|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.5
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2762 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2763 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie to samo chciałam napisać
Nie raz dostałam maila z prośbą o potwierdzenie odbioru, ale sama musiałam klinkąć "tak", żeby potwierdzenie poszło do nadawcy.Jadę jutro do tej restauracji zapytać o warunki, stwierdziłam, że lepiej będzie pojawić się tam osobiście niż wypytywać przez telefon, zwłaszcza, że ja tam nawet z nikim z "góry" się nie widziałam, więc w sumie nie wiem, do kogo dzwonić. Na czym może polegać praca archiwisty? Tylko tyle w ofercie napisano. http://www.pracuj.pl/praca/mlodszy-s...ampaign=Indeed Dziewczyny, składać? Exela znam w sumie na poziomie podstawowym, dlatego się waham. Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2013-04-26 o 12:31 |
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40502313]super! idziesz?
![]() Cytat:
nie idę, powiedziałam, że nie jestem zainteresowana. Doradca klienta w sklepie sportowym- nie wiem czy dobrze zrobiłam. Chociaż teraz trochę się boję, bo niby moje dane do umowy wzięli, ale przecież jeszcze nic nie podpisałam... |
|
|
|
|
|
#2766 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2767 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2768 |
|
Rozeznanie
|
Do mnie się nikt nie odzywa
chyba serio muszę być jakimś lewusem![]() A to już co raz bardziej mnie frustruje... |
|
|
|
|
#2769 |
|
Zadomowienie
|
Pomidorr powodzenia!
![]() Kokosowa nutella gratuluję ![]() Ja już po rozmowie dziewczyny po rozmowie usłyszałam od rekrutera, że wypadłam jak najbardziej pozytywnie (nie wiem czy się tak powinno mówić) drugi etap testy językowe. Ogólnie dużo firm zagr.-odbierasz tel i nawijasz po ang, niestety nie jestem w stanie się na tyle poduczyć praca asystentki, a tak naprawdę myślę, że bardziej sekretarka. Plus usłyszałam, czy w razie czego nie chcę na praktyki bo młodzi ludzie (25-30 lat, najpierw praktykują w kancelarii a dopiero potem są zatrudnieni), także raczej już szukam czegoś innego---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Aa odnośnie konkursów, koleżanka startowała do jakiegoś urzędu. Uzasadnienie wyboru-stażystka odbyła tam staż kawa na ławę przynajmniej |
|
|
|
|
#2770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2771 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2772 |
|
Rozeznanie
|
Zaprosili mnie z aplikacji spontanicznej do firmy, która się mieści ulicę dalej od mojej obecnej
![]() Idę dziś - wish me luck!
|
|
|
|
|
#2773 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
|
#2774 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2775 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia przed chwilą dzwoniła do mnie babka z rekrutacji na staż na asystentkę i powiedziała, że wybrali kogoś innego, ale będę jeszcze jak coś brana pod uwagę i żebym robiła jakieś kursy itd i aktualizowała cv i wysyłała do nich ... super |
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Zadomowienie
|
Wysłałam swoje CV 24.04 na ofertę pracy ważną do 7.05. i dostałam w odpowiedzi, że 24.04 zakończył się nabór. Jak miło.
|
|
#2778 |
|
Rozeznanie
|
Zazdraszczam odzewu(ów)
![]() Ja dbam o swój image przed ew. rozmową...opalając się na tarasie ![]() Mam nadzieję, że delikatna opalenizna będzie się atrakcyjnie komponować z białą koszulą outfitu rekrutacyjnego
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-04-26 o 13:33 |
|
|
|
|
#2779 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam pracę
Zadzwonili do mnie z tej restauracji, będę pracować około 170h miesięcznie lub trochę więcej. Stawka godzinowa 5zł , ale może więcej, mam rozmawiać z kierownikiem. Mało, ale zgodziłam się, nie będę wybrzydzać.Zaczynam 1 maja! |
|
|
|
|
#2780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje |
||
|
|
|
|
#2781 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ile dziewczyn z wątku dostało pracę w tym tygodniu, ja to nie znajdę chyba nic do 2014 aż rozbudują CH w moim mieście. bordkowa gratulację, życzę Ci wysokich napiwków, żebyś nadrobiła godzinówkę
Edytowane przez liittleedeviil Czas edycji: 2013-04-26 o 13:41 |
|
|
|
|
|
#2782 | |
|
Konto usunięte
|
Porządkowaniem takich dokumentów zajmuje się właśnie archiwista. Aby móc się tym zajmować, archiwista powinien znać przepisy, według których funkcjonuje archiwum.
Do innych obowiązków archiwisty należy odpowiednia kwalifikacja akt, np. wydzielenie dokumentacji o wartości historycznej i wiecznym okresie przechowywania (tzw. akta kategorii A). Archiwista zajmuje się ewidencjonowaniem dokumentacji i tworzeniem baz danych (także informatycznych) przechowywanych w archiwum zasobów. Z dokumentów, które napływają do archiwum zadaniem archiwisty jest tworzenie teczek akt (jeśli zachodzi taka potrzeba) i porządkowanie akt niewłaściwie opracowanych. Wśród innych obowiązków archiwisty znajdują się takie, jak: przechowywanie akt w należytym porządku i właściwe ich zabezpieczanie. W przypadku akt brakowanych (tzw. akt kategorii B, które nie muszą być przechowywane wiecznie) archiwista zajmuje się przekazywaniem ich do składnicy surowców wtórnych lub do zniszczenia. Poza tym archiwista dba o ład i porządek oraz estetyczny wygląd archiwum. Jedną z wielu, ważnych czynności, jakie wykonuje jest monitorowanie temperatury i wilgotności powietrza w pomieszczeniach archiwum oraz odnotowywanie wyników pomiaru, celem zapewnienia właściwych warunków przechowywania dokumentów. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2783 |
|
Raczkowanie
|
Już po rozmowie nr 2. Bardzo miłe małżeństwo, rozmowa 5 minut, głównie o moim doświadczeniu, mają się odezwać po weekendzie majowym. Ostatnia o 16:30 mi została.
Ci pierwsi jeszcze nie dzwonili, ale nadzieję w sobie mam
|
|
|
|
|
#2784 |
|
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40505279]hurra! ej dziewczyny, dobrze nam idzie ostatnio
[/QUOTE]nie wszystkim.. |
|
|
|
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2786 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2787 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2789 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;40505279]Porządkowaniem takich dokumentów zajmuje się właśnie archiwista. Aby móc się tym zajmować, archiwista powinien znać przepisy, według których funkcjonuje archiwum.
Do innych obowiązków archiwisty należy odpowiednia kwalifikacja akt, np. wydzielenie dokumentacji o wartości historycznej i wiecznym okresie przechowywania (tzw. akta kategorii A). Archiwista zajmuje się ewidencjonowaniem dokumentacji i tworzeniem baz danych (także informatycznych) przechowywanych w archiwum zasobów. Z dokumentów, które napływają do archiwum zadaniem archiwisty jest tworzenie teczek akt (jeśli zachodzi taka potrzeba) i porządkowanie akt niewłaściwie opracowanych. Wśród innych obowiązków archiwisty znajdują się takie, jak: przechowywanie akt w należytym porządku i właściwe ich zabezpieczanie. W przypadku akt brakowanych (tzw. akt kategorii B, które nie muszą być przechowywane wiecznie) archiwista zajmuje się przekazywaniem ich do składnicy surowców wtórnych lub do zniszczenia. Poza tym archiwista dba o ład i porządek oraz estetyczny wygląd archiwum. Jedną z wielu, ważnych czynności, jakie wykonuje jest monitorowanie temperatury i wilgotności powietrza w pomieszczeniach archiwum oraz odnotowywanie wyników pomiaru, celem zapewnienia właściwych warunków przechowywania dokumentów.[COLOR="Silver"] [/QUOTE] Coś dla mnie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

ale zawsze jak dzwonią móiwą o jaką ofertę chodzi i czy jestem jeszcze zainteresowana, a teraz babka odrazu prosto z mostu że mam przyjść dzisiaj na rozmowę a nawet nie powiedziała co za firma i jakie stanowisko
[COLOR="Silver"]

Nie raz dostałam maila z prośbą o potwierdzenie odbioru, ale sama musiałam klinkąć "tak", żeby potwierdzenie poszło do nadawcy.

praca asystentki, a tak naprawdę myślę, że bardziej sekretarka. Plus usłyszałam, czy w razie czego nie chcę na praktyki bo młodzi ludzie (25-30 lat, najpierw praktykują w kancelarii a dopiero potem są zatrudnieni), także raczej już szukam czegoś innego