|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
wańka wstańka
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Chociaż czasami koszt wesela mnie dziwi, to jeszcze bardziej dziwi mnie szykowanie wszystkiego miesiącami albo i latami.
Jak zerknę na podforum slubne to dziwię się ilości zmarnowanego czasu. Dorosłe kobiety ekscytuja się jak małe dziewczyki każdym drobiazgiem, pierdółką jakby nic innego nie istniało. Nie wiere, by każda miała tak wyczulone poczucie estetyki, by takie zabiegi były konieczne
Edytowane przez ajah Czas edycji: 2013-04-26 o 10:51 |
|
|
|
#632 |
|
Konto usunięte
|
a mnie dziwi takie generalizowanie typu: śluby NIGDY się nie zwracają chyba, że robi się w remizie; ślub na 30 osób to 30 tys. zł- jakby to jedna firma miała monopol i ona ustalała ceny w całej Polsce.
No matko,ceny są baaardzo zróżnicowane. Ludzie nie biorą ślubów tylko w warszafce czy innych większych miastach, a w mniejszych miejscowościach można znaleźć ładna i tanią salę i nie będzie to remiza z własną kucharką i wtedy za te 30 tys. można zrobić wesele na więcej niż 30 osób, więc po co tak generalizować? Nie rozumiem tego. |
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Kieckę kupiłam w 15 minut i dłużej chyba trwało samo płacenie i pakowanie tego, niż przymiarki, buty kupiłam w deichmannie, bo to i tak jednorazowe wyjście i miałam gdzieś, czy się zjadą na wiór, mąż garniak kupował w outlecie...jechaliśmy samochodem mojego taty a przystrojenie też było ustalane wcześniej ze znajomą kwiaciarką. Obrączki też wybraliśmy szybko, jakoś w 5 minut . Szczerze, to nam się nie chciało nad pierdółkami rozwodzić i debatować, czy serwetki pod talerzyki, które i tak zostaną obślinione, zgniecione i wywalone do śmieci, mają być brzoskwiniowe czy miodowe |
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko napisane przed "ale", jest nieważne. Edytowane przez monicar Czas edycji: 2013-04-26 o 11:09 |
|
|
|
|
#635 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Byłam kiedyś na weselu tutaj, tańszym chyba właśnie, było z takiej zbitej z desek altance na przemysłowych obrzeżach miasta. Rosół z kostki, disco polo. Więc albo to albo trzeba więcej zapłacić. Ale też dużo zależy od podejścia młodych, czy musza mieć nowy garnitur i sukienke czy wypożyczyć, bo nowe to tak 5 tyś same w sobie. |
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. proza życia, kłopoty finansowe, itp.
|
|
|
#637 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Praca nad jednym spektaklem, wydarzeniem może być miła, jesli jest poza tym coś jeszcze. Zrobienie z czegośtakiego sensu życia jest nieporozumieniem. Nie porównywałabym tego do czyichs zainteresowań. Hobby, zainteresowania i działania z tym związane to zazwyczaj proces, który nie kończy się jednym wydarzeniem. Generalizując: człowiek się rozwija. A tutaj miejsca na rozwój nie widzę.
|
|
|
#638 |
|
Konto usunięte
|
Nie ma to jak wydać wszystkie pieniadze na slub
i to będąc w ciąży najlepiej. A po ślubie stan konta zł00.00
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, ale to smutnie zabrzmiało:-(
|
#640 |
|
Konto usunięte
|
Czasami takie dziewczyny potem zostają organizatorkami ślubów albo eventów. I dalej się dzieje i robią to co lubią
|
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tu nie o jednę imprezę chodzi ale o uczucie między dwojgiem ludzi, które jest ważniejsze od sukienki, przystrojenia samochodu czy koloru serwetek.
|
|
|
|
|
#642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie zamówiła kamerzysty na ślub, bo jeśli coś się nie uda to nie będzie nagrane i "nie będzie wstydu". ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że ja wesela nie robię... |
||
|
|
|
#643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#644 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#645 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wesele było w normalnej sali weselnej, z zespołem, kamerzystą, fotografem. O tyle inaczej, że nie było płatne od talerzyka, a za jedzenie i kucharki/kelnerki. Cytat:
Remizy - nie wesela Cytat:
|
|
#646 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W sumie skoro mówicie, że można taniej to powinnam się chyba obrazić w takim razie, że ludzie przyjaciół juz nie zapraszają, twierdząc, że ich nie stać. Dla mnie to trochę dziwne, wujków dalekich zaprosić ale przyjaciół, którzy sa przy tobie codziennie już tylko do kościoła. Remizy są i mają sie dobrze, robi tam się różne imprezy. Tylko że tam stoi sprzęt nieraz i pijani goście się nim bawią No chyba, że remiza ma osobną salę, ale byłam na imprezie kiedyś, gdzie normalnie wchodziliśmy na parking samochodów, rura też była #bridgetjones
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodziło mi raczej o to, że są dzieci, które są w stanie się zagłodzić, a przynajmniej przez niejedzenie doprowadzić się do poważnych konsekwencji zdrowotnych. I one niekoniecznie "jak zgłodnieją, to zjedzą". Tak jak piszesz, musi im pomóc lekarz, albo psycholog. A propos macania jedzenia. Ja też macam warzywa, bo kupienie np. twardego ogórka o tej porze roku czasem graniczy z cudem. Ale ogórka przecież i tak się w domu szoruje. Ale kiedyś byłam z Młodym w takim małym osiedlowym sklepiku z pieczywem i słodyczami. Młody upatrzył sobie żelki sprzedawane na sztuki, z takiego wielkiego słoja. Wybrał, pokazał które chce, a szanowna pani ekspedientka, ☠☠☠ gołą łapą, bez żadnej rękawiczki, torebki, czy coś, zaczęła gmerać w tym słoju i nakładać żelki do torebki. Nie mogłam oczom uwierzyć. |
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
rany, szkoda by mi było
|
#649 |
|
Konto usunięte
|
Ja kiedyś niemal zeszłam w sklepie, gościu z tych co idą tam porozmawiać z kasjerką, goguś i amant, a czy ta kapusta to dobra? Taak? A kwaśna? Ja musze sprawdzić (uśmiech nr 4 i błysk zęba).
Wsadził palec do ust, naślinił, wsadził do beczki z kapustą i posmakował. |
|
|
|
#650 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
|
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wizażanek na podforum ślubnym przecież żadna z was nie śledzi ich cały czas, więc sugerowanie, że poświęcają cały swój czas i energię na przygotowania ślubu to duża nadinterpretacja. W końcu to forum ślubne, to o czym mają pisać? Edytowane przez Jamaika88 Czas edycji: 2013-04-26 o 13:52 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#652 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#653 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ani w mojej ani w żadnej wsi obok nie ma remizy, w której odbywałyby się wesela czy jakiekolwiek inne imprezy. |
|
|
|
|
#654 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
|
#656 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#657 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#659 |
|
Konto usunięte
|
o.o jestem przerażona, moi znajomi robili wesela na 40 osób i do 15 tysięcy spokojnie im zeszło.
jak tak się kalkulowałam to u mnie to samo - fotografa nie zamawiam, sukienkę chcę kupić w sieciówce byle biała i wygodna (śmieszą mnie panny młode bezy które by dojść do stołu przestawiają wszystkie krzesła ) jedyne na co na pewno wydam kasę to profesjonalny makijaż - no naprawdę dobrze zrobiony i trwały, jednak mazianie się w domu nawet najlepszymi kosmetykami to nie to samo. No i może fryzura.Autobusu nie będę zamawiać, bo bez jaj :d to nie te lata gdy ludzie nie mieli samochodów . Nie wszyscy u mnie w rodzinie piją, nie widzę problemu. Jak ktoś przychodzi z dziećmi to zazwyczaj któryś rodzic nie pije żeby w miarę je ogarniać (bo u mnie mają po 3 często)... Na ślub mi się marzy jechać taksówką ze zmienników :d z bardziej realnych rzeczy to trabantem albo maluchem . Żadnych paznokci robić nie będę, nie lubię, przeszkadzają mi. Na solarium nie łażę bo mi się nudzi, buty i tak są jednorazowe... kamerzysty nie będzie, to relikt lat 90/00 i tak się tego nie ogląda. Na pewno też biorę DJ'a - to bezpieczniejsza opcja. Na pewno wolę zainwestować w dobre jedzenie i dobrą obsługę - trochę mnie bawią takie wesela "zastaw się a postaw się" a jednocześnie oszczędź na detalach. Na poprzednim weselu kelnerował właściciel ubrany w laczki i jego żona która przepraszam ale wyglądała jak mało reprezentacyjna miotła... Zamiast wydawać 5000 na sukienkę, wolę sobie kupić wygodną letnią i dorzucić po 200 zł na małe czarne dla kelnerek żeby nie wyglądały jak spod mostu ;-p fotograf to imo rzecz zbędna w czasach gdy tyle osób ma aparaty - nie zależy mi na zdjęciach, nie oglądam ich. Jakie się zrobią w trakcie takie się zrobią, lepiej zainwestować w to co się dzieje tu i teraz niż we wspomnienia i zamiast fotografa wynajęłabym animatorkę zabaw dla dzieci - będzie ich pewnie sporo a rodzice też chcieliby trochę spokoju
Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2013-04-26 o 15:39 |
|
|
|
#660 |
|
Konto usunięte
|
Ja się trochę smieję z tych sesji ślubnych bo wszystkie są u nas w tym samym miejscu praktycznie XD I tak zawsze mi dają je do poprawienia w PSie i wszystkie w tym samym parku.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:37.

. Kieckę kupiłam w 15 minut i dłużej chyba trwało samo płacenie i pakowanie tego, niż przymiarki, buty kupiłam w deichmannie, bo to i tak jednorazowe wyjście i miałam gdzieś, czy się zjadą na wiór, mąż garniak kupował w outlecie...jechaliśmy samochodem mojego taty a przystrojenie też było ustalane wcześniej ze znajomą kwiaciarką. Obrączki też wybraliśmy szybko, jakoś w 5 minut
.

a tu nie o jednę imprezę chodzi ale o uczucie między dwojgiem ludzi, które jest ważniejsze od sukienki, przystrojenia samochodu czy koloru serwetek.

#bridgetjones