ścinać.
|
|
|
|
#2724 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zła wiadomość: już rozdwojonych końcówek nie da się "zlepić". Można tylko ściąć. Jedynie już po ścięciu zdrowe włosy możesz próbować zabezpieczyć przed rozdwajaniem.
it's better to burn out than to fade away Zapuszczam włosy! pasmo kontrolne za uchem: 29cm (3.04) - 30cm - 32cm (26.05) - 33cm - 35cm - 38cm - 40cm olejowanie kremowanie kawa ______________________ aktualnie: Żona rzeźnika Izabela Szolc |
|
|
|
|
#2725 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leniuszek! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
ja fazę na długie spódnice miałam w liceum, teraz mam jedną długą sukienkę tylko
|
#2728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Innego nie ma, naprawdę. Też długi czas żydziłam centymetrów i mimo rozdwojeń nie obcięłam włosów przez kilka lat. Tylko że na długości nic a nic wtedy nie urosły - to, co narosło od głowy, wykruszało się na końcach. I tak jak były do zapięcia stanika tak stały. Teraz udało mi się dohodować je już dużo dalej - chociaż wiem, że jeszcze dużo cięć przede mną nie żałuję, bo widzę, że warto je obciąć. Rozdwojenia tylko idą w górę i nic dobrego z nich nie ma. A propos powyższego - pokażę Wam coś. Nie jestem w stanie ich teraz zmierzyć, bo nie mam czym, ale szał jest. Od wczesnej podstawówki nie miałam tak długich włosów.
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
halbtrocken
kiedyż ja dojdę do 1/2 takiej długości?
|
|
#2730 |
|
Zadomowienie
|
Na prosto to pewnie zanim się obejrzysz, ale w skręcie...no, przy Twoich loczusiach wróżę z 10 lat.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

najchętniej to bym nie wyłaziła dziś z domu, ale aż grzech w ładną pogodę, poza tym TŻ jedzie na weekend do domu, to się z nim pożegnam.

ale ja chcę na pewno długą. na poprawiny też szukam długiej sukienki 

. Wczoraj położyłam się do łóżka i strasznie mnie bolał jajnik
. Ponadto zrobiło mi się niesamowicie zimno i w środku nocy zakładałam skarpetki i bluzę
) wtedy były gęste, zdrowe i piękne. Potem regularnie ścinałam włosy, farbowałam, suszyłam, prostowałam, kręciłam lokówką, olewałam pielęgnację, co najwyżej czasem użyłam jakiejś odżywki... Rok temu postanowiłam znów zapuszczać włosy. Efekt? Totalne siano, matowa pusząca się fryzura, pokruszone końcówki. W ruch poszły nożyczki, teraz włosy ledwo sięgają ramion, a ja porządnie wzięłam się za ich pielęgnacje 

Cóż, może innym razem.